10/10
Robex78 2016 szept. 23. - 09:21:27 10/10
(138/158)
Provence - Közép-Dél-Kelet Franciaország mediterrán vidéke, ami sokszor nagyon gyönyörû, ez a film segít elkalauzolni a nézõket a provence-i tájakra, már csak ezért is megérte nézni.
10/10
sadrok 2016 szept. 11. - 17:30:50 10/10
(137/158)
Szerethetõ, élvezhetõ, jó kis filmet csináltak a témából :-) Russell Crowe színészi játéka még tovább emeli a film színvonalát az én szememben, ez a provencei kastély pedig egyenesen lenyûgözött. Színészek és helyszín egyformán jó választás volt. Nálam 10 pont a filmnek, már csak azért is, mert többször nézhetõ :-)
_goldie_ 2016 aug. 21. - 11:41:58
(136/158)
nagyon finom film..csupacsupa finomsággal írt rendezett és játszott film
Ridley Scott bohócot csinál (jó értelemben véve) Russel Crowe-ból..aki szó szerint lubickol a szerepében! :)
minden rezdülést precízen kiszámolt Ridley Scott
számomra onnantól volt igazán élvezetes mikor megérkezik francia földre és beül abba az aprócska autóba ez a hatalmas ember :D
***spooiler***
már akkor tudtam h jó lesz a film mikor Crowe beleharap a paradicsomba -ahogy az almába szokás
olyan élvezettel harap bele h öröm nézni :)
nem törõdik vele h az érett pari szétfolyik a vasalt ingén :))
..nem mégse..már ott mikor a paradicsomot felveszi az asztalról..már ott tudtam h az ingének vége :D
Crowe barátja a telefonban le akarja beszélni õt a maradásról.. "mégis mihez fogsz ott kezdeni" és sorolja neki a negatívumokat..de Crowe nem hall..tekintete a lányt követi csak õt látja :)
https://www.youtube.com/watch?v=qWKC0SRFFvg&list=PLkkKdPqZuE37QNWR_RE7CgvUjvtRfzH2Q&index=5
https://www.youtube.com/watch?v=P28jvVMyZBE
jól fotózható szép tájak jó képek jó zene..
élettel teli film..egyszerre kikapcsol felüdít feltölt
10 pont
csab2 2016 júl. 12. - 23:50:49
(135/158)
Elég buta dolog valamirõl anélkül véleményt nyilvánítani, hogy megismernénk. Ez egy aranyos, kedves, nagyon hangulatos film.
10/10
mf5hd 2015 szept. 13. - 16:24:33 10/10
(134/158)
Meglepõ módon többségében negatív kritikákat kapott, de ennek ellenére egy aranyos és kedves film, bár vannak benne logikai bukfencek, de ezek nagyjából senkit sem zavarnak, a gyönyörû helyszínek, a jól eltalát filmzene és a remekül kiválasztott színészek bõven elviszik a filmet, ami nem lesz filmtörténeti remekmû, de mindenképp kellemes kikapcsolódás. 10/8
Smonika 2015 júl. 06. - 19:29:58
(133/158)
Már régóta szerettem volna megnézni ezt a filmet. Egyrészt a francia vidék varázsa, de fõleg Russel Crowe miatt.
Hát meg kell mondjam, csalódtam, és pont õ miatta. Nem tudom, talán szándékos volt a rendezõ részérõl, hogy nem megfelelõ életkorú szereplõket válogatott össze. Ha a visszaemlékezéseket nézem, ott egy kb 12 év forma kissrác, és egy legalább 70 éves öregember szerepel. Russel Crowe túl öreg a szerephez, legalább 10-15 évvel idõsebb, mint a szerep kívánná. Max-nek elvileg egyidõsnek kellene lennie Fannival, ahogy gyerekkori bejátszásnál is látszik, ehelyett jóval idõsebb nála. Duflot szinte egykorúnak tûnik Max-el, pedig legalább apja korúnak kellene lennie.
Jobb lett volna, ha Max szerepére egy fiatalabb színészt választottak volna. Pl Ryan Gosling jól el tudta volna játszani a gátlástalan tõzsdecápát és a hõsszerelmest is.
De nem ez az egyetlen gondom a filmmel. Nem éreztem a vonzalmat Max és Fanni között egyáltalán. A lány túl keveset szerepelt, ennyi idõ nem elég egy szerelem kialakulásához. Egyszerûen nem tudtam, mit akarnak egymástól, nem jött át a "kémia". És errõl nem Marion játéka tehetett, sõt!! Õ remek volt, még nõi szemmel nézve is áradt belõle az erotika :)
A szõke lány nagyon gyér volt. Jellegtelen, semmitmondó szerep, sokkal jobban ki lehetett volna dolgozni. Nem okozott különösebb izgalmat a feltûnése, pedig az lett volna a cél.
Ezenkívül túl hosszú és unalmas is volt, legalább fél órával hosszabb, mint amennyi történés volt benne.
Némi vigaszt nyújtott a varázslatos környezet, és a vidéki francia élet hihetetlen bája.
Yuliusz 2015 ápr. 09. - 16:28:27
(132/158)
Kellemes, szórakoztató film, Ridley Scott nyilván meg akarta mutatni, hogy ilyet is tud.
Marion Cotillard miatt akár többször is nézhetõ.
Egyetlen mosolya vagy ahogy ide-oda viszi a tányérokat, maga az erotika.
pp13 2015 jan. 03. - 10:53:05
(131/158)
Mikor még az elején a smartot felgyorsîtva köröztették a kis tér körül - ez a "poén" már a 80-as évek elején is vállalhatatlan lett volna - kikapcsoltam - az amúgy csodaszép tájakon fényképezett filmet.
9/10
melody03 2014 jún. 30. - 19:18:12 9/10
(130/158)
Kedves, könnyed, szórakoztató, kellemes és õszinte film volt ez a valódi szabadságról, a hagyományõrzés fontosságáról és hogy mindig vissza húz a szív a gyökereinkhez! Film arról, hogy miközben azt hisszük megvan mindenünk -rájövünk, hogy igazából nincs semmink család és õszinte kapcsolatok nélkül, hogy a városi ember sokszor azt sem veszi észre milyen évszak van, nem ízleli meg igazán az ételeket, italokat, zamatokat, csak végigrohanja az életét a mókuskerékben amirõl azt hiszi, hogy a legjobb dolog ami történhet vele... Aztán kiszakad onnan és a vidék ráébreszti az embert az igazi szabadságra, a tökéletes nyugalomra, a hitre és aki ezt egyszer megtapasztalta, kizárt hogy valaha is visszakívánkozzon a betondzsungel törtetõ, személytelen világába. Persze embere válogatja, kinek mi... de ez a film tökéletesen ábrázolja ezeket az értékeket amiket a vidék képvisel a várossal szemben... kicsit meseszerû, kicsit elvarázsolt, de vidéken az élet a város után valóban valami ilyesmi lehet, fõleg Provance-ban :)
offtopic
izzzi 2014 jún. 22. - 11:37:29 Előzmény maggie
(129/158)
Egyrészt: fényképes bizonyíték, hogy nem.
Másrészt ez nem "szerintem" kérdése
vondermonarchi 2014 jan. 06. - 21:33:42
(128/158)
Jesszus, ember ki akarsz zavarni minket a világból ezzel a szörnyképpel ??????
vondermonarchi 2014 jan. 06. - 21:03:06
(127/158)
A hazai milliárdosok nem a szõlõ és bor szeretete miatt kezdtek bele a borászkodásba, hanem hogy tisztára mossák az olajszõkítés üzletben szerzett vagyonkájuk egy részét.
Kicsit más közeg, mint ez a provance-i érzés.
A filmtõl sokkal többet vártam.
10/10
Tomi9046 2014 jan. 06. - 20:55:06 10/10
(126/158)
Szerintem nagyszerû film volt. Imádom az ilyen könnyed, és gyönyörû tájakat bemutató filmeket. :) A színésznõ pedig valóban fantasztikusan néz ki benne. :P
filoszemitabélus 2014 jan. 06. - 18:21:20
(125/158)
Nem tudtam, honnan olyan ismerõs Henry bácsi. Persze, Albert Finney. Milyen nagyot alakított a "Vulkán alatt"-ban és fiatalon milyen jó volt Tom Jones szerepében.
A film azt is tökéletesen visszaadta, miért jó borral foglalkozni. Nem csoda, ha ma itthon is minden milliárdos kötelezõnek érzi borászatot létrehozni.
Varázslatos volt a filmet átszövõ nagyon finom erotika.
10/10
hurvinka 2014 jan. 05. - 22:19:03 10/10
(124/158)
Szerintem szenzációs film. Akinek meg nem tetszik, nézzen sablonos szemetet, van belõle jócskán. :)
9/10
winner51 2014 jan. 05. - 21:52:29 9/10
(123/158)
10/9 Kõszegi Ákos és Für Anikó szinkronhangja sokat dobott nálam a filmen :)
9/10
buba66 2013 aug. 20. - 20:56:35 9/10
(122/158)
Bor és Provence átjött, de a mámort nem leltem a filmben. Csak nyomokban..
Ám közben megittam 1 üveg bort, és mámoros állapotba kerültem :))
7/10
SzaZsu 2013 aug. 16. - 12:57:06 7/10
(121/158)
Jó kis esõs napon megnézõs film..:) Szép tájak, nem rossz történet, de borzasztó színészgárda....
Erre a szerepre nem éppen Russel Crowe illik, de a színésznõ alakítása is felejthetõ..ebbõl egy igazán jó kis provence-i hangulatú filmet lehetett volna kihozni, de így csak egy egyszeri könnyed kis filmecske.
zegorias 2013 jún. 30. - 12:28:07
(120/158)
Ridley Scott atmoszférateremtõ képessége ezúttal is zseniális, volt. Nagyon szép a fényképezés a háttér. Viszont a cselekményvezetéssel voltak problémák. Ez már a forgatókönyv hibája. Az eleje nagyon lassan indul és csak a legvégén érezzük azt, hogy történik is valami. A 110 percet 80 percbe sûrítve emészthetõbb lett volna. A poénok nagyon bugyuták. Az, hogy Russel, össze-vissza bénázik meg ilyedezik mindentõl az nem poén.
6/10
Újvállalkozó 2013 jún. 16. - 22:38:32 6/10
(119/158)
6/10. Könnyû kis limonádé egy két helyen vicces jelenetekkel. Barátnõtök biztos díjazni fogja, ha megnézitek vele. :)