Marcipáncica_ 2011 ápr. 25. - 22:40:48
(99/159)
Oh, egyszerûen imádom ezt a filmet, és az egész hangulatot ami a francia részeket körbelengi!
Elvarázsolt, legszívesebben én is ott sétálgatnék a birtokon, a lemenõ napfényben.... aaaaaa...
Hogy miért szerettem bele ebbe a filmbe:
- lenyûgözõ francia tájak, csodás fényképezéssel
- Crowe alakítása, olyan tökéletesen hozza az öniróniával megáldott, szívtelen számító üzletembert hogy öröm minden percét nézni (még akkor is ha magát a színészt eddig egyáltalán nem kedveltem)
- bájos mellékszereplõk
- találó, és jó zenék
- éles kontrasztok
- SMART!!! :D
- medencés jelenet!!

10/9,5

elnézném tovább is bármeddig...
9/10
ddeak 2011 márc. 16. - 17:07:35 9/10
(98/159)
Nekem csak az a hülye szemüvege nem tetszett Max-nak.
offtopic
sofi 72 2010 dec. 17. - 13:58:00
(97/159)
Nem tartom sületlenségnek!! Talán egy pici elfogultságnak, szeretetnek a magyar nyelv iránt! (talán a borok iránt is...??) De ez miért lenne baj??? Sõt!!:))))
sofi 72 2010 dec. 17. - 13:55:57
(96/159)
Nos, most elárulhatom, hogy tegnap alapos fejtörést okozott a "feladatod", fõleg, hogy az angolban nem vagyok 100%-ig biztos.:)) Ráadásul, mostanság inkább süti receptek forognak a gondolataimban, nem "nyelvi" feladványok!!!:)))) Mindegy, szóval megszületett, de ahogy látom, nem egyezik a tiéddel, egy betû (második) más az én megoldásomban. Bár nem tudom, neked mi lett a teljes végeredmény? (pedig egy nálam sokkal jobb angolost is megkérdeztem...):))))))

Szóval Dionysos..??? Lehet, fõleg, hogy valóban írják, ismeretlen az eredete!!! Ráadásul a borhoz szorosan kapcsolódik a név, tehát miért is ne..???
Legyünk elfogultak, és mondjuk ki bátran: TÕLÜNK SZÁRMAZIK!!!!!:))))Ezek után egyértelmû lehet a BOR és BACCHUS kapcsolat is....!!

Hát, az "R" betû tényleg elég sûrûn elõfordul, de nekem külfüldiek inkább az "E"-t mondták. Amikor megkértek, hogy folyamatosan beszéljek magyarul, a végén azt mondták, hogy "mekegõs" kicsit a magyar, hogy sok benne az "E" betû!! Nekem ez sem tûnt fel elõtte, aztán néha tényleg ha tudatosan figyelem, van benne valami!! Igaz?
offtopic
filmbarbár 2010 dec. 17. - 11:57:58 Előzmény sofi 72
(95/159)
Ha úgy találod (vagy bárki más!?, hogy sületlenségeket írtam, védelmemre csak annyit tudok felhozni, hogy könnyen így járhat az aki a saját borát issza! :)))

Magyar ember, magyar bor, nem kell ezt tovább magyarázni, ugye? :D
offtopic
filmbarbár 2010 dec. 17. - 11:53:41
(94/159)
Jól van, akkor lássuk.
Nekem elsõ pillantásra feltûnt benne egy görög isten neve. Ha nem ugrana be Neked, akkor nézz ide: http://www.theoi.com/Olympios/Dionysos.html
Rögtön megnéztem, hogy mi lehet a szó eredete: ismeretlen. Akkor pedig miért ne származhatna a mi 'gyönyör' szavunkból. Nekem ez már így is marad.

Más, de kapcsolódik. Nem lepne meg ha a BOR és a 'Bacchus' szavak is összekapcsolhatók. Bor - Barr(h)us - Bacchus. Érdekes, hogy nekünk milyen sok szavunk végzõdik 'R-'rel, más nyelvekben ez nem oly gyakori. Mit gondolsz?
Elég ha csak az elsõ sort olvasod: http://en.wikipedia.org/wiki/Bacchus (magyarul nem találtam, bocs)
offtopic
sofi 72 2010 dec. 16. - 23:45:35 Előzmény filmbarbár
(93/159)
Elvileg megvan a megoldás. :))
offtopic
sofi 72 2010 dec. 12. - 22:29:26
(92/159)
Egy igazi MAGYAR nem is iszik nagyon mást, csak finom MAGYAR borokat, a legjobb picékbõl!!! Micsoda kincsek vannak, nem is gondolnád! Bár ez nem a reklám helye, de a Figula pincészetet érdemes felkeresni legalább egyszer.
(de többször is lehet):)))) Nekem a balatoni nedûk jönnek be leginkább...:)))))

Más.

Kíváncsivá tettél!!
Azon töröm az agyam, ki az aki elérhetõ és nem tud semmit magyarul...???
Olyan ismerõs van, aki nem magyar, de sajna a magyart, ha csak kicsit is, de beszéli. Meglátjuk, rajta leszek az "ügyön". Ha nem sikerül, remélem azért elárulod???
offtopic
filmbarbár 2010 dec. 12. - 22:01:01 Előzmény sofi 72
(91/159)
Nocsak, nemcsak a jó filmek érdekelnek, hanem a jó borok is! :)))

Akkor talán érdekelni fog ez is. Egy másik topikban, bár tudnám melyik volt :) utaltam már arra, hogy szerintem a bor szavunkban, és a jó BOR-borban, sok minden megtalálható:
MÁMOR, ÖRÖM, DERÛ, GYÖNYÖR
BORÚ/BÚ

Ha netán érdekel amit mostanában fedeztem fel, akkor próbálj megkérdezni valakit, aki nem tud magyarul (!), de a latin ÁBC-t ismeri és használja, hoyg írja le hallás után a 'GYÖNYÖRÛ' szavunkat. Persze Te is, vagy bárki más is megpróbálhatja, de az angol hang és írásmód ismerete szükséges hozzá!
Amennyiben ezt sikerül helyesen leírni, akkor máris elkezdhetsz gondolkodni, hogy mit látsz abban a szóban!!
Criobs 2010 dec. 01. - 17:51:52
(90/159)
Tény, hogy nem igényel túlzott agymunkát a film nézése, de nem is ez a célja, hanem sokkal inkább a hangulat átérzése, ami az egésznek az eszenciáját adja. Kedves, könnyed alkotás. A zenék szerintem jól lettek válogatva. Különösen a How Can I Be Sure Of You tetszik Harry Nilssontól.
offtopic
zotyo04 2010 nov. 12. - 20:05:05
(89/159)
Nem tudom, de már idegesít, hogy nem képesek egy filmet gyártani...egy legyen és ne több...meg több befejezés...mint pl. A Part címû filmnél...olvasom, hogy másoknak más volt a befejezés...cöhh.
offtopic
zotyo04 2010 nov. 12. - 18:47:18
(88/159)
A csónakázós jelenet mikor van a filmben, meg amikor a konyhában magyaráz a csaj és lángol a lábos? Itt képeken ezek szerepelnek, de a filmben nem láttam.
zotyo04 2010 nov. 12. - 18:44:23
(87/159)
Egész kellemes kis filmecske lenne.

***SPOILER***
Ha nem lenne ilyen szájbarágós a "happy end"...minek túlmagyarázni? Bõven elég, hogy visszamegy. Minek azt a sok nyálat a végére odatenni. A legvégét viszont nem értem...kit érdekel a személyi aszisztense és, mi értelme a legutolsó jelenetnek?:O
***SPOILER VÉGE***
sofi 72 2010 nov. 11. - 14:40:51 Előzmény Dock
(86/159)
Hát igen! Az ilyen hsz-ek miatt szeretek itt néha csemegézni, amik mosolyra fakasztanak!!! És milyen igaz! Ez a film kellemes a szó szoros értelmében. Bár lehet, hogy nekem azért, mert ahogy megy az idõ én is egyre többet nosztalgiázom a régi történeteken, idõkön.....Jó visszaemlékezni a gyermekkorra.
Itt is ez volt. A visszaemlékezések segítettek újra meglátni az élet értelmét. Másképp is lehetne csinálni, ami valakinek sikerül, valakinek soha nem adatik meg. A fimbeli Max-nek megadatott...!:))) Irígylem is érte.

Ja, és mivel "szóba" kerültek a borok, akkor ha valaki jó MAGYAR bort akar inni, javaslom a füredi Figula pincészetet!! Isteni borkóstolókat tudnak összehozni. :))))) Az ízek, illatok, zamatok fantasztikusak, no és a mámor sem marad el a végére....:))
Persze, ez nem Provance, "csak" a Balaton környéke....
9/10
Idunnowuttodo 2010 nov. 11. - 13:53:01 9/10
(85/159)
nem egy emlékezetes film, de nekem tetszett :) jó példa rá, hogy hogyan csessze el valaki az életét.. bár ebben az esetben a végén észhez tért
9
fürmender 2010 máj. 26. - 15:38:28 Előzmény Calypso
(84/159)
Tévedtem. Valójában Solohov Csendes Donját idézte a film.Abban a víz, ebben a bor hömpölyög megállíthatatlanul. Nem mellesleg, milyen jól keverhetõk egymással.
8/10
beo71 2010 jan. 02. - 15:38:34 8/10
(83/159)
Na,ehhez a filmhez már igenis volt hangulatom.
Nagyon jól éreztem magam:kellemes feeling folyamatosan,kedves színészek (kedvencem a francia házvezetõnõ)aranyos szövegek,gyönyörû képek.
Ridley Scott ezt is megoldotta.8/10.
9/10
fredi60 2009 dec. 25. - 18:18:16 9/10
(82/159)
És itt a filmben hallható összes zene (hátha egyszer még jól jön):
http://www.imdb.com/title/tt0401445/soundtrack
10/10
offtopic
hurvinka 2009 dec. 25. - 17:54:26 10/10
(81/159)
ez a szám címe: Itsy Bitsy Petit Bikini
9/10
fredi60 2009 nov. 15. - 08:57:58 9/10
(80/159)
A könyvet nem olvastam, de a film nagyon jól átadja a táj hangulatát, az emberek menztalitásaát stb. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a bort vagy Provencet. :)