raskailea ápr. 18. 16:44:35 Előzmény raskailea
(920/920)
Bocs', javítom: .. kettőjük közül ő a gonoszabb.
raskailea ápr. 18. 16:43:08 Előzmény napraforgó
(919/920)
Bennem időnként felmerül a kérdés, hogy egyáltalán minek nézem? Annyi zagyvaságot hordanak össze az írók, annyi befejezetlen, félbemaradt motívum van a cselekményben, hogy egyre inkább dilettáns munkának látszik az egész.
raskailea ápr. 18. 16:38:24 Előzmény napraforgó
(918/920)
Amikor Karol először jött ezzel a "fiunk" szöveggel, azt hittem, ki fog derülni valami mentális, súlyos dolog, téveszme, akármi, de aztán semmi. Vavro meg egyre undorítóbb gazember lett, annakidején sajnálni lehetett amiatt, hogy Karol hogy kihasználta és szolgának tekintette, de most már kettőjük közül a gonoszabb.
5/10
napraforgó ápr. 16. 16:02:40 5/10
(917/920)
Egyáltalán nem értem hogy miért olyan borzasztó nagy hiba az, hogy Slávó a R-D cég mellett - mintegy másodállásban az Akácos dűlőben is tevékenykedik. Peter meg dühöng és kirúgja. Olvasom, hogy Milicát is. Sőt, Igor is gondolkodik a távozáson. Meghülyült ez a Peter? A legjobb embereit veszíti el, nem marad szakértő borásza, csak egy rakás segédmunkás. Ő maga teszi tönkre a borászatot, amelynek a vezérigazgatója.

A forgatókönyvírók már annyi zagyvaságot hordanak össze.

Mi ez a szamárság Karol és Diana között? Miért idétlenkedik Karol azzal, hogy Lidia fiát a sajátjának akarja? Vavro elvadulását sem értem, nemég még a hamut is mamunak mondta, most meg egy dörzsölt maffiózó.
5/10
napraforgó ápr. 16. 16:02:39 5/10
(916/920)
Egyáltalán nem értem hogy miért olyan borzasztó nagy hiba az, hogy Slávó a R-D cég mellett - mintegy másodállásban az Akácos dűlőben is tevékenykedik. Peter meg dühöng és kirúgja. Olvasom, hogy Milicát is. Sőt, Igor is gondolkodik a távozáson. Meghülyült ez a Peter? A legjobb embereit veszíti el, nem marad szakértő borásza, csak egy rakás segédmunkás. Ő maga teszi tönkre a borászatot, amelynek a vezérigazgatója.

A forgatókönyvírók már annyi zagyvaságot hordanak össze.

Mi ez a szamárság Karol és Diana között? Miért idétlenkedik Karol azzal, hogy Lidia fiát a sajátjának akarja? Vavro elvadulását sem értem, nemég még a hamut is mamunak mondta, most meg egy dörzsölt maffiózó.
5/10
napraforgó ápr. 15. 08:53:57 5/10
(915/920)
Krammer tegnap még kiesett az ágyából és elájult, ma meg már sétálgat a szőlőben a nővérrel, jujj, ez aztán a hihető sztori. És mi van, ha megint elájul, rosszul lesz? Diana nem fogja tudni visszacipelni a kórházba.

Szlavo hülyeségét sem értem. Az igaz, hogy Peter mindig lekezeli, de az is igaz, hogy Szlávo mindig mindent hibára halmoz. Mit akar most? Ha Ricsi sikerre viszi az Akácos dűlőt, akkor odaáll mellé sütkérezni a sikerben?
5/10
napraforgó ápr. 13. 21:10:38 5/10
(914/920)
Nem értem, hogy miért nem teszik fel Krammer ágyára az oldalrácsokat? Azoknál a betegeknél, akiknél fennáll a veszélye annak, hogy kiesnek az ágyból, netán zavart az elméjük és elkóborolnának, ilyen védőrácsot helyeznek a kórházi ágyuk oldalaira. Végül is nem ülhet az ágya mellett 24 órában egy ápoló.

Ha Vavro kiviszi és beköltözteti a kastélyba, akkor felvehet mellé egy privát ápolónőt.
5/10
napraforgó ápr. 11. 05:38:24 5/10
(913/920)
Szerintem semmit. Mindig mosolygok, amikor a szőlősorok legszélén lévő tőkéket metszik, azokon szüretelnek, azok alatt kapirgálnak kapálás címén. Látszik, hogy azok a szőlők nagyüzemi termelésben vannak, minden sor meg van számozva, a szélső karókon ott a szám. Soha nem mennek beljebb 3-4 tőkénél.
De soha nem mondják, hogy pl. a 84. sorban észleltek valami problémát, lisztharmatot, vagy peronoszpórát, stb, mindig csak homályosan mondják, hogy az északi dűlőben, vagy akármelyik dűlőben, stb.

Korábban, amikor az Akácos dűlőt megvették Poláktól, láttam, hogy ott egyedi tőkék voltak, a sorok sokkal szűkebbek voltak, hisz ott ember kapált és nem traktor. Aztán hipp-hopp váratlanul kordonos művelésű sorokat mutattak ott is. Na ennyit a hitelességről.
Én úgy vagyok ezzel, hogy ha valami olyan tevékenységet mutatnak be, ami speciális felkészültséget, tudást igényelne, akkor szakértőt kellene igénybe venni.
Ha jogi dolgokról van szó, akkor valami jogászt, ha orvosiról, akkor orvost és ha szőlészetről, borászatról, akkor meg egy vincellért.
Pláne 9 évadon át!
raskailea ápr. 10. 20:06:06 Előzmény napraforgó
(912/920)
Hát, az az igazság, hogy én már unom ezt az egész borászatot, folyton valami valakinek nem tetszik. Nem tudom, a forgatókönyv írói a valóságban egyáltalán mennyit értenek a borászathoz.
5/10
napraforgó ápr. 10. 19:27:54 5/10 Előzmény raskailea
(911/920)
Vavro jelleme hihetetlenül nagyot zuhant. Most gyakorlatilag azzal fenyegette meg Krammert, hogy baja esik a lányának, a legfőbb kincsének. Ingét is a fiával zsarolta.
Na ez undorító, a gyerekeket ki kell hagyni a felnőttek játszmáiból.

Martin meg 4 hét szabadságot vett ki, aztán 2 hét múlva visszajött Ausztriából és a maradék 2 hétben totál leamortizálta magát alkoholistává. Na ez megint túlzás, abszolút hihetetlen. Ráadásul teljesen fölösleges is volt.

És azt sem értem, hogy az Akácos dűlő eddig a Rozner-Dolinsky céghez tartozott, a termelés, meg a szőlő feldolgozása is náluk történt. Most meg hirtelen egy önálló borászat, pincészet lett két laikus pasi irányítása mellett. Persze, ha Milica csatlakozik hozzájuk, akkor még rendben is lehetnek.

Én Petert sem értem, a nagyképűségével, erőszakosságával teljesen tönkreteszi a Rozner-Dolinskyt.
Kicsit már unalmas, hogy ez a szerencsétlen pincészet mindig dögrováson van.

raskailea ápr. 10. 18:39:59 Előzmény napraforgó
(910/920)
Igen, ez az Eliska halála miatti teljes bekattanás nagyon el van túlozva, meg azt a "most majd minden kiderül, mindenki megtudja" félőrült hisztit se értem. Mit tudnak meg? Azt hogy nem tudja feldolgozni Eliska elvesztését, meg hogy nyugtatót szed? Ez akkora titok? Vagy van valami ennél súlyosabb a háttérben?
Egyébként undorító alak lett Vavróból, mindig megdöbbenek, hogy már megint mire készül.
5/10
napraforgó ápr. 08. 06:18:15 5/10
(909/920)
Nem tudom, hogy miért csináltak Maxiból idegbeteg hülyét. ő egy nagyon szimpatikus rendes ember volt korábban. Nekem ne mondja senki, hogy az Eliska halála viselte meg annyira, hogy meggárgyult. Inge meg megint keveri a sz@rt, most már Vavróval a háta mögött. Ezt a nőt is el kéne már tüntetni.
5/10
napraforgó ápr. 08. 06:14:35 5/10 Előzmény agbrenv
(908/920)
Én nem tudom, hogy az írók meg akarják-e sajnáltatni Krammert, vagy sem, de az biztos, hogy játékban akarják tartani a végsőkig. Márpedig azok, akik börtönbe kerülnek, általában ezzel el is tűnnek a sorozatból (lásd Mirót).
Ne felejtsük el azt sem, hogy Krammer most csak őrizetben van, börtönbe majd akkor kerül, ha a bíróság letárgyalja az ügyét és elítéli. Mindenesetre az furcsa, hogy az a banda, akik megverték még szintén csak őrizetben vannak, a tárgyalásukra várnak.

Szerintem most azért verték meg Karolt, mert nem fizette ki nekik a beígért jutalmat. Eleinte azért verette meg magát Karol, hogy ne kerüljön a bíróság elé, ne tárgyalhassák az ügyét. A hülye abban reménykedik, hogy addig, amíg nincs ítélete, Ricsi ki tudja vinni a börtönből. pL. óvadékkak szabadlábon védekezhet.
Biztos vagyok benne, hogy Karolnak van valahol elrejtett pénze, titkos bankszámlája és rögtön megpattanna, menne a Kajmán szigetekre, vagy valami más olyan országba, ahonnan nincs kiadatás.
De pechje van, mert nem engedik el óvadékkal. Most, ha valamelyest felépülne, biztos megpróbálna megszökni a kórházból, hiába őrzik.
6/10
agbrenv ápr. 07. 20:35:59 6/10
(907/920)
Hát nem tudom, az írók hiába tepernek hogy megsajnáltassák Krammert, szerintem megérdemelte. Tény hogy Vavró kb ugyanolyan szemét lett amióta újra emlékszik, de ő is azért tart ott ahol mert anno Krammer volt aki hasonlóan félholtra verette.

Ricsi is hiába hüppög, mégis hogy várná már el, hogy egy kétszeres gyilkost szabadon engednek, (valójában 3-szoros, csak a Milica anyja ügyet elsimlizték). Elhiszem hogy a bátyja, de Krammer nem szimplán egy szemétláda, hanem gyilkos, zsaroló meg még sok más egyéb, egy kicsi józan ész is megfordulhatna abban az elfogult hülye fejébe.

A nyomozónak is nem tudom minek van bűntudata, nem az ő felügyelete a börtön. Meg amúgy is oda kéne kerülnie Krammernek a tárgyalás után. Ricsi nem tudom miért kezeli úgy a dolgot mintha egy ilyen ügyet egy szimpla büntető csekkel meg lehet oldani, aztán el lehet felejteni hogy két ember meghalt miatta, akit még cserben is hagyott.

Arról meg rohadtúl megfeledkezik mindenki, hogy a bizonyítékokat is meghamisították, másra próbálták kenni stb. Ricsi a nagy ügyvéd erről talán nem tud? Ez is csak rontana Krammer helyzetén.
5/10
napraforgó ápr. 01. 08:59:11 5/10
(906/920)
Nocsak, Inge besorozta Vavrót is a szeretői közé.
Ami viszont különös, hogy szegény Martinból is alkoholistát csinálnak.
Hú, hány iszákos volt itt már! Miró, Szlávó, időnként Iván és Peter is nagyivó volt aztán Lidia, de Ingrid és Karin is egy időben. Igor és Zsigó is rendszeresen lerészegedett, és most Martin is hirtelen. Szinte minden férfi és néhány nő is, akiknek gondja volt az alkohollal. Sőt, még Max is gyanús.
5/10
napraforgó márc. 30. 21:01:49 5/10
(905/920)
Nekem nem világos, hogy Vavró hogy tett szert a Silk Road projektre. Inge megszerezte Krammer összes ingatlanát, amit aztán kénytelen volt átadni Vavrónak. De a Silk Road csak egy tervezet volt, azt se tudni miről szól volna, azt nem hiszem, hogy Inge meg tudta volna szerezni az ügyvédnő által.
5/10
napraforgó márc. 30. 20:56:53 5/10 Előzmény Záporeső9
(904/920)
Mikor vette feleségül Chantalt? Szerintem a nő csak a barátnője, és nyilván nem szerepel a színésznő az évadban.
5/10
napraforgó márc. 30. 20:56:53 5/10 Előzmény Záporeső9
(903/920)
Mikor vette feleségül Chantalt? Szerintem a nő csak a barátnője, és nyilván nem szerepel a színésznő az évadban.
5/10
Záporeső9 márc. 30. 20:10:09 5/10
(902/920)
Milyen érdekes, Gábort nem látogatja meg a felesége?
5/10
napraforgó márc. 28. 06:05:23 5/10 Előzmény raskailea
(901/920)
Végül is Karol helyt állt az öccséért, amikor annak szüksége volt rá, így nem lett volna túl elegáns, ha ő meg most hagyja el, amikor Karol padlón van, kiforgatták mindenéből. Az hülyeség, hogy most jön rá hirtelen, hogy a családját is elveszítette, amikor Lidia már talált helyette valaki mást és boldog vele.
Azért nem örülök, hogy ilyen sokáig húzzák Karol büntető ügyét, már letárgyalhatnák és börtönbe zárhatnák jó pár évre.
A válást meg seperc alatt el kéne intézni.

Azon nagyon csodálkoztam, hogy Max annyira kibabrált Vavróval, nem tájékoztatta, hogy a kinai partnert meghívta, így aztán nem is csoda, hogy Vavró nem volt képben, miről is kéne tárgyalniuk. Igazából Ingrid se dumált érdemben semmiről Wu úrral, hát nem tudom, miért is volt hálás neki Vavró.
Meg különben is, mi a csudát akarnak kihozni ebből a Silk Roadból?

Kicsit különösnek találom, hogy Szlávó Ricsivel akar együtt borászkodni, hisz egyikük végzettsége sem az. Szlávó építészmérnök, Ricsi jogász. Jó, Szlávóra ragadhatott ez-az a családi borászatban, de valójában csak a húga tanult borásznak, Eva is közgazdász. Iván végzettségéről semmit sem hallottunk, de mondjuk, hogy ő is borász, látszik, hogy ért hozzá.