6/10
napraforgó jún. 25. 07:55:42 6/10
(1114/1154)
Iván már a kisfiától is megszabadult, rábízta a kígyó Ingére, aki ki tudja mit csinál Poprádon.
Rita meg elkezdett újra dolgozni, de ki tudja hová tette a 10 hónapos kisfiát.

És baromira unalmas a sok új szereplő, a régiekről meg alig tudunk valamit. Ninát csak emlegetik néha, Lidiának csak a hangját hallani a telefonban. Mások meg nyom nélkül eltüntek. Pl. Viera apja, a nagy szerelme, Marcsek. Kecskeméti Gábor sincs már sehol, nem beszélve a szerelméről , Chantalról.
offtopic
törökbálint jún. 24. 22:20:13 Előzmény napraforgó
(1113/1154)
Igen, egy kastélybemutató sorozat, én is véletlenül vettem észre, amkor a médiaklikken visszanéztem valamit.
6/10
napraforgó jún. 24. 20:21:40 6/10 Előzmény törökbálint
(1112/1154)
Kár, hogy nem ismétlik meg. Úgy látom, hogy ez egy sorozat .
offtopic
törökbálint jún. 24. 18:54:13
(1111/1154)
A Maxot játszó szinész felmenőinek /grófok/ családi kastélyáról volt egy film az m5-ön hétfőn kora reggel. Érdemes belenézni, mert csodálatos minden tekintetben. /historizáló, Tudor stilusú/ Úgy emlékszem, a település Nádasdladány.
6/10
napraforgó jún. 24. 15:36:26 6/10
(1110/1154)
A mai részben ezt írják: "Közeledik Rita és Erik esküvőjének egyéves évfordulója." Nos, Ritának és Eriknek nem volt esküvőjük, mert Erik még előtte meghalt.
6/10
napraforgó jún. 24. 11:21:08 6/10
(1109/1154)
Megint számtalan ostobaság van benne.
Szlávó a családjával elköltözött Pozsonyba. Állítólag Lidia rehabilitációja miatt. Nem tudom. hogy Lidiának milyen rehabilitációra van szüksége, de gondolom, hogy a hosszas fekvés miatt elsorvadtak az izmai. Talán gyógytorna, úszás, masszázs segít rajta. De oda úgysem tud egyedül menni, valakinek kísérnie, sőt szállítania kell.

Vinnában, a Dolinsky házban rengeteg segítsége lett volna. Vigyáztak volna Lidiára, Stellára, ellátták volna a kis Jankót, amig Szlávó dolgozik. De ha külön élnek, akkor Szlávónak kell szállítgatnia a nőt. És egyelőre Lidia képtelen ellátni a csecsemő fiát. Most ki segít neki ebben?Sztellának minimum iskolát kellett váltania, na ővele se tud senki foglalkozni.

Szlávónak meg minduntalan ingáznia kell a szőlő, meg a pincészet, borászat között. Jó sok gondot okoztak maguknak. Korábban Vinnában béreltek házat, ezt miért nem lehetett most is?

Egyébként az is röhejes, hogy Krammer egy szál magában kapálgat a szőlőben. Egy olyan szőlőben, amelyikről ordít, hogy gépi megművelésű.

A Rozner szőlőkben is 3-4 ember kapálgat és trágyázza komposzttal a tőkéket.
Ilyesmit csak az egy holdas kis háztáji szőlőkben csinálnak, nem a nagyüzemű ültetvényekben.
5/10
Záporeső9 jún. 23. 22:11:15 5/10 Előzmény napraforgó
(1108/1154)
Az évszakok váltását nem a tegnapi részre értettem, hanem úgy általában.
6/10
napraforgó jún. 23. 17:13:10 6/10 Előzmény Záporeső9
(1107/1154)
Amikor a szőlőben dolgoztak, látszott, hogy a tőkéken kis levelek voltak. Úgyhogy tavasz van. az emberek sem hordanak már kabátokat.
Ricsi és Milica esküvőjén is néhány fa már virágzott, más fák meg még teljesen kopaszok voltak.

Most majd az új szereplőkkel fognak foglalkozni. Én jobban örültem volna, ha tisztességesen befejezik, lezárják a sorozatot, az új szereplőkkel meg nyithattak volna egy új sorozatot.
5/10
Záporeső9 jún. 23. 13:10:37 5/10 Előzmény napraforgó
(1106/1154)
Igen, fura egy kezdés. No, de hogyan is alakult most Stella felügyelete? Hisz Ricsi volt a gyám. Erről megfeledkeztek? Nem emlékszem, hogy láttam volna sorozatot, ennyi hibával, elvarratlan szállal. Az új szereplők egyike sem lett szimpatikus. Az is érdekes, hogy egyik képsoron nyár van, míg a másikon szinte tél.
6/10
napraforgó jún. 23. 09:46:54 6/10
(1105/1154)
Elég furán kezdődött a 8. évad.

Fiala fia meglehetősen ellenszenves alak. Remélem jól megkeseríti az apja életét.
Milica és Ricsi elmentek nászútra és útközben úgy megtetszett nekik egy hely, hogy ottmaradtak, odahagyva az Akácos dűlőt, meg az épp felfutóban lévő borászatukat.

És Inge is, aki tegnap még kijelentette, hogy minden az övé lesz, a kastély és minden egyéb, miután úgy döntött, hogy végül csak befekszik Fiala ágyába, hirtelen úgy döntött, hogy otthagy csapot-papot és elmegy Poprádba az ottani kórházba ki tudja milyen állásba.

Jakub tényleg idegesítő kamasz és fura, hogy sohasem szólnak rá, ne piszkálja folyton Laurát.

Úgy tűnik, hogy Slávó nem birja egyedül a munkát és Polák és Karol nem nagy segítség számára.
4/10
agbrenv jún. 19. 21:11:08 4/10 Előzmény napraforgó
(1104/1154)
Most így az epizódot látva, olyan mintha a színészek csak kikéretőztek volna a sorozatból, ezért nem zárták le rendesen a 7. évadot, mert nem számoltak azzal hogy ők már nem lesznek. Ingrid, Ricsi, Milica és Max egyáltalán nem úgy festettek mint akik mennének akárhova is. Gondolom majd a 8. évad bevezetőjében kap mind egy sort maximum, ami megmagyarázza a hiányukat. Vavró meg Jarka voltak az egyetlenek akiknél volt valami erőfeszítés a történetük lezárásával. Illetve Ninánál legalább van egy magyarázat, mondjuk furcsa, hogy az egész családja szarik rá.
6/10
napraforgó jún. 19. 17:16:52 6/10
(1103/1154)
A 8. évadban egy csomó új szereplő jön. Szerintem jobb lett volna, ha rendesen lezárják az eddigiek történetét, ahelyett, hogy magyarázat nélkül eltűnnek.
4/10
agbrenv jún. 19. 14:27:34 4/10
(1102/1154)
Ha valóban a mai rész az évad utolsó része akkor Inge is megússza az egészet. 7 évadnyi szarkavarás, átverés, bűnözés stb és valószínűleg valami béna módon kiírják. A legjobb amire számíthatunk ha valamelyik évad elején valami összefoglaló monológban szó esik róla.

Meg amúgy mit zárnak le így az évad végén. Azon kívül, hogy Karol megkapta amit érdemel, sok más történetszál van függőben, ami közel sincs ahhoz hogy megoldódjon vagy le lehessen zárni.

Pláne hogy egy halom szereplő kikerül a forgatókönyből a mai rész után. Maxxal pl mi lesz? Mi az ő karakterének a lezárása? Az hogy meggyógyult a depresszió meg pánikbetegségéből, ami nem is volt mielőtt visszahozták ebbe az évadba? Azon meg már az évad felénél túlvolt. Azóta csak a hobbibanda volt, meg hogy olyan nőket néz ki magának akiknek nem kell.
Karin szintén csak megszűnt létezni, olyan szinten, hogy még a neve sem merült föl. Utoljára akkor mutatták, amikor Vavró elvette Karol pénzét Ingétől, így Karol Karin lakására ment ahol Peter jól összeverte. Most lesz egy gyors összecsapott esküvő, amivel úgymond Milica és Ricsi is ki lesz írva?

Vicces, hogy egy többnyire csak háttérszereplő mint Jarka (szerintem már ő sem lesz innentől), kerekebb lezárást kap mint az évad főszereplői.
5/10
Záporeső9 jún. 19. 12:21:32 5/10 Előzmény Záporeső9
(1101/1154)
lehetetlen akart lenni!
5/10
Záporeső9 jún. 19. 12:20:17 5/10 Előzmény napraforgó
(1100/1154)
Nagyon összecsapott az egész. Mondhatnám úgy is, hogy igazságtalan intézkedések történnek a részekben. Vavronak sem szabadott volna ezt így megúszni. Szinte jutalomban részesült. Inge meg semmit? Mintha elfelejtődtek volna korábbi bűnei. Örömmel láttam volna, ha lebuknak és eltűnnek Fialával együtt.
Még valamin elgondolkodtam. Max egyáltalán nem úgy néz ki, mint egy milliomos .
Még mindig nem tudom megérteni, hogy miért kellett ilyen leheleten megoldást találni Nina eltűnésére. Hogyan tud így normális kapcsolatot teremteni Martin?
6/10
napraforgó jún. 19. 10:38:42 6/10 Előzmény agbrenv
(1099/1154)
Vavro kiírása nekem is fura volt. Amikor Ingétől elzsarolta Karol korábbi vagyonát, nekem úgy tűnt, hogy az sokkal több volt, mint a kastély, meg a kórház. Volt ott még jó pár ingatlan, meg egyéb üzletek is, amelyekről később nem esett szó. Ha ezeket most eladta, az nagyon fű alatt történt, mert amikor azokat Ingrid a nevére iratta, elég sok szó volt róla, hogy az ügyvédjével hogyan intéztette és milyen jól megfizette érte.

Az biztos, hogy most lelépett a Karolnak igért 300 ezer euróval, és valóban a kastélyért kapott pénzzel. Fiala megszerezte kórházat, mert a Karol által generált adósságokért nyilván nem kapott Vavro pénzt, de a kastélyt teljes mértékben a háta mögött adta át neki. Most elment "jó messzire", vélhetőleg a világ másik végére egy jó kis déltengeri szigetre.

A fiúk berúgása és az esküvő nagyon össze van csapva. Korábban azt mondták, hogy Viola intézi az esküvői ebédet/vacsorát, a terem díszitését, stb., de érdekes módon erről sem Viola, sem Dorka nem tud. Meg is vannak sértődve, hogy nem kérték fel őket.

Ma lesz az évad utolsó része, kíváncsi vagyok, hogy oldják meg.
6/10
napraforgó jún. 19. 10:17:24 6/10 Előzmény agbrenv
(1098/1154)
Biztos emlékszel rá, hogy Laura 13 évesen Robó segítségével a kastélyba járkált táncolni tanulni egy Patrik nevű fiúval. Valami iskolai ünnepségre készültek fel. Robo akkor szinte egy percre sem hagyta magára a lányát, +nehogy a fiú kárt tegyen benne". Ezután nem sokkal Laurát beiratták a bécsi konzervatóriumba balettezni és a 14 éves kislány onnantól egyedül élt, egyedül közlekedett, stb.
Onnantól nem vigyázott rá minden percben sem Robo, sem Peter. Azután egy év múlva Laura hazajött és másik iskolába iratkozott be. Nem mondták ki, de valószínűleg túlsúlyos volt balerinának, most ezzel csúfolódik Jakub.
4/10
agbrenv jún. 19. 10:02:58 4/10 Előzmény napraforgó
(1097/1154)
Úgy látszik Vavrót így írták ki, és megkapta a "happy end"-jét. Kár hogy a karakterét elvitték mindenféle irányba és Stella és Milica kivételével szinte minden karakterrel szemét módon bánt, ahelyett hogy csak Ingrid és Karol életét keserítette volna meg, mivel az egész felépülése mögött az volt a motiváció hogy velük csesszen ki, hiszen ők jutatták olyan állapotba amilyenben volt. Járkával is eleinte bunkó volt (gondolom mivel anno ő is Karolt segítette azzal hogy folyton figyelte és beszámolt róla), bár a végén már kedvesebb volt vele illetve most egy jó adag pénzzel együtt bocsájtotta el. Az az egy tetszett, hogy Karolnak keresztbe tett, de sajnos Inge megúszta.

Különben meg fura, hogy meglóg a 300.000 euróval, 30.000 eurónyi készpénzzel ami az eredeti vagyonából maradt meg mivel annyit magánál tartott és nem bankban vagy befektetésben illetve gondolom a kastély eladásából szerzett pénzzel, olyan szempontból, hogy az évad elején ennél sokkal több pénze volt, mégis elcseszte. Most akkor meghúzza magát és elél élete végéig abból ami maradt? Ha ez volt a végcél, akkor alapból így kellett volna alakítani a karakterét. Bosszút áll a két szemétládán, aztán elhagyja Vinnát a pénzzel. Helyette inkább kiskirályt akart játszani eleinte, üzleteket kötni stb. ami nem ment neki (ami szintén fura, mivel akkor hogy volt Karol jobb keze, aki sokszor Karol nélkül ment ügyeket lebonyolítani), Maxxal az üzlet nem jött össze, kórház részesedését elvesztette, illetve üzletelt valami csalóval ami szintén egy csomó pénzébe került. Illetve olyan szereplőknek próbált keresztbe tenni akik nem ártottak neki (Max, Diána, Ricsi, Rita meg még 1-2 karakter aki nem ugrik be). Mondjuk Ritával nem szándékosan tette.

Furcsa, mert kész hullámvasút volt a karaktere a kómából felébredés óta. Amíg nem volt meg az emlékeze, kifejezetten szimpatikus volt. Majd amikor felépült és sikerült Karol pénzét Ingridtől elcsalni, kb hozzájuk hasonló módon kezdett viselkedni. Maxot a most már teljesen tárgytalan és elfelejtett mentális betegségével zsarolta, Diánát is lekezelte és cseszegette, Járkával gyakran ordibált és elküldte a zavarosba, Ingét a szintén most már elfelejtett Adamkóval zsarolta (így utólag nézve, esélyes hogy sosem bántotta volna, csak tudta, hogy Ingét így végleg be tudja ijeszteni), Ricsinek is ott tett keresztbe ahol tudott, bár ő a hozzáállásával nagyban hozzájárult ehhez a bánásmódhoz, mivel eleinte Vavró vele korrekt próbált lenni.

Ellenben Milicával mindig normális volt, Stellának úgy segített mintha a saját lánya lenne, Karolnál meg sokszor nem tudta eldönteni, hogy ki akar cseszni vele vagy titokban arra vágyik hogy kibéküljenek és minden olyan legyen mint előtte.
6/10
napraforgó jún. 18. 20:07:40 6/10
(1096/1154)
Korábban Laura és Jakub egyidősek voltak, legalábbis a suliban egy évfolyamra jártak (nem egy osztályba, de egy korcsoport voltak). Most meg Laura 16 éves, Jakub meg 13? Új-Zélandon lassabban múlik az idő?

Ezt az esküvőt piszkosul összecsapják, tegnap lánykérés, holnap esküvő, jajj, de vicces.

Vavro meg hirtelen otthagy csapot-papot és eltűnik?
6/10
napraforgó jún. 18. 14:46:10 6/10 Előzmény agbrenv
(1095/1154)
Dashá Philipptől született fia kb. Adamkóval és Szabinkával egyidős, tehát úgy 4 éves forma lehet. Slávó nagyon szerette azt a kisfiút (sajnos a neve nem jut az eszembe) és lelkesen gondozta, apáskodott vele. Ezért kicsit fura volt, hogy Jankónál meg szerencsétlenkedett és eljátszotta a "nem tudom mit tegyek, hogyan gondozzam a fiamat". Diánának kellett megtanítani, hogyan fürdesse, pelenkázza, stb. Holott ezeket már csinálta Dásha kisfiával....

Szilviát teljesen feleslegesen hozták vissza pár epizód erejéig. Persze, ha főszerepet játszott volna Milán leleplezésében, akkor lett volna értelme, de így... a világon semmi.

Kecskeméti Gábort is teljesen kifordították. Őt úgy ismertük meg, hogy idényunkásnak szegődött a Dolinsky borászatba a szürethez. De hol itt, hol ott bújt el aludni. A világon semmihez sem értett. Mostanra meg már egy régi borász család sarja lett, a nagybátyjának egyenesen pincészete volt, amit aztán Slávó vett meg. Ja, és a félénk mulya fiú egy nagy sz@arkeverő lett és mindenbe belepofázik.