6/10
napraforgó máj. 23. 06:06:29 6/10
(1013/1153)
Sőt, Vavro egyszer elhozta Adamkót a gyerekközpontból is, Ingrid bátyjának kiadva magát. Szóval ő is gyerekekkel zsarol, ahogy most Fiala is.
Kiváncsi vagyok, ki áll Fiala mögött, valaki hasonló lehet, mint Baxa volt. Szerintem megint új szereplőt hoznak be vele.
6/10
napraforgó máj. 23. 05:30:11 6/10
(1012/1153)
Nem tudom, hogy Szilviát mivel hallgattatta el Fiala, mivel fenyegette meg, de azt mondta, hogy szeretné még az unokáját látni. A fia Bráno és a felesége Mirka Kanadában élnek és ha van is gyerekük, hogyan árthatna neki Fiala?

Egyébként ocsmány dolognak tartom egy gyerekkel fenyegetőzni. Vavró is állandóan Ingrid fiával fenyegetőzik. És valóban, egyszer Sztelláért is elment az iskolába, de már nem emlékszem, mire akarta rávenni ezzel Krammert.
6/10
napraforgó máj. 23. 05:23:38 6/10
(1011/1153)
Biztos emlékeztek rá, hogy Szilviának patikája volt Pozsonyban - de egy szóval sem mondták, hogy a kórházban, ami amúgy is Lucsavánban van. Minduntalan oda szaladgált a fiához, Bránóhoz, aki meg egy Vinnai patikában dolgozott.
Én ebből arra következtettem, hogy mind Vinna, mind Lucsavan Pozsony elővárosai lehettek, vagyis az agglomerációjában voltak. (mint Budapest - Budaörs, vagy Érd). Szóval vagy összeépültek, vagy szinte összeépültek. Azt tudom, hogy Pozsonyt nem engedik úgy terjeszkedni, az ország vízfejévé nőni, mint Budapestet.
3/10
raskailea máj. 22. 22:26:05 3/10 Előzmény Záporeső9
(1010/1153)
Azt lestem, hogy Krammer miért nem veszi ki abból a borítékból a pénzt és teszi valamelyik zsebébe. Tényleg rőhejes volt, ahogy toporogva ide-oda rakosgatta. :)
3/10
raskailea máj. 22. 22:22:33 3/10 Előzmény napraforgó
(1009/1153)
Aha, ezért volt nekem ismerős a patikusnő! De nem jöttem rá, hogy ő volt, aki folyton a nyakára járt a fia párjànak, és minden eszközzel próbálta szétszakítani őket.
6/10
napraforgó máj. 22. 20:00:38 6/10 Előzmény Záporeső9
(1008/1153)
Krammer, ahogy dugdosta a pénzt, röhejes. Mit gondolt, hogy Diana soha nem fog ágyat húzni?
Egy héten belül megtalálja a pénzt és majd nekiáll faggatózni. Mi lett volna, ha hazaviszi a kastélyba? Vavró talán kutakodik, amíg ő nincs otthon?

Sz is vicces volt, hogy Vavro egy ici-pici széfbe tette Krammer 300 ezer euróját. Megfogom az a széfet és a hónom alá csapom és elszaladok.
....................

Zsigó és Igor idétlen frizurája, jajj. Az a kakastaréj a 60 éves orvos fején elég vicces.
5/10
Záporeső9 máj. 22. 19:21:34 5/10 Előzmény napraforgó
(1007/1153)
Nekem meg az jutott eszembe, hogy megint összejöhetnek Rita, és Martin. Szilvia megjelenése nem volt éppen megfontolt lépés, de gondolom a forgatókönyvírók már nem emlékeznek Szilvia hiszékenységére sem. Távgyógyítóban bízott, a fia betegségét illetően. Sok szereplő eltűnt a sorozatból, ami nem is lenne gond, de a mód, ahogyan eltűnnek az már hagy maga után némi kívánnivalót! Viera bajuszos lovagja sem szerepel mostanság. Őszinte leszek, - tegnap átestem a ló túlsó oldalára. Izgultam, hogy Krammernél nehogy meglássák a pénzzel teli borítékot. Szóval érdekesen hat rám egy egy történés.
6/10
napraforgó máj. 22. 11:05:11 6/10 Előzmény agbrenv
(1006/1153)
Szilvia érdekeseket mond Fialáról, hogy valaki áll mögötte. És ez igaz is lehet. hisz időnként "jelent" neki telefonon. Az logikusnak tűnik, hogy át akarja játszani a patikát valakinek. Már a kinevezésekor nyilvánvaló volt, hogy tönkre akarja tenni a kórházat, hogy aztán valaki olcsón megvehesse. Dorkának nem is volt szimpatikus, hisz lenyúlta az ő ötleteit.

Ha Rita a kisfiával odaköltözik Martinhoz, akkor talán a nyomulós anyuka leszáll róla (apropó hová tünt Lucska, a nyomulós óvónéni?)
4/10
agbrenv máj. 22. 10:34:05 4/10 Előzmény napraforgó
(1005/1153)
Nem sok értelmét látom, hogy Szilviát visszahozták, pláne ,hogy a fia és menye már ki lett írva, nincs sok logika mögötte, pláne azoknak akik az elejétől nézik, mivel azok tudják, hogy ő mindig járt Brano nyakára, így furcsa lenne, hogy csak eljön tőlük. Még viccesebb, hogy a keresztnevét nem is említik, szerintem az írók elfelejtették, hogy Szilviának hívják.
6/10
napraforgó máj. 22. 05:47:16 6/10 Előzmény Záporeső9
(1004/1153)
Ugyan, elég, ha csak leveszed a hangot a TV-ről, amig zajonganak.
Bár most úgy látom, hogy a következő részben megkapják a magukét. Remélem, hogy elmegy a kedvük a "zenéléstől".

Krammer többet mászkál, mint valaha. Nem értem, hogy nem törnek rá a rendőrök, amikor Diánával romantikázik a nő szállásán.

Én azt hiszem, hogy nem lesz jó, ha Krammer Vavró ellen fordul, mert akkor nem adja oda neki a 300 ezer eurót, ha lejár a büntetése.

Eddig nem volt róla szó, hogy Brano anyja lenne a patikusnő a kórházban. Hogy-hogy hazaette a fene Kanadából? Minek? Pláne, ha ott újra férjhez is ment.
5/10
Záporeső9 máj. 21. 20:40:00 5/10
(1003/1153)
Ha még játszik a Buran- Buran, világgá megyek! :)
6/10
napraforgó máj. 20. 05:43:42 6/10 Előzmény raskailea
(1002/1153)
Én nem a Dolinsky házban láttam azt, hogy keresztül-kasul járkáltak egymás szobáin. NEM. Én a Rpzner házban látom azt, hogy csak úgy bejönnek a nappaliba, konyha-étkezőbe, stb. Hogy mekkora az a ház, nem tudni, de mindenkinek van külön szobája. Anna nagyi régebben azt mondta, hogy felmegy a szobájába. Vagyis a ház minimum két szintes.

A Dolinsky házban jobbára csak a nappalit látjuk. Utoljára évekkel ezelőtt láttuk Nina hálószobáját, amikor hol Martin, hol André aludt nála. Néha mutattak egy szobát, ahol a kis Adam lakott (kiságyban a gyerek), de mostanában nem. Apropó, miért nem látjuk mostanában Adamkót? Ingrid sem rohangál oda hozzá, hogy jajj, de félti.

A kastély nagyon szép, ha előlről mutatják (mindig minden szoba ki van világítva, pedig csak páran laknak benne), de néha, ha oldalról is mutatják, akkor látni, hogy milyen nagy, minimum 20 szoba van benne, plussz a kiszolgáló helyiségek,
Igazából hányan laknak a kastélyban? Vavró, Karol, a házvezető leányzó, és...?
ingrid már nem, korábban Maxnak és Diánának is volt egy szobája. Csodálkoztam is, hogy miért nem kaptak legalább egy lakosztályt (nappali, háló, esetleg egy dolgozószoba), amikor rengeteg üres szoba volt a kastélyban.

Ami még fura, hogy Szlávót korábban el sem lehetett vinni Lidia ágya mellől, mostanában még csak nem is látogatja, be se néz hozzá, pillantásra sem méltatja. Vajon miért? A kis Jankó, nagyon cuki, de már jó pár hónap eltelhetett a születése óta. Már tartja a fejét, ezt éretten született baba csak 3 hónapos korától képes, koraszülött nyilván csak később.

Szlávó már elkezdte az apaság megállapítása miatti eljárást, most, hogy Karol beleegyezett, talán gyorsabban fog menni. Szerintem a DNS teszt elvégzését el fogják rendelni, de legjobb az lenne, ha Lidia végre magához térne. Mert ő, mint anya, bármikor magával vihetné a gyermeket, Szlávó meg csak a gyámhatóság, illetve a bíróság engedélyével.
3/10
raskailea máj. 19. 22:14:08 3/10
(1001/1153)
Csak nekem furcsa, hogy mindenki olyan házban lakik, ahol minden szobán keresztül-kasul lehet járni? A kastélyban is, meg a Dolinsky-házban is állandóan megjelennek egymás szobájában, senkinek sincs becsukott ajtajú, saját területe, magánélete. De ma mindennek a teteje volt, amikor Vavro egyszercsak megjelent Krammer szobájában, amint éppen búcsúzkodtak Dianával.
3/10
raskailea máj. 19. 20:26:04 3/10 Előzmény Záporeső9
(1000/1153)
Ez így van, én minden alkalommal csodálkozom magamon, hogy egyáltalán miért nézem? :))
6/10
napraforgó máj. 19. 05:57:13 6/10
(999/1153)
Megint azt mondták, hogy Jurkó megírta a tesztet és a legjobb lett. Hogy írhat tesztet egy olyan gyerek, aki még nem is tud írni? Jó, ismer pár betűt, de az még nem olvasás és nem írás.

Azt sem értem, hogy jutott hozzá Vavró a 300 ezer euróhoz, ha azt az "apának" adják ki a születési anyakönyvi kivonat alapján. Karol nem mehetett ki Svájcba, és nem adott meghatalmazást sem Vavrónak. Egy csomó dolgot elkennek itt.

Karol megint a szőlőben mászkál, ami jóval messzebb van a 100 méternél, amire eltávolodhat a kastély épületétől. Vagy van valami engedélye, hogy bármikor felkeresheti az ügyvédjét? Ez megint nem logikus, hisz elvileg telefonálhatna neki és akkor az ügyvéd jöhetne házhoz. (az más kérdés, hogy Ricsi látni sem akarja) Nem értem, hogy Ricsi miért sértődött meg azon, hogy Karol nem akart 2 évig a kempingágyon héderelni Ricsi egyszobás házában az Akácos dűlőben.

És az is fura, hogy Karolnak ápolóként talarítási munkákat is kell végezni. Én nem tudom elképzelni, hogy Magyarországon egy ápolót udvarsöprésre köteleznének. Vagy akár irodatakarításra. Az ápoló ápol, a takarító meg takarít. Ez két külön dolog, két külön munkakör.
5/10
Záporeső9 máj. 18. 21:43:11 5/10 Előzmény napraforgó
(998/1153)
Rejtély itt sok minden! De azért is nézzük! :)
3/10
raskailea máj. 18. 15:36:58 3/10 Előzmény napraforgó
(997/1153)
Tele van logikátlanságokkal, egyre inkább dilettáns munka az egész. Pedig kár érte, ennyi szereplővel írhattak volna jobbat is.
6/10
napraforgó máj. 18. 09:15:04 6/10
(996/1153)
Jurkó még nem tud olvasni. Néhány betűt ismer, a nevét le tudja írni, Nináét is és nyilván az apjáét is. De ha nem tud folyékonyan olvasni, hogy tud bonyolult szöveges feladatokat megoldani? Mert a tesztekről azt mondta, hogy "úgy volt írva benne".

Karol mozgása korlátozva van. Eredetileg nem hagyhatta el a kastélyt 100 m-en túl. Mikor először megtette, rögtön ott volt a szirénázó rendőrautó és őt leteperték a földre. Azóta meg már kétszer elment Ricsihez az Akácos dűlőre, ami nyilván messzebb van 100 méternél. És kétszer elment Janek rendőrfőnökhöz is és nem rohantak rá. Most elintézte a közmunkát a kórházban, vagyis reggel és délután eléggé szabadon kószálhat. A kórház elvileg Lucsavanban van, ő meg Vinnában lakik. Rejtély, hogy jut el oda, gyalog, vagy van valami tömegközlekedés, amit igénybe vehet?
Na és hogy jutott el az anyakönyvi hivatalba, hogy kikérje Jankó születési bizonyítványát?
4/10
agbrenv máj. 15. 17:53:41 4/10
(995/1153)
Vavró, Milica, Inge, Ricsi, Max és Nina és Karin (akiket szerintem már most kiírtak) már nem lesznek a következő évadban

ha Karinból indulunk ki (akinek bár nincs annyi bűne mint Ingének, de elég saras) akkor lehet Inge és Vavró nem is kapnak rendes befejezést vagy lezárást, bár erre kicsinek tartom a valószínűséget

igaz ki tudja, Brano és Mirka is csak el lettek felejtve, illetve André és csak egy összecsapott befejezést kapott anno

pedig ők is föbb szereplők voltak mint Inge, Vavró és Karin

Milica és Ricsi szerintem elég kiszámíthatóan csak összeházasodnak aztán lelépnek máshol élni

igazából csak az a szomoró, hogy Karol marad, ebből pedig ki lehet következtetni, hogy sosem kerül börtönbe, pedig ott a helye

6/10
napraforgó máj. 15. 16:33:10 6/10
(994/1153)
Az egyik ilyen logikátlanság az, hogy Jurkót óvodásnak mondták (egy évet ráhúzott az őt ért traumák miatt), a gyerekközpontba jár naponta, mégis tanítónőnek mondják azt a nőt, aki foglalkozik vele. Se reggel, se délután nem iskolatáskával jár, vagyis valóban csak óvodás, a gondozónője meg eszerint óvónő, vagy ahogy mostanában mondják, óvódapedagógus.

Inge jellemét többször kiforgatták, oda-vissza és sajnos Vavróból is egy szemét alakot csináltak.
Mindketten megértek a börtönre, Krammerrel együtt. Elég baj az, hogy ő is megmenekült a börtöntől.