10/10
christianbale 2009 júl. 26. - 14:10:09 10/10
(754/6114)
CHRISTIAN BALE - VEGYES KÉPEK
10/10
christianbale 2009 júl. 26. - 14:09:04 10/10
(753/6114)
10/10
christianbale 2009 júl. 26. - 14:07:49 10/10
(752/6114)
10/10
christianbale 2009 júl. 26. - 14:07:30 10/10
(751/6114)
10/10
christianbale 2009 júl. 26. - 14:05:55 10/10
(750/6114)
10/10
christianbale 2009 júl. 26. - 14:02:38 10/10
(749/6114)
10/10
christianbale 2009 júl. 26. - 13:57:00 10/10
(748/6114)
10/10
christianbale 2009 júl. 26. - 13:56:45 10/10
(747/6114)
10/10
christianbale 2009 júl. 26. - 13:44:57 10/10
(746/6114)
Hali :)

10/10
christianbale 2009 júl. 25. - 21:01:58 10/10
(745/6114)
Mára ennyi... csáááááá
Bomba kép :) :)
10/10
christianbale 2009 júl. 25. - 20:46:43 10/10
(744/6114)
Felismered? Christian Bale csontsovány lett!
2009. 07. 15. 13:45

Alaposan lefogyasztotta magát Christian Bale - megint!Az, hogy meddig bírja a teste, rejtély, de Christian Bale újra és újra megteszi ha kell: egy szerep kedvéért megint alaposan megsanyargatta magát.

A 35 éves színész csaknem 30 kilót fogyott azért, hogy heroinista külsõt öltsön magára. Beesett arc, vézna test: ijesztõen néz ki mostanában Batman.

Bale ismét egy szerep kedvéért szabadult meg kilóitól. A csontsovány színészt Bostonban látták legújabb filmje forgatásán - ezúttal Dicky Eklund drogfüggõ bokszoló szerepét osztották rá, és a képek szerint külseje teljesen hihetõ is.

Bale nem elõször dobta le magáról egy szerep kedvéért az izmokat. Öt évvel ezelõtt is 30 kilót fogyott a Gépész címû film miatt, majd nem sokkal késõbb tökéletes izmokkal láthattuk õt viszont a Batman: Kezdõdik címû filmben.

A képgalériában látható képek július végén, a Közellenségek címû film Los Angeles-i premierjén készültek - már itt is jól látható a színész megváltozott külseje. (forrás: habostorta.hu)
10/10
christianbale 2009 júl. 25. - 20:43:13 10/10
(743/6114)
Borzasztóan néz ki Batman

2009. július 14., kedd 13:30

Christian Bale megint megszabadult az izmaitól egy szerep kedvéért, és úgy néz ki mint valami élõhalott.

Az önkéntes súlyingadozásaiért már lassan valami díjat érdemelne Christian Bale. A Sötét Lovagért, és a Terminator sorozat kivégzésért felszedett izmait ismét ledobta. A brit színész csont soványan kószál új filmje forgatásán, ami a látszat ellenére nem zombis horror lesz, hanem életrajzi mozi. Bale nemcsak betegesen lefogyott, de a hajával is csinált valamit, mert sokkal ritkább, mint amilyen volt. A legsikeresebb szuperhõs szerepe szerint egy drogfüggõvé vált bokszolót alakít majd, és így elsõ ránézésre a külseje már teljesen hihetõ.

Christian korábban is véghezvitt már hasonló súlyváltoztatást, csak éppen ellenkezõleg. A gépész címszerepéért ötven kilósra fogyott, majd igazi izomkolosszus lett pár hónap alatt az elsõ Batman filmjéért. (forrás: storyonline.hu)
10/10
christianbale 2009 júl. 25. - 20:41:51 10/10
(742/6114)
CHRISTIAN BALE - HÍREK

Michael Mann: Bale, egy álom!

2009. július 08. 20:08

Christian Bale tökéletes. A Közellenségek címû film rendezõje, Michael Mann szerint legalábbis senki nem lehetett volna jobb választás Melvin Purvis nyomozó szerepére.

A színészrõl régóta tudható, hogy olyan mélyen éli bele magát szerepeibe, amennyire csak lehet. A hamarosan mozikba kerülõ film sikere még persze kérdéses, de hogy a direktor lelkesedik Bale alakításáért, az biztos.

„Egyszerûen álom vele dolgozni. Nagyon jó srác, és egyben nagyszerû színész.” – lelkesedett Mann, amikor a Bale-rõl kérdezték. Fõként azzal volt rá nagy hatással, ahogy belemerült a szerepébe. A színész ugyanis annyira belehelyezkedett a szerepbe, hogy sokszor még a forgatás végeztével is benne maradt. Déli akcentussal beszélt, amolyan zsaru szlengben.

A film az 1960-as évek amerikai gengsztermiliõjében játszódik. A bandavezér John Dilinger (Johnny Depp) elfogásával bízzák meg a Christian Bale által életre keltett nyomozót, aki minden eszközt bevet a siker érdekében. A rendezõ - szándéka szerint - nem csupán egy kemény rendõrt akart bemutatni, hanem olyasvalakit, aki rideg, kegyetlen és valódi félelmet tud kelteni azokban, akiket üldöz, s talán a nézõben is. Most úgy véli törekvése sikeres volt.

Christian Bale-rõl persze lehet tudni, õ mindig nagyon átadja magát az éppen játszott szerepnek, saját bevallása szerint ezért is tud hiteles lenni. A Közellenségek forgatása során hároméves kislányára hozta a frászt, amikor otthon is kimért nyomozóként viselkedett és beszélt, déli kiejtéssel. A kislány kérte is apját, fejezze be, de õ állítólag így válaszolt: „Muszáj vagyok így beszélni, kicsim, hogy el tudjam játszani Melvin Purvist, de amint befejezzük a forgatást, abba hagyom, ígérem.”

Nem tudni persze, mit szólt a család, amikor kissé zavart gépészként, önmarcangoló denevéremberként, vagy épp a hadvezér John Connorként tért haza, de ha minden igaz, ez sikerének titka. A siker pedig kellemetlenségekkel is jár, mint például a közelmúltban, amikor a Terminator-Megváltás kapcsán kiszivárgott egy hangfelvétel, ahol a színész durván ordított egy világosítóval, aki rutintalanul besétált a képbe. A felvételbõl számtalan vicces remix és persze újságcikk született. Bale egy interjúban – a többszörös bocsánatkérés után – elmondta, az ominózus esetben is a szerep hatása alatt volt, egyébként nem ragadtatta volna el magát ennyire. (FORRÁS: pophalo.hu)
10/10
christianbale 2009 júl. 25. - 20:39:45 10/10
(741/6114)
CHRISTIAN BALE - HÍREK

Egy tegnap elõkerült plakát szerint Christian Bale és Daniel Craig lesz a készülõ Metal Gear Solid-film fõszereplõje.

Christian Bale kétségkívül egy igen felkapott színész lett a Batman: Kezdõdik óta. Sorra kapja a filmajánlatokat, most például John Connor szerepében látjuk, ráadásul még legalább két Terminátor-filmben és a Batman 3-ban is õ játssza majd a fõszerepet — de mit szólnátok, ha Bale a Metal Gear Solid-filmben is ott lenne?

Érdekes elképzelés, belátom, hiszen a kerek fejû angol kicsit sem hasonlít Snake-re — és ha már itt tartunk, testvérére, Liquid Snake-re sem —, de ha a Sony Pictures culveri irodájában látható plakát valódi, akkor bizony lesz film, ráadásul még maga James Bond, azaz Daniel Craig is kapott egy szerepet. A produkció elvileg 2011 júliusában fog megjelenni — de ez persze nincs kõbe vésve, sõt azt sem tudjuk biztosan, hogy egyáltalán készül-e a film, de már régóta pletykálnak a cuccról és ismerjük a mondást: „Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél.” (forrás: pcguru.hu)
10/10
christianbale 2009 júl. 25. - 20:38:59 10/10
(740/6114)
CHRISTIAN BALE - HÍREK

Nem könnyû az élet egy elszánt színész mellett. Christian Bale élete a színészet.

A totális átélésre törekszik és amikor egy szerepre készül, semmi más nem érdekli, csak a figura, amit nem egyszerûen csak eljátszik - minden porcikájával igyekszik átalakulni. Az utóbbi idõben nem éppen szelíd alakokat kellett életre keltenie: a Batman után most õ a világ megmentõje, John Connor a Terminátor – Megváltás címû filmben. De aki azt hiszi, hogy ez árthat egy házasságnak, téved.

"Ilyenkor otthon is nehéz kilépnem a szerepbõl – ismerte el Bale –, inkább a figurám vagyok, mint önmagam: és még az is nagyon befolyásol, hogy milyen jelenetet veszünk egy adott idõszakban. De a feleségem szerint ez direkt jó. Belevaló csaj, nem azt látja az egészbõl, hogy el kell viselnie valamit, hanem azt, hogy milyen szerencsés: végül is, ez olyan, mintha egy csomó, különbözõ pasival élne együtt, és mégis hûséges marad." (forrás: hírsarok.hu)
10/10
christianbale 2009 júl. 25. - 20:37:32 10/10
(739/6114)
CHRISTIAN BALE - HÍREK

Christian Bale - interjú

Bár még mindig csak 35 éves, az angol származású, karrierjét rögtön egy Spielberg-filmmel kezdõ Christian Bale-t már a filmes szakma egyik legkezelhetetlenebb színészeként tartják számon. A közismerten mogorva és szerepeire vasszigorral készülõ Bale-t most John Connorként láthatjuk viszont a Terminátor negyedik részében, amit sokáig nem is akart elvállalni.

- Tízéves voltál, amikor az elsõ Terminátor-filmet bemutatták. Emlékszel rá?
- Késõbb láttam a filmet, videón, a barátaimmal. Arra viszont határozottan emlékszem, amikor 17 évesen megnéztem a Terminátor 2-t. Ennél lelkesebb moziközönséget még életemben nem láttam, alig hallottam a film párbeszédeit.

- Batman után voltak fenntartásaid John Connort illetõen?
- Kimondottan Batman miatt nem, egyszerûen nem akartam megcsinálni a filmet. Amikor elõször olvastam a forgatókönyvet, még nem volt elég jó. Egyáltalán nem volt köze a dolognak ahhoz, hogy John Connor elõtt Batmant játszottam. Sokkal inkább arról volt szó, hogy van-e értelme egy újabb Terminátor-filmnek. Minden tiszteletem a film készítõinek, de nem tetszett a harmadik rész. Nem tudtam, milyen ötleteik vannak arra, hogy sikeresen újra lehessen értelmezni a franchise-t. Tetszett, hogy egyáltalán látnak fantáziát benne, mert az elsõ két rész nagyon bejött. De abban a forgatókönyvben ez nem volt meg. Többször is nemet mondtam, de McG (Joseph "McG" McGinty Nichol, a film rendezõje - a szerk.) fáradhatatlan volt, így végül abban állapodtunk meg: ha teljesen újragondoljuk a dolgot, talán rábólintok.

- Milyen érzés az, amikor nemet mondasz valamire, de nem adják fel, és tovább próbálkoznak? Hízelgõ vagy inkább idegesít?
- Attól függ. Ha továbbra is ugyanazokkal az ötletekkel bombáznak, akkor idegesít. De itt nem errõl volt szó, nemcsak én láttam úgy, hogy ez így nem fog menni.

- Mi az, amiben szerinted az eredeti forgatókönyvön mindenképpen változtatni kellett?
- Iszonyú sok mindenen. Az eredeti verzió szerint én összesen csak hét napot forgattam volna. A forgatókönyv-írói sztrájk után Jonah Nolan bekerült a képbe és pár hét alatt akkora csodát mûvelt a forgatókönyvvel, amivel végre érdemes volt kezdeni valamit. A sztori más lett, mint a korábbi filmek, de tiszteletben tartotta a történet mitológiáját. Ugyanazt a világot folytatta, de nem függött tõle és nem ismételte ugyanazt újra meg újra. Ez nem mûködne, nem teheted meg, hogy ugyanazt a fõgonoszt veszed elõ állandóan, aki soha nem adja fel. Persze, ez a Terminátor-sztori lényege, de hányszor lehet ezt eljátszani? Amikor láttam, hogy Jonah képes volt valami eredetit kitalálni, és a karakteremnek is sokkal nagyobb teret adott, tudtam, hogy érdemes beszállni a filmbe.

- Miért csak hétnapnyi jelenése volt John Connornak az eredeti forgatókönyvben?
- Fogalmam sincs, ez az eredeti forgatókönyvírók bizarr elképzelése volt. Connorék mindig is központi szerepet játszottak a filmekben, nem tudom, miért akarták most megtörni ezt a szabályt.

- Eddig hat színész játszotta John Connort a különbözõ tévés és mozis feldolgozásokban. Mennyire vetted õket figyelembe? Volt esetleg olyan apró, tulajdonságbeli dolog, amit tovább akartál vinni?
- Nem néztem meg a korábbi alakításokat, a filmeket igen, de azokat sem John Connor miatt. John teljesen más ember az elsõ filmben, mint a másodikban. Azzal a tudattal él, hogy milyenné válhat az élete. Nem éreztem szükségét annak, hogy ezt a vonalat vagy bármelyiket folytassam. Az egyetlen dolog, amit továbbvittünk, az a technológia iránti érzéke. De most a világ súlya nehezedik a vállára, hiszen vezetõként kell helytállnia.

- Beszéljük egy kicsit az akcióhõsök alakjáról. A korábbi izomagyú sztárokkal szemben most az intellektuális megközelítés kerül elõtérbe, és ezzel olyan színészek is, mint te. Úgy tûnik, újraértelmezõdik az, hogy milyennek is kell lennie egy akcióhõsnek...
- Épp ez az egyik dolog, amit lenyûgözõnek találok. Schwarzenegger már annyira emberfeletti volt. Ki a fene látott valaha is ekkora pasast? Azóta persze már rengetegen leutánozták, így már nem újdonság a dolog, de mindig is Schwarzenegger lesz az eredeti (az izmaira mutat). Hé, ide nézzetek! Ebben nem vehetem fel a versenyt, úgyhogy valami mást kell találnom. Akkor elég volt egy nagydarab csávó, aki mindenkit szarrá vert, most viszont már valami újra van szükség. A mostani akciófilmek a nyolcvanas évek filmjei felett állnak, hála Chris Nolannak, aki magasabbra tette a lécet és értelmet adott az olyan filmeknek, amelyek potenciálisan csak rajzfilmszerûek vagy primitív akciófilmek lehettek volna.(Intercom, FORRÁS: EST.HU)
10/10
christianbale 2009 júl. 25. - 20:34:46 10/10
(738/6114)
Filmográfia

1986 Anasztázia Anastasia: The Mystery of Anna Alekszej tévéfilm

1987 Heart of the Country Ben Harris minisorozat

A nap birodalma Empire of the Sun Jim "Jamie" Graham
Mio min Mio Benke/Jum-Jum

1989 V. Henrik Henry V fiú

1990 A kincses sziget Treasure Island Jim Hawkins tévéfilm

1991 A Murder of Quality Tim Perkins tévéfilm

1992 Rikkancsok Newsies Jack "Cowboy" Kelley

1993 Szving mindhalálig Swing Kids Thomas Berger

1994 Kisasszonyok Little Women Theodore "Laurie" Lawrence

Prince of Jutland Amled

1995 Pocahontas Pocahontas Thomas csak hang

1996 Egy hölgy arcképe The Portrait of a Lady Edward

A titkosügynök The Secret Agent Stevie

1997 Metroland Chris Lloyd

1998 All the Little Animals Bobby Platt

Bálványrock – Velvet Goldmine Velvet Goldmine Arthur Stuart

1999 Mária, Jézus anyja Mary, Mother of Jesus Názáreti Jézus tévéfilm

Szentivánéji álom A Midsummer Night's Dream Demetrius

2000 Shaft Shaft Walter Wade, Jr.

Amerikai Psycho American Psycho Patrick Bateman

2001 Corelli kapitány mandolinja Captain Corelli's Mandolin Mandras

2002 Equilibrium – Gyilkos nyugalom Equilibrium John Preston

2020: A tûz birodalma Reign of Fire Quinn Abercromby

Laurel Canyon Sam Bentley

2004 A vándorló palota Hauru no ugoku shiro / Howl's Moving Castle Howl angol nyelvû szinkronhang

A gépész El maquinista Trevor Reznik

2005 Batman: Kezdõdik! Batman Begins Bruce Wayne / Batman

Az új világ The New World John Rolfe

2006 A tökéletes trükk The Prestige Alfred Borden

Nehéz idõk Harsh Times Jim Luther Davis

2007 Hajnali mentõakció Rescue Dawn Dieter Dengler

I'm Not There – Bob Dylan életei I'm Not There Jack Rollins / Pastor John

Börtönvonat Yumába 3:10 to Yuma Dan Evans

2008 A sötét lovag The Dark Knight Bruce Wayne / Batman

2009 Közellenségek Public Enemies Melvin Purvis

Terminátor: Megváltás Terminator Salvation John Connor

2011 The Fighter Dicky Eklund

Prisoners

Killing Pablo Steve Jacoby õrnagy elõkészületben
10/10
christianbale 2009 júl. 25. - 20:32:37 10/10
(737/6114)
A 90-es évek
1990-ben fõszerepet kapott A kincses sziget (Treasure Island) címû kalandfilmben, amiben olyan élõ legendák mellett játszhatott, mint Charlton Heston, Christopher Lee és Oliver Reed. 1993-ban a Harmadik Birodalomban játszódó rendszerellenes Swing mindhaláligban (Swing Kids) játszotta az egyik fõszerepet. 1996-ban két mellékszerep következett, elõbb Joseph Conrad regényébõl forgatott A titkosügynökben (The Secret Agent) tûnt fel, majd az Egy hölgy arcképe (The Portrait of a Lady) jött Henry James tollából. 1999-ben ismét Shakespeare filmben szerepelt, ezúttal egy vígjátékban, a Szentivánéji álomban (A Midsummer Night's Dream), ebben az évben Jézust is megformálhatta a Mária, Jézus anyja címû amerikai tévéprodukcióban.

2000-es évek
A nagyközönség 2000-ben véste az agyába Christian Bale nevét, köszönhetõen a Bret Easton Ellis regényébõl megfilmesített Amerikai Psychoban (American Psycho) nyújtott alakításáért. 2001-ben Nicolas Cage mellett tûnt fel a Corelli kapitány mandolinja címû háborús filmben (Captain Corelli's Mandolin). 2002-ben két sci-fi következett, Bale elõször sárkányokkal küzdött meg A tûz birodalmában (Reign of Fire), majd a hatalmi rendszerrel gyûlt meg a baja az Equilibrium címû utópisztikus moziban. 2004-ben A gépész (El Maquinista) címû filmben a hitelesebb alakítás kedvéért Bale csontsoványra fogyott. 2005-ben Christopher Nolan a címszerepet osztotta rá a Batman: Kezdõdik! (Batman Begins) címû szuperprodukcióban. 2006-ban szintén Christopher Nolannel forgatott, a nagysikerû A tökéletes trükkben (The Prestige) játszott fõszerepet Hugh Jackman, Michael Caine, David Bowie és Scarlett Johansson mellett. A 2008-as A sötét lovag címû, szintén Christopher Nolan által rendezett Batman-trilógia második része elképesztõ siker lett a mozipénztáraknál, megdöntve minden addigi filmbevételi rekordot, az abszolút rekorder, a Titanic csúcsát (600.000.000 $) veszélyezteti.
10/10
christianbale 2009 júl. 25. - 20:32:22 10/10
(736/6114)
CHRISTIAN BALE - BIOGRAPHY
(nem volt még "idõm :) :)" feltenni, de most pótolom)
FORRÁS: wikipedia

Életrajzi adatok

Teljes neve: Christian Charles Philip Bale
Született 1974. január 30. (35 éves)
Haverfordwest, Pembrokeshire,
Wales
Házastárs Sibi Blazic (2000-)

Élete
Christian még fiatal korában háta mögött hagyta anyját és Angliából apjához költözött az Egyesült Államokba. Anyja és nõvérei cirkuszosok, apja környezetvédõ aktivistaként dolgozik. Három nõvére: Erin, Sharon és Louise. Már nagyon fiatalon a londoni West Enden is fellépett, majd 1987-ben 4000 gyermek közül választották ki Steven Spielberg A nap birodalma (Empire of the Sun) címû háborús produkció fõszerepére, amiben olyan partnerei voltak, mint John Malkovich és Miranda Richardson. A tehetséges fiú Kenneth Branagh rendezõnek is feltûnt, mert fontos szerepet osztott rá a nagy sikerû V. Henrik Shakespeare adaptációban, ahol a fiatal Bale a kor nagy brit színészeivel játszhatott együtt.
10/10
christianbale 2009 júl. 25. - 20:26:02 10/10
(735/6114)

AZ EGYIK VILÁGBAJNOK KÉPE :) :)