Téma: Csajkor

1/10
funfun 2015 márc. 19. - 17:33:58 1/10
(5/5)
Egy unalmas film. Erõltetett téma, sok hiányossággal. Az anya szerepe sem teljesen világos. A tanárnõ csak hanggal - elég sablonos megoldás, nem újdonság, nem is indokolt a filmben. Mint ahogy az sem, az anya munkahelyén a fõnöknõ miért ijed meg a lánytól. Vagy tényleg így mûködik, csak mi nem értjük, és akkor a kulturális befogadókészség hiányzik, vagy nem is így mûködik, csak kellõen hatásvadász, akkor viszont a film gagyi.
Aki nem beszél franciául, gondolja meg, beül-e filmre, mert sok párbeszédnél hiányos a felirat, hogy az egyik, hol a másik szereplõ szövegének fordítása marad le. A megértés rovására.
Összességében egyetlen pont nálam.
arcansas 2015 márc. 13. - 19:49:19
(4/5)
Az eredeti címének sincs semmi köze a Sráckorhoz, mivel Csajok bandáját jelenti, vagy Csajcsapatot.

Egyszer nézhetõ kis film ez, sajnos nem emeltek ki belõle szerintem semmit. A fõszereplõ fontossága is valahogy elveszett a film közepén és sztori is nagyon egysíkú volt.
Tökéletesen bemutatta a Franciaországban élõ másod-harmad generációs bevándorlók mindennapjait, akik a város külkerületeiben lakótelepi szegénynegyedekben élnek.

A zenék nagyon jók voltak benne.
Watchmen 2015 márc. 07. - 14:28:01 Előzmény savernake
(3/5)
Nincs köze a Sráckorhoz, mert amikor a rendezõnõ ezt a filmet forgatta, még nem tudta, hogy hasonló címen jön egy film Linklatertõl. Annyiban viszont mind a két film közös, hogy mindkét fõszereplõje megváltozik (felnõ) a végére. Csak ott 12 év telik el, itt meg pár hónap. Ott fizikálisan is látjuk a változást, itt inkább jellemfejlõdés van. Gondolom ezt akarta érzékeltetni a címmel a magyar forgalmazó.

Amúgy a francia (eredeti cím), inkább úgy fordítható, hogy a Lánybanda. De azt hiszem, ez sem rossz választás.
savernake 2015 márc. 04. - 09:35:53
(2/5)
Ez a címválasztás....a Sráckor-ra (Boyhood) utal?
6/10
dropa 2014 dec. 02. - 22:35:09 6/10
(1/5)
Nagyon rapszodikus, változó intenzitású film: ilyen érzés lehet, amikor valakit, akinek leállt a szívverése, és folyamatosan igyekeznek újraéleszteni, de mindössze átmeneti sikerrel. Az elsõ fél óra álmosító, és nemcsak az alaposan túlfûtött Uránia díszterme miatt az. Kevés az esemény, az igazán lebilincselõ színészi játék, a jó dialógus. Az ember már éppen elbóbiskolna, amikor egyik pillanatról a másikra élet, igazi mozi terem a vásznon. De mire fellelkesülne, megint semmi, csak méla csend, üresség. Ez a kettõsség jellemezte számomra az egész filmet.

Egyébként is nehéz eldönteni, mit üzen a Csajok a nézõnek. Szerény ember lévén azon mélázok, hogy vajon azért nehéz, mert az én agyam kicsi, a tanulság pedig ilyen magasszintû, vagy egyszerûen csak nem sikerült a mondanivalót megeleveníteni a rendezõnek. Jószándékom jeléül maradjunk az elõbbinél, de még ezzel együtt is azt kell mondanom: a Csajok számomra egy átlagot éppen csak felülrõl súroló alkotás, különösebb katarzis nélkül.

6/10