olahmiki1959 2012 ápr. 30. - 21:44:08
(643/1523)
Ilyen igazi nagyágyúk, akiket említettél, talán el sem vállalnák a zsûrizést, igaz, hogy Presser már szerepelt ilyen mûsorokban, nem is rosszul. De ha a zenei résznél ilyen neveket említettél, akkor, ha sorban megyünk, mindenkit le lehetne cserélni, és az meg nem vezetne sehova.
Az RTL eleve mindig a saját házatáján keresgél, talán az is szempont, hogy egy zsûritag azért ne legyen túl idõs, hiába országosan elismert mûvész, mert az esetleg nem jön jól az sms-t küldõ fiatalok között, és még más szempontok is lehetnek.
Nekem nagyon sokszor azaz érzésem, hogy "alibi" zsûrik szerepelnek az ilyen mûsorokban, mert zsûrire egyelõre még szükség van, valamilyen formát kell adni a valódi célnak, az sms-ekbõl befolyó jövedelemnek.
Ezért felépítenek stúdiót, formát adnak az egésznek, ami valójában egy színtiszta átverés. A versenyzõk is csak arra kellenek, hogy növeljék a nézettséget, és a majdani bevételt, a fellépésekbõl, a koncertekbõl, a média felhajtásból.
Errõl szól az egész, ezért lehettek zsûritagok pl. - csak ahogy hirtelen eszembe jutnak - Somamamagésa, Bakács Tibor Settenkedõ, Friderikusz "Exhibicionista " Sándor, Fáy "teszek az egészre" Miklós, és a többiek.
Fáy Miklós elismert komolyzenei kritikus, bár sokan nyilatkozták vele kapcsolatban, hogy igazából csak nagyon jó stílusban, szellemesen tud írni, de a valódi kritikához nem ért. Itt sem tudott, nem is akart érdemben hozzászólni annak idején a versenyzõk teljesítményéhez.
Egyetlen olyan ember van, aki megkérdõjelezhetetlen szakmai tudással, empátiával, megfelelõ szigorral, de a verseny résztvevõi iránt mégiscsak érzékelhetõ szeretettel, érzékenyen, elõremutató és megfontolandó észrevételeket téve segítene a versenyzõk teljesítményének fokozatos emelésében, mindenki legnagyobb megelégedésére.
Ja, hogy ki ez az ember? Egyszerû a válasz.
Én vagyok.
2/10
Semprini 2012 ápr. 30. - 20:38:09 2/10
(642/1523)
"A két prózai színésznõ tényleg sok, arról nem is beszélve, hogy Pokorny Lia jelenlétét nem is igazán értem."
Én Pokorny Lia jelenlétét értem, sõt kifejezetten JÓL TETTÉK, hogy lecserélték Oroszlán Szonját, akinek a zsûrizése gyakorlatilag a férfiversenyzõk külsejérõl való ájult ömlengésre korlátozódott, az a baj, hogy nem váltotta be a hozzá fûzött reményeket. Én Hernádi le nem cserélést nem értem, aki most kb azt csinálja amit eddig Oroszlán Szonja. Érdemben nem nagyon szólt még hozzá. Hajós tudom, hogy zenész(nek számít), na de egy Dés László, Presser vagy Szörényi Levente nem sokkal inkább odavaló lenne?
olahmiki1959 2012 ápr. 30. - 20:26:34 Előzmény Semprini
(641/1523)
Amit a zsûrirõl írtál, azzal teljesen egyetértek. A két prózai színésznõ tényleg sok, arról nem is beszélve, hogy Pokorny Lia jelenlétét nem is igazán értem.
Legyünk õszinték. Lia egy nagyon kedves, dekoratív nõ, de ha annak idején nem szerepel a Beugró címû mûsorban, kis túlzással a kutya sem ismerné. Annak köszönheti az országos ismertségét és a ma már kétségtelenül meglévõ népszerûségét. De ez nem predesztinálja arra, hogy fiatal versenyzõk jövõjérõl döntsön, életpályákat segítsen elindítani esetleg érdemtelenül, vagy esetleg valódi tehetségek karrierjét törje ketté egy rossz döntéssel.
Artisták, bûvészek, a szórakoztatás széles palettáját megmutató úgynevezett egyéb kategória képviselõi miért nincsenek sehol? Mert a zsûri, - ahogy írtad is, - hozzáértés hiányában szépen sorban kiszûrte õket a versenybõl.
Hajós tehetséges zenész, nagyon jó zenei érzéke és ízlése van, a Heti Hetesben a gitárján olyan akkordokat és olyan formában tud lefogni, ami messze meghaladja egy átlagos gitáros tudását. (Picit konyítok a dologhoz.)
Nem véletlen, hogy félig csipkelõdve, de félig komolyan szinte állandóan ellentmond Puzsérnak, aki most már egyre nyilvánvalóbbá teszi, hogy semmit sem ért a zenéhez. Hajósnak legalább van néha egy-egy megjegyzése, ami nyomaiban hordozza magában a hozzáértés csíráit. Hogy ez nem túl sok, azt belátom.
Hernádi Judit színpadi emberként elsõsorban a szubjektív benyomásaira támaszkodik, érdemi, szakmai véleményt tõle sem nagyon hallottunk, az izmos fiúk látványától való menetrendszerû elájulása pedig kifejezetten kínos most már.
Puzsérral kapcsolatban tökéletesen bejött, amirõl annak idején írtam, és amitõl féltem.
A selejtezõ során tanúsított flegma, mindent és mindenkit cikizõ, egy darabig érdekes, aztán kimondottan ellenszenvessé váló megnyilvánulásain nem tudott változtatni, pedig itt, a döntõkben már egészen más hozzáállásra lenne szükség.
Ami a válogatások idején még jó volt, polgárpukkasztó, a nézõk jól szórakoztak rajta, várták, hogy "na, ma megint mit fog mondani a Puzsér?" az itt már nem elég, itt már segíteni kellene, szakmai, elõrevivõ észrevételeket tenni. Ennek pedig az õ esetében nyoma sincs.
Szerintem ott tartunk, hogy a Csillag születikben az lesz az igazi tehetség, aki a zsûri ostobaságai, tévedései, melléfogásai ELLENÉRE tud majd karriert csinálni, ami eléggé lehangoló, ha belegondolunk...
2/10
Semprini 2012 ápr. 30. - 17:54:15 2/10
(640/1523)
"Ha ülne négy zeneértõ ember a zsûriben ki és fõleg hogyan tudná értékelni a többi produkciót? "
Legalább EGY zeneértõnek (=értsd: SZAKTEKINTÉLYNEK) azért kéne ott ülnie, és akkor még mindig csak azt tudom mondani, hogy semmi szükség KÉT prózai színésznõre, mivel ez nem egy vers- és prózamondó verseny. Artistaszámok viszont voltak, na ahhoz megint csak nem értett senki a zsûriben, ki is dobálták az összes ilyen jellegû produkciót, pedig M I N D, ismétlem MIND jobb volt, mint Plazma trágárkodása - amit viszont négy db igennel juttattak tovább!
Ezüstliliom 2012 ápr. 30. - 13:28:47
(639/1523)
"Hogy a sok mocskolódót kissé leszóltam, az az én dolgom, sajnos a te válaszodat én már nem láttam (így a humort sem érthettem)...tudod én megvetem ezeket az embereket, akik senkit és semmit nem hajlandóak elismerni...sajnos az az érzésem a magyar embernél nincs gyûlölködõbb ezen a világon..."

Azért Benned is erõs érzelmek munkálnak. Ha különb szeretnél lenni az általad említetteknél, akkor ne használj máskor olyan erõs szavakat, mint a kimoderált részben!;)

A többiben pedig sajnos egyet kell értsek Veled. Könnyen lehúznak itt produkciókat, sokszor minõsíthetetlen hangnemben, pedig csak egy kis empátia kellene, hogy értékelni tudják. (És itt most nem Oláh Miki hozzászólásairól beszélek!)
offtopic
Ezüstliliom 2012 ápr. 30. - 00:16:44 Előzmény olahmiki1959
(638/1523)
Amúgy pedig nem mindenki lóg állandóan a neten, így elõfordulhat, hogy csak napok múlva reagál valamire. Nincs ezzel semmi baj szerintem.
Ezüstliliom 2012 ápr. 30. - 00:14:47 Előzmény olahmiki1959
(637/1523)
"Úgy látszik, a humor "egyeseknek" nem jön át."
Hm... Nekem sem jött át.

Azért én azt az eshetõséget sem zárnám ki, hogy azért nincsenek jobb versenyzõk a döntõkben, mert már túl sok tehetségkutató indult, és nem jelentkeztek jobbak náluk.

A régi Ki mit tud?-ok zsûrijéhez pedig nincs értelme a mostaniakat hasonlítani, mivel már eleve a csatornák színvonala is ég és föld, a pénzügyi helyzetükrõl nem is beszélve.
Ezüstliliom 2012 ápr. 30. - 00:03:43 Előzmény Semprini
(636/1523)
Nem jó embereket hibáztatsz. Mindegyik tehetségkutatóban a producer és a többi TV-s az, aki lebeszéli õket a szakmai értékelésrõl, mert attól tartanak, hogy elvesztik miatta a primitív nézõket, akikbõl élnek. Hajós pl. az Immigrantsnek mondta, hogy zeneileg még van mit fejlõdniük (eszerint is pontozta õket), de nem mehetett bele a részletekbe, mert biztos kapott volna a kenyéradóitól. A Megasztárban meg Bereczki próbált az elején "szakmázni", de lehet látni, hogy mostanra már szinte meg sem szólal, mert elvették tõle a kedvét.:(
2/10
Semprini 2012 ápr. 29. - 22:18:44 2/10
(635/1523)
"Nekem a duó sokkal jobban tetszett. A gitáros-hegedûs felvezetés és levezetés nagyon profi volt. Sajnálom, hogy már most kiestek."
Szerintem is, összehasonlíthatatlanul jobb a duó mint az Immigrants. Puzsér haragját viszont szándékosan vonták magukra sajnos, nem számítva arra, hogy visszafelé sülhet el a dolog. A múltkori számuk klasszisokkal jobb volt, én is sajnáltam hogy kiestek, lett volna még bennük...
Akiket kiejtettem volna, az egyértelmûen az Immigrants és Plazma. Na persze, a retekklubon vagyunk, ahol a nézettség minden, a színvonal semmi, a nézõket meg végképp nem a zenei minõség érdekli, ha nyomkodni kell az sms-t....
tompika74 2012 ápr. 29. - 22:13:55
(634/1523)
Pokorny Lia : "...senki nem mondhassa..." Ejnye-bejnye. Biztos a sok kolbász beszélt belõle :)
A Hajós András az a zsûritag, akinek van zenei hallása. Ez meglátszik az énekes produkciók utáni pontozásán is :) Az õ szavazata duplán kellene, hogy számítson :)
Az Immigrants és a "Jay és Néma Bob" duó (Joci és Imi) lényegében ugyanazt csinálta - átdolgozott egy dalt. A Puzsér Robi a tini fiúkat felmagasztalta, a másikokat leszólta. Úgy látszik, bejönnek neki a tini fiúk :) Nekem a duó sokkal jobban tetszett. A gitáros-hegedûs felvezetés és levezetés nagyon profi volt. Sajnálom, hogy már most kiestek.
A prügyi duóból az énekes gyerek tisztára hasonlít a Lányi Lalára.
Most (is) a Quantum XXL és a Dzsenni tetszett a legjobban.
olahmiki1959 2012 ápr. 29. - 18:22:49
(633/1523)
Elismerõen füttyentettem, amikor rájöttem, hogy egy nagyjából 150 beírással korábbi hozzászólásomra reagálsz. Ez komoly megtiszteltetés a számomra. Egyébként miért vártál ennyit? Áramszünet volt, vagy mi? Na, mindegy, a lényeg, hogy itt vagy. (Viccelek ám, nem komolyan venni!)
Ha már itt tartunk, abból a régi írásból a két utolsó mondatomat kimoderálták, amelyekkel csak arra reagáltam, hogy leidiótáztad a többi kommentelõt, és én ez ellen felemeltem a szavam. Az igaz, hogy eléggé személyes hangot ütöttem meg, de humorosan. Úgy látszik, a humor "egyeseknek" nem jön át. Biztos érted, hogy kikre gondolok...
Na most komolyra.
Az, hogy én a kákán is csomót keresnék, az pont velem kapcsolatban nem igaz, úgyhogy ez sajnos mellé ment. Én soha nem cikizek, bántok vagy kritizálok senkit, csak azért, mert az olyan vagány dolog. Pedig megtehetném, hogy itt a neten, arc nélkül, egy nicknév mögé bújva mindenkinek beszólnék, és megmondanám a tutit, csak az nem én vagyok.
Én még olyat soha nem írtam le, ami itt kis túlzással minden második kommentben szerepel, hogy a zsûri ilyen sz*r, meg olyan sz*r, pedig néha leírhatnám, olyan sok esetben döntenek, és döntöttek teljesen dilettáns módon.
Egy produkció megítélése két részbõl áll, legalábbis szerintem. Van egy szubjektív rész, tetszik-e, vagy sem, amit látok és hallok. Megfelel-e az ízlésemnek, neveltetésemnek, beleillik-e abba a kulturális képbe, amelyet az évek során magamhoz közelállónak érzek.
Ez mindenkinek a magánügye, beleszólni egymás ízlésébe teljesen felesleges.
A másik rész, ami a zsûrinek a feladata lenne, és amiért õket odarakták, az az objektív megítélése egy teljesítménynek. Ha hamisan énekel valaki, ha érthetetlen a szövegmondása, ha egy tánccsoport produkciója kidolgozatlan, ötlettelen, vagy nincs összhang a táncosok között, ha a humorista poénok helyett csak ízléstelenül jópofizik, ha a rapper indokolatlanul, csak polgárpukkasztás céljából trágárkodik, azt meg lehet ítélni objektív módon.
És a mostani, sõt, a visszamenõleg más mûsorokban mûködõ zsûrikkel kapcsolatban is állandó kifogás, hogy nem nagyon értenek hozzá. Az nem lehet véletlen, hogy ennyien kritizáljuk a zsûrit például azért, hogy a TÖBB TÍZEZER! jelentkezõ közül ezeket a versenyzõket juttatta tovább és tovább, egészen a döntõkig.
Itt már lélegzetelállító színvonalú énekeseket, zenekarokat, artistákat, igazi nagyágyú szórakoztató egyéniségeket kellene látnunk, ehelyett a mai napig azért drukkolunk, hogy minél elõbb essenek már ki a gyengébbnél-gyengébb teljesítményû, közepes tehetségû emberek.
Nem nonszensz szerinted, hogy országos, a televíziók által élõben közvetített tehetségkutató versenyek utolsó fordulóiban még mindig azon kell filozofálnunk, hogy hamisan énekelnek az énekesek?
Talán Semprini írta, és teljesen igaza volt, hogy a mostani zsûriket össze sem lehet hasonlítani mondjuk a régi "Ki mit tud," zsûrijével, ahol országosan elismert mûvészek és szakemberek voltak az ítészek, ennyi gyenge produkciót nem is láttál azokban a versenyekben.
Arra kérdésedre, hogy a 72-bõl kit juttattam volna be a végsõ 12-be, azért nem tudok válaszolni, mert miután nem vagyok autista, 72 produkciót nem tudtam megjegyezni egyszeri látás után. Az operaénekes hölgyre emlékszem, õt kifejezetten sajnálom, hogy kiejtették.
Köszi, hogy figyeltél rám, most ennyire tellett, és ha válaszolsz, ne várjál újabb 150 hozzászólást.
pozsizsuzsi 2012 ápr. 29. - 16:30:37
(632/1523)
jé... Most nekem is lejött. ???
Béciman 2 2012 ápr. 29. - 16:28:13
(631/1523)
Akkor nálad van a hiba, nekem most is elsõ kattintásra bejött innen.
pozsizsuzsi 2012 ápr. 29. - 16:20:32
(630/1523)
hát ez "not found".
Béciman 2 2012 ápr. 29. - 16:00:00
(629/1523)
Plazma és a tévé
http://www.borsonline.hu/20120429_plazma_es_a_teve

Unalomig ismételni magam nem akarom, ezért nem jövök megint azzal, hogy a Csillag születikben (meg a többi tehetségkutatóban is ugyanúgy) lassan a szociális rászorultság többet nyom a latba, mint maga produktum, inkább azt mondanám, hogy szánalomból senki nem lett sztár még nálunk sem, a vak lánytól a kacskalábú dumagépen át a csantavéri szegény mesemondóig mind oda kerültek vissza, ahonnan elindultak, mielõtt mutatták volna õket a tévében vagy írtak volna róluk a színes magazinok.

A teljes cikk a fenti linken olvasható.
2/10
Semprini 2012 ápr. 29. - 12:52:43 2/10
(628/1523)
"A zsûri pocsék, kinek ez nem tetszik kinek amaz...beláthatod h ez nonszensz, hogy lehet hogy senki se jó? Az igazság az hogy sztem mindegyik jó"
Már ne is haragudj, miért kéne hogy tessen egy olyan zsûri amelyben nyilvánvalóan nem olyanok ülnek akik érdemben hozzá tudnának (vagy akarnának) szólni a produkciókhoz? Többször is írtam már, de most újfent: mi a jó francnak kell KÉT prózai színésznõ egy olyan verseny zsûrijébe, ahol gyakorlatilag minden produkció zenés? Zenei képzettség és -múlt nélkül hogy képzelheti bárki is, hogy hozzá tudnak szólni és SZAKMAI szemmel értékelni tudják a látottakat? Puzsér néha mond jókat, de õ sem zenész, csak "ugatja" a szakmát, ráadásul tegnap még a vicces beszólások is elmaradtak. Hajósnak inkább a mûsort kéne vezetnie, bár még õ a leginkább zenész a társaságban, az a baj, hogy a hozzászólásai semmitmondóak, néha szimplán csak ellentmond Puzsérnak, néha okoskodik és osztja az észt, de valójában õ se megy bele szakmailag a dolgokba.
Aki még emlékszik a régi "Ki mit tud"-okra, az tudhatja, milyen is volt az a komoly szaktekintélyekbõl álló szakértõi zsûri, amihez hasonlót ma el se nagyon lehet(ne) képzelni...
Kulcskészítõ 2012 ápr. 29. - 11:11:17
(627/1523)
Életemben elõször nézek CSISZ-t, nem tudom, mi van velem mostanában...

Ez a Józsi-Imre duó rém gyenge volt már a múltkor is. Pedig van zenei tudásuk, szóval a fene se érti, miért ilyen rém unalmas az, amit csinálnak. Az In Diretta viszont nagyon tetszik, õk vihetnének egy kis színt a hazai zenei életbe. Plazma vergõdése teljesen közömbös számomra, a gyerek tizenkettõ egy tucat, ilyennel én is indulhattam volna már évekkel korábban, de a fene se gondolta, hogy ennek van jövõje, úgyhogy meg se próbáltam. Mészáros János abszolút lehengerlõ, nem is tudom, hol bújkált eddig? Szirota Dzsennifer meg szintúgy középkategória, és csak egyetlen érzést, egyetlen gondolatot hoz elõ belõlem, neveztetesen, hogy: ...mint a lopott biciklit :-)))
Ezüstliliom 2012 ápr. 29. - 01:56:00
(626/1523)
Ez nagyon ott van!:DDDD
Ezüstliliom 2012 ápr. 29. - 01:54:46
(625/1523)
Biztos, hogy jó topikba írtál? Nem a megasztárosba akartál? Egyébként az egyikre sem igaz, hogy nincs zenész a zsûriben.
Darth Plagueis 2012 ápr. 29. - 01:21:04
(624/1523)
Negyela Bernadett rajongóknak... :D