2/10
Semprini 2012 ápr. 24. - 20:42:29 2/10
(523/1523)
"Ha igaz az, amit írsz, hogy az Operaház kórusában tucatnyian vannak, akiknek jobb hangjuk van, akkor azok miért nincsenek sehol? Úgy értem, miért nem próbálnak szólókarriert csinálni? Mert szólóénekesek terén is meglehetõsen szegényesen állunk mostanság."
Biztos lehetsz benne, hogy igaz. És vannak akiknek sikerült is már kiugrani (nem csak tenorok persze.) A tenoroknak egyébként mindig is könnyebb volt karriert csinálni, pont azért mert sokkal kevesebben vannak, így két kézzel kapnak utánuk - már ha tényleg jók. Mészáros Jánost viszont a hanganya egyáltalán nem predesztinálja operai feladatokra (legfeljebb comprimario-szerepekre, de arra is vannak sokkal jobbak!), és ezt nem azért írom, mert nem szimpatikus vagy mert irigylem a sikerét. Egyszerûen így látom és így hallom. Ennyi erõvel kérdezhetem én is, hogy miért véded ennyire, elég nyilvánvaló, hogy elfogult vagy vele szemben. Azt meg te sem mondhatod, hogy hanganyag tekintetévben felvehetné a versenyt a közelmúlt magyar hõstenorjaival, hogy a még mûködõ énekesek közül hozzak példát: Molnár Andrással vagy Kiss B Attilával (mindkettõjükkel van teljes Bánk bán-felvétel, össze lehet hasonlítani.)
olahmiki1959 2012 ápr. 24. - 20:34:56 Előzmény Semprini
(522/1523)
Nem, tudom, miért pont Mészáros János Elek személye az, aki körül így forronganak az indulatok, és akirõl ennyire megoszlanak a vélemények.
Nem tudom szó nélkül hagyni, amiket vele kapcsolatban írsz. Nekem az a véleményem, hogy hosszú évek óta nem bukkant fel ilyen hanganyaggal rendelkezõ férfi énekes a magyar komolyzenei életben. Te azt írod, hogy középszerû tehetség, és a külseje sem alkalmas arra, hogy operaszínpadon szerepeljen.
Két nevet mondok neked, aki hirtelen eszembe jutott.
Luciano Pavarotti, és Placido Domingo. Mindkét énekes hatalmas túlsúllyal rendelkezett, ami a világon senkit nem zavart.
Szakértõk szerint egyébként egy igazi operaénekes jó, ha testesebb alkatú, mert a megfelelõ hangképzéshez kell a "nagy szekrény", a hatalmas mellkas. Caruso, Saljapin, Bende Zsolt vagy Székely Mihály mind ilyenek voltak.
Neked talán valami miatt egyszerûen nem szimpatikus Mészáros János, amivel semmi baj, csak szerintem nem szerencsés, ha emiatt a tehetségét is megkérdõjelezed.
Ha igaz az, amit írsz, hogy az Operaház kórusában tucatnyian vannak, akiknek jobb hangjuk van, akkor azok miért nincsenek sehol? Úgy értem, miért nem próbálnak szólókarriert csinálni? Mert szólóénekesek terén is meglehetõsen szegényesen állunk mostanság.
Simándy József, Melis György, Polgár László, Begányi Ferenc sajnos az utóbbi években, halálukkal hatalmas ûrt hagytak maguk után. Miller Lajos hetvenkét éves, Berkes János hatvanhat, fiatal, energikus, magát megmutatni akaró férfi énekesünk nem nagyon van.
Mindegy, szerintem Mészáros János, ha nem is üti meg a te általad felállított mércét,(szerintem igen), abban talán egyetérthetünk, hogy kár lenne elkallódni hagyni. Sajnos, olyan jól nem állunk.
olahmiki1959 2012 ápr. 24. - 18:57:24
(521/1523)
"Nekem nem volna rossz a népdalt modernizáló srác elgondolása. Micsoda népdalokat hozhatna fel a bulvárosodott színpadra. Csak nincs elõd, akitõl példát vehetne."
Két gondolatom van ezzel kapcsolatban, amit írtál.
Egyrészt egyetértek veled abban, hogy a srác elõadásmódja, népdalok modern stílusban való eléneklése érdekes lehet, ha jól csinálják, viszont - szerintem - van elõdje, akirõl példát vehetne.
Nem tudom, hallottál-e Vlagyimir Viszockíjról. Õ a Szovjetunióban élt, 1980-ban, 42 éves korában öngyilkos lett.
Egy szál gitárral kísérte magát, rekedtes, csiszolatlan, érdes hangon énekelt.
A mai napig az egyik legjelentõsebb, öntörvényû, beskatulyázhatatlan mûvésznek tartják, gyakorlatilag még életében legenda lett belõle. Nagyon sokáig csak illegálisan, kéz alatt, csereberélés útján terjedtek a magnókazettákra másolt dalai, mert a hivatalos kultúrpolitika nem akart tudomást venni a jelenlétérõl.
Õ orosz népdalokat, katonadalokat, börtönben keletkezett, egyszerû, melósok, hajléktalanok által szerzett szövegeket dolgozott át a saját szája íze szerint, mint egy afféle szocialista hobó, egy országutakat járó csavargó, fésületlenül, nem tisztelve senkit és semmit, és tette mindezt nagyon nagy tehetséggel, hatalmas kifejezõ erõvel.
Természetesen egy pillanatig nem gondolom, hogy ez a srác a Csillag születikben egy napon említhetõ lenne Viszockíjjal, csak azt akartam mondani, hogy bizony, van erre a stílusra is példa.
Ha nagyon-nagyon jól csinálja valaki, akkor akár mûvészi színvonalra is lehet emelni ezt a fajta éneklést. Ismétlem, ha nagyon-nagyon jól...
Timek84 2012 ápr. 24. - 15:15:27
(520/1523)
Jó nagy fos.:D
Seven7Crown 2012 ápr. 24. - 14:56:45
(519/1523)
A hegedûs kiakarta használni a lehetõséget, hogy egy olyan dalhoz nyúljon, ami általában mindenkinek tetszik, és így hátha bent tud maradni.
Ez kb.olyan, mintha jelentkeztél volna a Keresztapával képzett zenészként, és mivel ez a melódia eleve sikerre van ítélve, ezért a továbbjutás is garantált.

Plazma viszont, ha nem is Eminem szintjét üti, de próbál valami/rá jellemzõ/egyedit alkotni, amit más nem tud, és ezért örülök, hogy ott van!
2/10
Semprini 2012 ápr. 24. - 14:39:27 2/10
(518/1523)
Igazából egyik énekes se volt jó, se az operista, se a népdalos srác, se a két csaj. Közepesek, felejthetõek voltak, tucathangok. És szinte mindre igaz hogy a korábbi produkciójuk sokkal jobb volt.

Kiesnie viszont Plazmának kellett volna, õ abszolút nem odavaló. Hogy õ bent van és a hegedûst meg az operaénekes hölgyet nem engedték tovább, megbocsáthatatlan hibája ennek az amúgy is rendkívül kókler zsûrinek. Mindenki agyba-fõbe ajnározza Mészáros Jánost de ha felvennék az operaház kórusába, ott se tartozna a legjobbak közé és eszébe se jutna senkinek hogy szólistakarriert kéne befutnia, egyszerûen nem az a kaliber, nem beszélve arról, hogy a tenor fachban ma már bizony a megjelenés és a színészi játék legalább annyira fontos (ha nem még fontosabb) mint maga a hang.
Szirota Jennifer kétségkívül tehetséges ugyan, de egyelõre a nagyot akarás, a görcsös igyekezet látszik rajta, nem az hogy könnyedén uralná a hangját. Negyela Bernadett hangja meg se közelíti a Szirotáét, viszont természetes bájjal és könnyedséggel énekel, semmiféle görcsösség nem látszik rajta, igaz, a legutóbbi adásban õ is nagyon alulteljesített.
A Plazma gyerek pedig a zsûri szégyene, egyszerûen nem kéne ott lennie. Ha a stand up-os joggal esett ki, akkor nem értem, Plazma milyen jogon került egyáltalán be a "legjobb 12-be"???
Seven7Crown 2012 ápr. 24. - 14:15:52
(517/1523)
Sz.Jennifer miért kapott ilyen hatalmaas elismerést?
W.H. forogna a sírjában, ha hallotta volna, hogy a rikácsoló csajt/aki azt hiszi, hogy akkor énekel valaki tökéletesen, ha ordibál/hozzá hasonlítják!

Plazma viszont aranyos volt, és remélem, hogy a továbbiakban is tud majd bizonyítani!
8/10
idõjós1010 2012 ápr. 24. - 10:38:49 8/10
(516/1523)
A stand up is egy olyan mûfaj, hogy aki állandóan nyomja a sódert a haveroknak, és azon állandóan röhögni is tudnak, annak nem igényel különösebb erõfeszítést 2-3 percben eldurrogtatni néhány elmésen poénos megjegyzést. Emberünk viszont csak állandóan a négy fal közt rádiózik, ahol azért nem kell nagyon produkálni magát.
8/10
idõjós1010 2012 ápr. 24. - 10:30:17 8/10
(515/1523)
A srácokból álló tánccsoport azért elég korrekt volt most is.
Puzsér meg tényleg találóan fogalmazott minden esetben,de szerintem a Plazmával még õ is erõsen mellélõtt.
pneklara 2012 ápr. 24. - 08:04:38
(514/1523)
Ha látunk-hallunk egy harmatgyenge produkciót, akkor értékeljük igazán, hogy ugyanabban a kategóriában remekelõ elõadó látszólagos könnyedsége mögött igen nagy munka van. A stand up-t mûvelõ laza srácok perfektsége mögött óriási felkészülés, utánozhatatlan tehetség lehet, pedig látszólag kiállnak, és csak beszélnek. Utánozni õket nem is olyan könnyû.
Az operaénekes férfi óriási tehetség. Nem tudom, kottaolvasó ember-e, vagy "csak" hallás alapján tanul, de van benne egy óriási érzékenység+kifejezõ készség. Hangszíne is csodálatos. Nála is van viszont csiszolni való: kicsit modoros, mesterkélt, amikor a szó végi mássalhangzókra hangsúlyt ad, "megformálja" azokat.
Nekem Dzsenifer most egyáltalán nem tetszik. Most nem hallottam az éneklését, csak amikor visszajátszottak rövid kis részt, de az az érzésem, hogy a fogyásával az a tûz, belsõ szenvedély is kiveszett volna belõle, ami a feltûnésekor benne volt.
A cukorfalatot, a tini-sztárt érdemtelenül ajnározzák. Ebben a mûfajban -naív,magas, vékony hangon édelgõ kislánykaként helyes- de nehogy ez elég legyen a háromba jutásig. Remélem megmutatja, hogy más, sokkal több színt, technikát kívánó dal elõadására is képes. Bár kétlem.
Nekem nem volna rossz a népdalt modernizáló srác elgondolása. Micsoda népdalokat hozhatna fel a bulvárosodott színpadra. Csak nincs elõd, akitõl példát vehetne.
Bár a Prügy duótól idegenkedtem, de az énekes srácnak szép hangja van. Kezelésbe vehetné õket egy szakember.
A rap mûfajtól a hideg ráz, különösen a férfiékhez kapkodás lényegét nem értem. A grundon még csak el tudom képzelni, de mint mûvészeti ágat? És ez rögtönzés, vagy kemény rímfaragó munka áll mögötte? Ez már az új idõk mûfaja, amire én nem vagyok még érett és felkészült.
A többi produkciót nem láttam - majd pótolom, hogy a továbbjutottak valóban méltóak-e rá:)
5/10
offtopic
_Freddy_ 2012 ápr. 24. - 07:12:25 5/10 Előzmény idõjós1010
(513/1523)
Igazad van, ez a Mészáros János Elek volt az egyetlen jó, a többi nem. A válogatón mind jobbak voltak. Valamit kéne csinálniuk magukkal. Ez a "stand-up"-os is mekkora sz*r volt, nem tudom hogy tudták berakni az élõ showba, a stand up nem abból áll hogy mondunk egy-két viccet, aztán még nem is röhögtek...az egy dolog

De ha stand-up akkor az életrõl kell beszélni, ahogy Puzsér mondta, és összefüggõen, nem mondatokban és összefüggetlenül. Ez errõl szól, nem errõl, és a viccei is rosszak voltak, a táncosokat meg meg sem néztem mert a tánc nem érdekel, fõleg ez a latin carneval féle tánc. Az a szájharmoikás énekes is borzasztó, hogy kerülhettek ilyenek be? :S
Ezüstliliom 2012 ápr. 24. - 01:17:29 Előzmény olahmiki1959
(512/1523)
Lehet vitatkozni vele, és "helyretenni", de szerintem igaza van.
Bruce94 2012 ápr. 23. - 23:23:23
(511/1523)
Túlzás, de csak enyhe túlzás.

3-4 versenyzõt leszámítva mindenki sokkal jobb volt a válogatón, illetve a párbajon.
Mészáros János Elek fantasztikus volt csakúgy mint idáig, a Qantum XXL igai showt csinált, megint remek koreográfiájuk volt, s Jennifer, akit én a párbaj teljesítménye alapján nem juttattam volna [szerintem a 2. dalát végigüvöltötte], most egy igazán jó teljesítménnyel rukkolt ki.

Persze ez csak a magánvéleményem.
8/10
idõjós1010 2012 ápr. 23. - 19:30:54 8/10
(510/1523)
Ez azért így túlzás.
5/10
offtopic
_Freddy_ 2012 ápr. 23. - 13:33:35 5/10
(509/1523)
most néztem végig a szombati adást és azt kell mondanom, ez szörnyû volt, szörnyû volt az összes....:SSS
8/10
idõjós1010 2012 ápr. 23. - 13:32:31 8/10
(508/1523)
Persze, nyilván minden viszonyítás kérdése. Jennifernek már nincs olyan kislányos hangja, mint Bernadettnek, aki ennél fogva max hasonkorú társaival kellhet csak versenyre, de ettõl még lehet jó, lehet tehetséges,és szerethetõ,nekem tetszett.
tompika74 2012 ápr. 23. - 07:47:34
(507/1523)
Érdekes, ugyanazt a mûsort néztük :) Nekem is ugyanaz a két produkció tetszett a legjobban.

Ugyanakkor az összes többi nem érte el azt a szintet, amit a válogatók után vártam tõlük. Még a Dzsennifer sem, pedig õ az egyik nagy kedvencem. Kicsit hamisnak hallottam.
A stand-upos gyerek két szék közé fog esni: a Csillag születikbõl már repült, és remélem a nagymama is kidobja õt a lakásból :)
olahmiki1959 2012 ápr. 23. - 05:44:36
(506/1523)
Nem gondoltam, hogy ilyen jó humorod van. Amikor azt írtad, hogy ez a mezõny sokkal erõsebb, mint a korábbiak, elmosolyodtam.
Ez a mezõny egy-két kivételtõl eltekintve harmatgyenge, köszönhetõen elsõsorban a zsûri tevékenységének, amelyik értékelhetetlen produkciókat is továbbjuttatott az elsõ 72-be, aztán azok közül volt kénytelen kiválasztani azt a tizenkettõt, amelyik végül a képernyõre került. Ezeknél voltak sokkal jobbak, akik végül kiestek a végsõ rostán.
A szereplõk gyengébb teljesítménye akkor lenne lámpalázzal indokolható, ha most állnának elõször színpadon. De hát már a válogatásokon, a selejtezõkön, és a próbákon is kisebb-nagyobb közönség elõtt léptek fel, megszokhatták a reflektorfényt, és a rájuk irányuló figyelmet. Aki nem képes megfelelõ módon kezelni a lámpalázat, annak sajnos nem nagyon van helye a "világot jelentõ deszkákon".
A tavalyi Csillag születiket egyébként nem László Attilának, hanem egyértelmûen Szabó Ádámnak kellett volna megnyernie, akihez fogható harmonika virtuóz ma hazánkban talán csak egy van, Orosz Zoltán, aki még egyáltalán szóba jöhet.
***moderálva***
8/10
idõjós1010 2012 ápr. 22. - 23:40:23 8/10
(505/1523)
Szerintem szigorú vagy ehhez a 16 éves tinihez, de persze ettõl még lehet igazad.
8/10
idõjós1010 2012 ápr. 22. - 23:11:40 8/10
(504/1523)
A standupos gyerek kínos lett volna ? Szerintem ötletesek voltak a poénjai, csak enyhén iskolázott modorban adta azt elõ, és hát talán valóban nem is voltak a leg viccesebbek, én sem tudtam rajtuk nevetni, de nagyon sok múllot az elõadásmódon is, ami nála komoly probléma. A 12 ember közé én sem tettem volna be õt, mint ahogyan sok más produkciót sem, de a mûsorban nem is titkolták hogy fõszempont volt a mindenbõl legalább egyet elv szerinti összeállítás. Így eshettek körön kívülre más, sokkal erõsebb produkciók. A két kis cigánygyerek közül aki énekel szerintem egy átlag kategória, semmi komoly, ellenben a zongoristával lehetett volna mit kezdeni önmagában is, mert az tökéletes volt. A dalválasztás egyébként szerintem is komoly probléma volt. Szirota Jennifertõl pedig én sem estem hasra, ellenben a tinilány nekem tetszett, két(három?) jó dalválasztás egymás után. Immigrants az vacak egyetértek, bár veled ellentétben, én a gitárossal sem voltam megelégedve, semmi figyelemre méltót nem mutatott. KB mint hajós a heti hetesben amikor spontán alapon veszi kezébe az „Elvis”gitárt. Mészáros János Elek viszont szerintem ismét kifogástalan volt. Én fõesélyesnek õt tartom, továbbá én sem értem mért csak 8 pontokat kapott, de biztosan lesz majd aki megkapja a 10 pontot is, nem mintha az(ok) a produkció(K) annyival jobb lesz majd, csak hát gondolom még késõbbre tartogatják a 10-est.