Téma: Dark

3/10
F79 2021 jan. 01. - 10:53:01 3/10
(34/54)
Ezt a sorozatot nézni olyan, mintha egy Audiban ülnék utasként, ami 80 km/h-val halad egy német autópályán, és úgy érzem, sose ér véget az út.
A történet alapjait az elmúlt 20-30 év legjobb időutazós és misztikus tinifilmjeiből harácsolták össze. Van itt például Donnie Darko, Pillangóhatás, Az (a Twin Peaks-et idesorolni már szentségtörés lenne, de érezhetően abból is merítettek), csak hogy a legismertebbeket említsem. Ezekből csináltak egy élvezhető, két órás filmet, de hozzáadtak nyolc órányi vágóképet, és tíz részre osztották. Ennyi az első évad. Úgy tűnik, így is lehet sorozatot csinálni.
A második évad már lényegében arról szól, hogy az alkotók mennyire élvezték az első évadot. Annyira izgalmas, mint amennyire egy Sas kabaré humoros.
A harmadik évadból csak az első epizód első 15 percét bírtam megnézni. És ezzel nálam véget is ért ez a "sorozat".
3/10
faszomkivanazindaval 2020 dec. 18. - 18:53:19 3/10
(33/54)
akinek tetszett az első éved felejtse el annak a végén a sorozatot ha nem akar nagyot csalódni egy értelmetlenségig agyon bonyolított de legalább tejesen izgalommentes és tök érdeketelen folytatásban és befejezésben.
8/10
AngelTimi88 2020 nov. 25. - 00:48:47 8/10
(32/54)
Tetszett a sorozat, de... Már eléggé bosszantot a végére a sok nem életszerű dolog. Itt nem a tudományos vagy egyéb szürreális dolgokra gondolok, hanem az emberek reakciókra. Baromira fárasztott, hogy normális és egyszerű kérdésekre SOHA senki nem tudott választ adni. Vagy bámult 3 percig némán vagy valami filozófiai mellébeszéléssel hárított. Pl - mi történt veled ? Hova mész? Levágtad a hajadat?
Még egy igen-nem kérdést se volt senki képes normálisan lereagálni és ez a kérdező személyt nem dühítette fel. A rendőr nő és a meleg férje a legjobb példa erre.
A másik ami nagyon kiakasztott, az a két főszereplő szerelmére alapuló világegyetem. Mi alapja volt ennek a lamúrnak? Hol volt ott az érzelem vagy a közös múlt ami miatt ennyire ragaszkodtak egymáshoz? Mire fel? Nem azt vártam hogy piknikezős szerelmi pillanatokat mutassanak a közös múltjukból ami csöpög a nyártól, de azért na. Egyszer smároltak vagy szeretkeztek, amire rá 10 mp-re szakítottak, utána megölték egymást folyton... Ez a szerelem most komolyan? Az emós srác a siket-néma csajjal a tóparton a 3.
évadban sokkal meghatóbb volt az egy perc alatt mint a főszereplők a 3 évad alatt. Szerintem...


Amit nem értettem az az, hogy miért folyton az ő szakításuk volt a megoldás elméletben a világ végére? Miért nem a hordók okozta apokalipszis elkerülése... Érdekes.
És most akkor kinek a lánya volt Charlotte ? A saját lányáé vagy az órás ember fiáé?

kaposznyak 2020 okt. 11. - 15:59:14
(31/54)
Ami leginkább zavar, hogy egyetlen szimpatikus karakter sincs a filmben....Az, hogy idétlenül is néznek ki mellé, csak hab a tortán.
3/10
tesz-vesz 2020 szept. 08. - 23:34:57 3/10 Előzmény andraszoltan
(30/54)
ez csak arra bizonyíték hogy fogalmad sincs a fénysebességről, meg a téridőről. a jövőben való utazás egy formáját a Csillagok között nagyszerűen bemutatja.

"hát ez nagyon tudományos XD"
jobban éreznéd magad ha idegen szavakkal teletűzdelve mondanám? hát te sem vagy egy agysebész, az érv kimaradt az írásoddból, látszik kiknek tetszik ez a bolond sorozat, ha te eltörsz egy vázát, akkor szerinted az a váza még LÉTEZIK valahol törés nélkül? a múltban LÉTEZIK még töretlenül? hát k-ra nem. nem tudományos szakszavak kellenek ide, hanem józan paraszt ész, válaszoljál!
szerinted te még létezel valahol csecsemőként? a múlt nem létezik. nem fut párhuzamosan a jelennel a múlt ezredmásodpercenkénti, vagy percenkénti, vagy 33 évenkénti adagokban. csak egy bolond gondolhatja hogy ez bármilyen szinten reális.
a bolygóegyüttállással magyarázzák a 33 évet a sorozatban. te jó isten. behozzák az analfabéták horoszkópját is ebbe a "nagyszerű sci-fibe", mert akkor mit csinál bolygóegyüttálláskor az idővel a gravitáció? meghágja?
3/10
tesz-vesz 2020 szept. 07. - 23:38:38 3/10 Előzmény andraszoltan
(29/54)
ez csak arra bizonyíték hogy fogalmad sincs a fénysebességről, meg a téridőről. a jövőben való utazás egy formáját a Csillagok között nagyszerűen bemutatja.

"hát ez nagyon tudományos XD"
jobban éreznéd magad ha idegen szavakkal teletűzdelve mondanám? hát te sem vagy egy agysebész, az érv kimaradt az írásoddból, látszik kiknek tetszik ez a bolond sorozat, ha te eltörsz egy vázát, akkor szerinted az a váza még LÉTEZIK valahol törés nélkül? a múltban LÉTEZIK még töretlenül? hát k-ra nem. nem tudományos szakszavak kellenek ide, hanem józan paraszt ész, válaszoljál!
szerinted te még létezel valahol csecsemőként? a múlt nem létezik. nem fut párhuzamosan a jelennel a múlt ezredmásodpercenkénti, vagy percenkénti, vagy 33 évenkénti adagokban. csak egy bolond gondolhatja hogy ez bármilyen szinten reális.
a bolygóegyüttállással magyarázzák a 33 évet a sorozatban. te jó isten. behozzák az analfabéták horoszkópját is ebbe a "nagyszerű sci-fibe", mert akkor mit csinál bolygóegyüttálláskor a gravitációval az idő? meghágja?
3/10
tesz-vesz 2020 szept. 07. - 23:25:19 3/10 Előzmény andraszoltan
(28/54)

nem tudok odafigyelni arra, amit nem látok, mert a 3 évad nem méltó arra hogy végignézzem.
de hülyeségeket beszélsz, látszik kinek tetszik ez az agybaj (legalábbis a 3. évadtól).

egy scifinek kell hogy köze legyen a valósághoz, mert nem csak fikció, de tudományos is! nincs olyan hogy két KÉPTELEN dolgot állít, mint pl az elképesztően OSTOBA időutazást meg a


dimenzióugrást is EGYSZERRE! ilyen nincs! mert mindkettő önmagában KÉPTELENSÉG! nemhogy egyszerre, így minden komolyságát, józanságát elveszíti a film és közröhej tárgyává válik minden okkal.

áruld már el honnan jött a megölt csaj, mikor azt mondja, hogy nem az a kérdés melyik korból jött, hanem az, hogy honnan. ez nem elég bizonyíték a dimenzióugrásra? vagy a csaj ikertestére volt aki külföldön tanult?

honnnan derül ki hogy fizikus azt órásmester? akkor miért órákat javít? vagy közben levelezőn lerakta a fizikát? Jonas = Adam, csak elírtam, de tudtam
ulrich nem öli meg a kisfiút, de meg akarja és abban a részben a néző azt hiszi hogy meghalt, mert megölte, mert így építették fel azt a részt. ezért írtam így, hogy "sokkoló az a jelenet, amikor Ulrich megöli a kisfiút a kővel"


ja nem keverik a fogalmakat? nyilván odafigyeltél és azért vágod rá hasracsapva, hát elég sok kérdésem volt, és elég gyér "válaszokat" adtál rá
pont arról írtam korábban hogy az időutazás mekkora butaság és képtelenség, értelmes ember nem tudja elhinni, de tényleg "elég lett volna ha kicsit odafigyelsz"
Frutus 2020 szept. 05. - 17:37:43
(27/54)
Az első évad elég jól indult, vártam mi fog kisülni belőle. Most a harmadik évadnál járok, de már kínszenvedés az egész, azért nézem, hogy hátha kigobozzák ezt az összevissza tekert katyvaszt. Néhány szereplő engem kifejezetten idegesít. Jonas és Martha nem tud két szót úgy szólni egymáshoz, hogy ne lábadjon könnybe a szemük. Már ha egyáltalán beszélnek, egy-egy epizód fele azzal megy el, hogy nézzük Jonast ahogy az értelmetlen arcával néz a semmibe. Én bírom a rejtélyes, tudományos sorozatokat, de ez nem túl tudományos, sok helyen nagyon logikátlan. Csak az nézze meg akinek sok ideje és idegrendszere van. Első évad nálam 10/8, a többi 10/1.
tzwestel 2020 aug. 30. - 15:33:26
(26/54)
Amilyen jól indult annyira lett egy kalap f@s a végére. Egyenesen könnyes szemmel nézős jelenet kb 11 órát tesz ki a 3 évadból, a végén meg az egész átmegy egy szappanoperába. 1. évad pedig ígéretes volt, de nagyon kár volt a harmadikat megnéznem :(
9/10
andraszoltan 2020 aug. 29. - 12:32:21 9/10 Előzmény tesz-vesz
(25/54)
"a jövőbe lehet utazni, de a múltba nem, mert az már nem létezik. csak akkor lehetne visszautazni, ha még mindig létezne" - hát ez nagyon tudományos XD
de ezen az alapon a jövőbe se lehet utazni, mert az még nem létezik, csak akkor lehetne előreutazni, ha már létezne
9/10
andraszoltan 2020 aug. 29. - 12:15:14 9/10 Előzmény tesz-vesz
(24/54)
elég lett volna ha kicsit odafigyelsz :-)

például arra, hogy ez egy film, ráadásul egy sci-fi, nem a valóságot mutatja be!
vagy pl. a megölt csaj nem egy másik dimenzióból jött, az órásmester amúgy fizikus, adam nem noé, ulrich nem öli meg a kisfiút. meg a fogalmakat se keverik úgy, ahogy itt előadod.
az meg nem a sorozat hibája, hogy az időutazást is elhiszed meg a párhuzamos világok közti utazást is elhiszed, de mindkettő már hihetetlen :-)


9/10
andraszoltan 2020 aug. 29. - 11:40:03 9/10
(23/54)
nagyon jó sorozat!
ahogy halad előre, úgy lesz egyre érdekesebb és izgalmasabb. de oda kell figyelni!
beletekergetve nem érdemes nézni...
(a harmadik évad picit gyengébb lett. de legalább megfelelően lezárták a sztorit, nem csak úgy hirtelen abbahagyták. ez manapság sajnos már ritkának számít)
3/10
tesz-vesz 2020 aug. 24. - 22:04:17 3/10
(22/54)
harmadik évad egy vicc! kitalálnak egy háttértörténetet, és szereplőtörténetet, amit aztán felrúgnak a 3. évadban, mert csak. mert egy másik dimenzióban úgy is lehetne. szánalmas. a harmadik évad miatt jobban lepontozom.
3/10
tesz-vesz 2020 aug. 20. - 15:17:39 3/10
(21/54)
túl vagyok a második évadon, abszolút NEM zseniális a sorozat, átlagnál azért jobb, de még mindig km-ekkel elmarad pl a Stranger Thingstől, aminek első két évadát egy percig nem untam. a Darkban még mindig lehet kattingatni az 1-2. évadban, mert 5 percig sétálnak egy barlangban, vagy épp tinihiszti van, vagy szerelmi vallomás, vagy felesleges szomorkodás, kiabálás. tény hogy nagyon jó színészeket válogattak be, vannak nagyon emlékezetes és megfogó karakterek, események. de attól még a sorozat nem lesz túl jó.

és a 2. évad végén be is telt a pohár. nagyon elment a kedved ettől a hülyeségtől, hogy nem elég időben utazgatni...


...még dimenziókban is ugrálhatnak?! a megölt csaj egy másik dimenzióból jött, csak mert kell valami meglepő az évad végére.
nagyon látszik, hogy nem a valóságnak, hanem a forgatókönyvírók hülyeségének akar megfelelni a sorozat története. pl Jonas nem akarja hogy most meghaljon a lány, ahogy korábban, de azért magára hagyja, miért nem marad akkor vele egy napig pl? és máris életben maradt volna. mert semmi szükség nem volt arra hogy elmenjen. ezt súlykolják hogy nem lehet változtatni az események folyásán, és nincs szabad akarat, Noé nem is tudja lelőni Adamat, mert a pisztoly 20x csöttöt mond. elképesztő ostobaság, ha megkötözné és lelökné egy 10 emeletes házról akkor is túlélné Adam? mert ő halhatatlan? pedig halandó. a fizika és biológia minden szabályát megszegi a történeti idő. nevetséges. mit csinál a pisztollyal az idő? mint egy isten, nagyon figyel arra, hogy pont az el ne süljön ?

minden tudományos eredményt mellőz a sorozat, nem elég felvetni a szakszavakat ugyanis. valamit azzal is kezdhettek volna hogy az órásmesternek miért is kell olyan nagyon jó elméleti fizikusnak és gyakorlati fizikusnak, illetve mérnöknek lennie?!(! mégiscsak épít egy időgépet, igaz, tervek alapján, de még így is) egy órásmester, egy szakmunkás Newton és Einsten nyomdokaiba lép a fizikai tudásban. csodálatos. legalább mondták volna, hogy amúgy fizikus, csak átvette apja órásüzletét. vagy ilyesmi.

persze vannak azért jó történeti ötletek is. hogy látjuk sokaknak a fiatalkorát és öregkorát; hogy Adam = Noé; nagyon szomorú és sokkoló az a jelent, amikor Ulrich megöli a kisfiút a kővel; drámai hogy Ulrich 30 évig van a pszichiátrián, de eléggé uncsi már a posztapokaliptikus jövőkép, és kik azok akik a jövőben állandóan a levegőben repkednek? miért egy süketnéma, szánalmas és vézna nő a vezetőjük?

jegyzetelnem kellett volna nézése közben, mert nagyon nagy butaságok vannak még benne. főleg tudományos szempontból, keverik a feketelyuk, sötét anyag, féreglyuk, isteni részecske fogalmakat, mintha tökmindegy hogy épp melyiket használnák.

szóval a 2. évad végi dimenzióugrás egy nagyon igénytelen és ízléstelen fogás volt, nem elég összeturmixolni a különböző dolgokat. egyszerre időutazás meg dimenzióutazás már túl sok! túlságosan hiteltelen! túl hihetetlen. és eképpen ízléstelen is. elment a kedvem ettől a sorozattól

3/10
tesz-vesz 2020 aug. 15. - 22:15:49 3/10 Előzmény codex
(20/54)
mondjuk hogy mi a pc ez első három részben azt magad se tudod , ugye?
3/10
tesz-vesz 2020 aug. 15. - 22:12:05 3/10
(19/54)
hát ez nem stranger things. az első három részt láttam még, de folyamatosan kattingatok a +10s re, mert tele van redundás elemekkel egyelőre, a Stranger T első két évada pedig zseniális, egy percét nem untam.
az időutazós filmeket meg már hanyagolni kéne, mert hihetetlen ostoba az ötlet, a jövőbe lehet utazni, de a múltba nem, mert az már nem létezik. csak akkor lehetne visszautazni, ha még mindig létezne, de ami mindig létezik az esetleg egy másik dimenzió, ami a miénkre semmilyen hatással nincsen. ezért hihetetlen buta minden marha, aki időutazós filmet csinál (kivétel persze a Vissza a jövőbe, mert az szórakoztató film.)
10/10
Valentinka 2020 jún. 23. - 21:55:35 10/10
(18/54)
Engem teljesen beszippantott a történet. Van benne csavar bőven. Figyelni kell, de végére egyre tágul, és kezd összeállni a kép. Lehet, hogy most a 3-dik évad előtt felfrissítem az emlékeimet és újra megnézem az előző két évadot, hogy teljesen képben legyek azzal, hogy ki kivel, hogyan áll kapcsolatban. Egyébként minden egyes karakter remekül meg lett csinálva. Először nem nagyon érdekelt a sorozat, mert még nem nagyon láttam olyan igazán lehengerlő német sorozatot, de ez nálam simán 10-es kategória. A Twin Peaks -el, meg a Stranger Strings-el nem szeretném összehasonlítani, mert szerintem mások. Persze külön-külön azok is nagyon tetszenek, és láttam őket (kivéve a Twin Peaks 2017-es folytatását). Egyébként odavagyok a jó időutazgatós sorozatokért, de sajnos nem sok jót láttam eddig ezen kívül. :)
10/10
Kabor84 2020 máj. 12. - 08:23:50 10/10 Előzmény codex
(17/54)
Én azt veszek a számra amit akarok "barátom". A Twin Peaks-et nagyon szeretem én is, de a Dark egy fokkal még jobb. A Counterpartot meg hogy nyúlta volna le a Dark, amikor mindkét sorozat 2017 decemberében jött ki!? Gondolkozni ér!
codex 2020 máj. 12. - 00:06:07 Előzmény Kabor84
(16/54)
A Twin Peaks-et a szádra ne vedd, barátom. Az művészet, filozófia, világmagyarázat, autentikus látomás. Ez meg mialószar? Egy szar, agyonbonyolított, a készítők által sem komolyan vett halovány utánérzés. Úgy indul, mint a Twin peaks, aztán lenyúlja a Counterpartot, aztán csak egy szimpla kis misztikusan zöld és pc szappanoperába torkollik. A harmadik rész közepén feladtam. Csak azt a bő két órát sajnálom, amit az életemből rápazaroltam.
10/10
Kabor84 2020 ápr. 21. - 08:19:03 10/10 Előzmény IWantSunshine
(15/54)
Azt még nem láttam. De tervezem megnézni. Kösz a tippet! :)