Illiona 2015 okt. 01. - 11:23:22
(4441/9141)
a macskás:

ebben is egyetértünk, nekem is tetszett a szinésznõ.
Õ játszott az arcával, a hangjával, a mozdulataival, a járásával, ismét az van, hogy egy negativ szerepben jobban tud egy szinész brillirozni.
Egyikõtök (lehet hogy Tequ) említette Hwa Yi-t alakító szinésznõ belefagy a szerepbe sokszor, de a méltóságteljes megjelenés, és hûvös viselkedés kevesebb teret enged.

Nem tudom felfigyeltetek-e, hogy ebben a sorozatban milyen kevés olyan szituáció volt, ami vitát váltott ki?
(talán egyszer, amikor Injo trónra került)
K. Judit 2015 okt. 01. - 11:19:05
(4440/9141)
Nem lehet mondani, hogy a macskás méltósággal távozott volna az örök vadászmezõkre.
Pedig még örülhet a méregnek, csakis a pozíciója miatt jutott neki ez a "könnyû" halál.
Cirkuszolt, hisztizett, mintha igazságtalan lett volna a büntetés. Nulla lelkiismeret.

(Én azonnal ki is törlöm a képeket, talán ha hármat megtartok.)
Illiona 2015 okt. 01. - 11:08:57
(4439/9141)
Az öreg Kang felesége utolsó pillanatokig marad ilyen gyûlölködõ, negatív személy.
Neki az életben csak a pénz és hatalom jelentett örömöt, saját gyermeke nem lévén.
Azért a gonoszságban jól összetartott a párjával, tökéletesen egészítették ki egymást.
Sokszor szavak nélkül tudták, hogy mi a teendõ, és mikor mit és ki segitségével kell tenni, hogy elérjék a céljaikat.
Tökéletesen megbíztak egymásban, és nem is okoztak csalódást. Sajnos.
Talán mivel ketten tették amit tettek, igy a lelkiismeret hangját is könnyebb volt elhallgattatni. Márha volt egyáltalán valamiféle hangocska.

Ez a szinésznõ is jól hozta a figurát, nem egy szép nõ, de teljesen eggyéolvadt a szereppel.
Róla egyetlen képet nem vágtam ki, egyébként az 50 részbõl összesen vagy 280-at.
K. Judit 2015 okt. 01. - 10:24:36
(4438/9141)
A macskás mellett még ezt a nõt utálom a legjobban.
Még most is csak a pénzre tud gondolni.
Illiona 2015 okt. 01. - 10:15:21
(4437/9141)
A japán fiú karakterét nem bontották ki különösebben, de õ a hercegnõ elkötelezett híve volt, és korábban voltak jelei, hogy vonzódik Hwa Yihez, de nem szenvedett a viszonzatlan szerelemtõl, és ez jó volt.

Egy megbízható, bátor ember a háttérben akkoriban nagy kincs lehetett.
Azon csodálkoztam, hogy miért is Kiskanggal volt mindig együtt, és nem Hongéknál volt testõr, de végülis igy logikus, hiszen Kiskang és õ mindig egyedül és magányosan élt, emiatt jobban összetartottak, és a végére õk ketten össze is barátkoztak. Kiskangnak a titkára is egy megbízhatõ, hûséges barát volt, olyan mint az árnyéka, és mindig olyan együttérzõen mondta ki Kiskang nevét, amikor a hercegnõ szóba került! ez a titkárféle tökéletesen megértette azt a meghasonlást, amit hõsünk átélt.

Az egyetlen, hogy a japán fiú nem öregedett az évek alatt. De Hong és Kiskang és a Hercegnõ sem, igaz valamit változtattak, de inkább csak némi szõrfélséget ragasztottak, az arc simabõrûségét meghagyták.
K. Judit 2015 okt. 01. - 09:58:29
(4436/9141)
Hát persze, hogy logikus volt, ideális áldozat kis Kang, persze, hogy én is féltem tõle. (Még korábban a japán fiúra is gondoltam, de az nem lett volna olyan ütõs és õ egyszer már majdnem meghalt.)

Szóval ÁTVERTÉL, nincs mit szépíteni ... és nem is a szavaiddal, hanem a hsz-ed hangulatával.

Megnézem, van-e már felirat :((
K. Judit 2015 okt. 01. - 09:51:14
(4435/9141)
Én azt hittem, Kim Ja-jeong volt a veszélyesebb, ill. okosabb, jobb emberismerõ. Ezek nem szerelembõl szövetkeztek, kõkemény érdekbõl. És KJJ többször ismételt mondatai is erre utaltak, mikor Hwa Yi-val beszélgetett, elismeri, vagy talán még kedveli is az olyanokat, mint HY és Gwanghae, de nem áll melléjük, mert õk a vesztesek. Legalábbis többnyire. Ebbõl úgy éreztem, õ nem hitbõl és meggyõzõdésbõl ármánykodik, hanem az erõsebb pozíciójából, mert megteheti. És ugye az a természetes, hogy az erõsebb, a hatalmasabb nyer. Nem is akart mást, csak kontroll alatt tartani a királyt, plusz az ellenzéki oldalt, de neki tulajdonképpen tök mindegy volt, ki a király. Bevallotta a végén, az se nagyon érdekelte, hogy a föld, ahol él, éppen milyen kézen van. Arra a mondatára kellett volna jobban felfigyelni, mikor azt mondta, hogy tud olyat, akit érdekel az ország és a nép sorsa. Persze nem mondta meg, kire gondol, másik jelenetre ugrottunk, ahogy az szokás, de így utólag azt gondolom, öreg Kangra gondolt.
(Még talán azért rokonszenveztem inkább vele, mert õszinte volt, ill. ahogy, amilyen megvetéssel a macskással viselkedett.)
Illiona 2015 okt. 01. - 08:01:28
(4434/9141)
Nem!!! semmiképp nem voltam Yusiniszta!
ugyan ezt a jelzõt még nem hallottam, de tetszik!
Yusin karakterét szerettem, nem véletlenül mentem el a sírjához, de UTW nem volt kedvenc, és azóta egy filmjében sem vált azzá.
Bidám halála pedig nem rázott meg! amikor ment itthon a királyi tv-n, akkor én már a YT-on elõrenéztem csak ugy fordítás nélkül. Ugyhogy tudtam elõre, hogy mi hogy fog történni. A 62. részt soha nem néztem meg, akkor 2010-ben , és azóta sem. És ha ujranézem, akkor kezdem a 21. résznél, és a 60.-nál abbahagyom.
Amikor látom, hogy a csapda hogyan készül, és milyen óvatlanul sétál bele, hogy szinte kiabálnék, hogy ne hidd el, ne csináld, ne ugy dönts, akkor abbahagyom.
Tegu 2015 okt. 01. - 07:49:39
(4433/9141)
Ejj, Illiona, szabad egy Sillan edzodott koreai sorozatnezonek kiborulni valaki halalan? :)) Aki Bidam halalan tultette magat, az mar nem keszulhet ki semmin. Vagy te is Yusinista voltal?
Illiona 2015 okt. 01. - 02:27:15
(4432/9141)
DE DE DE!!!

Illiona ki van borulva!

Az az igazság, valóban igaza van Tegunak abban hogy lehetett tudni elõre, hogy Kiskangnak mi lesz a sorsa.
Mert minden valamire való sorozatban valaki meghal, ezt ki nem tudják hagyni!
A végén attól féltem, hogy majd Hongot menesztik ily modon, de persze ez sem volt könnyebb.
Nagyon megsirattam Kiskangot, és fájt a szivem érte.
Azért nem irtam róla, hogy Ti is át tudjátok élni a szembesülést, azt a katarzist, amit az õ haldoklása kivált.
Az igaz, hogy most nem leszek olyan kéthétenkeresztülhûdedepresszióshûdesokkos állapotban, mint Eun Ki halála után, de ez akkor is megviselõs befejezés volt.

Nem irtam itt soha róla, de a Maids kapcsán edimir egyszer éjjel felhivott pont éjfélkor, és 2 órán keresztül vigasztalt, és magyarázta, hogy az igy volt jó. Amit ésszel fel is fog az ember, csak épp a szíve-lelke utasítja el ezt a fajta megoldást.
Tegu 2015 okt. 01. - 01:09:43
(4431/9141)
Itt is ugyanazzal a mar megszokott ervelessel allunk szemben, hogy "ha mi nem nyirjuk ki oket, ok nyirnak ki minket" mikozben szimplan arrol van szo, hogy nem tudjak / tudtak elviselni, ha nem ok iranyitanak es valami nem az o kedvuk szerint tortent, ha valaki ellent mert mondani. Persze el is jutnak addig a pontig az intrikaikkal es gonoszkodasaikkal, amikor mar tenyleg megbocsathatatlanokka bunozik magukat, de meg akkor is atkozodnak, fenyegetoznek, meg nekik all feljebb. Egy ilyen rohama lehetett Kangnak is, plusz szerintem marta ot az a keseruseg is, hogy a fia ellene fordult es raadasul igaza is lett abban, hogy a jo oldalra allt. Szornyu lehet egy olyan embernek szembesulni azzal hogy tehetetlen, aki eddig mindig mindenbol jol jott ki a penze segitsegevel, igy serthetetlennek tartotta magat, egy egesz eletfilozofia bukott meg szamara. Pillanatig sem vedem, orulok, hogy elbukott.
K. Judit 2015 okt. 01. - 00:33:26
(4430/9141)
Igen, ez történt, megzakkant. Én nem emlékeztem arra, hogy õ a trónra vágyott volna, mindig azt gondoltam, a rengeteg pénzével el tud intézni mindent, amire szüksége van. Egy kicsit a hajánál fogva elõráncigált megoldást láttam mögötte, talán azért, mert mégis csak egy kereskedõ volt, milyen alapon vette volna át a hatalmat. Ráadásul semmiféle országirányító ötlete nem volt, csakis mindig a minél több pénz járt a fejében... Erre a végén fogja az összes pénzt, lefizeti és behívja a mandzsukat, hogy ijesszenek rá az új királyra ...

Most megnéztem, nincs még felirat az utolsóhoz (nem nézem meg szöveg nélkül, mert így is kissé vontatottra sikerültek ezek a részek). Azért gondolom, hogy kis Kang felépül, mert Illiona nincs kiborulva :))
Tegu 2015 szept. 30. - 22:31:20
(4429/9141)
Kangrol minden tovabbi nelkul el tudom kepzelni, hogy megzakkan, amikor szembesul azzal, hogy nincs kiut. Nem szokott o ehhez, annyi esze viszont meg van, hogy felfogja, vege.
Osszeomlott az eddig felepitett vilaga,
Meg nem lattam, de mar az elozo epizod vegen mar voltak jelei ennek. Pedig milyen szep lett volna egy olyan veg, hogy a sajat emberei elol aldozza fel magat kisKangert es haldoklas kozben igazat ad a fianak...
Tegu 2015 szept. 30. - 22:24:59 Előzmény K. Judit
(4428/9141)
Ugy tudtam, hogy kisKang fel fogja magat aldozni...Remelem megmaradt
K. Judit 2015 szept. 30. - 14:15:53 Előzmény Illiona
(4427/9141)
Persze nem várok igazán intim együttléteket egy sageuk-tõl, de hogy még akkor is felségezze, amikor kettesben vannak, az sok, az ember arra gondol, vajon hogy hozták össze a gyerekeket ebben az udvarias stílusban.

Sajnos az idõt legtöbbször nem tudják úgy kiméricskélni (szinte dekára), hogy ne legyen ennyi üresjárat az utolsó részekre. Megérkezett a mandzsu sereg? Más filmben mindenki fölpattanna és rohanna haza, vagy csak a fegyveréért, ezek csak állnak még vagy 20 másodpercig és keserves képet vágnak.
A sebesült felett is csak állnak jó hosszan, mire valakinek eszébe jut orvosért kiabálni.
És persze vannak hibák is, például a féljapán fiútól egyáltalán nem vártuk volna, hogy pont a sebesült kis Kangot veszíti el. Õ, aki mindenre figyelt, aki a legjobban tudta, hogy mikor ki van veszélyben ... most egyszerûen csak kicselezte õt kis Kang? Aztán ahelyett, hogy õt keresnék, egymásnak mutogatják a véres ruháját. Persze ami éppen rajta volt, nem volt véres :) Egy ilyen sebbel nem tudott volna lovagolni ... még lehetne sorolni, de mind annak tudom be, hogy eljött az idõhúzás ideje, rengeteg fölösleges jelenet, a sok megismételt párbeszéd, visszaemlékezés, vagy pl. amikor megérkezett a király ... ezzel is elment egy kis idõ, pedig tudjuk, hogy meg kellett érkeznie, ha egyszer tárgyalni fog az ellenséggel ...

Nem ártott volna, ha kis Kang gyerekkorából mutatnak valami olyan jelenetet, amikor az apja mondjuk erõszakos, vagy ellentmondást nem tûrõ volt. Vagy bedühödött volna valamiért. Kis Kang szerintem nem most tett elõször keresztbe az apjának, az öreg mégis legtöbbször megbocsátott neki, elhitte, hogy melléáll. Szóval ez a karakter sehogy sem stimmel ezzel a bedühödött, mindenkit lekaszaboló, még Hongot is lelõni képes emberével. Nehezen hiszem el, hogy egy - igaz, ravasz, hatalom- és pénzéhes, de inkább a mesterkedésben kiváló - alapvetõen üzletember ennyire fel tudná húzni magát, hogy mint aki se lát, se hall, válogatás nélkül sorra gyilkolja, akit meglát. Értjük, nem jött be neki az ügyeskedése, nagyon dühös. De a katonákon túljutva mégsem a királyhoz igyekszik bejutni, hogy a fejét vegye (amiért jött), hanem inkább visszafordul, nézelõdik kicsit, majd kéri a puskáját és jó hosszan megcélozza Hongot, pedig látja, hogy már a fia is ott van, elvileg számítania kellett volna arra, hogy mi fog történni...

Mindegy, az utolsót még nem láttam, talán holnap estére lefordítják. Még látnom kell a macskás arcát, amikor már tudja, hogy vége, nincs tovább.
Illiona 2015 szept. 30. - 13:17:12
(4426/9141)
Hát hogy Hong és a Hercegnõnek hogy hogyan lett 3 gyereke, azt nem tudom...
Majd az 50.-ben is lesz egy kis visszaemlékezés, Sajnos Hongnak nagyon konzervativ szerepet irtak ezzel, hogy még egy bensõséges érintés sem!
Nagyon jó volt, hogy õk ketten szerették egymást, és együtt is élhettek hosszabb idõt!
nem kellett mással egyiküknek házasságot kötni, nem kellett évekig egymástól távol lenni.

Mindkét szinészben benne van az a tehetség, hogy a szerelmüket éreztetni tudják, ha a rendezõ és a forgatókönyviró is így akarná.
Tény, hogy Hwa Yi egy igazi király leánya volt, és hercegnõként megvolt az egyik legmagasabb rangja, emiatt a házasságon belül is megillették bizonyos udvariassági elõjogok, de elnéztem volna a férjével néhány bensõséges pillanatot a csukott ajtók mögött.

Maga a szinésznõ fõszerepet játszott az East of Eden c 54 részesben is, Song Seung Hun oldalán, és nagyon megvolt a kémia! Ott igazi tragigus szerelem volt az övék, soha nem lehettek egymásé, csak távolról nézhették egymást, az õ kapcsolatukba tényleg belefájdult a nézõ szive! (legalábbis a magamfajtáé)
Hong pedig már játszott filmben, errõl már irtam, és képes megmutatni az izzó szenvedélyt (is.)
K. Judit 2015 szept. 30. - 13:00:28
(4425/9141)
Az I have a lover-esek még csak nem is exkuzálják magukat, mintha tök természetes lenne, hogy két hétig nem hallottunk felõlük. Egy fotót nagy nehezen közzétettek az elõzetesbõl. Igaz, hogy még csak szerda van.
(Remélem nem arra kellett a két hét, hogy jól megváltoztassák az eredeti elképzelést ...)
K. Judit 2015 szept. 30. - 12:56:19
(4424/9141)
Egy kép a kémia miatt (én nem túl sok kémiás jelenetre emlékszem, sõt ...), de tényleg aranyosak együtt.
Néha jólesne egy olyan mondat, hogy "asszony, siess már, leöntöttem az abroszt" ..., hiszen már van három gyerekük.
Nem, mindig csak "Mama" és pont :))
K. Judit 2015 szept. 30. - 12:50:59
(4423/9141)
Még egy az MBC honlapjáról ..
K. Judit 2015 szept. 30. - 12:49:44
(4422/9141)
Hwajung 49:
elképesztõ idõhúzás, mamázás, csonázás, vagy másodpercekig "csak nézés" ...., aztán a végén "robban a bomba"....
Öreg Kang mint egy felbõszült bika. Errõl az oldaláról még nem ismertük.
Sosem értettem, hogy ha a királyt amúgy is kíséri legalább 20-30 ember a titkos kiruccanásaira, miért nincs köztük egy orvos. Egy csomó drámának az a vége, hogy az udvari orvost sehol nem lehet megtalálni...

(Nem mintha olyan sok szövegük lenne egyszerre :))