Illiona 2015 nov. 23. - 20:38:05
(5521/9141)
végre megvan az I Have a Lover 23. rész angolja!

http://subscene.com/subtitles/i-have-a-lover-aein-isseoyo/english/1231001
Illiona 2015 nov. 23. - 12:58:44
(5520/9141)
Jó ez a szó, mert valóban megkülönbözteti az érzelmeken alapuló "együttalvást" attól, amikor valamelyik fél kényszerbõl, és beletõrõdésbõl adja oda magát. Ha nem cél az örömszerzés, csak épp pl. örökös kell, és azzal kész, arra nem lehet más szót alkalmazni, mint "használni".

Mindkét nemre lehet ez igaz?
Egy nõ is ugyanúgy használhat egy férfit, annak érzelmeit, hogy azután a saját céljainak megfelelõen irányitsa, befolyásolja!

Én mégsem teszek egyenlõségjelet a kettõ közé!

A Nõ és Férfi alaptulajdonságai, feladata és célja a létezésben -hitem szerint - nem ugyanaz.
A férfi számára a teremtés, a küzdés, a harc, a mártirság és önfeláldozás nemesebb célokért, tovább látni mint az õ kis tysz élete, ezek ezer évek óta génekben öröklõdõ hím tulajdonságok.
Ugyanúgy a nõ legyen aki otthonteremtõ, óvó, odaadó és monogám.
Oké, most volt a nagy emancipáció, ami rendjén is van, de már a nõk jórészt a ló másik oldalán vannak.
Ezzel megteremtõdött a tömeges depresszió, a magányosság, a kielégületlenség (nem szexuális értelemben) nemesebb célok nélküli, értékeket nem preferáló életek.
Tudom hogy az utolsó bekezdésért jár kövezés is, jöhet!
K. Judit 2015 nov. 23. - 12:31:03
(5519/9141)
És ezért nem értem ezt a szót, hogy "használta", sokszor elhangzik ázsiai filmekben. A fejekben van jó mélyen beásva, ezért tartják alacsonyabb rendûnek például az elvált nõt, vagy a házasság elõtt nem szûz nõt, azt képzelik, hogy az már ócska, használt áru.

De ha mondjuk egy férfi és egy nõ együtt úgy határoznak, hogy együtt alszanak, vagy együtt töltenek pár napot, hónapot, vagy évet, miért csak a férfira tekintenek úgy, mint aki használ egy nõt? A nõ nem használja a férfit?

Mindenesetre én kerülném a "használ" szót egy párkapcsolatban (max. egy prostit lehet használni...).
K. Judit 2015 nov. 23. - 12:19:38
(5518/9141)
Van néhány kép, amiket megtartottam, például ez is olyan, mert nagyon furcsának találom.
Egy olyan pár látunk ezen a képen, akik életükben elõször együtt töltötték az éjszakát? Most nem arra gondolok, hogy a lány mögötte megy (tudom, hogy vannak helyek, ahol ez a szokás), de valamennyire boldognak látszanak? NEM. Szóval gyanús.

És amikor HK beledõlt a folyóba, sõt, még korábban, azon a reggelen SR többször is mondta, hogy reméli, egyszer majd JE is szeretni fogja õt. JE akkor is úgy bánt vele, mint egy gyerekkel, a folyóhoz érés elõtt is az arcát csipkedte vagy puszilta .... lehet, hogy csak bebeszélem magamnak, de mindig abból indulok ki, hogy ez csakis azért sikerülhet, mert az író és a rendezõ így akarja. Azt akarják, hogy legyen nekem gyanús, ill. hogy legalábbis kérdéseket tegyek fel ezzel az együttléttel kapcsolatban.

Nem azon rágódom, hogy vajon tényleg lefeküdtek-e egymással, szerintem a történet szempontjából (is) elhanyagolható ennek a jelentõsége, de a "boldogságot" nagyon is hiányolom a képrõl.
És lehet, hogy elutazásuk után is végig ilyen, de legalábbis félreérthetõ együttléteik voltak. (Hát egy normális nõ azért ezen elgondolkodna.)
Illiona 2015 nov. 23. - 11:56:52
(5517/9141)
Érdekes! Hae Kang is ezt mondta a férjének 4 évvel ezelõtt, amikor az bejelentette hogy válni akar, hogy majd akkor ha õ is ugy akarja.
Szinte ugyanazok a szavak.

Hogy "használta"-e? igen!
Az más kérdés, hogy hogy ebben õ is hibás, könnyen odaadta magát, és akkoriban nem volt érdekes a számára, hogy Jin Eon viszonozza-e az õ nagy szerelmét. Mondjuk eleinte talán el is hihette, hogy a férfi szereti.

Jin Eon viszont tényleg csak használta.
Mégpedig arra, hogy erõszakkal el tudja vágni azt a köteléket, ami Hae Kanghoz kötötte. Így ugy gondolta, visszavonhatatlanul el fog tudni távolodni a feleségétõl.
Az más dolog, hogy 4 év is kevés lett ehhez.

Seol Ri pedig? hát így járt! Ki sajnálja? Senki? Viselné el méltósággal!
K. Judit 2015 nov. 23. - 10:58:16
(5516/9141)
Végre valaki meg merte kérdezni SR-t, mit keres még mindig a Choi-házban.
Mondjuk elõtte elég durván fogalmazott: "használta" õt JE, aztán megunta és eldobta. Bár ez nem biztos, hogy így volt, SR számtalanszor nem akarta megérteni a nyilvánvalót, muszáj volt neki finoman elmagyarázni, de nem akarta megbántani, ezért úgy látszik az sem használt, még mindig itt van.
Azt mondja SR, akkor lesz vége, ha mindenki (õ is) feladja.
Jól néznénk ki, ha mindenki így gondolkodna ...
Illiona 2015 nov. 22. - 23:04:15
(5515/9141)
IGEN!
már nem keresem vissza, még akarok nézni valamit, de tényleg ott leheett ez a fasor!
K. Judit 2015 nov. 22. - 23:01:04
(5514/9141)
Lehet, hogy akkor láttuk ezt a fasort, amikor JE "erõszakkal" elvitte HK-t emlékeket vadászni. És csak reggel vitte vissza. Akkor azt mondta neki HK, hogy õ nem JE felesége, de szeretné, ha az lenne. Úgy értette, hogy szeretett volna örömet szerezni JE-nek, amellett, hogy õ is jól érezte magát.

A gombócokból szerintem sem lehet megélni, lehetnek alkalmi munkái (mint pl. Miss Korea rendezvényén valami konferanszié? volt), és talán tényleg ír verseket, amik megjelennek. De azok a gyerekek mind az õ nevén vannak, mind "Baek"-nek hívják õket. Vagy: kap érte pénzt az államtól.
Illiona 2015 nov. 22. - 23:00:17
(5513/9141)
Baek Seok számára csak egy út lehetséges.
Hae Kang soha nem volt az övé, nem veszitette el. Az a lehetõség mindig a levegõben lógott, hogy visszanyeri az emlékeit.
Neki az az útja, hogy ügyvédként végre felemeli a fejét, és határozottan nekimegy a gyógyszergyárnak.
Persze itt megint jön majd Seol Ri, de mi köze hozzá?
Az hogy pár évet egy fedél alatt töltöttek, amiatt tenni kell a jó célokért.
Már egyszer kiiratkozott a rendes emberek klubjából, most egy kicsit normális képet mutatott, ha még egyszer visszamegy gonoszba, az már a tényleges elsüllyedés lesz a posványba.

Most ellenõriztem, nincs még felirat sem a 23 - hoz.
Remélem holnap már meglesz!

a képen a doki, mikor azon gondolkodik, hogy akkor 1 -e a két nõ?
K. Judit 2015 nov. 22. - 22:52:56
(5512/9141)
Még annyit, hogy JE-nek nincsenek illúziói az apjával kapcsolatban, õk mindig is hadilábon álltak egymással, JE azért bújt el a laborban, hogy ne kelljen az apja gyárában dolgoznia. Nincs túl jó véleménye róla, valami olyasmit szokott mondani neki, hogy "házal" a gyógyszereivel.

De szerintem a fõ ellenség nem az öreg, hanem TS lesz, és ha JR mellé áll, akkor õ is. Plusz SR.
És kérdés, hogy BS vajon bosszút forral-e a család ellen (hiszen elvették tõle a nõt, akit magának rejtegetett), mert akkor talál õ is ügyeket magának akár a Pudoxinnal, akár más szerekkel kapcsolatban.

HK-nak még nem ugrott be, hogy valójában ki SR, de az arcára emlékezett, amikor megkéselték. Eleinte azt hitte, õ hívta a mentõket, de már tudja, hogy nem. És SR nem is tagadja, még akkor sem, ha egy másik ember belehalt ebbe. Szerintem göröngyös lesz az út a teljes memóriáig, önmagával is szembesülnie kell, másoknak is meg kell bocsátania, SR-en pedig bosszút kell majd állnia.
Illiona 2015 nov. 22. - 22:43:42
(5511/9141)
Itt van ez a fasor az elõzetesbõl.
Valamikor már sétáltak itt az biztos, hogy nem elõször látom, még az is lehet, hogy egy másik sorozatban láttam.
Most ezen gondolkodom épp.

Volt róla szó, hogy mibõl él a költõ?
hát gombócból!
Ott a házuk sarka az egy üzlet, ahol valamilyen gombócot árulnak. De vendéget még nem láttam ott, talán egyszer.
Vagyis ebbõl eltartani és iskoláztatni 6 gyereket nem lehet.

Bár nálunk is van olyan, hogy kihoznak intézetbõl gyereket, és jó pénzt fizetnek érte a családnak.
K. Judit 2015 nov. 22. - 22:42:39
(5510/9141)
Igen, azt hiszem HK akart elmenni, és nagyon meglepte az eredmény. Akkor mesélte el neki BS.
És odaadta neki a Buam Dong-i (?) ház címét.
A következõ epizódban már biztos képben lesz JE is, gondolom sokat fognak beszélgetni.

Szerintem az anya is még mindig tagadásban van, de közben ott járt JR, és õ megfejtette a rejtvényt.
A fotót YG kérte el, addigra már megittak pár üveg sojut :)
Illiona 2015 nov. 22. - 22:35:34
(5509/9141)
visszanéztem, és Baek Seok mesél sokat Hae Kangnak, szerintem ekkor mondja el az ikrekséget, hiszen a rendõrségen volt ujjlenyomat ellenõrzésen

Akkor Jin Eon még csak nem tud róluk...
K. Judit 2015 nov. 22. - 22:35:34
(5508/9141)
Az már igaz, hogy mindannyian a saját szemüvegünkön keresztül nézzük a történetet.

A kislány bánik vele a legjobban. Megkérdezte tõle, hogy alhat-e az ágyán, mert nagyon álmos, a doki azt mondta nem, erre mit tett a gyerek? Ledõlt és elaludt. Egyszerûen hihetetlen érzéke van hozzá, hogy mit engedhet meg magának.

Az viszont érdekes lesz, hogy egy teljesen egyéni módszerrel akarja kezelni a gyereket, ami még nincs tesztelve. YG meg is ijedt, de szerintem nincs más választása. Még az USA-ba mehetne, de a doki azt mondja, az õ módszere jobb. Hmmm, biztos így is lesz. (Ez megint egy nemzeti kérdés.)
K. Judit 2015 nov. 22. - 22:28:56
(5507/9141)
Melyik jelenetre gondolsz? Mert az nekem kimaradt :))
Mert ha tudná, neki biztos eszébe jutna hogy YG-nak védelemre van szüksége.
Talán eszébe jut a kislány a labdával a kórház folyosóján, és az, hogy TS milyen gyorsan utánuk eredt volna, ha õ nem tartja vissza.
Illiona 2015 nov. 22. - 22:27:18
(5506/9141)
:)))

a doki számomra mindig normálisan viselkedett, és a faarcán én mindig mögéláttam egy mosolyt:))

Most lesz egykét-három rész pihenõm miatta, de ez nem végleges.
Gondolom most majd kezdik az ikerrel összeboronálni, én meg majd tiltakozom!
Már az is kiakasztó, hogy mindig csak akkor mutatják, amikor ott van az iker, vagy a lánya. Hát nincs egyébként másmilyen élete?
K. Judit 2015 nov. 22. - 22:25:46
(5505/9141)
Ezzel csak valamit meg akar magyarázni, mert YG sok kérdést tesz fel neki. Elõször azért nem javasolta, hogy YG találkozzon HK-val, nehogy kiderüljön, hogy YG "besúgó" volt, ugye ez terjedt el róla. Ez is egy hajánál fogva elõráncigált kifogás, de valamit mindig hazudnia kell.
HK-ról még YG is tudta, hogy a cég jogi részlegén dolgozott, tehát van benne valami igazság, õ pedig félti a gyerekét.

SR mindenkit képes félrevezetni. Úgy tûnik, hogy segít, ugye munkát is ad YG-nak, közben pedig folyamatosan hazudik neki.

SR már elmesélte YG-nak az egész bonyolult szerelmi háromszöget (ill. négyszöget, de magát persze kihagyta belõle).
Illiona 2015 nov. 22. - 22:12:39
(5504/9141)
Szerintem a 24. részben megtudja az ikrek létezését Jin Eon. Bár szöveg nélkül én ugy gondolom, arról beszélhettek.

Az anya pedig a szegény ikernek mutatja meg Hae Kang fényképét, és mesél róla.
Vagyis ha lassan is de feltáródnak a titkok.
Csak minden részben egy pici.

Már a doki is észrevette, hogy a két nõ különbözõ, csak még nem érti, hagynak a további részekre is.
Tegu 2015 nov. 22. - 22:12:30
(5503/9141)
Bs- tol kulonosen aljas, hogy YG- t le sem tojja. Mellesleg, YG mar azt is megtudta SR- tol, hogy BS szerelmes HK- ba
Tegu 2015 nov. 22. - 22:10:15
(5502/9141)
Persze, de most ugy nez ki, mintha minden rendezodes fele haladna.
Nem is orulsz, hogy megdicsertem a dokit?:)))