Caffe 2020 márc. 10. - 09:52:38 Előzmény K. Judit
(9141/9141)
Most nezem, megjott, koszi, valaszolok ma.
K. Judit 2020 márc. 10. - 09:28:18 Előzmény Caffe
(9140/9141)
Írtam még aznap, ha nem kaptad volna meg, akkor sajnos megint lesz egy harcom a szolgáltatómmal (ill. először a robotjával, akit Vandának hívnak), ha csak nincs időd, nem sürgős, és remélem, nem vagy beteg....
Caffe 2020 márc. 07. - 12:05:20 Előzmény K. Judit
(9139/9141)
Persze
K. Judit 2020 márc. 07. - 10:24:53 Előzmény Caffe
(9138/9141)
Szia,
él még az a múltkori - freemail-es - címed?
Caffe 2020 márc. 07. - 10:11:12 Előzmény K. Judit
(9137/9141)
Mar a Rossmann is arul nehany koreai kremet.
Bar ez most hatterbe szorul a koronavirus miatt, kuszkodnek vele rendesen D-Koreaban.
Ha valakit erdekelnek a reszletek: az a no, aki a tavalyi hajosbalesetnel is tajekoztatott es asszem tolmacsolt is, most folyamatosan beszamol az ottani helyzetrol a facebookon.
hanguktaekwondoo 2019 aug. 31. - 21:53:21 Előzmény K. Judit
(9136/9141)

Egyáltalán minek coming out? Miféle hasznot hajt az emberiségnek? Mivel lesz attól több a nyilatkozó és azok, akiknek a nyilatkozatot teszik? Kinek szolgál épülésére az, ha meg tudja x -ről vagy y -ról, hogy a hálószobában melyik nemet részesíti előnyben?
Maga a fogalom is nonszensz, a gyakorlat pedig fárasztó és képmutató.
ballasztinformáció, mint spam a villanypostában.
Sztároknál elég lenne, ha nem bolondítanák a jónépet mindenféle hamis identitást domborítva a pénz és az ismertség reményében, mert ez a hozzáállás ő életükre is torzító hatást gyakorol

Bizonyos életkor és befutás után már csak szánalom és nem sajnálat jár annak, aki egóra és gőgre építi a jövőt, ehhez pedig felhasználja a tömegek anyagi -de még mennyire, hogy anyagi!- érzelmi és szellemi támogatását /e két utóbbival sikálnak, tudatmódosítanak és manipulálnak, lsd. kéjpopos hiszik a színpadon, meghatódás meg egyéb műbalhék/.
Mikor pedig lejár az eszement, embertelen szerződés, újabb járomba hajtja buksikáját.
csak abban az esetben tartom megbocsáthatónak, ha valaki engedi magát sztárolni, amennyiben cserébe tesz valamit az emberekért.
De így csak az energia -kiegyenlítődés van megoldva, az is hézagosan.
a lelki difi, aholis a félelem mozgatja az embert azért, hogy mindenáron ismert, gazdag -haha! vajon mennyi marad a sztárnak?- és kiemelkedő legyen..,
ezen kényszercselekvések halmaza még azután is feloldásra vár..

Lelki kielégületlenség egyéni adottság, gyökere karmikus, tehát feloldása -megoldása életfeladat. Persze, a legtöbben, legalábbis jelenleg, fel sem ismerik és masszívan együtt élnek vele.
Mivel a népek szeretnek szenvedni, ezért az ilyen egyénnek van egy jellegzetes szexuális kisugárzása és bizonyos típusok előnyben részesítik: az ilyenért mindig lehet epedni, hiszen bármikor és készségesen beléd rúg
-saját belső, megoldatlan problémáitól ihletetten..
Eredmény: játszmázások, húzdmeg -ereszdmeg és a kiismerhetetlenség diszkrét de folyamatosan izgató bája.
mindenki szenved, és ebben keresik a gyönyört. ördögi kör, ragaszkodnak hozzá, mert a Teremtőtől tanulni nekik még unalmasabb.

A lelkileg megelégedett, szellemi szempontból az érés útján járó lélek látszólag nem olyan érdekes. Izgalmas villódzás helyett dereng és sugárzik, helyzettől és egyéntől függ. Kiegyensúlyozott, belső nyugalma fényből kihajtott szeretetből táplálkozik, ennek gyümölcse a vallástól független hit.
Ez átsugárzik, akkor is, ha az egyén történetesen nem fotogén.
Az ilyennel jelenleg nem tud sok mindent kezdeni a média, ezért hanyagolja, vagy, igen sok esetben, igyekszik saját elképzelése alapján /át/alakítani. Aztán vagy sikerül, vagy nem.
K. Judit 2019 aug. 30. - 23:34:11 Előzmény Caffe
(9135/9141)
Szeretnél te is csillogó bőrt, vagy csak úgy általában van kíváncsi a koreai kozmetikumokra?
(Nekem csak antiallergén termékek jöhetnek szóba, szóval az az egy, ami van a piacon, a Clinique. Ami nem illatmentes, az lehet akármilyen tökéletes, nekem nem jó.) De persze megkérdezem majd az illatszer boltban, ismernek-e koreaiban hasonlót.
Caffe 2019 aug. 29. - 23:03:52 Előzmény K. Judit
(9134/9141)
Nem, nem arra gondolok, hogy a pára teszi ezt, a kremek hirdeteseben is ugyanigy csillog a boruk, a kremek ilyenek. Ahogy naluk az a meno, ha minel feherebb az arcuk, a kremek nagy reszeben feherito hatast is igernek, a csillogast is igenylik. Egyszer volt is egy azsiai vendegem, azt hiszem japan volt es uigy csillogott az arca a kremtol. Majd rakerdezek.
Mellesleg egyre tobb helyen kaphatok a koreai kremek, majdnem mindegyikhez lehet kapni mintat is, ki kene probalni.
K. Judit 2019 aug. 29. - 19:25:12 Előzmény hanguktaekwondoo
(9133/9141)
Én sajnálom ezeket a srácokat. Láttam egy filmben, hogy egy szebb, formásabb gyereket már az ált. iskolában felfedeznek, szerepeltetik őket mindenféle ünnepségeken, aztán nyilván iskolák is versenyeznek, kerületek stb., egészen addig, amíg egy minden hájjal megkent sikeres és szimpatikus tag markába nem kerülnek. Naná, hogy a hátrányosabb helyzetűek vannak nagyobb veszélyben. A rendezett családból érkezők sejtik, mi az ábra, nehezebb őket lépre csalni, és van hová visszamenekülniük, ha nagy csalódás éri őket, mert már ugye elkezdtek álmodni. De tudjuk, hogy még mindig túl sok az árva, túl sok az egyik napról a másikra élő ember, őket nem nehéz kisebb ajándékokkal, ígéretekkel, esetleg kevés pénzzel rászedni, elcsábítani.
Később, amikor meg már esetleg megízlelik a népszerűséget, mernek nagyobbat álmodni, talán már rajongó táboruk is van, pénzt is küldhetnek haza, elég egy bulis éjszaka, és egyből kiderül, kinek esik jól a "megkülönböztetett figyelem", és ki az, aki kikéri magának. Annak gondolom mennie is kell. (Persze, ha kitart. Hallottam én már hisztérikus visszautasításról ... annál rosszabb, mert talán azt jelenti, egyelőre csak megijedt ...)

Álságos az egész show biz, tudjuk. Azt is tudjuk, hogy csak a nagyon befutott, vagy nagyon gazdag melegek engedik/engedhetik meg maguknak a coming out-ot - öreg korukban. Én örülök neki, mert nem akarom tudni. Ha egy történetet nézek, el akarom hinni, ami ott folyik. Nem akarok azon elmélkedni, hogy a férfi főszereplő - hmm. nem őszinte, hiszen egyébként sem őszinte, szerepet játszik.

Azt elfelejtettem megkérdezni, mit jelent, hogy lelki kielégíthetetlenségről árulkodik valakinek a szája? Egyáltalán létezik lelki kielégültség? Ismersz ilyen embereket? (És ugye nem szerzetesekre gondoltál?:))

hanguktaekwondoo 2019 aug. 29. - 18:44:22 Előzmény K. Judit
(9132/9141)
Az, hogy hová fut nála az orient expressz, az ő dolga. de közszereplő és erkölcsi tekintetben itt már módosul a dolog. az erkölcs pedig nemcsak a nemi életben van jelen. van annak szellemi vonulata is.
Mivel az koreai és -meghatározó részben- a japán szórakoztatóipar alapvetően szexre épül, meglehetősen álságos az egész tunning.
A rajongók -nézők stb. táborát ugyanis túlnyomó részt hetero nők teszik ki.
tehát az egész ügyes délibábok rendszere.
erkölcstelen biznisz.

Annyi, hogy ezek a cuncimókusok általában meglepően intelligensek; annak idején nyuszika hozta mindig az Úticélban matsumotó mucimaciját -az a több oldalról sérült gyerek elképesztő intellektust árasztott fotókon át is.
Ugyanakkor szomorú röhej, hogy közben meg tojik azokra, akik tömegestül sikítoznak érte.
és ez általános
hanguktaekwondoo 2019 aug. 29. - 18:40:34 Előzmény Caffe
(9131/9141)
Irigyli a fene :-)) Inkább ő irigykedhet rám. Nekem ugyanis még van szőr a mellkasomon és a lábamon, ő meg kénytelen szálanként -tövestül kitépkedni. nyomorú szitu. tán még az arcszőrzetére is ráparancsolt a médiaszerződés. nyugtalan is szegény, vibrál rendesen
vszleg nem ismered az aranytényt: a koreai-japán médiában a legtöbb szívtipró forró mint a vorkutai sparhelt. hormonok, gének, kultúra

K. Judit 2019 aug. 29. - 18:37:20 Előzmény Caffe
(9130/9141)
Észrevettem én is, azt gondoltam, időnként nagyon párás lehet a levegő azon a félszigeten.
Valamelyik blogon meg azt olvastam, hogy állítólag nem izzadnak, nem is lehet náluk dezodort találni. Ezt persze még lehet, hogy megcáfolja valaki. Nehéz elhinni.
Caffe 2019 aug. 29. - 16:35:10 Előzmény K. Judit
(9129/9141)
Mar nem tudom, hanyadszor jegyzem meg,mig nalunk mindenkozmetikum kihangsulyozottan biztositja a matt bort, ott meg mindenki csillog a kremektol, ezt eloszor az Empress Ki - ben vettem eszre.
K. Judit 2019 aug. 29. - 15:10:37 Előzmény Caffe
(9128/9141)
Még egy utolsó megjegyzésem van a Túlélőhöz: remélem, hogy – sok egyébbel együtt – csak helyi specialitás.
Amikor közeledik az elnökválasztás, már mindenki transzban van a jelöltek környékén, egyfolytában a közvélemény-kutatók szinte percre pontos adatait figyelik, a kommenteket is elemzik, gyűjtik az adatokat a sajtókonferenciához. Pontosan tudják, milyen szavakat, mondatokat kell, ill. nem szabad használni, mitől lesz rokonszenves egy jelölt és mikor jobb, ha inkább búcsút int. (Érdekes az is, hogy a - szerintem legalábbis - nagyon is lekezelt, mondjuk inkább, hogy szinte gyerekként kezelt lakosság szavazataiért mégis szinte ölni tudnának …)
Így esett, hogy az egyik jelöltnek azt tanácsolta a stábja, hogy a tizenéves gyerekével együtt végeztessen DNS-tesztet, mert nem árt bizonyítani, hogy nem házasságtörő kapcsolatból származik. Az anya előző házasságából származó fiúról van szó!!! Ez annyira megdöbbentett, hogy először nem is értettem. Végül persze leesett, de jó kis illusztráció ahhoz a dilihez, ami ott folyik.
(Ami a szereplőket illeti, direkt fogalmazok homályosan, hátha valaki kedvet kap a 16 részes sorozathoz.)
K. Judit 2019 aug. 29. - 14:40:40 Előzmény Caffe
(9127/9141)
A Survivor forgatása közben is készültek persze fotók, ezen a baloldali szépfiú például egyszerűen nem tudott kiesni a szerepéből. Ordít róla, hogy teljesen el van telve magától. A jobb oldali fickóról először azt hittem, Kolta, de nem, csak hasonlít :) Jók voltak különben a szereplők is, a két nyomozót kedveltem legjobban, de a többiek is elég hitelesek voltak.
K. Judit 2019 aug. 29. - 14:27:14 Előzmény Caffe
(9126/9141)
Úgy látszik jó szemem van:)
Persze egy ilyen képhez, mint amit mellékelek, kell egy jó fotós is, plusz egy jó retus. De erre nem biztos, hogy csak 48 évesen van szükség...
Caffe 2019 aug. 29. - 07:10:59 Előzmény K. Judit
(9125/9141)
Nagyon hires, vszinuleg tehetseges is.
Caffe 2019 aug. 29. - 07:10:05 Előzmény hanguktaekwondoo
(9124/9141)
Aa, neked minden helyes azsiai pasi gay, ne irigykedj:)
Caffe 2019 aug. 29. - 07:09:04 Előzmény K. Judit
(9123/9141)
Hehe, eppen tegnap lattam a kepet rola a Sillan. Meglepoen magas fiu.
Koszi a linket, majd kiprobalom.
K. Judit 2019 aug. 29. - 00:38:13 Előzmény hanguktaekwondoo
(9122/9141)
Kár, ill. - ha igaz - az ő dolga.
Nekem pont az tetszett meg benne, hogy férfias, de van benne finomság is. Nem látom deformitásnak. Tudod, ízlések és pofonok.
Mindenesetre a játékát még le kell csekkolnom, egy mozi nem elég, belenézek majd valamelyik filmjébe.
hanguktaekwondoo 2019 aug. 28. - 23:55:00 Előzmény K. Judit
(9121/9141)
Igen. japanese gay icon, a szubkultúra kedvence. csini lyányka fogacskákkal körmöcskékkel. ha jobban utána kotrunk még nyuszipompon is fityeg a hátsója felett. a száj kielégíthetetlen lélekre vall. nyomorú áldozatok... :-)) ha már takumi akkor max. kun, nem ez a hatványozott deformitás
K. Judit 2019 aug. 28. - 23:32:58 Előzmény Caffe
(9120/9141)
Láttam egy filmet a tévében Takumi Saito-val a Cinemax2-n, Ramen Teh'Review - Variety (Ízek a múltból) volt a címe.
Külön meg kellett keresni, mert a műsorújságban semmi nem volt róla, egyszerűen kihagyták a film helyét.
Csak azért szólok, hogy lehet, hogy ő lesz az új kedvencem :), igaz, eddig még csak ebben az egy moziban láttam.
Csatolok egy fotót is a félreértések elkerülése végett. Maga a sztori nem volt nagy szám, de azért nem is volt rossz.
(Családok közötti régi gyűlölet a téma, persze itt egy kínai (szingapúri), és egy japán családról van szó,
főleg sajnos arról, hogy az idős generációk mennyire nem tudnak elvonatkoztatni a múlt bűneitől, mennyire nem akarják
meglátni, hogy már más világot élünk, amit persze nem szeretnék elbagatellizálni, mert nyilván megvan, megvolt rá az okuk .... mindenesetre az "idegen" unoka elhatározza, hogy megbékíteni az idős kínai nagymamát, és ezt egy régi családi ramen recepten keresztül próbálja megtenni, tulajdonképpen az idős asszony megpuhítása a cél ... )
Nagyon helyes ez a fiú, különleges, izgalmas. Se nem lányos, se nem túl kifinomult, van benne kis vadság, érdekes. Keresek
majd valamit, a asianWikis oldalán eszméletlen sok film van felsorolva, majd meglátom, melyik tetszik meg elsőre.

(Ja, és megnéztem a" Designated Survivor: 60 days"-t is, nem gondoltam volna, de jó volt. Valahogy mindent jól eltaláltak, nincs benne szirupos romantika, főleg politikáról szól, a politikusok egymás közötti viszonyáról, a hatalmat gyakorlók játszadozásáról stb., .... többet nem írok, hátha belenézel. Tulajdonképpen a 4-5. epizódtól már elég izgalmas is.
Itt néztem teljesen zavartalanul (viewasian.tv/drama/ .... és a film címe kötőjelekkel, de nincs kettőspont).

K. Judit 2019 júl. 24. - 11:12:01 Előzmény Caffe
(9119/9141)
Néha sajnálom K-t, mert valószínűleg egy csomó olyan dolgot tulajdonítanak neki, amiről halvány lila gőze nem is lehetett. (Honnan tudhatta volna 2500 évvel ezelőtt, hogy mivé lesz a világ?)
Inkább olyanok tartják életben a róla szóló legendákat, akiknek érdekük, hogy fennmaradjanak, akik azt gondolják, az a normális, ha egyesek szívathatnak másokat kényük kedvük szerint, mert megtehetik, mert törvénybe is iktathatják, és röhöghetnek a markukba, ha nem fogtad fel. A mindenhová beszivárgott szívatók ráadásul leköteleznek másokat, egész hatalmas hálózatuk van, akik tőlük függenek, így inkább röhejesnek tekinthető az ellenkezés, mindenhol falak vannak, amibe beleütközhetsz, törvényszerű, hogy neked nem lehet igazad. Viszont elmehetsz, senki nem tartóztat, elmehetsz vállalattól, városból, országból - lényeg, hogy megértsd, megtehetik ...

Persze, hogy bocsánatot kérnek, semmibe nem kerül. Ha mást nem is tanultunk abból a néhány történelmi drámából, amit láttunk, az az, hogy a mentegetőzés rosszabb, mint magának a bűnnek az elkövetése. Nyilvánosan meg pláne nem mentegetőznek. És ez érvényes a bűnösre is meg az ártatlanra is. Fura egy világ.
Caffe 2019 júl. 24. - 10:36:56 Előzmény K. Judit
(9118/9141)
A tortenelem ismetli onmagat, hany kiralyi sarjat kapartak elo a semmibol a tortenelem folyaman, hogy a dinasztia ne szakadjon meg, hogy a nep lenyugodjon, hogy tovabb is legyen egy bab, akit kedvuk szerint mozgathatnak, aztan neha felejuk kerekedett neha pedig sikerult egy total kozveszelyes idiotat tronra ultetni, aki sok kart okozott az orszagnak.
Ennek a konfucianizmusnak vannak szimpatikus elemei is, orokke ervenyes moralis elvarasok es begyepesedett, embert es orszagot veszelyezteto iratlan es irott torvenyek elegye.
K. Judit 2019 júl. 24. - 09:28:31 Előzmény Caffe
(9117/9141)

Sokszor leírták már, hogy az egész üzleti világban olyan fokon vannak "szétspriccelődve" a tulajdonos családok sarjai, hogy ha egyet sikerül is elmozdítani, a rést hamar újra be tudják tömni. Nem tudom hány generációnak kell ahhoz kiöregedni, hogy ez meg tudjon változni. És hogy mikor járnak jobban, ha lassan megy a változás, vagy ha egyszerre, gyorsan ... Mert láttunk már olyat is. Plusz néhány évtized (?), míg a fejekben is megtörténik a változás. Elképzelhető lesz-e olyan család, ahol a nagyszülők és az unokák ugyanazt gondolják ....
Megnéztem az első részt JJH új filmjéből (Designated survivor: 60 days), az látszik, hogy nagyon neki való a szerep, de félek, hogy végig politikáról fog szólni az egész, akkor pedig abba kell hagynom (valamiért nagyon unom a politizálást).
Caffe 2019 júl. 24. - 09:11:48 Előzmény K. Judit
(9116/9141)
Nalam is furan viselkedett a Port sokszor, erthetetlen. Bar most valamit valtoztattak a forumon, tudjuk be ennek.

A metoo temaval kapcsolatban mar annyi pro es kontra, egyreszt-masreszt velemeny szuletett, h ujat nem tudnank irni, foleg nem ilyen szanalmas uzengetos modon.

Most olvastam valahol egy cikket arrol, hogy penzbuntetessel fenyegetik azokat a cegeket D-Koreaban, amelyeknel a fonokok megalazoan bannak alkalmazottaikkal vagy rugjak ki azokat, egybol beugranak a kepek a sorozatokbol a fonokok fertelmes viselkedeseirol, rugnak, utnek, atkozodnak, csak hat ki az, aki ezeket bizonyitani tudja? Hosszu az ut...
Mar azt is furcsallom, ahogy a nok rugdossak a ferfiakat vagy a rangosabb folyamatosan homlokon csapkodja a partneret.

Caffe 2019 júl. 24. - 08:21:18 Előzmény K. Judit
(9115/9141)
Szuletett 1982-ben a cime, a szerzo Cso -namdzsu
K. Judit 2019 júl. 23. - 12:23:37 Előzmény Caffe
(9114/9141)
(Csak zárójelben: az normális, hogy egyik nap beenged a Port, a másikon nem? Pontosan tudja a nevemet, az e-mail címemet,
sőt a jelszókat is, amiket egyre kelletlenebbül adok meg, mivel tudom, hogy el fogom felejteni, vagy azt, hogy hová írtam föl.
Újra feliratkozom, másnap megint közli, hogy lépjek be. Idegesít, főleg akkor, amikor már írtam egy egész oldalt, amit eltűntet, ez a héten már kétszer előfordult velem.)

Nekem is van egy koreai írónőtől (Sun-mi Hwang) egy könyvem, "Rügy - A tyúk, aki repülésről álmodott" ez a címe. Még nem olvastam, de állítólag szép hazai és nemzetközi sikert ért el vele.

Apropó, valamelyik topikban láttam, hogy valaki olvasta a metoo-val kapcsolatos sorainkat, azt írta, elégedetten beszéltünk róla. Mindenesetre ha ezen az oldalon reagált volna, javasoltam volna, h ne csak a legutolsó két-három kommentet, hanem ugyanezen az oldalon Dorombka húsvéti jókívánságai utáni pár hsz-t is nézzék át, nem sok az egész, vannak linkelve cikkek és hozzáfűztük a véleményünket is. Annyira könnyű egyeseknek ellentmondást keresni ott, ahol nincs, könnyű az egész drámanéző közönséget lekezelően egy kalap alá véve felületesnek tekinteni .... aztán jól megmondani a tutit. A gőg mindig takar valamit, sajnálom.
Az origo cikke különben semmi olyat nem ír, amit más portálok ne tárgyaltak volna már ki, nincs benne semmi új.
K. Judit 2019 júl. 23. - 11:49:19 Előzmény Caffe
(9113/9141)
Mi a címe?
Caffe 2019 júl. 23. - 10:05:42 Előzmény K. Judit
(9112/9141)
Ma volt egy konyvismerteto, a nok helyzete D-koreaban

Kim Dzsijong a nővérével osztozik egy szobán. Az öccsének saját szobája van.
Kim Dzsijong iskolájában a lányok mindig a fiúk után kaptak ebédet, mert így hamarabb kimehetnek az udvarra, hiszen nekik nagyobb a mozgásigényük.
Kim Dzsijong kikap az apukájától, mert molesztálták az utcán.
Kim Dzsijong remek munkaerő, de keresztülnéznek rajta, amikor előléptetésre kerülne sor.
Kim Dzsijong feladja karrierjét - családanya lesz, akár akarja, akár nem. És ő nem akarja.
Kim Dzsijong furán kezd viselkedni, és pszichiáterhez kerül.
Kim Dzsijong nem önmaga többé: végre rátalált önmagára.
Kim Dzsijong nem átlagos nő: Kim Dzsijong teljesen átlagos.

Amikor a Született 1982-ben megjelent, Dél-Koreában szenzációt keltett; a regény azóta is számos beszélgetésnek, vitaestnek témája nemcsak Koreában, de szerte a világon, ahol napvilágot látott. Az intézményesített női elnyomás elleni fellépés mindannyiunkat érintő, húsba vágó téma - akár egyessel, akár kettessel kezdődjön a személyi számunk.“

Gondolom, most sikerult leforditani, de vszinu, h meg aktualis.
K. Judit 2019 júl. 19. - 18:48:29 Előzmény Caffe
(9111/9141)
Vannak, akik egész jól élnek belőle akár egész életükben, mint pl. az a lány, ill. leginkább az anyja, aki először elengedte a tizenöt éves lányát olyan filmesek bulijára, mint pl. Polanski és a többi részeg vagy betépett kollégája, aztán másnap azonnal leadta az újságíróknak, hogy mi történt. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy a lány megérdemelte az erőszakot, inkább azt, hogy nagyon is le kell csekkolni, hová tűnik a tizenéves lányod másnap reggelig, és persze nem csak LA-ben.

Én a Misty után sokáig nem néztem semmilyen k-drámát, most pl. valamelyik adó játssza a Ki császárnőt, ahhoz sem csatlakoztam. Pedig pl. a zenéjét - és persze Togont - nagyon bírtam. Most az amerikai Kijelölt túlélő mintájára már játsszák a koreai változatot (Designated survivor: 60 days a címe), még azt sem kerestem meg, pedig JJH a főszereplője, képeket már láttam belőle, sőt, már egy pár rész le is ment. Pont azért, amiért te is belefáradtál már a keresgélésbe, már azt sem szerettem, ha minden alkalommal más oldalon kellett nézni. Talán majd egyszer megkeresem.

Akkor jól be leszel fogva a nyáron, kívánom, hogy legyen egy kicsit kevésbé meleg. Aztán majd kipihenheted magad :)
Caffe 2019 júl. 19. - 17:36:04 Előzmény K. Judit
(9110/9141)
Maradnak, csak latogatoba jonnek:(

A metoo mozgalomnak talan csak annyi haszna van, hogy azok, akik most elnenek vissza a hatalmukkal, meggondoljak, akar sikerul a felelossegre vonas, akar nem, megiscsak megbelyegzodnek az elkovetok. Sajnos vissza is elnek vele sokan, ami a valos zaklatasokat is megkerdojelezi, no meg vannak olyan rajongok, akik keptelenek szembenezni imadottjuk buneivel lasd a Michael Jackson tortenetet.

AMi a sorozatokat illeti, elegem lett nekem is a sok probalkozasbol, a hirdetesekbol es felig elerhetetlen sorozatokbol, letolteni nem akarom az epizodokat, talan az SB a megoldas, de elegge zavar a sok amator forditas, nekem nagyon bejott az angol feliratos opcio. De az elerhetoseg allando bujocska, menekulnek ujabb es ujabb linkekre, nincs cernam keresgelni.

Az idezett ffit ket vagy tan harom filmben is lattam, sarmos pasi, raadasul nem is egy tini, aki nem bir magaval, hat igy jart es analkul, hogy aldozathibaztatasba mennek at, meg van a velemenyem ezekrol a lanyokrol is, akik ottmaradnak ejszakara, vajon miert teszik ezt? Hogy utana elmondhassak, hogy egy hires szinesz haloszobajaban aludtak? Hm.
K. Judit 2019 júl. 19. - 16:45:49 Előzmény Caffe
(9109/9141)
Szóval: Ismerősnek ismerős az arca, de már nem nagyon merem kijelenteni, hogy láttam (az asianwikin látható filmek nem ismerősek), mióta leégtem egy párszor a szomszéd lányoknál. Csatlakozni próbáltam hozzájuk egy, a kis Gum felnőtt koráról, királlyá válásáról szóló kisebb sorozatnál, de nem sikerült főleg technikai okok miatt (keveset bír a gépem, nagyon melegszik és folyton újra be kell kapcsolni, olyan oldalt sem találtam, ahol az egészet végignézhettem volna, a magyar oldal pedig (SB) nem mindig volt elérhető...), szóval nagyon macerás lett az egész. Elnapoltam, meglátjuk.

Mostanában inkább európai történelmieket nézek, összevetem őket (képzeletben) az ismeretterjesztő csatornákon látottakkal, nem is rossz szórakozás, nem állítom, hogy kristálytisztán kiderül az igazság, de azért közelebb vagyok, mint előtte. Az Epicdramán megy egy krimisorozat is, amit nagyon bírok, a címe Oxfordi gyilkosságok (vagy az eredeti: Endeavour), itt meg valahogy azzal a rejtvénnyel kell foglalkoznom, hogy a kerettörténetet összerakjam, ugyanis teljesen össze-vissza, minden sorrend nélkül játsszák a történetet, azzal is elmegy egy csomó idő.

Meglepett, hogy a nevedet láttam a postaládámban, tisztára azt gondoltam, talán egy jóval korábbi komment, de most már látom, hogy tényleg mai. Írhatnék arra a régi címedre, de levelező programommal is baj van, bizonyos helyekről megkapom a nekem címzett leveleket, bizonyos helyekről nem :), szóval vannak, akikkel csak sms-ezni tudok - szerencsére a hivatalos küldemények megtalálnak, talán a Port miatt jött át a te leveled is. Pedig kíváncsi lennék dolgokra, de most csak itt tudnánk megbeszélni, őszre tervezem, hogy a szolgáltatómnak feltegyem az összes kérdésemet, egy új gépet is nézek addigra, szóval rendet rakok azokban a dolgokban, amik az elektronikától függnek.

Az erőszakról nekem is az a véleményem, hogy legtöbb esetben hatalommal való visszaélésről van szó, rászoruló, vagy önbizalom hiányos nők a legjobb áldozatok. Persze amíg nincs belőle akkora botrány, mint a metoo, addig lesz még sok áldozat. Lehet, hogy ők meg már átestek a ló másik oldalára, nem tudhatjuk. Nálunk egy kisebb botrány csak arra jó, hogy a legtöbb bűnös meghúzza magát egy időre, csak néhányan buknak le, mint pl. a vígszínházi ügy. Sunyítanak egy darabig, aztán újra kezdik, mintha mi sem történt volna. Ezért gondolom, hogy a kis botrány nálunk kevés, igazi bűnösöket kell felelősségre vonni, és nem csak egyet. Mi mindig csak igazi tragédiákból tanulunk.

Valahogy virágnyelven próbáld megírni, hogy voltál-e azóta kint, meg hogy mikor jönnek haza végleg :))
K. Judit 2019 júl. 19. - 16:19:37 Előzmény Caffe
(9108/9141)
Harmadszor kezdem, de előbb megint kipróbálom, elmegy-e.
K. Judit 2019 júl. 19. - 16:03:00 Előzmény Caffe
(9107/9141)
Ha ez nem jelenik meg, újra regisztrálnom kell.
Amit idáig írtam, eltűnt :((
Caffe 2019 júl. 19. - 14:33:03 Előzmény K. Judit
(9106/9141)
Van a neten egy vietnami sorozat, kb 10 perces tanmesek, rossz szineszekkel es nagyon leegyszerusitett tortenetek, “nem csak a penz szamit, a lelek gazdagsaga az igazi” es hasonlo tanulsagokkal. A karmara hivatkozva a rossz azonnal megbunhodik, a jo pedig elnyeri jutalmat. A lenyeg: ugy tunik, ez a penz-hatalomimadat nem csak a D-koreai tarsadalomra jellemzo.
Caffe 2019 júl. 19. - 14:27:52
(9105/9141)
“Újabb színésztől veszünk búcsút, de ezúttal sajnos eléggé kemény dolgok miatt. Kang Ji-hwant (Kang Dzsihvan; Rough Cut, Hong Gil-dong, Lie to Me) bíróság el
állíthatják szexuális bűncselekmény miatt, melyet a színész beismert. A vád szerint Kang egy nőt megerőszakolt, egy másikat pedig molesztált, miután az ügynökségének külsősként dolgozó két nőt az otthonába invitálta. Eredetileg több staff taggal együtt ittak a színésznél, majd miután mindenki elment, Kang marasztalta a két nőt, akik később egy másik szobában aludtak. Kang az éjszaka folyamán ide ment be és követte el az erőszakot. A DNS-ét megtalálták az egyik nőn. A rendőrség drogtesztet is kért, mert a férfi rendkívül furcsán viselkedett, amikor a rendőrök először kiérkeztek a lakására. Az ügynökség felbontotta vele a szerződést, és a most futó Joseon Survival sorozatból is kitették a szűrét.”

Par sorozatban lattam, egy helyes pasi, nem volt raszorulva az eroszakra., kicsit erthetetlen. De csak kicsit, mert beigazolodott a metoo hullam soran, hogy itt a hatalommal torteno visszaelesrol van szo a nekik kiszoltaltatottakkal szemben. Bar, valoszinuleg itt kabszer hatasa alatt cselekedett.
K. Judit 2018 dec. 20. - 11:23:11 Előzmény Caffee
(9104/9141)
Igen, én is sokszor tapasztaltam ezt. Elég, ha az a kép beugrik, amikor mondjuk egy áruházba, vagy a vállalathoz megérkezik a tulajdonos, vagy valamelyik nagy hatalmú felső vezető. A személyzet tökéletes sort alkotva földig hajol, míg a nagy ember elhalad előtte. Tényleg, mintha a középkorban élnének.
Azt hiszem, szinte minden ilyen minisorozatban egész dinasztiákkal lehet szembekerülni és persze veszíteni ellenük, ez érvényes gyárakra is, kisebb üzemekre is, de például orvos- és jogász (ügyészek, ügyvédek, bírák) családokra is. Csoda, hogy ez a pár kirívó eset egyáltalán kitudódott (a mogyoró, a komp stb.).
És én még hogy örültem annak idején, amikor női miniszterelnököt választottak. Azt gondoltam, ez jelenthet valamit, és mindenképpen egy lépés a fejlődés felé ... haha, mekkora tévedés volt. (Vissza a sámánizmushoz.)
Caffee 2018 dec. 20. - 10:47:30
(9103/9141)
Ezzel a jlenseggel eloszor a Boys over Flowersben talalkoztam, aztan kesobb a gazdag szulok armanykodasaival, hogy lekapcsoljak a szegeny lanyt a fiacskajukrol, felejanlva penzt vagy bevetve minden befolyast a lany es csaladja tonkretetelere. Olyan viselkedeszavarokkal nonek fel, hogy pszichologus legyen a talpan aki ezeket ki tudna gyogyitani ebbol. Ez egyebkent maskeppen, de mukodik Japanban is, ott rangkorsag formajaban, minden esetben a tekintely /szerzett vagy orokolt/ tisztelet elteti.
K. Judit 2018 dec. 20. - 10:33:52 Előzmény Caffee
(9102/9141)
Emlékszem erre a cikkre. Azt írja a végén, hogy azért "nem kell sajnálni őket" ...
Szerintem kell, mert minél tovább tart ez a csebolos őrület, annál később állhatnak rá egy normális útra, egy talán lassúbb, de ütemesebb, egyenletesebb fejlődéssel. A fejekben annál nehezebb lesz rendet tenni, a rangkórságban szenvedő világ annál nehezebben szűnik meg.
De az az érzésem, hogy ezek a családok nem fognak csak úgy beletörődni a lebukásba, mindig lesznek újak, akik esetleg kicsit kevésbé feltűnően, talán lassabban, de betömik a réseket, visszaállítják a hálózatot. Komolyan nem tudom, minek kellene történnie, hogy ez megszűnjön, és főleg hány évet, hány emberöltőt kell majd erre várni.

(Mi ez a feliratkozás? Rájöttek talán, hogy mert a topik összes témáját ömlesztve látjuk, és nincs mindenkinek kedve oldalakat visszanézni (kevesebb a klikk), ezért felajánlják, hogy értesítenek, ha válaszol valaki? Kérjük vissza az eredetit....)
Caffee 2018 dec. 20. - 07:34:40
(9101/9141)
https://444.hu/2018/12/20/5-millio-forintnyi-karteritest-iteltek-meg-a-koreai-stewardesseknek-akiket-kirugtak-mert-rosszul-szolgaltak-fel-a-mogyorot-a-fonok-lanyanak

Egy pillqnatig nem kell ezentul csodalkozni azon, hogy milyen fertelmesen viselkednek a filmekben a koreai elit tagjai
Itt egy 2016- os cikk, ami jol osszefoglalja az ottani helyzetet es problemakat
https://index.hu/gazdasag/2016/12/16/del-korea_samsung_csebol_pak_gunhje_politikai_valsag_tarsadalmi_egyenlotlenseg_modellvalsag/
dorombka 2018 ápr. 01. - 09:31:20
(9099/9141)
.
K. Judit 2018 márc. 27. - 09:47:03 Előzmény Caffee
(9098/9141)
Én sem tudom miért mosolyog a nő.
Nálam főleg ez a showműsor verte ki a biztosítékot. Tudom, hogy ez a szakmája, ehhez ért a legjobban, nincs is ezzel semmi baj. De miért lett a férje az egyik meghívott vendég? Ki érti ezt?

Az ember azt gondolná, egy halott volt szerető, meg a munkatársa, egy önszántából újból börtönbe vonult volt rab (akit talán halálra is ítélnek majd), egy összevert riporter, valamint egy férj, akiről tudom, mit tett, és mit úszott meg, talán egy időre elveszi a kedvüket a túlzott nyilvánosságtól.

Én biztos inkább elvonultam volna egy szigetre, ahol senki nem ismer, ahol titokban talán el is válhatok, és esetleg valami kevésbé látványos elfoglaltságot keresek. Vagy utazgatok, hogy új embereket ismerjek meg ... De tegyük fel, hogy megbocsátok a férjemnek, hiszen én is sokat hibáztam, ha időben elmagyarázok neki mindent, talán nem ment volna fejjel a falnak. De semmiképpen nem hívom bizalmas beszélgetésre egy tévéstúdióba, sok százezer néző elé ... Vajon mi a fenéről beszélgettek volna? A boldogságról?
Az a baj, hogy a férj halálából még talán profitálni is fog a nő. Megkapja majd a totális figyelmet (nézettséget!).
K. Judit 2018 márc. 27. - 09:04:23
(9097/9141)
Sokan azért is haragszanak, hogy teljesen elsikkadt, ha lett is volna valami üzenete a történetnek. Az ambiciózus nők azt gondolhatják, talán ez az ára, ha saját kezükbe akarják venni a sorsukat? Talán így törvényszerű, és a végén egyedül maradnak?

K. Judit 2018 márc. 27. - 08:53:48 Előzmény Caffee
(9096/9141)
Lehunyt szemmel a vaksötétben még jól rá is lépett a gázra. Valaki azt írta, ebben a sávban nem volt szembejövő forgalom, valószínűleg nekiment valaminek, vagy felborult ...
Most már azt gondolom, ha 10 epizódon keresztül át tudott verni minket, jobb is így.
Keresek egy képet a lehunyt szeméről, valahol láttam.
K. Judit 2018 márc. 27. - 08:46:48 Előzmény Caffee
(9095/9141)
Pedig milyen jól kezdődött a Misty.
Milyen igazságtalannak tűnt, hogy HR-t levehetik a képernyőről, vagy legalábbis a Kilencórás műsorról, amikor még ereje, tehetsége, karrierje teljében volt. Csak mert elmúlt 35.
Ez mindenhol aktuális téma, naná, hogy érdekel, nézzük tovább. Vagy ahogy a főhősnő harcolt az állásáért, meg amikor belekezdett az elitklub korrupt tagjainak leleplezésébe (ami szintén aktualitás mindenhol) nem gondoltam volna, hogy a legvégén ebből a nagy igazság szeretésből semmi sem marad. Nulla.

Azt gondolhattuk, hogy – bár nem rózsás kettejük házassága – valahol hasonlóan gondolkodtak a férjével, hiszen ő is feladta ígéretes ügyészi pályáját, és helyette elkezdett teljesen reménytelennek tűnő ügyeket védeni, ő is az igazságot kereste. Ám érdekes, ez nem tetszett a feleségének, úgy gondolta, az ő sikeréhez, sztárságához jobban passzol a dúsgazdag ügyész família, és jobban passzolt volna egy szintén sikeres férj. Ezek szerint az igazságot csak a munkájában kereste, a hétköznapokban nem bánta az elithez tartozást. (Különben TW apja nem is ügyész volt, hanem bíró, plusz a Golden gate egyik alapítója volt, szerintem ebből is ki lehetett volna hozni valamit, de ez is elsikkadt, mindegy.) Ugyanakkor viszont megtudhattuk azt is, hogy ez a kívülről irigylésre méltó házaspár otthon a négy fal között egyáltalán nem beszél, vagy csak félszavakat, és hogy nem értik, és főleg nem érdeklik egymást. Mondjuk ebből még nem következne feltétlenül valami tragédia, de a szerző gondoskodott róla, hogy a sok félreértés, a múlt eltitkolása, a ki nem mutatott érzelmek, a megválaszolatlan kérdések továbbra is fenntartsák az érdeklődésünket, mégsem gondoltam volna, hogy el tudnak vezetni odáig, hogy a történetben 3-4 ember teljesen értelmetlenül meghaljon. Szóval izgalmas volt.

De mit tesz ezek után a legvégén a házaspár? Ha TW nem hal meg (egy haláleset, ill. egy gyilkosság miatti vád alá helyezés, felmentés, majd a gyerekkori barát újbóli börtönbe vonulása után, és főleg a férj bűnösségének tudatában) az volt a legfőbb gondjuk, hogy egyikük showműsorokat vezessen, másikuk pedig szintén híres, elismert ügyészként és a celeb férjeként meghívott vendég legyen ugyanebben a cirkuszban??? Mintha átmosták volna egymás agyát. Mintha mi sem történt volna.

Úgy emlékszem, hogy a titokzatos haláleset a 6. epizód végén történik, ez az a rész, ami a thaiföldi kirándulással kezdődik. Tehát a sorozat nagyobbik része – 10 epizód – már a haláleset után játszódott, ezek szerint a hetedik résztől kezdve minden, minden, amit TW tesz visszamenőleg megkérdőjelezhető. És észre sem vettük.
Sajnálom én is, de marad a csalódottság, meg a berzenkedés... egy ideig ...
Caffee 2018 márc. 27. - 08:44:26
(9094/9141)
Ja a veget en sem ertem, ill. nem biztos, h jol ertem. Ongyilkos lett Kang vagy belehajtott a bizonytalanba, mintegy szimbolizalva, hogy a jovojuk kerdeses?
Miert mosolygott maga ele revedve HR?
Caffee 2018 márc. 27. - 08:07:13 Előzmény K. Judit
(9093/9141)
Igaza van, botranyos a ket utso resz.
K. Judit 2018 márc. 26. - 15:52:10
(9092/9141)
Azt kéri egy kommentelő a forgatókönyvírótól a Soompin, csak vallja be, hogy sokat ivott a 15-ös és 16-os rész megírásakor, és akkor megérti a katasztrófát, amit a végére összehozott .
:))
K. Judit 2018 márc. 26. - 12:57:56 Előzmény Caffee
(9091/9141)
Lehet, hogy jobb lenne későbbre halasztani a dráma megbeszélését, amikor már te is jobban ráérsz.
Olyan sok kérdés maradt még bennem, aminek a szerepe esetleg csak terelés volt, mindenesetre a megválaszolásuk valahogy a "ködbe vész" ...

Erről jut eszembe egy újabb kérdés, az a bizonyos Bob Dylan szám, amivel azt gondolhattuk volna, hogy EJ üzen HR-nek, hogy van valami kettőjük múltjában, amit ő felfedhetne, és HR nem örülne neki ...

Vagy ott van a kék kesztyű, meg HR anyjának megjegyzése a titkáról .....
K. Judit 2018 márc. 26. - 12:31:59
(9090/9141)
Mindenesetre hiába a show, az ellenszenves nyomozó közbejön, és úgy látszik TW-t visszahozza a földre azzal a mondatával, amiben egyszerűen bűnözőnek nevezte őt. Ráébredt (legalábbis rá kellett volna ébrednie), hogy hiába minden flancos showműsor, és az egész irigyelni való életük, ő mindenképpen bűnös marad, nincs értelme tagadni.
- Bűnös (nem szándékos) emberölésben,
- a rá mutató nyomok eltüntetésében,
- hogy - bár tudta, ki a gyilkos, mégis - belement a "megvédem a feleségemet" c. játékba a per során,
- aminek a kimenetelét, már jó előre lezsírozta Kang in Hannal,
- és ha igaz - bárcsak megcáfolná valaki - a felesége kolléganőjének megverésében (mert rájött az igazságra).
K. Judit 2018 márc. 26. - 12:17:16
(9089/9141)
... elfedi az igazságot".
K. Judit 2018 márc. 26. - 12:16:48
(9088/9141)
A "Mi lesz az igazsággal" kérdésre Jang direktor azt mondja
"Mondjuk, hogy MW őszintesége ...
K. Judit 2018 márc. 26. - 12:11:51
(9087/9141)
Én lehet, hogy a végét sem értettem. Mi volt az a legújabb műsor, amit az Oprah show mintájára HR vezetett volna? Az rendben van, hogy egy új műsor, amiben majd nagyon sikeres lesz (még a bőre is megszépült a tiszteletére ????), de miért várta a saját férjét? Ez divat arrafelé, hogy valaki a saját férjét, feleségét, barátját, gyerekét stb. meghívja egy tévéstúdióba őszintén beszélgetni? Ez komoly? Hogy jutottak el odáig? Jó, tudom, eltelt már pár hónap közben, de akkor is. Pont ez volt a legfontosabb tennivaló? Már elfelejtették a pert, a gyilkossági vádat? A kapcsolatuk pár hónap alatt ennyire tökéletes lett?
K. Judit 2018 márc. 26. - 12:01:15
(9086/9141)
"Szerintem HR kolleganojet nem Kang verte meg, hanem MW, ne felejtsd el, hogy MW mindent hallott, ami Kang irodajaban elhangzott."

Ezt még tisztázni kell, erre egyszerűen nem kaptunk választ.

Nem tudom szándékos volt-e a rendezőtől, vagy az írótól, hogy a főszereplők gondolatait néha úgy lehetett érteni, mintha meg is történtek volna. Például amikor TW letépte az alvó HR ruhájáról a brosst, az HR képzeletében játszódott úgy le, ahogy láttuk. De TW dühében tette ezt is, egyáltalán nem gondolta, "hogy most jól követem KL-t, agyonvágom, és a brosst a kocsijába rejtem, hogy mindenki azt hihesse, a feleségem volt." A bross tulajdonképpen véletlenül esett ki a kabátjából, amikor először nekihajtott annak a kapunak azzal a szándékkal, hogy megölje magát is.

Kevinnel is véletlenül találkozott az U-kanyar tábla előtt, és ez tényleg jelképes volt, mert abban a pillanatban azzal a fordulattal a személyisége is homlokegyenest változott meg. Erre jött még hogy KL gúnyt űzött belőle, ez a düh és tehetetlen fájdalom adhatott neki akkora erőt, hogy simán fölkente a falra KL-t. Vagy éppen az akarják nekünk üzenni az alkotók, hogy neki ez volt a valódi természete, az összes többi, a jófiúság, a segítőkészség, a figyelmesség, a szerelem stb. csak máz lett volna? Nincs válasz.

YS (a kolléganő, akit megvertek) szerintem csak azért nem mondta ki, hogy TW volt a támadója, mert nem akarta még jobban megbántani HR-t. (Vagy erről az apróságról egyszerűen megfeledkeztek az alkotók ... pedig szerintem nagyon fontos lett volna, ugyanis ez már abszolút SZÁNDÉKOS volt, éppen hogy bele nem halt a nő.) Örülnék neki, ha MW lett volna, neki már úgyis mindegy, az esze régen elment már, pszichopatává változott, egy bűnnel több vagy kevesebb már nem számítana. Erre sincs válasz.

MW nem csak KL megölését vallotta be (amit a nyomozó is tud, hogy nem igaz), de KL managerének a megölését is. Ebben csak azt nem értettem, hogy a holttesten miért nem látszódtak az ütések nyomai. Mindenesetre lehet, hogy csak ájult állapotában hajította be a testet a vízbe, nagyon nem is kellett megvernie ahhoz, hogy megfulladjon - bár abban a bizonyos garázsbeli jelenetben bizony úgy mutatták, mintha agyba-főbe verte volna ... Szóval erre sem kaptuk meg a tökéletes választ.
K. Judit 2018 márc. 26. - 11:38:09
(9085/9141)
Ezt MW mondta, és ezután kezdett rohanni az üzletbe. Ráadás zárás utánra rendelte oda HR-t az üzlet tulajdonosa. Ezt az utóbbit biztos, hogy EJ mondta. Én szinte teljesen biztos vagyok abban, hogy HR csak az utolsó pillanatban gondolta meg magát, lehet, hogy hajlandó lett volna bizonyos hálára a pénzért. Végig azt hajtogatta mindenkinek, a férjének is, a főnökének is és magának is, hogy ha akar valamit, mindenre képes, nincs mi megállítsa. És ez - gondolatban, ahogy elképzelte - nem is lett volna túl nagy áldozat azért az összegért, ami lehetővé tette volna a továbbtanulását, csak arra nem gondolt, hogy nem fog menni. Mármint ő nem lesz képes rá.
Caffee 2018 márc. 26. - 10:51:47 Előzmény K. Judit
(9084/9141)
Olyan pipa voltam a befejezes miatt, hogy tul sokat nem is akartam mar ezzel foglalkozni, de azert nehany megjegyzes megis.
Minden szereplo tulajdonkeppen onmaganak mondott ellent a vegen, valojaban minden ok nelkul, rengeteg elvarratlan szal maradt, ahogy irtad.
Szerintem HR kolleganojet nem Kang verte meg, hanem MW, ne felejtsd el, hogy MW mindent hallott, ami Kang irodajaban elhangzott.
Azt sem ertettem, hogy Kang munkatarsa rogton a gyilkossag utan talalta meg Kang zakojat es cipojet, amit aztan visszatuszkolt a szemetladaba, s amit aztan Kang az utcan kidobott a szemetbe?
Hogy itelhetik halalra MW-t csak azert, mert bevallott egy gyilkossagot, amit nem kovetett el ?
Aztan Kevin felesege hirtelen gyulolkoso lett es o inditatta el a bajok lancolatat, mert szolt MW nek, hogy HR az ekszereszhez vagy zalogoshoz ment penzert? Nem kellett volna szolnia vagy mi?
K. Judit 2018 márc. 25. - 18:50:28 Előzmény Caffee
(9083/9141)
Egyetértek. Ma láttam a két utolsó részt, bár már tudtam mi történt, nehezen vettem rá magam, hogy meg is nézzem. Ha az volt a cél, hogy ne legyen sablonos a vége, hát az sikerült.

A befejezéstől függetlenül vannak még kérdések, amikre nem kaptunk választ. Például az is elég szokatlan, hogy egy fiatal sportoló miért hal bele, ha egy ház falához lökik. Csodálkoztam, hogy nem kapott legalább egy balegyenest, anélkül is vége lett.
Azt el se akartam hinni, hogy a feleségét is bemártotta volna, csak saját nyomai eltüntetéséről gondoskodott. Tulajdonképpen mindent nagyon ügyesen csinált, csak arra a nyomorult szabálysértési papírra nem gondolt. Végül ez buktathatta volna le, meg az, hogy tönkretette a black box felvételét. Lényeg, hogy megúszhatta volna, ő nem akart gyilkolni, főleg nem előre megfontolt szándékkal. Ha olyan közeli és bizalmas kapcsolatban lettek volna a feleségével - amilyenben végül soha nem voltak - megbeszélhették volna, a továbbiakat kitalálhatták volna.
Így ő belehalt a szégyenbe, az asszonyt meg egyedül hagyta ...

MW-t lehet, hogy kivégzik, EJ visszament oda ahonnan jött. Azt tudom legkevésbé megbocsátani TW-nek, hogy majdnem agyonverte a felesége riporter barátnőjét. Na ez már aljasság, ez már a lejtő.
Mondjuk már a chip tönkretétele is aljasság volt, mert bizonyíthatta volna, hogy a felesége nem akart kapcsolatot Kevin Lee-vel.

Szóval az álompasiból, a figyelmes megbocsájtó férjből egyik napról a másikra egy önbizalom hiányos gyáva alak lett, aki nem tudott uralkodni magán, amiért egy barom sértegette, nem tudta elfogadni, hogy nem ő volt maga a tökély a felesége számára.

Mondjuk ebben a drámában egyetlen egy szereplő sem volt tökéletes, igaz a főhősnő lehetett volna példaképe fiatal lányoknak (főleg egy olyan országban, ahol a nőknek kuss a nevük), de sajnos ő meg azért nem volt tökéletes, mert annyira oda volt magától. (Igaz, hogy három pasi meghalt miatta, de nem ő akarta.)

Még a legrokonszenvesebb szereplő Jang director volt, de ő is sokat rontott az utolsó epizódban, amikor csak eltette HR céduláját is a kis dobozába, azok közé a cuccok közé, amiket zsarolási, sakkban tartási célból gyűjtögetett.

Amit mondott JJH, hogy a végén fény derül a valóságra, meg kiderül, igaz-e a szerelem - nem akartam elhinni, hogy ilyen a véleménye az emberekről vagy a szerelemről - de azóta is töröm a fejemet és lassan-lassan rá kell jönnöm, hogy egyáltalán nem hihetetlen a történet vége.
Caffee 2018 márc. 25. - 18:07:47
(9082/9141)
Huh, szerintem szornyu rossz lett ez a befejezes, ertelmetlen parbeszedek, lelkizesek, áligazságok, meg az sem egyertelmu, h mi is tortent a vegen
K. Judit 2018 márc. 24. - 18:32:05
(9081/9141)
Vége van.
Még nem láttam, csak olvastam az "élő közvetítést" és a Soompin a kommenteket.
Nem spoilerezek, jobb is így.....
K. Judit 2018 márc. 24. - 09:48:12
(9080/9141)
”The true side of humans, true side of love will be revealed. Keep tuning in, and it won’t betray you.“

- Ji Jin Hee mondta egy interjúban. (Sajnos ez is kétértelmű.)
K. Judit 2018 márc. 24. - 08:55:55 Előzmény Caffee
(9079/9141)
Én már olvastam azon a live recap oldalon, hogy TW bevallotta a feleségének. Sőt, néhány videót is föltett valaki jelenetekkel, persze felirat nélkül. De azt érteni, amikor HR megkérdezi, hogy te voltál?
Te ölted meg K-t? TW sokáig néma, aztán kinyögi azt az "O"-t, aminek sokan nem örülünk.
Na persze még mindig nem teljesen biztos - még bizakodom - lehet, hogy csak ezt hiszi. Mert amikor behúz neki egyet, K. elájul, összeesik.
Mindenesetre a brosst ő tette K. autójába. Akkor vette el HR kabátjáról, amikor éjjel kimerülten ledőlt a kanapéra. (Kék kesztyű stb.) MW továbbra is bottal üti azokat az embereket, akikben gyanú ébred HR iránt.
Már végképp nem tudom, hová akarnak kilyukadni.

Az utolsó rész előzetese:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=atNrAhoUwwM
Caffee 2018 márc. 24. - 02:17:11 Előzmény K. Judit
(9078/9141)
Arra tippelek, hogy Kevin felesege es a titkar oltek meg Kevint. De lehet, hogy csak ezt szeretnem?
Caffee 2018 márc. 24. - 02:15:14
(9077/9141)
Meg itt sincs fent a 15. resz
K. Judit 2018 márc. 23. - 11:10:23
(9076/9141)
Utoljára egy művészfotó.
Nagy csavart ígértek a végére, mindenki töri a fejét, valószínűleg nem tudjuk kitalálni, mivel egy sor információt eltitkoltak előlünk. Azt tervezem, hogy egyszerre nézem meg az utolsó két részt, minek izgassam magam szombaton, mikor vasárnap már az utolsót is láthatom.
Ha nem bírom ki, nézem - olvasom - azt az oldalt, ahol egyenes közvetítés folyik, olyan, mint amikor Jacky közvetített annak idején a Dramatomy-n. Most összeállt pár ember, percre beosztják egymás között a filmet, ülnek a gép előtt és írják, mi történik. Amikor elfáradtak, jön a következő ...
(https://www.bah-doo.com/misty-live-recap-episode-.../)
K. Judit 2018 márc. 23. - 10:58:40
(9075/9141)
Úgy érzem illene a nőről is föltenni egyet, választottam egy szépet.
K. Judit 2018 márc. 23. - 10:56:36
(9074/9141)
Most még tart a per, itt a védelem beszél.
K. Judit 2018 márc. 23. - 10:54:22
(9073/9141)
Itt nagy a béke, vajon marad-e ebből a hangulatból a végére is?
K. Judit 2018 márc. 23. - 10:52:16
(9072/9141)
Profilképből jó sok készült - talán a frizura miatt ...
K. Judit 2018 márc. 23. - 10:50:07
(9071/9141)
Ez az arckifejezés sem túl gyakori a filmben...
K. Judit 2018 márc. 23. - 10:48:45
(9070/9141)
Fölteszek pár képet a Misty c. 16 részes sorozatból egy nappal a vége előtt
Ők nem nagyon szerették egymást a történetben
K. Judit 2018 márc. 20. - 11:36:20 Előzmény Caffee
(9069/9141)
Ja és még egy, ha annyit mondok a nyomozóra, hogy halálosan elfogult, az enyhe kifejezés. Egész egyszerűen semmit nem vesz figyelembe, ami ellentmondana a teóriájának. Rá van kattanva HR bűnösségére, a tények nem befolyásolják. Jól megtalálták egymást EJ-vel, Kevin feleségével, aki szintén nem teljesen normális....

(A képen biztos rajtunk nevetnek, ez a fickó játszotta a hülye ügyészt. Jól be lehetnek már állva :))
K. Judit 2018 márc. 20. - 11:23:19 Előzmény Caffee
(9068/9141)
Hello, épp a Smpin olvasom a találgatásokat, bár elemzésnek sem rosszak, csak kicsit hosszúak.
Már 52 oldal van.
Egy biztos, a kommentelők zöme nem nagyon szeretné, ha KTW-t hoznák ki tettesnek, el is magyarázzák, miért. Valószínűleg odament a tetthelyre követve Kevint azzal a bizonyos U-kanyarral, de aztán valahol otthagyta az autóját, taxit fogott, úgy ment vissza, behúzott neki egy jó nagyot, amitől a ház falának esett. Aztán ő lelépett és busszal mehetett vissza az autójáig. Nem is tudhatta, hogy megölte-e Kevint, vagy nem. Szerintem azt hiszi, hogy igen. Ez is sántít persze, de van benne ráció. Az mondjuk nem annyira, hogy taxit fogott volna, nem hiszem, hogy tanút akart volna hagyni.

Aztán vannak találgatások, hogy az a bizonyos Hwanil Steel zsarolta Kevint a szerződésükkel, ami tartalmaz valami olyasmit, hogy csakis makulátlan előéletű sportoló stb. reklámozhatja a termékeiket, de mivel ezt megszegte, ki kell adnia HR-t, az autó kamerájának felvételeit kérik, de az nincs Kevinnél, viszont HR brosstűjét át tudta adni (?) ... kicsit zavaros. Szóval, hogy az utolsó hívás ettől a társaságtól jött, velük beszélt meg egy találkozót. Kevin ott fekszik a fal mellett, befejezik KTW művét, majd beteszik az autóba a holttestet és neki irányítják annak a betonfalnak (?).

Kevin feleségére is sokan gyanakodnak, de szerintem a nő nem százas, talán ő követte Kevint és ő fejezte be KTW művét ... Nem tudjuk MW mit akar a metróban vele, talán csak nem nyírja ki őt is, mint Kevin managerét? (Ami persze szintén nem biztos még.)

MW szemrehányását sem nagyon értem, azt mondta KTW-nek, hogy ha türelmesebb lett volna, ez mind nem történt volna meg. Ezen is folyton elmélkedik KTW.

A hét végén remélem összeáll majd az egész, végre kitöltik majd a réseket, amit az írók idáig elfelejtettek nekünk elárulni :))

(Mindenesetre ez a Kevin egy szemét alak volt, persze ezért még nem érdemelt halált, de elmondhatjuk, hogy nem volt ártatlan. Igaz, ez mindenkire érvényes, ez is egy jó kis megállapítás a Soompin, hogy mindenkinek van valami a füle mögött, még annak is, aki a legártatlanabbnak néz ki....)
Caffee 2018 márc. 20. - 09:27:12 Előzmény K. Judit
(9067/9141)
Lattam a 14. reszt is, hat mit momdjak, meglepodtem
SPOILER
Csak nem Kang olte meg Kevint? Ez olyan kiabrandito lenne:(
K. Judit 2018 márc. 18. - 16:32:34 Előzmény Caffee
(9066/9141)
Amikor ezt a fotót fölteszem, azt gondolom, van pofájuk jól érezni magukat, pezsgőzni, meg tortát enni, mikor minket itt hagytak a zavarosban????
Ez nyilván a wrap up party-n készült, amikor ők már mindent befejeztek, örülnek a jól végzett munkának, bár még nem ismerhetik a fogadtatást, mekkora siker (vagy csalódás) lesz a vége. Csak annyit tudnak, hogy a kommentelők zöme mit szeretne, vagy mit nem szeretne. Nyilván olvassák az ilyen oldalakat (nem is éri őket váratlanul), de szerencsére már leforgatták az utolsó részeket is, nem érheti őket az a vád, hogy a közönséggel íratták meg a dráma végét.
Én most a 14. epizód után vagyok (két rész még maradt a jövő hétre), amikor mi már tudjuk, hogy kire mutat minden ujj, sőt, már egy pár epizóddal ezelőtt óta próbálják sejtetni is velünk, amit mostanra már szinte nyíltan kimondanak.

Nem akarom részletezni, tudom, hogy te (Caffee) csak március legvégén látod majd a befejező részeket, ha minden jól megy. Spoilerezni sem akarok, mert valószínűleg lesz majd magyar felirat, kitolás lenne azokkal, akik néha idetévednek hozzánk, és esetleg később szívesen végig is izgulnák ezt a rövid sorozatot. Csak annyit akartam borítékolni, hogy inkább az a nő lesz a hunyó, akinek nagyon nem jöttek be a számításai...

K. Judit 2018 márc. 13. - 14:57:22
(9065/9141)
Szerencsétlen Jo Min-Gi megölte magát még a bírósági tárgyalás előtt. Előbb bocsánatot kért azoktól, akiket bántott. Nyolc színésznő állította, hogy erőszakoskodott velük. 52 éves volt. Én több történelmi drámában is láttam, leginkább a The Great Seer hadvezéreként, Lee Inim-ként maradt meg bennem, de volt ő talán Injo (vagy esetleg Injo törvénytelen testvére?) is, és legutóbb a Hwajungban is játszott. Kár érte, jó színész volt.
K. Judit 2018 márc. 12. - 16:25:51
(9064/9141)
Valószínűleg a Google megvette a Port-ot is meg az Indexet is.
Legalábbis nálam mindkettő "G" alatt fut ...
K. Judit 2018 márc. 12. - 16:19:56
(9063/9141)
És itt meg is fenyegeti, ki is mondja, hogy megöli ...
K. Judit 2018 márc. 12. - 16:18:24
(9062/9141)
Itt hívja fel HR Kevint az éjjel...
K. Judit 2018 márc. 12. - 16:16:25
(9061/9141)
Egyszer már leírtam, hogy eltűnt a privi oldal, de elveszett.
Mindenesetre eltűnt a privi oldal ...
K. Judit 2018 márc. 12. - 16:12:13 Előzmény Caffee
(9060/9141)
Nekem valaki egyszer leírta, hogy tudom eltüntetni a hirdetéseket, de nem emlékszem, hogy ki volt. Mindenesetre könnyű volt és azonnal sikerült is.
Nekem túl sok olyan téma van, ami egyáltalán nem érdekel.

K. Judit 2018 márc. 12. - 16:06:49 Előzmény Caffee
(9059/9141)
Ragaszkodott hozzá, hogy még mielőtt bármit mondana, ezt tisztázzák. Biztos nagy jelentősége van.

Elég fura ez a tanú meghallgatás. Rejtegették az embert, de annyira, hogy még maga az ügyész sem beszélt vele tárgyalás előtt? És hol volt az elejéről az ügy ismertetése, hol volt a bizonyítékok megnevezése, a rendőrség javaslata az ügyészségnek? Byeong előtt volt egy halom papír. Azokban mi a fene állt?
Caffee 2018 márc. 12. - 16:06:16 Előzmény K. Judit
(9058/9141)
Ennek a rendszernek csak annyi előnye van, hogy látod az összes topik hozzászólásait időrendi sorrendben.
Egyébként eddig nem is látszott a fórum, csak ha egy filmre, tv-müsorra kattintottál, alatta láthatóak voltak a hozzászólások pont ebben a formátumban. De onnan lehetett az összesre kattintva a fórumba jutni. Most valami miatt ezen változtattak, gondolom a sok reklám miatt ez igy ideálisabb?
Mondjuk, engem idegesitettek a hozzászólásokat sokszor letakaró uszkáló, ugráló, kikapcsolhatatlan hirdetések, de ez a fórum igy nem tetszik.
Caffee 2018 márc. 12. - 16:01:41 Előzmény K. Judit
(9057/9141)
"A nyomozó azt kérte Byogtól, kérdezze meg a tanút, hogy Kevin Leevel férfit vagy nőt látott veszekedni."
Hm, hát ennek nem sok értelme van, ezt magától is elmondta volna a szemtanu.
K. Judit 2018 márc. 12. - 15:53:50 Előzmény Caffee
(9056/9141)
Nem Okés ez a formátum, mert folyamatosan keresnem kell. Idáig kíváncsiskodhattam, mit írnak az Oscar-díjra jelölt filmekről, új tévéműsorokról stb., ezután mindent pontosan le kell majd írni.

Fesztiválokat, filmeket, színdarabokat stb. idáig is megtaláltam. Egy dologra jó (majd észre fogják venni, hogy mennyire le fog csökkenni a kattintásszám), miután csak célzottan lehet keresni, így több idő marad másra.
K. Judit 2018 márc. 12. - 15:46:13 Előzmény Caffee
(9055/9141)
A nyomozó azt kérte Byogtól, kérdezze meg a tanút, hogy Kevin Leevel férfit vagy nőt látott veszekedni.
Akkor ötölte ki ezt a kérdést, miután meglátta MW-t. Fel is hívta a fiatal kollégáját, nézzen utána, hogy egészen pontosan, órára mikor szabadult MW. Ezen megint nem tudjuk törni a fejünket, mert nem látunk sem a fejébe, sem a noteszébe.

Bőven előfordulhat tényleg, hogy nem úgy történtek a dolgok, ahogy mi megkaptuk, bár ezt általában nem valaki szemszögéből játsszák be, hanem ... csak úgy, az író szemszögéből :))

Rémlik, hogy amikor megbeszélték MW-vel a találkát, a lány elmondta, honnan érkezik majd. Lehet, hogy már olyan híre volt ennek a zálogosnak, hogy eleve feltételezett valamit MW.
Caffee 2018 márc. 12. - 15:39:13
(9054/9141)
Most kipróbálom a képet
Caffee 2018 márc. 12. - 15:04:17
(9053/9141)
Azt persze nem tudjuk, hogy MW honnan tudta, hogy HR bemegy a zálogoshoz pénzért, lehet, hogy megbeszélték, ha nem jön bizonyos időn belül, keresse a boltban?
Az is lehet, hogy óvta HR.t ettől és megjósolta, hogy a zálogos nem fog csak a két szép szeméért kölcsönadni ekkora összeget. HR pedig erősködött, hogy ő azért megpróbálja.
Szerencsétlen MW joggal hihette, hogy megtörtént amitől félt, ezért esett neki a zálogosnak.
Aztán még ez sem biztos, még kiderülhet, hogy mégsem egészen igy történt az eset...
Caffee 2018 márc. 12. - 14:57:41 Előzmény K. Judit
(9052/9141)
EJ szerintem tulságosan szánalmas, miközben már kiderült, tud ő áskálódni rendesen. CSodálkoznék, ha nem derülne ki róla valami gonoszság.
Valójában azt sem tudtuk meg, miért is hivta éjjel JW éjjel a tv-székházból Kevint.

A nyomozó pedig olyan, mint aki megőrült volna, szét van csuszva rendesen.
Az sem derült ki, mit kért Byeontól, azok után, hogy meglátta MW-t?

HR és Jang beszélgetését kihallgatta Byeon felesége, a reggeli müsorvezető, rohant is rögtön a férjéhez elmondani a hallottakat, miközben szinte biztos, hogy csapdába csalták őt és férjét.
bori4 2018 márc. 12. - 14:54:20 Előzmény Caffee
(9051/9141)
Éppen most sopánkodom a KHT-ban... ez szörnyű szerintem....
Caffee 2018 márc. 12. - 14:49:21
(9050/9141)
Hm, remélem, nem ez lesz a fórum uj kinézete, mert ez nagyon nem jön be nekem.
K. Judit 2018 márc. 12. - 13:30:10
(9049/9141)
Talán azért alakítják így a történetet, mert ha HR egyedül marad (már MW sem követi majd, miután meggyőződött róla, hogy mégis szereti a férjét, a főnökével rosszban vannak, az anyós-após utálja), kizárólag egymásra lesznek utalva, kénytelenek lesznek megbízni egymásban, végre őszinték lesznek, nem képzelődnek, inkább mindent megbeszélnek, talán tényleg reménykedhetnek egy biztatóbb jövőben.
Így az egész gyilkosság, vagy akármi is volt, arra lett jó, hogy mindenki magába nézzen, jó mélyre leásson és megkeresse magában azokat a hibákat, amik javíthatók. Szóval a bizalomról szólt az egész. Persze a négy maradék rész még tartogathat meglepetéseket, ahogy ezt most visszaolvastam, nem egy megszokott befejezés :))

Talán valamelyikük mégis ülni fog, de nem 19 évet, kevesebbet, eldönthetik, hogy érdemes-e várniuk egymásra. Például nem volt szándékos emberölés, hanem mondjuk a félig baleset, vagy véletlen volt. Ami még egy kicsit foglalkoztat, az EJ. Valami bűne biztos, hogy van. Ha más nem, hogy félrevezette a férjet, de szerintem ennél nagyobbat is elkövetett, amit még nem tudunk. Ezt persze az mondatja velem, hogy ő már tényleg meglakolt, ha valóban elkövetett valamit, így őt már nem büntethetik jobban.
Még mindig nem tudjuk, ki tette Kevin kocsijába a brosst, és azt sem, mi volt EJ célja azzal a bizonyos Guns & Roses számmal (Knockin' on Heaven's Door ), mert azzal üzent valamit HR-nek, az biztos. Meg azt sem, hogy HR anyja honnan tudott a titkáról ... Szóval még össze lehetne szedni egy csomó kérdést.

Caffee 2018 márc. 12. - 12:20:22 Előzmény K. Judit
(9048/9141)
"A főügyész elég gyanús, mintha két kapura játszana."
A főügyész és társasága fél HR leleplezéseitől, ezért maguk mellé akarják állitani, számitva HR karrieréhségére?
Azt sem tudjuk, hogy a CEO Kang /főügyész/ mit beszélt meg és egyáltalán miért beszélt Kang apjával.
"A Smpy-n valaki bedobta, hogy a főnökével valószínűleg megbeszélték mit tesznek, amikor HR-nek felajánlották Jang direktori posztját. Látszólag ölik egymást – ez is a cél - de lehet, hogy van egy tervük."

Erre én is gondoltam, de most ugy néz ki, mintha a karrierért melléjük állt volna, tehát elárulta volna alapelveit, sőt igy is nyilatkozik: meg van zavarodva, most bajban van, mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje magát, stb.

K. Judit 2018 márc. 12. - 12:00:57 Előzmény Caffee
(9047/9141)
"Kang testbeszéde arra enged következtetni, hogy megrettent, õt látta a szemtanu vajon?" Engem viszont ez egy kicsit megnyugtat, ugyanis egy jó védőnek nagy színésznek kell lennie. Éppen ő figyelmeztette a feleségét, hogy vigyázzon a vonásaira, mindenki az arcát fogja figyelni megállás nélkül. Szóval ha TW meg lenne rettenve a tanútól, nem látszana az arcán. Remélem, van valami a tarsolyában arra az esetre, ha védekezni kényszerülne...
A Smpi utolsó oldalán van egy táblázat, ami óráról órára leírja azt az éjszakát, ki mikor mit csinált, hasznosnak hasznos, mert gondolatban elég nehéz összeszedni, de sokkal okosabbak nem lettünk tőle :) Már sokszor újra akartam nézni emiatt a 4. epizódot, de fölösleges, tudjuk, hogy a bűntény, vagy baleset, vagy öngyilkosság 3h után következett be, azt viszont nem, hogy ki járt akkor arrafelé ...
K. Judit 2018 márc. 12. - 11:45:43 Előzmény Caffee
(9046/9141)
Na jó, akkor nem parázom, hogy az én gépemmel van baj....
Caffee 2018 márc. 12. - 11:38:21
(9045/9141)
Nekem sem jön be a fórum, csak igy, a port oldaláról.
K. Judit 2018 márc. 12. - 10:42:31 Előzmény K. Judit
(9044/9141)
Valami történt az oldallal különben, teljesen másképp küldtem az előbbi hsz-emet (a műsorújságon keresztül).
Kíváncsi vagyok, csak nálam van-e baj, vagy mindenkinél.
K. Judit 2018 márc. 12. - 10:34:24
(9043/9141)
Én azzal az információval lettem gazdagabb, hogy valószínűleg semmilyen erőszak nem történt a múltban, MW teljesen fölöslegesen gyilkolt és ült (nem is értem, hogy egy 18 éves középiskolás srácnak hogy juthat eszébe azonnal, kérdés nélkül kést rántani). A látszat, HR zilált ruházata láttán borult el az agya, meg sem hallotta, amit a lány mondott, hogy nyugi, nem történt semmi.
Egyébként biztos vagyok benne, hogy HR kölcsönkért az üzletvezetőtől (zálogház volt, nem ékszerüzlet), és kimondva, vagy kimondatlanul "hálát" ígérhetett neki, persze nem hitte volna, hogy az nem olyan egyszerű. Azt gondolta, nem ő lenne az első lány, aki ilyet tesz. Csak időközben meggondolta magát, ezért dulakodtak, de még időben sikerült lelépnie. Talán tárgyalás sem volt, a fiú azonnal bevallotta, hogy ő a tettes.

Ez lehetett az első kísérlete HR-nek, hogy kezébe vegye a saját sorsát. (Nagyon nagy bajt okozott vele főleg MW-nek, de tény, hogy végül is, ha nem is a zálogostól szerezte meg, MW-től megörökölte a tandíjat.) Megvetette különben az anyját, amiért szerelemből hagyta magát átverni, ezért ott maradt egyedül egy gyerekkel. Ilyen sorsra semmiképp nem akart jutni HR, az ő fejében a szerelem csak bajjal, fájdalommal, szegénységgel és megaláztatással jár, tanulva ebből külön is választotta az érzelmeit mindentől…

Ezért mondta a férjének, hogy váljanak el, még mindig azt képzeli, ha szeret valakit (márpedig ugye már összejöttek az előzetesben töltött 48 óra után) azzal nagy bajba fog kerülni az is, akit szeret, ő pedig aggodalmában nem fog tudni tiszta fejjel gondolkozni. A Smpy-n valaki bedobta, hogy a főnökével valószínűleg megbeszélték mit tesznek, amikor HR-nek felajánlották Jang direktori posztját. Látszólag ölik egymást – ez is a cél - de lehet, hogy van egy tervük. Ennek örülnék. Az, hogy az állás elfogadásának miért volt feltétele, hogy Kang Yool irodája lássa el a védelmét a bíróságon, nem tudom, mert keverem ezt a sok Kangot, a főügyész is Kang, TW apja is Kang .... Na mindegy, az a kívánsága nem teljesült HR-nek, hogy a férjét megkímélje, a férj elintézte ugyanis a főügyésznél (!), hogy így is ő védheti a feleségét. Nem tudom, mi ebben a ráció, mert ha HR megállítása a cél, de ők védik, valószínűleg felmentik, akkor mi volt az értelme az egésznek? A főügyész elég gyanús, mintha két kapura játszana.

A szerelem vagy büszkeség kérdés nekem sem teljesen világos, talán valami olyasmi, amit nem is lehet jól angolra fordítani. Az szerintem sem büszkeség, ha folyton duzzogok, éjjel-nappal dolgozom, nem szólók hét évig a feleségemhez. Annyira akarta a nőt, hogy mindent beígért neki, csak épp a gyerek-kérdést felejtették el megbeszélni. Az nem támogatás, ha megsértődöm és hazudok a szüleimnek. (Az anyós meg folyton számolt és vitte nekik a kis teáját abban a hiszemben, hogy ezúttal hátha segít. Senki nem mondta neki, hogy fölösleges, amit csinál.) Azért sem értettem annyira ezt a tragédiát, mert manapság már nyugodtan lehet akár 37-40 évesen is szülni (sőt), tele vannak dohánnyal, a legdrágább kezelést is megfizethetnék. Mindegy. TW elhatározta, hogy marad csak a szerelem mellett, félreteszi a büszkeségét, és talán épp ülni készül a felesége helyett, mert valójában ő sem hisz az ártatlanságában. Tanulhatott volna MW esetéből.
(Remélem MW nem ütötte agyon Kevin fotósát, életben marad, és elnyerheti végre EJ szerelmét :))
Caffee 2018 márc. 12. - 09:32:29
(9042/9141)
Ja igen, mégvalami:
Kang és MW beszélgetnek - lelkiznek valójában, annak sem volt látszólag sok értelme. Kang végre megkérdezhetné MW-t HR multjáról, erre csak az érdekli, hogy MW miért jelentkezett nála kiszabadulása után. ERre MW kiselõadást tart a szeretet és büszkeség közötti különbségrõl, ami látszólag ráillik Kangra is. Végtére is ugy vette el HR-t, hogy HR megmondta neki, hogy nem szereti õt és õ viszont biztositotta, hogy mindenben támogatni segiteni akarja, mire fel sértõdött meg, amikor HR elvetette a gyereket?
A beszélgetés után Kang átgondolja, milyen hibákat követett el a házasságukban, a szeretet helyett a büszkesége határozta meg az életüket - tehát ezért nem beszéltek, éltek mint két idegen egymás mellett, majd ezután jelent meg Kevin, az eltitkolt mult és HR kapcsolata Kevinnel, ami mégjobban felpiszkálta a büszkeségét. Ám eddig is mindig ugy reagált mindenre, hogy márpedig õ szereti a feleségét és mellette marad, segit neki, támogatni fogja. Szóval mégsem hozott ez a beszélgetés olyan falrengetõ változást Kang hozzáállásában. Hm.