Cafee. 2016 dec. 05. - 10:03:12
(7711/9141)
Huhh, én csak a 4. részt láttam kisebb küzdelem árán, mert kétszer megszakadt, igy akkor igyekszem.
De az kiderült, hogy az anyját keresõ kisfiu neve Lee Bang Ji, de õ fiktiv személy, valóságban nem volt ilyen nevü tesója BangWonnak.
K. Judit 2016 dec. 04. - 21:53:27
(7710/9141)
Ezt a másik képet csak azért másoltam ki, mert elgondolkodtató.
A fejkendõs szerzetes is be van szervezve Hong kémhálózatába. Hiába, az információ a középkorban is áramlott ...
(Eszembe jutott a Shin-do nevû szerzetes a TGS-bõl, itt már nincs a szereplõk között.)

Túl vagyok a 4-5-ös részeken, egész jól haladok.
K. Judit 2016 dec. 04. - 21:48:55
(7709/9141)
Találtam még egy képet a kapcsolatokról. A 30. epizódra vonatkozik, de azért el lehet rajta gondolkodni.

Elõször is feltûnik, hogy Hong Inbang már nem szerepel rajta, vajon mi lett vele?
A király, aki ezen King Gongyang-ként szerepel (valójában Lee Bangwa), a legidõsebb LSG fiú. Lány testõre van ...
K. Judit 2016 dec. 03. - 23:46:19
(7708/9141)
Hopp, a legutolsó fotó JJH FB oldalán pont a TGS-bõl van.

Emlékszem, amikor a felesége bundabugyogójával gratulált Gongmin feleségének az áldott állapotához.
Aranyos jelenet volt. Kicsit tahónak nézték ....
Nagy ügy, õk mind a süllyesztõbe kerültek nemsokára, LSG-bõl pedig király lett. A sors iróniája :)
K. Judit 2016 dec. 03. - 23:25:55
(7707/9141)
Megvan hol olvastam, ahol a többi háttérinfót.
A gibang stimmel, de kém lesz belõle, adja-veszi majd a fontos infókat.
K. Judit 2016 dec. 03. - 23:21:16 Előzmény Cafee.
(7706/9141)
Gondoltam, csak egy kicsit fölöslegesnek tartom fárasztani magam az elolvasásával :))

Ezt a lányt (Yeon Hee), akit most megerõszakoltak, fogalmam sincs mibõl gondolom, de egy gibang madamjaként tudnám elképzelni. Az is lehet, hogy olvastam valahol. (Ha elég jó fej lesz, passzol majd az álmodozó tudósunkhoz, Sambonghoz. Az ábra szerint, amit beraktam korábban, lesz is köztük valami .... )

(Jung Yoo-mi-t legutóbb a Maids-ben láttuk, kíváncsi vagyok hogy egy ilyen szerepben végre el tudja-e engedni magát. Jó lenne ...)
Cafee. 2016 dec. 03. - 18:02:12
(7705/9141)
Nem:) legfeljebb kesobb utalnak ra. Meg jo hogy odairtak, hogy falunevek.
K. Judit 2016 dec. 03. - 17:22:06
(7704/9141)
Az ilyen szövegeket szeretem a legjobban :))
(Most tényleg, ezt meg tudja jegyezni valaki? Egyáltalán fontos?)
K. Judit 2016 dec. 03. - 09:40:43
(7703/9141)
Hát bevallom, enyhén szólva nem örültem neki, amikor az iszonyúan sok név (emberek, hivatalok, hivatali posztok nevei) mellé még Konfúciusz idézeteket is beraktak.
Egy epizódot megnézni legalább két órát igénybe vesz, persze néha fel is áll az ember valamiért ... Gondoltam, hogy majd utánanézek én is többek között ennek az "in"-nek ...

Ami viszont még kíváncsivá tett, hogy a castingban nem szerepel Lady Min nevû nõ (talán az eredeti nevén szerepel), viszont a szöveg érzékelteti, hogy többen is szerelmesek belé. Sehol nem találni a nevét, de végül eszembe jutott, hogy volt egy jó oldal a Joseon királyok asszonyainak rövid életrajzával. Nagy nehezen megtaláltam "Royal Ladies of Joseon Dinasty".
Szóval Bangwon feleségérõl van szó. De ha jól sejtem, Sambong is szerelmes lehetett belé ...
K. Judit 2016 dec. 03. - 09:32:34
(7702/9141)
Igen, olvastam én is, nyilván ezért tiltották be Mencius tanait.

Ami azt illeti, pont ilyennek képzeltem Bangwont, a dilemmáját viszonylag gyorsan sikerült megoldania. Igaz, hogy kényszerbõl meggyújtotta a könyvet (ezért nem dekorálták ki a homlokát, viszont megverték), de az örökös szégyenérzet sem fogja bántani, mert a tanúkkal leszámolt. A csalódás az apjában és a tanárában ide vezetett.

Ezt a metszegetést ugyanarról az oldalról vettem, amit linkeltél (bodashiri), elég nehéz lesz összeszedni az epizódokat, de hármat-négyet már metaláltam. Ha nem akarod keresgélni, föltehetem a linkeket.