K. Judit 2015 júl. 29. - 09:45:55
(3641/9141)
Injo uralkodásának 26 éve a legnagyobb katasztrófa, ami az országgal történhetett. Visszafejlõdött évszázadokkal, így lett belõle remete királyság. Még egyetlen drámában sem láttuk, hogy lett volna némi rokonszenves vonása. Még a Három testõrben sem, pedig azt tulajdonképpen két ország némileg hasonló korszakának eseményeibõl gyúrták össze. Abba belefért volna Injot egy kicsit más színben is feltüntetni.... (igaz, volt egy alkalom, hogy már szinte megsajnáltam, amikor félelmében visszafordíttatta a gyaloghintót, hogy minél elõbb hazajusson a biztonságos kis palotájába).

De mi is láttuk más filmekben, pl. a Chuno-ban, milyen állapotok uralkodtak az országban: éhezés, járványok, aszály, árvíz, szabadon gyilkolták egymást az emberek, pokoli idõszak lehetett.

Most tartok ott a szöveges 31-es epizódnál, hogy a hercegnõ mindezekre felhívja Injo figyelmét, persze hasztalanul. Viszont a titkosszolgálat mûködött ezerrel, így szabadultak meg a legtöbb politikai ellenségüktõl. (Ez például tetszik öreg Kangnak, azt mondta, okosabb a király, mint hitte volna.) Híveket meg úgy szereztek, hogy birtokokat adományoztak ...
KJJ éppen a hercegnõt próbálja meg ilyen formán "megvásárolni", persze nem sikerül neki, dolga végezetlenül, dühösen távozik a találka helyszínérõl.
Kangék most kezdik érezni, hogy jóban kéne lenni Kim Jae-junggal...
Tegu 2015 júl. 29. - 09:03:50
(3640/9141)
Mivel Injo es a frakciok, nemesek mandzsu ellenesek, talan epp ezert tartjak meg a loporgyarat, annak erdekeben, hogy harcohassanak a mandzsuk ellen.
Caffe 2015 júl. 29. - 08:53:33
(3639/9141)
Ami Injo es a macskas lany kozotti kapcsolatot illeti, eleg, hogy a lany segitett Injo hatalomra juttatasaban, szepnek tartjak es foleg, hogy JaJeom ajanlja, aki a hatalom valodi birtokosa lesz.
Caffe 2015 júl. 29. - 08:48:20
(3638/9141)
Arra gondoltam, hogy a valos tortenelmi esemenyeket ugy mutatják majd be, hogy kozben Hwayi, Hong, Kangek ide- odacsatlakozasa, harca lesz a fokuszban.
Puccs, hadvezerek sorsa, elso mandzsu invazio, ming- mandzsu ellentet, ming barat szarny packazasai, masodik mandzsu invazio, megalaztatas, Injo betegsege, Hon halala, Injo halala.
Nekem kozben az a kepzetem tamadt, hogy forgatokonyvirot csereltek, teljesen leult a tortenet az esemenyektol fuggetlenul is.
Igen, Injot inkabb a bosszu motivalta es a hatalom szeretete, ami eleg konnyen az olebe hullott az onzo nemesek segitsegevel, de nem lesz sok hatalma, azt a nemesek ragadjak magukhoz.
Jo volt, mikor felhaborodva orjongott HwaYi akcioja miatt es emlekeztettek arra, hogy o pont ezzel a modszerrel kerult hatalomra. Mas am a vilag a tronon ulve, erre lassan rajon. Semmi szimpatikus vonast nem sikerult eddig bemutatnia magarol.
Illiona 2015 júl. 29. - 00:32:51
(3637/9141)
Hwajung 32.

hát nem lehet tudni merre fog irányt venni a sorozat, még 18 rész van hátra.
Az özvegy királyné szerintem fel sem fogja mit csinál, miért, kinek árt és kinek használ.

A hercegnõ pedig jókora csapdában van. Én hiába lesz felirat, csak a hétvégén tudom megnézni ujra, de ebben a 32. részben nem történt annyi minden érthetetlen mint a tegnapi 31. részben.

Továbbra is kevesellem hogy a Hwa Yi és Hong nem közelednek jobban egymáshoz, azután meg csodálkoznak, hogy kihal a dinasztia :))))

Én nem vagyok annyira tisztában a valós történelemmel, mint Ti, de azt hiszem ez az Injó nem annyira frusztrált attól, hogy esetleg rossz király, neki pont elég az hogy egyáltalán király lett.
Azt sem értem hogy szövõdött olyan gyorsan szerelem a macskás nõ, és Injo között. A királyok nem szoktak egy udvarhölgybe egy pillantás alatt szerelembe esni. Fõleg miután ennek a nõnek semmilyen személyisége nincs, csak gonosz és kész.
K. Judit 2015 júl. 29. - 00:22:36
(3636/9141)
Az epen kész van a 31-es fordítása, hát majd holnap ...
K. Judit 2015 júl. 28. - 23:56:13
(3635/9141)
Most végképp nem tudom, merre fogják kanyarítani a sztorit, a puccskísérlet után még 25 évig Injo ül a trónon, sikerül mindent tönkretennie, az ország visszafejlõdésén kívül nem tudom hová akarnának kilyukadni.
Nem hiszem, hogy túlságosan részleteznék az elkövetkezõ háborúkat, hiszen azt elolvashatjuk, ha akarjuk egy történelmi site-on. Csak tipp, hogy nem õ, nem a macskagyilkos ágyas a saját porontyával, és nem Sohyeon koronaherceg lesz a fõ téma (ezeket már sok dráma feldolgozta).

Szóval valamit mégis csak Hwa Yi-val, Honggal és Kis Kanggal, meg a félig japán fiúval kellene kezdeniük, végül is õk lennének a fõszereplõk. Max. Hwa Yi közben megint megakadályoz vagy elolt egy újabb tüzet, mondjuk a puccs idején ... Mindenképpen valami csavarra lesz szükség, hogy ne az ismert történetet ragozzák újra ... Úgy értem, azon kívül, hogy valószínûleg egy párszor megpróbálják majd eltenni láb alól szegényt ...
Tegu 2015 júl. 28. - 23:00:49
(3634/9141)
Viszoont, ha mar samanizmus, akkor HwaYinek erosebbek a lapjai, bar a loporgyartason kivul, amit osszefuggesbe lehet hozni a tuzzel, nem igazan ertem, milyen nagy szerepet jatszott volna az orszag eleteben, Injo es a nemesek leamortizaltak az orszagot hosszu idore. Bar, mintha a keves, injoval kapcsolatos pozitivumok egyike mintha a hadsereg fejlesztese lett volna, amit a fia kamatoztathatott volna, ha nem nyirja ki ez az idegbeteg Injo.
K. Judit 2015 júl. 28. - 21:00:53
(3633/9141)
Ez a vudus trükk (vagy sámánista szertartás) mindig bejön. Elég csak elásni egy-két tárgyat, máris kész a hamis vád.

Tudtam, hogy a macskás nõ nem fogja megvárni, míg KJJ, vagy Injo tesz valamit Hwa Yi ellen, a kezébe vette a dolgokat. És mindig a leggyengébb láncszemeknél támadnak, a gyári munkás kiscsajnál, meg persze Hongnál is próbálkoztak (még mindig nem tudom, ki a PÉ-s király, gyanítom, hogy a koronaherceg, szerintem õ figyelmeztette Hongot, hogy veszélyben van a hercegnõ).
Hongnak óriási szerencséje, hogy a japán srác azonnal megérzi a bajt.
Még azért is gondolom, hogy már szerepel a koronaherceg, mert akit úgy mutatnak be, hogy könyvtárban olvas, az mindig jófiú :))

Kim Gaeshit én is sajnáltam, fõleg miután végül beismerte magának, hogy a király érdekeit sokszor ürügyként használta, valójában mindent szerelembõl (saját maga miatt) tett. Õ legalább belátta, de Miszeng (Lee) sajnos ennél ostobább volt, vagy talán az volt a baj, hogy õ már beleszagolt a gazdagságba, már a kapzsiság beszélt belõle, ezért az utolsó pillanatig nem hitte el mi történik. Szerintem nem nagyon kellett megindokolni akkoriban, hogy az "áruló" király embereit miért végzik ki.

Ma volt egy nagyon ismerõs zene, biztos, hogy valamelyik legelsõ drámából, a PÉ-bõl, vagy a DY-ból. És van egy zene, amit nagyon bírok, mindig akkor adják, amikor valami izgalmas rész következik....
Tegu 2015 júl. 28. - 20:01:25
(3632/9141)
Még lesz egy puccskisérlet. Injot megprobaljak eltavolitani.
Arra is kivancsi vagyok, mikor jonnek rá Injo kovetoi, hogy rossz lóra tettek Injoval, no meg arra, hogy a Minget nem azert gyözték le a mandzsuk, mert Hon nem akarta, hogy Joseon harcoljon, hanem, mert erösebbek.
Érdekes lesz még, hogy hogyan kapaszkodik vissza a hatalomba a Kang família, azt sem bánnám, ha Hong a nagy rácsodálkozások helyett kicsit önállósodna. Vagy HwaYi utánfutója szerepet szántak csak neki?
Két embert utálok most, Injot es a macskás lányt. Miszenget es Gaeshit sajnálom, szerintem nem volt jól aláágyazva a kivégzésük megindoklása, csak, mert Gwanghae emberei voltak, a gyilkosságokra nem derült fény.