K. Judit 2015 máj. 07. - 08:40:40
(2841/9141)
Most hol tartasz?
Tegu 2015 máj. 07. - 08:00:22
(2840/9141)
Á nem, emlékszel, hogy akkor szökött ki a lány a kisfiuval, amikor a királyné titokban találkozott Hon emberével
K. Judit 2015 máj. 06. - 23:01:47
(2839/9141)
Hwajung:
Szerintem azért választotta az özv. királyné a két fiút férj-jelöltnek, mert õk találták meg a gyerekeket, amikor kiszöktek.

Nem tudom, hogy a királyné hogy gyõzte meg az apját, hogy kettejük közül kell választani. Az õ apja nem titkoltan Gwanghae-ellenes, kíváncsi vagyok, belement volna-e egy ilyen házasságba.
K. Judit 2015 máj. 06. - 22:56:40
(2838/9141)
És hogy essék másról is szó, találtam egy kétperces videót a Hélios kulisszái mögül.
Minden olvasható hírnek megörülök, bár annyira nem vagyok oda az akciófilmekért, azért biztos megnézném.
(Végül is a Bad sistert is megnéztem, valami kalóz verziót, a kínai nyelv egy kicsit fura így töményen, de legalább volt felirat.)

https://www.youtube.com/watch?v=hFj2E54nDac

Az oldalon több videó is van, még Siwonnal is van egy rövid beszélgetés.
K. Judit 2015 máj. 06. - 22:47:30
(2837/9141)
Gwanghae-nak, a jelenlegi királynak szerepe szerint 38 évesnek kellene lennie. Kicsit koravén.
A felesége (Queen Munseong) és a fia (Yi Ji) ugyanabban az évben halt meg, gyanús, hogy ugyanabban az évben, vagyis 1623-ban, amikor õt megfosztották a tróntól és számûzték, a családját kivégezték .... borzalom.
Még volt egy lánya az egyik ágyasától, õ viszonylag sokáig, 45 évig élt.
K. Judit 2015 máj. 06. - 22:26:45
(2836/9141)
Ez már a hetedik rész elõzetesébõl van, a kislány felnõtt, megszépült, a fiúnak japán a hajviselete, biztos kiderül, hogyan ismerkednek meg. (Lehet, hogy majd nem ismerik fel egymást? :))))
K. Judit 2015 máj. 06. - 22:17:49
(2835/9141)
Nem tudom pontosan, mikortól kezdte úgy érezni az özvegy királyné, hogy rosszul választott annak idején, amikor átengedte Hon-nak a trónt. (Hívjuk inkább Hon-nak, mert a Gwanghae-t túl nehéz megjegyezni :)) Van egy olyan érzésem, hogy amikor meglátta a lányánál a karkötõt, és eszébe jutottak a jós szavai, attól kezdve kezdte nagy veszélyben érezni magát, ill. a gyerekeit.

Érdekes, majdnem mindenkinek egyszerre esik le, hogy a jóslat a kislányról szól. (Csak zárójelben: én azért nem hagynám, hogy a bizalmasom - a "kutyaszar"-nak nevezett udvarhölgy - embereket gyilkoljon, csak hogy a kedvemben járjon. Igaz, már a király sem volt bûntelen, hiszen a bátyját õ ölte meg, de ebben az esetben a gyilkosságot csak legvégsõ megoldásként vetné be. Pont a kislánynak tett ígérete miatt.)

Én is úgy olvastam, hogy a hercegnõrõl fog szólni a dráma, szerintem Injo-nak is útjában lesz. Különben lehet, hogy az idõsebbik Kang már a jelenlegi király megbuktatását készíti elõ ...
K. Judit 2015 máj. 06. - 22:05:05
(2834/9141)
Ha megnézted a 6-ost, lesz egy meglepetés.
Úgy tûnik, a tök ártatlannak tûnõ Kang, a magasabbik srác apja mozgatja a szálakat, még nem lehet tudni, valójában kinek dolgozik. (Õ volt különben a S. Scandalban Yi San király, akinek már volt szemüvege, és füvet szívott :))
Tõle is kimásoltam egy közmondás-szerûséget:
When you put a hand in a snake pit, don’t forget to borrow someone else’s hand.
(Szabad fordításban: Ha kígyófészekbe nyúlsz, vedd kölcsön valaki másnak a kezét.)

Lee Deok-Hyeong-ot fogja használni, ill. már el is kezdte.
offtopic
Tegu 2015 máj. 06. - 21:46:01
(2833/9141)
Szerintem olyan férjek közül akartak választani, akik apjai eredetileg Gwanghaet támogatták és nyugalmat akarak az udvarban
Illiona 2015 máj. 06. - 21:17:26
(2832/9141)
Hwajung 6

nagyon megható volt a fital fiúnak a kiállása a hercegnõért, látszik, hogy helyén van az esze és a szive, csak az õ kapcsolatát felszinesnek érzetem a hercegnõvel, és bár volt pár különös helyzetben való találkozás, de igazi érzelmekre még éretlen, hazafias lelkületre meg még nagyon fiatal.

nAz özvegy királynét sem értettem, miért akarja hozzáadni a rendõrfõnök fiához, hiszen rangban nagyon alattuk álltak, és a rendõrfõnök nem tudott volna akkora hatalmat összehozni ami õket megvédte volna.