K. Judit 2015 márc. 07. - 11:33:18
(1921/9141)
Világos:
A szolgáló köteles a parancsnak engedelmeskedni, és nem vallhat az ura ellen. De ha - akár parancsra, akár önszántából - meggyilkol valakit, akkor mindenképpen felelnie kell.
Jó kis törvény. (Csak valaki kedvet ne kapjon a visszaállításához ...)
Tegu 2015 márc. 07. - 11:27:07
(1920/9141)
Viszont Inyub megint szolgálóként tesz-vesz a házban. OJH-t nem láttuk.
De ahhoz, hogy Inyub visszakerüljön a védelmi miniszterhez, annak tudnia kell valami tervrõl és beleegyezni, hisz Inyubot elhurcolták mindenki szeme láttára, hogy került volna vissza egyébként?
Tegu 2015 márc. 07. - 11:23:42
(1919/9141)
Ráadásul, szerintem DanJi inkább csak a rangját szereti a fiatalurnak, nem igazi szerelem ez, csak kiugrási lehetõség.

Ami a gyilkosságot illeti, egyrészt a védelmi miniszter tartott egy kiselõadást a feleségének errõl, most nem pontosan emlékszem, de az volt a vége, hogy megfoszthatják a rangjától a feleségét következményként, másrészt a dagadtképünek nem kell elhinni amit mond, még ha tudják is, hogy valószinüleg tényleg a gazda parancsára ölt, õ csak egy szolga, nem számit a vallomása, igy egy egyszerü szolgák közötti gyilkosságként is kezelhetik.

Vagyis valószinüleg létezik a törvény. de a bevett gyakorlat más, a nemesek azt tesznek, amit akarnak.
K. Judit 2015 márc. 07. - 11:22:49
(1918/9141)
Nem tudom. Lehet, hogy valamelyik bejön, de nekem egyik se tetszik.
Egyrészt IY és OJH gondolom nem fognak lealacsonyodni arra a szintre, azt úgysem tudnák visszaadni, amit õk elszenvedtek.
A második akkora pofátlanság lenne, hogy az ég is leszakadhatna.

A király helyében OJH-t kivonnám egy kicsit a forgalomból, a taníttatásával törõdnék (amirõl lemaradt még gyerekként), közben sokat beszélgetnék vele, próbálnám megismerni, esetleg tényleg kifõzhetnének valamit Kim leleplezésére.

És persze Eun-kit is eltávolítanám, menjen Kínába, tanuljon, elmélkedjen, próbálja megemészteni a veszteségeit, felejtsen, és csak azután menjen vissza, miután lenyugodott. Szerelmet nem lehet kierõszakolni, kiérdemelni, megvenni, meghálálni.
Tegu 2015 márc. 07. - 11:05:14
(1917/9141)
Nem az én ötletem, a soompin olvastam egy fejtegetést ,abból indultam ki.
Két irányba mehet tovább a történet:
1. OJH és IY szórakoznak azokkal egyet, akik nem tudják, hogy OJH királyi sarj
2. A védelmi miniszter elmondja a feleségének, lányának, akik most OJH-t próbálják megszerezni férjül.
K. Judit 2015 márc. 07. - 10:53:17
(1916/9141)
Ja nekem is eszembe jutott, hogy már nem is létezik a ManWol, a fõnéni meghalt, OJH-ból herceg lett, a nyilazósból szolgáló, Kim miniszter egymaga nem lehet az egész szervezet. Így persze nincs is miért megbüntetni, a bizonyítékokat elégették, vagy elvesztek, a névtelen bandatagok szétszéledtek (a korábbi gyilkosságokért biztos busás fizetséget kaptak).
Man Wol felszámolva, kipipálva. Azért érdekelne, hogy a király memóriájában maradt-e valami kis emlék belõlük. Mert különben tényleg itt be lehetne fejezni a sztorit.
De Bang Wont nem úgy ismerjük, mint akivel lehet csak úgy szórakozni megtorlás nélkül.
K. Judit 2015 márc. 07. - 10:47:51
(1915/9141)
Maids:
Az jutott eszembe, milyen könnyen felejt Danji is.
Nemrég földelték el egy szolgálótársát állapotosan, mint egy kutyát, õ még sincs kétségbeesve, és valószínûleg meghatódik attól, hogy a gyerek apja örült a hírnek. Pedig õ tudhatná legjobban, hogy az egy nagy gyerek, semmi nem érdekli (csak enni, inni, aludni és szexelni), mégis képes lesz bedõlni neki és arról ábrándozni, hogy a születendõ gyerekével át tudja ugrani a kettõjük közötti óriási társ. rangbéli szakadékot.
Ha jól emlékszem, hentes volt az a srác, akinek tetszik Danji, õt sajnálom a legjobban. Nem elég, hogy valaki másnak a gyerekét kell majd felnevelnie, de a lány - lefogadom - még éreztetni is fogja vele, hogy nem õ volt minden álma.
---
Viszont visszatérve a terhes szolgálóra, egy dolgot nem értek. Ha azt mondják, hogy egy szolgáló a gazdája tulajdona, akár meg is ölheti, akkor - plakát ide, plakát oda - miért szállt ki a rendõrség a Heo-házhoz, miért ásták ki a holttestet, és most miért van a disznóképû is börtönben? Az õ szempontjából nézve, õ csak teljesítette az ura/asszonya parancsát. Ezek szerint azért még sincs a törvényben, hogy a nemes azt tesz a szolgájával, amit akar. Ezek szerint a gyilkosság azért tán mégsem teljesen megengedett.
Pedig a dráma elején OJH is így tudta, amikor kioktatta a lányt, hogy csak ne fogja vissza magát, ha meg akarja pofozni, bármit megtehet vele, még meg is ölheti. Legfeljebb majd ki kell fizetnie az árát.
Tegu 2015 márc. 07. - 10:21:02
(1914/9141)
A nyilazós már szolgaként dolgozik a háznál /elõzetes/
Tegu 2015 márc. 06. - 23:32:42
(1913/9141)
Kár, bár a mai rész után gyakorlatilag be is tudnák fejezni a következõben, most el nem tudom képzelni, milyen bonyodalmak lesznek még 7 részen keresztül.
K. Judit 2015 márc. 06. - 23:23:37
(1912/9141)
A holnapi epizód után már csak három hétig tart a sorozat.
Március végén vége is. Már ki van tûzve a következõ dráma idõpontja a csatornán.