Téma: Dexter

Vanita di Vanita 2016 szept. 25. - 00:44:03
(1287/1327)
Nemrég akadtam rá erre a sorozatra, és elég hamar kivégeztem. Nagyon sok évadot egyszerre néztem meg, annyira fent tudta tartani az izgalmat. A vége azonban nagyon vegyes érzéseket kelt bennem.

SPOILER

Nem tudom felfogni, hogy Dexter képes volt elhagyni a fiát. Õ abban a hitben van, hogy csak pusztulást okoz maga körül, mert sorozatgyilkos, s mint ilyen, csak bajt hoz a szeretteire - ettõl akarja megóvni Harrisont. Az nem merül fel benne, hogy Hannah, akire hagyta, szintén gyilkos ?! Miért lenne õ kevésbé veszélyes a fiára? Ráadásul Harrison az egyetlen ember, akit szeretett, amióta csak létezik, nekem nagyon érthetetlen, hogy elhagyta... :( Lehet, hogy az is közrejátszik abban, hogy így érzek, hogy sosem tudtam igazán megkedvelni Hannah-t, nekem nem jött át a nõ azon oldala, amelyik jó lenne, és amelyik úgy szeretné Dextert.

Debra halála borzalmas... Fõleg az, ahogy ezt intézték, ráadásul eléggé össze is csapták. Dexter simán megöli, majd kiviszi a kórházból úgy, hogy senkinek nem tûnik fel, és végül a tengerbe dobja. Hát... Elég hihetetlen. Számomra ez akkor lenne elfogadható, hogy Dexter végül valóban öngyilkos lesz, és a két Morgan együtt úszkál a habokban az idõk végezetéig - Hiszen õk valóban összetartoztak. Ezt valahogy stílusosabbnak találtam volna, az örök kárhozat nagyon nyomasztó.

Azt sajnálom, hogy végül kb senki nem kapta meg a happy end-jét. Batista ugyan hadnagy lett, de sok szerette odaveszett (Laguerta, Deb, és azt hiszi Dexter is), Masuka kapott egy "gyereket", de se szerelem, se kapcsolat, se semmi... Joey elvesztette Debrát, Deb halott, Harrison árva, Dexter egyedül rohad meg egy farmon, Jamie-t elhagyta Joey, és elvesztette a munkáját. Kb mindenki boldogtalan. Talán az a szomorú benne, hogy túl életszagú.

A "gonoszok" vitték a filmet, mindig nagyon izgalmas karaktereket választották be. Saxontól a hideg rázott,a pasinak nagyon paraszeme van! Szentháromságot viszont fel tudtam volna képelni, annyira irritált, õt szívesen kihagytam volna a sorozatból. Ez igaz Lilára is, borzalmas egy némber (volt).

SPOILER

Ezektõl függetlenül messze az egyik legjobb sorozat, amit valaha láttam, lesznek részek, amiket tutira visszanézek. Mindenkinek ajánlom!
gabor5555 2015 szept. 18. - 15:02:12
(1286/1327)
Már megtaláltam!
gabor5555 2015 szept. 18. - 14:48:24
(1285/1327)
Sziasztok!

Az elsõ évad hányadik részében derül ki, hogy ki a "fõellenség", a darabolós gyilkos? Köszi!
10/10
dropt 2015 jan. 15. - 16:37:16 10/10
(1284/1327)
--SPOILER--

Vegyes érzelmekkel és keserû szájízzel fejeztem be a sorozatot, de az összképet nézve szerencsére több volt a pozitívum. Akár milyen is, nagy élmény volt egy ilyen jellegû sorozatot megnézni, nekem nagyon bejött már az elején, nem egy szokványos történet, az biztos. Két részre lehetne bontani, az 1-4. évad zseniális volt (a 3. talán gyengébb), teljesen kész voltam tõlük, nem sok ehhez fogható sorozatot láttam, már-már mondogattam magamban, hogy ez lesz az all time best, és emlékszem, mennyire örültem, hogy van még 4 évad. Hát, nem kellett volna. Ott valami megtört, egy teljesen más irányba kezdett el haladni a sorozat, ami már nem jött be annyira. Szerencsére a két fõszereplõt nagyon bírtam (Dextert és Debrát), így nem hagytam abba és végignéztem. A vége megint csak csalódás volt. Én azt hiszem, az 1-4. évadbeli Dexter volt az igazi Dexter, akit megszerettem. Úgy gondolom nem kellett volna erõltetni, ezt a jellemfejlõdést, az érzések megjelenését. Én nem azért ültem le nézni a sorozatot, hogy Dexter "jó útra térjen", épp ellenkezõleg, a sorozatgyilkos énje volt az, amire szükség volt a sorozat színvonalának fenntartásához, ezt fenntartani, fokozni, de semmiképp sem elvenni kellett volna. Úgy a 3. évad környékén megjelent Dexter életében a család, feleség, gyerek, amikkel eleinte nagyon jó poénokat lehetett elsütni (apropó poén, a sorozat elsõ felének zseniális volt a humora). Késõbb a család az unalom forrásává vált. Szerintem nem feltétlen kellett volna gyerek, a sorozatba. Hannah karaktere számomra megint csak baklövés volt, és az is, hogy Dexter nem ölte meg az elsõ adandó alkalommal, fõleg, miután a húga életére tört. Ott éreztem igazán, hogy ez már nem az a sorozat, ez már nagyon rossz irányba halad. A régi Dexter szemrebbenés nélkül elintézte volna. Erõltették Dexter érzelmeit, de legalább ne az az irritáló p'csa felé, hanem Debra felé fordult volna. Hihetetlen volt számomra, hogy szinte le se szarja a húgát, akivel addig össze volt nõve, aki mennyi mindent megtett érte, egy olyan nõér, akit 1-2 hónapja ismer, aki ráadásul gyilkos. A sorozat végére Dexter egy puhapöcs lett, nem az, akit megszerettem, aki miatt néztem eleinte. Sajnálom, hogy nem került újra terítékre a kikötõi gyilkos, sokkal jobb lett volna a sorozat, ha az utolsó évadokban már õt vadásszák.

Pár gondolat fõbb karakterekrõl.
Debrához nem volt méltó ez a vég. Szerintem nem kellett volna meghalnia, Dexternek pláne nem kellett volna az óceánba dobni, ez egy kicsit kiverte a biztosítékot. Persze rá kellett jönnie, hogy ki is Dexter, és egy kis depresszió után meg is érthette, elfogadhatta volna (ugye ez a sorozatban is megtörtént). Ha újra elõvették volna a kikötõi gyilkost, és vadásztak volna Dexterre, kemény pillanatokat okozott volna a döntés, hogy ki mellé áll, és hogyan tovább. Összességében én bírtam õt, nõi karaktert talán még soha nem bírtam ennyire.
Quinn, hú, hát hol is kezdjem. Egy giga pöcs, egy jellegtelen, buta statiszta. (Persze nem a színésszel van a bajom, hanem a neki írt szereppel). Eltengett a rendõrségen, ügyre nem emlékszem, amit õ oldott volna meg, nem emlékszem tõle kulcsmomentumokra. Szállt a nõkrõl ide-oda, ennyi volt a funkciója. Emberek, nem lehetett volna vele kezdeni, hogy aztán haljon meg a 2. évadban, és onnantól jött volna Doakes??? Ég-és föld volt a két karakter. Nagyon bírtam Doakes-t is, sajnáltam, hogy így ért véget. Visszatérve Quinnre, egy idõben elkezdett gyanakodni Dexterre, követte, gyanússá vállt, ráállított egy embert, aki képekkel szolgált, amint szemeteszsákokat dob az óceánba. Ez legalább egy kérdõre vonáshoz elég lett volna. Majd a fickó talál valami terhelõt Dexter ellen, el is fogja, meg is osztja Quinnel, aki késõbb annyit tud, hogy meghal a fickó, eltûnik a bizonyíték, csúnyán néz Dexterre, és kész, le van zárva a sztori, hát én beszarok. Majd tucatnyi gyanús esetbe keveredik Dexter Quinn elõtt, semmi reakció, a végén hidegvérrel leszúrja Saxton-t, Quinn elismerõen csettint egyet, és továbbáll. Elég komolytalan volt.
Batista szerethetõ volt, de néha annyira buta, hogy már fájt.
Masuka pedig rengetegszer okozott vidám pillanatot, sokat lehetett rajta röhögni, de a végén erre a lánya elõkerül dologra mi szükség volt? Nem kezdtek vele semmit, csak úgy volt.
LaGuerta amellett, hogy egy irritáló p'csa, még buta is. Tudja, hogy egy vérprofi sorozatgyilkos csapdába készül õt csalni, de nem hív erõsítést.
Matthews is idióta. Számtalanszor került gyanúba Dexter, le se szarta.

A jó, ígéretes karaktereket pedig mind kivágták, újabb baklövés. Rudy, Doakes, Lundy, Lumen, Zac (biztos van még, csak nem jutnak most eszembe). Sok jót ki lehetett volna hozni belõlük.

Mindent összevetve emlékezetes marad a sorozat, az elsõ 4 évad még mindig hiányzik.
1/10
offtopic
hankuk 2014 dec. 14. - 08:20:38 1/10
(1283/1327)
Sajnos nálam teljességgel hazavágta a sorozatot a befejezés. Furcsa volt nézni azt a fordított arányosságot, ami a Breakin Bad és Dexter színvonala között kialakult az utolsó évadok során. Amíg az elõbbit a csúcson tudták abbahogyni, addig itt a rossz forgatókönyvek sajnos minden lelkesedést kiírtották.
Állítólag azért lett ilyen szörnyû a 8. évad, mert a csatorna korábbra rendelte be az utolsó részeket és a íróknak nem volt idejük fejlesztgetni a forgatókönyvet. Az utolsó 12 részben eluralkodó káosz azért még így is megdöbbentõ. Amit el lehetett rontani azt itt mind elrontották. Most komolyan mondom, nem tudnék egy szálat sem mondani, amit sikerült normálisan elvarrni. A maga nemében azért ez is teljesítmény.
Orsi6 2014 nov. 16. - 15:10:07
(1282/1327)
SPOILER:
Épp most fejeztem be. Nem tudom mennyire jó, hogy így rögtön írom le a véleményem, mert elég rendesen elvitt érzelmileg, talán nem ártana racionálisan elgondolkozni az egészen. Akár hogy is nézzük, ez egy nagyon erõsen lélektani krimisorozat. Számtalan kérdés, és elvarratlan szál maradt bennem. Az utolsó részben rengeteg hiba, vagyis nézõpont kérdése, lehet hogy pont ezektõl lett olyan felkavaró. A 7. évadtól kezdõdik számomra egy változás. Dexter egyre unszimpatikusabb személlyé vált egészen a befejezésig. Azt hiszem amit Deb érzett Dex iránt az nem is szerelem volt sokkal inkább rajongás. Feltétel nélküli szeretet. Mennyi mindent képes volt érte megtenni, érzelmi ronccsá vált a hadnagy megölése után. Kezdett egyre mélyebbre süllyedni, de végül Vogel segítségével túllépett a posztramatikus stresszén és elfogadta az akkori pillanatnyi döntését ami akkor gyötörte. Komolyan egyre fájdalmasabb volt ezt nézni, Deb csak egy kis figyelmet akart, de Dex önzõsége határtalan volt. Sok mindent elcseszett ezzel. Az, hogy Hanna olyan fontos volt neki kihatott nagyon sok más döntésére. És akárhogy is szépítjük, õ vitte oda Deb-et ahová került. És tényleg durva, hogy oda dobta ahová a többi gyilkost. Az meg hogy egy gyilkosra bízza a fiát... Feltétel nélkül bízott ebben a nõben aki megpróbálta megölni a nõvérét egész végig. Ott lettek volna a nagyszülõk... Amikor úgy tûnhetett hogy önzõsége eltûnik és elhajt a hajóval, elhagyva a fiát. A lényeg az volt, hogy éljenek a szerettei. Két gyilkos neveli a kicsi gyereket. Az az aprócska kérdés felmerülhet, hogy vajon a gyerek személyiségfejlõdésére ez hogy fog hatni. Máris tanult Dex-tõl. Amit a szülõktõl helyesnek vél azt õ is megteszi. Harrison már el is kezdett hazudni, mert az apja könnyedén megtette. Lehet, hogy a gyerek életben marad, de azért én elgondolkoztam azon, vajon más életet nem e ont majd ki.Egyenlõre ennyijutott eszembe.
SPOILER VÉGE
9/10
promenade 2014 nov. 12. - 09:43:34 9/10
(1281/1327)
A többséggel ellentétben nekem kifejezetten tetszett a befejezés SPOILER! -leszámítva- hogy olyan fõkarakterek (akik mind a 8 évadban jelentõs szerepet játszottak) mintegy háttérbe szorultak, illetve semmi lezárásszerû történést nem tudunk meg róluk, illetve az elkövetkezõ idõszakukról..
Az egyetlen ami Dexternek fontos volt, az a családja, semmi más. Debra halála (ahogy a végén ki is mondja) ráébresztette (ismét), hogy akiket szeret, azokat kivétel nélkül elpusztítja. Hannah iránti szerelme azért volt lényeges (néha túlzottan ömlengõs is), mert ezáltal tudta a fiát is elengedni.. tehát biztonságban érezte Harrisont Hannah mellett.
Az évadok során többször boncolgatta Dexter és Debra, hogy vajon ki is az, aki nem tudna a másik nélkül élni..? Szerintem az utolsó rész adta meg erre az igazi választ.
Végszó gyanánt: Amit a sors elvesz, azt visszaadja, és -vice versa- amit ad, azt vissza is veszi... Képtelen befejezés lett volna (legalábbis számomra) ha egy klasszikus happy end valósult volna meg..
kybuck 2014 szept. 23. - 00:01:58
(1280/1327)
SPOILER!
Nem lett volna szükségszerû, hogy feltétlenül ilyen lelkizõs fordulatok legyenek a lezárásban, persze ilyenkor szokás "újra gombolni a kabátot", de jobb lett volna, ha Dexter nem drámázik annyit és elmegy a nõjével meg a fiával új életet kezdeni.
kybuck 2014 júl. 08. - 03:09:52
(1279/1327)
Immár elkezdõdött a 8. befejezõévad is. Jó szórakozást hozzá!
Killbox 2014 jún. 02. - 19:59:46
(1278/1327)
***SPOILER*** már akinek

A Sötét utas Dexter sorozatgyilkos énje,aki átveszi az irányítást,amikor rájön a gyilkolhatnék,s kezdettõl fogva így emlegette,nem tudom honnan veszitek,hogy csak késõbb - valaki szerint az 5. évadban! - kezdte ezt mondani rá.
mushi 2014 ápr. 22. - 20:18:35
(1277/1327)
jó öreg torrent vagy google: dexter online. ennyi.
babanya 2014 ápr. 22. - 20:16:38
(1276/1327)
Sajnos nem vettem észre múlt hétfõn, hogy elkezdték a 7. évadot, így az 1-es epizódot nem láttam, csak tegnap a 2.-at. Tudna valaki segíteni, hogy hogyan juthatnék hozzá az elsõ részhez, vagy tegye meg már valamelyikõtök, hogy röviden elmondja, nem értem pontosan, hogy mi a helyzet a vérmintákkal, mit keres most a volt fõnökasszony. Puszi mindenkinek
Ominózus jelenet 2014 ápr. 11. - 20:31:09
(1275/1327)
Hétfõtõl ismét magyarul is.
9/10
shoc 2014 jan. 03. - 17:56:36 9/10
(1274/1327)
Tökéletesen egyetértek, köszi hogy leírtad.

Debraval kapcsolatban en is leirnam,
méltánytalanul bántak ezzel a karakterrel az utolsó ket évadban.

Olyan mintha az utolsó ket évadot egy amatõr írta volna.
Eléggé ertéktelen az utolsó ket évad.
Az elso hat pedig nagyon oké.
Clarice 2014 jan. 03. - 10:34:35
(1273/1327)
SPOILER
Nem vagyok oda a sorozatokért, de ezt nagyon megszerettem. Türelmetlenül s feszülten figyeltem minden egyes részt napról-napra. Mégis csalódás ért, amikor eljutottam az utolsó évadig, legfõképp a befejezõ részig. Nem vártam happyenddet, nem is lett volna megfelelõ lezárás, de ez kifejezetten rossz vég volt. Összecsapott, olyan „gyorsan találjunk ki valami befejezést” érzésem volt mindvégig. Vogel karakterének megismerése valóban érdekes lehetett volna, de, amilyen gyorsan jött oly gyorsan távozott is, anélkül, hogy hasznos megdöbbentõ információt tárt volna elénk. Saxon élettörténete alapján izgalmas ellenfélnek tûnt, ám mikor elénk tárták a személy kilétét unalmassá vált. Kellett egy negatív szereplõ, aki keveri-kavarja a szálakat, de semmiféleképpen sem volt Õ valamiféle Fõ gonosz.
Angel-t, Masuka-t és Quinn-t, mint a rossz gyerekeket beállították a sarokba elfekvõ karaktereknek, akiket ha vesz a kamera, mosolyogniuk kell. Félre tették egyszerûen Õket. Hannah megjelenése felesleges volt. A hetedik évadban le kellett volna zárni ezt a szálat. Oké, hogy Dexter szerelmes lesz belé, de a nõ személyiségébõl adódóan mégsem egy gyermeket nevelõ anya. A fõ problémám a karakterrel mégis a jellemtelensége volt. Nem éreztem egy percig sem rajta, hogy egy vagány, önálló, rafinált méregkeverõ lenne, inkább amolyan Barbie baba. Szép meg jó, de ennél többet nem nyújtott.
A legjobban Debra Morgan-t sajnáltam. Õt már akkor „meggyilkolták”, amikor beleszeret a testvérébe. Teljes mélyrepülés, porig alázás jutott neki. Karizmatikus, érzelmeit elrejtõ, helyes döntéseket hozó személyiségbõl egy szenvelgõ senkiházi lett. Értelmetlenné válik önzetlen szerelme, vagy kapott volna Dexterbõl egy kis romantikus morzsát vagy kihagyhatták volna ezeket az érzéseket.
Dexter izgalmas személyiség fejlõdése egy nyáladzó „puha” alakká teljesedik ki. Komoly érzelmi dilemmák helyett Hannah utáni sóvárgását kell hallgatnunk. Nem lett volna rossz befejezés a halála, de ez a nomád életforma valami favágó telepen kifejezetten szánalmas lett.
Egy hozzászólásra reagálva: A „sötét útitárs” kifejezés nem Lumennél jelenik meg elõször, hanem drogfüggõségét nevezi el így Lila. Legalább is az eredeti nyelven, szinkronosan nem tudom, hogyan lett lefordítva.
9/10
shoc 2013 dec. 31. - 11:59:53 9/10
(1272/1327)
Az elso hat évad egész jo, nekem fõleg a negyedik tetszett.

Az utolsó ket evad furán szenvedos lett, tele dramaturgiai hibákkal, de nézhetõ**.
Az elso hat évad nagyon bejött,
az utolsó kettõnél alig vártam hogy vége legyen.

SPOILER
** te jo ég! miert nem vesz föl Hannah legalább egy parokat amikor menekül...dexter egy sorozatgyilkosra bízza a gyereket az anyósa, es a testvérei helyett....
Babi néni 2013 dec. 10. - 19:44:43 Előzmény Jagdglück
(1271/1327)
SPOILER
Hannával kapcsolatban egyetértek én is számítottam, minimum egy parókára, de semmi...
Babi néni 2013 nov. 28. - 23:40:20
(1270/1327)
Borzasztó nagy ûrt hagyott bennem maga után ez a sorozat.

R.I.P.

http://www.youtube.com/watch?v=SgEdfL8K4zg
batmanlover 2013 nov. 19. - 19:40:42
(1269/1327)
de fura...a leírása alapján teljesen amerikai pszihó érzésem van. ugye nem olyan? nem koppintás? ja és azthittem 16nál durvább sorozat. félreértés ne essék még nem láttam belõle egy részt se. de jónak tûnik habár az ismertetõ alapján elég gyér egy sztori. hogy ezt hogy lehet 8 évadon keresztül húzni... kiváncsi vagyok
10/10
Jagdglück 2013 okt. 22. - 14:44:43 10/10
(1268/1327)
Sajnálom, hogy véget ért a sorozat. Elég sok negatív kritikát kapott a befejezés, de szerintem nem volt rossz. Lentebb leírom, hogy miért. Inkább az évadban lévõ elvarratlan szálak, és egyéb érthetetlen momentumok zavartak.

!!!SPOILER!!!
Rita haláláig egy olyan Dextert ismertünk meg, aki mindenáron titkolta sorozatgyilkos énjét, csak a képzeletében létezõ apjával beszélgetett errõl. A 6. évadban már ott volt neki Lumen, és így tovább szép sorjában tudtak a „sötét utasáról”. Egyébként én nem emlékszem, hogy a 6. évad elõtt „sötét utas”-azott volna, itt kezdõdik szerintem a személyiségfejlõdése, illetve nagyban befolyásolja, hogy van egy fia, akire neki kell vigyáznia. Egyre több hibát ejt (sokszor csak a véletleneknek köszönhetõen: mint a Lumennel való találkozás, Debra meglátja a templomban, Hannah-t nem öli meg), kezd normális, emberi érzéseket belevinni a mindennapjaiba. És itt jön az utolsó évad: kezdi megismerni a valódi énjét, azáltal, hogy találkozik Evelynnel, akit gyakorlatilag anyjának tekint, szerelmes Hannah-ba, olyannyira, hogy egy sorozatgyilkosra rámeri bízni a fiát, hogy vigye el Argentínába… ez itt minden, csak nem a hidegvérû, precíz Dexter, akit évadokon át megismertünk.
A legvégén követte el a legnagyobb hibát: nem ölte meg Saxont, azért mert már úgy érezte, hogy nem akar ölni…mint egy csomó filmben, mikor végig szenved a fõszereplõ, és a végén szemtõl szemben áll a gyilkossal, és hatalmat gyakorol felette; hirtelen megijed saját magától és rájön, hogy szánalmasnak érzi, hogy bosszúból megölje. Dexter saját magának akart bizonyítani, az érzések irányították és elégedettnek érezte magát, hogy képes volt lemondani az ölésrõl. Csak sajnos az utolsó napokon kicsit felpörögtek az események, nagy volt az esély a hibázásra, és mindenki baromira össze volt zavarodva.
Debra lebénul, Dexter a „halálba segíti”, de bármennyire is áldozatának tekinti a húgát, nem azt érdemelte volna, hogy bedobja a hulláját a tengerbe a feldarabolt sorozatgyilkosok közé. Ha már csak a barátai érzéseit nézné… de oké, Dexter már eléggé felfokozott idegállapotban van, megértem, hogy ezután az öngyilkosságot választja. Még annak ellenére is, hogy a fiának nem lesz apja.
Nem hiszem, hogy jobb befejezés lett volna, ha kiderül a világ számára, hogy Dexter, a Miami gyilkosságiak vérnyomelemzõje; minden idõk legmázlistább sorozatgyilkosa és villamosszék vár rá. Szerintem baromi nagy szégyen lenne a rendõrség munkájára nézve, hiszen rengeteg ártatlan munkatársuk is meghalt csak azért, hogy Dexter mentse magát. Quinn és Batista helyében, ennek tudatában lehet, hogy öngyilkos lennék vagy örök életemre megkeserednék.
A teljes happy end így nézett volna ki: Dexter, fia és Hannah együtt élnek Argentínában, Debra feleségül megy Quinnhez, Saxont villamosszék általi halálra ítélik.
Ettõl függetlenül nem biztos, hogy happy end, mert Dexter éli tovább életét azzal a tudattal, hogy valójában egy sorozatgyilkos és ártatlan emberek haltak meg miatta. És mivel megváltozott és nem gyilkolna, sokkal nehezebb ezt így elviselni. Így az évad vége szerintem reális. Öngyilkos akart lenni, de nem sikerült. Ez az õ legnagyobb büntetése. Öngyilkosnak lenni a „legkönnyebb” egy ilyen helyzetben, nem kell szembenézni a tetteinkkel, csak gyorsan söpörjük le magunkat a föld színérõl. Végigéli az életét ezzel a baromi nagy teherrel, max. késõbb megöli magát ha már nem bírja cérnával, de legalább szembenézett saját tetteinek következményeivel.
Ami érthetetlen a 8. évadban: egész Miami tud róla, hogy ki az a Hannah McKay, tudják hogy néz ki, de õ reptereken, buszokon, kórházban szaladgál a feltûnõ, szõke hajával és csini rucijával. Legalább annyival lehettek volna hitelesebbek, hogy levágják rövidre, és átfestik sötétre….de hát jólvan, úgy biztosan nem lett volna törékeny végzet asszonya:).
SPOILER VÉGE