Csekély értelmû medvebocs 2012 okt. 23. - 09:52:26
(38/38)
Ma van az 1956-os forradalom 56 éves évfurdulója (akkor is éppen kedd volt).

http://www.youtube.com/watch?v=2C6IV_RkvxE
10/10
Johann 2012 jan. 25. - 14:57:39 10/10
(37/38)
Legközelebb színpadon Dörner Györgyöt Ajkán láthatja a közönség, az elkövetkezõ három napban ugyanis ott adja elõ a Forrás Színház a Karnyónét az õ rendezésében és fõszereplésével (Karnyóné szerepében Bánsági Ildikó, zeneszerzõ Huzella Péter).
Pontos helyszín: Nagy László Városi Mûvelõdési Központ, Ajka
pontos idõpontok: 2012. január 26., 27., 28. 19:00
Továbbiak az elõadásokról: http://nagylaszlovmk.eu/esemeny/berletes-szinhazi-eloadas-forras-szinhaz-karnyone
Sajnálom, hogy itt, Dörner György adatlapján, ezek az elõadások sem jelennek meg...
10/10
Johann 2012 jan. 19. - 10:40:25 10/10 Előzmény agregator
(36/38)
Ebben teljesen egyet tudok érteni veled!
Egyébként legközelebb január 24-én láthatjuk színpadon: Nagykanizsán, a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központban, ahova a Forrás Színház viszi el Karnyóné elõadását - fõbb szerepekben Bánsági Ildikóval, Dörner Györggyel, Krizsik Alfonzzal, Pintér Gáborral és Molnár Anikóval (rendezõ: Dörner György). Valamiért ez az elõadás (meg több másik) továbbra sem jelenik meg a port.hu-n. Pedig már napokkal ezelõtt írtam nekik ez ügyben is... Sajnálatos.
Az elõadásról továbbiak itt: http://kanizsaikultura.hu/hsmk/esemeny/karnyone.html
10/10
agregator 2012 jan. 05. - 23:17:09 10/10
(35/38)
Dörner György jó színész, jó ember.
10/10
barbarossa86 2011 nov. 01. - 16:26:46 10/10
(34/38)
"..márha a vélemény kimondása politizálás."

Ez a lényeg! Dörner "közszereplõ" is, de nem politikus, csupán a véleményét mondja ki. Ellenkezõ esetben a Heti Hetes megmondóit is igen aktív politizálással lehetne vádolni, pedig õk is a véleményüket mondják ki, igaz az õk meglátásaik sokmillió emberhez jutnak el("hála" a kereskedelmi csatornáknak). Dörnerre az a gond, hogy nem abba az "akolba" tartozik, mint a fõsodratú "kulturirányzatok" prominensei.
Miért fáj "nekik" az, hogy egy kis színáz nem az õ kezükben lesz?(választ nem várok rá, a kérés "költõi")
Egyébként remélem, hogy Tarlós a sok vinnyogásra nem fog meghátrálni..
vénasszonyoknyara 2011 okt. 22. - 13:43:48
(33/38)
Na akkor ide is bemásolom ezt a Bayer-Kornis beszélgetést, illusztrálandó, hogyan mûködik nálunk ez a rendszer:

+
# "- ... Mikor a novelláskötetem megjelent (1995-ben) Kornis Mihályt kértem fel, hogy jöjjön el a Litea könyvesházba, mutassa be, mondjon róla pár méltató szót...Még lenyomatban elolvasta, tetszett neki, elvállalta, eljött. Elmondta, amit elmondott, dumáltunk... stb. Eltelt egy év, ritkán találkoztunk, olyankor mindig örjöngött velem, hogy "szemét FIDESZ, ezek antiszemiták, ezek alig várják... (- szó szerint idézem!) ha az Orbán meg a Kövér hatalomra kerül, akkor engem megint a Dunába lönek...!" Hosszú ideig hallgattam..., végighallgattam, de nem vitatkoztam, azt mondtam, én nem vagyok hajlandó... Történt, úgy féléve, hogy Mityu barátom a Magyar Narancsba írt egy szösszenetet hátul a vélemény rovatba, amely cikknek az volt a lényege, hogy "ezek a fideszesek (- ez le van írva!), ezek geci, antiszemita, náci söcselék, és hogy ö nem érti: (- így szól a mondat): Mondsza fiam, Deutsch! Te, aki zsidó vagy, mit keresel ezek között?"
- Na, másfél év hallgatás után "eldölt bennem a borjú" és írtam egy keresetlen választ... Elfaxoltam az én Vágvölgyi B. András barátomnak,
néhány kis mondat kíséretében, hogy "Vagesz! Kérlek, (olvastam Mityut) zsigereimben föl vagyok háborodva, én ezt a választ gondoltam, kéretik betenni a lapba!" Tán csütörtök volt. Péntek este csörög a telefon, feleségem fölveszi: - "Kornis Mihály keres!"... Másfél éve nem keresett telefonon.
- "Szevasz Mityukám, parancsolj!" Üvöltött a vonal másik végén, a következöket: "Szemét állat! Azok után, hogy én bemutattam a novelláskötetedet... hogy képzeled, hogy vitacikket írsz az én cikkemröl?!..." A dolog két szempontból is érdekes:
1. V.B.A. elfaxolja K.M.-nek a nekiírt válaszcikket,
2. Mint utóbb kiderült, megkérdezte a Mityutól, hogy megjelentetheti-e. (Ennyit a független magyar sajtóról, meg a kurva bátor Magyar Narancsról.) (- a válaszcikk máig nem jelent meg. - Cs.K.)
És K.M. folytatta, hogy vegyem tudomásul, hogy aki vele ebben a témában vitatkozni mer, ha akarja ha nem, ott találja magát a nácik között.
És, hogy egy életre tönkreteszem magam egzisztenciálisan, és hogy engem itt mindenki ki fog csinálni...
Üvöltöztünk egymással másfél órát telefonon, ami végül is lecsengett egy olyan dologban, hogy mégis csak európai emberek vagyunk, üljünk le és beszéljük meg a dolgot... Másnap a Klauzál téren összejöttünk Mityuval, ahol már nem üvöltve, hanem atyai jó tanácsként, kezeit a vállamra téve azt mondta: -"Zsolt, vedd tudomásul, hogy népi-urbánus vitában, állást kell foglalni. Nincs olyan, vedd észre, nem lehet kívül maradni. Magyarország erröl szól. És - tette hozzá - ha nem ezen az oldalon foglalsz állást, ahol mi vagyunk, akkor Te náci vagy. Más választásod nincs, vagy náci vagy, vagy igazat adsz nekem, illetve nekünk. És azt is vedd tudomásul, hogy él ebben az országban ötezer értelmiségi, akiknek a véleményével szemben nem lehet politikát csinálni. És ez vagy tetszik nektek, vagy nem tetszik, ez így van."
Gabriella54 2011 okt. 22. - 13:37:10
(32/38)
vénasszonyoknyara 2011 okt. 20. - 21:40:32
(31/38)
Errõl kérdezd meg Lovas Istvánt. Egyik cikkében fejtegeti, hogy az emberiség nagy része értelmi fogyatékos. Vezet autót, bankba jár, dolgozik, ettõl függetlenül retardált. Én hajlamos vagyok ezt elhinni. És akkor meg is van a magyarázat, hogy miért nézik sokan az amerikai filmeket.
BicskaMaxi 2011 okt. 20. - 13:45:05
(30/38)
Ne is menjünk messzire, hogy mennyire megosztottak vagyunk:
http://szinhaz.hu/szinhazi-hirek/42364-az-uj-szinhaz-ugy-reszletei

Ez a háború is a csoportérdekrõl szól. Voltak és vannak igen tehetséges színészek, akik labdába sem rúghattak (talán a nevüket sem ismerjük) pusztán azért, mert nem tartoztak „egy bizonyos körbe“. A színház új vezetésével ennek a körnek az érdekei látszanak sérülni, és ezért indult be a méltatlan sárdobálás. Nézõként engem végtelenül elszomorít „Thália papjait” ilyen helyzetben látni. (http://index.hu/kultur/2011/10/20/gaspar_dorner_adja_vissza_kinevezeset_es_kerjen_bocsanatot_tarlostol/)

Annyi biztos, hogy mostanában színésznek se könnyû lenni.
vénasszonyoknyara 2011 okt. 20. - 11:47:40
(29/38)
Lehet, hogy meg kellene próbálnod magyar filmeket is nézni. Dörner egyik filmje a "Rosszemberek" nemigen lenne zs kategóriásnak nevezhetõ.
Egyéb régi filmek közül megemlíteném neked a "Gyula vitéz télen nyáron"-t. Fergeteges humorú filmszatíra.

Új filmet is ajánlhatok: "Kaméleon".
Persze kinek a pap, kinek a pap pénisze. Lehet nézni Bruce Willis koszos atlétatrikóját és ferihegyi taxishiénákra emlékeztetõ mosolyát is. Rám nem tettek nagy benyomást az említett filmek, sem az Dye hard 1, sem a Dye hard 23.
BicskaMaxi 2011 okt. 19. - 22:22:00
(28/38)
Mert szándékosan megosztottak, szembeállítottak minket. Gyakorlatilag mindenkit mindenkivel. Pedig csak együtt tudunk kilábalni abból a helyzetbõl, amibe jutottunk. Megosztottan nem fog menni.
vénasszonyoknyara 2011 okt. 19. - 19:55:37
(27/38)
vénasszonyoknyara 2011 okt. 19. - 18:34:27
(26/38)
Szerintem meg John McClane hangja helyett emlékezhetnél egy csomó filmszerepére, feltéve, ha nem csak "zs" kategóriás amerikai szarokat néznél.
BicskaMaxi 2011 okt. 18. - 19:31:17 Előzmény BicskaMaxi
(25/38)
OFF
... mert ez már messze nem Dörner Györgyre vonatkozik.

Szóval szerintem azok szeretik a hazájukat, akik felelõsséggel gyermeket nevelnek, többet is, akár hetet is, és azokat munkával, tisztességgel felnevelik. Akik nem arra nevelik õket, hogy tanulj az állam drága pénzén, majd húzz el az országból és csináld meg a szerencsédet külföldön, ahol azt jobban megfizetik.
Vagy az, aki becsülettel dolgozik, és nem a segélyekre bazíroz, vagy lopja szét azt, amit még ér.
De az is, aki tiszteli és védelmezi a magyar nyelvet, a magyar kultúrát, amelyek azon kevés értékeink közé tartoznak, amelyek még megmaradtak.
Vagy olyat tesz a köz érdekében, amibõl neki közvetlen anyagi vagy egyéb haszna nem származik. Például hajlandó hétvégén a szabadidejében elmenni és közmunkával szemetet szedni.
De akár az is, aki olyan kis dologra is odafigyel, hogy egy népszámlálási kérdõívet elektronikusan tölt ki, mert azzal is spórol a köznek.
Szerintem a hazaszeretet nemcsak a kokárdából áll (bár az is fontos), hanem elsõsorban az ilyen dolgokból áll össze.

ON
BicskaMaxi 2011 okt. 18. - 14:19:01
(24/38)
Egyébként érdekes kérdés lenne az is, hogy kinek mit jelent ma a hazaszeretet? A szavakon túl, a tetteiben, a mindennapokban miként nyilvánul meg?
BicskaMaxi 2011 okt. 18. - 14:04:26
(23/38)
*jav.: létezik
BicskaMaxi 2011 okt. 18. - 14:01:40
(22/38)
Arra próbáltam utalni, hogy a kereszténység fölötte áll a politikának. A kereszténységet nem lehet nemzeti keretek közé beszûkíteni, mert azzal éppen a krisztusi tanítás lényege veszne el. Olyan, hogy nemzeti kereszténység, vagy zsidó kereszténység, és sorolhatnám, szerintem nem étezik.
Amellett hazaszeretete nem csak egy keresztény embernek lehet.
Az, hogy keresztény vagyok és szeretem a hazámat, ez így teljesen rendben van, csak a kettõt ne keverjem össze!
BicskaMaxi 2011 okt. 17. - 22:00:24 Előzmény vénasszonyoknyara
(21/38)
Engem nem zavar, ha politizál, csak a vallást ne keverje bele. És nemzeti-kereszténységrõl se beszéljen, mert az Fa-FeO.
vénasszonyoknyara 2011 okt. 17. - 17:16:04
(20/38)
Ismét megkérdezem: ha darvas és Székleti politizálhatott, Dörnernek miért lenne tilos?
Magyarországon a liberalizmus azt jelenti: elfogadjuk a saját másságunkat, nemi aberrációnkat, drogfüggõségünket, a szalámilopást, de nem fogadjuk el, ha valaki a politikai paletta másik oldalán áll. A parlamenti patkóban nem vagyunk hajlandóak a MIÉP képviselõi mellé ülni. Ha rendõrök brutálisan összeverik politikai ellenfelünket, azon gúnyolódhatunk jóízûen. A Heti hetesben "megellett" kifejezéssel kommentálhatjuk, ha a rivális párt miniszterelnökének felesége gyermeket hoz a világra. Ez a mi liberalizmusunk. És aki nem szeret minket az rasszista, fasiszta, kirekesztõ stb.
vénasszonyoknyara 2011 okt. 16. - 18:41:27
(19/38)
Szerintem az lenne igazságos, ha Alföldi Robika lenne az összes színház igazgatója. Õ annyira munkabíró és tehetséges, hogy gyõzné energiával. Steiner Kristófot pedig intendánsnak ajánlanám. Jól kijönnének egymással.