guess.who 2019 okt. 06. - 07:19:06 Előzmény janderka
(7192/18032)
" Aztán hogy végül nem a teljes 612 millió jut-e majd az 5 megnevezett rokonra (vagy az Egyletre),"
No igen, itt megint van egy újabb logikai baki a Stefános örökség-kifizetésben. Ugye ha minden örökös elbukik, akkor a TELJES örökség az Egyletre száll. Ebben az esetben viszont biztosan nem PONT ennyit örökölne Stefán, tehát megint hülyeség volt neki kifizetni idő előtt a pénzt. Valamennyit nyilván kell kapnia, mivel ő mindenképpen, külön feltételek nélkül örökös, de százalékosan nem lehet tudni, hogy mennyi jut ilyenkor az Egyletnek. Simán lehet, hogy mondjuk csak egytized jár Stefánnak például, mivel róla külön nem is rendelkezett Kálmán bácsi.

Megfordítva viszont: ha az írók kifizettették Stefánnak az örökrészét, az azt jelenti, hogy a jelenlegi örökösöknek meg kell maradniuk a játékban (mivel az adott összeg csak így járhat neki), illetve hogy az Egylet nem kap nyilván semmit. Szóval ez a pénzfizetés a legnagyobb spoiler, amit valaha láttunk, köszi RTL! :D
guess.who 2019 okt. 06. - 07:13:50
(7191/18032)
A Kristóf-elcserélősdi nem az én ötletem volt, én továbbra is tartom, amit az elején mondtam, hogy ez egy felfújt és lehéjazott időhúzós lufi, amivel játszadoznak pár részen keresztül, mozgatják Tomikát, Maunikát meg még vagy 2-3 embert, elmeroggyant módra nyomozgatnak – aztán nem jutnak semmire. Mondjuk eljátszatják velük ugyanazt, mint Renikéékkel a múltkor Ausztriában. Ha meg Maunika beavatja Sándort is a dologba, akkor biztosak lehetünk benne, hogy kizárólag kreténkedés lesz az egész. :)

Különben az, hogy a három gyerek Ökörapátiban "született" nem feltétlenül jelenti azt, hogy fizikailag is ott, a ház koszos padlójára pottyantak ki – ez csak megmaradt a közbeszédben régről, amikor valóban otthon születtek az emberek a házakban. :) Tehát nyilván kórházban születtek mindhárman, csak születésüktől a gyermekéveiket ott töltötték a faluban. Ebből a szempontból akár Tomira is mondhatnák, hogy "ott született", hiszen ha jól rémlik, születése után egyből elpostázta az anyja Jolikának és vagy három évig ott is hagyta, tehát a falusi szóhasználatban mondhatják rá, hogy ott született. :)
guess.who 2019 okt. 06. - 07:05:43 Előzmény Lambada
(7190/18032)
"Az első epizódban mi is láttuk a balesetet. Emlékeim szerint elég brutális volt, olyannak tűnt, amit aligha lehet túlélni. Arról nem is beszélve, hogy örökölni csak elhunyt személy után lehet, és Stefi már megkapta az örökséget."

Ez az elmélet amúgy több hibát is tartalmazhat.
Egyrészt a legelső, ami a balesetre vonatkozik: ugyan igyekeztek nagyon durvának beállítani, de alapvetően városban, folyamatos forgalomban (max. 50 km/h sebesség mellett) egy ilyen nem feltétlenül halálos, hiszen például nem került a kerekek alá Kálmán bácsi stb. (Egyébként ez volt talán az egyetlen "akció", amin látszott, hogy profin, kaszkadőrrel oldották meg.) Szóval ezt én még nem tekinteném bizonyítéknak, mivel nem láttunk SEMMIT utána, nem küzdöttek mentősök vagy orvosok az életéért stb... (Jelzem: Katica is orvos, ha más nem, ő biztosan utána tudott volna kérdezni, hogy mi történt, neki elmondták volna a kollegái. De SEMMI: jött az autó, Kálmán meg megszűnt.)
A második mondatodban igazad van mindkét állításodban, DE! vedd figyelembe, hogy ha nem halt meg Kálmán bácsi, és valóban csak megjátssza az egészet (kint héderel egy osztrák klinikán például és figyeli az örökösöket), akkor azt csinál a pénzével, amit akar. Tehát eljátszhatja az örökségesdit minden további nélkül, pedig az valójában, a papírok szerint NEM örökség, hanem egy év után a legrátermettebb(ek) nevére szóló AJÁNDÉK. Emlékezz vissza, hogy papírokat nem mutattak az örökségről, csak a videot játszotta le Marosi, tehát hogy VALÓJÁBAN mit pecsételt le a száraz pecsétjével (ha egyáltalán), azt rajta kívül nem tudja senki. Az is lehet, hogy simán kötött egy szerződést az öreggel az örökségesdi feltételeivel... És ebbe így simán belefér például, hogy Stefán megkapja a pénzét, hiszen rá nem vonatkoztak a korábbi feltételek. (Bár más kérdés, hogy éppen az egyéves feltételrendszer miatt írtam is korábban, hogy botorság volt kifizetni, mivel még bármi változhat, akár új örökös is bejöhet a képbe, ami azt jelenti, hogy a Stefán öröksége is csökken.
guess.who 2019 okt. 06. - 06:53:51 Előzmény amira_daa
(7189/18032)
"egy studioban bármikor utána tudnak bármit forgatni zöld háttér mögött"

Hát végülis igazad van: ha zöld háttér MÖGÖTT forgatják, akkor arra bármit rajzolhatnak utólag. Bár ehhez kár odahívni a színészeket, hiszen úgysem fog látszani belőlük semmi.
4/10
napraforgó 2019 okt. 06. - 04:16:56 4/10 Előzmény guess.who
(7188/18032)
Hát persze! Minden újabb hajmeresztő ötletnek csak és kiárólag az a célja, hogy teljen az idő, minél több epizódot meg lehessen tölteni újabb "érdekes" történésekkel, lehessen rajta agyalni napokig. De egyiknek sincs semmi köze a végkifejlethez, és véletlenül sem abba az irányba mutat, hogy a dolgok megoldódjanak.
4/10
napraforgó 2019 okt. 06. - 03:57:20 4/10 Előzmény amira_daa
(7187/18032)
de itt semmi relácio vagy ésszerűség nincsen sztoriban

A relátiónak (két dolog egmáshoz való viszonya, kapcsolata) semmi értelme, talán rációt (ratio) akartál irni. Ami ugyanaz, mint a következő szó, vagyis ésszerűség.
1/10
janderka 2019 okt. 05. - 23:49:28 1/10 Előzmény Lambada
(7186/18032)
Elvileg nálad a pont! És ezzel tulajdonképpen akár le is lehetne zárniuk a szereplőknek (meg persze nekünk is) az agyalást. De itt jön be a képbe az a kissé talán erőltetett, de végülis elképzelhető ellekoncepció, hogy mi van akkor, ha a pénzének szétosztási gondolatával együtt azt is kifundálta az öreg, hogy elterjesztve a saját halálhrét, úgy juttatja majd pénzhez a családját (vagy az Egyletet), hogy közben azért titokban megfigyelhesse a vielkedésüket. Aztán hogy végül nem a teljes 612 millió jut-e majd az 5 megnevezett rokonra (vagy az Egyletre), hanem kevesebb, az neki végülis mindegy. A pénz így is úgy is rááldozta a családegyesítő ökörapátiskoádra. Addig is mozizik egy jót a háttárből.
Kérdés persze, hogy közben hol és miből él meg??? De ez se akkora gond, ha alapból nem is csak 612 milliója volt, hanem mondjuk 750 és a különsbséget az illegalitásának finanszrozására akarta eleve felélni.
amira_daa 2019 okt. 05. - 23:12:54
(7185/18032)
joéjt itt a forumozoknak :)
amira_daa 2019 okt. 05. - 23:08:00
(7184/18032)
szerintem ugyis bele tudják egy csapdába csalogatni aztán ott megkapja, én nem érzem az ő pozicioját annyira erősnek vagy jonak, ráadásul hogy a szexualitással aki bejön neki azt elcsábitja igy ott is lyukra futhat. meg hát Nándi is még okozhat neki csalodásokat.
5/10
Lambada 2019 okt. 05. - 22:43:03 5/10 Előzmény napraforgó
(7183/18032)
Az első epizódban mi is láttuk a balesetet. Emlékeim szerint elég brutális volt, olyannak tűnt, amit aligha lehet túlélni. Arról nem is beszélve, hogy örökölni csak elhunyt személy után lehet, és Stefi már megkapta az örökséget. Tehát nincs okunk feltételezni, hogy Kálmán mégsem halt meg.
amira_daa 2019 okt. 05. - 22:41:08
(7182/18032)
meg tudod a másik oldal hogy azért a fagyi vissza fog nyalni egy idő után Móninak is. bár elég egy kigyo tipus és genyo de azért emberére találhat.
amira_daa 2019 okt. 05. - 22:00:40 Előzmény Pünkösdi Kató
(7181/18032)
Én továbbra sem értek egyet azzal, hogy Kristóf örökös, ha mégsem Kálmán bácsi az apja.

de itt semmi relácio vagy ésszerűség nincsen sztoriban ezügyben kiváncsi leszek mit kavarnak be és lesz végül a megoldás
amira_daa 2019 okt. 05. - 21:44:41 Előzmény guess.who
(7180/18032)
egy studioban bármikor utána tudnak bármit forgatni zöld háttér mögött. amugy gynus hogy már forgatták a harmadik évadot is hiszen később hideg lesz és elég szar lehet ebben az esőben forgatni bár nagyon esős jelenet még nem volt
offtopic
amira_daa 2019 okt. 05. - 21:42:35 Előzmény guess.who
(7179/18032)

Te idióta, én csak művészi könyveket olvasok:D meg néha forgatokönyveket :D

8/10
Pünkösdi Kató 2019 okt. 05. - 21:40:53 8/10 Előzmény guess.who
(7178/18032)
Én továbbra sem értek egyet azzal, hogy Kristóf örökös, ha mégsem Kálmán bácsi az apja. Stefi nincs nevesítve, tehát ahogy írtam, szépen csengesse vissza az örökséget, azt nem tudom, hogy miből. (Tudom, hogy Kristófnak már nincs meg az öröksége, stb.)
guess.who 2019 okt. 05. - 21:40:18
(7177/18032)
Különben Szláven FB-oldalán október elsején posztolt egy olyat, hogy
"Lassan 150 nap forgatás után rájöttem, hogy Szlávén miért éppen postás lett.
Hát az is zöld, mint a katonai ruha.
Nagyon vigyázzunk a postásokkal! Sose lehet tudni"

Elvileg ha májusban kezdtek forgatni (ahogy korábban mondogatták), akkor lehetséges lenne, hogy ebben nincs benne az első évad, viszont akkor valószínű, hogy már a harmadik évadot is leforgatták (főleg mert az RTL korábban már nyilatkozott, hogy biztosan lesz harmadik évad). Szóval nagyjából mindegy, mit törpölünk itt, már régen dobozban van, hogy mi lesz Kata gyerekével (ha lesz), meg hogy visszatér-e Olga, esetleg leromboltatja-e Subicz Benedekkel a kecskés-Kálmános szobrot is egy csöndes nyári éjjelen, amikor reszket a Hold a tó vizén. :)
guess.who 2019 okt. 05. - 21:33:37 Előzmény amira_daa
(7176/18032)
"Olgát miért nem tudjuk mi történik vele nem ugy volt hogy Nándiéknak fontos Olga meg a Szláven kiléte"

Vedd hozzá, hogy nem csak Olga tűnt el, hanem Nándi is (szerencsére, mindkettő idegesítő karakter), úgyhogy vagy majd húsz rész múlva visszatérnek újult erővel és valami zagyva mellékszállal, vagy kiírták őket hálistennek. :)
guess.who 2019 okt. 05. - 21:30:53 Előzmény napraforgó
(7175/18032)
"Én arra szavazok, hogy ebből a Kristóf nem valódi Szappanos dologból a végén nem hoznak ki semmit, csak egy hétig majd eltökölnek a nyomozgatással"
Plusz egy szavazat!
Alapszereplőket a második évad közepén behozni elég lúzer dolog lenne, márpedig egy örökös eléggé alapszereplőnek számít, szóval kétlem, hogy hirtelen egy elcserélt álKristóf felbukkanna. Ha meg Kristóf nem Kálmán bácsi fia, akkor is a nevén van és nevesítette is az öreg örökösként, tehát nincs miről beszélni.
Szóval újabb időhúzás az egész.
guess.who 2019 okt. 05. - 21:28:16 Előzmény amira_daa
(7174/18032)
"ezt egy elég hires rendező Krzysztof Zanussi könyvében olvastam"

Az biztosan nem a hűtőnek volt a felhasználói kézikönyve? ;) :P :)
Bocsiiiii! :)

offtopic
guess.who 2019 okt. 05. - 21:26:09 Előzmény amira_daa
(7173/18032)
"mert tudod van a titok amit nem mondasz el ( sokszor jobb is mert sokszor nagyobb a fájdalom mint az eredmény)"
Hogyne tudnám: nem szabad elárulni a nőknek, ha róluk álmodunk esténként. :D