1/10
janderka 2019 máj. 29. - 02:09:23 1/10 Előzmény Rojita
(3684/18024)
Régesrég - még bőven a Vajna felbukkanása előtti érában - párszor barátilag elmentünk egy-egy ilyen forint alapú kaszinóba. Beengedtek bárkit. Adtak vizezett jaffát meg kólát, meg sört. Cigizni is lehetett. Volt ruhatár, meg csinos hoszteszcsajok. Ahol én megfordultam, ott főleg gép játékok voltak. Nem is nagyon lehetett velük sokat nyerni. Egyszeri élménynek jó volt. De szokásommá nem vált a téma.
Korábban meg voltak még a hatalmas kihasználatlan hodályokban (néhai kávéházakból lebutított egykori önkiszolgáló éttermek helyén) kialakított Bingó-szalonok is. Ott asszem nem volt korlátlan a pia. De azért olcsón adták. És mindenki katatón nézte a kockás kis táblázatocskáját. Aztán, ha találatot észléet, felkiáltott, hogy: BINGÓ!!!!
7/10
Rojita 2019 máj. 29. - 01:24:34 7/10 Előzmény janderka
(3683/18024)
Ez mind szép és igaz is lehet érzelmileg, (sőt, azt is megértem, ha ma már rá se bírnak nézni a tejszínhabra), de akármilyen elegáns és határozott is volt valaha Kristóf, ma nincs joga dönteni. Feleségétől csak KÉRHET.
Ilyen mondattal hazamenni: "Döntöttem Panna, eladjuk a lakást," - A "döntöttem" a csúcsszemtelenség. Lehetett volna : " muszáj lesz, hogy eladjuk a lakást, bocs", " el kellene adni a lakást, bocs."
A "döntöttem" szó után nem mondom, h lelöktem volna elfuserált életem párját a lépcsőn, de verbálisan azonnal tisztáztam volna a jogi helyzetet. Aztán pedig az ügyintézésbe bevontam volna a családomat (különös tekintettel 190 cm feletti unokatestvéreimet), ezek hiányában pedig a hatóságot.

Valaki nagyon ismeri a kaszinók ingyenpiát osztogató képét.
1/10
janderka 2019 máj. 29. - 00:07:23 1/10 Előzmény Rojita
(3682/18024)
Jajj máááár! :) Attól, hogy se nem mutatták, se nem tettek rá utalást, még lehet Kristóf és Panna közös múltjában számos olyan elem, amely alapján - a jelenleg ismert játékfüggő, lúzer mivoltja ellenére - Kristóf hordhatta ezügyben kettőjük közül a nadrágot.

Hogy például 2002-ben, amikor 22 éves korában összeismerkedtek, Panna még csak egy ágrólszakadt, ügyefogyott kis óvónőképzős nyafka leányka volt, aki bérszámfejtőként megözvegyült édeasnyjával élt együtt egy fogalmas mellékutcára néző igen lepattant állapotú lakásban. Kristóf viszont akkoriban egy feltörekvő nyugat-európai tejszínhabgyártó vállalat ifjú területi referenseként nemcsak hogy a cég teljes fővárosi árukészlete fölött diszponált, de keze alá dolgozott 5 másik értékesítő is - így MLM rendszerben akkor is keresett, ha közben otthon aludt. Panna azonban akkortájt még tudatlan és csóró erzsébetvárosi fruskaként örült, ha ösztöndíjából ki tudta fizetni a sarki tejivóban háromhetente felhalmozott kiflimajszolási tartozását. Ezzel szemben Kristóf, a mindig teli pénztárcájával egyrészt anyagi biztonságot tudott adni a lánynak, másrészt kedves kutyaszemeinek óvó sugarával feledtetni tudta vele depressziós édesanyja által uralt nyomorúságos bérházi létét.
Kristóf haverjaival minden hétvégén lejártak a város legtrendibb klubjaiba csörögni, nyaranta pedig VIP belépővel a Sziget a Volt és az EFOTT fesztiválok sztárjai között bulizhattak. Pannának csak az óvónőképzőre kellett figyelnie. Kutyaszemű Kristóf mindenben ott állt mögötte.
Így teltek el a boldog és vagány 2000-es évek. Aztán, amikor Panna anyja hirtelen megbetegedett és hosszú hónapok kórházi kezelése után követte 67 éves korában elhunyt második férjét, Kristóf pénze is fogyni kezdett. A tejszínhab-biznisz már nem hozott úgy a konyhára, mint korábban, és a jófej haverok is elmaradoztak az ifjú pár mellől. Panna hiába talált viszonylag hamar állást egy budai óvodában, Kristóf munkáiból és az ő pedagógusi fizetéséből egyre nehezebben jöttek ki. Emellett a társasházban megszavazott gázvezetékcserével párhuzamosan szükségessé vált saját lepukkadt lakásuk felújítása is. Amit csak Kristóf korábbi jó fizetése alapján tudtak felvenni. Ráadásul Panna is épp akkorra lett Szofival állapotos, amikor Kristóf cége ellen végelszámolást kért egy beszállító partner.
Nehéz évek jöttek. A srác próbált egy darabig erősnek mutatkozni, de egy idő után beszippantotta őt a könnyen megszerezhető pénz igéretét adó kaszinók ingyenpiát nyújtó cigarettafüstös világa. A rulettgépek azonban nem adományvonalként lettek kalibrálva, így Kristóf tartalékai egyre jobban kezdtek apadni. S mikor Szofi 6-dik születésnapjának reggelén egy külvárosi Bingó-szalonból kellett őt előhalászni, Panna a közös boldog éveik megtépázott emlékének romjain úgy döntött, elválik fiatal korát meghatározó párjától, és kiadta Kristóf útját. De lelke egy darabja beleszakadt az elválásba.
Így most, amikor volt párja került szorult helyzetbe, visszaidézve közös régi szép éveik emlékét, fejet hajtva egyezett bele saját ingatlanörökségének áruba bocsátásába. Akkor még azt gondolva róla, hogy jó döntést hozott...
7/10
Rojita 2019 máj. 28. - 21:54:16 7/10
(3681/18024)
Az újranézéskor tűnt fel (még a tegnapi részben). Kristóf felmegy a feleségéhez és közli:
"- Döntöttem Panna, eladjuk a lakást...."!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ahogy hallottuk, a lakás Panna öröksége. Nyilván a házasságkötésük után Kristóf költözött Pannához. Megvolt a lakás, valszeg bebútorozva. Kristóf a készbe nősült be. Később vettek fel kölcsönt a lakás felújítására. Az is valószínű, h a lakás tulajdonosa csak Panna.
Tehát, ha Kristóf bajba került, pénzre van szüksége, akkor Ő hogy dönthet a lakás eladásáról? Ezt csak kérheti a feleségétől, próbálhatja meggyőzni, de h Ő dönt?
Öröm az ilyen férj.
4/10
napraforgó 2019 máj. 28. - 20:05:15 4/10
(3680/18024)
20. rész
Falusi utcakép tehénnel. (nem emlékszem rá korábbról...)
Anikó újra kinyitja a kocsmát a pasik nagy örömére.
Zsóka cirkuszol, hogy Sándorék nem ettek eleget előző este. Mihály meg csak öntötte beléjük a bort, így ő nem tudott "beszélgetni" velük. Megsértődik Misire, aki nem mutatott kell affinitást Zsóka felháborodásához, ezért megfenyegeti, hogy nem főz rá többet, majd fölmarkolja a kosztpénzt és elviharzik, mondván, hogy magára költi.
Pannához jönnek a bútorszállítók (És Renátó is köztük van!!). A nő Mónika bútoraitól nem tudja elhelyezni a sajátjait, rátelefonál Mónikára, aki elhajtja, ő bútorozottan adta ki a lakását.
Kata elmegy lovagolni Danihoz. Az alapoktól kezdi, mert 15 éve nem ült lovon.
Tibi megint a kocsmapultot támasztja, amikor rátelefonál Anikóra az ügyvédnő. Kérdi megvan-e már a DNS teszt eredménye. Délután ÖA-ba jön, benéz hozzá. Tibi nosztalgiázik, 1997-re emlékezik, az első sörözésükre. Bejön Sándor, megint froclizzák egymást Tibivel, épp csak nem esnek egymásnak.
Panna elkeseredetten és dühösen hívja fel Kristófot, kéri jöjjön, segítenie kell. Kristóf megpróbál kocsit keríteni, Mónikától, Józsitól. (Vajon Tibi és Kata autója miért nem jut az eszébe? Ha Tibi nem is, de Kata tuti kölcsönadta volna - ja, akkor nem balhézhat sem Attila, sem Józsi miatta).
Vali csirkét etet amikor jön Zsóka és dumálni kezdenek a kerítés fölött. A férjeiket szidják. Zsóka hívja Valit, menjen vele Kárásziba. A hazaérkező Kata is biztatja, hogy menjen. Végül is, amíg megjön az ügyvédnő, addig haza is érnek.
Sándor megint féltékenykedik Anikóra, pláne, amikor a nő elutasítja a délutáni randijukat.
Zsóka és Vali nekiindulnak Kárásziba, közben Zsóka tömi Vali fejét a Sándor és Anikó viszonyáról, meg arról, hogy mennyire nem érdekli ez Mihályt. Szidja Anikót, mert őneki minden férfi szabad préda, na meg Sándort is, mert ő meg nem akar elköteleződni.
Kristófnak végül Dia segít, ő kéri el Józsi kocsiját, mintha a boltnak kéne valamit intézni.
Stefi otthon sírdogál, elmondja Anikónak, hogy szakítottak Danival. Anikó vígasztalja, inkább most, mint az esküvő után.
Dani elmondja Lalinak, hogy szakítottak Stefivel. Lali nagyon érdeklődik, hogy ez a szokásos összeveszés, vagy végleg vége. Megjön Józsi is segíteni, most őt húzzák a Mónikával tervezett találkozója miatt.
Kata szemrehányást tesz az apjának, tudja, hogy ő fúrta meg a kórházi állásait. Tibi Robit szidja, aki elárulta. Majd Valit keresi, hol van és ki fog neki ebédet adni?
A laboratórium telefonon jelzi Anikónak, hogy megvan a teszt eredménye, elküldik E-mailben.
Attila a monitoron látja, hogy Kristóf távozik a fia furgonjával. felelősségre volnja a fiát, miért adta oda a kocsiját. Józsi nem érti, miért ne adhatná oda a barátnőjének? Erre Attila diadalmasan közli, hogy a Diácska Kristófnak kérte el a kocsit. Józsi ezen kissé fölháborodik és ráront Diára, hogy miért tette ezt.
Sándor meglátogatja Mihályt, aki elnézést kér Zsóka előző esti műsoráért. Sanyi meg Tibire panaszkodik, meg akarja leckéztetni. Misinek ötlete van, a felesége fülébe kell bogarat tenni, őt kell ráuszítani a férjre.
Megérkezik az ügyvédnő Anikóhoz és pár perc múlva az e-mail is. Anikó viszont nem akarja megnyitni előtte, csak ha egyedül lesz.
Vali hazatér, új ruhát, sálat vett, de Tibit ez hidegen hagyja, rá sem néz.
Kata épp Jolikánál van, amikor Csaba keresi, lenne egy lehetőség náluk..., de majd később megbeszélik.
Kristóf megérkezik Pannához, aki sírva mutatja, hogy nem tudja a saját bútorait hová tenni. Kristóf telefonál valahová szerbül, mire nemsoká megjelenik néhány pasas és rámolnak.
A család az ügyvédnőt várja, aki meg is érkezik. Tibi nagyon tüsténkedik körülötte. Az ügyvédnő konstatálja, hogy Sz. Kristóf nincs jelen.
Kálmán újabb videóüzenetében beszél a tiroli házról. Mindenki szívesebben töltené ott az év hátralévő részét, de Marosi figyelmezteti őket, hogy túl sokat járkálnak el ÖA-ból. Ha ezen nem változtatnak, akkor jönnek a szigorítások.
Anikó végre megnyitja az e-mailt és látja a DNS teszt eredményét: Varga Stefánia apja 100%-osan Szappanos Tibor.
8/10
Mittomén 2019 máj. 28. - 19:28:26 8/10
(3679/18024)
Amikor a TV-ben ment a sori nem tudtam nézni mert nem értem rá, de most egy hét alatt megnéztem az egészet. A Kata-Stefi-Dani-satöbbi szerelmi hatszögben való nyűglődés borzalmas de ezt leszámítva nagyon bejön, főleg a végefelé Dia meg Mónika elrablása, tök izgi volt ahogy mindenki összefogott. Meg tetszenek az ilyen totálhülye részek mint pl a szalmonellás süti meg Szappanosék a fogorvosnál. :) Azért remélem a 2. évadban Mónika visszatalál Nándihoz, ez a Józsi mekkora downgrade hozzá képest... Tomika is lóghatna többet a faterral, ráfér... :D
4/10
napraforgó 2019 máj. 28. - 08:29:54 4/10
(3678/18024)
Kicsit gondolkodtam Dani és Stefi szakításán. annyira nem egyértelmű, hogy egyikük, vagy másikuk hibájából jutottak idáig. Mert Dani tényleg nem nagyon törte magát Stefiért, hisz még csak jegyesek voltak, sokkal többet kellett volna udvarolnia neki (nem minden, ha ágyba visszük a nőt), több figyelmet kellett volna szentelnie neki.
De Stefi is hibás, mert ha komolyan gondolta a dolgot Danival, még véletlenül sem lehetett volna kacérkodnia Tamással, már a legelején kategorikusan el kellett volna utasítsa. De neki tetszett a fiú figyelme, a vicces nyomulása, a játszadozás, egyszóval mindaz, amit nem kapott meg Danitól.
Az, hogy Daninál kezd belejátszani az érzelmeibe Kata jelenléte, másodlagos, mert a kapcsolat, a jegyesség felbomlása igazából nem miatta történt.
Az csak hab a tortán, hogy Kata kéznél van és az ő háta mögött is egy felbomlott kapcsolat van. Így aztán hamar egymásra találnak, de nem igazán lehet tudni, hogy az ő kapcsolatuk mennyire lesz tartós.
4/10
napraforgó 2019 máj. 27. - 20:10:34 4/10
(3677/18024)
19. rész
Attila és Mónika Pestre készülnek, aláírni az adásvételi szerződést. Attila megnézette a lakást egy pesti ismerősével, aki szerint jó a lakás. De azért csak fúj Mónikára, még mindig azt hiszi , hogy ő rendezte meg a fenyegető telefonokat.
Reggel sorban állnak a kocsmánál a törzsvendégek, meg közelben dolgozó munkások. Anikó elhajtja őket a kisboltba. Az emberek lamentálnak, de mennek.
Zsóka reggelire üres retekkel eteti Mihályt, aki lamentál, neki kellene a kalória az erdőben mászkáláshoz. De gondolnia kell a koleszterinjére! Zsóka közben rágja Misi máját, hogy a barátja becsapta őket, hazudott nekik, stb., és csodálkozik, hogy Mihály nem bosszankodik emiatt.Ő ugyanis már napok óta nem alszik a barátaik "árulása" miatt. Végül azt mondja Misinek, hogy hívja meg Sándort és Anikót vacsorára.
A 3 lovász fiú a lovaspólóról beszélget, kezd divatba jönni. De nincs rá pénzük. Talán ha a panzióban lakó pénzes nő befektetene az üzletbe.... Bár Dani szerint nem valószínű, hogy itt nagy kereslet lenne a pólóra. Aztán úgy döntenek, mégis megkörnyékezik Mónikát. Ki húzza a rövidebbettel döntenek, és Józsi lett a hunyó.
Kristóf attól tart, hogy odaszoknak az emberek a kisbolthoz és majd a bolt előtt is megy a piálás. Majd elárulja Diának, hogy előző nap megint hülyeséget csinált, megint sokat vesztett, holott eleinte jó volt a lapjárás.
Anikó és Stefi beszélgetnek, Anikó töri a fejét, honnan szerezzen pénzt. Végül egy egynapos hitelfelvétel mellett dönt. Stefi figyelmezteti, hogy uzsora kamatot kérnek. Majd közli, neki is kellene egy új bicikli. Aztán elárulja, hogy nem tudja, lesz-e az esküvőből valami..., Dani annyira furcsa mostanában.
Sándor jelentést kénytelen írni a tűzrendészeti vizsgálatról. Misi jön, nem érti, mi szükség erre. Majd közli, hogy Zsóka vacsorával várja őket - ez olyan egyleti dolog lesz, mondja.
Stefi egy ruhaállványt állítgat össze, amikor kopogás nélkül beront hozzá Tamás. Elnézést jött kérni, jóvátételként segíteni akar neki. Segítség címén szétbarmolja azt is, amit Stefi már összerakott.
Kristóf és Dia leltároznak a boltban, Attila utasítására. Panna dühösen telefonál rá Kristófra, ott kellene lennie nála, hogy ne egyedül kelljen mindent intéznie. Közli, hogy el fog válni, elege van mindenből. Kristóf könyörög, beszéljék meg.
Megérkezik Attila és Mónika a házhoz, gyönyörű kovácsoltvas kapu, és emeleti korlátrácsok, stb. A fal is tiszta, frissen festett, az emeleti folyosón olyan lámpák, amelyek szállodához illenek, nem egy bérházhoz. elegáns már a lépcsőház is és a folyosók is.
Józsi mérgelődik, hogy neki kell megkeresni a "szőrmés macát". Majd Dani és Stefi kapcsolata a téma, Lali szerint nincs rendben minden. Szerinte Dani már nem is akarja annyira azt az esküvőt.
Zsóka főzőcskézik, jön Dani, ízlik neki a kaja. Zsóka elárulja, hogy vendégeket várnak. Majd a fiát faggatja, mi bántja. Dani panaszkodik Stefire, meg Tamásra, hogy a lány flörtöl a fiúval, meg elment vele Pestre, úgy, hogy nem szól neki előtte.
Zsóka a lány pártját fogja, biztos csak föl akarta magára hívni a figyelmet, és javasolja a fiának, hogy Törődjék többet Stefivel, kedveskedjék a lánynak, virággal, stb. Ne menjen bele valamiféle párbajba, hogy ki tud több új fiút/lányt fölszedni. Dani fogja az anyja virágját és elviszi Stefihez. Ő is váratlanul állít be Stefihez és döbbenten látja a menyasszonyánál Tamást. Leteszi a virágcserepet és pikírten megjegyzi, több sikert a lányhoz, mint ami neki volt, majd megy is. Stefi utána akarna szaladni, de tamás visszatartja, várja meg, amíg a fiú keresi.
Panna fogadja Attilát és Mónikát, aki odasúgja neki, hogy ők nem ismerik egymást! De a szerződésből kitűnik, hogy Panna vezetékneve is Szappanos, így Attila rájön, hogy Mónika megint becsapta, elhallgatta, hogy az öccséé volt a lakás. Utólag ezért is szemrehányást tesz neki.
Dani idegesen rohan el a Szappanos házba (avagy Jolikához, ezt nem sikerült megállapítanom) és Katával találkozik. A lány megpróbálja megnyugtatni és sétálni hívja a hóesésbe. Dani elmondja, hogy nem érti Stefi mit lát Tamásban, miért nem tud tőle megszabadulni. Váratlanul Gyömbért találják meg a bozótosban, úgy tűnik, hogy a ló megint megszökött. Hazaviszik és közben beszélgetnek.
Eközben Anikó hazaér, sikerült elintéznie a hitelt. Stefi ekkor közli, neki még dolga van és elrohan. Pont akkor állít be a lovardába, amikor Kata és Dani között kezdene elmélyülni a "beszélgetés".
Zsóka és Mihály vacsorája érdekesen alakul, Zsóka nekiesik a vendégeiknek, hogy elhallgatták előle a kapcsolatukat. Mihály hiába próbálja enyhíteni a feszültséget az állandó kínálgatással. Sándor is rászól Anikóra, hogy miattad veszítem el a barátaimat, mert te akartál titkolózni. Anikó a legidegesebb, mi közük van Zsókáéknak az ő dolgaikhoz? Anikó közli, hogy nem szégyenli ő Sándort, de mivel még ők sem tudták, hogy mennyire komoly a kapcsolatuk, ezért nem is akarták nyilvánosságra hozni.
Stefi és Dani megpróbálják megbeszélni a dolgukat, de a dolog vége ez esküvő lefújása és a szakítás lesz. Stefi közli, hogy elmegy, és Dani nem tartja vissza.
Tibi a vacsoránál megint undok a feleségével, mindenbe beleköt. Még Kata is rászól, hagyják már abba, fárasztó az állandó vitájuk. Jön Tamás, és ő is enni kér, közben Tibit faggatja, miért rosszkedvű, tán nem mennek jól a taxik? De kiderül, mi nyugtalanítja Tibit, másnap jön az ügyvédnő!
guess.who 2019 máj. 26. - 18:22:41 Előzmény Rojita
(3676/18024)
Szerintem Kristóf mostanában nem jutott el Pestre (vagy legalábbis nem egyedül), így nem volt alkalma próbálkozni és visszaesni, ráadásul utoljára nyert nagyon sokat, amivel szerintem az a hajtóerő szűnt meg, ami a vesztései után újabb és újabb próbálkozásra sarkallta. Elvégre a nagy nyereménnyel megmutatta, hogy jó a "kétpaklis trükk" (bármi legyen is az), azaz ő nem egy lúzer...
guess.who 2019 máj. 26. - 18:20:29 Előzmény svejci
(3675/18024)
Ez volt a cél, ti. hogy az ellenőrnő unszimpatikus legyen (szerintem a feladatot a színésznő tökéletesen megoldotta, éppen annyira volt fanyar és humortalan, hogy ettől állati vicces legyen, minden bunkósága ellenére), illetve nyilván azért lett Stefán éppen Kiss Anna Laura, mert róla eléggé elhihető, hogy a szépségét használja arra, hogy az ujja köré csavarjon minden értékelhető korú hímneműt. Csak aztán mikor Danival nem jött ez utóbb össze (hiszen Danit egy másik, Stefánnál nagypályásabb csavargató kapta el Kata személyében), akkor előjött a hisztis-önző-durva énje és hirtelen úgy képzelte, hogy neki mindig nagy szüksége volt Danira. :)
guess.who 2019 máj. 26. - 18:14:40 Előzmény svejci
(3674/18024)
Szerintem amíg nem történik meg az, amit egy-egy elszólásban elénk tárnak, addig nem kell átértékelni semmit: rengeteg ilyen van, amit mézesmadzagként elhúznak a nézők előtt, aztán ugyanazzal a lendülettel el is felejtik az egészet továbbvinni.

Tami visszahozása valószínűleg ugyanez a kategória: kitalálták Tomika szomorúsága ellen, megmozgatták kicsit vele Stefánt (elvégre mit műveltek Stefi ágyában, fényképpel dokumentáltan?!), de nemigen volt céljuk visszahozni a sorozatba valóságosan is Tamit, ahhoz nem volt elég fantáziájuk, hogy ezt a szálat megint meg kelljen írniuk. :)
guess.who 2019 máj. 26. - 18:11:33 Előzmény Rojita
(3673/18024)
No, azért nyaralni Tami jól tud, a Sohavégetnemérősben már egyszer nyaralt. :)
svejci 2019 máj. 25. - 12:29:01
(3672/18024)
ja, ja.. én is úgy emlékszem... , de, az sem lett tisztázva, hogy miért is...

Más..
Én július 3. hetén szabin leszek...
Gondoltam, hogy ha ráértek, és van kedvetek, gyertek le Tolnára, megláthatjátok, hogy milyen is egy "falu", milyen kocsmába járni...

Napraforgó.., a férjedet is szeretettel látom...
schweitzer@fastron.co.hu
schweitzer@tolna.net
Ezeken a címeken beszéljük meg a részleteket...
Négy főt el is tudok szállásolni...
Kocsival bárhogy, vonattal a 46-oson, BP-Sárbogárd-Baja vonalon lehet jönni...
Egyenlőre ennyi, várom a jelentkezőket...
4/10
napraforgó 2019 máj. 25. - 11:54:33 4/10 Előzmény Rojita
(3671/18024)
Visszaadta, az egyik összefoglalómban írtam, csak nem tudom, hogy mikor.
4/10
napraforgó 2019 máj. 25. - 11:53:18 4/10 Előzmény Rojita
(3670/18024)
Kristóf eléggé be volt tojva, amikor már nemcsak őt fenyegették, hanem a családját is. Panna csak azért leutazott ÖA-ba, hogy elmondja a fenyegető telefonokat, a kocsija kerekeinek kiszúrását, meg az ajtóba karcolt üzenetet. Aztán a behajtók hiába hívogatták Kristófot a mobilján, nem vette föl, erre elkezdték hívogatni a panziót. Így Kristóf után Attila is betojt, hisz neki is volt vaj a fején, bőven....

Aztán Panna beáldozta a lakását és kifizette Kristóf adósságait - mondjuk ezt nem tisztázták, hogy hogyan is tudott Mónika intézkedni a 6 millió átutalása iránt??? hisz nem az ő számlájára került a vételár, a 47 milla. Panna gondolom kifizette a bankot is, hisz hitelt vettek föl a felújításra, így kevesebb maradhatott meg neki 40 milliónál.

Kristóf a fellegekben jár, hogy már nincs adóssága, de pénze még mindig semmi, mert csak a külön fuvarért kapott Attilától valamennyit, a közértben nem dolgozik olyan régen, hogy fizetést kaphatott volna. Mennyi pénz lehetett a zsebében? 20 ezer ft, talán 30 ? És máris elindult a kaszinóba játszani.

Mi lenne, ha megkapná a 102 milliót? Gondolom rögtön belevágna egy kockázatos vállalkozásba, és közben megint játszogatna a különböző kártyabarlangokban.
Vajon hány ilyen kaszinó, kártyabarlang van Budapesten? És hányban ismerik már Kristófot?
7/10
Rojita 2019 máj. 25. - 11:46:50 7/10 Előzmény napraforgó
(3669/18024)
Mónika visszaadta Tibi útlevelét?
(Olyan pörgés volt, - erre én sem emlékszem.)
4/10
napraforgó 2019 máj. 25. - 11:34:13 4/10 Előzmény svejci
(3668/18024)
Az útlevéllel a PM választásnál Mónika megpóbálta megzsarolni Tibit - hogy milyen rendetlen, még ezt is elveszítette, de Tibi visszavágott, plénum előtt vádolta meg Mónikát, hogy betört hozzá és elrabolta.
Aztán egyszer visszaadta Tibinek, de nem emlékszem, hogy mikor és milyen körülmények között.
7/10
Rojita 2019 máj. 25. - 11:21:08 7/10 Előzmény svejci
(3667/18024)
"A Kristóf meg egy igazi lúzer kártyafüggő..... (de, aztán, hogy megváltozik)"

Kristóf számomra még nem "tiszta". Most nagyon megijesztették, kicsúszott alóla a föld. Látja, h miatta vesztették el értékes lakásukat és adóssága miatt felesége, gyereke élete is veszélybe került. Mindent megígér, h megváltozik. De, - kérdés, h be tudja-e tartani az ígéretét? Az az igazság, h most pénze sincs. De mi lesz, ha egy nagyobb összeghez jut? Ha lesz pénz is az örökségből? Nem támad fel benne megint a vágy, h megduplázza a pénzét? Ez a játékszenvedély betegség. Lehet ebből kigyógyulni?
Ugyanakkor jó jel, h (eddig) nem akart újból játszani kis pénzből, hitelre, majd "megadomra." (Emlékeztek, az elején, még a cipőjét is elkártyázta a kocsmában.) Most meg eddig nem nyúlt a kisbolt napi bevételéhez. Egy függő embernek minden pénz közelsége nagy kihívás.
De meddig bírja?
svejci 2019 máj. 25. - 07:18:23
(3666/18024)
Tényleg! Az útlevéllel mi is lett?

Nekem nagyon unszimpatikus volt a múltkor is, meg most is ez az ellenőr nő....
Nagyon látszik, hogy direkt jött, és tudta, hogy be fogja zárni az egységet.....

Hát igen! Stefikénk egy igen csak szélcsap egy kislány.....

A Kristóf meg egy igazi lúzer kártyafüggő..... (de, aztán, hogy megváltozik... ez azért érdekes...)
4/10
napraforgó 2019 máj. 25. - 06:00:17 4/10
(3665/18024)
A két kopasz közül, a magasabbik nagyon megnézte Tibit, és lehet mondani, hogy a kopaszsága, a szakálla nagyon hasonlított rá. Talán ez adta az ötletet Tibi útlevelének ellopásához ??? egy kisméretű vacak fényképen még akár hasonlíthatnak is egymáshoz....