RonaldoHUN 2018 júl. 01. - 10:25:07 Előzmény Samu-Nagy Emese
(178/198)
Jó nagy hülyeséget írtál. Kb. annyira logikus az érved, mintha azt mondanád, a Columbo sorozat káros, mert minden részben megölnek valakit, amivel azt propagálják, hogy gyilkolj nyugodtan. Egy filmnek egészében(!) van mondanivalója. A jeleneteket úgy kell értelmezni mint egy egyenlet részét és semmi értelme, hogy találomra kiszeded belőle a neked nem tetsző elemeket. Érhetőbben: nem az a lényeg, hogy ki kivel és hol kavar, hanem a végeredmény, vagyis az, hogy a tetteknek mi a következménye.
Az , hogy prűd vagy és nem tetszenek neked bizonyos "elemek" az csak a te problémád. Még a mindig közelebb áll a valósághoz, amivel sokkal egyszerűbb azonosulni, és a következmények által "tanítani", mintha már eleve egy cukormázas, szocreál stílusú hazugságot gyártanának.
sostenuto 2018 jún. 30. - 21:41:49
(177/198)
Hát, sok itt a huhogás, pedig nem volt ez olyan rossz, sőt! 2. évad is jó, meg a 3., pesti is. Mi a baj a pesti látképekkel?Ugyanaz van az 1.évadban is a Balatonról. Pornófilmes közhelyek nem ilyenek, tessék megnézni egyet, a színészekről is elég bátran írnak itt butaságokat. A karakterek pedig jók, lehet hogy vannak sarkítások, de ilyenek vagyunk, a történetvezetés is jó, nem mondom hogy minden perce zseniális, de van mondanivalója- és persze mindegyik évad más, viszont nem éreztem esést a végére. Annyi tényleg üres és semmitmondó film létezik, ezt nem keverném közéjük.
1/10
Samu-Nagy Emese 2018 jún. 14. - 09:24:18 1/10
(176/198)
Elszomorító ez a 3. évad.
Már a 2. évadban is voltak problémák, de azt valahogy megmentette Dóra és Levi "násztánca". Mert olyan igenis van, hogy 2 fiatal így közeledik egymáshoz fokról fokra.
De ez a 3. évad csak az alkalmi szexről szól.
Tényleg azt akarjuk hogy a tini gyerekeink így éljék az életüket, ezek után a tévés minták után? Minden részre jut megcsalás, idegennel szexelés....
Mi van???????
Hazug és kártékony.
Legalább legyen benne egy olyan jelenet ahol az óvszer használatát is propagálják. Különben életveszélyes ez az üzenet, kedves alkotók!
Azt üzeni, hogy szexelj bárkivel bárhol, anélkül hogy akár a nevét tudnád.
Az milyen már, hogy Bence felmegy az idősebb nőhöz, hogy beüzemelje a kávégépet és egy mondat után már d..nak.
Vagy Enikő a wcben.
Ezek pornófilmes közhelyek, jézusom!!!!
Több értelmes tartalmat, mert ez így szánalmas és rohadtul igénytelen.
4/10
csincsilla72 2018 jún. 12. - 15:28:36 4/10 Előzmény lillus.
(175/198)
Kérdés, ki volt az eredeti sorozat célközönsége és mi volt a cél. No és azt, te hány éves vagy.
A Balatonon bulizó egyetemisták nem feltétlenül szexelnek orrba-szájba és nem csak a pia és a drog folyik. Ezért volt kellemes meglepetés, hogy normális fiatalok szerepeltek az első évadban. Olyan X-generációs utánérzetűek és nem a Z-generáció agyhalott képviselői.
De megnyugodhatunk, a második évadra már minden a helyére került és a gondolkodni is képes nézőközönség le is kopott.
lillus. 2018 jún. 09. - 23:03:52
(174/198)
Döbbentem olvasom a hozzászólásokat és nagyon kíváncsi lennék vajon hány évesek írják ezeket. Számomra az első évad elég gyenge eresztés volt a többihez képest, bár már annyira nem is emlékszem rá, de nem volt egy nagy durranás. A 2. évad volt igazán jó, életszerűre sikeredett. Itt tényleg ellehet hinni, hogy egyetemisták mentek a Balatonra bulizni és nem 12 éves értelmi szinttel rendelkező felnőttek, mint az első évadban, ami kb. annyira volt eseménydús mint egy esti mese a Minimaxon. Nem értem, hogy aki ennyire prűd, mint itt a hozzászólók és nem tetszik neki semmi, az miért erőlteti ezt a sorozatot? A 2. évadtól kezdve már végre az életről szól az egész, egyedül azt sajnálom, hogy Dóra nincs már benne. Ja és azért pedig nem lesz "ringyó", mert lett volna egy smárolós jelenete Zsófival, ami végül meg sem valósult. Jézusom döbbenet, hogy kik írnak ide, ha ezen felháborodtok szerintem tényleg ne nézzétek, hanem váltsatok át valami totál szexmentes és mindentől mentes sorozatra, ha olyan van egyáltalán. Annak pedig külön örülni kéne, hogy a ronda Vécsei gyerek már nincs benne, nem is értem mit sztároljátok, se külső, se tehetség. Ellenben a többi szereplő mind tehetséges, egytől-egyig tökéletes választás volt. Szóval üzenném a rendezőnek, hogy csak így tovább, és ne törődjön a negatív kritikákkal. :)
Pünkösdi Kató 2018 jún. 04. - 21:13:50 Előzmény pikigeri
(173/198)
Király Dani szerintem azért sem megfelelő erre a szerepre, mert igencsak túlkorosnak tűnik. Nem néztem utána, hogy hány éves a Levit alakító Király Dani, nem is nézek utána, de ránézésre nem a sorozatba való. (bocs')

(A Tanár sorozatról is írtam véleményt, ha gondolod, ott folytathatjuk. Az első résznél keresd a hozzászólásomat, amennyiben érdekel, ne itt offoljunk!)
9/10
pikigeri 2018 jún. 03. - 20:39:07 9/10
(172/198)
Az Egynyári kaland, mint sorozat nekem csak az 1. évadból áll (6 epizód), ami minden szempontból tökéletes. Az 1. évadot Dyga Zsombor rendezte és a forgatókönyvet Kovács M. András írta.
Dyga Zsombor kiváló rendező, Kovács M. András, pedig kiváló forgatókönyvíró és nagyon jól értenek a szakmájukhoz.

A többi évad csak szeretne Egynyári kaland lenni, de sose lesz az.
A 2. évad hiába ugyanaz a sorozatcím az 1. évad szembeköpése.
A 3. évad, pedig az Egynyári kaland, mint cím és brand teljes kiherélése és földbetiprása.
A 2. és 3. évadot ugyanúgy Zomborácz Virág és Akar Péter rendezte és ugyanúgy Zomborácz Virág írta a forgatókönyvét. Mindketten teljesen tehetségtelenek és nem értenek a szakmájukhoz.

1. évad = Tökéletes és számtalanszor újranézhető kategória. Jó casting, jó forgatókönyv, jó sztori, jó koncepció, jó karakterek, tehetséges színészek, jó rendezés, jó humor, igényes és modern, tökéletes balatoni életérzés és hangulat (az 1. évadot Péter, azaz Vecsei H. Miklós, Dóra, azaz Dobos Evelin, Fanni, azaz Döbrösi Laura és Gábor, azaz Héricz Patrik vitték el a hátukon, tőlük színvonalban kissé lemaradva ugyan, de Bence, azaz Rubóczki Márkó és Zsófi, azaz Schmidt Sára is jók voltak). 10/10
2. évad = Egyszer nézhető kategória. Más rendező és forgatókönyvíró, mint az 1. évadban ennek tudható be az óriási színvonalcsökkenés. Új szereplőkre vonatkozó rossz casting, rossz forgatókönyv, rossz sztori, rossz koncepció, az 1. évadból megmaradt jó karakterek összevegyítése a 2. évad új rossz karaktereivel, az 1. évados tehetséges színészek és a 2. évad tehetségtelen színészeinek összevegyítése, rossz rendezés, rossz humor, szinte semmi balatoni életérzés és hangulat (Dóra, azaz Dobos Evelin és Héricz Patrik változatlanul kiválóak, Walters Lili és Király Dániel rosszak). Iszonyatosan érződik Vecsei H. Miklós és Döbrösi Laura hiánya. Vecsei H. Miklós egy epizód erejéig beugrik, de se ez se Dobos Evelin és Héricz Patrik nem tudják megmenteni az évadot, mert az alap koncepció teljesen rossz és tulajdonképpen minden más, mint az 1. évadban. Nem csodálom, hogy Döbrösi Laura a 2. évad forgatókönyvet elolvasva inkább teljes erőbedobással az Aranyéletre (a valaha készült legjobb magyar sorozat) koncentrál és, hogy Vecsei H. Miklós is inkább színházban és a Csak színház és más semmi sorozatban játszik és egyáltalán nem adták a nevüket (Vecsei H. Miklós is csak egy rövid beugró erejéig) ehhez az évadhoz. 10/4
3. évad = Nézhetetlen, borzalmas és értékelhetetlen kategória. Alapvető és végzetes hibák: a Balatonról a helyszínváltás a fővárosra, és a koncepció teljes megváltoztatása (Egynyári kaland cím alatt egy Éjjel-Nappal Budapest klón létrehozása) és a minőség lesilányítása az Éjjel-Nappal Budapest nem létező szintjére. 10/0

Ifjúsági magyar sorozat kategóriájában A Tanár című sorozat az új király.
Pünkösdi Kató 2018 jún. 03. - 19:54:32 Előzmény AzErzsike
(171/198)
Most küzdök a 3. évad 1. részével. Azt hiszem, ezzel mindent elmondtam, de azért részletezem, ne csak annyi legyen, hogy ilyen, olyan, stb. Tele van felesleges jelenetekkel, taxizás, bp-i látképek, madarak, rövidnacis csaj kutyával, stb. Szerintem a Zsófit alakító Sára drámában jobban illene, egy mosolya nincs... Ezek után rádión keresztül figyelem a történetet, mert közben internetezek. Több rész nem lesz nálam, maradok az 1. évadnál. Nem volt tökéletes, ami nem baj, de sokkal élvezhetőbb.

A youtube-os hsz-okat nem értem, dicsérik ezt a sorozatot. Nem baj, nem vagyunk egy véleményen.
AzErzsike 2018 jún. 02. - 23:06:05
(170/198)
Amilyen jó volt az első évad annyira sz..r 2. És úgy látszik a 3. is
Pünkösdi Kató 2018 ápr. 24. - 20:53:17 Előzmény Marcipáncica_
(169/198)
Szerintem Luca flegma stílusa - úgy ahogy - nem lett volna baj, ha életszerű sztorikat kap. De amit művelt a panzióval, a masszázzsal, a klotyóval, a hotelba való bemenetellel, ilyen a valóságban nincs, butaság. El lehet rugaszkodni a valóságtól, de ez nem az a sorozat. Megkockáztatom, még Gáborral is jó fejek lehettek volna, két igen ellentétes természet, de nulla cselekménnyel nincs értelme.
Pünkösdi Kató 2018 ápr. 24. - 20:51:02 Előzmény istok87
(168/198)
egyet értek veled, a 2. évad katasztrófa. Az ismétlést már nem is néztem, elég volt az újságban egy fotó róla, elég volt, hogy az emlékek megcsaptak... A 2. évad egyáltalán nem a balatoni buliról szólt, hanem vmi sáros katyvaszról, oda, ahová nemhogy a gyerekemet nem engedném, de én sem mennék... Pedig ez nagy szó... Élettelen, fertővel teli, ha ilyen a mai balatoni buli, ott nagy a baj. Elrettentésnek jó a 2. évad, hogy az ember 2x is meggondolja magát, hogy kell-e neki a Balaton, miközben sokan azért dolgoznak, hogy igen is, kelljen az itt lakóknak.
Marcipáncica_ 2017 júl. 13. - 13:34:51
(167/198)
Az elsõ évad aranyos volt, könnyed, kedves... valóban "egynyári kaland" :)
Ez a második szerintem már nem hozta a szintet. Egyrészt az új fõszereplõ leányzó flegma, furcsa stílusa számomra sokat rontott az élvezeti értéken, de a túl sok konfliktus és nyomasztó helyzet sem tett jót az egésznek. Pont a kedvessége, könnyedsége veszett el belõle, ami miatt anno olyan sokan dícsérték.
Ha az elsõ évad a maga mûfajában egy 8-9 pont, akkor ez a második maximum 5-öt érdemel.
istok87 2017 júl. 13. - 10:47:50 Előzmény elizabeth
(166/198)
Többen is szerepelnek e nagy sikerû darabban.

http://vigszinhaz.hu/program.php?mid=Ua4bWjtxnpBkyr



Bence szerepei pedig:

http://turayidaszinhaz.hu/team/ruboczki-marko/
istok87 2017 júl. 13. - 10:46:44 Előzmény Pünkösdi Kató
(165/198)
"Luca klotyós jelenete volt nálam a vég, ekkor dõltem hátra, hogy kész, vége."

Zomborácz Virág menjen a jó büdös francba!

***SPOILER***

Lezüllesztett egy kiváló, tiszta, kedvesen naiv sorozatot a saját romlott, aberrált, szélsõségesen liberális szintjére. Nemcsak a sorozatból csinált torzót, hanem a szereplõkbõl is.
Ennek kicsúcsosodása, amikor Dobos Evelin - az elsõ széria vezéregyénisége - a s02e05 részben egy züllött ringyóvá vedlik, aki Sárával akar smacizni?!?!
Sosem gondoltam volna, hogy visszasírom Dyga Zsombort, de vele SOKKAL jobb volt az elsõ évad.
és akkor még nem beszéltünk az elsõ széria zseniális mellékszerepeirõl, a Mucsi-Fullajtár kettõsrõl, a dokinõrõl, aki Vecseivel kacérkodott, a zseniális Kálloy, sorolhatnám. De még a karót nyelt ÁNTSZ-es ellenõr hölgyben is több spiritusz volt, mint ebben a másodikban lévõ mellékszereplõk többségében.
Ide meg egy feslett qrva jutott, aki Bencével cipelteti a masszázságyat, de dramaturgiai szerepe, jelentõsége nem volt, a SZEREPE: NULLA, értékelhetetlen. Amikor az Anna Grand Hotel étteremnél, a hátsó kijáratnál, dolgozói-cigizõs szekcióban egymás mellé huppannak, cigivel kínálja Bencét a lotyó – feltételezem, Zomborácz itt el akarta gondolkodtatni a nézõt a sanyarú sorsokról, a közös nevezõre kerülõ esett emberekrõl, de a katarzis, a hatás helyett egy nagy büdös katyvaszt kapunk, tartalom/történet zéró.
Sajnos Gyabronka is kifejezetten gyenge volt. (max Csuja és - az amúgy általam nem annyira kedvelt - Dobó Kata volt értékelhetõ)

Jut eszembe, valaki(k) itt a köznevelést említette(k). Háááát? Majdnem' leszbicsók, két csajjal egyszerre, munkahelyi szex, egyéjszakás kalandok - hûtlenség, folyamatos piálás, non-stop káromkodás – ezek sokkal dominánsabbak voltak a történeti szálban, mint 1-1 szájbarágós mondat.
Hatásvadász akart lenni az s02e05 részben a házibuliban a nyálas csávó (Wunderlich J.), aki egyszerre mindig két nõvel kavart, ezzel is jó példát mutatva a mai jófej tinilányoknak....
No meg a faxfej, aki Dóra elõtt rejszolt a kocsiban. Szegény Zomborácz V. biztos mindig ilyenrõl álmodott, neki nem jött össze....:)

nektek tényleg ez a "köznevelés"? Biztos, hogy egy sorozatot néztünk?:) Az elsõ széria sokkal inkább "köznevelés" volt, bár én inkább e szót most pozitív értelemben használnom, mintsem pejoratívan, mint itt, az erre utalók; jóval tisztább volt az elsõ széria, amit pont, hogy a mai züllött közerkölcs mellõzése miatt szerettem. Pont ettõl volt üde színfolt az elsõ széria, hogy nem akart a fõsodornak, a ma divatos szabadosságnak megfelelni.

Vicces, hogy mindeközben az origo majd megszakad, hogy az s02-t az s01 fölé emelje, agyba-fõbe hájpolják a második szériát, hetente leírják maguknak, mint az óvodások, hátha elhiszik, hogy ez valóban így is van.:))
Röhej. Miközben tény, hogy ez a frusztrált, femen, FFI-gyûlölõ rendezõnõ kilúgozta az egyik legjobb magyar sorozatot, a kedvenceimet (Dóra, a szerényebb természetû, magának való Gábor) alaposan leamortizálta, folyamatosan, céltalanul káromkodtak végig. Vecsei elsõ szériás alakítása is nagyon hiányzott ebbõl a szériából. ....és sajnos még az Intim Torna Illegal dalt is lebutították, átütõbb volt az elsõben.
Sajnálom....
Kár, hogy Dyga nem tér vissza a 3. szériára....
Edmond Dantes 2017 júl. 09. - 14:19:21
(164/198)
Remélem a 3. évadot senki nem rendezi. Ez a sorozat már a 2. évadra -amit szintén végigkínlódtam- úgy kifulladt, hogy a fal adta a másikat. Mondhatnám stílszerûen: nem is kifulladt, hanem be(le)fulladt. A Balatonba.
elizabeth 2017 júl. 09. - 08:55:46
(163/198)
rEMÉLEM A 3. ÉVADOT dYGA zSOMBOR RENDEZI MINT AZ ELSÕ ÉVADOT.!!!!!!!!!
Pünkösdi Kató 2017 jún. 26. - 21:30:05 Előzmény Linaa18
(162/198)
Így van, így legalább nem kell újra végigszenvednem még egy évadot. Elég nekem az 1. évad, azt megnézem újra, az nézhetõ.
Így, a történtek tudatában egy remek, fantasztikus, abszolút fogyasztható 1. évadot láttunk.
4/10
csincsilla72 2017 jún. 23. - 19:52:30 4/10
(161/198)
Zsófi karaktere az elviselhetetlenségig jutott. Reméljük, a forgatókönyvíró mutat annyi kreativitást, hogy beleír a történetbe egy UFÓ-s elrablást és Zsófi személyisége a felismerhetetlenségig megváltozik :-)
Ha igaz a hír, hogy Dobos Evelin kimarad, akkor részemrõl vége a sorozatnak. Az egyik olyan a kevésbõl, aki valóban jól játszik, a karaktere is érdekes. Ha nem tudják megtartani az eredeti színészeket, akkor pontosan mi értelme is van a folytatásnak?
10/10
Endre21 2017 jún. 22. - 20:54:23 10/10
(160/198)
A 2. évad végét nagyon elkapkodták. Nagyon sajnálom Bencét (Rubóczki Márkó) hogy így kell véget érnie számára a nyárnak. És remélem hogy a 3. évadban összejönnek megint Zsófival (Schmidt Sára). És azt is hogy Vecsei Miki visszatér, mert nélküle egy kicsit üres volt ez az évad! :)
Linaa18 2017 jún. 21. - 23:06:12
(159/198)
A sorozatjunkie szerint Dobos Evelin (Dóra) nem tér vissza a 3. évadban, szóval akkor szépen integethetünk is a nagy nehezen összejött Dóra-Levi szálnak, már ha egyáltalán Király Dani marad az új évadra.