8/10
The Cortez nov. 01. 11:34:11 8/10
(11/11)
Szellemjárásos moziként induló horrordráma, mely a befigyelő klisék ellenére is sokkal több annál, mint aminek elsőre tűnik.
A sztori fokozatosan adagolja az információkat, a rejtélyt, a horrorisztikus motívumokat- meg helyszíneket. A jump scare-ek hatásosak, mivel a legváratlanabb pillanatokban érkeznek. A készítők ügyesen játszanak a fényekkel-árnyakkal, a színhasználattal + a hanghatásokkal. A hangulat erős, a színészi játék úgyszintén, bár Rebecca Hall jó pár arckifejezése leugrik a vászonról. A többször felcsendülő Calvary Cross című betétdal faszán működik, mert passzol a borongós atmoszférához, és még a félelmetes részeket sem vágja tönkre!
Az alkotás többféleképpen értelmezhető. Egyfelől kapunk egy jól megírt, ötletes, ijesztő horrort, de szimbolikus rétegei is vannak: felfogható

sima megőrüléstörténetként

, lehet gyanakodni a

cefrére

, amelyet már kezdettől fogva az arcunkba tolnak az alkotók, továbbá a

depresszió (ami ugye a gyász egyik fázisa)

ugyanúgy elképzelhető megfejtésként. Viszont akárhogy nézzük, a film minden irányból a gyászról szól.
Manterlac nov. 01. 03:48:10 Előzmény Anna Dé
(10/11)
A felszínen valóban az történt, amit leírtál, de a film valójában a gyászról és a lét értelméről szólt.
7/10
User Friendly nov. 01. 00:57:36 7/10
(9/11)
Bírom azokat a horrorokat, ahol egy belső szörnnyel, vagyis saját magával kell megküzdeni a főhősnek. Ebben az műfajban ez egész jól sikerült darab lett, a végét kivéve. A depresszió, az üresség, a gyász megélése, feldolgozása kicsit kísértetházas, kicsit nyomozós horrorba csomagolva.
Igazából kőkemény dráma, amit Rebecca Hall visz a hátán , helyenként zseniálisan.
A történet szép lassan (néha talán túl lassan) csordogál előre, fölösleges ijesztgetés nélkül, de a feszültséget végig tartva, fokozatosan építkezik a végkifejletig, ahol viszont sajnos még egy egészen kicsi katarzist sem kapunk. A vége szerintem egyszerűen leesik a filmről, nem passzol az előzmények drámaiságához, mintha egy sokkal igénytelenebb sztori befejezését biggyesztették volna hozzá. Ezért kár, de ennek ellenére megnézésre érdemes film.
7/10
Anna Dé okt. 11. 22:05:08 7/10
(8/11)
Nem csak a hazban volt éjszaka hanem a nő fejében is. :D
7/10
Anna Dé okt. 11. 21:58:48 7/10
(7/11)

És az nem lehet hogy valójában nem is volt odaát tényleg semmi, csak a nő a sok piától meg a a férje halálától ami sokként érte, elkezdett hallucinálni? Egyébként is egyszer elhangzott a filmben hogy kettőjük közül mindig ő volt a depisebb. Lehet öngyilkos akart lenni a végén. Csak úgy szimplán. A férje meg lehet egy őrült pszichopata volt, aki a fura házakban meg a a feleségére hasonlító nők megölésében élte ki magát. Csak aztán volt egy tiszta 5 perce,aztán ezalatt megölte magát. Lehet a valóság sokkal egyszerübb mint amit beleképzel az ember. ;)


7/10
Katalin93 okt. 10. 23:09:35 7/10
(6/11)
Vége zavaros volt.

Rendben, hogy a férjén keresztül akarja megölni "semmi" a nőt, mert neki mondjuk nincs felhatalmazása rá vagy ki tudja. Viszont a végét befejezetlennek éreztem. Most akkor hagyja elmenni a nőt, míg be nem következik a természetes halála? Hisz ugyanott vannak, mint az elején, a barátnője eddig is támaszt nyújtott (volna). Vagy még folytatódik majd az üldözés csak már nem akarták tovább húzni és a többit a képzelőerőre bízzák?


k11zoltan okt. 09. 23:19:26
(5/11)
Nem volt rossz film, de valóban sok benn az értelmetlenség.
7/10
Anna Dé okt. 09. 17:31:48 7/10
(4/11)
Érdekes sztori :) Nem pontozom le, mert amúgy egész szépen kitöltötte a felesleges időt, csak hát ..hmm. Nekem nem azzal voltak gondjaim mint az előttem hozzászólóknak, engem ezek a kis furcsaságok nem igazán zavartak, ennyire mélyen sose megyek bele egy horror filmbe se, vagy thrillerbe, mert szerintem itt a lényeg azon van hogy végig fenntartsa a figyelmet, és közben izgalmas is legyen. Ez annyira nem volt az, egy kicsit vontatott is volt az egész, sok felesleges részlettel, cirka 30 percbe belelehetett volna süllyeszteni az egészet. De a helyszín meg a megvalósítás az tetszett. Egyszer nézhető darab. (7 pont)
kriszta.g szept. 29. 18:56:50
(3/11)
blood1 hozzászóló pontosan leírta a film lényegét, de nekem mégis zavaros maradt.

Spoiler alert
Arra hogy ez a Nothing üldözi a nőt semmi ráutaló jel nincs, nem volt évtizedekig? Miért a férjét veszi rá hogy ölje meg? Az hogy a férje más nőket öl meg akik hasonlítanak rá azzal miért cselezi ki? A pasi miért nem mondja el a nejének mi történik? A könyvtáros lányt miért nem öli meg? A búcsúlevelében a pasi miért írja hogy már biztonságban van a nő mikor tudja hogy a nothing továbbra is üldözi? Miért kellett a fordított ház? Mire kellettek az okkult könyvek és a bábu?


Összességében izgalmas film de egy katyvasz az egész alaptörténet.
9/10
Ildikó Nóra szept. 28. 17:11:10 9/10
(2/11)
Érdekes, izgalmas, nem az az átlagos film, tetszett, különleges a hangulata, a helyszín, a filmzene is. Rebecca H. jól játszott és jól is állt neki a szerep, a fordulat, csavar is tetszett benne, ami kiderül, nem erre számítottam. Szerintem inkább thriller, mint horror.
7/10
blood.1 szept. 27. 00:09:24 7/10
(1/11)
Magyarul, de még magyar felirattal is a film értelmezhetetlen sajnos. Nagy kár, hogy én végig a magyar feliratra figyeltem.

------------ Spoiler, akik nem értették, mert sajnos a moziban körülöttem kb. senki:
A nő meghalt 4 percre fiatalon, de visszahozták. A kérdésre, hogy mit látott mialatt meghalt, azt mondja, hogy semmit, ami angolul ugye "it was nothing". A film alatt ez a bizonyos "Nothing" üldözi a férjét, hogy vigye vissza neki a halálba a nőt és ezért kezd okkultista kötetek olvasásába és öli meg a hasonmás nőket, hogy ezzel kicselezze őt. ("tricking" a filmben) Erre "nothing" rájön, de a férfi már képtelen megölni több nőt, viszont a feleségét sem bírná megölni, ezért lesz öngyilkos. A film végén, amikor a barátnője beszél a nőhöz, hogy a csónakban nincs senki, az angolul "there is nothing there" és erre a válasza az, hogy tudom "I know" vagyis a nothing egy személlyé vált. Ez a szójáték nagyon zavaros szerintem a magyar feliratokkal.