DUNAWÖLD febr. 04. 13:38:21 Előzmény olahmiki1959
(26/26)
A skót media szerint "bementek a vízbe" - hogyne, a fagyos idōben (Only mad dogs and Englishmen, ez kívànkozik ide).
Élet mindenáron...
Sztem takargatjàk, hogy ne forduljon figyelem a Crime rate, Crime Capital kategóriàra (ami egész Skóciàra érvényes lehet).
DUNAWÖLD febr. 04. 13:28:18 Előzmény olahmiki1959
(25/26)
*Azt viszont nem gondoltam volna, hogy a távoli, hűvös Skócia valamelyik városa is rákerülhetett a bűnügyi listára, ez új volt*.
A legsötétebb Észak, nem süt eleget a nap, mégis le vannak barnulva (...), hiányzik nekik a napfény (...), ami hajlamosító tényezō (?-....) hasonlít a skandinàv krimikre, csak ez igazàból annyira súlyos.
A skandinàv népek a napsütés hiànyàt alkohollal pótoljàk. Ahol viszont alkoholtilalom van... Gondold tovább.
DUNAWÖLD febr. 04. 13:21:43 Előzmény DUNAWÖLD
(24/26)
Sajàt sajtójuk írja.
Gyilkossàgokban az elsōk voltak.
Murder capital.
Crime Capital azóta is.
Ez az adat 2019-2020(!) éveket jelôli, ami különösen aljas, hogy Donetsket vérlàzító módon megnevezi elsōnek (ahol àllamvezérelt népirtàs folyt 2014-2022 között, ami a hàború fō kivàltó oka volt, az agresszív nato-terjeszkedés mellett- errōl szemérmesen sosem ír a globàlsajtó).
DUNAWÖLD febr. 04. 13:05:38 Előzmény DUNAWÖLD
(22/26)
Glasgow was dubbed the “Murder Capital of Europe” with a murder rate higher than Romania and Albania. Scotland's rate of Deaths by Violence was almost double that of our neighbouring countries in the United Kingdom.
DUNAWÖLD febr. 04. 13:04:05 Előzmény olahmiki1959
(21/26)
Nagyon gyorsan kizártàk az idegenkezūséget.
Idegen kéz küldhette a telefonról az sms-t. Azzal mi van?
Majd külöm: Crime Capital Glasgow
9/10
olahmiki1959 febr. 04. 01:12:02 9/10 Előzmény DUNAWÖLD
(20/26)
A hírekben most is ragaszkodnak ahhoz, hogy idegenkezűségnek a gyanúja nem merült fel.
Akkor mi történt? Csak találgatni lehet.
Az egyik beleesett a folyóba, a másik utána ugrott, hogy kimentse, és akkor fulladtak meg mind a ketten?
És mi van, ha szándékosan lökték be őket a vízbe? Annak nincs a holttesteken látható nyoma, elméletileg tehát ez is megtörténhetett.
Akkor viszont az okokat kell kideríteni.
Nem tudom, hogy a skót rendőrség valaha is ki tudja-e deríteni az igazságot.

Azt viszont nem gondoltam volna, hogy a távoli, hűvös Skócia valamelyik városa is rákerülhetett a bűnügyi listára, ez új volt.
DUNAWÖLD febr. 04. 00:13:52 Előzmény olahmiki1959
(19/26)
Mindkét làny holtteste elōkerült.
Nekem nagyon gyanús, a hírek ködösítenek (a fōbérlō kapott egy üzenetet, hogy nem térnek vissza a lakàsba)- ez nevetséges, mert:
1) a holmijaik?
2) deposit? (Minden bérleménynél kérnek, és visszajár, ha megtekintik a lakàst), Mindent rendben talàl a tulajdonos.
Közben gyūjtést szerveznek, màa 2700£-nàl tartanak...
1) Miben segít az a csalàdnak?
2) Az én munkahelyi biztosítàsom Edinburghban
55ezer GBP volt, kb.30 millió Ft. Emlékszem, arra gondoltam:
Nem akarok meghalni, tartsàtok meg a pénzt...
Amikor biciklivel jártam munkàba és vissza este, recepciós kolléganō óvott, hogy a csatornàban végzem...
Akkoriban Skóciàban volt a Crime Capital of Europe egyik vàrosuk.
DUNAWÖLD febr. 02. 05:32:38
(18/26)
"Élet mindenáron"
"Musíme si pomáhat"

Nem beszélek nyugati szláv nyelveket, de akkor is értem, hogy a cím:
"Segítenünk kell"
DUNAWÖLD febr. 02. 05:24:45 Előzmény DUNAWÖLD
(17/26)
Azaz, a szerkesztōnek - meglátjuk, hallasz-e róla.
DUNAWÖLD febr. 02. 05:23:08 Előzmény olahmiki1959
(16/26)
The police won't do it, the politicians won't do it, and sure as hell the lefty PC media won't do it -
Itt a lényeg: A 80-as évektōl nem tesz semmit a yard, a politikusok, vagy a média.
A mi médiánkhoz is csak most jutott el (egy mūsorban hangzott el- ezért ezt a 8 éves cikket-emailt elküldtem a mūsorvezetōjüknek).
DUNAWÖLD febr. 02. 05:16:58 Előzmény olahmiki1959
(15/26)
Addig olvasd - másold ki, és Google Translate, amíg nem törlik.

2016, hol volt még akkor llon Muskt?
És azóta Ldn polgármestere tudjuk, ki lett-
<<<
Our country is going down the drain, fast!

I am sick and tired of switching on the TV and being bombarded with endless bad news and terror attacks.

Just today, another Muslim grooming gang has been sentenced, this time in Rochdale.

Over 10 perpetrators (pictured below) were rounded up after a young English victim walked into a police station and informed police she had also been groomed.

From the age of 14 the girl, described as an "extremely vulnerable young woman", had been repeatedly sexually groomed by a large number of Muslim men in Rochdale.

The grooming gang were sentenced to more than 100 years behind bars for a catalogue of horrific offences against young English girls.

This is why we must start to build a radical, patriotic political alternative, one that will fight for our people without hesitation.

That's why Britain First is fighting hard and making big sacrifices in the forthcoming London elections, to show Labour's Muslim mayoral candidate and the rotten establishment that there days of raping our country are coming to an end.

Are you with me on this?

There is only one option left open to us: Build a robust, highly-organised and militant national resistance movement that will act as a bulwark against the inevitable erosion of our native rights, that will combat anti-British racism and discrimination, and confront and resist the fanatical Islamic movement in this country.

Did our hero ancestors, the lions of Waterloo, the Armada, the Somme, the Battle of Britain, of D-Day, stare death in the face and endure bullets, bombs and shells so that a horde of wretched Islamic savages could overrun Britain and turn our cities and towns into mini versions of Saudi Arabia?

Hundreds of activists stand poised for the coming fightback, and if you cannot get involved as an activist on the "front line" then I need you to help provide the "high octane fuel" that will power our London campaign.

It's up to us to stand shoulder to shoulder in defence of our people: The police won't do it, the politicians won't do it, and sure as hell the lefty PC media won't do it, but together, with your help we can and will defend our people from Pakistani paedo grooming gangs.

Just sit for a moment and think of all the sacrifice, wars and conflicts that made your own life possible - don't you want to leave a worthwhile future for your children and grand-children?

Etc.
DUNAWÖLD febr. 02. 05:06:17 Előzmény olahmiki1959
(14/26)
Még egy bagoly...
Közben én láttam az Idegpályát, és Walkert aikidózni 😁👍👍
https://www.theguardian.com/uk-news/2016/apr/08/rochdale-grooming-case-10-men-sentenced-to-up-to-25-years-in-jail
8 éves a cikk.
9/10
olahmiki1959 febr. 02. 02:25:34 9/10 Előzmény DUNAWÖLD
(13/26)
Most láttam, hogy amíg az előző leveledre válaszoltam, közben Te is írtál nekem. Így jártunk...
Egyébként éjszakai bagoly vagyok, úgyhogy ilyenkor vagyok a legaktívabb, bármikor írhatsz.
9/10
olahmiki1959 febr. 02. 02:20:04 9/10 Előzmény DUNAWÖLD
(12/26)
Nyolc évig élni és dolgozni Skóciában, az nem semmi - ahogy pestiesen mondják. Le a kalappal! Egyfajta tapasztalatnak biztosan jó volt. Talán anyagilag is megérte, gondolom...
Elgondolkoztam, hogy Skócia nem egy távoli, egzotikus ország, hanem itt van Európában, mégis, gyakorlatilag alig tudunk róla valamit.
Állítólag a skót whisky a világon a legjobb - antialkoholistaként ezt nem tudom, csak hallottam róla -, aztán ott van a Loch Ness-i szörny, aminek a legendáját szerintem a skótok azért tartják fenn, hogy legalább néha ennek ürügyén írjanak róluk valamit az újságok - aztán van még a skót kockás szövet, aminek a minősége és a minták sokfélesége valóban lélegzetelállító, végül, ami még eszembe jutott, a skótok szabadságharca az angolok ellen, amit Mel Gibson "Rettenthetetlen" című filmjéből ismerhetünk.
És nagyjából ennyi.

Azt hiszem, Skócia egy hideg-rideg ország - legalábbis, ez a kép alakult ki róla -, Te jól tudsz írni, nem gondoltál még arra, hogy egy humoros, szórakoztató formában megírt könyvben megoszd az olvasókkal az ottani tapasztalataidat? Lehet, hogy lenne rá érdeklődés, mert Skóciáról nem olvastam még regényt, vagy novellát, de útikönyvről sem nagyon hallottam még.

A lányok talán nem akarták végleg elhagyni a hazájukat, egyszerűen a jobb kereset reményében mehettek ki dolgozni, hogy az ott összegyűjtött pénzből itthon új életet kezdjenek.
Lehet, hogy egyszer ez is kiderül. Vagy nem...
DUNAWÖLD febr. 02. 01:55:11 Előzmény olahmiki1959
(11/26)
Ismerve a brit hatóságokat- ne szàmíts ràjuk semmilyen szinten!
Most nem küldök semmit, nehogy véletlenül elolvasd, és jobban aludj.
9/10
olahmiki1959 febr. 02. 01:40:00 9/10 Előzmény DUNAWÖLD
(10/26)
Köszönöm a belinkelt cikket, az elejét nagyjából értettem is, aztán átváltottam a magyar fordításra, úgy könnyebb volt olvasni.
Sajnos, közben úgy néz ki, hogy újabb fejlemények történtek, és mindkét lányt holtan találták meg.
Borzasztó lehet a hír a szülőknek, akik eddig még remélhették, hogy a lányok életben vannak, csak nem tudnak, vagy nem akarnak életjelt adni magukról.
De a rejtélyek egy része azért megmaradt. (A hatóságok azt mondják, idegenkezűség gyanúja nem merült fel...:)
Lehet, de még nem tudjuk, hová indultak, miért titkolóztak annyira, miért nem mondták meg senkinek, hogy hová mennek, és főleg, hogyan kerültek mindketten a folyóba.
Talán egyszer ez is kiderül...
Köszi még egyszer a cikket.
DUNAWÖLD jan. 31. 23:15:46 Előzmény olahmiki1959
(9/26)
Éltem (azaz inkàbb csak dolgoztam) Skóciàban 8 évig. Évente 5-6 alkalommal utaztam onnan haza, mindenhova. Túl ridegnek talàltam. Takarítani fenn Északon meg kàvézóban dolgozni, ahogy ezek a lànyok, ezért érdemes elhagyni a hazàjukat?
9/10
olahmiki1959 jan. 31. 22:59:35 9/10 Előzmény DUNAWÖLD
(7/26)
Én is olvastam a híreket, de délután még azt írták, hogy találtak ugyan egy holttestet, de egyelőre még nem lehet biztosat tudni, folyik az azonosítás.
Aztán az is nagy kérdés, hogyha valóban az egyik magyar lányt találták meg, akkor mi van a másikkal.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi fog kiderülni erről a rejtélyes ügyről.