10/10
Johann 2012 febr. 20. - 22:36:02 10/10
(2/2)
És máris rájöttem a dolog nyitjára! Én rontottam el a dolgot - legalábbis részben. Ezért máris elnézést kérek mindenkitõl!
A megfejtés pedig: az Uránia mozit meg lehet találni a színházak között is, ekkor csak a koncertek látszanak (és - felteszem - a színdarabok látszanának még, ha lennének) és külön meg lehet találni a mozik között is, ekkor pedig a filmek. Most nem merengek el rajta, hogy a koncert mennyivel színházabb, mint mozibb. :)
A lényeg, hogy itt én tévedtem (el), még egyszer bocsánat!
A megoldás másik része viszont az, hogy ezt a filmet sajnos kétszeresen vették fel a port.hu adatbázisába, és azért nem jelenik meg itt a holnapi vetítés, mert az Urániához a másikat tették be. Természetesen egyazon filmrõl van szó! (Elillanó évek, 2010, Rendezõ Puszt Tibor, könnyû belátni, hogy nincs két film ezekkel a paraméterekkel.)

Úgyhogy ez a kettõs magyarázata az általam tapasztalt furcsaságnak. A hiba fele tehát vastagon az enyém volt. Ezzel együtt talán jó lenne orvosolni a másikat is, és egyesíteni a "két" filmet. (Ez esetben nyilván itt is látszana a holnapi vetítés.)
10/10
Johann 2012 febr. 20. - 22:23:03 10/10
(1/2)
Valóban nagyon emberi volt az a derû és anekdotázás, ami áradt ebbõl a portréfilmbõl és persze fõleg Csurka Istvánból, az idõs íróból. Örülök, hogy újra leadta a hírTV vasárnap, Csurka István temetésének másnapján.
Tanulságos volt látni, milyen szeretettel és tisztelettel mesélt egy-két évvel idõsebb zsidó származású barátjáról, akit talán Váli Józsefnek hívtak. Nesze neked, antiszemita billog.
Valamint örömmel fedeztem fel Csukás István jellegzetes arcát is a nagy balatoni bográcsozásokról bevágott régi fényképeken.

Sajnálom, hogy itt, a film adatlapján nem jelenik meg: holnap este 19:00 órától az Uránia Nemzeti Filmszínházban is látható lesz ugyanez a portréfilm. (Sajnos jelenleg az Uránia mozi mûsora itt, a port.hu-n egyáltalán nem található meg, leszámítva a koncerteket. Természetesen továbbra is mennek filmek is az Urániában, többek között ez a Csurka István portréfilm is, lásd itt: http://www.urania-nf.hu/jegyfoglalas/napvalaszt.php?id=71633114&datum=20120221
Nem tudom, mi lehet az oka, hogy nem mutatja az port.hu az Uránia mozi mûsorát...)

Mindenesetre a filmet mindenkinek ajánlom, aki kíváncsi rá, ki is volt Csurka István valójában.