Téma: Elkrtuk

offtopic
Sz. Péter 2022 márc. 27. - 11:47:14
(725/925)
Attól, hogy TE nem akarsz változást, még van pár millió szavazó aki igen.
Ha beszélgetnél emberekkel országszerte, meg lennél lepődve, hogy hányan utálják Gyurcsányt és Orbánt is! Igen, mindkettőjüket egyszerre (mivel nem csak fekete/fehérben látnak mint egyesek).
De ettől még szükségesnek tartják az összefogásra szavazni, hogy a regnáló rablóbandát elzavarják.

offtopic
Sz. Péter 2022 márc. 27. - 11:39:23
(724/925)
"a másikról pedig az, hogy teljesen megbízhatatlan, amit sorozatosan igazol is"

Mikor igazolta a másik? Mikor kormányon volt? Ja, még nem volt.
És hagyjuk már ezt a baromságot, hogy MZP az Gyurcsány embere. Előtte még mást szajkóztak.
https://www.youtube.com/watch?v=rCDqccJeww4&ab_channel=s%C3%A1ndorJ%C3%A1nos

Pont olyan hazugság mint amiket a plakátokon olvashatsz:
MZP négyszeresére fogja emelni a rezsit!
MZP háborút akar és oda fogja küldeni a gyerekeinket harcolni!
MZP elveszi a 13. havi nyugdíjat!

offtopic
Sz. Péter 2022 márc. 27. - 11:29:17
(723/925)
Mit látok? Mit láttunk mikor az MDF-re szavaztunk 90-ben?
Vagy mikor utána az MSZP-re, SZDSZre, Fidesz-re? Nem tudta senki, hogy milyenek lesznek.
De változást akartak az emberek. Ahogyan sokan most is.
1/10
offtopic
Lizus-ka 2022 márc. 27. - 10:09:12 1/10
(722/925)
wolfat 2022 márc. 27. - 07:43:04 Előzmény capt.nemo
(721/925)
Nagyon jó példa! De a bajba jutott devizahiteleskről míg a baloldalon volt, aki azt mondta: "Tanulják meg, hogy ingyen leveset nem adunk!" - a kormány ahol és amennyire tudott, segített rajtuk. Sok önkormányzat teljesen el volt adósodva 2010-ben a jórészt tisztázatlan viszonyok, kompetenciák miatt. Ha jogi útra terelték volna, évekig tarthattak volna az eljárások, ehelyett kifizették az összes így keletkezett hiányt mintegy 750 milliárd forint értékben. Tehát konkrétan megnézve éppen, hogy fordítva történtek a dolgok, ha azt vesszük, ki-hogy segített az elkövetett hibák helyrehozásában.
10/10
DUNAWÖLD 2022 márc. 27. - 05:23:00 10/10
(720/925)
Az a gyanúm, hogy a rendező direkt elkxrta a remek hozott anyagot. Mintha a törtênėsek élét is szándékosan teljesen eltompította volna.
Jobban járunk, ha youtubés* felvételeket, tartalmakat nêzünk az eseményekről.
offtopic
capt.nemo 2022 márc. 26. - 22:48:43 Előzmény Sz. Péter
(719/925)
én nem mondtam hogy te mondtad, hanem hogy ők így gondolják hogy az frankó..

ha csakugyan lesújtó véleményed van az eddigi kormányokról, tényleg nem értem mit látsz ezekben még a korábbiaknál is nívótlan és tutyimutyi előrelökdösött emberkéktől mit mzp meg kari g., klárikanéni, meg külföldön kiképzett és visszadelegált csemetéktől, képtelenek találni egy értelmes és autentikus arcot. ezektől várod hogy jobb lesz? rendkívül szépen hangzik ám hogy változást akartok sokan, de a változás nem automatikusan csak jó lehet.
offtopic
capt.nemo 2022 márc. 26. - 22:36:50 Előzmény pepa
(718/925)
naja, épp így volt ez a 4-es metróval is.., épp csak fordítva.
wolfat 2022 márc. 26. - 21:31:43 Előzmény pepa
(717/925)
Zárt körben, mondjuk a cégén belül szól, hogy csaltunk, hazudtunk, így nyertük meg a pályázatot, illetve ebben a konkrét esetben a választást. "Majd közli, hogy kijavítaná" -, de mivel, hogyan javította ki? Az egészségügyben, az oktatásban végrehajtott leépítésekkel, a vizitdíj bevezetésével, a devizahitelesek tőrbe csalásával, az ésszerűtlen privatizációkkal (MÁV Cargó, stb.), Sukorón a magyar Las Vegas megépítésével különböző telekspekulációk révén, (egyébként ez az első ilyen létesítmény lett volna, az eredeti tervek szerint behálózták volna egész Magyarországot ilyen - nevén nevezve - gigantikus kuplerájok megépítésével, amelyek köztudottan a bűnözés központjai is), az új kormányzati negyed építésével, amely azt is célozta, hogy a mai belvárosi műemlék épületek privatizálhatók lettek volna -, soroljam? Minek, amikor úgy sincs értelme. Ismétlem: értem, ha sokan ellene vannak a jelenlegi kormánynak, de hogy MZP-től, Jakabtól és társaiktól várnak egy jobb irányítást, amikor egy az egyben ma is mondta MZP, hogy nekünk, a "népnek" kell megfizetni mindent, végképp nem értem, hogy ilyen előzmények után hogy lehet nekik hinni.
2/10
pepa 2022 márc. 26. - 19:50:24 2/10 Előzmény wolfat
(716/925)
Szóval ha választanod kell két vízvezeték szerelő közül, amelyik közül az egyik észreveszi, hogy hibázott, szól, majd közli, hogy akkor kijavítaná, a másik meg sosem hibázik ("nem hiba ez, hanem feature"), maximum teljesen más lesz minden mint a terveken, kétszer annyiba kerül, közben eltűnik ez-az a házból, akkor te a másodikat választanád negyedszer is. Mivel ő nem hibázik. Hajrá.

Ja, a filmet látni kell, hogy tudjátok hol a gödör alja.
wolfat 2022 márc. 26. - 18:49:16 Előzmény Sz. Péter
(715/925)
Ha választanod kell két vízvezeték szerelő közül, és az egyikről az a hír járja, hogy rendesen elvégzi a munkáját, amivel megbízzák, de megkéri az árát is (ez sincs teljesen igazolva, mert vannak más vélemények is), meg amúgy eléggé bárdolatlan a viselkedése, (szintén vannak, akik másként vélekednek), a másikról pedig az, hogy teljesen megbízhatatlan, amit sorozatosan igazol is ("...végighazudtuk az utolsó másfél két évet"), környezetebarát intézkedések ígérete a fővárosban, ami lett belőle: méhlegelők, különböző ingatlan-ügyek 2019 után a baloldali önkormányzatokban... tudom, felesleges sorolnom, pedig bőven lenne még mit -, szóval akkor melyiket választanád? Én természetesen a megbízható vízvezeték szerelő mellett döntenék, az ellenzékiek pedig úgy tűnik, olyan "Hajrá Fradi!" alapon gondolkodnak (a Fradi helyett behelyettesíthető, kinek mi felel meg, Honvéd, Vasas, stb.), miközben itt nem arról van szó, hogy majd kidrukkolunk valamit, hanem konkrét teljesítményekről és elég jól kivehető kilátásokról.
Persze, akinek ehhez van kedve, válassza a bizonytalant, de akkor akár ilyen áremelésekkel is számolhat: https://mandiner.hu cikk/20220326_valko_eszter_gazar_hollandia_kulfold_haboru
Ezt nem egy Fidesz-csicska mondja, hanem egy volt RTL-es. Akik ilyen számlákat szeretnének fizetni, ám legyen, csak az a baj, hogy mi is fizetni fogjuk, akik ebben teljesen vétlenek vagyunk.
Sz. Péter 2022 márc. 26. - 17:49:34 Előzmény wolfat
(714/925)
A magyar választók jelentős része:
https://coub.com/view/300mld
wolfat 2022 márc. 26. - 14:03:15 Előzmény Sz. Péter
(713/925)
Jakab, Gyöngyössy, Z. Kárpát + MZP, mint a közélet új reménységei a magyar politikában, ha a koalíció győz...., ez számomra tényleg vicces, nem kicsit, hanem nagyon! Ha megpróbálná valaki "versenyeztetni" a három jobbikost, hogy köpönyegforgatásból, meg ami ezzel jár, ki teljesített többet és jobban, nehéz dolga lenne...
Hogy mi következne kormányra kerülésük esetén? Ezt ők mondják, méghozzá nyíltan! Európai Egyesült Államok elképzeléshez csatlakozás, euro bevezetése, értsd: az amúgy is megnyirbált szuverenitásunk még nagyobb mértékű feladása, az ország még nagyobb kiszolgáltatása idegen érdekeknek, továbbá az alkotmány megváltoztatása akár feles törvényekkel (ha a konzervatív oldalon bárki hasonlókat mondana, már ordítana az egész baloldal, hogy micsoda szörnyű diktatúra készül...), meg nyilván a többi egyéb "kötelezettség" (LMBTQ „értékek” támogatása és hasonlók) ellen sem lenne semmi kifogásuk. Konkrétan szintén egy jobbikos (Kocsis Cake Olivio) mondta azt, hogy az orosz gázcsapokat el kellene zárni az Ukrajnával való szolidaritás jegyében, ami Oroszországnak biztosan meg sem kottyanna, a magyar gazdaságot viszont simán placcra vágná. Hogy egy klasszikust idézzek: "Kell még mondanom valamit Ildikó?" Persze tudom, hogy ennek semmi értelme nem lenne. Sajnos a magyar választók jelentős része úgy viselkedik és gondolkodik, mint egy vásott hülye gyerek, akiknek hiába mondják, ne tedd a kezed a forró kályhához, ő csak azért is ki akarja próbálni.
offtopic
Sz. Péter 2022 márc. 26. - 13:31:26 Előzmény wolfat
(712/925)
"új pártoknak, meg új szereplőknek kell végre esélyt kapniuk, hogy bizonyítsanak. Vicces! "

Én nem látok semmi vicceset abban, hogy vannak emberek akik változást szeretnének. Mellesleg az ellenzéki összefogás nem csak baloldaliakból áll. Sem a Jobbik, sem MZP nem azok.
És egyik sem volt még kormányon. Tehát felesleges madárrajról beszélni.
Annak én sem örülök, hogy Fletó ott van a DK-val de a szavazóikra szükség van az összefogás miatt.

Ez a "még rosszabb lehetne" pedig csak egy fideszes propaganda jóslás. Nyilván ezt fogják hazudni, hogy valamivel manipulálni tudják a szavazókat.
offtopic
Sz. Péter 2022 márc. 26. - 13:07:54 Előzmény capt.nemo
(711/925)
"no de persze mikor ők csináltak ugyanezt, az tökrendjén volt."

Megmondom őszintén, hogy most csalódtam benned. Nem vártam tőled sem relativizálást, sem valótlanságot.
Sehol nem állítottam olyat, hogy "az tökrendjén volt."
Ha visszaolvasnál, láthatnád a véleményem az összes (1990 utáni) kormány munkásságáról.
wolfat 2022 márc. 25. - 21:30:03 Előzmény capt.nemo
(710/925)
A baloldali meggyőződésűek egyik fontos érve, új pártoknak, meg új szereplőknek kell végre esélyt kapniuk, hogy bizonyítsanak. Vicces! Karácsony 2019-es kampányában nem nagyon tűntek fel régi baloldaliak, viszont már a választási győzelem estéjén jó páran megjelentek közülük, köztük olyanok is, akikről azt hittem, visszavonultak a politikától, rövid időre rá pedig majdnem mindenki a 2010 előtti időszakból. Mint amikor egy madárraj felröppen a fáról, majd visszarepül, egyik sem a régi helyére, de a raj ugyanaz. Ezt sem értem, hogy sokak számára némi álcázás, átnevezés, új fazonírozás már elég ahhoz, hogy ne vegyék észre, ugyanazokkal van dolguk, miközben ami a mostani igen kritikus helyzetben jöhetne az ő irányításukkal a nyilatkozataik alapján még rosszabb lehetne, mint ami 2010 előtt volt.
offtopic
capt.nemo 2022 márc. 25. - 19:41:58 Előzmény Sz. Péter
(709/925)
mire a fidesz kormányra került kb. az egész országot elsíbolták mások. szadesz, mszp stb. és egy mínuszos kasszát örököltek. azóta elsősorban azok élnek rosszabbul, akik anno az előző rezsim holdudvara klientúrájaként hozzászoktak az előnyökhöz. most teli sírják az atv-t stb. a ner lovagok miatt , hogy mit művelnek, és sokkal szofisztikáltabban mint az otromba fidesz kommunikáció, de annál csalárdabbul az értelmiséget agitálják. no de persze mikor ők csináltak ugyanezt, az tökrendjén volt.
offtopic
Sz. Péter 2022 márc. 25. - 19:21:07 Előzmény capt.nemo
(708/925)
"(holott a fidesz bizonyít(ott) már 12 éve hogy minden hibája ellenére is jobb, mint ami előtte volt)."

Egyvalamiben biztosan jobbak. Sokkal több közpénzt síboltak el mint előtte mások.
Nem tudom milyen területen dolgozol (bár államigazgatásban biztosan nem) és lehet, hogy te sokkal jobban élsz (keresel) mint az előző kormányok idején (és ez egy jó dolog), ugyanakkor rajtad kívül, most rengeteg ember egyre rosszabbul jön ki a fizetéséből.
A társadalom egy rétege gazdagodik (sajnos ebben vannak kevesebben), míg mások szegényednek.
A látványberuházások (értsd: felesleges/értelmetlen pénzköltések) persze jók propagandacélokra de a gazdaságot nem erősítik.
Persze lehet azzal magyarázkodni (Hollik István után szabadon), hogy a forint azért rossz mert a baloldal tehet róla a felelőtlen javaslataival, követeléseivel, csak az efféle orbitális hazugságokat egy épeszű magyar ember (sem) nem hiszi el.

https://www.youtube.com/watch?v=GJk5T7ejWG0&ab_channel=Fidesz
offtopic
capt.nemo 2022 márc. 25. - 19:00:25 Előzmény Kobaki
(707/925)
csak az átlagsugarú ellenzékhívő gondolja hogy a korrupció valami fidesz-, esetleg mszp-specifikus dolog, nem pedig pártfüggetlen általános emberi gyarlóság. a világ egyre elanyagiasodik, egyre pénzcentrikusabb, önzőbb, de persze az ellenzéki törtetők saját haszonlesés nélkül meg nem szédülnének ha a hatalom és a pénzek közelébe jutnának, és nem is a saját embereiket helyeznék pozíciókba, nyernék pályázatokat stb. na persze, és erre az volna garancia hogy még nem voltak kormányon?, ilyenfajta naivitásra semmilyen IQ hiány nem lehet mentség, amikor körös-körül éhes fenevadak lesnek prédára. és még te jössz nekem itt keresztény erkölccsel, és russell idézettel?, amikor pont rólad beszél. ugyanis épp én vagyok kétséggel a mostani elfuserált ellenzéket látva, még te holtbiztos vagy benne hogy csak jobbak lennének annál, mint ami most van (holott a fidesz bizonyít(ott) már 12 éve hogy minden hibája ellenére is jobb, mint ami előtte volt). és a velem kapcsolatos személyeskedéseidben is ez a primitív és ostoba russelli bizonyosság nyilvánul meg, anélkül hogy a világon semmit nem tudsz rólam, szektázol stb. de természetesen ebben is tévedsz ugyanis semmiféle politikai szarságra nem szoktam eljárni. sőt szavazni se volt szándékom elmenni eddig. de tudod mit? téged olvasva döntöttem el, hogy mégis elmegyek, csak és kizárólag azért, hogy a te stupid szavazatodat semlegesítsem. na most remélem elégedett vagy magaddal, ennyit értél el a beszólogatásaiddal.
kettyo 2022 márc. 24. - 01:28:28
(706/925)
Megnyugtattál, köszönöm. :)