Téma: Elrabolva

fourdogs 2015 nov. 26. - 23:41:06 Előzmény filoszemitabélus
(618/638)
Anyámnál - ki tudja, miért - a mosdónál fordítva van a kiállás, így a meleg a jobb oldali csövön folyik. Hogy ne kelljen próbálkoznom - hisz nem szoktam meg, az egykaros csaptelepen a színes (piros-kék) mûa. "bolhát" fejjel lefelé raktam be, így legalább oldalhelyes. Sosem tudtad volna meg, ha nem szólunk hozzá ehhez a filmhez. (De azért te ne cseréd fel a bekötéseket.)
És jaj lesz a magyar válogatottnak, ha egy csoportba sorsolják az albánokkal.
offtopic
filoszemitabélus 2015 nov. 18. - 07:47:10
(617/638)
Tényleg csúf vonás az általánosítás és az elõítélet. Ezután nem nyitom meg automatikusan a pirossal jelölt csapot a fürdõszobában, ha meleg vizet akarok, mert lehet, hogy pont az a csap fordítva van megjelölve.
Meg különben is Calcuttai Teréz Anya is albán származású volt.
offtopic
fourdogs 2015 nov. 18. - 00:37:52 Előzmény filoszemitabélus
(616/638)
Nem hinném, de bízom abban, hogy nem hagy el legendás humorérzéked.
Egyébként csak az általánosítás mételyére hívtam fel a figyelmed.
filoszemitabélus 2015 nov. 11. - 07:18:04
(615/638)
Valószínûleg amnéziában szenvedsz a betöréseket illetõen.

Most megtanultam Tõled egy nagy életbölcsességet: abban az országban, ahol finom pékárú készül, ismeretlen fogalom a bûnözés és leánykereskedelem. Eredetileg valószínûleg vatikáni bûnözõk raboltak el és kényszerítettek prostitúcióra fiatal lányokat. Az UCK-t is a vatikániak pénzelték.
fourdogs 2015 nov. 11. - 01:20:58 Előzmény filoszemitabélus
(614/638)
Nekem semmi bajom az albánokkal. Finom piskótát sütnek, és idõben fizetnek. Igaz, lehetek én is gyanús, mert többször jártam Svájcban, de hogy bárhova betörtem volna, arra nem emlékszem...
10/10
Tomlion 2015 okt. 19. - 12:56:09 10/10
(613/638)
Végül megnéztem a 3. részt...
itt elolvashatjátok, hogy mit gondolok róla (röviden 10/5): http://forum.port.hu/viewtopic.php?post_id=3752648#3752648
filoszemitabélus 2015 okt. 13. - 07:34:43 Előzmény Tomlion
(612/638)
Valóban nagyon jó összefoglalás! Leírtad a lényeget, hogy ez a film, szakítva az idióta amerikai klisékkel, nem arról szól, hogy a fõhõs a világot akarja megmenteni, csak a lányát. Ha józan ésszel belegondolunk, akkor vannak benne irreális elemek, de a film olyan jól tálalja õket, hogy el tudja hitetni a nézõvel, hogy Brian Mills egyszerûen megállíthatatlan. Ráadásul a történet bizonyos szempontból teljesen reális. Az albánokra gondolok: gyakorlatilag mocskos bûnözésre épül az egész ország. Nyugaton garázdálkodó bûnszövetkezetek pénzelték az UCK, hogy elszakítsák Koszovót Szerbiától. Svájci rokonaimhoz, egészen véletlenül koszovóalbánok törtek be.
10/10
peter.r 2015 okt. 12. - 22:01:05 10/10
(611/638)
a három rész közül a legjobb
elsõ rész: 10/10
második rész: 10/8
harmadik rész: 10/9
fourdogs 2015 szept. 27. - 00:35:21
(610/638)
L. N.-nak valószínûleg nincs rend a fejében. Az ismeretlen férfiben meg a reptéren hagyja nélkülözhetetlen táskáját. Egyszóval problémás alak.
7/10
cellasto 2015 szept. 26. - 20:27:15 7/10
(609/638)
egész jókat írsz :)
miért kapnád az ívet?
az utóbbi években lett akció sztár,ha visszanézel miket játszott eddig és hogyan...
ez a film egyébként szerintem is remek,bár én a folytatásokat nem néztem meg
ezt egy ökörség volt folytatni szerintem,bár biztos hoztak a folytatások is szépen a konyhára
liam szerintem jól hozta ebben a filmben is az elvárhatót
10/10
Tomlion 2015 szept. 26. - 19:56:23 10/10
(608/638)
Az Elrabolva az elmúlt évek egyik legjobb akciófilmje. És pont.
Hiába készült el 2 folytatása, az elsõ színvonalát nem tudták még megközelíteni sem, ami már alapból egy eléggé röhejes koncepció volt, hogy egy ilyen filmnek készítenek egy folytatást. Ennek ellenére hiába lett a második rész egy egyszer nézõs átlag akciófilm, a 3. pedig egy vállalhatatlan förmedvény, számomra nem rontottak az elsõ rész minõségén.
A film erõsségeit leginkább 2 pontra szeretném sûríteni. Az elsõ a film témája. Ha a valóéletben elrabolják egy család gyermekét nem nagyon lát lehetõséget a család, hogy ismét elõkerüljön az eltûnt szerettük. Azonban mi történik, ha egy olyan család gyermekét rabolják el, akinek az egyik családtagja (ez esetben az apja) egy különleges ügynök volt? A film zseniálisan mutatta be a helyzetet, hogy ha egy ex CIA-s lányát elrabolják, akit a világon mindenkinél jobban szeret és megakarja találni. Azért volt annyira erõs Bryan Mills karaktere, mert az átlag nézõk (pl. családapák) könnyen beletudják képzelni magukat az Õ helyzetébe és szurkolnak neki, hogy sikerüljön neki a "küldetése". Mert tényleg, ha velünk történne meg egy hasonló dolog a valóságban sajnos mi semmit sem tudnánk tenni.
Azonban a film legnagyobb ütõkártyája nem a története, mert korábban is láthattunk hasonló filmeket (DIE HARD 1), hanem a fõszereplõt eljátszó Liam Neeson. Azért volt tökéletes választás a filmszerepre, mert most õszintén képzeljük el, ha Bryan karakterét egy Steven Segal, Silvester Stalone vagy Jason Staatham játszotta volna el. Valljuk be, a film közel nem lett volna ennyire hatásos és nem aratott volna ekkora sikert. Bryan karaktere rendkívül komplex az átlag akcióhõsökhöz képest. Míg egy JS fapofával játszotta volna végig a filmet, addig LN-en látszik, hogy mindig is egy drámai színész volt. Most kapni fogom az ívet, de LN számomra soha nem volt akciósztár. Ez volt az elsõ akciófilmje, amiben szerepelt és mivel komolyan gondolta a szerepét annyival volt hatásosabb a film. Persze nem egy Schindler listájáról van szó, ahhoz képest a kisujjából rázta ki a szerepet, de egy akciófilmnél ez mégis sokkal több színészi teljesítmény, mint amit az átlag nézõ tapasztalni szokott. Azután Liam már szerepelt több akció filmben vagy akció thriller-ben és színészileg még mindig a kiemelkedõt alakítja, AZONBAN a filmek forgatókönyvei semmilyen plusszal nem rendelkeznek, amik kiemelnék az átlagból. (Számomra kivételt képez ez alól a sokak által nagyon lebecsült Ismeretlen férfi, ami elsõsorban inkább pszicho-thriller egy kevés akcióval. Ajánlom az Elrabolva és LN szerelmeseinek, mert egy kellemes meglepetés volt.) Örülnék, ha minél hamarabb visszatérne a drámai filmjeire, mert már Õ sem a legfiatalabb és nem képes a akciófilmek tempójával együtt haladni.
Azonban amit még érdemes megemlíteni a filmmel kapcsolatban az-az elképesztõ brutalitása, amit képesek voltak 16-os korhatárral forgalomba helyezni mozikba. Ilyen dolgokat elõtte csak maximum relatív kis költségvetésû B kategóriás akciófilmeknél vagy 18-as korhatárral rendelkezõ akciófilmeknél láthattunk. A filmben például van egy kínzásos rész, ami ahhoz képest, hogy a napjainkban (2008-ban) készült és mozikban leadták eléggé durva lett (legalább is egy átlag nézõ számára). A sorozat világában ez már nem nagyon volt újdonság, mert például a 24-ben rengeteg hasonló dolog történik. Sõt van 1-2 jelenet, amit egytõl-egyig átvettek abból a sorozatból. Az is sokkoló, ahogy a témával kapcsolatban belemennek a részletekbe, amikrõl az átlag hétköznapokban az átlagember egy szót sem beszél, a TV sem számol be róla. Viszont ezek nem egyszeri esetek, mert állandó jelleggel, nap mint nap tûnnek el emberek és hasonló helyzetbe kerülnek, mégsem beszél róla senki.
Az is lényegi a filmmel kapcsolatban, hogy azért maradt meg mindenki emlékezetében, mert nem egy világot megváltó történetrõl van szó. Ez egy fontos pont, amirõl sokan megfelejtkeznek. A fõszereplõ nem azért küzd, hogy megmentsen egy egész országot vagy hogy megszüntesse az egész embercsempészettel kapcsolatos mocskot, hanem csak a saját lányát szeretné megmenteni és hazavinni. Az átlag nézõt sokkal jobban megérinti egy családdal kapcsolatos történet, mint az, hogy Amerikát egy férfi már századik alkalommal megmenti vagy az, hogy pont Amerika menti meg megint a Földet kétszázadik alkalommal. A Die Hard elsõ részében is a fõhõs csak azért gyõzi le a rossz fiúkat, mert a felesége is bajban van és megszeretné menteni. Ezekért a filmekért rajonganak leginkább a nézõk, de nem készülnek, mert az ilyen filmekre jó forgatókönyvre, rendezõre és színészekre van szükség, amik nem is kerülnének túl sok pénzbe. Az Elrabolva is csak 25 millió dollárból készült. Erre Hollywood mit csinál? Khm... Képregény filmek, tiniknek szóló könyvadaptációk, kézi kamerás ál doksis filmek, folytatások és remake-ek, amik több 100 milliós költségekkel rendelkeznek. Pedig õszintén nem erre kíváncsi a filmnézõ. Persze, ha néha jelennének meg az ilyen filmek, akkor egyáltalán nem lenne gond, de mivel ezekkel a filmekkel már elvagyunk árasztva egyáltalán nem különlegesek.
Ami pedig most tûnt fel nekem, ahogy írtam a véleményemet rájöttem még egy dologra. Tudjátok, hogy melyek azok a filmek, amik csak úgy a semmibõl hatalmas sikereket értek el. Azok a filmek, amik relatív kis költségvetésbõl készültek és a készítõk soha nem gondolkodtak folytatásokban. Ilyen volt például a marha szórakoztató Szállító 1, ami szintén fölöslegesen kapott 2 folytatást, vagy az 1 évvel késõbb elkészített Másnaposok címû vígjáték és még sorolhatnám. A Másnaposok relatív kis költségvetésbõl készült és a készítõk annyira nem bíztak a film sikerében, hogy a színészekkel megkötött szerzõdésben nem is volt szó esetleges folytatásokkal kapcsolatos filmekben való szereplésrõl. Azonban mivel egy váratlan siker volt, a színészekkel rögtön meghosszabbították a szerzõdést és a második filmben már 10-szer annyit kerestek, mint az elsõ részben. Érdekes, hogy a Másnaposok 2 és az Elrabolva 2 mind koncepcióban, mind színvonalilag egytõl egyik megegyeznek. Az egyik, hogy mind a két filmben megcsinálták még egyszer ugyan azt és, hogy mind a két film egy egyszer nézõs szórakozást nyújtott. Az Elrabolva 3 és a Másnaposok 3 pedig rájött, hogy harmadjára nem adhatják egy megint ugyan azt, ezért változtattak a koncepción, amivel sikerült elérni mind a két filmnél, hogy a trilógiák legrosszabb epizódjai legyenek. Köszönjük Hollywood! :)
Végül is ennyit szerettem volna mondani. Nem hittem volna, hogy ilyen hosszú lesz. Köszi, hogy egyáltalán végig olvastátok a véleményemet.
A Végére annyit, hogy az Elrabolva még mindig nagyszerû film a rossz folytatások ellenére is. Egy örök klasszikus, amit minden akció és filmrajongónak egyszer látnia kell! ;)
8/10
Jaeka73 2015 szept. 24. - 19:22:24 8/10
(607/638)
Szegény Liam Neeson! Egy ilyen h..lye p..csát feleségül venni és a végén egy ilyen h--lye kis p..csát megmenteni? Kemény férfi munka. Gratula érte.
7/10
offtopic
cellasto 2015 aug. 16. - 00:22:08 7/10
(606/638)
hát hallod,a schindler pont nem jött be :D
volt még bõven azért jó filmje régebben azon kívül is :)
xdm 2015 aug. 16. - 00:18:49
(605/638)
Ez csak a Schindler listája után vicces. Az elég más film, mint ezek az akciószutykok. Fura Oscar Schindlert nyakat törni látni...de gondolom van az a pénz amiért.
7/10
offtopic
cellasto 2015 aug. 16. - 00:14:08 7/10
(604/638)
nem színészóriás,de jó színész
szerintem megállta a helyét mint akció film színész is
10/10
Holly19 2015 aug. 15. - 23:15:59 10/10
(603/638)
Ajánlom figyelmedbe a 3. részét a filmnek, azután már nem kell tovább mérgelõdnöd.
10/10
Holly19 2015 aug. 15. - 23:14:12 10/10
(602/638)
Szétvet az ideg! Rendben hogy századszor adják, és ha tudom megnézem, mert ez a film megunhatatlan, és szerintem az akciófilmek között magasan az egyik legjobb.
De ez a retekklub, tényleg egy szutyok csatorna, nem elég hogy 20 percenként bead egy 10 perces reklám-ajánló blokkot, de még rengeteg akciójelenetet egyszerûen kivágott a filmbõl!!!!!
Eddig is bojkottáltam ezt a csatornát, nagyon kivételes esetben nyomtam csak oda, de azt hiszem ezután még jobban meggondolom majd nézek-e még itt valamit. Tényleg felhúztak rendesen!
A film amúgy 10/10, de csak mert többet nem lehet rá adni.
xdm 2015 aug. 15. - 22:39:59
(601/638)
Valahol ezek a filmek a környékén kezdtem azt érezni, hogy ez a liám se valami színészóriás. Már a kuki gon jinnél is éreztem, hogy gáz lehet vele, de ezek az agyatlan akciófosok teljesen lerombolták az illúzióm.
proklima 2015 júl. 01. - 13:55:41
(600/638)
Két t-vel...
proklima 2015 júl. 01. - 13:54:40 Előzmény King Diamond
(599/638)
Teljes mértékben egyetértek a hozzászólásoddal.
Annyi kiegészítéssel, hogy kár volt annyi bötût pazarolni az illetõre...
Szokták mondani: olyan sötét, hogy ha a fekete holló elröpül mellette, azt hiszi,villámlott...
Mellesleg. nekem mindhárom rész tetszet...:)