Téma: Elsodródva

9/10
luci87 2023 júl. 08. - 20:52:30 9/10
(93/93)
Nagyon megrazo volt.Rogton az elejen pont azt mondtam,h kisbabat minek visznek magukkal,plane hogy az anya is vizfobias...A tobbit mar elmondtatok gondolom,a tobbi hsz ban ti is.
Sok felesleges halal...;( Jo film,de egyszer eleg volt megnezni.
a.dani0227@gmail.com 2022 febr. 05. - 14:47:02
(92/93)
BlueMoon

Igen én is ezt néztem. Jó ott az a hisztis Jennifer, aki csak vinnyogni tud, akkor kellett volna belefojtani a vízbe mikor kiverte a pasi kezéből a mobilt meg mikor rámászott a pánikolósra a mentőmellényért.

Kb. 5 perc alatt lett volna megoldás, de mivel hatan nem volt együtt annyi eszük mint a hajón alvó kisbabának, nem jött össze. Adódott volna egyből, hogy a legkönnyebbet feltolják összekapaszkodva. Legerősebb fiút megfogják a többiek, rááll a legkönnyebb a vállára aztán onnan ugrik egyet vagy löknek rajta.

Ottvolt a megszerzett mobil. De ahelyett ,hogy egy elúszott volna vele pár métert odébb és a hívónak elmondta volna 2 mondatban hogy bajban vagyunk hívj segítséget avagy ha leteszi akkor a segélyhívót felhívva elmondja ugyanezt ott visítanak egymás szavába vágva és még ki is kapja a kezéből a mobilt. miért?

Aztán megvan a másik jó ötlet ruhákat összekötve kötéllétrát csinálni, ez is működött volna ha a legkönnyebb mászik fel rajta úgy, hogy a többiek alulról támogatják lábánál fogva tolva felfelé csak a vaskorlátba kellett volna megkapaszkodnia és felhúznia magát, ami még könnyebb is lett volna ha tolják alulról a többiek.

Következő szintén működő ötlet volt hogy ha már van egy késük akkor a hajó oldalába vágjanak vele kapaszkodókat. Sima ügy, a marhaállat meg nekitámad, hogy ne tegye tönkre a hajóját. Egyrészt pár felületi sérülés a kasztnin mi már? Semmi még ha lék is lesz rajta nem süllyed el ennyitől, pláne hogy miután valaki felmászott és leengedte a létrát és mindenki fent van el is lehet tömni valamivel.

a.dani0227@gmail.com 2022 febr. 03. - 13:03:54
(91/93)
A kisbabának volt a legtöbb agya az egész filmben, több ész jutott a babának mint a többieknek együttvéve.
BlueMoon 2020 szept. 28. - 14:42:26
(90/93)
Nem akarom nagyon taglalni, hogy ott van 3 épeszű (?), viszonylag művelt férfi és 3 nő (jó, az egyik sokkban, őt húzzuk is ki a lehetséges gondolkodók közül), és mondjuk amikor végre leesik nekik, hogy itt nem babra megy a játék, tehát tényleg itt is hagyhatjuk a fogunkat, szóval akkor sem jut eszükbe egyetlen valamirevaló kísérlet sem. Amit nem hiszek el, mert nem néztek ki fogyatékosnak, szóval azért nekem az a tapasztalatom, hogy krízishelyzetben a hapsik meglepően jól tudják menteni a bőrüket.... A minimum, hogy bármelyik 50%-osnak beugrott volna, hogy az épkézláb gondolkodású nőt emeljék már meg a hajó fenekénél, tekintve, hogy ott a legnagyobb a merülése. Ott megakadtam, hogy egy traumatikus élményű anya odaviszi a 3-4 hónapos babáját egy hajón tartott ivós bulira, aztán órákig lent hagyják alukálni a kabinban, míg ők fent iszogatnak..igen, nagyon valószínű, reális ötlet. Értem én, hogy kellett extra drámának, de ki az a barom, aki ilyen helyzetbe magával visz egy pár hónapos babát? És igen, én voltam hajón egy három és egy hat évessel: a fedélzeten töltött időt agyonidegeskedtem, hogy mikor fordulnak be (mellény + védőháló a hajón) a vízbe, ennél már csak az volt rosszabb, mikor lent aludtunk: állandóan rettegtem, hogy ha nekimegyünk valaminek és elkezdünk süllyedni, nem fogom tudni kijuttatni a gyerekeket (sok filmet nézek, na :D). Szóval semmi ideig nem hagytuk őket egyedül lent (sem).
Amikor eldöntötték, hogy bemennek úszni, az első, hogy a kapitány gondoskodik a létráról..
A mellettük elhúzó hajó nem adott le hangjelzést, kb annyira valószínű, hogy így integetve elhúztak volna mellettük (még ha tökrészegek is, valami józan kapitánynak kellene lennie fent), mint a hajón hagyott csecsemő esete.... Drágák ám az ilyen kütyük, ha mindenki tökrészeg, hogyan kezelik a hajót, hogyan állnak vissza a stéghez? Ha meg akár egyetlen józan van, annak csak feltűnik, hogy nem örömükben úszkálnak ott?
Stb.stb., csupa irreális ökörség a vízen.
A vége meg nem tudom mi, talán függővég, vagy mindenki gondoljon ki olyan befejezést, amilyen tetszik neki?!
Mondjuk legyen 6, én mindenevő vagyok, majdnem mindent meg tudok nézni többször is, a maga kategóriájában értékelem.
5/10
sexykex 2020 júl. 31. - 11:34:15 5/10
(89/93)
Elméletileg egy megtörtént esemény feldolgozása a film. Gyakorlatilag itt valami nem stimmel.

A készítők tökéletes idiótának láttatják a szereplőket. A fiúk egyéni akciókat mutatnak be. Az egyik delfinesdit játszik – próbál kiugrálni a vízből – a másik a jacht alján keresi a bejáratot, a harmadik meg akarja ölni a hajót a késsel. Nem tartanak bakot, ahonnan könnyebb lenne felugrani, a ruhákból készült kötélen se a legkönnyebb próbál felmászni, és amíg viszonylag erősek, nem is nagyon próbálkoznak.
Tök ésszerű, hogy az viszi a gyereket, akinek víziszonya van. Egyszerűen mit keres egy ilyen ember a vitorláson?

Valószínűleg magasabb lehetett az a csónak ahova a valóságban csak kevesen jutottak fel és a film befejezése is elég érdekes.
kriszta.g 2020 júl. 29. - 17:16:04
(88/93)
Csak kb tízszer ki tudtak volna mászni. A fejemet fogtam a hülyeségtől. Összekapaszkodnak a karjukkal dobbantót csinálnak és egy vékony lányt felemelnek a víz tetejére, vagy egy erős pasi megfog egy másik erős pasit, akinek a térdére felmászik egy lány, vagy kiemeli a vízből a derekánál. Vagy a késsel kifeszítik a kisajtót, vagy a késsel lyukat fúrnak a hajótestbe, egy pasi megkapaszkodik és egy lány felmászik rajta. ( ezt próbálták de a hülye idióta nem hagyta). Vagy hátul volt az a két kis kapaszkodó, abba belekapaszkodik egy fickó, kifekszik a vízre, ketten megtartják a lábát, kifeszítik mint egy tutajt egy lány rááll, és kész. Vagy a kötélen egy vékony lány felmászik és megfogja a korlátot, nem a hajó oldalát ami csúszik. Ehelyett idiótaságok tömkelege. A vége meg. No comment.
SPOILER


A csaj végig a gyerekért vonyít erre beugrik a pasi után aki direkt akart meghalni. Mind meghaltak ez tuti. De bakker meg is érdemelték.
Splivalo Lajos Antal 2019 máj. 20. - 01:09:40
(87/93)
Ócska film. Ostoba emberekről. Tipikus. Ostoba amcsiknak való.
7/10
nikato 2018 okt. 15. - 10:52:27 7/10 Előzmény idõjós1010
(86/93)
Egyet értek! SPOILER: Simán egymást megtartani, felmászott volna az egyik nő, kötélen se a nagy darab pasasnak kellett volna mászni, hanem az 50 kg-s nőnek... Meghallgatnám az eredeti sztoriról a túlélő mit mond. Ha van ilyen. :D SPOILER VÉGE
3/10
andris80 2018 jún. 17. - 22:06:42 3/10
(85/93)
Ez a "megtörtént esemény" ez egy nagyon tág fogalom, a story bizonyos százaléka igaz ez 1 -?% ig mozoghat, de zömében úgy használják ezt a megjelölést mint itthon a "bio" szót...és hogy mire jó? Bármilyen sza..t jobban el lehet adni vele mint nélküle....
2/10
stupek2 2018 márc. 12. - 17:38:29 2/10
(84/93)
Végletekig idegesítő film! Az ember nézi-nézi, hátha lesz csattanó a végén. Az emberi hülyeség mérhetetlen, főleg amikor kisgyerek is van a hajón!
Gavroche1 2018 febr. 28. - 13:38:39
(83/93)
**** SPOILER ****

folytatás1...
Ezek az idegõrlõ ábrázolások azonban nem véletlenül vannak benne hanem próbálnak arra rávilágítani, hogy értelmes emberekkel összefogva és jól kivitelezve meglehetne oldani a dolgokat. Ezek nélkül viszont az ember nézhetne 50 percnyi reality próbálkozást mind a 200 féle létezõ lehetõséggel, aminek aztán semmi mondanivalója nem lenne, mert a tények alapján úgyis mind a vízben maradnak majd a további 40 percben átcsapna a story egy szereplõk életének hibáit taglaló és halál elõtti beismerõ monológokkal tûzdelt unalmas drámává amire nem vagyunk különösebben kiváncsiak és más filmek már 100x vászonra vitték. Mivel senki nem tudja pontosan mi is történt így a rendezõ is ad pár elképzelést/kapaszkodót amit a kedves nézõre hagy...aki ezek láttán majd fejéhez kap, hogy "b*szki...! Ezek csont hülyék, én meg zseni vagyok!" de azért ez közel sem így van. Az ember stressz helyzetben vagy leblokkol, vagy aktivizálja az agyának ritkábban használt részeit a probléma megoldása érdekében. Ahogy "Lõrinc barát" is megmondta "Hozhat az élet egészen szélsõséges dolgokat!" Nyilván ha lett volna kés náluk, semeddig sem tartott volna felmászni rajt a hajó oldalán lévõ ajtó réseibe szúrva de ha ez nem jött volna be biztos megpróbáltak volna az éppen eltávozott cimborájukból kötelet gyártani még ha ez morbid is és nem a ruhákkal együtt hagyni elmerülni a habokban. Na mindegy... Szerintem igazán elgondolkodtató, remek film, messze többet ad mint amit láttat magából. Szeretem azokat a mûveket amiben a nézõt gondolkodásra sarkallják és a befejezést rábízzák a képzeletünkre vagy a számunkra könnyebben elfogadható/megemészthetõ verziókat nyitva hagyják. Pl.: Tökéletes trükk-ben volt még ilyen.
Egyébként nekem tetszettek a bénázások is, nagyon jó hangulat uralkodott a tv elõtt mikor mindketten felkiáltottunk, hogy most "miért?", de még egyszer mondom a filmbe kellettek ezek a részek, így van mondanivalója egy egyébként teljesen értelmetlen és tragikus halálnak. Szörnyû lehetett nekik átélni ezt és az önfeledt csobbanás után szembesülni vele, hogy nincs menekvés, majd tehetetlenül várni a talán egyik legnagyobb szenvedéssel járó fulladásos halált.
9/10
**** SPOILER ****
Gavroche1 2018 febr. 28. - 05:01:34
(82/93)
**** SPOILER ****

Mivel állítólag megtörtént esemény alapján készült ezért gondolom a hajón lévõ nyomokból tudtak csak következtetni rá, hogy mik is történhettek ott. Pl.: Leszakadt zászló, hajó oldalán véres mászás nyomok vagy vér nélküli ujjlenyomatok, sérülések a hajón, stb... Tehát amiket látunk a filmben csupán feltételezések, nyílván nem a 90 kilós férfi próbált meg belekapaszkodni a zászlóba, hogy az leszakadjon, illetve ha volt is náluk telefon, az is valószínûleg inkább valamelyikük zsebében maradhatott mikor vízbe ugrottak és totál beázott, de azért biztos nem k*rták a vízbe, félig mûködõképesen. A hajón lévõ sérüléseket is valószínûleg nem egy véletlenül arra úszó taktikai késsel, hanem a telefonnal okozhatták, esetleg a hajó víz alatti részében megpróbálhattak kárt tenni vele, hogy léket kapva minimálisan lejjebb ereszkedjen. Bizonyára próbálták a fizika összes törvényét is alkalmazni, hogy valamelyiküket fellökjék stb...de mi nem ezt láttuk, hanem végtelenül idegesítõ balf*szkodásokat. Ezek az idegõrlõ ábrázolások azonban nem véletlenül vannak benne hanem próbálnak arra rávilágítani, hogy értelmes emberekkel összefogva és jól kivitelezve meglehetne oldani a dolgokat. Ezek nélkül viszont az ember nézhetne 50 percnyi reality próbálkozást mind a 200 féle létezõ lehetõséggel, aminek aztán semmi mondanivalója nem lenne, mert a tények alapján úgyis mind a vízben maradnak majd a további 40 percben átcsapna a story egy szereplõk életének hibáit taglaló és halál elõtti beismerõ monológokkal tûzdelt unalmas drámává amire nem vagyunk különösebben kiváncsiak és más filmek már 100x vászonra vitték. Mivel senki nem tudja pontosan mi is történt így a rendezõ is ad pár elképzelést/kapaszkodót amit a kedves nézõre hagy...aki ezek láttán majd fejéhez kap, hogy "b*szki...! Ezek csont hülyék, én meg zseni vagyok!" de azért ez közel sem így van. Az ember stressz helyzetben vagy leblokkol, vagy aktivizálja az agyának ritkábban használt részeit a probléma megoldása érdekében. Ahogy "Lõrinc barát" is megmondta "Hozhat az élet egészen szélsõséges dolgokat!" Nyilván ha lett volna kés náluk, semeddig sem tartott volna felmászni rajt a hajó oldalán lévõ ajtó réseibe szúrva de ha ez nem jött volna be biztos megpróbáltak volna az éppen eltávozott cimborájukból kötelet gyártani még ha ez morbid is és nem a ruhákkal együtt hagyni elmerülni a habokban. Na mindegy... Szerintem igazán elgondolkodtató, remek film, messze többet ad mint amit láttat magából. Szeretem azokat a mûveket amiben a nézõt gondolkodásra sarkallják és a befejezést rábízzák a képzeletünkre vagy a számunkra könnyebben elfogadható/megemészthetõ verziókat nyitva hagyják. Pl.: Tökéletes trükk-ben volt még ilyen.
Egyébként nekem tetszettek a bénázások is, nagyon jó hangulat uralkodott a tv elõtt mikor mindketten felkiáltottunk, hogy most "miért?", de még egyszer mondom a filmbe kellettek ezek a részek, így van mondanivalója egy egyébként teljesen értelmetlen és tragikus halálnak. Szörnyû lehetett nekik átélni ezt és az önfeledt csobbanás után szembesülni vele, hogy nincs menekvés, majd tehetetlenül várni a talán egyik legnagyobb szenvedéssel járó fulladásos halált.
9/10
**** SPOILER ****
10/10
caomilla 2016 aug. 22. - 12:49:58 10/10
(81/93)
Eszméletlen egy film. A maga módján, nagyon tetszett, még mindig a hatása alatt vagyok. Bár igaz, hogy lehettek volna megoldások amik talán célravezetõbbek lehettek volna. SPOILER Gondolok itt a kötélen lány lehetett volna, akit alúlról felsegíthettek volna a fiúk, vagy a mobiltelefont nem elherdálni. A szemüveg megoldás elképzelhetetlennek tûnik, jobb lett volna ezt az elején a késsel, úgy hihetõbb lett volna. A kihúzott létra tényleg fura, amikor a lány fent volt, õ nem húzta ki. Nem élte túl egyik sem csak egy fikció a vége. Szerintem. Mindenesetre, ha ezektõl eltekintek és az õ fejükkel gondolkodom, akik a kétségbeeséstõl nem tudtak gondolkodni. Nekem nagyon bejött ez a film.
idõjós1010 2016 jún. 04. - 12:33:21
(80/93)
Nem igazán éri meg megnézni. Azt a részt még talán kevésbé.
idõjós1010 2016 jan. 07. - 03:12:57 Előzmény bejudy
(79/93)
Az elsõ részben sem igazán éreztem én indokoltnak a teljes megadást. Másnap délelõtt úgyis jött volna ki egy másik turnus, meg még kitudja hány hajó. Érdemes lett volna addig is picit a part felé úszni. Hamar megtört a lelkik, aztán onnantól kezdve már vége volt. Itt viszont igazad van, ebben a részben én is azon gondolkoztam miért adtak fel minden próbálkozást elsõre.
idõjós1010 2016 jan. 07. - 03:04:05
(78/93)
Ha nem tudnám, hogy igaz történet alapján készült, azt mondanám, hogy egy baromság. Így viszont azt mondom, hogy egészen hihetetlen, és döbbenet az egész. SPOILER ...hogy egy csapat fiatal saját hajójuk mellett fulladjon vízbe, valami egészen komikus. Egyébként volt több jó ötletük, de ez a kapkodás, csapkod, marakodás, amit lemûveltek, szó szerint a sírba vitte õket (vagy még oda se, ha jobban meggondolom). Egy csapatnyi idióta. A mobiltelefont pl nem túl jó ötlet vízben csapkodva, egymás kezébõl megpróbálni kimarni. Még kevésbé ötletes azt mérgünkbe tengerbe hajintani. Még akkor sem, ha erõs a gyanú, hogy már beázott. Régi mobilok még mûködhetnek miután kiszáradtak. Ruhadarabokból összehurkolt kötél abszolút bevállhatott volna, ha pl egy nõ próbál felmászni rajta, akit el is bír, vagy ha pl nem a padló szélébe próbál megkapaszkodni, hanem a korlátot tattó oszlopba. Késes dolog meg beválhatott volna ugyanúgy, ahogyan a szemüveg lencse a végén. Bár, talán még az sem kellett volna, ha megpróbálnak a másik vállára felállni. Ketten megtartják az egyiket, annak pedig a negyedik nõi tagjuk megpróbál a vállára felállni. No mindegy. Ez már így esett. A legvége viszont érdekes. nem volt teljesen tiszta. Mikor jött az öreg, és körbehajózta a yacht-ot, semmi életjelet nem adott az a nõ a hajóról, pedig rajta volt. Noha nem mutatták miképp vonszolta fel a pasast rá. Már az este felvitte oda, de reggel a szikrázó napsütésben, ordító gyerek mellett, még mindig ott állt felette a hajó fedélzetén. Ráadásul úgy, hogy az öreg nem látta. Nem igazán tiszta mi történt a mentõakció során, ill után.
...spoiler vége...
Annyi biztos, hogy egészen másképp készült ez, mint az elsõ rész, és számomra sokkal szimpatikusabb is lett. Szerintem korrekt darab.
Felhasznalo888 2014 okt. 31. - 13:03:03 Előzmény bejudy
(77/93)
Még nem láttam, de a trailerbõl látszik, hogy egy csomó ruha van náluk, amibõl lehetett volna kötelet/lasszót/"ostort" kötni, amivel fel lehetett volna hurkolni és mászni a korlátra.
8/10
Littletiger 2014 júl. 31. - 20:40:31 8/10 Előzmény ammok001
(76/93)
Gondolom nem vetted észre, hogy megtörtént események alapján készült a film. Nem a filmkészítõk ötlete volt, hanem az élet írta. Szóval lehet szapulni a szereplõk ostobaságát, de bizony az ember vészhelyzetben képes hülye döntéseket hozni.
bejudy 2014 jan. 17. - 23:23:46
(75/93)
Hát nem tudom, férfi emberektõl többet várna azért az ember...ezzel kezdeném!

A Nyílt tengeren filmben kilátástalanabb volt a helyzetük szerinte, mert ott aztán tényleg csak õk voltam meg a víz, de ez h ott egy hajó, és lehetetlen feljutni rá, és nem tudom képzelni, mennyire idegesítõ lehet.

Ugyanakkor azt nem értem, h miért adtak fel minden ötletet, és próbálkozást egy alkalom után??
Vagy ami nekem még így eszembe jutott, amit a szinkronúszok tesznek, h kilökik egymást a vízbõl, jóó magasra!!!
Nah azt itt meg lehetett volna próbálni.

A kés, meg a telefon adott volt így elcseszni. Bár tény, h szerintem én is totál kikészülnék biztos, ráadásul még úszni sem tudok...

de ezek a férfiak, se erõ, semmi...

a vége amúgy letaglózott!Jó értelemben.
5/10
Szissssz 2013 okt. 10. - 15:34:50 5/10
(74/93)
Vegyes érzelmeim vannak a filmmel kapcsolatban. Nem volt túl jó, de annyira rossz sem. Osztályzat: közepes.