Téma: Eufória

10/10
csomolungma 2021 jan. 01. - 22:26:07 10/10
(23/43)
Nagyon megható, hát nem semmi alakitas volt ...Zendaya es a masik ferfi zsenik. Igy megjeleniteni egy mentalis betegseggel kuzdo lanyt,imadtam.Nagyon megsiratott...megerdemelte az Emmy dijat!!!
2/10
feherpeter77@gmail.com 2020 dec. 07. - 21:15:16 2/10
(22/43)
Ez a film nem az én világom! Feleségem nézi, de komolyan elgondolkodtam, hogy kart teszek a tévében, mert ez a fertő az epileptikus sokáig kiakasztott! Undorító!
3/10
bannor72 2020 dec. 07. - 20:00:58 3/10
(21/43)
Van különkiadás is ? :D Minek? Azt hittem véget ért.
k11zoltan 2020 szept. 17. - 21:05:25 Előzmény Pusztaszeri Sztella
(20/43)
Leginkább csak azért.
Annak a lánynak a mellei vitték a sorozatot.

Amúgy nagy nulla volt ez. Csak azért néztem végig, mert letöltöttem mind a 8 részt, és nem szoktam törölni nézés nélkül.
Ebben a sorozatban egyetlen egy kedvelhető karakter sem volt.
Kivel kellett volna azonosulnom? A drogos lánnyal? Vagy a transzfesztitával? (az volt egyáltalán?)
Pusztaszeri Sztella 2020 júl. 31. - 17:29:40
(19/43)
Sydney Sweeneyt hátulról jól megdolgozták, már ezért megérte megnézni!
offtopic
mszama79 2020 ápr. 08. - 12:44:53 Előzmény Bullózus pemfigoid
(18/43)
Személy szerint nekem nem jött le, hogy tűzre valóak a férfi karakterek. :O
6/10
NEF - NéztemEgyFilmet 2020 márc. 13. - 09:38:55 6/10
(17/43)
Erkölcs nélkül mi lesz velünk? A videóban azt fejtem ki, hogy milyen hatással lehet ránk a sorozat.
https://youtu.be/KCBXGj6TadY
6/10
NEF - NéztemEgyFilmet 2019 nov. 07. - 11:56:36 6/10
(16/43)
2 -en szerettük, 2-en utáltuk! Leültünk megbeszélni és videóra vettük:
https://youtu.be/2fxhsrH4PGQ
1/10
Lilia84 2019 okt. 31. - 06:19:17 1/10
(15/43)
A hatalmas hype után nagyon kíváncsi voltam a sorozatra, hát nem váltotta be a hozzá a fűzött reményeket. Mindenhol azt olvastam, hogy ez valami hatalmas korszakalkotó alkotás, olyasmit mutat be, amit eddig senki és semmi. Az utolsó epizód utolsó percéig vártam, hogy végre beüssön az a valami, de elmaradt. Helyette bemutatták, hogy hát, ezek a mai fiatalok (közül néhányan) bizony buliznak, szexelnek, drogoznak, drámáznak. Bezony. Nem tudom ki hol él, ez nekem nem újdonság.
A karakterek felületesek, kidolgozatlanok, hiába próbál mindegyik rész kibontakoztatni egyet, valahogy nagyon sekélyes marad mindegyikük. Történet gyakorlatilag nincs. A nyelvezete szinkronnal kissé erőltetett nekem, mintha egy középkorú könyvtáros néni akarná utánozni a szlengeket, amiket a suliban hallott, de lehet, hogy eredeti nyelven jobban hangzik. A látványon látszik, hogy jó sokat ráköltöttek, de csak a szép effekteket, vágásokat nézni ennyi ideig kissé unalmas számomra.
10/10
uzi9mm 2019 szept. 06. - 19:29:19 10/10
(14/43)
Fsza sorozat.
comedia 2019 aug. 13. - 00:15:25
(13/43)
Az első négy rész mellbevágó volt, utána tömöríteni kellett volna, kicsit szétfolyós lett így, főleg a vége.
1/10
offtopic
Bullózus pemfigoid 2019 aug. 09. - 15:36:44 1/10 Előzmény Dracarys03
(12/43)
"Jules meleg oldalon ismerkedik meg olyan fiúkkal/férfiakkal, akikkel lefekszik. "

És lényegében olyan fiúk vannak ábrázolva szexpartnerként, akik
1. mindenki előtt heteroként ismertek
2. macsók, férfiasak kívülről nézve, sőt népszerűek
3. flegmán és megalázóan bánnak vele, ergo még b*zinak is rosszak

"Ez az a szintű állítás mikor azt mondják, hogy aki durván homofób, az biztos látens homoszexuális, ami teljes baromság"

Egyet tudok érteni veled, ez teljes baromság. Mindazonáltal a párhuzam is hülyeség.
Mondjuk én nem vagyok homofób sem(max. transzfób, de azt vállalom is)

"Egyébként a pornó negatív hatásai a tinédzserekre tényeken alapulnak "

Nem, nincsenek tények, cska félelemkeltés. Épp ahogy a "minden 5. nőt megerőszakolnak az egyetemen", a "minden nő a 77%-át kapja a férfiak fizetésének" vagy a klímafanatikus hisztériakeltisek.
Tény egy sincs egyik esetben sem, csak az érzelmekre ható kinyilatkoztatások, amik a semmivel vannak alátámasztva(jobb esetben. Rosszabb esetben maguk fabrikálnak hazug statisztikákat. Tudnék ezernyi példát mutatni erre is)
Az, hogy valaki játszik egy lövöldözős játékkal, nem t eszi őt tömeggyilkossá, ahogy a pornót néző fiúk sem lesznek erőszakosak. Viszont ami zavaró volt, hogy ez a "beállásokat és hangokat" imitáló csaj dolog teljesen hamis, a valóságtól elrugaszkodott.

"Erre megkapom hogy, rahúzom az áldozat szerepét a fiúra, de csak ha egy másik férfi miatt ilyen."

Nem. Azt mondom, hogy akkor lehet egy férfit is bevonni ebbe az áldozatiságba, ha az oka ennek más férfi, férfiak vagy a patriarchátus en bloc. Ha egy férfi nő vagy nők miatt lenne paff, azt szigorúan nem ábrázolják, nem írják meg, sőt áldozat sem lehet, csak "férfiatlan".
Apuci homopornóját látja meg a gyerek, de nem anyuci pornóját. Az apuci dug félre titokban, nem anyuci. Ha a lány szüzességet hazudik a pasijának, azt is csak az elnyomó patriarchátus embertelen követelésének a nyoma a nők felé, nem pedig egy hazug liba menekülése a felelősségvállalástól...

"Valószínűleg, ha az anyját látná videón, ahogy élvezi a szadomazó szexet például,"

De nincs ilyen és nem is lesz, ez a mondanivalóm lényege. Ilyet ők nem írnának meg soha...

" Mint ahogy például van olyan eset, mikor a gyerekkorukban anyjuk által elhagyott fiúk, nagy korukra nem képesek megállapodni egy lány mellett sem, mert él bennük az a tudatalatti elképzelés, hogy úgyis elhagyják őket és inkább ők teszik ezt meg először. Na ebben az esetben is egy áldozat a fiú (csak hogy egy pszichológiai példát mondjak). "

Szép gondolat és igaz is, de nem írnak ilyenről történeteket. Arról írnak fantazmagóriákat, hogy
- ha vallásos diktatúra lenne a Földön, akkor jó durván elnyomnák a szülni képes nőket (A szolgálólány meséje)
- a 60-as évek csupa tehetséges és csendben szenvedő gyönyörű nővel volt tele, miközben a férfiak lyukról lyukra járva mindenkinek hazudoztak (Mad Men)
- a töketlen férfiak közt a nők társadalma és szexusa az igazi (Orange is the new black)
- a nagy királyságok igazi karakterei és harcosai igazából csakis nők lehetnek (Trónok harca)
- a fellázadó női androidokat is hűen követik a kan-robotok, ha jót akarnak (Westworld)
- a szociopátia is egyszerűen a nőnek áll jobban és sikeresebb is lesz, mint egy férfi (The Fall)
...
Ma nem lehet férfi értékekről írni. Ha van is érték, az vagy női vagy nő által elsajátított és művel férfi-érték lesz.
Ha egy Csernobilba beleírnak egy erkölcsi dilemmát, hát zicher, hogy a fiktív női szereplőnek kell a bal vállon ülő fehér kisangyalnak lennie a maga erkölcsi szilárdságával, míg az elnyomó kormányzati gépezetet csakis férfiakkal lehet ábrázolni.
Nekem ebből van elegem mára.


7/10
Dracarys03 2019 aug. 09. - 14:39:07 7/10 Előzmény Bullózus pemfigoid
(11/43)
Ahogy én látom, te minden mozzanatot kiforgatsz ami negatívabb szerepben tüntet fel egy-egy férfi szereplőt. " Transznemű csajt illetően jön felszínre az a sugallat, hogy minden macsóbb férfi is a lelke mélyén homokos és farba akar túrni más férfiakat" ezt például abszolút nem tudom, hogy szűrted le. Jules meleg oldalon ismerkedik meg olyan fiúkkal/férfiakkal, akikkel lefekszik. Így egyértelmű a szituáció és nem valami kiforgatott dolog amit te állítasz. Ez az a szintű állítás mikor azt mondják, hogy aki durván homofób, az biztos látens homoszexuális, ami teljes baromság. Persze biztos van ilyen, de nem lehet általánosságként kijelenteni.
Egyébként a pornó negatív hatásai a tinédzserekre tényeken alapulnak (nem tudom mennyire mozogsz tini körökben). Például mikor McKay (fekete srác) durvábban akar szexelni mint kéne.
Azt mondod, hogy a lányokat a múltjuk felmenti a tetteik alól. Szerintem meg csak megérthetővé teszi azt, ami alapesetben háttérinfok nélkül már-már felfoghatatlan, hogy valaki miért teszi azt magával amit.
Azt mondtad, a lányok áldozatoknak vannak beállítva, a fiúk meg tűzre valónak. Erre válaszoltam, hogy a sorozat egyes fiú karakterei áldozatok szintén.. Erre megkapom hogy, rahúzom az áldozat szerepét a fiúra, de csak ha egy másik férfi miatt ilyen. Nem. Valószínűleg, ha az anyját látná videón, ahogy élvezi a szadomazó szexet például, akkor is egy áldozat lenne és hasonlóan csapódnának le a látottak nála. Mint ahogy például van olyan eset, mikor a gyerekkorukban anyjuk által elhagyott fiúk, nagy korukra nem képesek megállapodni egy lány mellett sem, mert él bennük az a tudatalatti elképzelés, hogy úgyis elhagyják őket és inkább ők teszik ezt meg először. Na ebben az esetben is egy áldozat a fiú (csak hogy egy pszichológiai példát mondjak).
Nálam egyértelműen másképp csapódott le ez a sorozat mint nálad. Nekem erőltetettek a sorozathoz való negatív hozzáállásodnak az okai. De elfogadom ha így látod. Mindig érdekes számomra teljesen más látásmódú emberek véleményét olvasni. :D
1/10
offtopic
Bullózus pemfigoid 2019 aug. 09. - 13:31:48 1/10 Előzmény Dracarys03
(10/43)
"megfertőzött ez a Hollywood-ból kitörő, torkon letuszkoló, fojtogató feminizmus stb. áradat, hogy már ott is ezt az üzenetet véled felfedezni, ahol nincs is ott."

Hol ott nincs? Egy újabb hollywood-i produkcióban? Ugye-ugye.

"akiknek a múltjuk ismertetésével bizonyos magyarázatot ad szélsőséges viselkedéseikre a sorozat."

A múltjuk a jelenükre felmentést akar adni, de hasonló felmentést egy férfinek sem szán a sorozat. A férfiak úgy rosszak, ahogy vannak, ez a mondanivalója.
Ráadásul a múltak ábrázolása is néhaolyan, mint ahogy egy férfit sose látott feminista elképzelné: pl. a táncos csaj, aki pornót nézve másolta a pózokat. Ez egy tipikus femináci token, a pornó démonizálása, de a valóságban ilyen nincs, nem másolnak pózokat a lányok, nem nyögnek színésznő módjára. Ez a rész a pornó elleni kirohanás akar lenni, vagyis a mocskos patriarchátust kéne leszoktatni róla és akkor boldog lehetne minden tinilány Kumbaya-t énekelve a tábortűz körül, ennyi a sugallat.

A Transznemű csajt illetően jön felszínre az a sugallat, hogy minden macsóbb férfi is a lelke mélyén homokos és farba akar túrni más férfiakat. Ez lealacsonyító. Nem, nem vagyunk homokosok és nem tekintjük nőnek az ilyeneket. De ezt nem akarták ábrzáolni, mert ha nekünk van konzekvens értékítéletünk vagy ízlésünk, az az úgynevezett "toxic masculinity", tehát hazudni kell a helyünkbe egy olyan viselkedést, ami soha nem is létezett.

"Ezek a háttérsztorik nem mással szolgálnak, mint magyarázattal, de semmiképpen sem itélkezik. "

Hogyne ítélkezne, csak nem a szádba adja, hogy mi a véleményed, hanem "íme... és most gondolj, amit akarsz <széttárt kéz>". Ez olyan, mintha úgy ábrázolnám a nőket, hogy mind épp szobára megy 5db négerrel és annyit írnék le, hogy én nem mondok semmit, de gondolj amit akarsz...

"Nate tán nem áldozat? Szerinted a dühkitörései, a mentális problmái nem következményei annak, hogy gyerekkorában szembesült apja beteges másik oldalával a videókon? Milyen sérüléseket okozhat egy gyerek lelkében az efféle felfedezés?"

Látod, ez a lényeg. Érintőlegesen ugyan, de ráhúzod az áldozat-szerepet egy fiúra...de csak ha egy másik férfi miatt ilyen. Az összes férfi is bevehető az áldozat-tokenség hatalmas bulijába, ha az áldozat mivoltukat a férfiak tevékenységének, a toxic masculinity-nek tudják be.

"Mckay tán nem áldozat?"

Mckay a feka, ugye? Ott főleg azt vettem le, hogy még a fekákat is sokkal jobb szeretőnek írják le, mint a legjobbnak ábrázolt fehéret.
Mindeközben az Államokban napi hírek szólnak arról, hogy mennyi nőt erőszakolnak meg ezek, szemben a fehér férfiakkal.

Nem vagyok hajlandó ezt a szemetet tovább nézni, semmiképp sem.
7/10
Dracarys03 2019 aug. 09. - 13:02:08 7/10 Előzmény Bullózus pemfigoid
(9/43)
Szerintem sikerült igen csak kiforgatnod a sorozatot és annak mondanivalóját..
Valószínűleg olyan szinten megfertőzött ez a Hollywood-ból kitörő, torkon letuszkoló, fojtogató feminizmus stb. áradat, hogy már ott is ezt az üzenetet véled felfedezni, ahol nincs is ott. Most legalábbis biztosan. (Most ha valaki olvasná ezt a hozzászólást, jó sok Spoiler jön, hogy alátámasszam amit állítok)

Főleg lányok vannak középpontban, ez tény, akiknek a múltjuk ismertetésével bizonyos magyarázatot ad szélsőséges viselkedéseikre a sorozat. Adott egy mentális problémákkal küzdő, valószínűleg szüntelen gyászoló (nem nézted tovább, de annak a bizonyos pulcsinak nagy jelentősége van) emiatt drogfüggő főszereplő Rue, egy transzneműségéből fakadóan, önmagának folyamatosan nőiességét bizonyítani akaró és ezzel együtt teljességét kereső Jules, akinek egyébként SPOILER az ANYJA miatt volt problemásabb önmaga elfogadása.. SPOLIER VÉGE Egy túlsúlyából adódóan magasfokú önbizalomhiányban szenvedő és ezáltal fokozott szexuális életet élő Kat és még sorolhatnám...
A felsorolt szereplők az embereken túlmutató okok miatt váltak azzá akik (rákos édesapa, mentális probléma - Rue, Transzszexualitás - Jules, Genetika-túlsúly - Kat). Ezek a háttérsztorik nem mással szolgálnak, mint magyarázattal, de semmiképpen sem itélkezik.
A férfi karakterek tűzre valóak?
Két férfi karakter van, akiket jobban megismertet a sorozat. Adott nekünk egy Nate és egy McKay.
Nate tán nem áldozat? Szerinted a dühkitörései, a mentális problmái nem következményei annak, hogy gyerekkorában szembesült apja beteges másik oldalával a videókon? Milyen sérüléseket okozhat egy gyerek lelkében az efféle felfedezés?
Mckay tán nem áldozat? Az elvárásoknak folyamatosan eleget tenni igyekvő fiú, aki egyetemre kerülve szembesül csupán azzal a ténnyel, hogy hiába dolgozott egész addigi életében, sose lesz elég jó focista. Aztán ott van a Cassie-vel való kapcsolata, amely önmagában teljesen normalis lenne, csak a lány múltjától képtelen elvonatkoztatni teljesen, ami bizonyos szempontból érthető.
Ők ketten tehát végsősoron tűzre valók?
És az egyértelműen pozitív férfi karakterek?
Idesorolnám Jules apját is, aki ugyan nem kap sok időt a vásznon, egyértelműen pozitív szereplő, aki mindent igyekezett megtenni a lányáért, hogy olyan élete lehessen, amilyet szeretne.
Vagy Ethan, aki végig kedves Kat-tel és teljesen őszinte érzelmeket táplál iránta, amik a sorozat végén SPOILER végül kimondásra is kerülnek mindkét oldalról (azt hiszem az egyetlen igazi happyend az évad végén). Végül Kat-nél jött a felismerés, hogy talán megérdemli, hogy legyen valaki olyan az életében mint Ethan. SPOILER VÉGE
A túlsúlyos lány kuncsaftjai meg inkább azt a célt szolgálták, hogy bemutassák, milyen hatással lehetnek az efféle szexuális visszajelzések egy olyan lányra, aki egész eddig egy pillanatig nem tartotta magát se kívánatosnak, se szerethetőnek, csak jelentéktelennek. Azonnal beszipantotta ez a közeg ahol ez másképp volt.
Az Euphoria nem az a sorozat amit te leírtál. Nem foglal igazán állást semmiben, csupán mesél és ezt elképesztő képivilággal fűszerezi, néha-néha elrugaszkodva a valóságtól. Jó sorozat, talán kicsit kusza sokszor, de megéri megnézni. Ha meggyőztelek tégy még egy próbát, de más szemléletben, ha nem, akkor íme ez az én véleményem. :D
1/10
Bullózus pemfigoid 2019 aug. 06. - 20:43:37 1/10 Előzmény nemo15
(8/43)
...amúgy azért volt az irritálóan választékos megfogalmazás, mert az eredeti és nyers véleményemet lentebb kicenzúrázták.
1/10
offtopic
Bullózus pemfigoid 2019 aug. 05. - 21:19:59 1/10 Előzmény nemo15
(7/43)
Kedves nemo15
1. Igen, valszeg értelmiségi vagyok egy külső szemlélő szemszögéből, de engem személy szerint nem érintenek meg az ilyen bélyegek. Halálosan imádom a Dumb és Dumber-féle idiotizmust, Kun Miklós tanáűr úr Rejtélyes XX. század-át, ahogy Puzsér Apu azért iszik, mert te sírsz-féle kurzuson klívüli okoskodásokat is. Hogy holnap esetleg ezt tudván inkább hülyének, nácinak vagy épp homokosnak tartana a mainstream, nagyon közömbös számomra.

Azért pazaroltam az időm egy részét erre a sorozatra, mert épp keresni akartam magamnak valami új kedvencet az HBO GO-n. Elég igényesnek ígérkezett, de ma valahogy olybá tűnik, hogy megfelelő támogatást csak a liberális/LMBTQ/nővédelmi témákra adnak arrafelé.
Tévedés volt a részemről 4-5 részt végignézni, mea culpa.

Amúgy nagyon szeretem a NatGeo-t, de főleg a Discovery-t, viszont ezek műsorait meg lehet találni célirányosan is a youtube-on, így főleg ott nézem.

2. "sokkal többre érdemes női, ... szereplők"
Ezzel arra a felnagyító túlzásra céloztam, hogy a kibontott női karakterek legrosszabb esetben is "végső soron" derék, aranyos, kedves, jobb sorsra érdemes személyiségeknek vannak ábrázolva, ami bőven felül tudja írni bármilyen, a sorozat témájául szolgáló hibájukat. Drogos? Hazug? Pornózik?
Ők mind csak "áldozatai" valami rendszerszintű elnyomásnak, amely nélkül minden bizonnyal nem így tennének, ergo inkább segítségre szorulnak és együttérzést váltanak ki a nézőkből.

Vesd ezt össze a férfi karakterekkel, akik - ugyancsak "végső soron" - inkább tűzre valók és akik inkább a felszínen jók, tisztességesek, elismerésre méltók, de mélyen legbelül romlottak és undort keltőek.
Ők maguk nem egy rendszer áldozatai, sokkal inkább maguk jelentik az elnyomó rendszert, integráns részei, teremtői annak.
Egyik legjobb példa ennek tettenérésére, ahogy a dagadt, pornózó csaj "kuncsaftjai" reagálnak: megalázzák magukat, helyeslik, igazat adnak a lánynak, aki kihasználja és alázza őket magukat. Ezzel azt mutatják be, hogy azok az írók számára a "megfelelő" férfiak, akik maguk is vallják, hogy a rendszer részei, bűntudatukat igazolják pénz(=hatalom) átruházásával(ahol nem várnak el cserébe szolgáltatást sem).

3. A 8. epizódig nem jutottam el, de számomra ennyi nem is elég a felmentéshez.
Viszont el tudom képzelni a szitut: tepert-tepert és végül nagy kegyesen megcsókolhatta.

nemo15 2019 aug. 05. - 19:03:37 Előzmény Bullózus pemfigoid
(6/43)
Kedves Bullózus pemfigoid!
1. Rengeteg idegen eredetű szó van a hozzászólásaidban. Miért van ez, mit akarsz ezzel kifejezni? Azt hogy valami igen tanult, kultúrált, értelmiségi ember vagy? Mert ha ez így van, akkor miért pazarolod a drága idődet egy ilyen sorozatra? Miért nem a National Geographicot, vagy a Discovery Channelt nézed?
2. Ezt hogy érted?:
"sokkal többre érdemes női, ... szereplők"
A női szereplők nagy része drogos és/vagy b.szik össze-vissza. Hol érdemesek ők többre?
Vagy ez irónia lett volna részedről. Mert ha igen akkor értem. Egyébként ez a sorozat szerintem csak annyira férfigyűlölő, mint nőgyűlölő. Egyik női karaktert sem igen avatnák szentté...
3. Nem az összes fehér, hetero férfit ábrázolják negatívan! Mert van benne egy kis, jó lelkű, fehér gyerek aki a 8. epizódban összejön a túlsúlyos csajjal...
1/10
Bullózus pemfigoid 2019 aug. 03. - 19:01:02 1/10 Előzmény Zsenge
(5/43)
Tudod, elég nagy különbség van aközött, hogy bemutatunk egy szélsőséget vagy hogy egy szélsőséget normalitásnak adunk el.
Ma már ez az alapvetés, hogy az a normalitás, amit egyes dedikált csoportok annak mondanak.
Jelen esetben a tény, hogy egyetlen decens férfi nincs a karakterek közt, ennek a jele.
És nézd meg a mostani sorozatokat: ha van is bárhol decens férfi, az nem lehet cisz-hetero-fehér.
A gond pedig az lesz ezzel, hogy akik most 20 év alattiak, azok már nem is látnak mást, csak ezt az egymosást, így viszont az a percepció épül fel bennük, hogy jé, a férfiak mind mennyire gázos, haszontalan, veszélyes és ellenszenves lények... nem is érteni, hogy miért van közülük annyi a politikában, hatalmon, cégvezetésben,stb.
Kezded érteni?
Ezt hívják indoktrinációnak.
Ezzel akarnak megágyazni későbbi és nagyobb volumenű akciókhoz, lásd női kvóták, kötelező érzékenyítés, nemsemleges nevelés, pozitív diszkrimináció(ami valójában negatív diszkrimináció a másik oldalnak),stb.

8/10
Zsenge 2019 aug. 03. - 01:29:10 8/10 Előzmény Bullózus pemfigoid
(4/43)
Mi a baj a szélsőségekkel?
Engem ez abszolút nem zavart, sőt szerintem érdekes ilyet is látni. Igen el van túlozva eléggé, de az érem másik oldalán is vannak ilyen filmek csak keresni kell.

Egyébként amit leírtál mind igaz, nem is akarok ezzel vitatkozni.
De a sorozat szerintem jó lett, sok mindent belesűrítettek.