offtopic
cellasto 2015 máj. 19. - 17:21:51
(20/220)
gondolom palesztína(már ami megmaradt belõle) rommá bombázása tolerálható....
hányok attól amit megengednek itt egyesek maguknak
fõleg ez a mocskos ballib propaganda egy film fórumon..szégyen
offtopic
Edmond Dantes 2015 máj. 19. - 17:10:07
(19/220)
"Koncsitát" egy polgárpukkasztó svindlernek tartom, aki talán a legjobban nevet azokon, akik komolyan veszik, és ideológiákat gyártanak köré." Így igaz! Kb ezt nevez(t)em PR-fogásnak. Ám ebbõl NEM következhet "Charlie Hebdo": sem általában, sem a konkrét eset. A közös csupán annyi h ahogyan Conchitát nem (volt-van-lesz) kötelezõ nézni, szeretni még kevésbé, úgy C.Hebdot sem (volt-van-lesz) kötelezõ olvasni, szeretni még kevésbé.

C.Hebdo meg- v elítélésébe itt most nem mennék bele, már csak az on/off miatt sem, de két dolog biztos:

a) lehet h Conchita, mondjuk így, csípte-csípi sokak szemét, -aminek okai szintén érdekes következtetéseket generálhatnának!- de biztosan nem sértette-nem sérti senkinek a vallásos-hitbéli érzületét, meggyõzõdését.
Ízlés, esztétika, netán szemérem? ---> ez "más "súlycsoport"

b) semmilyen civilizációban nem tolerálható "a szabadság, vagy szabadosság" olyasféle megtorlása, ami C.Hebdoban történt éspedig nem csupán az újság ilyen-olyan beosztású alkalmazottjainak hanem rendõrök és végképp ártatlan bolti vásárlók lemészárlásával...mert ugye emlékszünk, a két terrormerénylet szinte egy idõben, egymással szoros összhangban történt! Semmi szín alatt nem juthatunk el néhány "sakklépésben" Conchitától bolti vásárlók (de akár szerkesztõségi alkalmazottak) lemészárlásáig, mert az az anarchia, a vég (lenne).
pneklara 2015 máj. 19. - 15:52:15
(18/220)
Andersen meséje, A császár új ruhája rámutat a tömegpszichózis, vagy a konformizmus lényegére: ha mindenki látja, akkor én hogy merjem bevallani, hogy én nem látom? Csak a romlatlan gyerek mondja ki az igazságot, hogy hisz nincs is rajta ruha. Magam részérõl "Koncsitát" egy polgárpukkasztó svindlernek tartom, aki talán a legjobban nevet azokon, akik komolyan veszik, és ideológiákat gyártanak köré. Aztán akik megalapoznak nekik, késõbb se csodálkozzanak, hogy a szabadság, vagy szabadosság sem addig tart csak, ahol õk meghúznák a vonalat./Charlie Hebdo/
offtopic
Edmond Dantes 2015 máj. 19. - 14:41:17
(17/220)
off-ba tévedünk :)
A pápa mint -a katolikus egyház szt Krisztus földi helytartója- a társadalom fölött áll. Akár hallgathatna is. De nem hallgat. Sõt. Nem csupán nem hallgat és nem csupán elfogadóan vélekedik. Ez azért több annál:
http://nol.hu/kulfold/ferenc_papa___ki_vagyok_en__hogy_itelkezzem_a_melegek_felett__-1403061
Conchita pedig, ezt más topikban is megírtam már, sztem NEM "mentalitás", legalábbis a versenyen nem "mentalitás" (volt)! hanem egy jól sikerült PR-fogás, nem több, nem kevesebb. A felsorolt jelzõk pedig=szõrös, szakállas, õszinte, érzõ szívû, mûvész: nos ezek n e m zárják ki egymást! És valóban ez lenne "a többség szája íze szerint"? Ön mondja, nem én :)
pneklara 2015 máj. 19. - 14:27:34
(16/220)
Annyit megtanultunk, hogy aki társadalomban él, nem mondhatja ki õszinte véleményét.Nem érdemes. Nálunk pláne nem, mert ha csak annyit mondana: a Nap bizony kék, akkor is lennének követõi és ellenzõi is. Az már mérlegelés kérdése, hogy kik lesznek többen. Egyszerûbb a többség szája íze szerint megszólalni, mi az elvárt, a trend. Most az, hogy ez a szõrös, szakállas nõ egy õszinte, érzõ szívû mûvész. Abból nem lesz baj tehát, ha a pápa is ilyen elfogadóan vélekedik. Abból már nagyobb baja lenne, ha elítélné ezt a mentalitást.
Edmond Dantes 2015 máj. 19. - 14:14:01
(15/220)
Igen, a zene átível(het) határokon. Ám, mint korábban megjegyeztem (nem ezekkel a szavakkal, de ebben az értelemben), itt és most = egy Eu.Dalfesztiválon másképp "ível át". Korábbi emlékeim szt mindketten szeretjük a (komoly)zenét, de ez a verseny "könnyû"zenei verseny. Lehet, sõt valószínû h abban a körben sem a legértékesebb. Ez van, ezt kell szeretni...vagy nem kell.

A politika mindenbe beleszól, de ezt is tudomásul kell venni...vagy távol lehet(ne) maradni. Speciel Boggie dala -már a címében is: Wars for Nothing- éppen h "politikus": véget-nem-érõ háborúról, békérõl, katonákról, ártatlanul bántalmazottakról, ártatlanul meggyötört szenvedõ lelkekrõl szól. Nekünk most pont jól jönne, ha "a politika...beleszólna az értékelésbe"! Sokak szt ez volt itthon is a gyõztes szempont. Hogy átmegy-e ez a motívuma a kinti versenyen is? Meglátjuk.

PS össznépi szavazatunkkal mint írtam, nem tolhatjuk elõrébb Boggie-t a ranglistán. Saját országból saját dalra nem lehet szavazni, magyar szavazatokra a határon túlról számíthatunk.
Edmond Dantes 2015 máj. 19. - 13:54:30
(14/220)
"Ki merné kockáztatni nehezen megszerzett rangját egy õszinte véleménnyel?" Asszonyom, ne feledje: n e m magyarországi notabilitásokat említettem elõzõ hszomban! Az ott felsorolt és fel-nem-sorolt személyeknek, merthogy nem végeztem részletes gyûjtést :) bizony van "veszíteni valójuk"! Például leválthatók. Pontosabban: LEHETNE veszíteni valójuk. Elsodorta õket kérdéses megnyilatkozásuk után a "népharag"? Más oldalról közelítve: ha a többségi (osztrák) társadalom Conchita-ellenes lenne, akkor meg ugyan miért ne mondták volna el a felsorolt és fel-nem-sorolt személyek "õszinte véleményüket"? Ugyan mit kockáztattak volna vele? Sõt, egy "Conchita-fób" Ausztriában még népszerûbbekké váltak volna.
offtopic
cellasto 2015 máj. 19. - 13:51:50
(13/220)
elég csalóka ez...
wolf katit az elsõ 5-be várta mindenki,aztán hol is végzett?
bye alex dalát pedig mindenki a 10-en kívülre tippelte,mégis meglett a 10. hely :P

szóval még bármi lehet :)
offtopic
cellasto 2015 máj. 19. - 13:37:13
(12/220)
emlékszem arra az állatra is sajnos....
pneklara 2015 máj. 19. - 13:05:20
(11/220)
Szerintem nem tolerancia, hanem megalkuvás. Ha bele látnánk valami földöntúli adottságnál fogva a toleráns gratulálók fejébe, elszörnyednénk. A hivataluk kötelezi õket a megnyilatkozásokra. Ki merné kockáztatni nehezen megszerzett rangját egy õszinte véleménnyel? Azért vannak ilyen tökös emberek is, de nekik nincs veszíteni valójuk.
pneklara 2015 máj. 19. - 13:02:06
(10/220)
Valahol a mûvészet, elsõsorban a zene átível a határokon, ugyanúgy megragadhat valakit Izlandon, Nigériában és Ausztriában. Ha még a mondanivalót is értjük, az külön elõny, de a dallam, a szerkezet, a ritmus, az elõadói kvalitás maga is megragadhatja az embert, bárhol hallgatja is. Ha a politika, és az általa gerjesztett indulatok beleszólnak az értékelésbe, akkor már az nem a dalnak szóló ítélkezés.Nem hiszem, hogy össznépi szavazatunkkal elõrébb tolhatnánk Bogit a ranglistán, így marad nekünk a szurkolás, hogy megértik-e ennek a 6 embernek a tiszta szándékát! Ma kiderül:)
Edmond Dantes 2015 máj. 19. - 11:27:34
(9/220)
Felháborodás most sincs. Az osztrák államelnöktõl és kancellártól kezdve az osztrák katolikus (!) egyház vezetõjéig, a bécsi bíboros-prímásig bezárólag a hivatalos Ausztria és a nem-hivatalos Ausztria és Bécs egyöntetûen gratulál(t) Conchitának és büszke hazája fiára...vagy lányára? :) ...mindegy is. Ahogyan Danát is gratuláció, elismerõ ünneplés és tolerancia fogadta hazájában, amely pedig korábban nem volt ennyire toleráns a mássággal szemben. Továbbá 1998-ban még nem volt (elterjedt) internetes fórumozás. Ha lett volna, nagy tétben fogadok: a (fel)háborodottak most is (fel)háborodottak lennének, sõõõt...Dana származása-állampolgársága további ihletet-inspirációt ádna egyeseknek.
Edmond Dantes 2015 máj. 19. - 11:16:55
(8/220)
Csak ismételni tudom magam ld itt: http://forum.port.hu/viewtopic.php?topic_id=46968 / 1701 Boggie+utolsó sor
Az Eurovíziós Dalverseny eredménye több tucat ország több tucat dalának és szavazóinak részvételével alakul ki. Nem a saját ízlésünk dönti el az eredményt, sõt: éppen hogy a saját dalra nem lehet szavazni, következésképpen egyfajta nemzetközi (köz)ízlésnek kell megfelelni. Ezt a dolgot lehet nem-szeretni, de ez a helyzet. Amelyik országnak ez nem tetszik, távol marad(hat), mindig vannak ilyen országok. Boggie dala nekem is tetszik ld 1701, de én nem szavazhatok :) és ön sem :(
pneklara 2015 máj. 19. - 10:36:53
(7/220)
Kíváncsi vagyok a dal fogadtatására. A ma reggeli sajtóhír szerint Bogi dalát esélytelennek tartják,utolsó helyekre sorolják, hallgathatatlannak, unalmasnak jegyzik...a külföldi sajtóban. Felróják neki, hogy rém egyszerû szerzemény. Na és! Az egyszerû nem lehet szép, értékes?Egy népdal is lehet nagyszerû attól, hogy egyszerû:" A hideg szél fújdogál - a falevél hulldogál - leányhûség múldogál - a jó legény sírdogál."
A dallama is megfogja az embert, dúdolható azonnal, sõt nem lehet szabadulni tõle.S a mondandója? Ki az, akit a mai világban nem foglalkoztatnak ezek a kérdések?
Erre valóban kíváncsi vagyok.De az Eurovízión minden elõfordulhat.
szabodavid94 2015 máj. 19. - 09:50:31 Előzmény cellasto
(6/220)
Nem tudom halotta-e de nem Conchita Wurst volt az elsõ transzexuális aki megnyerte a dalfesztivált, 1998-ban Dana International a Diva c- dalával szintén megnyerte, még sem volt ekkora felháborodás.
offtopic
cellasto 2015 máj. 13. - 09:31:32
(4/220)
a tavalyi gyõztes"fiu-vagy lány"után,szerintem sokan kiábrándultak ebbõl a"versenybõl"is....
Edmond Dantes 2015 máj. 13. - 09:05:40
(3/220)
Megnyílt hát a topik, aminek tavalyi "kiadása" elég élénk eszmecseré(ke)t hozott. A magyar dal elõadója nem mindenkinek jött be, noha ez a verseny dalok versenye, a magyar dal pedig, stabil 5. helyezése is mutatja, teljesen rendben volt. Az elsöprõ fölénnyel gyõztes osztrák dal illetve elõadója...khm...kissé megosztotta ugyan a fórumo(ka)t, ami láthatóan nem zavarta Ausztriát, Bécset, Conchitát, ahogyan pl anno Dana Int'l (dalának) gyõzelme is elismerést, dicsõséget hozott hazájának és neki is. Bécs pedig most arathatja le azt az erkölcsi, anyagi és PR-sikert, amit nagyrészt Conchitának köszönhet.
A szinte mindig jól szereplõ Ukrajna sajnos nem indul, Ausztrália viszont máris döntõs: ugyan hogyan, miért? Részletek:
http://www.eurovision.tv/page/vienna-2015/about/all-participants azaz a magyar dal az 1. elõdöntõ 10. száma lesz. Boggie és szép, szelíd, békét hirdetõ dala talán "jókor lesz jó helyen" = szerencsés esetben és ha "átjön" és kellõen kisugárzik, akkor ismét jó szereplésben reménykedhetünk. Jövõ szombaton meglátjuk.
BBali06 2015 máj. 13. - 08:39:03
(2/220)
Nekem a 2.-3. kedvenc dalom volt, éna New Level Empire-nek szurkoltam, de az a tetû Poirot vagy kicsoda leértékele õket...

Én akkor is várnám és nézném az ESC-t, ha nem lenne magyar versenyzõ.
Texas Bill 2015 máj. 13. - 07:03:29
(1/220)
Nekem ugyan más volt a favoritom, de legyen sikeres a magyar versenydal, ha már erre esett a szakértõ zsûri választása!