zetevar 2017 máj. 13. - 23:00:15
(26/46)
Ni már, Justin Timberlake is itt van, ráadásul az Oscaron látott produkciójával! :)
Milyen egyedi ez a svéd srác...
olahmiki1959 2017 máj. 13. - 22:18:31
(25/46)
A portugál srác elképesztõen érzékenyen és mûvészi színvonalon adta elõ a dalát - ami persze abszolút nem illik bele az Eurovíziós Dalfesztivál számai közé...
Sajnos...
Nekem nagyon tetszett, fõleg azért, mert zenészként imádom a bossa-nova stílust, aminek a hangzásvilágát annak idején a portugál gyarmatosítók vitték be Brazíliába, és ami azóta is a brazil zene lényege.
Ma egyébként meglepõen sok a színvonalas produkció, ami nem volt jellemzõ az elmúlt évek teljesen egysíkú zeneszámaira.
Kíváncsi vagyok a végeredményre...:D
Quinn Mallory 2017 máj. 13. - 22:06:38
(24/46)
Ennek a Rátonyinak mindenki fiatalember?
southwind 2017 máj. 13. - 21:29:34
(23/46)
Fredike hölgyeményezése elég primitív
2/10
JoeM 2017 máj. 13. - 18:34:56 2/10
(22/46)
Egyetértek!
Edmond Dantes 2017 máj. 13. - 09:26:12
(21/46)
Egy felmeres szt YT-nezettsegben 2. helyen all. Nem lenne rossz helyezes ma este sem..
2/10
JoeM 2017 máj. 12. - 21:14:16 2/10
(20/46)
Hajrá Joci!
Törvénytelen 2017 máj. 12. - 15:17:38
(19/46)
a legújabb funkció a filmek adatlapján található "Szerkeszd te is a Port.hu-t!" De inkább a port.hu-nak kéne szerkesztenie, illetve javítania magát, mert kész kabaré ami itt van. Itt már tényleg csak azt tudom elképzelni, hogy minden fórumozót elakarnak üldözni, mert kevésbé lázító így fokozatosan beadagolni a szétesést, mintha egyszercsak benyögnék, hogy a fórumozás megszûnt.
Edmond Dantes 2017 máj. 12. - 13:56:50
(18/46)
T. PORT! A topik ismételten eltûnt-eltûnik a fõoldalról, mindenhonnan. Holnap döntõ, biztosan lennének hszók...ha lenne hová :-)
Javaslom Eurovíziós Dalfesztivál 2017 címmel feltenni, esetleg átmásolni az eddigi hszokat.
Edmond Dantes 2017 máj. 12. - 09:14:53
(17/46)
Hszom után most megjelent, majd kiderül, meg is marad-e. Mindenesetre jelen topik címe (Els? el?dönt?) hibás -nem ismeri fel az ékezetes magánhangzókat- és már el is avult. Jöhet a döntõ, benne Pápai Jocival.
Edmond Dantes 2017 máj. 12. - 09:05:08
(16/46)
T.port!
Ez a topik -legalábbis nálam- jelenleg nem jelenik meg a Fórum fõoldalán! Mivel már túl vagyunk a 2. elõdöntõn is, talán szerencsésebb lenne nyitni egy Eurovíziós Dalfesztivál 2017 c. topikot és oda áttenni az eddigi hszokat. Holnap lesz a döntõ és sokan -én is- csak a döntõt nézik meg és tapasztalat szt a döntõ alatt és után van a legtöbb beírás. Szóval még idõben vagyunk :-) üdv. ED
olahmiki1959 2017 máj. 11. - 23:39:52
(15/46)
A mai, második elõdöntõ sokkal jobb lett, mint a keddi volt.
Azt halálra untam, itt viszont - számomra is meglepõ módon - egy csomó érdekes, zeneileg is színvonalas dalt hallhattunk.
A három holland lány elképesztõen tisztán és szépen énekelt, nagyon tetszett a vokál, a hangzás, és maga a dal is.
A horvát énekes - aki elsõ látásra csak egy 150 kilós, hormonzavaros ember benyomását keltette -, hihetetlenül jó hangon, többféle hangszínt váltogatva énekelt, teljesen jogosan jutott tovább.
Páoai Jocit én - bevallom - nem igazán kedveltem a magyarországi Dal fordulóiban, nagyon rossznak tartottam - és tartom - a dalszövegének a prozódiáját, az elkent, rosszul kiejtett szavakat, viszont amikor kiállt az EU-s színpadra, és énekelni kezdett, önkéntelenül is elkezdtem neki drukkolni, és most már nagyon örülök, hogy sikerült bejutnia a szombati döntõbe.

Nekem - minden szempontból - magasan a San Marino-i dal tetszett a legjobban, a dal funky-s zenei világa, dallamossága, ritmusa, nem utolsósorban pedig a fekete srác és a vele duettet éneklõ vöröshajú lány éneklése és mozgása miatt.
Õnáluk éreztem azt, hogy igen, ilyennek kéne lennie egy eurovíziós dalnak!
Mondanom sem kell, mindenki továbbjutott, csak õk nem!
Azt hiszem, itt jött elõ, hogy San Marino mérete és politikai, gazdasági súlya kisebb annál, hogy rájuk szavazzon a sok európai nézõ. Kár...:)

A fehér ruhás belorusz páros száma egy-az egyben a Sonny és Cher duó 1965-ös számának, az "I got You, babe" címû nótának a koppintása, csodálkozom, hogy ezt rajtam kívül senki nem vette észre...:D
Naná, hogy õk továbbjutottak...
A norvégok heavy-metálba hajló techno száma is tetszett, új hang volt a versenyben.
A románok jódlizó kislányának a száma egy vicc volt, viszont szokatlansága miatt "megették" a szavazók. Meglátjuk, túl elõkelõ helyezést nem jósolok nekik.

A mai adás végre megütötte azt a mércét, amilyennek lennie kellett volna az elmúlt években az Eurovíziós Dalfesztiválnak.
Szombaton tiszta szívvel drukkolni fogok Pápai Jocinak, ha már õ képviseli hazánkat.
Reménykedjünk...:D
cellasto 2017 máj. 11. - 22:09:55
(14/46)
hát az alacsony szinvonal még tovább esett...
szörnyû lett ez az egész..

a döntõt már kihagyom
cellasto 2017 máj. 11. - 21:02:08
(13/46)
na kiváncsi vagyok, a második elõdöntõ színvonalasabb lesz-e....
cellasto 2017 máj. 11. - 08:49:29
(12/46)
ráadásul tavaly majdnem megnyerették velük a versenyt....
5/10
Xxy92 2017 máj. 11. - 00:36:50 5/10 Előzmény cellasto
(11/46)
Engem is nagyon irritál Ausztrália!! Ennyi erövel vegyük be az EU-ba is, nem? Semmi létjogosultsága nincs egy európai versenyen! A sok birka meg dobálja nekik a pontokat, csak azért, mert "milyen cukik , hogy eljöttek" Izrael meg a 3 kaukázusi ország ugyanez pepitában.
cellasto 2017 máj. 09. - 23:10:25
(10/46)
wow, bent van mind a 4, aki nekem úgy-ahogy tetszett :D
ausztrália megint bent.....eszméletlen, hogy tolják õket
cellasto 2017 máj. 09. - 22:55:10
(9/46)
hihetetlen, hogy ez az ordibáló ukrán nyerni tudott tavaly
no de a politika itt is közbeszólt, ahogy mindenhol
cellasto 2017 máj. 09. - 22:39:37
(8/46)
sok minden függ attól, milyen elõadók lesznek a második elõdöntõben
bár hozzáteszem: abban a cigány gajdolásban, amivel mi indulunk..nos abban sincs sok "magyar"

viszont látva ezt a szinvonalat, simán döntõsek leszünk szerintem
olahmiki1959 2017 máj. 09. - 22:36:18
(7/46)
A legborzasztóbb, hogy abszolút kiveszett az országok egyénisége.
Arra gondolok, hogy a görög számban semmi "görögös" hangzás nem volt, és ugyanígy a többiekben sem. Talán a portugál dal volt még érdekes, de csak az énekes elõadásmódja, és a szám hangulata miatt.
Egymástól átvett dallamfoszlányok, valamiféle trendnek megfelelõ hangzásvilág az, ami mindegyik dalra jellemzõ, és pontosan emiatt nincs egyéniség, nincs új, érdekes dallam, vagy harmóniamenet.
A szavazásnál pedig - teljesen mindegy, milyen volt a produkció - a szomszédos, a földrajzilag, történelmileg rokon országok egymásra fognak szavazni - ahogy ezt az elmúlt évtizedekben megtapasztalhattuk...:)
Most már kifejezetten kíváncsi vagyok, hogy Pápai Joci hol fog végezni ebben a mezõnyben...:D