Téma: Farkas

6/10
doktormacko1 2014 jún. 29. - 21:56:28 6/10
(323/343)
6 / 10 Nekem nem jött be . Elég bárgyú volt.számomra.
6/10
pb69 2014 jún. 11. - 16:41:17 6/10
(322/343)
Az X-Men 3-mal és a másik Rozsi-filmmel kapcsolatban nem értettem az éles kritikákat, mert szerintem remekre sikeredtek. Ennél azonban azt kell mondjam, hogy jogosak a negatív töltetek. X-Men film helyett olyan, mintha egy Jean Reno és Szállító keveréket néznék. Legalább a poénok jól ülnek, de aztán eltûnnek és rosszabbra fordul az egész.

Még ha egy totál független akciófilmként is tekintek rá, akkor se jobb 8-asnál. X-Men filmnek pedig kifejezetten gyenge a többihez képest. Semmi X-Men hangulat nem jött át és a megszokott ideológiai tartalom sincs jelen. Mutánsból alig vannak és az a kevés se valami nagy szám. Pláne, hogy alig használják a képességeiket. A fõszereplõ Rozsi is eléggé el lett szabva. Sok esetben karakteridegen módon cselekszik.

A sztori rendkívül lassan építkezik, ami önmagában nem lenne gond, más X-Men filmben is volt hasonló. Azonban itt nem kapjuk meg azon gondolatébresztõ motívumokat, amik fenntartanák az érdeklõdést. Nekem unalmas volt egy csomó részlet és többször kiestem a filmbõl, egyszerûen sokszor nem kötött le.

SPOILER!
Egy Rozsiról szóló filmben komolyan azt kell néznem órákon át, hogy a képességétõl megfosztva csetlik-botlik? A végén meg persze az adamantiumkarmokat is bukja. Ezek a jean-es látomások unalmasak és idegesítõek. Ráadásul semmi értelmük, hisz míg fõhõsünk látványosan nem tudja elfelejteni egykori szerelmét, azért a japán üdvöskével hetyeg... Komolyan, mi értelme volt ennek a románcnak? Minek kell minden egyes rozsis filmbe egy szeretõ neki? Rozsiról szólt a film, de csak elcseszték a karakterét.

Kevés a mutáns és gyengék. Ez a Vipera is mire jó? Immunis a mérgekre és savat köp (meg vedlik), miközben tudós. Tök jó, de azt hittem legalább a képességelszívás is az õ repertoárjába tartozik, nemcsak valami gyártott kütyü. Ez így elég kevés és ezt a színésznõ amúgy remek játéka se tudja feledtetni.
A jövõbelátó csaj is gondolom mutáns, de elég nagy hibaszázalékkal dolgozik. De legalább próbálták volna kihasználni a képességeit, helyette látványosan letojta mindenki. Aztán persze a film végére megint elõkerült, mintha olyan fontos lenne. Õ lett volna Logan testõre? Nagy segítség volt, mondhatom.

A sztori is elég kaotikus. Van egy rakat nindzsa meg szamuráj, aztán kaszabolnak össze-vissza. Folyamatosan cserélõdnek a szerepek, ki melyik oldalon áll és miért. Mindenki elárul mindenkit és átveri a másikat, de minek? A motivációk igencsak ködösek és követhetetlenek. Élén Rozsival, aki fõszereplõ létére totál feleslegesen marad a sztoriban órákon át, amikor már látványosan semmi köze a dolgokhoz. A holtidõben meg érdektelen és indokolatlan enyelgést és ömlengést nézhetünk.

A végén az a megagiga robot elég idétlen. Tényleg nem tudtak jobbat kitalálni? X-Men idegen is és benne az öreg japó no komment... Arról nem is beszélve, hogy ott is mindenki nyír mindenkit, mint valami elcseszett multiplayer játékban. Ez a képességelszívás is inkább furcsa, mint jó. Vipera is simán elbukik. Amúgy õ is mit miért csinál egyáltalán?
Eleve nem voltam kibékülve a harcjelenetekkel se. Sokszor bugyuták voltak. Lásd Rozsi lenyilazását vagy a nindzsák felaprítását. A robot felhevített adamantiumkardjáról már nem is beszélve.

A végén megint nem hagyták ki a Prof. felvillantását. Ez hihetetlen, hogy minden rohadt X-Men filmben szerepeltetni kell, teljesen mindegy, hogy illik-e oda vagy sem. Arra persze jó volt, hogy megint megkavarja a trilógia dolgait, mintha nem ez lett volna eleve a legelcseszettebb inkonzisztencia az egész X-Men filmes világban. A 3 végén elvileg új testbe kerül, itt meg megint bekerekezik az öreg...
5/10
pelu 2014 máj. 28. - 23:15:35 5/10
(321/343)
Hát ez elég ócska lett, pedig csípem az egész sorozatot, meg Rozsomák is nagy kedvencem, de itt rendesen elcseszték a karakterét is, meg úgy egészében mindent. Még jó, h nem moziban néztem. De legalább az új X-menrõl jókat hallani! :)
offtopic
imrenyibalazs 2014 máj. 28. - 17:06:42
(320/343)
Spoiler!
Bocs, amúgy a Medve-dolgot, azt T. Linkininside kérdezte meg a 353-as kommentben, gondoltam annak kapcsán ezt leírom.
És már írták, hogy a medve mitõl lett "olyan", hogy hogyan történt az a dolog.
offtopic
imrenyibalazs 2014 máj. 28. - 16:45:40 Előzmény d9o3
(319/343)
Spoiler!!! Vigyázat!!!
(Ezt inkább tényleg csak az olvassa, aki látta a filmet!)

Nem akarom azt mondani, hogy ez a film nézett ki úgy, mint az Event Horizon, hogy ez az a látványvilág és az a story lenne; - utóbbi, az itt filmre éppen ellenkezõleg van. Elmondom: - Csak aki látta ezt a filmet, annak! - Itt a The Wolverine-ben a történetben, ami igen pergõ és a trükkök is jók/profik, transzponálva (vagyis átforgatva, áttükrözve) van irodalmilag, mûvészetileg egy dolog, ami az Event Horizonban is volt: mi van, ha szerettünk valakit, aki meghalt és állandóan róla álmodunk, plusz még mindenféle szörnyûségrõl is... - aki jól van nappal és aludni is jól tud, lehet, hogy nem érti (persze semmi baj, legyen jó az életminõsége minél több embernek bolygónkon)...
És most kicsit röviden ha azt írnám, hogy van még olyan film, amiben azt szállja meg a gonosz, aki egy meghalt szerelmét, vagy mást akar visszahozni, itt a Farkasban (term. nem szó szerint fordított cím) ilyen biztos nem történik, itt pont máshogy van...
És még egy gondolat, ha én nagyon vissza akarnék hozni valakit, akit szerettem, akkor, amikor éppen egy jó betegség is "nyúzna" (/gyötörne), szóval én nem játszanám feltétlenül az erõs legényt.
És egy OFFTOPIC, hogy a Dermesztõ szél c. filmben, mégha az csak kisebb film is, a két fiatal szorult helyzetbe kerül és a fiú elég sokáig azért tartja magát... - és még annyi, hogy az X-MEN Origins Wolverine játék egy rész is a fagyos tundrán játszódik, de az csak egy öldöklõs játék...
A The Wolverine-film egyik metaforikus jelentése számomra, ha sok más mûvel vetem össze, hogy Logan nem akár milyen fiú: a civil lakosság védelme érdekében megvívna pl.: a DOOM3 BGF Edition dögjeivel, ha azt kellene, Õ azt is vállalná; de rajta nem vesz könnyen erõt a gonosz és általában szeretni is tud és még önfegyelme is van általában, Õ a jókat ritkán bántja.
(Ez is Spoiler!) 2006-ban az Amazing Grace-ben William Wilberforce megvédi a tartóitól a szép fekete lovat, itt Logan kiáll egy medvéért, de igaz ott a vadászt tényleg jól megleckézteti. - Nekem a filmbõl többek között ezek jöttek le.
d9o3 2014 máj. 21. - 17:43:45 Előzmény imrenyibalazs
(318/343)
Érdekes hogy az Event Horizonhoz hasonlítod, ami az egyik kedvenc filmem és egyenlõre el sem tudom képzelni mi lehet a hasonlóság, de most már nagyon kíváncsivá tettél. Egyébként csak Hugh Jackman miatt néztem volna meg nem csak a fordítást szúrták el a magyarok idegesítõen hanem az eredeti X-men sztori is rendesen át lett írva az amcsik által. Elég szomorú hogy két kedvencemet Jean Grey-t és Küklopszot így kicsinálták a 3. részben holott a képregény rájuk is épült nem csak Rozsomákra! Aki egyébként tényleg erõsebb mozifilmes jellem mint a másik kettõ, de errõl a készítõk is tehetnek...
1/10
Findzs 2014 máj. 21. - 14:27:10 1/10
(317/343)
szokásos gagyi magyar cím
a wolverine rozsomákot jelent és a képregénybe is rozsomák volt nem farkas
a farkasnak nincs is nagy karma
Kumpirka 2014 máj. 16. - 00:05:46
(316/343)
Németh Attila, az elsõ X-men film magyar szöveg írója elmesélte nekem, hogyan lett Wolverine-bõl Farkas. Eredetileg Õ is Rozsomákot akart, úgy, mint a képregényben, de az Intercom errõl hallani sem akart. Viszont volt egy jó ötletük: legyen a neve Kisfarkas! Erre Németh Attila mondta azt, hogy ehhez nem adja a nevét, keressenek más fordítót. Végül hosszas vita során kompromisszumként lett Farkas a filmbeli neve.
offtopic
imrenyibalazs 2014 máj. 03. - 01:49:43 Előzmény makovecz1972
(315/343)
Lehet ebben is Spoiler!
Ehhez hozzá kell szólni, vagyis tenni, de nem akarom Tisztelt Idõjós1010 urat durván megsérteni, csak ha szabad most kicsit vicceset írni, vagy nem is tudom... - szóval a geográfia az geográfia és éppen a kínaiak is emberre a mongolid nagyrasszba tartoznak, ahogy a japánok is... Na de bár én sem nézem az összes világhíradót, történész sem vagyok, egyelõre Japán és Kína két elég külön ország és miközben ezt írom, ez a két nép ma még nem szereti túlzottan egymást.

Spoiler jön! Riadó!
Ha a most következõ X-MEN-filmben "meghajlítanák" a téridõt és Logan Terminátor-stílusban utazna a múltba, meg most elvileg az adamantium vázát is mindenhol élõ szövet veszi körül, az frankó lenne.
offtopic
imrenyibalazs 2014 máj. 03. - 01:33:29
(314/343)
Nekem tetszett. Szigorral is szerintem minimum 8/10, de filmtörténetileg zseniális.

Spoiler!
Aki nézte az Event Horizont, ami elég érdekesen volt megoldva, megnézheti ezt, én ajánlom. A James Cameron által rendezett Titanic-nál is például jobbnak tartom, ha filmmûvészetileg nézem, mármint a Titanic elég érdekesen jeleníti meg a romantikus elemeket, meg a Halálos Fegyver 2-t és hasonlókat utánzó, de túlromantizált romantikus, de egyszer nézendõs akciófilm. A medencés jelenet a szállodánál profin van megoldva.

Vigyázat! Spoiler ez is! Viperát nevezték dr. Greennek, de a Hihetetlen Hulk-beli névrokonának jellemre lényegében az ellentéte.
kybuck 2014 ápr. 27. - 03:28:12
(313/343)
A számos alázó kritika után vártam, hogy rossz lesz a film, de igazából egész nézhetõnek bizonyult. Persze nagy elvárásaim a korábbi Farkas/Rozsomák film után nem voltak, de ahhoz képest ez a rész jobban tetszett, igaz nem kevés az üresjárat, és hõsünk ilyen-olyan fizikai-lelki gondja, de ez nyilván kell a dramaturgiához, ahogy eddig is, így ezen nem lepõdtem meg túlságosan. Összességében rosszabbat vártam és örülök, hogy nem így lett, de ettõl még nem ez lesz a kedvenc (képregény)filmem.
6/10
offtopic
_Freddy_ 2014 márc. 17. - 14:44:49 6/10
(312/343)
Mangold nemrég twittelte ki, hogy a 2016 májusi X-Men Apocalypse után forgatják a Farkas 3. részét.
6/10
offtopic
cellasto 2014 jan. 18. - 17:31:49 6/10
(311/343)
ezen ne csodálkozz..elég zavaros egy user.. :D
7/10
idõjós1010 2014 jan. 18. - 17:29:55 7/10
(310/343)
Oksa, tudom, csak mondom.
4/10
makovecz1972 2014 jan. 18. - 16:11:21 4/10 Előzmény idõjós1010
(309/343)
Igen! És? Ezt eddig is tudta mindenki, de én az X-men filmeket raktam neked az elõzõ kommentben sorba, nem is értem, hogy ez hogy jön ide! Mondtam olyat, hogy nem az? Kicsit zavaros a válaszod!
7/10
idõjós1010 2014 jan. 11. - 23:08:30 7/10
(308/343)
Ez inkább egy ilyen Farkas 2-nek felelt meg szerintem.
4/10
makovecz1972 2014 jan. 11. - 20:51:37 4/10 Előzmény idõjós1010
(307/343)
Mert manapság nagy divat, hogy a végére raknak valami csattanót, amivel elõkészítik a következõ részt! Ettõl függetlenül az idõrendi sorrend: Elsõk, Farkas I. rész, Xmen I-II-III. majd ez a rész! A következõ ahogy olvastam kicsit zavaros lesz. Persze mindegyik részben van utalás korábbi eseményekre!
gergo1010 2014 jan. 09. - 08:21:21
(306/343)
Jó kis film volt, tudnak még ujjat mutatni.
9/10
8/10
beo71 2014 jan. 08. - 22:40:38 8/10
(305/343)
Rozsomák a kedvenc karakterem, talán kissé elfogult vagyok vele, mert bár az X-Men 5., Bosszúállók és Vasember filmek szintjére nem tud elérni, azért szórakoztató és jó nézni a karmos pasast.8/10.
euglena_viridis 2014 jan. 08. - 11:55:39
(304/343)
Spoiler!!!!!!!!!!

Véleményem szerint: Ez a film csak egy jó kezdést tud felmutatni. Az elején az a jelenet, hogy Logen ott volt Nagasaki -ban az valami zseniális volt. Aztán vártam, vártam és semmi. Egy szimpla "Mentsük meg a japán kislányt a maffiától", csak szuperhõssel. Mondjuk az tetszett, hogy kihúzza magából az élõsködõt. De a végén a szamuráj-robot-öreg vs rozsomák mi volt már?!!!! Jó legyen akció, de ne így!!! Mi az, hogy kiszívja az erejét? És ha ilyet tud, akkor minek robthalacska a szívre?