Téma: Feledés

karlitomarsh 2013 aug. 29. - 16:13:12
(284/424)
Korántsem tökéletes sci-fi, kicsit összelopkodott sztorival, de olyan látvánnyal, ami miatt hajlandóak vagyunk ezeket kicsit elfelejteni.
lamme 2013 aug. 29. - 14:08:12 Előzmény nephrat
(283/424)
Épp ez a fura. A hajó 52-es, de az emberke benne 49-es. Nem tûnt fel a szuper intelligens "Sally-nek", hogy itt valami nem stimmel? Közben meg vizsgálja Jack hangszínét, odarendel õrszem drónokat, stb., aztán meg "na jó' van,gyere'...

Én sajnos minden filmben keresem a realitásokat, a hétköznapokat is, így pl. bennem is felmerült, hogy mit ettek Harperék vagy pl. mivel védekeztek a nem kívánt terhesség ellen :D , de pl. honnan vett csini kislányruhát Julia :D

Amúgy nem volt rossz film, sõt, mostanában örül az ember, ha ilyesmit lát. Olga színészi teljesítménye nekem sem jött be.
6/10
M.Zs.F 2013 aug. 29. - 12:25:37 6/10
(282/424)
Érdekes és ideig-óráig maradandó film. Két hete láttam, de még ma is be-beugranak kockák a filmbõl.

10/6
nephrat 2013 aug. 24. - 10:29:02
(281/424)
****Spoiler****
A saját gépe lezuhant amikor a három drón elõl menekültek. Azt a gépet amivel a végén ment az 52-estõl vette el amikor átment a sugárzó zónába.
****Spoiler****
8/10
alien1976 2013 aug. 24. - 03:48:30 8/10
(280/424)
Nekem tetszett. Így röviden ennyi. Hosszabban pedig : lekötött, érdekes világvége bemutató film volt. Tetszett benne a történet, s a cselekmény vezetése, s természetesen a látványvilág. A képi megvalósítás, és a zene pazar volt.
Amit hiányoltam, az nem más, mint az idegenek bemutatása, kissé részletesebben. Nekem az kevés volt, hogy "bolygóról - bolygóra járnak, s kiszipolyoznak mindent."
Egy valami zavart.
SPOILER***********SPOILER************
A végén mikor ment azzal a csúcsjárgánnyal, annak az oldalán 52 volt, de õt 49 - nek szólította az idegen. Miért?"

Ennyi, és kész.
7/10
A.K. 2013 aug. 22. - 17:10:32 7/10
(279/424)
Nekem tetszett ez a film :-) Akad benne logikai hiba, de nem annyi, mint amennyit többen felsoroltak.

***SPOILER***

Nekem az furcsa picit, hogy Jack Harper, ha azt hiszi, hogy õ az utolsó ember a Földön Vica mellett, akkor miért nem csodálkozik rajta, hogy õ éppen a 49-es technikus lett? Ez elvileg feltételezné, hogy van 1-es, 2-es, stb. is, illetve ha csak õ van, akkor minek a számozás? (Értem én, hogy a TET beszámozta a klónokat, hogy azonosítani tudja õket, de Jack szemszögébõl nézve tökéletesen felesleges a számozás.)

Az világosan kiderül, hogy atomháború nem volt, valójában annyi történt, hogy a TET szétlõtte a Holdat (csak nekem furcsa, hogy a félig széthullott Hold darabjai még 60 évvel késõbb is ott vannak egymás közelében, mintha ki lenne merevítve az egész? mármint nem kellett volna annak azóta szétszóródnia a világûrben? vagy én néztem be valamit?), az ebbõl következõ természeti katasztrófák hazavágták az emberiség egy részét, a maradékot pedig a több ezer Jack Harper-klón intézte el, akik nyilván már akkor átestek a memóriatörlésen, azután pedig újból, hogy be lehessen adni nekik a mesét a dögevõkrõl, az atomháborúról, a sugárfertõzött területekrõl, stb. Úgy tûnik, minden klón azonos álomképekkel, emlékfoszlányokkal rendelkezik (amikor az 52-es meglátja a 49-est, és Juliát, neki is bevillan egy ugyanolyan kép, mint amivel a 49-es szokott álmodni), ez némileg indokolja, hogy a végén pont õ lesz az, aki 3 év után megtalálja Juliát a kislánnyal. Mivel már látta, bevillant a kép is, érezheti, hogy valami nem stimmel, és meg kell keresnie. Magyarán, Juliának több potenciális férje van, ha az egyikkel valami történik, jóformán bármelyik "beugorhat a helyére", egy kis emlékidézést követõen, feltéve, hogy akad még néhány Jack Harper a Földön. Alighanem akadhat, részint a számozásból, részint az ellenõrzött terület nagyságából kiindulva, de õk kénytelenek beérni a fura visszatérõ álmokkal (Juliát sosem látták élõben), meg azzal, hogy nincs többé TET, elõbb-utóbb talán arra is rájönnek, hogy mégis lehet élni a Földön (valószínûleg kénytelenek is lesznek). A sugárfertõzött terület csak jó ürügy, hogy az egyes körzetek el legyenek választva egymástól, és a különféle számozású Jack Harperek nehogy véletlenül összetalálkozzanak egymással.

Mindezzel együtt a befejezés nekem is elég fura, valahogy felemás érzést kelt, de végül is lehet mögé némi logikát tákolni.

Juliáék kapszulái azért éppen 60 év múlva zuhannak alá az ûrbõl, mert a Földön gerillaháborúzó Morgan Freeman-féle csapat jeleket küld az éterbe, ez hozza le a 60 évvel azelõtt Föld körüli pályára állt ûrhajórészt. Legalábbis én ezt vettem ki belõle, van is egy rész, ahol Jack értetlenkedik, hogy a "dögök" miért küldenek jeleket a világûrbe. Morgan Freeman karaktere tudja, hogy kicsoda Jack, hogy még az invázió elõtt ûrhajóparancsnok volt (a film vége felé utál rá pár mondattal), illetve korábban azt is közli vele, hogy régóta figyelik már.

***SPOILER***
4/10
szubjektív 2013 aug. 20. - 15:14:13 4/10
(278/424)
Azzal mindent elmondtál, hogy neked ez elég.
Nem baj, csak ettõl még vagyunk néhányan (hálistennek) akiknek ez nem, hogy nem elég, hanem totálisan érdektelen.
4/10
szubjektív 2013 aug. 20. - 15:10:22 4/10 Előzmény sdt
(277/424)
Hát maximum látványilag van jól megcsinálva. Bár az sem valami eredeti.

Lesújtó, hogy mennyien vevõk az ilyen szar, semmitmondó, üres és ostoba filmecskékre. És még nem röstellnek arra hivatkozni, hogy azok, akiknek rossz véleménye van a filmrõl, mit sem tudnak a jó scifirõl.. Röhej :D
R4bbit 2013 aug. 20. - 15:02:37
(276/424)
Lehet egyedül maradok, de nekem ez a film tetszett. Tetszett, mert nem próbált meg mindenáron magvas mondanivalóval tömni, hanem megmaradt látványos, hangulatos sci-fi-nek, amely az elejétõl a végéig lekötött. Lehet köpködni a forgatókönyv következetlenségeit, lehet kritizálni a színészi játékot azonban az aprólékosan összerakott világ végig kitart és ámulatba ejt... Mint említettem, lehet egyedül maradok, de nekem ennyi elég... 8/10
2/10
chaplin 2013 aug. 19. - 20:55:45 2/10
(275/424)
Látvány ... látvány ... látvány.
akos63 2013 aug. 19. - 10:32:10
(274/424)
Több hozzászóló is említette a szcientológiát. A történet L. Ron Hubbard Háború a Földön címû regényét idézi. Az abból készült filmet a nézõk és a kritikusok rendesen a helyére tették:
http://hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%A1bor%C3%BA_a_F%C3%B6ld%C3%B6n

A logikátlanságokról és az elvarratlan szálakról is esett már szó. A zenérõl eddig kevesebb. Az elmúlt tíz évben hagyománnyá vált, hogy amerikai filmekben megidézik a hatvanas-hetvenes évek kultikus zenéit, zenekarait. A Feledésbe kettõ is jutott: a Procol Harumtól "A Whiter Shade of Pale", illetve a Led Zeppelintõl a "Ramble On". Akinek ez nem lenne elég: a zárójelenet elején a kamera egy faldarabra akasztott festményrõl nyit nagytotálra. "Véletlenül" a Led Zeppelin IV borítóján is egy ilyen kép látható.

"Így megy ez" - mondják a tralfamadoriak.
9/10
GéPLovaG X 2013 aug. 18. - 15:36:37 9/10
(273/424)
Persze az ízlés szubjektív, de azért a Kaptár és a Lopott idõ scifi-nek elég gyenge eresztés volt. Ha már Milla Jovovich akkor az 5. Elem, igaz ez utóbbi kevésbé tûnik komoly filmnek viszont a scifi-hez sokkal több köze van és legalább nem egy elb@szott átirat. A Lopott idõ helyett ott a Logan futása. De lehetne sorolni a scifiket napestig.
eynrg 2013 aug. 18. - 09:52:28
(272/424)
Az eleje elég vontatott, lassú, elég hosszúra sikeredett a film. Késõbb kissé felpörögnek az események és kezd
érdekesebbé válni. A történet zseniális, de könyvben sokkal jobban megfogna.
8/10
offtopic
jani-wan 2013 aug. 17. - 23:06:25 8/10
(271/424)
Nos szerintem mindenkinek lehet saját véleménye és ízlésvilága. Neki azok tetszenek és kész. Ez van. Mások meg az agyatlan zombi hentelõs videojáték filmektõl kapnak kulturális sokkot.
Csak azt nem értem minek nézi meg valaki kétszer azt a filmet amit már elsõre is utált.
9/10
GéPLovaG X 2013 aug. 17. - 17:22:25 9/10 Előzmény jozsi86
(270/424)
Ne haragudj, de ha ezek a "jó" scifi-k akkor csukott szemmel jártál eddigi életed során.
1/10
jozsi86 2013 aug. 16. - 19:14:12 1/10 Előzmény Attlas
(269/424)
Kaptár(1-3), Én, a robot, Legenda vagyok, Lopott idõ. Nekem ezek a jó sci-fik.
9/10
NagyD.991 2013 aug. 15. - 19:13:55 9/10 Előzmény Rahar
(268/424)
Szóról szóra mindent úgy írtál le, ahogy én is akartam. 100%-ig egyetértek veled.
10/10
tamast2 2013 aug. 13. - 18:25:10 10/10
(267/424)
Te jó ég! Ez egy sci-fi. Miért kell megmagyarázni, hogy hogy építkeztek? Mi nem tudjuk felépíteni, de mivel a jövõben játszódik, mindent megoldottak. A Star Treck - ben sem kell végignéznünk egy dokumentumfilmet arról, hogyan készült az Enterprise ûrhajó, mert az is csak sci-fi lenne, nem igazi dokumentumfilm, mivel olyat még nem lehet építeni :-) Ha tudományos tényekkel támasztanának alá egy sci-fit, az nem sci-fi lenne, hanem dokumentumfilm.
Belenéztem az Immortelbe. Biztos jó, de nagyon olyan hangulatban kell legyen az ember hozzá és számomra nagyon nehezen emészthetõ.
Egyik elõttem szóló Mr. Monk -ot idézte. Õ viszont jól tette, mert õt bármikor lehet idézni :-)
ReignMan 2013 aug. 13. - 15:49:18
(266/424)
Igen, pont az említett filmekre gondoltam, érvelésed lefegyverzett, gratulálok, nyertél, vendégem vagy a Feledés 2 mozibemutatóján 2 jegyre...

A szcientológiának, mint kártékony parazita bûnszervezetnek és sci-fi-gyökerekkel rendelkezõ vallásnak (alapítója által) pedig nézz utána és alkoss okos véleményt...
8/10
offtopic
jani-wan 2013 aug. 13. - 12:06:27 8/10
(265/424)
"Abban igazad van, hogy a szcientológia sok rossz alapja"
Én soha nem mondtam ilyet, és semmiféle véleményt sem alkottam még a szcientológiáról.
csupán tõled idéztem...
"...valami beteg szcientológus rémálom a jövõrõl"
... mivel nekem és gondolom többeknek rajtam kívül, meg sem fordult a fejünkben hogy ennek a mûnek bármi köze legyen a szcientológiához, azon kívül hogy sci-fi és Tom Cruise.

"Emberek 7 fölé pontozták ezt a filmet, de ha több európai, vagy ázsiai filmet néznének, rájönnének, mennyire abszurd ez a maga 1 mondatos, agyoncsépelt mondanivalójával és a 2 tõmondattal elmondható történetével."
Nos ebbõl a mondatból meg kissé süt az amerika utálat, és nem hinném hogy azok az emberek akik ezt a filmet 7 fölé pontozták, azért tették mert nem néznek elég európai vagy ázsiai filmet.
Különben meg mennyi a több?
Honnan tudod, hogy mennyit néznek egyáltalán?
És ha már több akkor mindegy hogy melyeket? Csak több legyen?
Ha megnéztem az Arn – Tempelriddaren-t svéd eredetiben, a Nankyoku Monogatari-t japán eredetiben, és a Ghost in the Shell-t is, az elég ahhoz hogy kvalifikáljam magam, vagy nézzek még valamit?

És még azt nem értem hogy ugyan miért jönnének rá ettõl az általad vélt konklúzióra? Mert mindennek ellenére én 8-as adtam. (kb. 7,5 lenne de az nem választható, így 8)