Téma: Feledés

Superalonso 2013 aug. 11. - 13:01:09
(256/416)
Jack Harper és Vika klónok mindketten és ahány szektor volt a földön annyi klónjuk van. Az igazi Jack Harper meghalt az Odyssey-n még anno 2017-ben (a film ugye 2077-ben játszódik) és a TET õt és Vika-t klónozta és elhitette velük, hogy õk emberek és hogy csak õk ketten vannak a Földön, a többi Jack Harper-rel és Vika-val is elhitette a többi szektorban ezért is lepõdött meg mikor találkozott a 49-es Harper az 52-essel, mert nem értette mi az ábra.
10/10
Attlas 2013 aug. 11. - 11:44:10 10/10
(255/416)
Akiknek ez a Sci-fi film nem tetszett, azok írják le ide azokat a mostanában ebben a kategóriában készült alkotásokat amelyek szerintük jobbak.
Az Alien óta nem csináltak ilyen jó Sci-fit. Jöttek utána a csihi-puhi idétlen bosszúálló fantasztikumok, de nem ilyenek mint az Oblivion. Ez a film nagyon a helyén van. Az atmoszférája végig egyéni és Tom Cruise nem egy idióta legyõzhetetlen izompacsirtát alkot hanem egy gondolkodó, érzõ embert. Ez egy jó film. Ez egy kiváló film!
Unom már az olyan alakokat akik azt mondják egy jó filmre, hogy szar. Csináljanak jobbat ha tudnak.
chilisos 2013 aug. 11. - 00:32:05
(254/416)
Nekem tetszett, csak egy kérdésem lenne:

SPOILER

Most akkor a többi több ezer Jack Harperrel (és Vikával) mi van, akik a Földön maradtak a többi zónában? Juliának több ezer férje van? :)
6/10
djhusi 2013 aug. 10. - 23:43:19 6/10
(253/416)
De lassan indult....
Jó kis film volt de rutinosabb sci-fi nézõknek gyakorlatilag semmi újat nem mutatott. A szereplõk jók, voltak, jól is nézett ki de valahogy nem volt magával ragadó.

SPOILER
Már csak azért sem mert gyakorlatilag a Hold volt lényegesen nagyobb költségvetéssel és robbanással a végén.
8/10
jani-wan 2013 aug. 10. - 16:11:55 8/10
(252/416)
Ne engem kérdezz, én csak idéztem ReignMan-t.
Õ tudja. (gondolom)
8/10
jani-wan 2013 aug. 10. - 16:10:43 8/10
(251/416)
Sorry, benéztem.
9/10
GéPLovaG X 2013 aug. 10. - 16:05:21 9/10
(250/416)
De azt a részt tõlem idézted...
8/10
offtopic
jani-wan 2013 aug. 10. - 13:31:56 8/10
(249/416)
"Itt kétféle kommentelõ van:aki 10 pontot ad a Ponyvaregényre meg az Üvegtigrisekre és vagyunk mi,akik szeretjük a jó akció-scifi-thriller-komédiákat,viszont a fentemlített filmektõl lábrázást kapunk"

Szerinted csak ez a kétfajta van?
Adrian Monk-ot idézve: Nem hinném.
Szerintem a Ponyvaregény zseniálisan 10 pont, mégis az alább említett Immortel c. filmesztétikai alkotást fél óra után kapcsoltam ki. Ezenkívül szeretem a jó akció-scifi-thriller-komédiákat.
Ja és az Oblivion-ra is 8 pontot adtam.
Hát ezt most hogy rakod össze?


ui:
ha tördelnéd az irományod, vagy legalább az írásjelek után hagynál szünetet, akkor olvashatóbb lenne.
8/10
jani-wan 2013 aug. 10. - 13:17:15 8/10
(248/416)
Nem neked írtam, hanem ReignMan-nek.
9/10
GéPLovaG X 2013 aug. 10. - 12:17:33 9/10
(247/416)
Nem jött át a szarkazmus? :D Tudom nagyon jól, hogy a sugárzó zóna miért volt...
10/10
kira2005o 2013 aug. 10. - 12:11:30 10/10
(246/416)
Szerintem a kritika azért szólja le ezt a filmet, mert az amerikai háttérhatalomnak kellemetlen dolgokról is szól, szólhat (akár, ha elgondolkozunk, hogy mi is történik a filmben)... Pl arról, hogy lehet, hogy a "dögök" (lásd irakiak, irániak, afgánok...akikre lõnek manapság a drónokkal), nos lehet, hogy õk is EMBEREK.

Mi több, lehet, hogy nekik is van igazságuk, mi több lehet, hogy az õ oldalukon van a nagyobb igazság, és mi pedig AGYMOSOTTAK vagyunk, akik kritika nélkül elfogadjuk, amit mondanak nekünk egy képernyõrõl.(a háttérhatalom irányítói). Elég döbbenetesen hasonlít a szituáció ahhoz, a wikileaks dokumentumhoz, ahol nevetve géppisztolyozzák le az iraki családot egy helikopterrõl az agymosott katonák.

Meg arról is szól,hogy ha felismerjük, hogy agymosottak voltunk, és kinyílik a szemünk, akkor akár életünket is fel tudjuk áldozni a közösség oltárán.

Vagy akár az is eszébe juthat a film alapján valakinek, hogy mi is motiválja (palesztin, iraki stb.) az öngyilkos robbantókat. Hogy lehet, hogy nem is csak szimpla „dögök”, hanem egyszerûen csak a végtelenségig elnyomott emberek, akiknek csak ez az egy kiút maradt.
popeszku 2013 aug. 10. - 11:53:23
(245/416)
Itt kétféle kommentelõ van:aki 10 pontot ad a Ponyvaregényre meg az Üvegtigrisekre és vagyunk mi,akik szeretjük a jó akció-scifi-thriller-komédiákat,viszont a fentemlített filmektõl lábrázást kapunk.Sajnos hiába vagyunk mi jóval többen,a pontozás nem rajtunk múlik,hanem az igazi érett filmesztétákon,akik teljesen nézhetetlen filmeket favorizálnak.Tehát senki ne dõljön be az igen jó film alacsony pontszámának,valójában minimum 2-3 pontot hozzá kell adni,továbbá meg lehet nézni,hogy a lehúzós kommentelõ milyen alkotásokhoz szólt eddig hozzá,egybõl fog látszani,hogy ponyvás-e vagy csak egy szórakozni vágyó nemesztéta.
8/10
jani-wan 2013 aug. 10. - 09:00:30 8/10
(244/416)
"Szóval a kocka megépítette a gólyalábon forgó dizájnházakat, berendezéssel, mindennel? Vagy a pár ezer Cruise klón nekiállt fröccsönteni?"
Szóval szerinted nem építhette meg? Van erre valamiféle elméleted is hogy miért nem? És miért pont fröccsöntés? Mert azzal megfelelõ mértékben lekicsinyled a filmet?


"Végülis, ha rágóval javít csúcstechnikát, akár ez is megy"
Arra célozgatsz hogy ha valami nem konvencionális, hanem kényszerbõl kreatív emberi módon van megoldva, akkor nyilvánvaló, hogy az egész úgy ahogy van hülyeség?


"Plusz felhõk vannak, esõ pedig nincs"
Honnan tudod? Te voltál ott hosszabb ideig? Vagy az a tény hogy a filmben nem esik az esõ, csak és kizárólag azt jelentheti hogy sosem esik az esõ?


***SPOILER--t tartalmaz***
"Elpusztult a Föld? valahol lemaradtam a filmmel. De mintha a sugárzó zóna nem is sugárzott volna..."
Volt egy jelenet ahol menekülés közben bekerültek a "sugárzó zónába" és ott találkoztak a másik klónnal.
Ebbõl nyilvánvalóvá válik hogy nincs sugárzó zóna, tehát csak azt mondták nekik hogy elpusztult a Föld, de soha nem volt bevetve semmilyen atom, és a sugárzó zónákat azért találta ki a gép, mert ott a többi Tom Cruise dolgozott, és nem akarta hogy a sok Tom Cruise ne találkozzon.
Szóval igen, valahol lemaradtál a filmmel.


"... 1000x látott giccses fantazmagória"
Te már láttál ilyet 1000x?
Mitõl giccses?


"... tele logikátlan dolgokkal"
Eddig egyet sem mondtál, csak olyat amit te nem értettél. A kettõ nem ugyanaz.


".. vagy esetünkben az elmúlt 20 év sci-fi filmjeinek átgondolatlan összeturmixolása"
Pedig teljesen átgondoltnak tûnik.
Na és ha összeturmix? Mi a baj azzal? Ha valaki a koktélt szereti a tiszta Vodka helyett akkor azzal valami baj van szerinted? Miért?


***SPOILER-t tartalmaz***
"Zavaros és fantáziátlan film"
Nos többek szerint nem volt zavaros. És ha sok ember szerint nem zavaros, akkor nem az, csak azok számára akik nem látják át. Ez esetben a hiba nem a filmben van.
Fantáziátlan? Ezt ki kellene talán fejteni, mert a látványvilág az némi fantáziára utal, és szerintem az olyan ötletek mint a vízelszívó gépek szintén olyan elem amivel még nem találkoztam. Sõt olyannal sem hogy jöttek az idegenek és se szó se beszéd szétlõtték a holdat, ezzel megkímélve magukat a harc nehéz részétõl.


***SPOILER--t tartalmaz***
"összeszedegetve más filmek jó ötleteit"
Szerencsére minden idõk legsikeresebb SciFi-je, a Csillagok Háborúja nem máshonnan szedegette össze az ötleteket, motívumokat. Az hogy egy fiatal parasztfiú elmegy legyõzni a gonosz ellenséget, és közben megmenti a hercegnõt, na olyan elõtte sosem volt.... Vagy mégis?


***SPOILER--t tartalmaz***
"... egy sci-fi (tudományos fikció) mûfaj alapvetõen tudományra és logikára épül"
És ez így van ebben a filmben is.
Viszont ha ezt így látod akkor az érdekes hogy szerinted az Immortel az SciFi, amikor nem felel meg az általad felállított követelménynek, mert az hogy jön a repülõ piramis amibõl kiszáll Hórusz és beleszáll egy emberbe, na az minden csak nem olyasmi ami alapvetõen logikára és tudományra épül.


"...valami beteg szcientológus rémálom a jövõrõl"
Minden világos. Itt a kulcsszó: szcientológus. Megvan a baj forrása?
Lysander007 2013 aug. 10. - 04:39:03
(243/416)
Ez a legjobb sci-fi amit az utóbbi idõben láttam! Csak ajánlani tudom! ;)
9/10
GéPLovaG X 2013 aug. 09. - 21:49:53 9/10
(242/416)
- Spoiler -

Ha megépítettek vízelszívó gépeket és drone-okat, akkor valószínûleg meg voltak az eszközök pár épület felhúzására is. Ki tudja mi történt pontosan abban a 60évben ami a TET észlelése és a film cselekményei között telt el. Ezt a fantáziánkra bízzák már ha megértettük a filmet. Mivel a klónokat is folyamatosan cserélik azt sem tudjuk, hogy ez hanyadik generációs Jack Harper akit követünk.

Azt is figyelmen kívül hagytad, hogy a TET hadseregét emberi klónok alkották akik számára fenn kellett tartani egy látszatot. A film elsõ fele ami "kliséktõl" hemzseg pont emiatt van, hisz egy gép alkotja meg a háttértörténetet abból ami a rendelkezésére állt, ezt ülteti be a klónok tudatába. Ezzel vezetik fel a filmet, de az egész egy nagy kamu amit a film végére fokozatosan a nézõ szájába is rágnak.

A történet szerint a TET azzal kezdte, hogy szétlõtte a Holdat. Az embereknek ideje sem maradt reagálni. Az emiatt megváltozott környezeti tényezõk illetve katasztrófák intézik el a bolygó nagy részét. Elég csak arra gondolni, hogy az árapály jelenséghez is mennyi köze van a Holdnak. Megváltozik a bolygó klímája, éghajlata. Senki sem tudhatja, hogy ilyen esetben milyen magasságban milyen felhõzet fog kialakulni. De nincs 10000 méteres magasságban egy hegycsúcs sem és a 8000 felettiek is többnyire a Himalájában található. A Fuji sincs 4000m tudtommal.

Az atomot meg sohasem fogjuk megtudni, hogy igazából bevetették-e vagy sem. Ezt is a fantáziánkra bízzák. Szerintem nem hisz azzal nagymértékben szennyezetté váltak volna a vizek is amit nem hiszem, hogy felszivattyúztak volna. Az is inkább csak amolyan mese a klónoknak, hogy ne akarjanak a zónán kívülre menni. Persze ez nem zárja ki annak a lehetõségét, hogy nagy erejû fegyvereket nem vetettek be.
ReignMan 2013 aug. 09. - 19:07:52
(241/416)
-Szóval a kocka megépítette a gólyalábon forgó dizájnházakat, berendezéssel, mindennel? Vagy a pár ezer Cruise klón nekiállt fröccsönteni? Végülis, ha rágóval javít csúcstechnikát, akár ez is megy...illetve ha vízelszívó gépeket épít, javítani droidokat nem tud?
-A filmen jól látszik, hogy a ház magasan a rétegfelhõk felett van, az nagy magasságra utal és még ha fûtve is volt a medence, kellemes 20-22 fokos légkörnek nézett ki a filmen ebben a magasságban, ami irreális, fõleg, hogy pár kilométerrel lejjebb, a felszínen is hasonló volt, nem pedig 80-90 fok... Plusz felhõk vannak, esõ pedig nincs, csak a romantikus látvány miatt tették be a fürdõmedencés jelenet alatt...?
-A Föld pusztulása alatt azt értettem, hogy letarolták a felszínét, szinte mindent kiírtva.

Az a baj, hogy egy sci-fi (tudományos fikció) mûfaj alapvetõen tudományra és logikára épül, ennek hiányában csak egy felvizezett limonádé, vagy esetünkben az elmúlt 20 év sci-fi filmjeinek átgondolatlan összeturmixolása.
9/10
GéPLovaG X 2013 aug. 09. - 17:33:18 9/10 Előzmény ReignMan
(240/416)
"A felhõk fölött, 10000 méter magasban lévõ házakat ki építette?" - Hát nem Ács János és Kõmûves Kelemen... Vajon aki/ami óriási vízelszívó gépeket tud építeni és szét tudja robbantani a Holdat annak ez mekkora akadály lenne? A 10.000m meg irreálisan magas túlzás. A felhõk sem csak olyan magasságban lelhetõek fel.

"Hogy tudtak fürdõzni ott, amikor olyan magasságban kevés az oxigén, illetve -60 fok van?" - Fûtött medencérõl még nem hallottál? Arról nem beszélve, hogy az egész Föld klímája megváltozott azáltal, hogy a Holdat felrobbantották, de ezt el is mondják. És semmi jele nem volt, hogy 3000-4000méternél magasabban voltak.

"Az emberek saját maguk pusztították el a Földet atombombákkal, amikor a Cruise klónok megjelentek?" - Elpusztult a Föld? valahol lemaradtam a filmmel. De mintha a sugárzó zóna nem is sugárzott volna...
10/10
tamast2 2013 aug. 09. - 14:39:23 10/10
(239/416)
Ez valami videójáték? Szerintem nem egy filmrõl beszélünk, mert ebben színészek is csak elvétve vannak. Még Shreck-et is láttam benne az elõbb :-) Nekem bejönnek azért az IMDB pontozásai. Azért a nagy filmek kivétel nélkül mind nagy pontszámokat kapnak.
Amit te írsz azt jelentheti, hogy az IMDB-n kis pontszámú filmek a legjobbak, mert azokat az amerikaiak nem értik meg.
Tudok ajánlani pár filmet neked: "Megapiranha" 2,6-os pontszámmal (ez egyenesen mûvészfilm lehet), "Gyilkos cápa az óriáskrokodil ellen" szintén 2,6, stb. Persze ezt csak viccnek szántam, biztos nem nézel ilyesmit, viszont el kell ismerned, hogy ha nem is felel meg tökéletesen mindenki egyéni ízlésének a pontozás, azért az IMDB elég jó útmutató, ha filmet akar nézni az ember, de még a port.hu is.
ReignMan 2013 aug. 09. - 12:29:23
(238/416)
Az Immortel fényévekkel kreatívabb, újítóbb, bátrabb, mint a Feledés, Te pedig érdekes lehetsz, ha az amerikai mainstream mozilátogatók IMDB szavazatai alapján döntessz arról, hogy mit nézel meg... Fõleg az ilyen szutyok agyonreklámozott, látványorgiától elélvezõ és butén popcornt majszoló amerikai közönség értékeli nagy tömegekben túl ezeket a 'sikerfilmeket', amik 2-3 év múlva szó szerint a Feledés homályába vesznek...
10/10
tamast2 2013 aug. 09. - 10:34:21 10/10 Előzmény jean sol partre
(237/416)
A Halhatatlanok nem jó te :-) 5,9 ért el az IMDB-n. 7 alatt csak különleges esetben nézek filmet és ezt is megnézem, hogy lássam milyen egy jó sci-fi szerinted, mert azt már tudom, hogy mindenki más szerint milyen :-) Láttam egy párat.