10/10
grosz_i máj. 20. 17:21:30 10/10
(4/4)

Rosamunde Pilcher – Felhők az ég alján (1995)
A „Nyáridő” című regény nyomán

Laura és Alec Haverstock nagy csendben Londonban házasságot kötött. A terhes Laura szerfölött boldog és reméli, ezzel abba is marad az örökös összehasonlítgatás Ericával, Alec első feleségével.

Sajnos az ifjú pár nem indulhat el a tervezett nászútjukra, Laura ugyanis elvetél. Alecnek sürgős üzleti útja miatt New Yorkba kell utaznia, ezért a feleségét elviszi Cornwallba, hogy ott a férje családjánál felerősödjön.

Laurát nagy-nagy szeretettel fogadja Alec unokatestvére Gerald, valamint a felesége Eve és a fiúk Ivan is. Csupán Sylvia, a család egyik közeli barátja, egyébként Alec gyerekkori szerelme viselkedik nagyon távolságtartóan vele szemben. Sylvia próbálkozik Alec lányánál, Gabrielnél Laura ellen intrikálni, aki apja miatt aggódva -, szintén ideérkezik Cornwallba.

Egészen felindultan számol be Sylvia Geraldnak és Eve-nek egy névtelen levélről, amiben azzal vádolják, hogy ő kergette a férjét a halálba. Minden amellett szól, hogy a levelet May, Ivan egykori, mára már eléggé szenilissé váló dajkája és nevelőnője küldhette.

Gabrielt Ivan nemcsak szeretettel üdvözli Cornwallban, hanem mindketten azonnal nagyon rokonszenveznek is egymással. Közben Gabriel is talál a postájában egy anonim levelet, amelyben Laurát azzal vádolják, hogy Alec-et Ivan-nel megcsalja. Minden jel arra mutat megint, hogy a levél az idős Maytől származik. Maga Alec is, aki időközben visszaérkezik Cornwallbe, gyanakodni kezd a feleségével kapcsolatban, amikor átnézi a névtelen levelet.

Dühösen és mélységesen csalódottan Laura elutazás mellett dönt és csomagolni kezd. Csupán Gabriel győzködése sikerül rávenni Alec-et, hogy bírja rá Laurát a maradásra… de az intrikák átalakulnak ördögi praktikákká, ami mögött egy háborodott elmét vélünk majd felismerni.
Kiegészítésképpen: Időközben elhunytak: Rolf von Sydow a rendező (+ 2019. június 16.), valamint Klaus Wildbolz (2017. I. 4-én) Agischewa partnere
napraforgó 2018 aug. 12. - 05:20:47 Előzmény Talavera
(3/4)
Tegyük még hozzá azt is, hogy válása után Alec a munkába menekült és bizony nemcsak a feleségétől vált el, hanem a kislányától is, akivel később sem soha nem is kereste a kapcsolatot. Ezt aztán a lánya felnőttként joggal nehezményezte.
A második házasságában is a munka volt a meghatározó, még a nászútját is úgy tervezte, hogy közben lebonyolít pár tárgyalást New Yorkban. Ebben a felesége vetélése akadályozza meg, akit ezért elvisz Cornwallba a barátaihoz és ő egyedül utazik el. Az asszony egyedül marad egy olyan környezetben, ahol nem mindenki fogadja szívesen.
Spoiler
A különböző inzultusok hatására a fiatalasszony el akar utazni, és a férjnek igyekeznie kell, hogy az asszony ne hagyja el.
A szereposztás igencsak hiányos, hisz a férj idősebb barátjaként "Brinkmann" professzort, vagyis Klausjürgen Wussowt is láthatjuk.
Talavera 2018 aug. 11. - 15:27:11 Előzmény Szabó Szilvia
(2/4)
Köszi. Kiegészítem amit találtam még, ha már nem raktak fel egy sor ismertetőt sem. Nem kell lenézni ezt a műfajt ennyire. Könnyű koktélt is iszik az ember nemcsak pálinkát :DDD :

Laura friss házas Alec-kel, de ő a férfi második felesége, és el kell viselnie, hogy férje kevésbé jóindulatú ismerősei az első feleséghez hasonlítják. A várandós Laura elvetél, és nem tart a férjével nászútra Amerikába - amelyet Alec amúgyis összekötött üzleti tárgyalásokkal - hanem Alec vidéki barátainál marad. Férje távollétében megérkezik a férfi első házasságából származó lánya, aki legalább olyan ellenszenvvel viseltetik Laura iránt, mint a szomszédasszony, Alec diákkori szerelme.
Szabó Szilvia 2018 aug. 11. - 10:13:22
(1/4)
A fiatal Laura hozzáment Alec Haverstock-hoz, a férfihez akit szeret, s aki annyira a munka rabja, hogy a nászútnak szánt amerikai útjukat is összeköti az üzlettel. Laura nem tart a férfivel, hanem Alec vidéki barátainál marad, ahol egyre furcsább dolgok történnek vele.