10/10
ondok 2008 jan. 18. - 22:06:52 10/10
(801/2021)
Pedig világos,mert azt irogattad,hogy azok miatt,akik nem veszik komolyan a problémát elõbb utóbb a "népharag" le fog sujtani egységesen még az ártatlanokra is.
1/10
issti1 2008 jan. 18. - 22:05:14 1/10
(800/2021)
Politikai letyepetyelefetyeblablablabla....

Éljen 2008, a butaság kiirtásának és a szemek felnyitásának az éve!!!!!!

Csatlakozzon mindenki, amíg nem késõ!!!
1/10
issti1 2008 jan. 18. - 22:03:04 1/10
(799/2021)
Ez csak azért lehet, mert ideológiailag nem vagy ellég fejlett!!!
Csak fordulj az agit prop osztályhoz bizalommal! :o)))
hungaricum 2008 jan. 18. - 22:02:40
(798/2021)
ja, ondok, ha már itt tartunk, akkor mit tudsz te Auschwitzról? Mit tudnak az emberek Auschwitzról? Amit a zsidók mondanak. AZt tudjuk Auschwitzról. De én tudok egy-két más dolgot is.
10/10
ondok 2008 jan. 18. - 22:01:32 10/10
(797/2021)
Pedig sajnos ez egy politikai mûsor fóruma,igaz nekem vannak más témában is hozzászólásaim bõven.
Lehet hogy nem vetted észre, de kb a 900. hozzászólás volt ebben a témában.
hungaricum 2008 jan. 18. - 22:01:19
(796/2021)
ondok, sajnos nem tudom mit írtál, marhára nem értem ezt a mondatod.
1/10
issti1 2008 jan. 18. - 21:58:49 1/10
(795/2021)
Ez egy ún. "tréfa" akart lenni, nem tudom találkoztál- e már a kifejezéssel!!

Komolyan mondom, nem hiszem el, hogy még van ember, aki hinni tud ezekben a politikusokban!

Ha a szemed kilopják, még akkoris az életszínvonalemelkedésrõl fogsz példálózni??
Könyörgöm!
Ébredjünk már fel!
1/10
issti1 2008 jan. 18. - 21:55:07 1/10
(794/2021)
Ezt a két két szót nem akarom hallani legalább egy évig, de inkább soha: Orbán Gyurcsán ...meg semmi hozzá hasonlót!!!!!!

Nagyon unalmaaaaaaaas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2008 van, ébresztõõõõõõõõõõ!!!!!

Lapozzzunk, lépjünk tovább már végre!!

Ondok pajtás, ébresztõõõõõõ!!!!
Ne ragadjunk már le, mert lehúz a mocsár!!!!!
10/10
ondok 2008 jan. 18. - 21:55:03 10/10
(793/2021)
"Fridi Most megvolt? Mi új okosságot hallhatunk a héten? Mit sugárzott a propaganda tévé?

Újabb radikális életszínvonal növekedés a láthatáron? ...semmi? "
Neked ez a megszólítás,szerintem meg ez a az igazi "propaganda gépezet".Mert ,amit én írtam azt konkrétumnak hívják.
1/10
issti1 2008 jan. 18. - 21:48:14 1/10
(792/2021)
Jézus anyám, csak megszólítottalak, erre rámzúdítod az egész sz..ros agitpropaganda gépezetedet?!
*moderálva*

Jézusom milyen világban élünk? Mentsen meg valakiiiiiii!!!!!
Könyörgöm, ezt neeeeeeee!!!!!
Fáááááájjjjjjjjj!!!

Komolyan mondom én mingyár diszidálok!!!!
10/10
ondok 2008 jan. 18. - 21:48:01 10/10
(791/2021)
Aproposz alex a jobboldali kurzus alatt is ilyen lelkesen idézte,na nem a jobboldali kritikát,mert az nem volt,de bármilyet.Pedig lett volna anyag bõven, elég ha csak Torgyán Józsi szinvonalas munkáját említem.Igen nyilván hibázik is a kormány,de a jobboldali meg vagy semmit vagy rosszat csinált,úgyhogy elég nagy szemtelenség ekkora vehemenciával támadni annak aki ugyanabból a leckébõl csúfosan megbukott.Lehet persze, csak aki nem hülye az átlát a szitán ,mert csúfosan kilóg a lóláb.
10/10
ondok 2008 jan. 18. - 21:39:42 10/10
(790/2021)
Nos ennyire fáj ,ha egy mûsor objektívan bemutatja az igazságot? Akkor a Hír TV-t kell nézni,ahol két Csintalan mûsor között,azt elemzik,hogy kit tett tönkre GYurcsány mint Kisz titkár 30 évvel ezelõtt,természetesen mindenféle bizonyíték konkrétum nélkül, vagy elõveszik az archívumból,hogy Horn állítólag hogyan rugta ki valakinek a fogát.vagy az objektív politológusok,mint Fric Tamás és Stumpf, hogyan elemzik vágyálmaikat.Bizony a baloldali médiában szokták kritizálni is a kormányt ,nem úgy mint az Orbán érában a s*ggnyaló jobboldali média.Az És-bõl idéz alex Gyurcsányt bíráló cikket,Szeretnék Orbánt fikázó MN. cikket v. Hír -tv riportot látni.Mivel konkrétumot nem tudsz felhozni marad az ilyen szegényes, szánalmas érv: "mikor lesz radikális életszinvonal emelkedés" Volt kipofám a jelenlegi kormány alatt több mint 40%,ebbõl idén visszavettek 4%-ot,a maradék is kétszer annyi mint a Fidesz idejében volt.Ez az igazság,hiába siránkoztok, keltitek a világvége hangulatot, sajna a tény az tény marad.
A szomorú az ,hogy bár megérdemelnétek ,de magatokkal is jól kics*sznétek ha sikerülne megfúrni a kormányt, és visszajönne a hataloméhes tolvaj banda.
Az értelmes emberek nézik a Friderikuszt, az agymosottak a Csintalant,ja meg a gatyaletoló Fábryt.:)
10/10
ondok 2008 jan. 18. - 21:22:53 10/10 Előzmény neugassaman
(789/2021)
Lehet, hogy félreértjük egymást,mert hol állítottam azt,hogy aki szereti hazáját az szélsõjobbos? A beáramló tõkétõl meg szerintem nem kell félni, épp valahol alex barátunk azt hányja a kormány szemére,hogy elriasztja a befektetõket.Van sapka az is baj csak lehessen szidni a kormányt? De visszatérve mivel én meg mûszaki ember vagyok szeretem a pontos fogalmazást.Nagyon egyszerû a kérdés: Elítéli e valaki a cigány-zsidó stb holokausztot,népírtást v. a népharag következményeként megengedhetõnek, elképzelhetõnek tartja?
Elismerem az általam leírt megoldási módok nem könnyen történnek meg,lehet,hogy 100 év is kell hozzá,elszántság és kitartás és meló.
Valóban ,amelyik cigánycsalád gyerekei pl nem járnak iskolába,azok ne kapjanak segélyt, családi pótlékot.A gyerek kapjon valahol enni és annyi.Ez valamennyi családra vonatkozzon, a többségiekre is.
Meg kell vizsgálni pl., hogy a rendezett cigánycsaládokban mitõl változtak meg a "kultúrális hagyományok"? És így tovább.Az esélyegyenlõséget meg kell teremteni ,de semmit ne kapjanak ingyen.
Hosszú folyamat lesz, de az USA-ban a négerek terén elég szép eredmények vannak már, ha nem is teljesen megoldott ott sem a kérdés.
1/10
issti1 2008 jan. 18. - 21:17:11 1/10
(788/2021)
Tudjátok mi jutott eszembe?
Milyen érdekes lenne egy roma vélemény a fórumon e témakörben!
Tökjó, h. ezt itt egymásközt megbeszéljük, de mi lenne ha a másik fél egy képviselõje is megszólalna a témában?
Jogos felvetés, nem?
1/10
issti1 2008 jan. 18. - 21:13:00 1/10
(787/2021)
Helló Ondok pajtás, rég láttunk!

Fridi Most megvolt? Mi új okosságot hallhatunk a héten? Mit sugárzott a propaganda tévé?

Újabb radikális életszínvonal növekedés a láthatáron? ...semmi?
1/10
issti1 2008 jan. 18. - 21:06:00 1/10
(786/2021)
Hát igen, ilyen is van, ez kétségtelen: nehéz és összetett a probléma, az biztos! Talán az ilyen kritikus területeken a nagyobb szigor(a jelenleginél sokkalta nagyobb) alkalmazása lehetne hatékony.
De az is biztos, hogy egyetlen és üdvözítõ megoldás sem lesz - se rezervátum, se a támogatás-szankcionálás önmagában nem oldja/ná meg a helyzetet.

Amúgy csak megjegyzem, én is a 7.ker-ben lakom, s a mi házunkban is van 1 nemzetiségi család. Néha hangoskodnak is és van néhány necces rokonuk -de alapjában, jó hozzáállással tökjól ki lehet velük jönni.
Akikkel gond van, azok pont "õslakók": igazi magyar drogos diszkópatkányok: egy jólszituált ötvenközeli("K") nõ és az állandóan nála bulizó-hangoskodó-balhézó ehtemagyar fiatalok. Kb. az a szint, amit te írsz a roma szomszédaidról -és persze velük sem lehet mit tenni, az ember szólni sem mer!

Csak az ellenpélda kedvéért mondtam: persze ettõl még az általad felvázolt probléma valós, de ne általánosítsunk!
10/10
ondok 2008 jan. 18. - 20:59:25 10/10 Előzmény hungaricum
(785/2021)
szóval szerinted a jogos népharag miatt volt Auschwitz vagy az örmények kiírtása ,vagy Szent Bertalan éj? A propaganda szerint biztos,de szerintem meg az alantas indulatok szándékos szítása, a bûnbakkeresése és felmutatása a felelõsség elhárítása volt a valódi ok.
Ezzel nem azt mondom,hogy aki bûnös az ne lakoljon,de csak a bûnös! És akkor hiába sivitoznak akárhol,akármit, súlytalanná válik a visitozás.
neugassaman 2008 jan. 18. - 20:56:35
(784/2021)
Csatlakozom Doktornõ! A kirekesztéses, rezervátumos dolog az tényleg naon durva, és nem is megoldás - mert egyszerûen errõl már évtizedek óta lekéstünk, és talán pont akkor amikor civilizálási szándékkal építettük a szociban nekik a házakat, Romániában is volt ilyen, csak ott nem bántak velük ilyen kesztyûs kézzel soha! Most sem, így aztán szökdösnek is át ide a "korlátolt lehetetlenségek hazájába"!
Félreértés ne essék, van pár nagyon normális cigány ismerõsöm, õk tényleg dolgoznak, nem rosszabbak nálam, és másnál , max enyhe szocio-dialektussal beszél.
Tény viszont, hogy eszméletlen az ahol most tartunk! Más cigányokat meg sajnos , másról ismerek! A legújabb BMW-je van , full és 18 milla vót! Jaa, dik - a "lányok" kitermelték !
És ez nem egyedi, a megyénkben számtalant ismerek,hun strickó alig van köztük!!
Taníttatás?! Amikor leköpdösi, és életveszélyesen megfenyegeti a tanárnõt, a pad alatt hokizik, elzabálták a Lányom kajáját, elvették a telóját! Én meg vissza, de az egy másik story!
Megmondtam nekik, lehet hogy tõletek mindenki fél, de nekem nincs vesztenivalóm, és ha nem adják vissza azt amiért fél hónapig gamberoltam, sajnos megélhetési gyilkossá válok! Érdekes visszaadták!
De persze, nem mindenki akkora nagydarab mint én, így soknak esélye sincs, meg már fél az ember és kész! Én tényleg nem, de a Családom az érzékeny pont, így van hogy vissza kell fognom magam, és amúgy is illem, meg minden....
Megmondom Nektek mi a nagy büdös helyzet! Nagy semmi, annyi nem fog változni, legalábbis az országot felelõsen kormányzók részérõl kizárt! Megoldódik ez a probléma magától, méghozzá rohadt egyszerûen!
Lehet hogy lehülyéztek, de akkor is így lesz, majd meglátjátok: 20-30 év múlva annyian lesznek, hogy saját fajtájukkal tudnak majd csak többet találkozni! Rengeteg, özön Magyar fog még innen kitelepülni, Õk nem, és higgyétek el, már egyre nehezebben tolerálják egymást is!!!
Törökszentmiklóson kézigránáttal irtották egymást! Ez nem vicc! Múltkor pedig egymást verték a kocsmában! Ha, ha! Bocs! De csak röhögtem, és persze hogy végignéztem, tod ki avatkozik közbe?!
Most én is le leszek nácizva, de nem érdekel, mert aki ilyet fog állítani, a sors veri meg érte!
Ocsmány egy példa, de sajnos pont használható! Ha a patkányok nagyon elszaporodnak egy helyen, a végén egymást is összemarják!
Nem azt mondom hogy patkányok, de némelyiket kinézetre is nagyon nehéz megkülönböztetni! Hogy Madzsar csávó is van ilyen?! Van hát! sajnos!
Nem rezervátum kell ezeknek, hanem a sors meg fogja oldani!!!
Én már valószínû nem élem meg a végkifejletét, de már látok valamit...
El is mondtam nektek!
Nyugodtan lehet írni hogy ez ugy .....hülyeség ahogy van,meg etcetera, nem hat meg! (Akinek nem inge, nem veszi magára!)( Dr Mouse! Te meg végképp ne vedd magadra!)
Egyébként, még valami! Igen is a fórumok pont erre valók, és pont erre jók!
És senki nem a másikat gyõzködi SILIANA, csak beszélgetünk, és hatunk egymásra! Értem?!
Szóval nem politikai szervezetekben kell ezt propagálni egyáltalán, hanem itt csiszolgatni egymás véleményét, tolerálni a másikat, meghallgatni, és egy csöpp alázattal, megfontolva ugy kimenni az utcára!
Ha minél többen vennék a fáradtságot hogy emígyen kultúráltan vitassák meg embertársaikkal a problémáikat, s így meg is tudnák osztani, jóval könnyebb is lenne minden problémát megoldani!
Talán jóval kevesebben lennének az utcán is, és talán eltûnne ez a durva meghasonlott kettõsség, és az emiatti gyûlölködés is!
Fórumozz, "prütykölj, és ne háborúzz"! (Hair!)
Igen is nagyon hasznos ez az eszme-csere!
Jó éjt Nektek!
Ámen!
neugassaman 2008 jan. 18. - 20:14:14
(783/2021)
Ne "izéljetek" má! Dik! Idegesíti magát a lószar, csak behatóbban tanulmányoztam, mibõl táplálkozik kedves topic társam, aki sûrûn utal az ATV-s riportokra, és utálkozik a hír tv-re.
Na! Ennyi! Ideges nem lettem tõle, csak kíváncsi voltam. Bejöttek a számításaim, nem csalódtam! Már nem tudok.
Van elég gondom az ATV-n kívül is, ami(k) jobban leköt(nek), így nincs erõm már felbosszantani magam, nem szeretnék az orvosok keze közé kerülni!:)

(Mielõtt még rácápázna valami jóindulatú, nyugodtan vizsgálgathatnak, nincs hibás alkatrészem, csak hozzám ne ártsanak!) :)))
hungaricum 2008 jan. 18. - 19:36:59
(782/2021)
Dr.Mouse: nekem szerencsére ennyire testközeli élményeim nincsenek velük kapcsolatban, de ismerem a problémádat, és átérzem azt. Én nem is számítok toleránsnak velük szemben, de ez gondolom lerí a hsz.-eimbõl Éppen azért nem vagyok az, amit te is írsz, hogy eszük ágában sincsen cserébe adni semmit a többségi társadalomnak azért, hogy támogatjuk õket anyagilag, és pozitívan diszkrimináljuk õket. Ez egy fordított eset: mi megdobjuk õket kenyérrel, és kõvel dobnak vissza. Ez így nem mehet tovább, mert ez nem javul, hanem egyre nagyobb falat kenyereket kell dobnunk nekik, amire egyre nagyobb kövek jönnek válaszul. Én olyan megoldásokon elmélkedtem, amelyekben betartható feltételekhez kötöm a segélyt. Betarthatóak, legalábbis normális embereknek. Ha nekiknem az, akkor remélhetõleg elmennek máshová, ahol majd megintcsak finanszírozzák õket.