suxel 2014 okt. 21. - 15:13:12
(1834/2174)
9 rész:

Mintha nem néztem volna még elég Telemundo-sorozatot, hát Lily egyenest kikötött Diablo ágyában, én meg adtam volna neki 5 részt. Meglátta, hogy ki a nagyobb hal és egybõl rárabolt, a piros sportautó meg ajándék. Radames mehet vissza a feleségéhez, aki kb undorodik tõle. Na de felbukkant Pablo Riobueno a színen, és pont az õ kertésze lett. Érdekes találkozás viszont, ejjha errõl Radames tudomást szerez.

Lucha és Zsarukoma kapcsolata nem sokat haladt elõre, Lucha nem igazán hisz neki, ráadásul felhergelte azzal, hogy elhúzott Cesarral. Na most mivel nekem volt egy hosszabb kihagyásom nem igazán vágom a dolgokat e háromszögben, hogy ki mit tud. Cesar az tudja, hogy Lucha bejön Zsarukomának is? Szerintem igen. De Lucha azt tudja, hogy Cesar és Zsarukoma féltesók? Szerintem, nem! És Zarukoma vágja, hogy a féltesónak is bejön Lucha, hogy õ volt, aki a virágokat küldte neki? Szerintem nem! Ha ez nem így lenne, akkor Handi megkérlek, hogy javítsd már át.

Az sem volt semmi, ahogy elõadta magát Nuria és Roque a gyermekvédelmisnek, majd a kórházból leléptek Roxanitaval. Persze elõtte még Roque ki akarta elégíteni a vágyait Deya segítséével, de a nõ egy késsel elkergette. Nuria meg Gastónnak a szeretõje? Hát egymáshoz valók. És persze Lucha van megint a bajban Roxanita eltûnésével, mert a gyermekvédelmis, azt hiszi, hogy Lucha rejtette el a gyereket.

Tav pedig nem tudott beszélni a bácsikájával, hogy a segítségét kérje Vicky feladatához: avagy elõkeríteni Luchat még a kövek alól, ha ott rejtõzik, ahogy Vicky mondta a nagyapjának.
suxel 2014 okt. 20. - 21:01:29
(1833/2174)
8. rész:

Ahogy sejtettem, Marion (nem Maria) és Lucha találkoztak, persze épp akkor smárolt Daniel és Marion, innentõl kezdve meg indulhat a magyarázkodó-buli. Marion örült, hogy végre szenved egy kicsit Zsarukoma is. Mondjuk fiú létemre, valahol egyetértettem a csajjal, hogy az egyéjszakás kalandor kissé megszívta most. Ami viszont a legjobban tetszett az a rész vége, Zsarukoma technikája: õ rajta eleve rajta volt a fél kezén egy bilincs, majd a másik meg Lucháén kattant. Ha nem hallgatja meg vagy visítozni kezd, akkor a kulcs kirepül az ablakon, s így kell Luchának végigvonulnia a kórházon vele. Na mit szeretne? Hát persze, hogy a meghallgatást. Az is tetszett, hogy León is megkapta a büntetését: át kell mennie egy másik osztályra, Zsarukoma eltávolította az útból, s szerinte ezzel jót tesz Leónnak, miközben a csaj fogad, hogy Lucha elárulja majd Zsarukomát.

A hetedik részben és itt is megállapítottam, hogy Aaron Diaz semmit sem fejlõdik, hát meg a bemart fickót sem tudta rendesen alakítani, nem is értem, mit lát benne a Telemundo. Nekem kb Jose Luis Resendez 2.0. Majd a Tierra de Reyesben lesz mellette két másik tehetséges fiú: Gonzalo Garcia Vivanco és Cristian de la Campa, s na majd ott is ki fog lógni a lóláb.

Lily elég furcsa módját ismeri a felmondásnak. Fehér lap és nagybetûkkel RENUNCIO. Fer, a mostoha már enyhülne Lucha irányába, de rá kell jönnie, hogy Lily keményebb mag. A csók már megvolt Diabloval, rövidesen, szerintem max 5 rész, lehet sokat is mondok, de ott lesz Diablo ágyában a maca.

Oh, és érkezik Pablo 'Desnudo' (LP) Riobueno, és lám õ Helenanak a fiatalkori barátja, akit természetesen Fer nem állhatott ki sem.

Vicky extrém sport mániájának, adrenalin-szükségletének szerintem nem sokára nem lesz jó vége. Vagy Vicky, vagy Octavio fognak balesetezni tutira, vagy szabotál valaki valamit, végtére is telenovelláról van szó. Octavio anyja Deborah az elsõ részekben tök szép csajnak tûnt, mostanra kijelentem, hogy nem az.
suxel 2014 okt. 20. - 20:01:52
(1832/2174)
Nah akkor részenként dobok 1-1 kommentet közvetlen a rész megnézése után:

7. rész:
Radames - Helena jelenetrõl már írtam egy gondolatot korábban. Hogy mekkora patkány az a Gastón is, nem számít, hogy Inacio a kórházban, csak akkor lehet fontos a férfi baja, ha már meghalt. Rodrigo Vidalból meg csúf egy ember lett, pedig fiatalon elég jóképû színész volt, akár még fõszerepet is jósoltam volna neki. Vicky nagyon karakán jellem, tetszett, ahogy beolvasott az abuelanak, hogy te olyan vagy, mint a mesebeli gonosz mostoha. Nem tudom jól értettem-e, de mintha olyat mondott volna a doki, hogy Ignacionak már nincsen sok hátra, vagy valami ilyesmi. Ha ez így van, akkor jön a La patrona-feeling, ahol ugye Tigret rendezték le 30 rész alatt.
Tetszik a sorozatnak ez a kábítószerosztályos része is, egyelõre nem unom. Genaro simán be fog épülni Radamesékhez, de ott lesz Gillon (nem értem a nevét a srácnak, wikin meg nincs fenn) is a jók részérõl. Marisela vagy ha jobban tetszik Leon pedig igazán szemét, hogy egyszerre rendelte be Mariát és Luchat Zsarukomához. Persze lesz ebbõl egy kis kavar tutira.
Deyanira és Lucha barátsága is szépen van ábrázolva, annyira aranyos volt Deya, amikor megkérte Luchat, hogy költözzenek össze, s persze felhagy a prosti életmóddal Roxanita miatt.
Zárómegjegyzésként annyit, hogy tudnám honnan futotta Aracelynek egy olyan menõ telefonra, bár igen ma a 0 Ft-os telefonok korában nem is lehetetlen.
suxel 2014 okt. 19. - 13:01:44 Előzmény handi99
(1831/2174)
Szia!

Köszönöm szépen!

Hamarosan nekiállok és pótolom a lemaradást a sorozatot illetõen, asszem 8 részt kell bepótolnom, ha marad az elsõ 6 rész minõsége, akkor szerintem gyorsan a végére érek. A 7-be már beletekertem, hát az a rész nagyon kiakasztott, ahogy Rademes megverte benne Helenat. Nincs nekem bajom a brutalitással, bírom én a keményebb jeleneteket is, de ahogy ököllel ütötte és rugdosta a feleségét, hát ledöbbentem. Rossz volt maga a látvány, és még csak vér sem kellett hozzá. Csoda, hogy az a nõ életben van még annyi verést követõen, amit az a karakter kaphatott.
offtopic
handi99 2014 okt. 10. - 20:03:18
(1830/2174)
Szia! Részvétem!
suxel 2014 okt. 10. - 18:49:26
(1829/2174)
Szia!

Ez most felejtos lesz sajnos, mert halaleset tortent nalunk, s igy nekem is filmszakadas van most, azt hiszem a hetfoi reszt lattam utoljara. Majd ha jobb hangulatom lesz valamikor potolom az elmaradt reszeket, de egyelore ez a jovo hétvégéig eselytelen.

Megertesed pedig koszonom.

Udv;
Suxel
offtopic
handi99 2014 okt. 10. - 07:57:25 Előzmény suxel
(1828/2174)
:)
Suxel, tudsz írni egy rövid összefoglalót arról, hogy mi történt a héten?
Sajnos, az eheti részekbõl még nem láttam egyet se..., persze azért igyekszem pótolni... talán a hétvégén sikerül megnézni 2-3 részt.
suxel 2014 okt. 08. - 22:04:21
(1827/2174)
Csak én tartom Zsarukomát bénának? Na, nem mint színészileg, úgy csillagos 5-ös, hanem a hivatását tekintve. Miért nem lõtte lábon a rohadékot, s erre már egyszer lett volna lehetõsége korábban is. És az ilyet nevezik ki rendõrfõnöknek, ez kissé nevetséges.
suxel 2014 okt. 08. - 00:32:37
(1826/2174)
"És ki mondta ezeket??? Ki az, aki elbír SuperMeminnel???" --> és ekkor Nuria megragadja a SuperMemint és odaveti a rendõr bácsi mancsai közé!!! :-))))))
Ez a gyerek mosolyt csal az arcomra!! :)
offtopic
handi99 2014 okt. 03. - 14:39:45
(1825/2174)
A nevek nekem is tetszenek. :)

Öten vannak: Consuelo, Helena, Liliana, Lucha és Abel.
Consuelonak van egy lánya: Vicky, aki ugyanolyan lázadó, mint Lucha (szóval a nagypapa kedvence) és Helenának van egy fia: Nachito.
suxel 2014 okt. 03. - 14:03:29
(1824/2174)
Jelenlegi státusz: második és harmadik rész áttekerve. Nekem tetszenek ezek a rész végek nagyon, ütõsek, tetszik nekem is Hayser és Arambula kettõse. Hétvégén lesz annyi idõm szerintem, hogy rendes nézéssel álljak neki.
Nekem az tûnt fel, hogy Fernanda hangja tisztára Simorjay Emese.
Ezek a nevek a sorozatban: Radames, Memin, "Deakárki" tetszenek.
Azt meséld már még el nekem, hogy hányan vannak testvérek Lucháék, szerintem legalább 6-an lehetnek.
offtopic
handi99 2014 okt. 02. - 23:32:07
(1823/2174)
Na, ja. Kíváncsi vagyok, hogy Fernanda lebukik-e Ignacio elõtt.

A tegnapi részben Meminnek volt a legjobb beszólása: amikor ártatlan arccal közölte, hogy lopta a virágot.
Luchát sajnáltam, amikor elmondta Deyanirának, hogy soha nem lehet gyereke.
... és a végén Daniel milyen elégedett volt, hogy letartóztatták Luchát. (Egyébként jól mutatnak egymás mellett.)

Ja, és ha te Tigrét nem ismerted fel, én percekig gondolkoztam, hogy honnan ismerõs Nuria, ... mire rájöttem, hogy õ Elsy Reyes, Leticia a La Impostorából.
... és vicces, hogy Geraldine Zinat apácát játszik itt, a LP-ban meg prostituált volt.
suxel 2014 okt. 02. - 14:32:56
(1822/2174)
S pont ez az, ami miatt vevõ lehetek a sorozatra, csak itt Alejandro helyettesítve van egy Daniellel, aki rendõr, s így sokkal több akcióra lehet majd számítani.

Nah a másik: Lucha nem Fernanda lánya! :D Na még ez jött át az epizódból, pont odatekertem, és ott állítottam le, ahol ezt mondták, csak ez már a kommentelésem után volt a második tekerés alkalmával. Mondjuk vajon mi más ok lehetett volna, amiért gyûlöli Fernanda Luchat, elvégre ez egy telenovella.
offtopic
handi99 2014 okt. 01. - 22:19:04
(1821/2174)
Igen, a stílusa alapján felismerhetõ, de szerintem ez nem baj.
"de a rész végi pofon Luchatól Danielnek, na az nagyon ász volt." :D Szerintem is.
A lényeg, hogy Lucha nem Fernanda lánya, hanem csak Ignacioé, ezért olyan szemét vele Fernanda. Mondjuk a tesója is. Aylín itt is negatív lesz, ami igazán megnyugtató, mert nem kedvelem.

Rating: közepesen nyitott.
1 218 000 fõ (0.5)
suxel 2014 okt. 01. - 21:44:09
(1820/2174)
Na errõl beszéltem, hogy nincs sok idõ sorozatolni, annyi idõm volt ma, hogy áttekerjem, így sok mindent nem fogtam még fel belõle, de a rész végi pofon Luchatól Danielnek, na az nagyon ász volt. Amúgy elég LP. beütése van, nem is a történet, a szereplõk és az egésznek a megrendezése. Ha nem tudnám, akkor is már az elsõ rész után megmondanám, hogy ezt kb az a stáb csinálta.
suxel 2014 okt. 01. - 18:20:37 Előzmény handi99
(1819/2174)
Jah már a 2. hét után elkezdték szabdalni a Malqueridat, látták nem lesz ez így jó!
Egyébként Mexikóban a nézettségét a MCI-hez tudnám hasonlítani: a sorozat elsõ két harmada nem érdekelte az embereket, de így az utolsó szakaszra úgy néz ki összekapja magát, hozza az elvárt nézettséget, nem lesz az utolsó harmad sem kifejezetten siker, csak hozza majd a küszöbszintet, viszont nincs már sok rész hátra, s nem tudja az elsõ 70-80 résznyi bukást kijavítani, úgyhogy összességében nem lehet majd vele büszkélkedni.
offtopic
handi99 2014 szept. 30. - 21:19:26
(1818/2174)
Köszi! Errõl lemaradtam. Szóval már most rövidítenek. Ezek szerint amit jövõként vázoltam fel, az már múlt...

"de a Mundó narkónovellái nagyon erõsek, csoda, hogy rájöttek, ha nyerni akarnak, akkor ebbõl minél többet kell csinálniuk. Gondolom emiatt is van az, hogy a Los Miserablesbe is szánnak drogos szálat."
Az utóbbi 5-6 évben elég sok novellájukban felbukkant a narkós száll. Még akkor is, ha nem az volt a történet fõ iránya, akkor is. Pl. MSED, Santa Diabla.
... viszont kétségtelen, hogy a narkónovelláikkal aratnak (kivétel: a Camelia).
suxel 2014 szept. 30. - 20:59:39
(1817/2174)
Így is erõsen szabdalják a La malqueridat, a múltkorában 3 részt raktak egybe, így sokkal hamarabb véget ér, mint rendesen kellene. A Televiánál november 9-én fut majd ki a 116-7. résszel, viszont ott is bukás az idõsávjában.
Csak egy valamit nem értek: nem rég elkezdték vetíteni a Quiero amartét délután, nem tudom miért nem ennek a helyére rakták, egy próbát megért volna, mert ettõl rosszabbul úgy sem járnak. Igazából mást már nem is nagyon van mit a helyére rakni, amit még nem vetítettek a mostaniak közül az a El color de la pasion vagy a Yo no creo en los hombres. Utóbbi talán mûködhetne is náluk, de a Mundó narkónovellái nagyon erõsek, csoda, hogy rájöttek, ha nyerni akarnak, akkor ebbõl minél többet kell csinálniuk. Gondolom emiatt is van az, hogy a Los Miserablesbe is szánnak drogos szálat.
offtopic
handi99 2014 szept. 30. - 19:37:11
(1816/2174)
Szia! Köszi! :)

Az EOP-nek kb. a történet közepétõl egész jó nézettsége volt.

Señora Acero: bár jó esély volt arra, hogy nem lesz rossz a nézettsége, de azt nem gondoltam volna, hogy elveri a La Malqueridát bármelyik napon is. Ehhez képest... Különösen nagy a különbség a 18-49-es korcsoportban: 0.6 vs. 0.9.
Nem rémlik, hogy eddig a LM-nak lett volna ennyire rossz adata.
Mit tippelsz? Az Univision végig leadja, v. hamarosan elkezdi rövidíteni, v. egyszerûen leszedi ebbõl a sávból?

Hozzáteszem a SA tényleg jó.
suxel 2014 szept. 30. - 19:04:24
(1815/2174)
Egy kis nézettség: igen, tudjuk, hogy a Senora Acero viszi a prímet, viszont nagyon erõs finálét produkált az EOP is nézettségileg:
http://masquetelenovelas.blogspot.hu/2014/09/ratings-telenovelas-usa-lunes-29-de.html