anbra 2012 jan. 23. - 23:06:45
(512/692)
Az a furcsa számomra, annak ellenére, hogy igencsak sok kérdés maradt a film végére, mégiscsak emlékezetessé tudott válni.
SPOILER... nem értettem, hogy miért a kisebbik lányát szerette jobban az apa, miért pont õt, mármint ezt az apát szemelte ki magának a "halál", hogy lehetett a "halál" ilyen idétlen egy általa kiválasztott ember bõrében...... megjegyzem nekem nem tetszett olyan nagyon, ahogy Brad Pitt csodálkozott saját magán..... néha totál gügye volt, én nem is tudtam volna beleszeretni. Claire Forlani gyönyörû nõ, és ettõl õ is folyamatosan beájult, mármint a saját szépségétõl. Valahogy az sem volt hihetõ, hogy egyszercsak rájön, hogy "ja... tényleg, hát a halál áll itt...nocsak, ki más állhatna... ". Aztán tényleg hova lett az öregúr? Csak úgy felszívódott?
Amit igencsak értettem, az az, hogy nem olyan rossz baromi gazdagnak lenni... SPOILER VÉGE.

Ezek után csak arra tudok gondolni, hogy ez egy jól rendezett, jól vágott film lett, kellemes helyszínekkel Sir Anthony Hopkins és Jake Weber ( Drew ) tökéletes alakításával. Valószínû ettõl felejthetetlen.
10/10
Macika5 2012 jan. 22. - 19:01:31 10/10
(511/692)
Így van.
9/10
greghouse 2012 jan. 22. - 17:01:06 9/10
(510/692)
Pontosan így értelmezem én is.
MZ/X_2 2012 jan. 22. - 14:15:35 Előzmény gabcsi123456
(509/692)
Azt írtad: "a csajnak nem tûnt fel hogy merre lett az apja" - ha ez így lett volna, akkor nem mondta volna a fiúnak, amikor felbukkant a domb mögül, hogy "milyen kár, hogy nem ismerted az apámat". Addigra a lány már pontosan tisztában volt a helyzettel...
Elena* 2012 jan. 22. - 13:55:08 Előzmény dantonb
(508/692)
"Ennek afilmnek nem az volt acélja hogy meghatódjon anézõ" - dehogynem, az IS. Elég hatásvadász módon sír a zene állandóan, minden az elmúlásról, a szomorúságról szól, még ha gyönyörû környezetben, gyönyörû emberek játszanak is. Talán épp még ez is mutatja a fájó veszteséget. Szomorú, mert kell, hogy egyszer vége legyen, mert az embernek lejár az ideje itt a földön. De ez alapvetõen nem szomorú annak, aki elmegy (ez ki is lett mondva), hanem az ittmaradóknak fáj piszkosul.
"hanem elég komoly filozófiai kérdéseket feszegetnek benne,asztori csak ennek a keretét,hangulatát adja meg a cselekmény másodlagos csupán eszközlenne hogy gondolkodásra sarkalja anézõt ,már akit lehet:)" - biztos lehetsz benne, értettem a filozófiai mondanivalóját, és még el is gondolkodtatott, de úgy gondolom, hogy ehhez nem kell 3 óra. A mondanivalója belefért volna 120 percbe is, hidd el. A viszonyok, amiket megjelenít rendben vannak(halál-ember, szerelem-halál, családi viszonyok, rádöbbenni, hogy a legfontosabbal nem töltöttünk elég idõt, hogy a halál is az élethez ragaszkodna inkább, ha nem lenne az aki, mert az élet csodás dolgokat adhat stb.), alapvetõen azzal van a baj, hogy terjengõs. Mint már alant is írtam, ízlések és filmek különbözõk, tehát kérlek, ne ítélj rögtön úgy, hogy akinek nem tetszik ez a film, akár a terjedelme, akár a tartalma miatt, az egy gondolkodni, érezni képtelen ember. Peace!
9/10
greghouse 2012 jan. 22. - 13:01:19 9/10
(507/692)
Ez valahogy így van. "Régen" (mikor én még egyetemista voltam, nem volt azért nagyon rég), volt egy szó a filmesztétikában, ami azóta (szerencsére) kiveszett, a "beleérzés". Nagyon szerencsétlen szótalálmány volt, de valahogy nem tudok jobbat. Rá kell hangolódni valahogy a filmre. Az általam nem nagyon kedvelt Pitt játéka nagyon jó példa, ilyen lassú, tétova játék sokaknak nem tetszik, de a szerephez nagyon jó, kétszer is van, mikor csak a tekintetek beszélnek és semmi más, amikor A.H. és amikor C.F. rájön, hogy ki is õ. (Nem számítom a szeretkezési jelenetet, ahol szintén csak a tekintetek beszélnek.)
....két férfiszinészt nem szerettem nagyon, az egyik Brad Pitt volt, de elismerem, tehetséges. Nemcsak ez alapján, tényleg több, mint egy alsógatya reklám. a másik Leonardo DiCaprio, õ még mindig nem gyõzött meg arról, hogy nem a tini lányok nyálcsorgatása adja a világhírét.
10/10
Macika5 2012 jan. 22. - 09:06:56 10/10
(506/692)
Pontosítok. Úgy gondolom, hogy ez a film elsõsorban azoknak tetszik, akik érzelmileg túlfûtöttebbek és empatikusabbak, mint az átlag. Ezt érdemes bekalkulálni, ha valaki megnézi. És valóban, nem vagyunk egyformák, ez ennek a filmnek a véleményezésénél is kiderül...
Ford Mustang 2012 jan. 22. - 03:00:23
(505/692)
Ez egy nagyszerû film, óriási alakításokkal, egyedi történettel és megfelelõ kivitelezéssel. Hosszúnak pedig pont elég hosszú volt, aki nem bír végigülni szûk 3 órát, az vessen magára.
dantonb 2012 jan. 22. - 01:32:41
(504/692)
nem értesz Te amagas mûvészethez:)
9/10
greghouse 2012 jan. 22. - 01:06:04 9/10
(503/692)
Azért van benne humor is. A végén is, közben meg egy laza utalás, mikor Pitt báránysültet eszik, és Sir Anthony az ablaknál állva mosolyogva mondja, hogy "nagyon megszerette a bárányhúst"....hát akinek nem ugrik be rögtön a Bárányok Hallgatnak, az festi magát.
Az meg, hogy a Halál egy eszményi szépség (én ugyan a nõket szeretem, de valljuk be, Pitt itt egy görög félisten), több filmben is jelen van, leginkább Bob Fosse "Mindhalálig zenéje" (All that jazz) ugrik be, ahol a halál angyala a fiatal Jessica Lange.
Jó ez a film, csak meg kellene vágni kicsit. (De nem hosszában, mint Tar Béla hét és fél órás fekete fehér Sátántangóját....:-))
dantonb 2012 jan. 21. - 23:36:47
(502/692)
Ennek afilmnek nem az volt acélja hogy meghatódjon anézõ ,hanem elég komoly filozófiai kérdéseket feszegetnek benne,asztori csak ennek a keretét,hangulatát adja meg a cselekmény másodlagos csupán eszközlenne hogy gondolkodásra sarkalja anézõt ,már akit lehet:)
vonderm 2012 jan. 21. - 23:17:59
(501/692)
:)))
Nem valószínû, hogy egy tálból cseresznyéznénk :)
Elena* 2012 jan. 21. - 23:10:29
(500/692)
ó, látom, ránk abszolút igaz a mondás az ízlésekrõl és a pofonokról (esetünkben a filmekrõl):))
Dean88 2012 jan. 21. - 23:09:39
(499/692)
Jogos... :D
vonderm 2012 jan. 21. - 23:03:48
(498/692)
Jó hogy említed a Szenvedélyek Viharában-t, az is 10/10-es film !
Elena* 2012 jan. 21. - 22:51:32
(497/692)
Teljesen egyetértek:) Brad Pittnek volt még egy bõdületesen unalmas filmje ezen kívül és asszem abban is Hopkins-szal játsott, a Szenvedélyek viharában (talán ez volt a magyar címe).
Ennek a filmnek pedig a legnagyobb hibája Claire Forlani volt, a második nagy hibája pedig a hossza. Egyébként érdekes volt az alapsztori, sokkal-sokkal jobbat is ki lehetett volna hozni belõle. Az egyetlen megható pillanat az volt, amikor Alison (az idõsebbik lány) a szülinapi party elõtt beszél az apjával. 10/3
vonderm 2012 jan. 21. - 22:48:23
(496/692)
Egyike a legjobb filmeknek 10/10.
gabcsi123456 2012 jan. 21. - 22:45:16
(495/692)
én többre számítottam általában én a romantikus filmeken elsírom magam mint pl.: Séta a múltba vagy Kedves John stb...
ez a film nem hatott meg annyira amennyire kellett volna pedig már sokan mondták hogy szenzációs én 10/6-ot adok erre
Itt már volt egy hozzászóló aki megemlítette hogy a csajnak nem tûnt fel hogy merre lett az apja. Anyummal pont ezt beszélgettük hogy eltûntek a domb háta mögött és csak a srác jött vissza aki azt sem tudta, hogy mit keres a partyn eléggé furcsa volt, csalódtam ebbe a filmbe
csillámpóóóni 2012 jan. 21. - 22:36:28
(494/692)
Szerintem Hopkins bárkit lejátszik a filmben.Számomra megható a féltése és a szeretete.:)
10/10
Macika5 2012 jan. 21. - 22:30:07 10/10
(493/692)
Nem kell elveszni a részletekben...