Téma: Hacktion

offtopic
robicsek2 2011 nov. 29. - 17:52:43
(170/670)
Am akkor úgy írom hogy értsd :)
Lehet úgy is lemásolni valamit hogy sokkal rosszabb lesz mint az amirõl a másolat készült.
Példa. A Magyar rém rendes család :) Az egy kalap fos! Ugyanazok a történetek voltak csak, magyarosítva, és sokkal bénább volt mint az eredeti.
10/10
zora 2011 nov. 29. - 17:33:12 10/10
(169/670)
Elöször ezt irod:
"a sorozat legnagyobb hibája az örökös keménykedés, királykondás"
Mindenki olyan laza, és kemény."
Aztán:
"egy külföldi sorozatokat majmoló piti Magyar sorozat."
Tehát elismered, hogy a külföldi sorozatokban is keménykednek. Vagyis ugyanugy le lehet nézni a külföldi sorozatot nézö embert, vagyis ugyanugy lehet élvezni ezt a sorozatot is, mint egy külföldit.

Még nem néztem a legujabb részt de hamarosan potolom!
far vik 2011 nov. 29. - 16:27:12
(168/670)
NNNagyon túlbonyolított, NNNagyon erõltetett, ige, fõleg ezek a macsólibás konfliktusok (Gubik Ági RRRémes), és NNNagyon unalmas. Asszem le is szállok a dologról.
offtopic
robicsek2 2011 nov. 29. - 09:20:01
(167/670)
A sorozat legnagyobb hibája az örökös keménykedés, királykondás .

Mindenki olyan Laza ,és kemény. Most is ezek a ratyi kakaskodások(pardon tyúkoskodások), "és szólj már neki hogy hozza magával a kését." "lehet hogy majd mentõt kell hívnia a barátnõjéért" Meg Daemon is ott állandóan játssza az eszét, Nem rossz sorozat de még mindig vannak benne olyan elemek amitõl nem lesz más csak egy külföldi sorozatokat majmoló piti Magyar sorozat.

Emlékeztek régen az Ûrgammák-ra ? :PP (Rá ba(sz)tak a zolgok) Kíváncsi vagyok itt mikor lesznek majd Hacktion buli partik ahova majd a Hackereket :)) vagy a 200-as IQ-ju emberkéket várják :PPP Belepõ csakis akkor ha már sikerült feltörnöd egy oldalt :PPP, vagy ott helyben le kell nyomnod egy kés párbaj menetet. Ja és ki ne hagyjam a termékeket. Ott régen volt az a agy tej(Mézga család agy gyanta :)) vagy mifene, itt lesz az (IVO-lé :)) a kávé meg más néven (Black)-koksz). :)
Hottentottalapaj 2011 nov. 29. - 01:29:19
(166/670)
Pl hogy még a tõzsdét is. Hát könyörgöm, egy csomó teljesen elszeparált terminál megy direkt vonalon illetve mûholdon, pl Reuters terminál és lehetne még sorolni, amiknek semmi közük az internethez. Nem beszélve a telefonról és sajtó hírterminálokról.
De tegyük fel, menjünk bele a játékba, a blackbox valahogy mégis tudja ezt, minden létezõ vonalat, jelet és csomagot szûr. Ja persze és kb akkora mint egy asztali dvd lejátszó. Ha lenne is ilyen tecnikai megoldás, legalábbis egy egész hûtött gépteremre lenne szükség hozzá és nem a kisebb fajtából.... több ezer processzorral és több ezer terrás sávszélességgel... és most csak egy kisebb országról beszélek, ha a világot akarod így lekontrollálni akkor fél budapestnyi géptermekre, hûtésre, millió terrányi sávszélességtre és és tízezernyi kártyákkal teli rek-szekrényekre, amiken milliónyi processzor milliárdnyi gigabájtnyi memóriák...
õk ehhez képest egy asztali dvd méretû kütyüvel ezt meg is oldják, ami még csak nem is melegszik... értem én hogy ez egy játékfilm, csak eddig úgy tûnt hogy törekszenek az életszerûségre, szakmai megalapozottságra

2, második ordas, naiv hiba a következõ volt. Daemon kiüti a lányt egyszer, majd másodszor pedig simán aláveti magát neki, mert ráfog egy pisztolyt töksután, kb hetvenszer vehette volna el a stukkert tõle, üthette volna ki a kezébõl, de nem, hanem már váratlanul mégsem olyan ügyes és végrehajtott mindent, ment feladni magát, amikor már rá sem volt fogva a fegyver... irreális ez is

3. amikor azt mondta Daemon, hogy: oké oké csak kell kicsit az internet. A csaj szó nélkül beleegyezett miközben a fegyvert ráfogta. Egy szuperzseni hekker, pláne egy ilyen blackbox-al két pillanat alatt nyír ki a neten keresztül egy trükkel, pl odahívja egy haverját/ügynökséget/akárkit és hátulról lelövik/leütik a csajt, de csak akár a Kezelõnek szólhatna; ehhez képest a csaj, aki szintén hekker (tehát képben kéne legyen), a monitornak háttal állva, fegyverrel a kezében, tehát elvileg õ a fõnök s szituban, RÁ SEM NÉZ A MONITORRA HOGY LÁSSA MIT IS csinál Daemon... aha

4. fõnökcsaj a kocsijában az ülésre, tehát nem a földre (!) ejti az okosmobilját, kissé elõrehajol 45 fokos szögben és meglátja a kesztyûtartó alatt levõ poloskát (szóval õ akkora szuperügynök, hogy kanyarban is lát)... aha.. persze.. mellesleg egy hírszerzés által felrakott profi poloska eleve nem lehet így meglátható, mert ad egy nem olyan helyre teszik ahol igy pikk-pakk meglátod, ad kettõ NEM ILYEN BAZI NAGY MINT EZ a filmben... ad három, szabotázsvédelmes, tehát ha leveszed, bejelez, és mellesleg ezt a fõnökasszonynak is illett vóna tudni...

Eddig jónak tûnt ez a sorozat, de ha sok ilyen primitív, naiv, irreális és életszerûtlen következetlenség lesz benne, lehet hogy leállok vele... sajnálnám pedig, mert amúgy vannak nagy dobások, pl a két csaj ahogy egymás szemébe nézve keménykedett, attól igencsak kivoltam... zseniálisak istennõk... minden megbocsátva miattuk... egyelõre... XD
offtopic
Hottentottalapaj 2011 nov. 29. - 01:09:17
(165/670)
4 ordas hiba is volt a legutóbbi részben.

1. technikai nonszensz, hogy a bizonyos blackbox a teljese internetet kontrollálja, még akkor is ha csak a teljes magyar internetet és ugyebár ahogy mondták a filmbe PLUSZ A TELJES TELEKOMMUNIKÁCIÓT
10/10
mulao 2011 nov. 28. - 22:20:05 10/10
(164/670)
Erre a késespárbajra kíváncsi leszek, bár alig hiszem, hogy András hagyná, hogy a lányok összeverekedjenek. Plusz, hogy a poloskát megtalálta Gréta, gondolom elintézi párbaj nélkül is Bettit. Jó volt a beszólás, hogy az életük olyan mint egy olcsó magyar sorozat. :) Hatalmas. :)))
8/10
Quarker 2011 nov. 28. - 21:55:31 8/10
(163/670)
Annyira szánalmas és unalmas már ez a kislányos civakodás.
Hottentottalapaj 2011 nov. 26. - 15:49:49
(162/670)
Két dolgon lepõdtem a mobilos dolog kapcsán.

Ad egy; tényleg van még az országban 80-as iq felett, ember aki nem tudja hogy egy mobil simán bemérhetõ (lehallgatható) SIM nélkül? Döbbenet... (szerintem amúgy ez aligha igaz, nagyon kevesen lehetnek még ilyen kis naivak, leginkább nyugdíjasok és kisgyermekek legfeljebb, továbbá azt hiszem egy fiktív sorozat aligha autentikus forrás ilyen társadalmi monitorok, statisztikák megismerésére...)
Akiket érint, pl bûnözõk: garantáltan a kezdetektõl pontosan tudják ezt - szóval ha bárki, ezt ellenük mûködõ technikának képzeli, hát az is elég butuska (a zsaruk is csak jobb híján fordulnak ilyen módszerek felé ha profi után nyomoznak, mondván hátha hibázott valamikor-valahol), ez az IMEI dolog legfeljebb nagyon nagy balek piti kezdõ "bûnözõk" ellen ér valamit.... csak megsúgom...

2; viszont ha tényleg még sokan nem tudják, akkor meg most egy sorozat nyitotta fel emberek millióinak szemét? Ennek viszont - ha valóban így volna - biztos örül a rendõrség és a titkosszolgálatok..?

A két eset bár kizárja egymást, mindkettõ eléggé faramuci... nemde?

Mindnesetre mint említettem, nem sorozatból kéne tájékozódni... ;)
9/10
zs9302 2011 nov. 26. - 14:49:58 9/10
(161/670)
10/10
zora 2011 nov. 26. - 12:19:58 10/10
(160/670)
spoiler 1x07

Nagyon jó volt ez a rész is, és eléggé idegesített az elején, hogy Balázs halálát "központinak" gondolják. Aztán, mivel nagyon sokat filóztam rajta, tényleg elképzelhetõ, hogy a brfk-s beletúrkálásának semmi köze nincs a halálához. Viszont, aki emiatt 8 millát ki tud fizetni, az képes simán le is lõni. Viszont az meg hülyeség, mert így nem kapja vissza a pénzt. Andráséknak is inkább utána kellene nézni, honnan szedte az autót Balázs. Szóval elbizonytalanítottak, mert Gréta lehet tiszta is, de lehet a következõ besúgó is. Jó ez a sorozat, örülök, hogy nézem...
10/10
darkbozont 2011 nov. 26. - 09:58:48 10/10 Előzmény aladinnn
(159/670)
6 részben az volt, hogy a dunába dobja a csaj a telot. xal ott teljesen mind1 zárlattól nem nagyon lehet megtalálni....
7/10
jcks1000 2011 nov. 23. - 23:13:44 7/10 Előzmény aladinnn
(158/670)
"Na most akkor van talán valamiféle,
SIM kártya mentes, aktív állapota a mobiloknak?"
Ha be van kapcsolva a mobil, SIM kártya nélkül is lehet segélyhívást kezdeményezni.

'Most GSM mobile phones can dial emergency calls even when the phone keyboard is locked, the phone is without a SIM card, or an emergency number is entered instead of the PIN.'
http://en.wikipedia.org/wiki/Emergency_telephone_number#Emergency_numbers_and_mobile_telephones

'SIM-kártya nélkül egy mobiltelefon csak segélyhívások indítására használható'
http://mobilarena.hu/teszt/amit_a_sim_kartyakrol_tudni_erdemes/azonositok_kodok_szamsorok.html

Szóval a bekapcsolt, de SIM-kártya nélküli mobiltelefon azonosítható.

"Akkor mi alapján azonosítják?"
A mobil IMEI-száma alapján.
aladinnn 2011 nov. 23. - 21:50:47
(157/670)
Most láttam online ezt a 7.részt,
és nem azért, de ez már amatõrizmus!
Azt mondja András(13:15):
-Az emberek nagy része azt hiszi, hogy elég csak a SIM kártyát
kivenni, hogy ne legyenek követhetõek.
Következõ jelenet: Betti a spagettivel(14:05):
-Deamon(!=dAEmon) mobilja továbbra sem aktív.
Fogalmam sincs, hol lehet.
> Na most akkor van talán valamiféle,
SIM kártya mentes, aktív állapota a mobiloknak?
Akkor mi alapján azonosítják?
Ha nem 1 percen belül történne a dolog,
talán fel se tûnne, na de így?!
tanhu 2011 nov. 21. - 19:51:41 Előzmény Niquist
(156/670)
Kinek kinek érdem szerint...
2/10
offtopic
Niquist 2011 nov. 20. - 12:19:40 2/10 Előzmény tanhu
(155/670)
Hát, ami azt illeti ennél jobb választ nem is vártam. :D
10/10
mulao 2011 nov. 20. - 11:42:23 10/10
(154/670)
Mondjuk én nem Facebookozom, tényleg kár, hogy pont egy ilyen jó figurát írjanak ki. De hát kell az izgalom meg a bonyodalom.
9/10
zs9302 2011 nov. 20. - 08:07:14 9/10 Előzmény mulao
(153/670)
***Spoiler***
Már meghalt, ezt a hivatalos Facebook-ján a sorozatnak, kibeszéltük.
10/10
mulao 2011 nov. 19. - 22:06:44 10/10
(152/670)
A kávé kimérés nagyon ott volt, az a nézés, miközben mérte. Szerintem Balázs megfog halni, tényleg kár.
10/10
zora 2011 nov. 19. - 19:21:30 10/10
(151/670)
SPOILER 1x06:
Hát én úgy röhögtem, mikor Balázs kísérletezett a kávéval! Aztán a két kiskanál volt a ráadás. Nehogy ám már pont ezt a karaktert nyírják ki! Jó az új fõnök, a Dega, meg Ariel is. (Engem emlékeztet Abby Sciuto-ra...) Szóval halmozódik az izgalom, meg az "action". Így tovább!