9/10
czky78 2013 okt. 24. - 23:27:16 9/10
(31/91)
Nekem is nagyon tetszett a film.

SPOILER!!! SPOILER!!!

Az világos, hogy az öregasszony elmondása alapján miért volt 11 halott a 9 helyett, hisz a két fõszereplõt is beleszámolta.
A katonát - akit a bunkerben holtan találtak - a két fõszereplõ ölte meg. Ezt a katonát küldték elõre, hogy a helyszínen bevárja a fiatalokat és majd ott végez velük. Saját szerencsétlenségére kinyitotta az ajtót, ahonnan fõszereplõink már a teleportálástól eltorzult formában kijuthattak a bunkerbõl. Ekkor ölték meg a katonát. A nyelvét szándékosan vitték el a meteorológiai állomáshoz (elrettentés céljából), valamint a lábnyomokat is szándékosan hagyták a hóban. Így próbálhatták megakadályozni, hogy feljussanak a hegyre és megmenthessék saját, és társaik életét. Meg akarták változtatni az eseményt. Szintén õk ketten voltak, akik a háttérben feltûntek.

Az, hogy a laborban talált kamera mitõl mûködött még 50 év után is, kicsit sántít. Ha nagyon akarjuk rá lehet fogni, hogy szintén fõszereplõink teleportáltak vissza az idõben a kamerával együtt. Mivel az elsõ útjuk visszavitte õket az idõben 1959-be, talán fordítva is mûködhetett. Ez lehetett a következõ próbálkozásuk arra, hogy megváltoztassák saját sorsukat. Ekkor kezdõdtek el a gyorsabb események a bunkerben (a zajok, a láncok csörgése). Erre indultak meg visszafelé emberi hõseink, hogy megnézzék, mi a zaj forrása. A terembõl kilépve látták meg, hogy a következõ ajtó ami eddig zárva volt, résnyire nyitva állt. Miután ide bementek, itt találták meg a kamerát is.

De mivel az sem volt elég hõseinknek, hogy megnézték saját kamerájuk felvételét és kimenjenek, ezért fedték fel magukat zombi önmaguk és támadtak rájuk. Még a sérült társukban sem okoztak a zombik halálos sérülést. Ez lehetett az utolsó próbájuk, hogy kiüldözzék õket a bunkerbõl.

Dyatlov-ékkal leginkább a katonák végezhettek a jól bevált lavina fogással. Azért nem volt rajtuk megfelelõ öltözet, mivel már a sátraiban készültek aludni. Meghallva a robbanásokat és a lavina zaját kimenekültek a sátrakból, de ekkor nekik már késõ volt. A sérüléseket pedig a lavinával lezúduló kövek okozhatták, az egyéb csonttöréseket pedig a hó nyomása.

Ha jól belegondolunk, nem csak 2 teleport zombi volt a bunkerben?

Szigorúan szerintem, talán! :D

Érdemes megnézni a filmet na.
8/10
Viki1080 2013 okt. 22. - 21:23:30 8/10
(30/91)
Nekem kifejezetten tetszett,elüt a mai sablonosra rágott horrorok közül,pláne hogy ez inkább misztikus thriller és nem horror.
Tény,hogy vannak benne hülyeségek,de egészében jó volt és ráadásul a film alapját adó megtörtént esetre még ma sincs magyarázat,így remek táptalaj a találgatásokhoz.

SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER!!!!!!!!
Szóval a timeloopban mindig benne van a lehetetlen paradoxon is,akárcsak ennél a filmnél.Elvileg ugye a mostani idõ az apasztori,arra épül az '59-es a film szerint,mert ugye a mi hõseink loopolnak és '59-ben nem 9,hanem 11 holtestet találnak/ahogy a filmben Sergej akárkije mondja/,vagyis megvannak a gyilkosok,meg a +2 test eredete is is,de pont itt a bibi,ha nem kergetnék a looposok hõseinket nem loopolnának,nem lenne ki kergetné õket..
Ezért gáz a loopos történet saját magába fordul.

SPOILER VÉGE SPOILER VÉGE SPOILER VÉGE SPOILER VÉGE

Amúgy nem a Dyatlov- csapat emlékére készült a film,hanem épp azért,mert még ma is homály fedi a halálukat.
http://konteo.blogrepublik.eu/2011/11/12/a-djatlov-incidens-ujratoltve/ ez egy elég jó és érdekes írás a történetrõl.
5/10
efes 2013 okt. 22. - 20:26:46 5/10
(29/91)
spoiler - a sebesüléseket azok a bunkerbeli izék okozták, akik lerágták az egyetemista srác karját is. ha elfogadjuk, hogy a kinti nyomokat a bentlévõk hagyták (miért olyan nagyok akkor?), akkor azok miért mentek vissza? továbbá a nyelvetlen katona hullája, igen, az wtf? a vége az idõlooppal viszont nekem kerek.
franszoá81 2013 okt. 22. - 13:09:15
(28/91)
+++ SPOILER +++

attól h az ajtó be volt fagyva, még a mutánsok mászkálhattak kint, hisz a két fõszereplõ is ki tudott teleportálni a bunkerbõl.

én inkább azt nem értem, amit lentebb írt valaki:

"Akkor ott van még a katona rejtélye is. Az egy friss holttest volt. Nyilvánvaló, hogy õt küldték az egyetemisták után és õ volt az, aki kinyitotta a bunkert (meg is jegyzi a srác és a csaj, hogy az ajtó nincs bezárva). A nyelv, amit a meteorológiai toronyban találtak, az az övé volt. "

az világos h a nyelv az övé volt, de ki vitte azt el a meteorolgiai állomásra? a két fõszereplõ nem lehetett mert õk elvileg több mint 50 évig a bunkerben voltak (ugye 1959-ben zombultak be és még 201X-ben is bent voltak). vagy õk abban az 50 évben tudtak a teleportációs képességüknek köszönhetõen ki-be mászkálni? (ergo akkor õk voltak azok akik 201X-ben mászkáltak a sátrak körül stb stb?)

szóval nekem elég homályos a vége.
6/10
idõjós1010 2013 okt. 20. - 11:23:12 6/10
(27/91)
Nem volt ez rossz film, de igazán nem tudnám megmondani mi tetszett benne, mert például a vége az ugyan kerek egésszé tette a történetet, de ha valóban volt 1959-ben egy hegymászó csapat, akiknek most az emlékére készült ez a film, akkor nagyon elvitték a hü.l.eség felé ezt a sztorit.
4/10
NADALFAN 2013 okt. 16. - 20:05:05 4/10 Előzmény k11zoltan
(26/91)
nem tetszett nekem sem , jól indul de aztán egy nagy katymaz valami lett. ok hogy fikció a történet de nagyon béna a kifejlet! és ez a kézi kamerás megoldás is uncsi nekem is! 4/10
k11zoltan 2013 okt. 14. - 21:50:19
(25/91)
Azt hittem valami reális magyarázatot ad a történtekrõl, de az amcsiktól mit vár az ember.

Horrornak sem volt jó, mert sok volt benn a baromság.

Amúgy hihetetlen, hagy a REC óta, hogy felkapták ezt az éjszakai módos kamerázást.
cd196 2013 máj. 26. - 21:57:50
(24/91)
Djatlov, és nem Dyatlov. (A magyar és az angol két különbözõ nyelv, külön helyesírással.)

A témáról pedig: http://konteo.blogrepublik.eu/2011/11/12/a-djatlov-incidens-ujratoltve/
7/10
offtopic
aggodalmas 2013 ápr. 03. - 20:44:26 7/10 Előzmény Sempervivum
(23/91)
SPOILER vastagon... ;-)

Szvsz, a címadó túristacsoport veszte inkább egy "Russkie soldati-" mesterséges lavina,
vagy nevezettek "Missing-in-Action típusú" (némiképp) mutálódott verziói lehettek...
(hiszen akadtak ott betört fejek, törött bordák, egyéb külsérelmi nyalánkságok!)

A fehér villanások természetesen hõseink jó-karban-lévõ inkarnációi...

...mondjuk, ha már ilyen jól tartják magukat, az a digikamerát is
elfogadnám, (az aksijával és a háttér-tárjával egyetemben persze)
amelyik '59 óta akár forog, akár csak standby-módban várakozik,
mégis (dacára például az emelkedett háttérsugárzásnak) csak
napjainkban merül le, és még csak be sem koszolódik kicsit
az évek alatt, ugyebár, hogy gonoszkodjak kicsit... :-D

Végeredményben, ahhoz képest, hogy egy rész Blairwitch
projectet beoltottak egy rész Final Countdown-nal, és
a kapott elegyet leöntötték a legkülönfélébb Sci-Fi
teóriákkal (õsi népek és természetfeletti hatások,
kvantumfizikai emberkísérletek, teleportáció és
temporális mutáció, valamint némi hidegháborús
keretek közt elkövetett összeesküvés) nem is
volt ez rossz film, csupáncsak a helyén kell
kezelni a rejtély valós alapjait, és persze
a halomba hordott alternatív megoldásokat.

Tekintet nélkül azok megalapozottságára.
9/10
King Diamond 2013 ápr. 01. - 16:30:47 9/10
(22/91)
SPOILER IS LEHET BENNE!!!
Ebben az évben eddig jóval több filmet néztünk meg moziban, mint tavaly, ebbõl is látszik, hogy a termés idén, illetve, több film keltette fel az érdeklõdésünket. Ez is ebbe a kategóriába tartozik, nagyon jól tettük, hogy moziban néztük meg. Annak idején szerettem az Ideglelést is (a második részét azóta sem láttam, valahogy nem érdekel annyira mai napig sem, viszont újra kéne már nézni az elsõt valamikor, és utána, talán a másodikat is megnézem), és olvastam, hogy hasonló a hangulata ennek is. Valamint, utánaolvastam az eredeti történetnek, ami szintén elég hátborzongató. És milyen jól tettem, annak ellenére, hogy nem feltétlen aszerint halad a történet, illetve beletettek plusz dolgokat is a cselekménybe, amik a valóságban nem történtek/történhettek meg. Többen is írták elõttem, hogy a végéért kár, ehhez én is csatlakozom. Elõttem 2-3 hozzászólással nagyon jól összefoglalták a film történetét, meg hogy mi miért történhetett benne. Viszont nyilván, nem ilyen idõutazás történt valójában, 1959-ben. Arra még mindig kíváncsi vagyok, hogy mi történhetett Djatlovékkal, mert, hogy nem egy jeti vagy lavina végzett velük, szerintem az is biztos. A katonaság már hihetõbb, a földönkívüliek megint csak kevésbé az számomra. Habár, a cikkben, amit alább belinkeltek, mégis a lavinát tartják a 'leghihetõbb' magyarázatnak, és le is írják a dolgokat, hogy hogyan történhetett. Lehet, hogy így volt. Végig érezhetõ volt a feszültség a film során, és azért volt egy-két eléggé félelmetes jelenet, leginkább pl. mikor bemenekülnek a bunkerbe és csak a kamera világításával lehet látni, az ilyeneket annyira én nem szeretem. Eléggé paráztatóak.
Mindent összevetve tetszett a film, egybõl felkeltette az érdeklõdésemet, és egyáltalán nem unatkoztam rajta. Aki szereti az ilyen jellegû filmeket, annak kötelezõ, és még a megtörtént eseményeknek is utána lehet nézni.
9/10
4/10
_DanieL 2013 ápr. 01. - 01:51:43 4/10
(21/91)
Nos... ma láttam a filmet.
Alapvetõen tetszik. Az alapsztori tökéletes, stílusa a filmnek szintén.

Ahol nagyon el van szúrva..:
SPOILER
az a vége... kár volt belekeverni ezt az idõutazós-zombis részt... elgondolkodtató, de túlságosan elrugaszkodik a hihetõ kategóriától. Úgy 10 pontos film lenne ha valami hihetõ végkifejletet találnak (pl a hadsereg tesz el mindenkit láb alól, aki a közelébe megy a bunkernek).
Az elõttem szóló két okfejtés oké és érthetõ és jó is lenne ez a történet egy sci-fi-ben. De egy valós rejtélyt boncolgató filmben nagy kár érte.
SPOILER VÉGE

A vége miatt nem lesz maradandó darab.
Sempervivum 2013 márc. 29. - 15:38:14
(20/91)
Láttam már sokkal gyengébb thrillereket, ez legalább elgondolkodtató volt és nem utolsó sorban arra ösztönzött, hogy utána járjak a sztori alapjául szolgáló valós eseményeknek. A fellelhetõ magyar összefoglalók némelyike silány fordítás, a legjobbak, legrészletesebbek az angol vagy orosz nyelvû források. Mindenesetre szerintem a valós történet legalább olyan hátborzongató, mint ez a frissen rászabott film.

Kicsit olyan ez a film, mint a kvantummechanika XX. századi elméletei. Felfedezte az ember, de az okait nem (nagyon) érti. Elméleteket gyárt hát, melyek a tapasztalati úton igazolt kimeneti paramétereknek megfelelnek. Ettõl az elmélet még lehet zöldség. Itt is elolvasták a filmesek az alapsztori doksijait és rátettek egy vad elméletet, mely az igazolt / bizonyított kimeneti paramétereket hozza.

SPOILER:

Aki arra kíváncsi, hogy mi történt Djatlovékkal, annak e fentieket kell figyelembe vennie. A halálra rémült orosz fiatalok mi mástól szaladhattak ki félmeztelenül, cipõ nélkül sátrukból, mint a mi kis amcsi zombijainktól? (És még mondja valaki, hogy a "hideg-háborúnak" vége...) Tudjuk azt is, hogy ezek a 3D szörnyek valakit megkóstolnak, valakit békén hagynak (hogy megfagyhasson a -20 fokban).

A kapun kilépés és a földön fekvés között van tehát egy kis ugrás. Ezalatt a téridõ-utazó undi digital zombi párocska kicsinálja a 9 orosz fiatalt, ezért olyan rejtélyes a haláluk. Majd a katonák (akik '59-ben helyben a bunkerben nagy létszámban bõszen kísérleteztek, tehát ismerik a fajtájukat, hiszen kiskatonákból már jó sok ilyet gyártottak) valahogy ideiglenesen megfektetik a jövõbõl érkezett zombijainkat. Õket látja meg a film elején mesélõ nénike (+ 2 "hulla" és egy "gép" - kamera).

A zombiknak az lenne a nagy szívatás (emlékezz: Back to the Future), ha a csaj és a lány nem menne át a kapun, hanem visszafordulna a zombik (önmaguk) irányába, ezzel felrúgva a tér-idõ kontinuumot, nemlétre ítélve a rajz zombikat. Csak képzeljétek el: ha a vasajtón visszalépnének, akár egy mai korig mûködõ laborban találnák magukat, mely (mivel nem volt incidens, ami felhívja rájuk a figyelmet) nem zár be '59-ben. Az lett volna az igazi döbbenet... De akkor a 9 orosz turista is túléli és nem passzolnak a kimeneti paraméterek...

SPOILER VÉGE...

Na, nem cifrázom, inkább nézzétek meg Ti is!
shfanfic 2013 márc. 28. - 14:35:23
(19/91)
Én is láttam a filmet, nekem viszont nagyon bejött. Sokat lehet rajta agyalni, hogy mi miért történt és hogyan történt.

SPOILER

Gondolom, az azért mindenkinek világos volt, hogy a zombik a film legvégén õk maguk voltak. Sõt, a két zombi , akik támadták a bunkerben lévõ két szereplõt szintén õk maguk voltak (ott volt a tetkó a csaj nyakán). Hiszen, ugye átkeltek a kapun és 1959-be érkeztek meg.
Tudjuk, hogy 9-en indultak el a túrára akkor, de 11 testet találtak meg, akikrõl nem tudtak semmit. A film szerint, a két fõszereplõ volt az a bizonyos 10. és 11. személy. A teleportálás során váltak zombivá, mikor 1959-ben landoltak. Aki látta a filmet, az láthatta azt is, hogy mikor a bunkerban üldözik a két fõszereplõt, a srácot el is kapja az egyik. Nézi, nézi, majd beleordít az arcába és ott hagyja. Nem ölte meg. Ahogyan a másik zombi sem ölte meg a csajt. Miért nem? Azért, mert az a két zombi õk maguk voltak. Magukra ismertek, ahogyan meglátták az arcukat. Ahelyett, hogy végeztek volna a két fõszereplõvel, beterelték õket a teleportálós részlegre. Hiszen a zombi-énjük, tudta, hogy mást különben nem juthatnak ki (az ajtót soha senki nem fogja kinyitni). Egyetlen kiút van, az pedig az átjárón keresztül vezet. Erre szépen lassan a két fõszereplõ is ráébred, és a kamerával együtt neki vágnak a járatnak. 1959-be kerülnek át, ahogyan már írtam. Ott a szovjet katonák már nagyban nyomoznak, hogy mi történhetett. Megtalálják a kamerát, amivel nem igen tudnak mit kezdeni. Az egyik tiszt a kezében viszi be, és végül leteszi arra az asztalra, ahol aztán a jövõbeli énjük megtalálja majd 2013-ban.

Akkor ott van még a katona rejtélye is. Az egy friss holttest volt. Nyilvánvaló, hogy õt küldték az egyetemisták után és õ volt az, aki kinyitotta a bunkert (meg is jegyzi a srác és a csaj, hogy az ajtó nincs bezárva). A nyelv, amit a meteorológiai toronyban találtak, az az övé volt.

Ott vannak továbbá az emlékek is. A csaj elmeséli, hogy õ gyerekkorában sokat álmodott errõl a helyrõl, és arról is, hogy elnyeli a sötétség. A srác pedig arról beszél, hogy õ már hallotta azokat a hangokat korábban is. Persze, hogy hallotta, hiszen járt már ott korábban is!
És ott vannak a titokzatos narancssárga fénygömbök is az égen. Azt is csak a srác ismeri fel, hogy épp ilyeneket láttak 1959-ben is. Hogy lehet ez? Mivel a túrát 2013-ban éppen ugyanazon a napon tartották, mint 1959-ben, és éppen ugyanakkor voltak ugyanazon a helyen, csak egy másik idõsíkban (emberek ugye ez esetben nem találkozhatnak, tárgyak viszont igen-ahogyan azt a kamera esetében is láthattuk), amikor õk 2013-ban fellõtték a jelzõpisztolyból a rakétákat, annak a fényét simán megláthatták az 1959-es túrázók ugyanabban az idõben. Ez most így furán hangzik, de ha az ember "logikusan" végiggondolja (höhöhö :D), akkor más magyarázat nincsen.

Valaki írta, hogy Dyatlovék is hasonló zombik lettek. Nem, õk nem lettek azok, hiszen nem keltek át a kapun. Amikor a végén a katonák azt mondják, hogy "ugyanolyanok, mint a többi", az nem Dyatlovékra vonatkozik, hanem a többi zombira. Láttuk, hogy annak idején több volt, hiszen a hajón kísérleteztek elõször a teleportálással...a maradványaik is ott voltak. Az egyiknek még az igazolványa is (1945-bõl azt hiszem). Ráadásul, a régi barlangrajzokon is szerepeltek ezek az alakok. Vagyis, valamikor több zombi is volt. Értelemszerûen, mivel a két fõszereplõ 1959-be került át, közvetlenül azután, hogy Dyatlovék holttestét megtalálták, õk még nem azok a zombik. :)

SPOILER VÉGE

Nekem egy kérdésem lenne. A hegyen, mik voltak azok a fehér izék, amik elsuhantak a háttérben, aztán a bunker egyik mellékfolyosóján is láthatták a szemfülesek?

Bocsi, ha hosszú voltam... Szerintem, mindenki nézze meg, aki teheti, mert nagyon benne marad az ember fejében és automatikusan keresni kezdi a magyarázatokat. :) Nem rossz film ez, na. :)
6/10
tokoloko 2013 márc. 26. - 18:23:33 6/10
(18/91)
Nagyon vártam ezt a filmet.Végeredményben nem is volt olyan rossz,az utóbbi idõk kézikamerás horrorjai közül szerintem kiemelkedik,a szereplõk se rosszak(persze azért amatõrök)Az eredeti történt is érdekes,ezért voltam kiváncsi,és itt jött,ami nem tetszett.A film biztonsági játékot játszik,vagyis semmire nem ad választ,csak belekeveri az összes ismertebb magyarázatokat(jeti,lavina,hadsereg stb)és még a végén ezt is megcsavarja,hogy valami oltári nagy baromság legyen belõle.Mert a végére azok az izék nem kellettek volna.Végeredményben nem volt rossz,de jobb is lehetett volna.Eredetileg 10/6-ot adtam,de rég láttam jót ebben a mûfajban úgyhogy inkább 10/7
8/10
freerider 2013 márc. 25. - 09:05:16 8/10
(17/91)
Nekem tetszett! Szerintem egy jó film, biztos sokan írják majd hogy nem félelmetes...ráadásul van benne egy csavar, amit szerintem jól kitaláltak. én ajánlom!
7/10
snow83 2013 márc. 23. - 17:19:02 7/10 Előzmény kolmi2
(16/91)
SPOILER

Igen, a kemra a jövõbõl kerül oda, az egyik katona viszi be a bunkerbe, mikor a 2 hullát/zombit is beviszik.
Nekem sem egyértelmû, hogy Dyatlovék jártak-e a bunkerben. Bár az egyik jelentben találnak egy ajtót, amin rádioaktív jelzés van, akkor mondja a csaj, hogy biztos azok is itt jártak, akiknek a hullája rádioaktív volt.
Szerintem a többi hulla nem lett zombi, mivel õk nem teleportáltak, de az pontosan nem derül ki, hogy miért is haltak meg. Az is furcsa, hogy a katonáknak miért nem tûnik fel, hogy ez a 2 hulla más, mint a többi 9? Jobban jártak volna, ha ezen elgondolkoznak!
A beszélgetésnél nem láttam a háttérben a 2 alakot, de a bunkerba a folyosó igen, ott majd beszartam :)

A lábnyomok a zombiktól voltak? Miért sétáltak a sátrak körül? És miért tették a nyelvet a meterológiai állomás dobozába?
4/10
Sonic8 2013 márc. 22. - 21:06:23 4/10 Előzmény mindenes01
(15/91)
Teljes mértékben egyet értek.
Amúgy meg a lényegre nem adtak választ.
MI A SZAR LETT DYATLOVÉKKAL????

Amúgy a válasz a kamerás dologra: Hát ugye a kamerával együtt teleportálódtak át.És az eleje fele meg mondta is a nyanya hogy õ 11 hullát látott azok õk voltak a jövõbõl meg az a gépezet amit látott a hóban az a kamera volt.

Csak egyszerûen nem értem miért lettek ilyen szar szörnyek? Mi is mûködött abban a bunkerben.Miért mentek oda anno Dyatlovék.

Nem volt nagy film.

10/4
kolmi2 2013 márc. 22. - 21:01:59
(14/91)
--------------SPOILER------------------------------

az egyik amit nem értek, hogy hogyan találták meg a kézikamerát a felvételekkel ami visszament a múltba és bent maradt a bunkerben,
a másik, hogy végül is arra nem adtak választ, hogy Djatlovékkal mi történt, mert amikor viszik be a két szerencsétlent azt mondják hogy ezek is olyanok mint a többi, most akkor Djatlovék is bementek a bunkerbe? az elején mutatott képeken normálisan néztek ki...
bassza az agyamat ez a film rendesen...

amúgy azt más is észrevette, hogy amikor beszél a csaj meg a csávó az álmaikról akkor a háttérben látszik a két fehér alak + amikor bemennek a bunkerbe egy pillanatra bevillannak a mellékfolyósón?
8/10
Blythe 2013 márc. 20. - 17:20:46 8/10 Előzmény Docta
(13/91)
Nekem bejött. Tetszett, hogy a found footage filmekkel ellentétben nem az elejétõl olyan kamerarángatós, mert attól mindig hányingerem van. Itt csak olyankor rángatják a kamerát, amikor az indokolt.

SPOILER
Valaki írta itt, hogy igaz történetben hogy lehetnek teleportáló szörnyek. Nos, nem tudom, a Te értelmezésedben mit jelent a mondat, hogy "igaz történet ALAPJÁN", de az nálam azt jelenti, hogy van valami igazság alapja, és köré kanyarítanak egy kitalált sztorit. Szóval én nem éreztem becsapva magam.
SPOILER

Amúgy én nem is tudtam, hogy ez igaz történeten alapul, mikor a filmet néztem, csak utána kerestem rá a neten és nagyon durva, hogy mi történt 1959-ben, tiszta Bermuda-háromszög!
Szerintem ez a legjobb cikk, olvassátok el! :)
http://konteo.blogrepublik.eu/2011/11/12/a-djatlov-incidens-ujratoltve/
10/10
Rrose Sélavy 2013 márc. 20. - 17:12:05 10/10
(12/91)
Nekem speciel ez tetszett, nem vagyok egy nagy horror vagy thriller rajongó, de amikor utána olvastam, hogy mi történt az igazi túrázókkal.... ááááá kivert a víz és csomó ideig kattogott az agyam a "megfejtésen". De az tuti, hogy pont a film vége miatt ajánlatos olyan valakivel megnézni, akihez oda lehet bújni:)