Pankl 2017 márc. 30. - 04:17:44
(3/3)
Nagyon vártam ezt a filmet, és nagy csalódás ért. Aztán a csalódásból erõs indulat lett, miután a film tele volt tévedésekkel, régi sztereotípiák helyett megpróbált újakat kreálni, amelyek még hamisabbak, mint a korábbiak. A ráadás a film mesterkélt kedélyeskedése, a nagyon diletttáns cselekménynek látszó - nevezzük így - \"keretjáték\". A film fõszereplõje nem Haydn lett, hanem egy kopott színész.
Az egyenesen fölháborított, hogy Fischer Ádámnak összesen talán két mondatát tették a filmbe. Haydn és Mozart kapcsolata és számos fontos dolog említésre sem került. A film írója és egyben rendezõje óriásit tévedett.
Sajnáltam az idõt, amit ezzel töltöttem.
Naphinel 2011 jan. 09. - 14:48:21
(2/3)
Nem, most épp Beethovent hallgatok (Moonlight sonata).
feketevipera 2010 jan. 27. - 10:09:30
(1/3)
Az biztos, hogy egyéni hangú dokumentumfilm volt, ritkán látni hasonlót. Végre nem száraz tényekkel untatták a nézõt, hanem megpróbálták Haydnt belehelyezni egy korba, igyekeztek árnyaltabb képet kialakítani róla. Talán nem jött át egészen a készítõk szándéka, jobban hangsúlyozhatták volna, hogy mi is volt annyira "forradalmi" Haydn mûvészetében. Így egy kicsit szétesõnek tûnt az egész, szerintem a koncepciót nem sikerült 100%-ig alátámasztaniuk. De jelentõs pozitívum volt egy-két rangos személyiség megszólaltatása (Fischer Iván, Fazil Say).