Téma: Hilal Saral

Récinew 2020 febr. 09. - 16:28:02
(1477/1897)
Sziasztok lányok!
Kellemes hétvégét és örülök, hogy csicseregtek.
Hanga abla, én is csak egy képet tudok csak beszúrni. És sokszor van, hogy azt az egyet sem teszi fel. Most próbának Urazt teszem fel, aki itt olyan antipatikus arisztokratikus milliőben tetszeleg.
maryriddle 2020 febr. 09. - 11:05:19
(1476/1897)
Michonne bu ne ya?
Menjünk veled Muglába hajat tépni?
maryriddle 2020 febr. 09. - 11:03:54
(1475/1897)
Este befejeztem a 6. részt.
Értem már a piros szalagos dolgot. Nagyon gááázzz....
Na ok, Nare azt mondta soha nem fog megbocsátani Sancarnak. A viselkedése viszont továbbra sem ezt mutatja. Miért adja ennyire a tudtára hogy ennyire aggódik érte?
Gediz továbbra is a legcukibb a világon ahogy aszisztál a szerelmes párnak és közben szenved.<\3 Imádom.
maryriddle 2020 febr. 08. - 21:26:43
(1474/1897)
Egyéb dizik:
Mucize dokit esküszöm hogy hamarosan elkezdem. Vagyis már elkezdtem hónapokkal ezelőtt de valahogy mindig közbejött valami amikor folytatni akartam. Az Atiyének is akarok adni egy esélyt.
Ramo - bocsi mindenkitől de nálam Murat bizonyos okokból már nem bejövős...
A Babilt szerintem most nem vállalom be talán nyáron. De manipulálható vagyok ha aszt mondjátok nagyon jó. Te jutottál vele valamire Réci?
Tímea Alp new dizit nézed? Láttam valami véres lepedős ügyet amin kiakadtak a szociálmédiában???
Szempillakirály Burak Denize exembe még Meryem szultánás soriba szerettem bele, lehet emlékeztek, de azóta folyamatosan csak limonádékba látni. Szóval nem tudom. Ha komolyabb kaliberű sori lesz adok neki esélyt. Van valami infód Réci?
A Deniz Baysal féle Hizmetciler érdekel valakit? https://www.youtube.com/watch?v=4cwRCBYJAyU

"Tehát Cukurova ismét dübörög, hatalmas jelenetekkel, érdekes fordulatokkal. Logikát és erkölcsi
kritikákat kevésbé fogalmazok meg nézése közben mert csak az azzzzttta és a hűűűha szavak hagyják
el általában a számat."
DETTÓ. Leszoktam már róla hogy Züleyhában a logikát keressem vagy úgy az egészben, egyszerűen csak élvezem. Egyébként biztos vagyok benne hogy némi Stockholm szindrómához hasonló állapot bejátszik és ez valamilyen szinten érthető is főleg mióta felbukkant Müjgan.
A szinkronba belehallgattam véletlenül, nem rossz, de Gülten szerintem borzasztó, annyira flegma hangot kapott, teljesen mást érzékeltet így a karakter.
Igen Saniye első pár részes húzásait én nem felejtettem el, úgyhogy hiába a hipó én még mindig nem vagyok oda érte. De amúgy jó karakter.

"Fekeli gyáva volt és meg se kérte majd síva figyelte, hogy a szerelme más arája lett. Ezt csak azért láttam fontosnak, mert amikor azt gondoljuk, hogy Hünkar azért lett ilyen mert őt is elválasztották és Züleyha sorsa az övé is egyben (mert ez kb benne is van a szövegben) ez hatalmas tévedés és még csak mentség sem a tetteire."

Igen, de úgy emlékszem hogy Fekeli be is vallotta hogy gyáva volt, vagy nem? Vagy mondott valami megbánós szöveget emiatt.
Nem választották el őket, de Haminne ugye szokta mondogatni hogy nem nem adom a lányomat Ali Rahmetnek. Szóval igen gyakorlatilag nem választották el egymástól mert Hünkar apja nem tudott a szerelemről, de annyira már ismerjük a törököket hogy az nyilvánvaló hogy ígyis-úgyis hozzákényszerítették volna Adnanhoz. A Bates mama - Züleyha párhuzamot én csak annyiban látom amennyit bármelyik kényszerházasságba taszított török nő sorsában. De Hünkar és Fekeli valódi tragédiája az hogy túl gyávák voltak harcolni a szerelemért. Míg Züleyha mindent megtett Yilmazért, és fordítva. Úgyhogy teljesen más kategória. Ezért én sem említeném egy napon Hünkart Zülissel. Arra amit tett pedig semmi sem lehet mentség. Sőt, éppen egy házasságba kényszerített nőtől nekem ez még undorítóbb...
Visszanéztem a Fekeli - Adnan találkozás elejét. Üzlettársak nem voltak inkább ellenfelek. És Adnan el akarta küldeni Fekót Cukurovából. De az nem rémlik hogy Adnan tudott-e kettejükről?
"és miért papolt Fekeli, hogy Yilmaz tisztelje Müjgant és ne bántsa - bár persze ez teljesen jó gondolat és helyes elv – ha ő maga sem tett így. És itt ezen a ponton csalódtam benne mert valahogy én másnak gondoltam."
Hmm tehát arra célzol, hogy Fekeli akkor is kacsingatott még Hünkar felé amikor neki már volt asszonya?

SPOILERES részek Michonne ne olvasd!
Ez a leveles mizéria meg mi volt? Nem jut eszembe a szolgáló neve lánya miért vitte magával Yilmat levelét, majd a saját szobájába majd miért tette be a szobájába ahelyett hogy egyszerűen szólt volna neki?
Ercümenttel én is megismerkedtem. Fúúúújjjjjjjjj.....
Gülten egy szívemnek kedves szereplő. Na de Cetin... olyan robotos...
És annyira da annyira tudtam hogy Demit tudja hogy Adnan nem az övé. DE! Olyan spoilert láttam hogy nem akarom elhinni. De erről majd pár hónap múlva :-)

Ennyike most nem jut eszembe több gondolat.

Remélem jöttök majd még.
Nyakunkon a Valentin-nap is. Hátha megkér a gerillám :-)
Iyi geceler
maryriddle 2020 febr. 08. - 20:36:36
(1473/1897)
Sziasztok!

Csak most tudtam jönni de nagyon örülök mindenkinek!
Szuper volt az élménybeszámoló Hanga abla, örülök hogy ilyen jól sikerült megint. Idén nyáron vagy ősszel én is tervezek kinézni, bár nekem Trabzon a nagy álmom.
Izrael is nagy élmény lehetett Mankos. Az egyik barátnőm is volt tavaly nyáron, mondjuk ő megjárta az olajbogyókkal kicsit sűrűn kellett wc-re rohangálnia tőlük :-)

Sorik:
SK: Sok mindent nem tudok hozzátenni. Nagyjából ugyanez. Az erőszakos részen húztam fel magam a legjobban. Mert nem értem hogy mit akarnak ezzel közölni. Hogy Nare átejtette Sancart? És az Sancar mentsége hogy nem tudta elhinni hogy egy nappal az erőszkan után le tud vele feküdni? Hideg logikával még logikus is. De emlékeim szerint azt Nare nem közölte vele hogy egy nappal azelőtt történt az aktus... Szóval miért is nem hitt?
"Tehát én ne is várjak megerőszakolt és megalázott lány történetet mint Fatmagülnél. Jó felfogtam ez a sori most azoknak szól, akik csak szerelmes sorit akarnak nézni, és a végén boldog Sancar Narét akarnak és közte kb tök mindegy mi van csak nézzenek szerelmesen és csurogjon a könny."
Pontosan ezen akadtam ki én is a legjobban. Egyszerűen annyira el van bagatelizálva az hogy itt egy megerőszakolt nőről van szó hogy az valami elképesztő...
A 6. részt még nem néztem végig, de ha Sancar a piros szalagon lovagol akkor még jobban nem fogom kedvelni hogy enyhén fejezzem ki magam :-))

"Nekem az ütött szívemen egy hatalmasat, hogy egy szerelmes fiatalember hogyan tudott ilyen érzéketlenül fogadni egy olyan hírt, hogy a szerelmét megerőszakolták?"
Itt viszont annyiban "megvédeném" Sancart hogy szerintem ha ő elhiszi az erőszakot akkor nyilván nem reagált volna ilyen érzéketlenül. Szerintem az a miért nem mondtad el korábban azért volt mert egyszerűen nem hitt neki. De az az érzéketlenség bennem is undort kelt ahogy még a lehetőségét is elveti a nászéjszakán az erőszaknak és hogy ő is degradálja az erőszakot azzal hogy képes így rákérdezni, miért nem mondta el? Na vajon miért nem mondja el egy nő???

Nem tudom, én Sancarral úgy vagyok mint SAK-os hímsoviniszták hímsovinisztája Tahirral egyébként. A múltjától eltekintve vannak szerethető pillanatai (a Melekes jeleneteken azért én is tudok olvadozni), de sokszor meg megráncigálnám... szóval még nem tudom hányadán állunk. Engin viszont szerintem lubickol a szerepben (igaz ezt a csapkodós stílust jól begyakorolta már a BBO-ban, az Engines mozgáskultúra még mindig a kedvencem) szóval teszetosza tömeggyilkos Daghan után nekem ez valamilyen szinten felüdülés még ha nem is annyira a szívemcsücske Sanco. A "kémia" nálam sincs nagyon meg aminek nem tudom az okát, de valahogy nekem se passzol Engin és Neslihan. Nem is értem miért kislányosították el ennyire a színésznőt, a KS-ben szerintem sokkal "asszonyosabb" volt. Viszont ennyire szépen szerelmesen nézni talán még a Fatmagülben se láttam Engónkat szóval lehet Neslihan tud valamit. Michonne remélem járt stáblátogatóba Muglába. :-)

A bűn és bűnhődést nagyon várom, és kíváncsi leszek hogy hogy fogja egyáltalán ezt feldolgozni. Egy ilyen Kerimes lelkitortúrát várok, már ha képes ilyesmire és már ha nem bagatelizálják el újra az erőszakot... De tudod mi a bajom? Hogy Naréban nem látom a Fatmagül potenciált ilyen téren sem. Oké, erős karakter. De nem látom benne azt, hogy ő teljesen felfogná Sancar bűnének súlyát???? Ti hogy vagytok ezzel? Még mindig úgy néz rá mint egy félistenre... Nekem olyan érzésem van hogy ha Sancar bocsánatot kérne és elválna Nare képes lenne rögtön szaladni a karjaiba... Fatmagült sokan nem szerették mert "kínozta" szegény Kerimet. Én pont ezért imádtam azt a történetet. Itt viszont nekem ez nagyon hiányzik...

És igennn álam is Gediz az abszolút nyerő. Érdekes módon először nagyon nem tetszett az eltört(?) orrával de fokozatosan én is belezúgtam. A tarkóját nem is figyeltem :-D A hangjától totál kész vagyok :-) A kedvencem a szerelem realizálós rész "szerintem én nem vagyok normális azt kívánom bárcsak az én lányomat rabolták volna el." :-DD Együk a szívét. :-) Jaj én nem tudom elképzelni hogy leamortizálják. Szerintem ő van olyan jellem hogy félreálljon. Na meg annyira szereti Sancart. Férfit ennyire szépen nézni férfira utoljára Cengot láttam Demmirre... Dudunak viszont nem adnám őt...
A legromibb az lenne, ha a végén meghalna Nareért, de akkor meg sírnék. Szóval nem tudom hogy milyen véget jósolhatunk neki, de ha leamortizálják én lehet abbahagyom a sorit.

folyt köv a többivel kicsit később.
mankosy 2020 febr. 05. - 12:13:15
(1472/1897)
Hali!
inkább offok..

Sanditon: én is onnan szedtem le, amit Michonne írt..........feléiratok-infot vagy opensub-ot használok, utóbbin több minden van fent, vagy hamarabb )...pl Jojo nyuszi hunsub-ja is fent van openen, infon csak engsub
Michonne: The Guernsey literary-t én is már leszedtem, de nem néztem még meg, igazság szerint GOT befejezése óta nem néztem szinte semmit, jó nyaraláskor evidens, de amúgy mita hazajüttünk is csak a DA filmet meg egy francia filmet és egy magyar láttam, hozzám képest ez édeskevés :D


majd jövök egy kis Izrael összefoglalóval, igazság szerint múltkor már megírtam itt, de elszállt....mivel mostanában csájníz pípöl nem jö(het)nni Európa, így valszeg mi sem megyünk egy darabig sehova

törökhöz lövésem sincs, Atiye-hez meg kedvem

na pussz
hanga459 2020 febr. 04. - 19:20:56
(1471/1897)
Csak én vagyok béna, hogy nem tudok két képet beszúrni egyszerre, vagy ez a felület nem engedi? Ez a folytatás, napszemcsi levétele után:
hanga459 2020 febr. 04. - 19:19:13
(1470/1897)
İyi akşamlar, benim güzel abláim! :))

Aztaaa, Réci, te aztán jól belehúztál! :)) Amúgy tök érdekelt, amiket írtál, mindannak ellenére, hogy én 2 rész után úgy döntöttem, hogy elengedem a nagykövet lánya kezét. Viszont most felpiszkáltál ezzel a vizes jelenettel, több ponton is: Gediz überszexi látványával, és Sancar tökeinek összeszedésével. Ezek olyan izgisen hangzanak. :)))
Amúgy miért vagyunk abban olyan biztosak, hogy Sancar és Nare újra egy pár lesz (majd valamikor, mondjuk a 128. bölüm végén)? Én török dizinéző múltamból emlékszem olyanra, hogy az addig a vőlegényébe hullaszerelmes lány, miután megeőszakolták, kiszeretett a vőlegényéből, mert az nem állt mellette. Nyilván tudjátok, kire gondolok. Úgyhogy Engin iránti rajongásom ide, vagy oda, de én egy Nare-Gediz asknak szurkolok inkább. TEHÁT: lütfen szóljatok, ha majd esetleg errefelé kanyarodnik majd el a sztori, és esküszöm azonnal folytatom majd tovább. Addig viszont nézem a Ramot, ami kimondottan tetszik. Most tolom éppen a 3. bülömöt. Nagyon hiányzott már nekem Murat Yildirim (talán Enginnél is jobban), és ez a dizi nagyon testhezálló neki szerintem. Jaaa, és ő is brutál szexi. :))) Aki még jól néz ki, és akire mostanság meglepő módon csorgatom a nyálam, az a Kara Sevdában megismert Rüzgar Aksoy (alias Tarik Soydere). Csak genyó szerepekben látom ugyan pl. itt és a:



SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

























...Cukurovában is feltűnik, bár rövid időre, de annál g........cibb szerepben....


























SPOILER VÉGE!









De a pasas meglepően jól néz ki, pláne egykori Tarik mivoltjához képest (képet csatolok).

Beren Saatos Azize 1. évadját is végignéztem, a szexuál jeleneteken nagyokat pislogtam. (Remélem egyszer a zuram is bevállal majd valami Netflixes, pornójelenetekkel tarkított dizit.) :)))
OLvastam valamelyik platformon, hogy Berenéknél nagyon rezgett a léc egy ideig a házasságuk atlétika pályáján, de most úgy tűnik, hogy sikeresen megugrották. Ama elnézve ezeket a jeleneteket eszembe jutott, hogy vajon Berenné, alias Kadir mit szólhat ehhez. Igen, igen, tudom, hogy színésznő, ez a munkája, csak eljátssza, stb., de akkor is eszembe jutott.
Jaaa, és azt hiszem, illetve meg vagyok győződve róla, hogy isztambuli nyaralásom során egy alkalommal láttam Mehmet Günsürt (vagy a tökéletes hasonmását). Egy ház lépcsőjén üldögélt, és először majdnem átnéztem rajta, de aztán visszakaptam a fejem rá, hogy Allahom, ez bizony Ő!!!! Ésssssss ő is rám nézett olyan kis aranyos Mehmetesen. Sajnos a férjemmel nem tudtam lecsekkoltatni, hogy biztosan nem képzelődöm-e, mert ő nem látta még semmiben. Bezzeg, ha Ti ott lettetek volna!!!! :))

Mára ennyi belőlem, ablácskáim. Mellesleg tök jólesik, hogy így örültök nekem. :) Pedig meg sem érdemlem.
Mankos, rajtad csak kapkodom a fejem, hogy micsoda klassz helyeken járkálsz(tál). Titokban irigykedni is szoktam ám. ;)))

Millió pusszancs és szép estét Nektek!
Michonne 2020 febr. 03. - 15:41:45
(1469/1897)
Még annál is gyorsabb bekukk!

Mivel Réci ilyen szorgalmas volt, én is Demir képpel köszönök be;)

Szia Erika Abla;) úgy érzem, hogy nem csak ti fogadtátok be Isztambult, hanem a város is Benneteket, köszi az élménybeszámolót! A konci is jó hogy összejött, a „Krisztázás” hiányán jót nevettem, igen igen itthon megszoktuk a ráadást:)
Szinkronos Cukorka: örülök, hogy nem cseszték el a hangokat, mert az annyira lehangoló tud lenni (még akkor is ha nem nézem :D), de így most már nyugodt vagyok.

Neked is szia Réci Abla,
Aztaaa jól belehúztál, egyelőre csak az OFF-ra van időm reagálni, azaz a Sanditon feliratok lelőhelyei a következők (a morci modik miatt nem linkelek): Srt felirat: feliratok.info – itt fent van évad pakkban, valamint szintén srt-ben az opensubtitles.org - on itt külön külön az évad részei. De ha van soribaris regid, akkor ott égetett felirattal is nézhető az egész évad online.

Ennyire futotta most csajok, vissza a munka frontjára Kartársnők!

hádibyebye

Récinew 2020 febr. 01. - 19:32:28
(1468/1897)
A hátbaszúrós beleszeretős témától nem szabadulunk. Hamar kiderült, Sancarnak szint vallott Gediz, a hazudott Sancarnak az érzelmeiről vád nem nagyon jöhet már fel itt. Viszont az általános felfogás szerint bűn szerelmesnek is lenni és 6. részes SPOILER mivel Sancar is igy gondolja igy Gediz ezt a stigmát soha le nem dobhatja. Az ő válasza a 6. részben pont az én ars poétikám is erre a témára meg úgy általában a bűnös gondolatokról és ezért is imádom, hogy az ő piros szájacskájából hallottam: "Az érzéseiről nem tehet az ember, de hogy azzal mit kezd, arról már igen. " Egészen biztos vagyok, hogy ezt már itt a barlangban is emlitettük.

Ő ugye azt kommunikálja, hogy soha nem érinti azt az arcot, Nare azt hogy soha nem bocsát meg Sancarnak, Sancar meg azt hogy nem fog hinni illetve ő komplexebben fogalmaz, fél hinni, és ha hisz akkor gyilkos lesz vagy meghal. Érdekes drámai tézisek. Meglátjuk ki hogyan fogja ezeket megszegni... merthogy soha ne mond, hogy soha.

Mary, Gediznek lehet Dudut odaadják, aki ugyan egy modern lány jobb is lenne neki de olyan borzalmas butuska az a lány :-)szerintem nem lesz soha Nareval egy pár. Nare soha nem fogja őt szerelemmel szeretni, neki valóban Sancaros alfahim fétise van.

Még a vizes jelenet: Na az szerintem hatalmas volt, a zene, ahogy meneteltek ki a pasik összeugrani, az egymásnak feszülés és a dumák hatalmasak voltak. Ésss Gediz vizesen áhhhh álompasi :-) nagyon kivánatos volt. Imádtam, hogy megpofozta Sancart bár ugye Sancar ütött előbb és az erőszak hive sem vagyok, de a sok feminim gondolat után (sirok mert sajnálom magam, sirok mert lefeküdtem Meneksével, bántom, akit szeretek) igazán felüditő volt Gediz wahhh wahhh wahhh -ja Sancar brühühüre, tesztoszteronos véleménye és megoldása. És kb az én véleményemet tükrözte. Ez után már Sancar is összeszedte a tökeit kicsit az 5- től már azért nem Cray Baby hanem egyre jobban KPA s Ömer lesz :-))))

Még Mary a 3. kérdésed a nagykövet úr.... nem tudom .... de pondró... tuti tudja az erőszakot csak a pénz fontosabb volt és botrányt akarta kerülni. Bár az is igaz, hogy amikor a leszúrásos felvételt nézte ott észrevette, hogy Akin valóban rátámadt erőszak szándékkal és ezt a kórházban mondta is neki, igy lehet hogy az elsőnél valóban nem hitte el mert nem volt bizonyiték.

Lányok most úgy gondolom ennyi. Talán 2 évre valót irtam. De eldugulok majd mert tényleg ennél többet szerintem nem tudok reagálni. A történet megy majd tovább és ha több évados lesz, akkor több éves szemöldök és teljes test szőrhullást kapunk az tuti. :-)))

Szép hétvégét mindenkinek.!
Récinew 2020 febr. 01. - 19:07:21
(1467/1897)
Na jó túl nagy pihi nincs ám. Eddig nagyjából csak a sajátomat fújtam, most tőletek pár gondolat.

Timea úgy láttam küzdesz magaddal, hogy sajnáld e Sancart?. Nem tudom, hogy ezt jól érzékeltem e. Nos Engin ide vagy oda ezért volt az "egypercesnemacsendem", én nem tudom sajnálni. Szerintem azt eddig is sokszor érzékeltettem a kommunikációmban, hogy az önsajnáltató férfi karakterek a legkevésbé tetsuetős fajta. Kuzeynél is volt egy ilyen kezdeményezésem én emlékszem rá, és Fatmafülüs Musztafánál is ez nem jött be. Itt most magamat hazudtolnám meg ha Engin miatt engednék ennek a gondolatnak. Nekem itt túl sok a bömbi de az tuti, hogy Engin fantasztikusan hozza ezt. Minden szinészi kelléke meg van hozzá, amit eddig is szerettem az előadásában. De túl sokat láttam most belőle. A 4. részes Menekse házasság elhálás nekem azért volt borzalmas mert kb jobban sajnáltuk Sancart, mint Naret ekkor és mint bármikor valaha. Nekem egy férfitól visszatetsző a gondolat, hogy szerintem kb az egész aktus alatt Naréra gondolt, előtte a zene is a soha nem felejtelek el gondolatokkal volt átitatva, utána pedig a fél éjszaka megsiratom az aktust dolog nekem kicsit izléstelen volt. Ugyhogy elnézést de én kevésbé érzek részvétet Sancar irányában mint ahogy kellene. Na ez is egy indok, hogy "feladjam" ennek a sorinak a komoly nézését.

Menekse nyilván ezért rossz, hogy Sancar szabadulhasson tőle de igazából Sancar eddig nem tudja Menekse viselt dolgait és neki kb egy ártatlan lány, mégis ahogy viselkedik vele no hát fura. De Meneksét nem sajnálja senki én sem egy pondró gyerekbántalmazó zaklató féreg. De a Menekse Sancar kommunikációban én is felfedeztem azt a "vicces" pióca stillust, amitől pedig Sancar marha ideges tud lenni és irtóra zavarba tud lenni ezektől az interakcióktól. Nyilván később ugy a hiteles ha Meneksét totál levegőnek nézi.

Mary nem tudom, hogy te megtaláltad e már Sancarban a bűnös és bűnhődő motivumot? Szerintem ez ebben a soriban késleltetve fog bekövetkezni. A csapkodása is alábbhagy és talán a bűnhődés a 6. részben majd látható lesz. Mondjuk az nagyon tetszett. Szerintem erről még fogunk beszélni.

Úgy érzékeltem, hogy Gedizt szeretitek sőt többen bele is zugtatok. :-))) Hát be kell vallanom én első látásra elcsúsztam és részről részre olvadok tőle. Uraz kisugárzása izgi. Sexi a tarkója (!) tetszik az orra, a barna szeme, a nyurga teste, a jobb szeme alatt van egy pöttyije és annyira bejön ez a new schoolos szinészi előadása. Azaz a sűrübb mimika. Játszik az arca, a nyakán az ideg, a szemöldöke, ahogy időnként belebúg a sexi hangjval a történésekbe ááááá és még okos is, érzékrny, vicces, laza..... Nekem totál bejönnek a kabátjaai is, bár a pólós bőrkabátos és a fehér inges zakós vagy éppen zeybekhez vetkőzős a kedvenc. Karaktere nagyon jó de Timea sajnos azt kell mondanom, hogy sajnos tuti leamortizálják majd, ami valóban ahogy mondod a 4. rész után különösen hihetetlen és fájó lesz. A karakterek sori előtti jellemzésében valami olyasmi van Gedizről, hogy ha dühbe gurul, akkor pusztitó lesz majd utána úgy tesz mintha semmi nem történt volna..... Ezt az angol fórumos lányok beszléték egyszer nagyon megmaradt benne. Bár esküszöm, hogy lehet összekeverték a karakterleirásokat mert nekem ez pont Sancar.


Récinew 2020 febr. 01. - 18:16:07
(1466/1897)
Na akkor SK. Rengeteget gondolkoztam, hogy ezt kiengedjem e végül úgy döntöttem, hogy miért ne. … Köszi mindenki véleményét és úgy láttam azért rákattanós lett majdnem mindenkinél. Az alaptörténet jellege miatt az elején azért figyelni kell kb az első négy rész az alaptéma majd utána kezdik a bonyolitást. Megosztó a megosztóbbnál. Robbant a háló és nyüzsögnek a fórumok. Az év sztárpárosa és ennek ellenére nekem még mindig nem és még most sem…. Akkor sorban az indokok.

Elsőnek szerintem már érezhető volt az első hír óta de nekem ez a két ember együtt nagyon nagyon nem jön be és ezt nagyon sajnálom és mea culpa ezt így bekiáltom az éterbe, aki bújt aki nem. Ha együtt vannak a jelenetben kínosan félre kell néznem és egy idő után ha nagyon közeli és nincs mit nézni, elkezdem Engin ajkait vizsgálni, néha annyira cserepes, hogy megállítanám a stábot.. álllljjjj szájápolás!!!!!… de vissza a lényeghez. Tehát ha külön vannak vagy ha együtt is de csak egyiket másikat mutatják totál jó, totál érzem a kémiát, totál felvettem azt a fájdalmas szerelmet (!!!??? később részletezem még ezt) de együtt nem érzem nem szeretem látni őket, pedig szakmailag totál beleadnak mindent. Tudom ez kicsit olyan kényeskedés de ez van nem tehetek róla. Előre félek a csókjelenettől :-))))). És Tímea a feladásos mondatom erre irányult kb. 50 % ban. Bár a feladás inkább olyan jellegű, hogy ha nézem akkor nem olyan Récisen elemzően lelkesen, hanem csak Gediz miatt átpörgetve. Én ennek a Sancar Nare szerelemnek nem tudok drukkolni sajnos. De nem ellenzem és kb nélkülem is létre fog jönni tök mindegy pörögnöm rajta. De a továbbiakban boncolgatott dolgok kicsit kritikai jellegűek tőlem az alkotóknak. Bár persze kicsi vagyok de csak lehetnek nekem is bajaim :-) És itt beindult nálam is a Michonne féle szemöldök hullás bár nálam már a hónaalj is oké és a fazon is csini :-))) annyira de annyira gáz benne szerintem egy két momentum.

Tehát: A másik 50% az a történet és a logikai gubik… nekem nem jön be ez a szűzhártya dolog akárhogy is nézem. És igen elértetek a 4. részhez, amikor transzparenssel állunk a forgatás helyszínén, hogy mi vannnnnn??? Most komolyan egy nemi erőszak után 24 órával érzelmi sexxx most ez komoly??? És ezzel akarják Narét alázni vagy / és Sancart kimosni??? Az előbbi megalázó az utóbbi meg szánalmas. Hogy az legyen Sancar mentsége, hogy Nare olyan jól átvágta, hogy még azt sem lehetett látni, hogy előző nap megerőszakolták.. Basszus a lány még a lábát sem tudta összezárni rendesen ne mááááá. Érzelmileg sem, de még fizikailag sem. Mivel az a feltevés, hogy Sancar a behatolásnál ugyan nem figyelt, hogy szűz-e azt ő nem is tudja, hisz életben nem volt nővel.. oké én ezt beveszem és hogy a szüzesség nem meglétét csak a véres lepedő nem megléte mutatta neki. Ez is mekkora török faszság már elnézést…. de hogy egy erőszak után 24 órával történő bármilyen előkészített együttlét után is totál vérezhetne Nare, az hót ziher. Szóval vér tuti lenne csak nem a hártya szakadásától hanem a túl sok igénybevételtől, de tényleg ne menjünk már ebbe bele mert ezt állitólag nők irták, akiknek elvileg ugyan úgy van vaginájuk. :-) Akkor megközelítem a külső nyomokról. Nare kb. 40 kg vasággyal. Akin kb. 85 kg erős pasi, az erőszak alatt tuti legalább egyszer (!)le kellett volna nyomnia Nare kezét mert gondolom Nare nem volt készséges ebben. Igy legalább egy erős folt a csuklótájékán minimum, amit láttatni kellett volna, ha igazából komolyan vette volna a forgatókönyv az erőszakot de nem tette és ez nekem nagyon nem jön be. Utálom, amikor komoly dolgokat nem megalapozottan adnak elő és ez adott esetben a megerőszakolt lányt lehúzza bármilyen módon.

Bár most már megértettem ez a sorozat Sancarról és Enginről szól illetve Sancar fájdalmáról Engin előadásában, amivel még bajom sincs (de van csak azt később) és hogy Neslihanról csak annyit közöltek, hogy „örülünk, hogy csatlakozott a csapathoz”. Tehát én ne is várjak megerőszakolt és megalázott lány történetet mint Fatmagülnél. Jó felfogtam ez a sori most azoknak szól, akik csak szerelmes sorit akarnak nézni, és a végén boldog Sancar Narét akarnak és közte kb tök mindegy mi van csak nézzenek szerelmesen és csurogjon a könny. Na ez az amiért én ezt feladom. Én ennél többet akarnék látni. Most ezzel Mary neked is válaszoltam az 1. számú kérdésedre.

A 2. pontban kérdésed volt a baba… na az a másik determináló gondolat, hogy ebből az együttlétből lett Melek és ezzel kb a végét is megírták. Családegyesítés török módra. Naret totál lesoppolták Sancarnak, Gediznek, Kavruknak bárki felügyelőnek esélye sem lesz. Ez nem az a történet éppen ezért ez a beleszeretekalegjobbbarátomszerelmébe dolog is totál felesleges volt és ezzel elpazaroltak egy (számomra kurva) jó Gediz karaktert. ( de a legjobb bari nője zöldebb gondolatot később).

De Melek, igen hogyan élte túl a magzat a zuhanást és miért volt egyértelmű annyira, hogy Melek baba Sancaré. Mert 24 órán belüli nemi kapcsolatnál lehetett volna akár Akin is, amennyiben nincs BNO kódja a nemzőképtelenségéről. De tényleg, ahogy Hanga abla irta a sok műtét, altatás gyógyszer nem túl jó egy terhességnek tehát ez a rész a mese habbal. És mondjuk cuki a habocska mert Melek mindent megér őt imádom. Bárkivel van a képernyőn irtó cuki és gondolom imádja mindenki. És Hanga abla felhoztad azt a momentumot, hogy a 2. rész végén az elszökéskor apukára ordibáló gyermek (Nem akarok veled lenni!!!) kb 10 perc múlva az apukája után sir... valóban szép csak kicsit hatásvadász. De máakor is észrevettem, hogy nincs nagy átmenet a dolgokban. Olyan mintha belenyúltak volna a nézői vélemények alakulása után.

És még egy BNO kódos gondolat, ami nagyon felnyomott. A piros szalag dolog. A 6. részben azt is elkezdték kapargatni mert hát Sancar problémája az is hogy Nare miért is tette fel. Ad1. a szüzesség meglétének nem BNO kódja a piros szalag, ha felveszi nem elhallgatás csak éppen van ennek egy másik pszichológiás megközelítése is, amit én nem tudok kihagyni, de Sancar védők keményen érvelhetnek vele. Nos szememben minden nemi erőszakos szűzlány megérdemli a fehér ruhát és piros szalagot baszkiiii… na ez is nagyon fel szokott zaklatni tényleg ezért nem akarom ezt nagyon továbbiakban értelmesen nézni mert érzelmeket vált ki de nem a jó fajtából. Ad2. a piros szalag értelmezését miért akarják ennyire kimagyarázni. Talán azért is mert ha ez kimegy a világba nem fogja érteni a fél világ, hogy Sancarnak mi a baja a szalaggal… De mindezeken után még légyszi egy együttgondolkodás…. utána hagyom az elméletet és áttérek Gedizre.

Szóval mi egészen pontosan Sancar baja? Több kommunikáció van, telómon tele van kifotózott részletekkel. Szóval úgy kezdte, hogy nem látta a vért a lepedőn és elkezdett ordibálni Naréval:
Tizenyegy éves korom óta szerettelek téged. A szemem soha nem érintett meg másik nőt. Kivel, hm? Kivel? Hány emberrel csaltál meg engem? A japán Yasukoval és a norvég szőkével? Miközben nem tudtam lemondani rólad….. te hány ember ágyában öltél meg engem? Menj, menj ahhoz, akivel megcsaltál engem! Én megértem Sancar reakcióját, nagyon is emberi. Természetes, hogy fájt neki ekkor még talán sajnáltam is.
Esküszöm, hogy nem árultalak el téged! Nézd, nézz rám! Nézz rám! Nare vagyok, Nare! A te Nared vagyok, látod? Hogyan tehetném én ezt meg veled, Sancar Efe? - Náre válasza, kb Sancar feltételezésére fájdalmára, ami azért Sancarnak ha kicsit normálisabb ember, akkor feltünt volna és menedék, hogy tényleg miért is csinálta volna ez a lány ezt vele. Itt simán elhitte Sancar, hogy Nare egy aljas nőszemély. És ezért nem értem, hogy miért mondják, hogy az a probléma, hogy Akin átverte, hogy ezt és azt hazudták neki, hogy nem hitte el az erőszakot. Még itt az erőszakot nem is hallotta, ő a lányt, aki a szegény parasztgyerekhez szaladt és az ő felesége lett ő abba a lányban nem hitt .. szerintem az én logikám szerint és nekem ez is ami nagyon megbocsáthatatlan… De tovább a párbeszéd:
Akin tette, erőszakkal tette.
Ha már erőszakkal….miért nem mondtad el korábban?
Na itt szakadt el a cérna.. és kb utána mondhatott bármit Sancar is és a forgatókönyv is és a magyarázatok is. Nekem az ütött szívemen egy hatalmasat, hogy egy szerelmes fiatalember hogyan tudott ilyen érzéketlenül fogadni egy olyan hírt, hogy a szerelmét megerőszakolták? Nekem Sancar érzéketlensége Nare fájdalma irányában az ami a legfájóbb és az egyetlen érvem, hogy én őt miért nem tudom megszeretni és elfogadni. És ez az érzés a végéig el fog kísérni azt gondolom még akkor is ha megbánja, hogy nem hitt. a pillanatot, amit akkor adott nem tudom megbocsátani neki. Ellenben a 4. részben lehetett látni, hogy Gediz milyen emberi érzésekkel reagált Nare fájdalmára és egy nő által elkövetett rettenetre a nemi erőszakra. A két férfi nekem itt ketté vált és végérvényesen vagy a szívembe zártam vagy pedig kilöktem onnan. Nem a hivés, a megbocsátás nem az akármilyen jogos önvédelem és a blaaaa blaaaa blaaaa, az hogy szememben egy férfi hogyan reagál egy ilyen eseményre. És már Gediz a 2. rész elején, amikor Nare sorolta az esés következményeit a sérüléseit sőt a lelki sérüléseit … Gediz meg akarta ölelni, és ez olyan szép volt, szinte még nem is lehetett igazán szerelmes ez nem is egy szerelmes ember reakciója hanem egy érző ember reakciója.
De vissza az első részhez:
És ugye ez után jött Nare borzalmas monológja, amivel menteni akarta Sancart is, hogy miért nem volt vele őszinte, hogy nem akarta, hogy gyilkos legyen, hogy azt gondolta, hogy a szerelme meggyógyítja a fájdalmát, hogy ő hisz neki és hogy felemeli, könyörgött neki és azt nyíltan utalt arra, ha Sancar nem hallgatja meg nem tud lélegezni kvázi meghal és utána ugrott.. … és igen én Náréért tudok csak sírni ebben a történetben mert amit itt átélt az borzalom. Nem az utána a ráncigálás, az ordítozás Sancar bűne a szememben, hanem hogy Narét egy utolsó embernek és nőnek nézte, aki át akarja vágni. És már bocsánat de ha Nare nem éli túl, akkor akár felfogja akár nem de kb. egy ember élete függött az ő reakciójától. És igen, Miranka is ugyan ezt tette, a leány majdnem megégette magát a kunyhóba. Meg akarta ölni magát. Én tényleg nem értem, hogy hogyan lehet szép szerelmes történeteket készíteni olyan kezdőmotívumból, ahol egy ember élete forog kockán. Mindezt valóban meg lehet bocsátani? Nem voltam még ilyen helyzetben de én el nem tudom képzelni, hogy ilyen után szerelmet tudjak érezni bárki iránt. Elfáradtam gondolom ti is. Lehet most tartok egy kis szünetet. Igy is 5 word oldal lett 
Récinew 2020 febr. 01. - 17:50:11
(1465/1897)
Más törököt most totál nulláztam mert a Serefin Kizi totál leszív. De a többieket is szeretném majd. Zümheri nem túl nézett, félek nem fog sokáig futni, pedig nekem bejönnek nagyon. Nagyon édesek voltak a szerelem kialakulása időszakban de itt is jó kis izgi a szitu. Apuka becsülete kontra anyuka becsülete. Nem olyan egyszerű a megoldás sem.

Ramó úgy tűnik stabilan beállt és meg kell mondanom az egyik legjobban összepasszoló szerelmespárnak gondolom Murat bácsinkat és a lánykát. Gyönyörű szeme van és nagyon jó csaj így mióta kimosakodott a „középkorból” bár akkor is bájos volt, abban a közegben meg főleg. Burakunk nem kapott ilyen jó csajszit mint anno „apuka” szerintem a hölgyemény (nevét sem tudom) nem egy nagy látvány. De kb. ennyi abból a soriból.

Babilt mondják még ígéretesnek. A szereplőgárda zseniális és remélem lesznek még, bár nézettséget nem tudok momentán. Nézitek????

Egyébként kérdezni akartam, hogy Ferhát ile Sirint nézte valaki? Kár hogy elkaszálták olyan borzalmas vége lett így de nekem bejött. Kedves Múltat is végigtoltam. Az is aranyos kis minisori lett nem nagy szám de élveztem. A tavaszi kínálat továbbiakban nagyon nem maradt le. A szeptemberi Burak Deniz és további két Deniz vezetéknevű színésztárssal várom nagyon. Az azért nem lesz olyan rossz szerintem és Burakunk megérdemelne egy jó ütős sorit.

Az egy család történetét sajnos azóta sem és már biztos, hogy nem is fogom. De amikor beszéltek róla próbálok nagyon figyelni hátha egyszer mégis úgy döntök.
Récinew 2020 febr. 01. - 17:44:15
(1464/1897)
Sziasztok Lányok, szia Hanga!

Most jövök egy kicsit többel…

Szóval nagyon örülök, hogy jöttetek és csacsogtatok. Michonne is életjelet adott. Mankos pedig
visszatért a valóságba de továbbra is tájékoztass, hogy milyen helyeken jársz-kelsz. Hanga abla neked meg jobbulást és nagyon nagyon élveztem az élménybeszámolódat. Szuper lehetett nektek. És remélem jössz azért többször is.

Off témákra továbbra sem tudok reagálni. Masszívan maradtam most az édes keleten. Bár ha esetleg
Sandingtonos feliratot tudtok, szóljatok lütfen.

Tehát Cukurova ismét dübörög, hatalmas jelenetekkel, érdekes fordulatokkal. Logikát és erkölcsi
kritikákat kevésbé fogalmazok meg nézése közben mert csak az azzzzttta és a hűűűha szavak hagyják
el általában a számat. Szinkronosan is nézem :-) És azt kell mondjam, egészen jó. A főszereplők közül
egyedül Zuleyha hangja nem túl jó, de nyilván elfogadtam, hogy én vagyok az egyetlen ember a
földön, akit Zuleyha karaktere megfogott, vele még a szinkronosok sem bajlódnak. Hünkar és Demír
és Sermin hangok a legjobbak, tényleg zseniálisak, Sabahattin nagyon találó a színész külalakjához, Gaffur kicsit furcsa…
Yilmaz is egész jó de talán ő is lehetett volna jobb bár az eredeti olyan jó (nekem), hogy magyarra azt
nehéz lett volna megfelelőt találni. Ésss a legjobb Gaffurné :-) zseniális ötlet volt Bogdányi Titanilla
hangját adni neki, eszméletlen jól megfogta a karaktert a Nillácska. Mivel a hölgy nekem eddig Rory Gilmore volt és minden egyéb édi bédi tündi bündi gyereksorozat és rajzfilm színésznő hangja, most merőben más a funkciója. Nyilván ő is öregszik vele egy kis hangszínváltozás is jár, talán nem is volt ez olyan rossz döntés. De így az elejétől nézve
döbbentem rá, hogy ez a Sanyie mennyire egy dög nőszemély volt.. most elég alaposan kimosdatták
és úgy tűnik, hogy még ajándékot is kap. Pedig az a baba gyilkossági kísérlet hátttt meg amit
Züleyhával művelt vért kívánna. Ja és Gültenünk, nyilván nem főszereplő , de ha jól azonosítottam be
Gyöngy asszonyunk hangját kapta valamilyen Kata … na azt mondom, hogy neki jó de lehetett volna
valami lágyabb hangot, ami jobban passzolt volna a csillogó szeméhez de jó lesz az. Fekeli hangját
még nem hallottam, talán a héten már ő is látható, de nem tudom minden este nézni.

Egyébként tök kár, hogy ti nem nézitek online felzárkózva (de persze nem lehet mindenki olyan elvetemült rajongó mint én), annyit tudnánk sztorizgatni, mert mire ti odaértek én már el is felejtek dolgokat.

Mary kérdéseim most lecsitultak illetve nagyon spoileres magyarázás nélkül nem tudtam volna jobban megkérdezni a Fekelis témát. De azért próbálkozom… szóval az elején most feliratossal is nézve nekem az volt az érzésem, hogy Fekeliék valami nagy rivális család volt Cukurovában mielőtt eltűntek volna!!! Ez a gondolta nagyon fontos egyszer többet róla, de még a mostaniban sem látom ezt kidolgozva de jó lenne ha lenne ilyen szál is. Szóval Hünkar az elején azt mondta, hogy a gyűlöletes Fekeli család, majd kiderül, hogy Fekeli papó annó szerelmesen nézegette őt és ő is boldogan lovagolt :-) a naplamentében vele, no nem az átvitt értelemben lévő jelentésben és ez a csattanó, szóval nem tudom, hogy nektek le esett –e de ez a két ember nem volt konkrétan szerelmes pár, senki nem választotta szét, csak enyhe ajánlással nem szándékozták nekik adni a lányulat Fekeli gyáva volt és meg se kérte majd síva figyelte, hogy a szerelme más arája lett. Ezt csak azért láttam fontosnak, mert amikor azt gondoljuk, hogy Hünkar azért lett ilyen mert őt is elválasztották és Züleyha sorsa az övé is egyben (mert ez kb benne is van a szövegben) ez hatalmas tévedés és még csak mentség sem a tetteire. De vissza a Fekeli vonalra. Szóval Hünkar férjét Fekeli lőtte le egy hevesebb beszélgetésnél. De ők miért találkoztak? Az neked megvan még Mary? Ők üzlettársak voltak vagy mi? Mert igazából a böri után lett csak Fekeli gazdag. Ezt úgy mondta, hogy az amikor böribe került, az asszonya eladta mindenét és Cukorovában a földeket vett és mikor szabadult a pénzárfolyam miatt lett sok zsozsója. De ez még most sem tiszta hogy akkor a lövöldözés pillanatában ő miért is volt ott Demir papával. Miért kergette ő valójában a gyerekkori szerelmének férjét, miközben neki is volt asszonya, majd a második évadban miért kellett a Hünkar Fekeli szerelmet valami eszméletlen szerelemnek minősíteni és miért papolt Fekeli, hogy Yilmaz tisztelje Müjgant és ne bántsa - bár persze ez teljesen jó gondolat és helyes elv – ha ő maga sem tett így. És itt ezen a ponton csalódtam benne mert valahogy én másnak gondoltam. Bár most megkapta bőven ezért a büntijét… a kérdésem óta ez azért tisztázódott és Isten is üzent neki még ennél is durvábban jelen rész végén meg egészen egyértelműen.. és meg is sajnáltam tehát visszavonom a csalódást. Még így is ő a legvonzóbb kisöreg az egész török dizsi iparban. Ahhh kb. 60 évesen is úgy átugrotta a kerítést, hogy csak pillogtam. Ennyi most róla.

Jöhetnék Demírrel de nem teszem, erős spoiler lenne de ha láttátok mostanában a fragikat akkor nevessünk együtt ;-) Murat egyébként tündököl ebben a szerepben és attól függetlenül, hogy a gyomrom Demírt még most sem veszi be, hatalmas figura nélküle nem lenne ilyen izgi. Yilmaz csillogó szemét még mindig imádom a krumpli orrával együtt és a kis Adnant le sem tagadhatná csak a pici szőkébb de az orra annyira őőőőő és nem Demír.
hanga459 2020 jan. 31. - 20:59:41 Előzmény Récinew
(1463/1897)
Szia Rééééci! :)

Ez a gatyó tényleg nagyon vicces. :)))
Amúgy én még emlékszem, amikor divat volt az ilyesmi. (Hiába, régi bútordarab vagyok. De az 50 megvolt Isztambulban!!). :))

Gondolom ebben a szerkóban azért jobban érzi magát. :) (Olyan fura, hogy ez a két fickó egy és ugyanaz.)
Récinew 2020 jan. 31. - 18:07:46
(1462/1897)
Sziasztok Lányok!

Annyira örülök, hogy ilyen sokan jöttetek. Mindenki életjelet adott. Képként divatos Demírt hoztam most nektek. Szakadtam ezen a szerkón . Hamarosan töltöm az irományomat, csak az a baj, hogy kb 5 oldal már így is a word ben. :-)
hanga459 2020 jan. 31. - 14:06:26
(1461/1897)



Merhaba, drága abláim!

Szemlesütve befutottam én is. Húúúú, szégyellem magam rendesen. Mentségem ugyan lenne, de ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor be kell vallanom, hogy a lustaság volt a legfőbb oka a távolmaradásomnak. Mert volt itt minden nálam ebben a pár hónapban: lakásfelújítás, munkahelyen belüli költözködés, elhúzódó betegeskedés - most is itthon nyomom az ágyat - de hetente azért pár percem lett volna a barlangi beköszönésre. Úgyhogy ezért elnézéseteket kérem. Igyekszem a jövőben nem eltűnni.

Hol is kezdjem? Talán Isztambullal. :)
EVET, sikerült eljutnunk, akkor és úgy és addig, ameddig eredetileg terveztük. Minden klasszul összeklappolt. Megvolt életem első repülőútja is, ami odafelé kissé necces volt. Egészen pontosan biztos voltam benne, hogy Isztambul felett le fogunk zuhanni. :))) Elég szeles idő volt és lobogtatta a gépet, minek kapcsán a 0 repülői múlttal rendelkező utas (szerénységem) ezek megtapasztalásakor kis híján telerakta a bugyiját. De végül aztán szerencsésen földet értünk. Kadiköyben volt a szállásunk, ami különösen jó választásnak bizonyult, mert konkrétan a szállodánk előtt volt a reptéri busz megállója, ami mind érkezéskor, mind hazautazáskor nagyon jól jött. (Mondjuk ezt előzetesen, a szálloda lefoglalásakor már tudtuk, de a gyakorlatban láttuk meg igazán, hogy ez mennyire jó dolog is tud lenni.). Odafelé mondjuk minimál csomagunk volt, konkrétan egy félig üres bőrönd, és egy szinte teljesen üres kézipoggyász, hazafele viszont már két dugig teli nagy bőröndöt és két szintén telt házas kézipoggyászt kellett (volna) rángatnunk Isztambul lejtős utcácskáin, így viszont tök jó volt. A szállodánk előtt futott egy úttest, és azon túl már ott is volt a kikötő, és a metró megálló, így a szélrózsa minden irányába nagyon egyszerűen el tudtunk jutni. Csodaszép időnk volt végig, egyszer sem esett az eső. Minden nap úton voltunk, jöttünk-mentünk, mint a mérgezett egerek. Kiderült, hogy van egy betegünk, aki nagy Törökország és Isztambul rajongó, jól beszéli a nyelvet és csoportokat is szokott Törökországba vinni. Az utazásunk előtt, amikor meghallotta, hogy 15 napig leszünk és CSAK Isztambulban, azt mondta, hogy szerinte sok lesz nekünk Isztambulból, menjünk inkább kicsit másfelé is. Nem mentünk, és nem volt sok. Olyannyira nem, hogy idén nyáron is megyünk és ugyanannyi időre. Előzetesen olyanokat is olvastam, hogy aki strandolós nyaralást tervez, annak nem túl jó választás Isztambul - nos, ezt is cáfolom. Két isztambuli strandon is voltunk. Kadiköyből mindkettő fél óra alatt elérhető. Az egyik egy homokos partú volt, ide tömegközlekedési eszközzel jutottunk el, a másik - ami a kedvencükké vált és itt többször is voltunk - a Herceg-szigetek Kinaliada nevű egyik tagja. Kadiköyből fél óra hajóval, és itt kimondottan jó strandolási lehetőség van. Gyakorlatilag az egész sziget egy nagy strand. Kellemes az oda-és hazaút, ott pedig csak kiszállsz és leheveredsz egy közvetlenül a tengerparton lévő nyugágyra. Teszed ezt fillérekért. 10 líra volt fejenként a félórás hajóút, és emlékeim szerint a strandbelépő is 10 líra/fő volt. Tehát a hajókázás 2 főre + strandbelépő összesen kb. 3200 ft-ból kijött. Mutass ilyent Magyarországon. Pláne Pécsen, ahol még egy strand sincs...
Mehmet Erdem koncert: jelentem VOLTUNK!!! :) Pont a névnapomon (férjem szülinapján). Egy jól kinéző szórakozóhely volt a koncert helyszíne nem messze tőlünk, szintén Kadiköyben. Mondanom sem kell, hogy ez egy klub koncert volt, és nagyon jóóóóó!!! (szívecskék). A pasi igazi karizmatikus személyiség, a hangja pedig élőben libabőr. A férjemnek is nagyon bejött, azóta itthon is sokat hallgatja, és bízunk benne, hogy ha idén nyáron ott leszünk, ismét belefutunk egy ME koncertbe. Feltétlenül elmegyünk, még akár hosszasabbat utazni is hajlandóak leszünk érte. Ami érdekes volt, hogy a koncert kereken egy órán keresztül tartott. Úgy lett vége, hogy levonultak a színpadról a zenekarral és kész. Nem volt előzetes búcsúzkodás, és nem üvöltötte a közönség, hogy "vissza, vissza!!!", mint itthon szokás. Egyszerűen addig tartott és pont. Én még néztem is hülyén, mert itthon ugye nem ilyenhez vagyunk szokva. Azt hittem, hogy csak szünetre mennek. De a közönség elkezdett szállingózni kifelé, így kénytelen voltam elhinni, hogy ennyi volt. Eredetileg úgy terveztük, hogy a koncert után ottmaradunk még és bulizunk, de a férjem az aznap vásárolt sportcipőjét viselte, amiről a koncert alatti álldogálás közben derült ki, hogy kicsinek bizonyult, így inkább visszamentünk a szállodába. De mindent összevetne nagyon klassz érzés volt ott bulizni egy koncerten magyarként a törökökkel, és bizonyos dalokat együtt énekelni velük. :)
Szerelmem férjemmel sajnos most sem sikerült összefutnunk, de sebaj, nem adom fel, majd talán idén nyáron. De a Kuzey házhoz természetesen ismét elzarándokoltunk (kétszer is), annál is inkább, mert imádjuk Üsküdart, többször is voltunk, és a házikó nagyon közel van a parthoz. Ja igen, Üsküdarban a parton szőnyegekre kiülés, Kiz Kulesit onnan teázgatva bámulás is megvolt.
Egy szó mint száz, nagyon szuper volt az ott töltött két hét. Órákig tudnék még mesélni róla. Egyszer úgyis odaköltözöm. Ha Isten is úgy akarja, akkor idén július 20-án visszatérünk. A szállás már le van bookingozva.

A sorozatokról:
Tartok tőle, hogy HS részemről már egy örökre befejezetlen történet marad. Jó fél éve, hogy nem sikerült rávenni magam, hogy nézzem, és úgy vagyok vele, hogy ami eddig nem érdekelt, az már nem is fog. Sajnálom, mert egy jó darabig nagyon tetszett és le is kötött. Jókat szórakoztam rajta.
Cukurova: ezt viszont nézem azóta is és naprakész vagyok a magyarra fordított részekből. A tévében is nézzük férjjel a szinkronosat. Azt kell mondjam, hogy számomra is meglepő módon jó a szinkron. Talán Hünkarét találták el a legjobban. Ami viszont nagy bánatom, hogy Velit Makranczy Zalán szinkronizálja, és ahányszor megszólal ez a jóember, annyiszor kapom fel a fejem és ugrok össze, hogy Kuzey nerede???? Ilyenkor mindig rájövök, hogy piszkosul hiányzik. (Apropó, a házukban lévő bokorról vannak virágaim). :))
Jól írtátok, hogy a történet már időtlen idők óta egy helyben toporog, de hozzátok hasonlóan engem is le tud még mindig kötni. (Pedig volt idő, amikor úgy éreztem, hogy talán ezt is elengedem.). Tetszik ez a csavar, amit most belevittek, felkavarták az állóvizet. Nem akarok spoilerezni, aki még esetleg nem naprakész a magyar fordításokkal.
Müjgan eleinte engem is zavart, de mostanra már megszoktam, nincs vele gondom. Viszont mindig meglepődöm Yilmaz odaadásán iránta. Néha-néha már kezdem azt hinni, hogy valóban szerelmes ebbe a lányba, de persze tudjuk, hogy ő még mindig Zülist szereti. De akkor ez micsoda? Hála? Vagy inkább el akarja csak hitetni magával, hogy szerelmes a doktornénibe? Nekem ez nagyon furi.
Ami viszont nagyon tetszik, az Fekeli és Hünkar újra életre kelt románca. Erről jut eszembe: mit csinált ez az ember, hogy meg kellett utáni és hányingert váltott ki? Vagy mit fog csinálni? Jajj, neee, én nagyon bírom.
Demir Yamannak pedig sikerült elérnie nálam a lehetetlent, nevezetesen azt, hogy megsajnáltam a Seher sztori kapcsán. Persze nála (és az anyjánál) jobban senki nem tudja, hogy Seher hazudik... De akkor is nagyon ciki helyzet tud ez lenni, és gondolom lesz is még. Viszont a múltkorában beletekertem az eredeti török részek egyikébe, ahol mostanság tart a sztori, mert kíváncsi voltam, hogy Yilmo tényleg elveszi-e feleségül Müjgant, és nagyon-nagyon meglepő dolgot láttam Züleyhán. Úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra.
Ez a szerencsétlen Gülten, amennyire idegesített az állandó bőgésével, most tényleg van oka bőgni és meg is értem és őt is nagyon-nagyon sajnálom. Róla is láttam érdekeset a beletekert részben...

Nagykövet lánya: attól tartok ez sem az én dizim lesz - Engin ide, vagy oda. Két részen vagyok túl, és sajnos messze nem üti meg azt a szintet, amit pl. egy Cukur, egy Kadin, egy Seref Meselesi hoz, ill. hozott számomra. De még a Kizimet is idesorolhatom. Sancar és a kis Melek cuki beszélgetéseit messze sokszorosan lekörözi Demir (Bugra G. ) és a kis Ölykü kapcsolata a Kizimből. Ebben a sorozatban szerettem meg nagyon a csúnya Güneyt. Sajnos már vége, de ha akartok édespofa sorozatot látni, akkor ne hagyjátok ki. Én a lengyeleknél néztem végig autofordítással, tökéletesen meg lehetett érteni.
Visszatérve Nagykövet lányára: nekem sajnos sok és idegesítő hórihorgas Engin üvöltözése, lökdösése, ajtócsapkodása, nőkkel való bánásmódja. Ahogy kidobta a házból az első részben Narét, az nagyon nem tetszett és végtelenül eltúlzottnak találtam. Számomra ez a két rész eddig a blődségek tárháza: egy 8 éves kislányt így beavatni egy gyilkosságba, egy szökésbe, aztán odaadni a számára vadidegen apjának, otthagyni vadidegen embereknek, aztán visszamenni érte, rángatni azt a kislányt, mint egy babaruhát... És ez a kislány, aki addig nem is nagyon állt szóba az apjával és haragudott is rá, idegenként tekintett rá, amikor a nagyapja bepakolja az autóba, az apját hívja segítségül... Ennél a pontnál mondtam azt, hogy ennyi. Apropó, ha szép anya-gyerek kapcsolatot akartok látni, az Kadin. Szívet melengető, megható. Úgyhogy ilyen sorozatokkal a múltamban mondom erre, hogy nem üti meg a szintet.
Igazán jogos az a kérdés, hogy egy ilyen zuhanás után vajon hogy maradhatott meg a kislány az anyja hasában. Szerintem SEHOGY. Itt nem csak zuhanás volt, hanem altatásban végzett műtét hegyek, rengeteg gyógyszerrel, altatóval, fájdalomcsillapítóval. Nare gyakorlatilag egy terminátor, a fél teste fémekből áll. Még az is csoda, hogy ő életben maradt, de hogy ezt egy magzat túlélheti, az ki van zárva. Úgyhogy nálam már innentől kezdve egy hülyeség ez a történet. Egyedül aki érdekelt, az a huncut arcú, jóképű kis Gediz gyerek. ;) Talán miatta adnék még egy esélyt ennek a sorozatnak. Ésss én is megállapítottam, hogy TÉNYLEG hasonlít Fi SMK-ra! :)

Bir Aile Hikayesi: imádtam. Mindent leírtatok már előttem, amiket gondolok erről a sorozatról. Nálam bevonult a felejthetetlenek közé. Sajnálom, hogy a törökök annyira nem kajálták, és így idő előtt be kellett fejezni. Néztem volna még sokáig. Például az idő rövidsége miatt az sem lett kibontva, hogyan is mehetett hozzá imádott Cemje után Reyhan Nedimhez. Egyedül a Berk-Nil szálat tartottam erőltetettnek, szerintem azt kár volt belevinni.

Na most aztán jó sokáig itt voltam.

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok, kicsit megkésve bár, de ez szerintem még jó sokáig aktuális :)

Puszi és ölelés hegyek Nektek!







Michonne 2020 jan. 29. - 00:10:05 Előzmény mankosy
(1460/1897)
OFF

Hi,

Dj. Ötzit hol találtad??? GYILKOS XDXD

„ezt láttad?(egy belga+egy ír): https://www.imdb.com/title/tt10937004/?ref_=nm_flmg_act_2”

+ ott van még egy magyar is ám;) Én a Géza kapcsán ( Ő lesz Jézus) akadtam rá egyébként egy cikkben a készülő filmre, hozni is akartam a jó hírt, de megelőztél;) Ja, és Ben Kingsley is a stáblistán, juhééj!
GoT: nekem sem volt gondom a záró évaddal. Drága Joraht pedig nem lehetett nem szeretni. Demenciához annyit, hogy ragadós, bár annyi azért mellettünk szól, hogy volt már rá példa, hogy sori évadok között, akár 1,5 év is eltelt, és hát ugye hol van már a tavalyi hó?!:) A Vajákkal is ez lesz, 2021-ben jön a 2. évad…pfff
Apropó Vaják, nézed? Elterveztem (!)(XD), hogy nagyon felfújt H.C. tuti biztos nem érint meg, majd néhány méla félmosoly ki, Yennefer of Vengerberg lamúr be, aztán kész is lettem. Na ezt a kémiát hiányoltam én Havaska és Sárkánycsaj között.

EdR 3.: „GB nál picit túltolták néha a szemfestéket” XDXD
Megnéztem a Presiosi filmajánlódat, jól látom, hogy a lány akivel kavar, az az Elizából pont a lányát játszó színésznő? huhh:)
Poldark: addig halogattam, hogy átkerült 2020-ra, egészen friss még az élmény, valóban nem volt kiemelkedő évad, de zárásnak megfelelő azért. A rabszolgaság téma igazán testhez álló volt Rossnak, de az ezredes rendesen kiakasztott. A végére Sam is elkelt, csak kierőltették, yes. George menetrendszerűen kóstolgatta Rosst, hogy aztán sokadjára égjen be megint nagy plénum előtt, van ami az utolsó évadra sem változott:) Akit végig sajnáltam az Valentine volt. Szegény kis maugli egész évadban vagy az erdőben lézengett egyedül, vagy a házban szintén egyedül, és a hab a tortán, hogy a sztori végére még a Poldark családról is teljesen le lett választva.…holott….
Én csíptem volna ha George végérvényesen bekattan és a gyerek Rossékhoz kerül, hogy aztán később együtt járják a bányákat, persze tudom, hogy ez már túl rózsaszín lett volna…….
Best párosom továbbra is a doki és neje, ők nem tudnak hibázni, szuper jók voltak, és ahogy Caroline seperc alatt lerendezte Georget és a bunkó nagybácsit azt külön imádtam, nem cicózott:D Morvenna engem most nem idegesített annyira:D sajnáltam a gyerek dolog miatt, a volt anyósa tényleg egy tűzrevaló banya.
Summa summarum hiányozni fognak Poldarkék, nem lenne rossz egy film esetleg.

Apropó film, láttam egy jót nemrég, csoda kedves, szívet melengető.
Csak címet tudok most hozni: The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society


Michonne 2020 jan. 29. - 00:00:58
(1459/1897)
Kicsit megkésve ugyan, de Mutlu yıllar mindenkinek!
Örülök a zsongásnak;)

Mankos már megint a felhők között, hmmm dádá mi meg itt belefulladunk a nyálkába.

No de nézzük miből élünk, vagy épp nem:
Kezdem a zérókkal: Cukurovát lassan belepi a por, mindent elé vettem, amit csak lehetett, közben teltek a hetek, sőt hónapok, majd egyszer - konkrétan a múlt héten - Demir bej a metakommunikáció eszközével élve, szigorúan „rám tekintett” egy óriás promo plakátról az utcán és pillanatra kihagyott a szívem, amiből arra következtetek, hogy talán még nincs minden veszve. Apropó szinkronos verzió, nézi valaki? Választott hangok milyenek?
Zéró 2:
Bir Aile Hikayesi is a pihenő, de folytatásra váró dobozban van a legutolsó bejelentkezésem óta, ergo a 2. évad abszolút nincs meg.
Berkel kapcs.: a látszat ellenére talán ő a legkomplikáltabb karakter a testvérek közül. Összeférhetetlen. Gondolom a happy end miatt tovább formálják, érzékenyítik majd, de remélem csak akkora mértékben, amire egyébként megközelítőleg képes ez a típus. Az eddig bemutatott emberi kapcsolataiban (mindben kivétel nélkül) gyerek korától kezdve jól lekövethetők a nárcizmus főbb jegyei, ezért is volt borítékolva, hogy átgázol Hülyan (illetve nem csak rajta.) Ha csak a személyiség előzményeket nézem, akkor annyira nem lőttek ezzel mellé, még ha mi nyilván sajnáljuk is a lányt. Berk nem tudott kibújni a bőréből, bármennyire szimpatizált is vele, mert egész egyszerűen nem volt azon a szinten, de véleményem szerint Hülya sem, hogy egy ilyen személyiségtípust kezelni tudjon.

Most pedig jöjjenek azok, amiket megnéztem, vagy nézek:
Atiye: kari után szedtem le, trailer alapján nem tűnt rossznak, pláne ilyen szereposztással, sőtpláne 8x1(!!!) órában. Viszonylag gyorsan pörögnek az események, de azért követhető a sztori, a képi világ patent, a színészi játék is rendben van, a szereplők kölcsönhatásban. HS-ből a kislány, aki a gyerek Hülyat játszotta ebben is ütött, para volt rendesen. Viszont összességében az izgulós-borzongós atmoszféra hagyott kívánnivalót maga után jócskán, sőt voltak egészen nevetséges megoldások is sajnos. Persze mindenkinek más az ingerküszöbe tudom, de ennek hiányában én kizárólag csak a cliffhanger miatt adok esélyt a 2. évadnak.

Mucize Doktor: kár, hogy senki nem nézi, így magammal beszélgetek kicsit. A kinti részekkel haladok (tube, automata fordítás), jelenleg abszolút favorit. Különösebb titka nincs, szimplán csak szeretem ezt a bandát, én vagyok köztük a „negyedik” gyakornok. Röhögök, bőgök, mikor mit, a lényeg, hogy hatással van rám, bár tőlem eleve nem áll messze a műfaj. Mindenkit bírok még a „gonoszokat” (össz vissz 2. van belőle, vagy inkább 1,5 …hehe) is. Ali Vefa (főszereplő) jelenlétén, egyéni drámáján, fejlődésén túl - ami már önmagában viszi a hátán a dizit – a kórházas sorikban megszokott néha klisés esettörténetek köszönnek vissza, természetesen mögöttes tartalommal és célzattal, és mindezek mellett a szintén szokásos házon belüli szerelmi bonyodalmak sem hiányozhatnak, de mindezt persze törökösen tempóban azért:)

A török Houset le fogom csekkolni, de csak ha a Mucize szünetre megy. Nem semmi egyébként, hogy bele mertek nyúlni egy ilyen remakeba, Hugh Laurie őrült magas labda, már ha persze egyáltalán le akarják csapni.

Sefirin kizi:
Eddig csak 3 bölüm csúszott le nagy nehezen. Az elsőnél meg voltam győződve róla, hogy csúfondárosan meg fog bukni. Aztán nem így lett.
Engin, no és főképp miattatok örülök nagyon;) Viszont engem nem rántott be azóta sem, sőt kifejezetten irritál (nem Sancar miatt, en bloc), persze nyilván nézem, mert ezt ajánlották a házassági tanácsadáson, illetve a remény hal meg utoljára, de azt nem tudom meddig tartok ki. BájosNecdetbácsi nagy forma valóban, pár másodpercre ki is szed az apátiámból:) Ja, és még valami! N.A-t én most látom először, kifejezetten tetszik a játéka. Mary jól összeszedett "kérdések és problémák" pontjait olvasva kihullott a nagy nehezen visszanövesztett szemöldököm. Így, leírva pusztítóbb a felismerés, mint látva:) Kell ez nekem??
Na jó, nem negatívkodok tovább, minden mást meghagyok nektek, tápláljátok a tüzet jó kis elemzésekkel, én kivételesen takarékra teszem magam SK témában;)

Jó éjt Ablák!
mankosy 2020 jan. 28. - 12:03:53
(1458/1897)
Hali!

Cicák Eilatban voltak, de Izrael szerte, mármint amerre jártunk még (Jeruzsálem, Holt tenger...(Palesztina, azon belül is Ciszjordánia nagyon komoly) viszonylag sok a macsek..Jó volt, a Vörös tengernél kimondottan meleg volt (persze nekünk :D) ..főleg ebből a szottyos időből menni/időbe jönni...... fúj..na csak ennyi, majd valamikor bővebben
Atiye-t nem néztem, nem is tudom mikor fogom, mostanában nem nagyon filmeztem

bye