adamnagysweetmovie 2012 nov. 11. - 10:38:18
(53/73)
Debreczeni József beszél a 2006-os eseményekrõl készülõ új tényfeltáró könyvérõl.
Ma, Klubrádió, Szabad a pálya 20-22h között.

Másfél évet adatolt, hogy összegyûjtse az információkat.
Állítólag mindkét oldalt bírálja, majd kiderül, de határozott Fidesz-szervezte alkotmányos államrend megdöntési kísérletet állít.
Mondjuk így elsõre erõs, de az Orbán-könyve is boszorkányüldözésnek tûnt 2010 elõtt... hogy aztán az élet (a Kedves Vezetõ) igazolja.

Hát biztos kell még pár év, hogy a Fidesz szerepét 2006-ban megtudjuk, de amit 2010 óta mûvelnek, az visszafelé is sok mindent megmagyaráz....
_goldie_ 2012 nov. 10. - 21:16:36
(52/73)
"képzett személyzet (trénerek, búvárok, állatorvosok) kísérte az állatokat..A Kotori-öbölben megtartott egy hónapos gyakorlat célja az volt, hogy a delfinek megkeressék, azonosítsák és megjelöljék az ott maradt aknákat vagy más robbanékony tárgyakat..Az USA haditengerészete az 1960-as évek óta foglalkozik tengeri emlõsök katonai célú kiképzésével"
"A szovjetek kifejezetten harcászati célokkal tartottak delfineket" http://www.origo.hu/tudomany/20121108-aknakat-es-ellenseges-behatolokat-keresnek-a-katonai-delfinek.html

a filmben lévõ delfineket pedig aknatelepítésre képezték: http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=37429
szonya1 2012 nov. 10. - 20:45:30 Előzmény olahmiki1959
(51/73)
"A szavazatok újraszámolásának követelése szerintem bizonyos keretek között, egy bizonyos pontig teljesen természetes kívánság, semmi kivetnivalót nem találok benne."
Egyetértünk.


"Pánikszerû gyorsasággal megsemmisítették a szavazatokat"
Mikor került erre sor, emlékszel rá?

Az ellenõrzés megtörtént. Csak néhány embernek eszébe jutott, hogy még egyszer újra kellene számolni a szavazatokat.
szonya1 2012 nov. 10. - 20:35:46 Előzmény -csengõzoli--
(50/73)
Ahá, szóval volt egy konferencia, amin a liberális-demokraták és a zöldek is támogatták a magyar baloldalt. Nincs ebben semmi rendkívüli, szervezkedett már a Fidesz is odakint. Az mi volt, amikor hazánkat Burmával meg Kubával hozták egy szintre? Az nem sértette a nemzeti érzéseket itthon? Most mi történt? Nem az egész országot bírálták, csak a médiaszabályozást. Amúgy nem egészen alaptalanok az aggodalmak, lásd, ami a Klubrádióval történik.
_goldie_ 2012 nov. 10. - 19:56:35
(49/73)
lehet baj van a szememmel..de nem látom azt a kötelet
ebbõl a sztoriból is látni
hogyan lehet ma az internet korában embereket félrevezetni és hisztériát kelteni..
a legjobb háesz mégis ez volt: fehér negro forever :D
olahmiki1959 2012 nov. 10. - 18:47:17
(48/73)
Én errõl már régebben hallottam, egyébként ez még egy augusztusi hír, ha megnézed a linknek illetve a hírnek a fejlécét.
Mindenesetre, ez a dolog teljesen beleillik abba a sorba, amely arra szolgál, hogy lejárassák Magyarországot a jelenlegi ellenzék tagjai.
Ellentmondásosnak tûnhet, hogy ezt mondom, hiszen, - elméletileg - egy távoli ország lakói, újságírói, közéleti emberei vagy politikusai honnan a bánatból tudnák, hogy mi történik nálunk, viszont arra csak azt tudom mondani, hogy egyetlen logikus magyarázat van rá, amely számtalanszor be is bizonyosodott már.
Az, hogy a dehonesztáló információkat, történéseket, valahol elhangzott, kicsavart mondatokat, szándékosan félrefordított, félreérthetõ szavakat innen küldik ki a baloldali értelmiség köreinek bizonyos tagjai, - akik utálják Orbánt, és mindent megtesznek azért, hogy minél hamarabb leváltsák, semmilyen eszköztõl vissza nem riadva ennek a célnak az elérésében, - a világ minden olyan pontjára, hírszerkesztõségekbe, tv és rádióstúdiókba, nagykövetségekre, minisztériumokba, ahonnan valamiféle szimpátiát remélnek, illetve, azonos világnézetû embereket ismernek ott, és azokkal tartják a napi kapcsolatot.
A mai világban, amikor a hagyományos levelezésnek gyakorlatilag befellegzett, még telefont sem kell ragadni, vagy faxot használni, egyszerûen meg kell írni angolul vagy németül, esetleg franciául egy levelet a számítógépen, és elküldeni e-mail-ben a világ bármely pontjára, ahol azt egy perc alatt megkapják, legyen az New Yorkban, Berlinben, Párizsban, vagy éppen Kanadában bárhol.
Számtalan ilyen dolog történt már a közeli és távolabbi múltban, ehhez semmiféle nagy összeesküvés elmélet sem kell, leleplezõdtek már a manipulátorok jó néhány alkalommal, elég ha csak az ominózus Teller-levélre gondolunk.
Vagy emlékezz arra a közröhej kategóriába tartozó epizódra, amikor az EU parlamentben, a szólásszabadság itthoni korlátozását úgy akarták demonstrálni, hogy különbözõ napilapok oldalait üresen tartották a magasba, köztük az egyértelmûen a mostani kormánnyal szimpatizáló Magyar Nemzetét is.
Ebbõl az egy, ártatlan epizódból - is - derült ki a számomra, hogy a külföldieknek fogalmuk sincs az itthoni történésekrõl, csak sajnos, az a baj, hogy egyoldalúan tájékozódnak az itthoni balliberális értelmiség tagjaitól, akiknek persze eszük ágában sincs objektíven tájékoztatni õket.
Paul Lendvay osztrák tv mûsora, Bolgár svéd elõadásai, Konrád és Kertész rendszeres, dehonesztáló interjúi a német lapokban az itthoni rasszizmusról, Cohn-Bandit vörös fejjel való üvöltése arról, hogy nálunk félniük kell a zsidóknak, és még számtalan, felsorolhatatlan epizód utal arra, hogy ez a háttérben folyó aknamunka sajnos nem marad eredménytelen.
Az egyszerû külföldiek, - akik egyébként még azt sem tudják pontosan, hogy Magyarország hol van a térképen, - ezekbõl a cikkekbõl, interjúkból, sugalmazott hírekbõl tájékozódnak.
Szerinted, Hillary Clinton életében hallott volna a Klubrádióról, ha "valakik" idejében nem tájékoztatják a szituációról?
Charlize Theron színésznõ, - akit egyébként imádok, nagyon helyes és mellesleg zseniális színésznõ, - nálunk járva, még azt sem tudta, hogy éppen Magyarországon tartózkodik. No comment...
50 centtel kapcsolatban pedig azt nem értem, hogy õ hogyan gondolhatta egy pillanatig is komolyan, hogy egy európai országban, - tehát nem Fekete Afrikában, az apartheid, a törzsi villongások, a napi mészárlások földjén, hanem Európa közepén, - forgalmazhatnak egy cukorkát, vagy bármit, amin egy akasztott fekete ember látható.
Na, - és most baromi elõítéletes leszek, - körülbelül ennyi lehet ezeknek a rapper-eknek az intelligencia szintje. Nem véletlen, hogy máshoz nem nagyon értenek, és másban nem igen tudnak jeleskedni, - a legtöbbjüknek az elõéletét ismerve, az autófeltöréshez, a drognak az utcasarkon való terjesztéséhez meg a fegyveres benzinkútrabláshoz körülbelül ez a színvonal elegendõ.
Az is nagyon tanulságos, és elgondolkodtató, - és a baloldaltól való félelem talán ebben nyerhet értelmet, - hogy mindenféle magyarázat, vagy magyarázkodás, a rágalmakat cáfolni próbáló nyilatkozat, amiket jobboldali újságírók, nagykövetek, diplomaták próbálnak itt-ott kiadni, vagy újságokban megjelentetni, gyakorlatilag teljesen hatástalan, nem hallják - mert nem akarják meghallani - a cáfolatokat, a logikus ellenérveket.
A Negro cukros zacskót csak egy kicsivel kellett volna figyelmesebben megnézni, hogy mit ábrázol valójában, és akkor nem lett volna ez az egész cirkusz.
De hát, sokkal egyszerûbb egy amerikai rapper-nek innen sugalmazott elõítéletekbõl negatív véleményt formálni, mint a saját szemének hinni, mert esetleg még kiderülne, hogy az illetõ saját magából csinált hülyét, nem igaz?...
-csengõzoli-- 2012 nov. 10. - 17:42:19
(47/73)
Ennél jobban érdekelne,hogy mit szólsz az amerikai rapper 50cent negrós botrányához,amit linkeltem :)
olahmiki1959 2012 nov. 10. - 16:48:55
(46/73)
"Mikor annak idején a Fidesz nem fogadta el a választások eredményét és újraszámolást követelt, az is baromira idegesített egy idõ után, egyáltalán nem értettem vele egyet."

Ez sem egyértelmû, mint manapság szinte semmi.

A szavazatok újraszámolásának követelése szerintem bizonyos keretek között, egy bizonyos pontig teljesen természetes kívánság, semmi kivetnivalót nem találok benne.
Már csak azért sem, mert például Amerikában minden huzakodás, ellenvetés, a dolog megakadályozására irányuló cirkusz helyett, egyszerûen újraszámolták a szavazatokat, hogy egyszer és mindenkorra véget vessenek a szóbeszédeknek, a kételkedésnek és megnyugodjanak a kedélyek.
Nálunk mi történt?
Pánikszerû gyorsasággal megsemmisítették a szavazatokat, - az ilyen esetekre is ki kellene dolgozni egy minden szempontot figyelembe vevõ, minden részletre kiterjedõ törvénykezést, hogy ne lehessen a bizonyítékokat eltüntetni, - tehát, soha az életben nem fog kiderülni, hogy mi történt valójában a szavazás körül.
Félreértés ne essék, én nem mondom, hogy bármi is történt, de ha nem volt semmi, akkor miért kellett megsemmisíteni a voksokat, még az ellenõrzés elõtt?...
Nekem már régóta az az elképzelésem, hogy a szavazások lezártával, - a szavazatokat tartalmazó papírdobozok, ládák felnyitása nélkül!, - sértetlenül, felbontatlanul be kellene szállítani egy nagy, szavazatszámláló központba, - hasonlóan ahhoz, mint amikor annak idején a lottószelvényeket bevitték az országos lottófeldolgozó központba, - és ott kellene felnyitni az urnákat, és ott kellene ellenõrizni, feldolgozni a szavazatokat.
Ugyanis, amíg kis lélekszámú vidéki településeken, vagy kisebb pesti körzetekben, eldugott szobácskákban történik a szavazatok feldolgozása, addig ott bármi megtörténhet.
Hogy mást ne mondjak, egy szavazatot bármikor érvénytelenné lehet tenni azzal az egyszerû mozdulattal, hogy egy másik helyre is behúzza az X-et valaki a lapon a számlálóbizottságból, - aki esetleg a szavazólapon látottal ellentétes politikai szimpátiával bír, - és máris érvénytelen a szavazat.

Rengeteg apró részlet nincs még kidolgozva ebben a témában, számos visszaélésre lehetõséget adó mozzanat, lépés van itt, amelyeket ha szisztematikusan, szépen egymás után kidolgoznának, illetve kiiktatnának a rendszerbõl, sokkal megnyugtatóbb lenne az egész szavazás.

Hogy mást nem mondjak, például a kopogtatócédulák rendszerét én a legnagyobb õrültségnek, és a legtöbb visszaélésre alkalmas dolognak tartom.
Hiszen, a szavazás elõtt néhány héttel, te a kopogtatócédulán az összes adatoddal együtt, névvel, címmel, konkrétan leírod, hogy név szerint melyik politikai erõ, melyik párt melyik képviselõjét támogatod.
Azt a gyerekes ellenérvet pedig meg sem hallom, hogy "tetszik tudni, a kopogtatócédulákat megsemmisítjük, és az azokon látható adatokkal nem élünk vissza, azok titkosak maradnak".
Hát persze. Az nálunk pont úgy szokott történni...(Ahogy azt Móricka elképzeli...)

A szavazatok újraszámlálásának hídlezárással, meg egyéb, kétséges módszerekkel való követelésével egyébként én sem értek egyet.
Nem is lett meg az eredménye, nem vezetett sehová, ahogy láttuk...
-csengõzoli-- 2012 nov. 10. - 11:11:09
(45/73)
Elég furcsának tartom,hogy nem tudod mit mondott Hugh Grant, kb 1 hónapig mindenhol errõl volt szó,de belinkelem.
http://comment.blog.hu/2012/06/28/hugh_grant_is_felti_a_magyar_mediat
Nem azért "varrom a baloldal nyakába" ,mert negatív, nem.
Azért kötöm velük össze,mert kicsit fura,hogy mindegyik külföldi sztár pont úgy nyilatkozik, ahogy a baloldali sajtó.
Neked ez nem fura?
Mikor a médiatörvényt kritizálják,megjelenik Hugh Grant és elkezdi félteni a magyar médiát.
Mikor a nácizás van napirenden és épp védekezünk egy nyilvánvalóan elfogult osztrák "dokufilm" ellen, akkor jön 50cent és az akasztott négerei.
Szerintem mindkét embernek szájába adják a mondanivalót, mert kötve hiszem,hogy Hugh Grant reggelente a Népszabadsággal kezdi a napot.
szonya1 2012 nov. 10. - 10:42:56
(44/73)
Túlzásnak tartom ilyen egyoldalúan beállítani a dolgot 50 cent meg a hozzá hasonlóan tájékozott hülyék véleménye alapján.
Bevallom, fogalmam sincs, mit mondott rólunk Grant, (nem is nagyon érdekel). Azért feltételezem, hogy ha nagyon keresnénk, pozitív véleményeket is találnánk. De azzal nagyon nem értek egyet, ha az összes negatív elõjelû külföldi megnyilvánulást en bloc a magyar baloldal nyakába akarjátok varrni. Nálunk is megjelennek mindenféle pozitív és negatív vélemények is mondjuk Amerikáról, de az amerikaiak biztos nem mondják, hogy pl. a jobboldaliaknak csak negatív, a baloldaliaknak meg csak pozitív véleményük lehet (vagy fordítva, mit tudom én), pláne nem jutna eszükbe a saját baloldalukat vádolni, ha külföldön megjelenik róluk valami negatívum.
-csengõzoli-- 2012 nov. 10. - 10:12:48
(43/73)
Igen, igazad van,hogy ez a cikk közvetlenül nem köthetõ hozzájuk elvileg,de neked nem furcsa,hogy a nemzetközi sztárok csak 2010 óta érdeklõdnek ilyen élénken Magyarország után és érdekes módon senki sem a a fõváros szépsége miatt említi meg kis hazánkat,hanem mindig valamilyen politikai színezete van a dolognak.
Mindig az derül ki,hogy rasszisták vagyunk.
Mert a negro cukorkán akasztott négerek vannak ugye...
Hugh Granttel indult,akinek valószínûleg annyi fogalma van rólunk,amennyit a nyilatkozatai elõtt a szájába adnak.
Aztán az osztrák állami adón lemegy rólunk egy "dokumentumfilm" (haha), hogy uram Isten itt mindenki rasszista:
http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=592465&referer_id=toplist#null
Aztán ez az 50cent ügy.
Lehet én látok rémeket,de nekem ezek nagyon is összefüggenek.
szonya1 2012 nov. 10. - 09:57:28
(42/73)
Számomra ebbõl a cikkbõl nem derül ki, hogy mi köze ehhez a baloldalnak.
Fõnix császárnõ 2012 nov. 10. - 09:45:12
(41/73)
Pontosan, de remélem hogy észnél lesznek a választók s nem fogják a hazaáruló gennyláda embereket (minket is) koldusbotra juttató sikkasztó mocskos alávaló féreg kommunistákat újra hatalomra juttatni.
De látod, még akad nagyon sok hülye híve a kommunistáknak akiknek hiába magyarázunk.
-csengõzoli-- 2012 nov. 10. - 09:34:23
(40/73)
Itt egy másik link,ezt nem fogja kimoderálni a rendszer:
http://hvg.hu/panorama/20120828_50_Cent_kiakadt_a_Negro_cukorkan
-csengõzoli-- 2012 nov. 10. - 09:32:52
(39/73)
http://starity.hu/magazin/31077-50-cent-felhaborodott-a-negro-cukorkan/
Nem tudom errõl hallottál-e, bevallom hozzám most jutott el.
"rengeteg felháborodott kommentelõ vádolta a „torok kéményseprõjét” rasszizmussal, ugyanis a néhányuk szerint a cukorka zacskóján egy fekete ember látható hurokkal a nyakán."

Benned nem fogalmazódik meg egyfajta félelem a baloldallal szemben?
Ezt tök komolyan kérdem.
Mikor annak idején a Fidesz nem fogadta el a választások eredményét és újraszámolást követelt, az is baromira idegesített egy idõ után, egyáltalán nem értettem vele egyet.
Most viszont azt veszem észre,hogy a magukat óriási demokratának, tisztességes politikusnak beállító baloldaliak minden eszközt felhasználnak,hogy lejárassák Magyarországot.
Miközben Orbánt hatalommániával vádolják "a cél szentesíti az eszközt" alapon össze -vissza hazudoznak külföldön Magyarországról csak azért,hogy 2 év múlva újra õk kerüljenek hatalomra.
Nem válogatnak és egyáltalán nem érdekli õket az ország, az itt élõ emberek presztizse, semmi sem számít,csak,hogy 2 év múlva leváltsák ezt a kormányt.
Nyilvánvalóan nem véletlen,hogy 50cent most rasszistázik, hogy Hugh Grant most kezd érdeklõdni kis hazánk iránt, hogy Kertészbõl most bújt elõ a gondolat,mely szerint genetikailag alattvalók vagyunk.
Ezek mind a külföldi -Magyarországot hírbõl sem ismerõ- emberek megvezetését szolgálják, akik ezentúl úgy emlékeznek majd,hogy: ja igen Hungary, ahol akasztott négerekkel reklámozzák a cukorkákat...
Az a baloldal, amelyik pár éve kikérte magának,ha a Fidesz az EU-nál "lejáratta Magyarországot", 2 éve minden eszközt bevet,hogy a sárba döngölje kis hazánkat, egyetlen okból, hogy Orbántól megszabaduljanak.
Ez valami olyan szintû erkölcstelenség, hatalomvágy,ami szó szerint félelmet kelt bennem, látva az összefonódásokat és tudva,hogy ezek az emberek nem hlyék, tökéletesen tisztában vannak az igazsággal, azaz,hogy nálunk a külföldhöz képest minimális a szélsõjobb szerepe.
Nálunk szerencsére nem vernek szét városokat a neonácik, mint pl a Németeknél és szerencsére nem lövöldöznek zsidókra, Magyarország egy békés sziget ezen a téren és ezt ez az értelmiségi kör pontosan tudja.
A Rabbit megverõ férfit gyorsított eljárásban ítéljük letöltendõ börtönre, Csatáryt a náci Kanadával szemben mi elfogjuk és felelõségre vonjuk és még sorolhatnám.
Ez a baloldali értelmiségi kör tudatosan hazudozik össze-vissza, miközben magát becsületesnek, demokratának tartja.
Ez a hatalomvágy, és hogy semmi sem drága nekik, elég félelmetes...
olahmiki1959 2012 nov. 09. - 22:33:41
(38/73)
Azért ha valaki színvonalról beszél, akkor talán nem kellene egy "sima" párttitkári funkciót - Orbán Gyõzõ, - összemosni, illetve egy szintre hozni egy hírhedt ÁVÓ-s verõemberi beosztással - Bauer Miklós.
Aki a két funkció között egyenlõségjelet tesz, az saját magát teszi nevetségessé...
danton-b 2012 nov. 09. - 21:23:25
(37/73)
Gratulálok,de akkor miért nem a Cartoon networkot nézed kizárólag ,akkor ott nem vennél be ilyen átlátszó hazugságokat ,minthogy a reptérpénz eltünt,és fõleg nem terjesztenéd ,amivel röhejessé tetted magad hiszen pillanatok alatt meg lehet kontrázni.Én is tudnék nagyot mondani ,bár elég nehéz olyat kitalálni ,ami felülmúlja a valóságot,és amit nem csinált már meg a fideszes tolvaj banda:)
danton-b 2012 nov. 09. - 21:19:46
(36/73)
sajnos ismét nyomod az ismert jobbos klisséket ,mellésóderolsz,mert nem tudtad alátámasztani hogy aki öregségre hivatkozott az egyik oldal bûnöseinél az bezzeg amásik oldalnál habzó szájjal követelte afelelõsségre vonást.Tamás Gáspár ,aki említesz anáciknál is fentartja ugyanazt avéleményét ,amit akomcsi öregekre mondott.Úgyhogy ez nem jött be.
és akkor most leírhatnám Orbán papa életrajzát ha ugyanolyan szinvonaltalan lennék mint te a Bauer Miklósozásoddal ,de egyrészt én veled ellentétben nem untatom a nyájas olvasolkat ,másrészt nem is értek vele egyet hogy a gyerek miatt emlegessük valakinek az apját ,az csak nálatok szokás.
olahmiki1959 2012 nov. 09. - 18:47:37
(35/73)
"Hol van például a repülõtérért kapott 500 milliárd forint, ami másnapra úgy tûnt el a költségvetésbõl, nyomtalanul, mint amikor a sivatag szomjas homokjára kiöntjük a vizet. "
Ez egyszerûen hazugság, nyilván az Echo tv-bõl szedted ezt a rágalmat. Pontosan meg fogja neked mondani pl Katona Tamás hogy ott van a bevételi oldalon a költségvetésben. Az igaz hogy a pénzt sajnos nem olahmikinek adták ,mert akkor jó helyen lenne:)"

Nem, ezt nem az Echo tv-bõl vettem, hanem a Cartoon Network-ön láttam.
A Kengyelfutó gyalogkakukk tépett ezerrel a sivatagban, a vállán egyensúlyozott egy mûanyag víztartályt a kis hülye, de megbotlott, és olyat esett, mint a mongol hrivnya árfolyama a múltkor.
A tartály meg repült, repült, aztán nekicsapódott egy sziklának, és olyat csattant, mint Szegedi Csanádnak az álla a padlón, amikor kiderült, hogy zsidó.
A tartály darabokra tört, és a benne lévõ víz egy pillanat alatt beivódott a sivatag homokjába, és el is tûnt.
Ez volt a "Hogyan tüntessük el a repülõtérért kapott ötszáz milliárdot egy pillanat alatt" fedõnevû akció.

Az, hogy Katona Tamás mit fog nekem megmondani, az azért necces egy kissé, mert meg szoktam válogatni, hogy kivel állok szóba...

A pénznek nálam valóban jó helye lenne.
Meg tudnám venni az összes olyan régi könyvet, ami még hiányzik a gyûjteményembõl.
Sõt, ennél jobbat mondok.
Ennyi pénzbõl elintézném, - megfelelõ helyekre odacsúsztatott borítékokkal, - hogy én legyek a miniszterelnök, és egybõl, ujjpattintásra megszûnnének az ellentétek, az acsarkodások, jólét, béke, és nyugalom köszöntene az országra, ráadásul még jókat is röhögnénk, és fityiszt mutatnánk a világ összes problémájára.
Ide nekem azt az 500 milliárdot, gyerekek!
olahmiki1959 2012 nov. 09. - 18:10:16
(34/73)
Bizony, Tamás Gáspár Miklós írta közvetlenül a rendszerváltás utáni idõkben, ha jól emlékszem, az Élet és irodalom címû hetilapban, - amikor még friss volt az ÁVÓ és az ÁVH akkor még köztünk élõ bûnöseinek a felelõsségre vonása iránti igény, - hogy mit akarunk trottyos öregemberektõl, akik ha csináltak is valamit, az elmúlt évtizedekben biztosan volt elég idejük arra, hogy már régen megbánják a bûneiket, meg különben is, ezek a bûnök mára már régen elévültek...
Aha, elévültek...

Ez a mondat, és felfogás, - önmagában - még elfogadható is lenne, hiszen, valóban, 70, 80 éves, vagy még idõsebb embereknél gyakorlatilag értelmetlen bármilyen felelõsségre vonási kísérlet, a közhangulat inkább a védtelen, rozzant egészségû öregemberek mellé áll valószínûleg.

Viszont, - és pontosan ezért írtam, hogy a téma rendkívül kényes, - a náci háborús bûnösök esetében ezek a szempontok, soha még csak fel sem merülnek.
Nincs öregkorra hivatkozás, nincs évtizedek alatti megbánása a bûnöknek, nincsen rozzant egészségi állapot. Semmilyen szempont, ellenérv nem hangzik el, csak az, hogy ha valaki 60, 70 évvel ezelõtt emberek haláláért volt felelõs, akkor nem számít, hogy közben mennyi idõ telt el, akkor is minimum bíróság elé kell állítani az illetõt, és lehetõleg el kell érni, hogy élete hátralévõ részét börtönben töltse.
Az ötvenes évek verõlegényei, emberéletekért, vagy embereknek egy életre nyomorékká tételéért felelõs kihallgatótisztjei esetében, elévülésre, és minden más érvre hivatkozva tiltakoznak a felelõsségre vonás ellen.

Konkrétan, akkor még élt Bauer Miklós, aki az egyik legrettegettebb kihallgatótiszt volt az ötvenes években, legendásan szadista módszereirõl vált hírhedtté, vagy mondjuk Petõ László, akinek Bauerhez hasonlóan szintén volt egy mellékneve, amely kifejezte a kihallgatási módszerét.
És - sajnos, - tucatszámra lehet még említeni konkrét neveket, akik közül jó néhányan ismert, a mai közéletben jelentõs szerepet játszó emberek felmenõi, akik - érthetõ módon, - semmilyen formában nem szeretnék, ha az õ családjukat, közelebbi,és távolabbi rokonaikat is elérné a felelõsségre vonási hullám.
Egy dolog biztos.
Azt hiszem, ez a vonat is elment már, nagyon sokan azok közül, akik 20 évvel ezelõtt még bõven erejük teljében, magas nyugdíjjal, háborítatlanul éltek, és minimum, elõ lehetett volna venni õket, legalább egy kihallgatás erejéig, mára már meghaltak, az egy Biszku Bélán pedig nyilvánvalóan nem lehet számon kérni az ötvenes évek összes elkövetett bûneit, ez egyértelmû.