Téma: Holtodiglan

2/10
stupek2 2015 febr. 16. - 16:37:07 2/10
(117/237)
Rendkívûl trágár beszédû film, emiatt nem tetszett és a 30. percben kikapcsoltam. Szerintem teljesen felesleges volt ennyire káromkodni a filmben.
Nem tudom mirõl szól akármennyire is figyeltem a dátumokra!
Mozikritikus 2015 febr. 15. - 18:14:13
(116/237)
A pali akihez költözött a film végén és keféltek vajon a csajba élvezett???
1/10
Man2 2015 febr. 15. - 10:34:46 1/10
(115/237)
És miért idegesített fel?Mindenkinek tetszen a film,mert neked tetszik?Ez a film nekem is unalom volt.Majdnem elaludtam rajta.Egy csillag nálam.
velo 2015 febr. 15. - 02:50:53 Előzmény Quarker
(114/237)
*** SPOILER VÉGIG ***

Direkt taglalja, hogyan szerezte meg a vizeletet, és konkrétan van egy jelenet, ahol elrontja és kiüríti a wc tartályt, hogy a terhes nõ ne tudja lehúzni, akit elõtte szándékosan limonádéval itatott. Másik: terhességet nem a vérbõl állapították meg, mivel nem is volt terhes: a vizeletminta ahhoz kellett, hogy a kórházban leadott minta alapján legyen hivatalos nyoma a terhességnek.
Amúgy többnyire egyetértek a hozzászólókkal, volt sok logikai hiba, nyomozás gyakorlatilag 0, befejezés számomra gyenge, de mindent összevetve azért nem volt annyira rossz film. A fordulatok nagy része kiszámítható volt, mégis vártam a megvalósítás mikéntjére, meg arra, hogy mikor jön már a várva várt fordulat. Próbáltam a filmet úgy nézni, hogy élvezhetõ maradjon, és ez sikerült is, szóval nem csalódtam igazán, de számomra csak egyszer nézhetõ volt...
1/10
Prvic 2015 febr. 14. - 21:51:24 1/10
(113/237)
Két és fél óra borzalom, ellopott idõ. Senkinek sem ajánlom, egyszerûen dögunalom.
9/10
King Diamond 2015 febr. 14. - 21:27:40 9/10
(112/237)
Szokásomhoz híven elolvastam az eddigi hozzászólásokat, de újfent minek, csak felidegesített némelyik majom. Sajnos, ahogy most nézem, olyan túl sok filmjét nem láttam még David Finchernek (Hetedik, Játsz/ma, A Zodiákus), de ezek, és a jelenlegi is nagyon tetszettek. Nem olvastam a könyvet, de páran leírták, hogy mennyire hasonlít a film a könyvhöz. Elolvasni szerintem nem fogom, annak ellenére, hogy nagyon tetszett a film. A története elég állat, egy percig sem unalmas, hiába két és fél órás, a hangulata/atmoszférája pedig szintén remek. A feszültség szinte kézzel tapintható, a színészek nekem nagyon bejöttek. Ben Affleck, Rosamund Pike-nak a Jack Reacher mellett most viszonylag kis idõ alatt két elég jó filmjét is láttam, Neil Patrick Harris is jó volt a rövidke szerepében, de a többiek sem voltak rosszak. Tetszettek a fordulatok, bár mondjuk számomra sok meglepetés nem történt. A vége meg olyan lett, amilyen, rengetegen reklamálnak emiatt, szerintem így is pont jó volt (azt mondjuk nem tudom, hogy a könyv is így végzõdik-e, mert ezt ha jól emlékszem nem írták még le). A zenék tökéletesen aláfestették a sokszor feszült atmoszférát és a magyar szinkronnal sem volt problémám. Nem moziban megnézendõ, viszont mindenképp többszörnézõs film, de nem sûrûn megnézve, 1-2-3 évente elég elõvenni.
9/10
raczkia 2015 febr. 14. - 18:34:56
(111/237)
Egyet értek azokkal akik azt mondják, hogy keményebb befejezést vártak. Én is....
Spoiler
Nem értem a férjet, hogy maradhatott ezzel az elmeháborodottal csak a gyerek miatt, ha egyáltalán az az övé.A végére kellett volna egy kis küzdelem és a csaj kinyiffan, a csávó meg éli tovább az életét.Valami ilyesmit vártam.
Spoiler 10/6 pontot adok rá
8/10
corleone90 2015 febr. 13. - 12:30:05 8/10 Előzmény Atesz1987
(110/237)
a vége szerintem is nagyon gyenge lett.-SPOILER- lagymatag buzis/gagyi lett így hogy se nem hagyta el ,se nem ölte meg.az is nagy fa_zság hogy az fbi nem nyomozott tovább csak ugy random lezárta az ügyet.amugy a film többi része rendben volt elég feszült,izgalmas volt 10/8.
5/10
Atesz1987 2015 febr. 09. - 20:44:48 5/10
(109/237)
Jah, meg aki látott 2-3 részt valamelyik sorozatból, ami az ID extrán fut, az rögtön tudja, hogy egy nyomozás nem ilyen.
5/10
Atesz1987 2015 febr. 09. - 20:13:46 5/10
(108/237)
Gyenge, ostoba, befejezés nélküli történet.

Spoiler:
Amikor kicsúszott a csaj kezébõl az irányítás, akkor végre kezdett beindulni a film. A srác lemészárlása elég hatásos volt, bár nem volt túl meglepõ, hiszen a film lespoilerezi saját magát. Ettõl függetlenül megérte volna ezt a 2.5 órát, ha kap valami igazán kemény befejezést. De nem kap. Ez a langyosvíz, hiteltelen bugyuta befejezés max azokat elégíti ki, akik nagyon filozofikusnak érzik magukat. Ha például Nick megölte volna a végén Amyt, és megússza, az kellõen beteg, és nagy fordulat lett volna. Egy ördögi vigyor Nicktõl, és stáblista. Ez ütött volna. Az anyósomtól kicsaltak némi pénzt, egy teljesen egyértelmû történet, a minap Tolna megyébõl Zalaegerszegre kellett neki menni bíróságra, és még hol az ügy vége? A bátyám anyósának telekvitája van egy szomszédjával, 1.5 éve pereskednek, 1 méterrõl van szó. Higgyem el, hogy egy elrabolós, megerõszakolós, gyilkossággal végzõdõ történetet az FBI(!) ennyivel elintéz? Jah, meg hogy a kórházban nem fürdetik meg? Na neeee... Szerintem akiknek tetszik, azokat meglepte az a 2 darab jól kiszámítható, faék-egyszerûségû fordulat, ami a filmben volt. Most a Trónok harcát nézem orrba szájba (most kezdtem csak nézni), na annak egyetlen részében több beteg fordulat, és érdekes karakter van, mint ebben a filmben.
morcos74 2015 febr. 09. - 15:15:06
(107/237)
Miért gondolja mindenki, hogy ez a film a házasságról szól? Ez a film a képmutatásról szól. Pont.

SPOILER !!!!

Képmutatásról szól az emberi kapcsolatokban (Amy és Nick házassága vagy Nick és az ikertestvére, vagy Amy és a szülei kapcsolata), képmutatásról a médiában, képmutatásról az igazságszolgáltatásban.Az általatok logikai hibának elkönyvelt elnagyolt rendõrségi nyomozás is arról szól, hogy mennyivel egyszerûbb egy -ugyan hibáktól hemzsegõ- magyarázatot elfogadni és lezárni a nyomozást, annak érdekében, hogy a média leszálljon a rendõrségrõl, (ez abból is látszik, ahogyan leállítják a nyomozónõt, mielõtt feltehetné a meglehetõsen kínos kérdéseit) Az ügyvéd szintén rutinosan manipulál az ügyfele (és a sikerdíj) érdekében.( ehhez hasonlót már nagyon sok bírósági tárgyalással foglalkozó filmben láthattunk) Ebben a filmben mindenki manipulál mindenkit és számomra ez a film tanulsága. Ezt nem is lenne szabad feloldani egy happy end-del vagy Nick gyõzelmével. Bár az is meggondolandó, hogy Nick milyen alapon kerülhetne ki erkölcsileg gyõztesen, hiszen õ is csak egy akaratgyenge, hazug, lusta, senkiházi.
Szerintem így jó a vége, ahogy van. Itt nincsenek gyõztesek.
(Megjegyzem a kommentekbõl is egyértelmûen kiderül, hogy mennyire nem hajlandó gondolkodni egy átlagos nézõ vagy még a filmben egyértelmûen elhangzott dolgokat sem képes megjegyezni és összerakni. Az a legkényelmesebb, ha megmondják, hogy mi miért történik és azt is, hogy mit kell errõl gondolni. És szerintem ez nem jó, hiszen maga a mozi is a manipuláció egy eszköze.)
neroking21 2015 febr. 09. - 05:19:53 Előzmény Rahar
(106/237)
David Fincher nem csinál folytatást, fõleg nem ennek.
kybuck 2015 febr. 08. - 00:17:01
(105/237)
Á, nehogy azt hidd, hogy ez olyan komplikált. A már általam említett filmek a kilencvenes években részeben amiatt is mûködtek, ahogy a mûfaj abban az idõben, mert ott minden szálat elvarrtak, értsd bemutatták az indokokat, a hátteret is, és nem ám két órákban meg hosszabban, hanem legtöbbször "oldscool" 90-100 percben! Ezt felejtették el az amcsik egy évtized alatt és gyártják A-kategóriaként a kidolgozatlan, logikátlan, túlnyújtott sz*rjaikat. Nézz meg abból a korból néhány filmet: a Csendes terrort, a Dermesztõ szenvedélyeket, vagy a Bûvöletet, esetleg - hogy újabbat is mondjak - a 2013-as Nyomtalanul c., szerintem nagyon jó dán thrillert, rögtön látni fogod mire is gondolok.
8/10
Rahar 2015 febr. 07. - 23:37:55 8/10
(104/237)
***SPOLIER***
Azért jó lett volna úgy megcsinálni a filmet, hogy tényleg ne legyen gyanús az eltûnt feleség körülbelül az elsõ háromnegyed órában.
Valamint a befejezés számomra kifejezetten negatív, bár azért úgy maradt abba, hogy azért lehetne folytatni a történetet.
8/10
Rahar 2015 febr. 07. - 23:32:17 8/10 Előzmény kybuck
(103/237)
"Az igazán kár viszont a karakterek hátterének kidolgozatlansága, amit rendre elsumákolnak a filmesek: ki ez az ember és miért teszi azt, amit tesz? Mi az indoka, mi vezette a tettéhez végül? Ez itt is max sejthetõ vagy következtethetõ, de konkrétan megmagyarázva nincs, és ez mindig nagy baj, legalábbis számomra: nem érdekel mire "gondolhatott" a költõ, mondja meg mire gondol!"
Régebben nekem is voltak ilyen elvárásaim, elgondolásaim. Az a baj ezzel, hogy ha ezt végigvezetik ,bemutatják, akkor még 0,5-1 órával hosszabb lett volna, valamint nekem ötletem nincs, hogy hogyan lehetne az elõzményeket úgy tálalni, hogy érdekes, izgalmas, fordulatos legyen.
Egyébként volt a film elején utalás arra, hogy az írónõnek milyen volt a gyerekkora és hogy az alkotása végül is mit okozott az életében.
7/10
kevinspéci 2015 febr. 04. - 13:49:16 7/10
(102/237)
IMDB-értékelés 8,3, elég kemény... :)
Nem volt rossz, de a végére logikailag már teljesen kezdett szétesni. Egy hetest azért megér a mai felhozatalban. Történetvezetésben, fényképezésben, színészi játékban semmi extra; még a zene volt, ami inkább említésre méltó. Továbbá nem is tudom mi ez a mûfaj: thrillerkomédia vagy mi? Szórakoztató, de olyan mélység nélküli. Mintha a Csipet csapat egy epizódját nézném.
7/10
Findzs 2015 febr. 04. - 10:17:24 7/10
(101/237)
jó film volt de a már említett dolgok miatt nem ér 7-tõl többet
ninelivesgod 2015 febr. 03. - 15:28:13
(100/237)
SPOILERT tartalmaz

Én úgy kezdtem bele a filmbe, hogy nekem már besporilerezték, hogy az elején a férfit utálod, de aztán végül a nõ lesz a hunyó, szóval emiatt engem nem lepett meg a fordulat, valójában, azért néztem meg, mert érdekelt, hogy hogyan is lett megoldva. Nekem összességében tetszett a film, de én sem tudok elmenni amellett, hogy Amynek 100%, hogy le kellett volna buknia a már elõttem említett rengeteg dolog miatt. Szerintem is elég béna, hogy, amikor elõkerült és elõadta, hogy Desi rabolta el, akkor azt egybõl elfogadják, elhiszik és egyáltalán nem néznek utána a dolognak, rögtön lezárják a nyomozást. Plusz ugye Desi háza be volt kamerázva, oké, hogy nincs minden helységben kamera, de elég elképzelhetetlen, hogy Amy egyetlen percre sem látszana a felvételeken, amivel máris bizonyítható lenne, hogy semmiféle láncon tartás nem volt. Néhány helyen kissé zavaros a film, nekem pl. a gyerek téma, hogy ki akarta ki nem, meg, amikor Nick nekilökte Amyt a lépcsõnek az tényleg megtörtént vagy azt csak a nõ találta ki. A film hosszával nekem nem volt bajom, inkább a felépítése nem tetszett, szerintem érdemesebb lett volna az elejét kicsit rövidebbre venni, hogy hamarabb jelenjen meg Amy és a végét jobban kidolgozni, mert miután Amy visszamegy utána szerintem eléggé össze lett csapva és elég érthetetlen a vége.
9/10
Ze74 2015 febr. 03. - 12:25:43 9/10
(99/237)
Csak a vége ne lett volna elrontva
6/10
koos 2015 febr. 02. - 08:15:36 6/10
(98/237)
nagy várakozásokkal néztem meg a filemt. Tényleg jó volt, különösen a feleség játszott jól, azonban a vég számomra nem volt érthetõ

SPOILER
azok után, amit csinált az ex-szel, azok után a férj még vele marad, sõt elhiszi, hogy a gyerek tõle van, mikor elõtte elmondja, hogy az ex naponta megerõszakolta?? ez nem igen hihetõ. Másrészt, ha valaki így bánik el valakivel, azt a rendõrség még hónapikig kihallgatja és nem csinálnak úgy, mintha csak egy kis közlekedési kihágás lenne.