9/10
olahmiki1959 júl. 07. 22:58:21 9/10 Előzmény bricskamaxi
(9/9)
Én is olvastam mindkettőt, nagyon jó, élvezetes stílusban írta meg őket Móricz, és sajnos, majdnem biztos, hogy a mai, fiatal nemzedék nem olvassa ezeket a könyveket - valószínűleg nemcsak ezeket, de másokat sem nagyon.
bricskamaxi júl. 07. 21:34:58 Előzmény olahmiki1959
(8/9)
Gyerekkoromban, a 70-es években olvastam a Rózsa Sándor a lovát ugratja és Rózsa Sándor összevonja szemöldökét c. könyveket, hát én nagyon élveztem, úgy emlékszem. Manapság vajon olvassa-e néhány fiatal tizenéves?
9/10
olahmiki1959 jún. 15. 21:15:08 9/10 Előzmény antibond
(7/9)
Azt hiszem, sok igazság van abban, amit írsz, a mítikus, legendás alakok a valóságban nem mindig voltak olyan pozitív figurák, mint amilyeneknek száz évvel később beállították őket.
A történészek szerint Rózsa Sándor is egy elég nagy gazember volt, csak aztán a szájhagyomány egy legendás, népi hőst csinált belőle...
antibond jún. 15. 10:55:28
(6/9)
Igazán jó film, sok valósághű részlettel, ami alól csak az az egy kivétel, hogy Jesse James-ből, halála után valamiféle jótevő Robin Hood-ot fabrikáltak a mítoszokra éhező amerikai polgárok, s ezért hősünket sokkal kevésbé elvetemültnek láthattuk itt, mint a valóságban volt. Bárkit megölt, aki az útjában volt, vagy akár csak nem tartotta szimpatikusnak. Talán Stacy Keach játéka volt a legkiemelkedőbb, Pamela Reed pedig elcsavarta ősz fejemet is, rendesen...
9/10
olahmiki1959 jún. 15. 03:23:25 9/10 Előzmény blowup
(5/9)
Volt magyarországi bemutató, én valamikor a 80-es évek elején láttam, és úgy emlékszem, nagyon jó film volt!
Egyébként a moziban is "Jesse James balladája" címmel ment, nem tudom, mi a fenéért kellett neki ezt a hülye címet adni. (Nem érdekel, hogy tükörfordítás, annál rosszabb...!)
Az, hogy "Hosszútávú lovasok", eleve egy nagyon béna cím, ráadásul, szerintem nincs is ilyen magyar kifejezés...:)D
blowup 2010 jún. 05. - 12:18:03
(4/9)
Talán azért, mert volt Mo.-i mozibemutatója azon a címen.
Nem értem a PORT szerkesztõit, minek linkelgetik az imdb-t, ha nem nézik meg?Rögtön kiderülne volt-e magyar bemutató, esetleg magyar cím, amibõl már tovább lehetne keresni filmszakmai portálokon. Jaaa, hogy ez munka? Ne már...A tükörfordítás egyszerûbb :/

Mellesleg Arany Pálmára is jelölték, csak abban az évben Kurosawa Árnyéklovasa és a Mindhalálig zene nagyobbat ütött.
9/10
fredi60 2009 szept. 15. - 13:45:34 9/10
(3/9)
Már miért kellene? :o
Jelen film címe: Hosszútávú lovasok (The Long Riders)
kgabor45 2009 szept. 15. - 10:40:01
(2/9)
Miután a vetített filmben a "Jesse James balladája" hangzik el címként, illene erre a címre is reagálnia a Port.hu-nak.
9/10
potdom 2009 szept. 14. - 22:25:56 9/10
(1/9)
Jó kis vadnyugati történet volt(egy kis vadnyugati romantikával), a viszonylag már jól ismert Jesse James történetbõl. A Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford film is nagyjából ezt dolgozza fel, bár nem láttam. Érdekessége a filmnek, hogy a Younger és James testvéreket a Carradine és Keach testvérek alakították egész jól. Sõt még a Quaid testvérek is játszanak benne. Voltak benne jó kis jelenetek, pl. a kocsmai késes verekedés, vagy a minnesota-i bankrablás, azok kifejezetten tetszettek. Egyetlen hibaként tudnám felróni, hogy nem igazán vágtam, hogy ki kicsoda Jesse James-en kívül. Pedig mondták a neveiket, és próbáltam is megjegyezni, de nem ment. A történet ennek ellenére korrekt, remekül felépített volt, egy másodpercre sem unatkoztam rajta.