9/10
janicomp márc. 09. 10:59:53 9/10 Előzmény Kondor1911
(68/708)
Intim jelenetek a középkorban is voltak. nem kell álszentnek lenni
9/10
janicomp márc. 09. 10:55:19 9/10 Előzmény UTEuvb43
(67/708)
Mert az is volt
10/10
Tímárpéter márc. 09. 10:50:18 10/10
(66/708)
Rendkívül izgalmas történet (mint az a történelmi kor amiben játszódik), bámulatos látványvilág, kitűnő szereplők (akik közül kiemelkedik a Kádár L. Gellért-Rujder Vivienn páros), minden filmes elemében világszínvonal. Magasan több mint 10/10!.....(a liberálvinnyogóknak persze nem tetszik, mert magyar...hős, király, megnyert csaták....semmi gender, LMBTQ.....de hát vinnyogjanak csak) A magyar nézők millióinak tetszik és a nemzetközi fesztiválokon is nyerő lehet.
9/10
Kondor1911 márc. 09. 10:46:43 9/10
(65/708)
Pozitív
Látvány
Díszlet
A színészek többsége

Negatív
Párbeszédek többségének tartalma
A királyt jászó színész gyenge szerintem
Az intim jelenetek elviszik a hangsúlyt

Az utószinkron sajnos sokat ront rajta,ajánlom az eredeti változatot sokat javít rajta. Egyelőre 10/6 nekem is az első két rész alapján.
Yuliusz márc. 09. 10:42:40 Előzmény UTEuvb43
(64/708)
A Magyar Királyság erős bástyaként védi azt az Európát, aki akkor is és most is megvetette és elárulta?
Legenda.
A végvárak fenntartási költségeinek nagy része külföldről jött, ugyanis a végvárak többe kerültek, mint ami adóban a magyar királyságból összesen befolyt a kincstárba.
A magyar nemesség, ellentétben a nyugatival, nem adózott, a végvári katonák jelentős része pedig nem magyar volt, miközben a magyar politikusok és csoportok egy jelentős része újra és újra a törökök mellé állt a keresztény erőkkel szemben.
Természetesen, mindez nem homályosítja el Hunyadi, Dobó, Zrínyi és a többi magyar hős tetteit és emlékét.
6/10
Pimpedly márc. 09. 09:43:53 6/10
(63/708)
Ahogy már írták előttem is, az első rész "zsúfolt" és csapongó volt. A második részben már megtalálta a film a tempóját, sokkal élvezhetőbb lett. Az erotikus jelenetek ilyen mennyiségben tényleg feleslegesek. Nálam elérték az alkotók, hogy neki ugorjak Bán Mór könyveinek.
10/10
UTEuvb43 márc. 09. 09:23:26 10/10
(62/708)
A film egyik legnagyobb előnye, hogy sok az áthallás. Jó a témaválasztás, egy olyan korszak eseményeit dolgozza fel, amikor az akkor még európai nagyhatalomnak számító Magyar Királyság erős bástyaként védi azt az Európát, aki akkor is és most is megvetette és elárulta, hozzáteszem jogtalanul. A színész kiválasztása telitalálat, különösen, hogy egy fiatal, tehetséges erdélyi színészről van szó, aki azért is hiteles, mert a Hunyadiak is Erdélyből származtak. Sokan fognak minket támadni a sorozat elkészítéséért, hiszen sokan majd magukra ismernek. A jelen eseményei történelmi köntösbe bújtatva. Jól látszik a szerbek kétszínűsége, a románok jellemtelensége, a nyugat álságossága és külön érdekesség, hogy a szultán karaktere nem feltétlenül negatív, hanem egy erős, következetes sőt intelligens vezető benyomását kelti. 10/10-es értékelést adok.
JYJ.3 márc. 09. 09:01:34
(61/708)
Jelmezes olvasópróba. 2/10
4/10
nana99 márc. 09. 08:54:02 4/10
(60/708)
Az első rész 12-es, a második 16-os karikás. A 3. már 18-as lesz? Vagy hogy van ez? Nehogy vetíthető legyen kisebb gyerekeknek is, persze.
A látvány, a díszlet, a jelmezek egész jók. De sikerült elrontani a gyalázatos párbeszédekkel, valahogy a nyelvezet sem az igazi. Érdekes, mert a szinkronok mindig jók, pl. a már itt is emlegetett Trónok harcában is. Nos, ez eddig a tipikus magyar film, sajnos: mesterkélt, galuskás beszéd, indokolatlan, néhol primitív szexjelenetek. Gondolom, a Trónok harca volt a minta. Csak ahogy itt már korábban említette egy kommentelő: ott a párbeszédek/események tartalma jóval hangsúlyosabb volt, illetve jóval komplexebb volt a történet, máshogy hatott benne az erotikus jelenet is. Pl. a Szulejmán sorozatot sem szórták meg nyílt szexjelenetekkel, mégis mindenki tudta, hogy miről van szó, megmaradt az izgalma. A magyar filmművészet még mindig nem tud mit kezdeni az erotika kérdésével. Talán akkor nem kellene erőltetni.
7/10
LEMONYCascade40 márc. 09. 08:42:51 7/10
(59/708)
Az IGN Hungary YouTube csatornáját mindenkinek javaslom, ott elmondanak minden érvet és ellenérvet ezzel kapcsolatban.

Sokat fejlődött az atomsz*r Most vagy soha című ipari hulladékhoz képest.

Sok az erotika, ami egy idő után vagy valakinek kínos vagy nevetséges.

Luxemburgi köztudott hogy németül is beszélt. És hősünk túl sokat van háttérben, nem tud kibontakozni.

Összességében szerintem 6.5/10, de mivel ilyen nincs közelebb van a 7-eshez.
1/10
Roland75 márc. 09. 08:42:17 1/10
(58/708)
Mint " magyar történelmi sorozat" számomra értékelhetetlen.Olyan hatalmas színészi alakításokat és látványosságot sem véltem felfedezni. De a Magyar történelem iránt hátha felkelti az emberek érdeklődését a sok mell meg popsi nameg a leszboszi szál. Bevallom bennem csak annyi maradt meg ebből a két részből (pedig imádom a történelmet) hogy a színésznőink meztelenkedtek benne. Rájuk 10 pont szépek.
1/10
qwert22 márc. 09. 08:34:38 1/10 Előzmény bsand
(57/708)
Miért kellett egy ilyen botrányos sorozatot készíteni? Miért kell (jellemzően idősebb közönség) kedvét elvenni? Felháborító. A Bán Mór olvasók alig várták a sorozatot. Hát megkapták. Köszönjük szépen! :-( Igazából a legkultúráltabban is csak azt tudom mondani, hogy egy értéktelen sz@r lett. Szégyelljék magukat. Van egy tippem, inkább büszkék.
7/10
leho márc. 09. 08:10:05 7/10 Előzmény Vik
(56/708)
Jogos, talán úgy lehetne meghatározni a film műfaját, hogy történelmi, erotikus dráma. Lehet, hogy a készítők egyszerre akarták megoldani a hogyan csináljunk Európában is nézettségre számot tartó film, és a hogyan vonzzunk be tizenéveseket történelmi filmre problémáját.
5/10
pernye71 márc. 09. 08:08:22 5/10
(55/708)
1. Az első két rész inkább csalódás, de várjuk ki a végét. Mondjuk a Tündérkertnek már az eleje is jó volt.
2. Én nem értem, hogy a nagyságos filmes urak, miért nem hallják meg a prosztó közönség szavát, akik évek óta rendszeresen szóvá teszik a magyar filmek egyik igen gyakori hibáját, nevezetesen a színészek érthetetlen, idegesítő motyogását.
3. Gyakorlatilag egyetlen történelmi film sem tud és akar hiteles lenni, mert senki sem tudja pontosan, hogy mi is történt akkoriban. Nagyon sok minden csak feltételezés. Ez tehát nem dokumentumfilm, hanem egy regény alapján készült fikció, így kell nézni.
4. A kevesebb néha több, értem ezt az erotikus jelenetekre.
8/10
napraforgó márc. 09. 07:58:36 8/10
(54/708)
Amikor a Szulejmán török sorozatot néztük, sokan fdelháborodtunk, hogy a törökök a magyar II. Lakos királyt egy 40-es élvhajhász uralkodónak mutatták be, holott a király 20 éves volt mindössze, amikor 1526-ban meghalt a mohácsi csatában.

Ez a Hunyadi sorozat pedig figyelmen kívül hagyja, hogy Hunyadi János Zsigmond király udvarában nevelkedett apródként.
Itt meg csak a Galambóci csatában került a király szeme elé, mikor látványosan kimenti a térdig érő vízből. (Vajon miért kellett a talpig nehéz páncélban lévő királlyal ahhoz a kis dereglyéig beúszni, mikor a part karnyújtásnyira volt?)
Hol volt Hunyadi Jankó kb. 7 éves korától kb. 20 éves koráig, a galambóci csatáig?
Sajnos a galambóci csata sem egészen úgy zajlott, ahogy itt a filmben ábrázolták....

Kicsit furának tartom, hogy a felnőtt, szemre meglett férfi Hunyadit miért hívja mindig "kölyöknek" a király, meg az ősz hajú Simon lovag?
Ránéztem Kádár L. Gellért adatlapjára és meglepetten láttam, hogy még 30 éves sincs. Én bizony 35 és 40 közé saccoltam a markáns arcvonásai, ráncai és a szakálla alapján.
Hunyadi János valamennyi korabeli ábrázolása szerint Hunyadi egyébként csak bajuszt viselt, szakállat nem...

Amúgy miért félmeztelenül vadászgat Hunyadi az erőben? Úgy néz ki, mint Winnetou egy német filmben. (talán hogy a női cicik mellett láthassunk duzzadó férfiizmokat is?)

A film egyébként látványos, fordulatos, élvezhető, csak hát nemigen ragaszkodik a történelmi hűséghez.
Suhi71 márc. 09. 07:45:47 Előzmény nick2005
(53/708)
Gálffi László ahogy megszólal, állandóan az Ötödik elem Zorg-jára gondolok, annak a szinkronjaként parádés volt :)
dimari márc. 09. 07:23:41
(52/708)
Botrányosan rossz !!! Különösen a TV2-n vetitett.1/10
filoszemitabélus márc. 09. 07:11:51 Előzmény bsand
(51/708)
Robika nem leszbi jelenetekben utazna, hanem inkább a fiúkat analizálná.
1/10
bsand márc. 09. 07:07:14 1/10 Előzmény filoszemitabélus
(50/708)
És az LMBTQ leszbi az mehet?
1/10
bsand márc. 09. 07:05:58 1/10
(49/708)
Felháborító, hogy ennyi pénzt elszórtak és volt egyszer 20 perc amikor nem volt csöcs!