10/10
JYJ.3 ápr. 06. 16:09:29 10/10
(119258/119258)
Az Arirang by BTS lett a leggyorsabb album egy csoporttól, amely elérte az 1 milliárd lejátszási élményt a Spotify-on.
10/10
JYJ.3 ápr. 06. 15:55:36 10/10
(119257/119258)
SWIM producer: Tyler Spry Billboard interjú

"RM szinte olyan, mint a legidősebb a csoportban. Tudják, mit akarnak. Fontos szerepet játszik abban, hogy a tagokat vezesse és lelkesebbé teszi őket valamiben. Nagyon jó energia volt.

Őszintén szólva, a BTS az egyik legjobb ember, akivel valaha találkoztam. Nem csak művészként, hanem személyként is. Nagy megtiszteltetés volt velük dolgozni."
10/10
JYJ.3 ápr. 04. 14:09:43 10/10
(119256/119258)
Jimin és Jungkook vendégként szerepeltek Chu Sung-hoon műsorában!
Az epizód április 2-án 11:30-kor (közép-európai idő szerint) került adásba, és YouTube-on lesz elérhető.
Chu Sung-hoon így mesélt a találkozásról:
„Végre találkoztunk 💜 Igazán különleges és csodálatos idő volt. Várjátok izgatottan!” 🔥
A mai műsor összefoglalója
Jimin és Jungkook Chu Sunghoon műsorában.
🐰: Nem gondoltam, hogy kamerák előtt fogunk találkozni.
👤: Úgy tűnik, fogytál.
🐰: Szerintem akkor vékonyabb voltam. Én sem vagyok biztos benne.
🐥: Örülök, hogy megismerhetlek.
👤: Ó, milyen hidegek a kezeid.
🐰: Egyébként nagyon menő a stílusod.
Jimin és Jungkook Chu Sunghoon műsorában vendégeskedtek, ahol egy laza, humoros szaunázós beszélgetésben vettek részt. Már az elején megjegyezték, hogy nem számítottak kamerás találkozásra, majd gyorsan oldódott a hangulat: szó esett a stílusról, a forgatás vibe-járól és arról is, hogy bár kevés az idő, szeretnék jól érezni magukat.
A szaunás jelenetek tele voltak vicces pillanatokkal – zavarba ejtő öltözős helyzetekkel, nevetéssel, „férfias beszélgetésekkel”, tojástöréssel a fejen és azzal, hogy egyikük sem bírja túl sokáig a meleget. Többször ki-be jártak, végül inkább pihenéssel, sikhével és sörrel lazítottak.
Beszéltek a közelgő comebackről is:
🐥: Körülbelül két hónap van hátra a comebackig, szóval befejeztük a dalírást, most pedig a koreográfiát gyakoroljuk.
🐰: Mikor kerül fel ez YouTube-ra…
🎥: Április 2-án.
🐥: Ó, akkor még van idő. Tesó, a dalok jók, ugye?
👤: A dalaitok mindig jók. A rajongók világszerte várják. Mentek Tokióba világkörútra, igaz?
🐥🐰: Igen.
Los Angelesben körülbelül 100 dalt írtak két hónap alatt, ezekből 14 került kiválasztásra. A diétáról is szó esett – sok fehérje, kevés szénhidrát és zsír.
A műsor egyik legfurcsább, mégis vicces része az volt, amikor a műsorvezető azt mondta, hogy azzal akar közelebb kerülni hozzájuk, hogy kitisztítja a fülüket – amit végül meg is csinált, hatalmas nevetések közepette.
👤: YouTube-on akartam találkozni veletek, csak beszélgetni és szaunázni. De van valami, amit szeretnék csinálni valakivel, akit nagyon kedvelek.
🐥: Mi az?
👤: Nem-nem. Nem az. Ez túl furcsa! Ha valakit nagyon szeretek, tényleg meg akarom csinálni. Megtisztítani a fülét. Miért nevettek?
🐥: Szerintem egy puszi jobb lenne. Semmit nem tudok megjósolni.
👤: Ez a YouTube lényege.
🐰: Miért pont ez?
👤: Közelebb akarok kerülni hozzátok, de gyerekkorunkban ezt a szüleink csinálták. Olyan jó a hangulat.
🐰: Igen, jól hangzik!
🐥: Feküdjek az öledbe?
👤: Igen! Az izmos combjaimra. Képzeld el, hogy az apád vagyok. Régen ő is csinálta, igaz? Gyere ide.
Később komolyabb témák is előkerültek: a csapatmunka titka számukra a kommunikáció, az őszinte beszélgetések és az, hogy elfogadják egymás különbözőségét. Már annyira ismerik egymást, hogy még a hangulatukat is érzik egymás légzéséből.
🎥: Nemrég még dicsekedtél ezzel a fotóval.
👤: J-Hope írt nekem.
🐰: Ó, igaz, küldtünk képet.
🐥: Amikor próbáltunk. Mert épp rólad beszéltünk.
🐰 Mit gondolsz rólunk?
👤: Mindannyiótoknak nagyon különböző a személyisége. Én mindig egyéni sportokat űztem. Olyan verseny ez, ahol egyedül nyersz vagy veszítesz. A verseny világában nőttem fel, ezért nem igazán értem a csapatmunkát. De tisztán látom, mennyire elképesztő a csapatszellemetek. Tudni akarom a titkot!
🐥: A legfontosabb, hogy lehet veszekedni, de a lényeg a kommunikáció. Még egy vita után is összegyűlünk és megbeszéljük, miért történt. Már gyakornok korunk óta. Ha ketten összevesznek, még aznap leülünk és mindent átbeszélünk.
🐰: Fontos figyelni egymásra, de inkább megérteni próbáltuk egymást.
🐥: Elfogadni, hogy különböző emberek vagyunk. De csapatban lenni tényleg nagyszerű.
👤: Ha nehéz is, a viselkedésből látod, hogy a másiknak is nehéz. Ha sokáig együtt élsz, érzed.
🐥: Igen. Már a légzéséből is tudjuk, mire gondol a másik.
Az albumuk címe „ARIRANG”, amely a hiányzásról és a szeretetről szól – arról, hogy mennyire hiányoznak egymásnak a rajongókkal. Céljuk, hogy továbbra is jó és aktuális zenét készítsenek, és hogy a zenéjük erőt és nyugalmat adjon.
🐥: Az albumunk címe „ARIRANG”.
👤: Ez váratlan. Mi a jelentése?
🐰: Az „Ari” azt jelenti, „hiányozni” vagy „szeretni valakit”, a „rang” pedig „te”. Vagyis az, akit szeretünk és aki hiányzik. Mi és a rajongók is nagyon hiányzunk egymásnak. Az ARMY még mindig nagyon fontos nekünk.
🐥: Amikor a zenén dolgoztunk, azon gondolkodtunk, mi a BTS gyökere. Mind a heten koreaiak vagyunk. Az „Arirang” szó tökéletes volt. És ahogy Jungkook mondta… ebben a gyors világban a zenénk erőt adhat. Szívből fogunk énekelni, hogy egy kis nyugalmat adjunk. Köszönjük!
A forgatás végül kötetlen hangulatban zárult, evéssel, beszélgetéssel és azzal az érzéssel, hogy egy igazán különleges, őszinte és vicces együtt töltött időn vannak túl.
https://youtu.be/blxtdZKpq_U?is=ERQisk3FwipljEzp
#Jimin
10/10
JYJ.3 márc. 31. 19:58:25 10/10
(119255/119258)
260331 BTS JIN kemény munkája meghozta gyümölcsét... Visszatér a 'Run BTS'
A BTS jellegzetes belső tartalma, a Run BTS három év után tér vissza.
A BTS közzétett egy teaser videót a Run BTS 2.0-ról a csapat hivatalos YouTube csatornáján. Ez a csoport teljes tagú visszatérését jelenti a műsorba, körülbelül 3 évvel a 2023-ban megjelent különleges epizód után. A teaser szerint a tagok tartanak egy tartalmi megbeszélést a Run BTS 2.0 hivatalos megjelenése előtt.
A Run BTS a BTS képviseletes belső varieté műsora, amely körülbelül 10 éve működik az első megjelenése óta, 2015 óta. Különböző játékokon és küldetéseken keresztül a műsor kiemelte a tagok vidám és élénk bájját, és az ARMY világszerte is szerette őt.
A 2024–2025-ös katonai szünet alatt az izgalom folytatódott a spin-off tartalommal, a Run Seokjin-nel. BTS JIN maga tervezte meg a szóló varieté műsort azzal a őszinte hozzáállással, hogy "bármit megtehet", hogy viszonozza a rajongók szeretetét, és életben tartsa a sorozatot.
Eközben az amerikai zenei média, a Billboard 30-án és 31-én megjelent előzetes cikk szerint a BTS új albuma, az ARIRANG, amely 20-án jelent meg, április 4-én az első helyen végzett a Hot 100 listán, miután elérte a Billboard 200-on elért helyezését. Az új, azonos nevű világturné, amely az album volt, teljes egészében telt házas, mind a 46 koncertet tartalmazza, beleértve a goyangi, valamint észak-amerikai és európai koncerteket is. #JIN #방탄소년단진
@BTS_twt
10/10
JYJ.3 márc. 30. 19:00:03 10/10
(119254/119258)

2026-os Kulturális Minisztérium Hallyu státuszfelmérése A legbefolyásosabb Hallyu sztár vagy híres koreai személyiségek:

Összátlag
#1 BTS
#3 Jungkook (holtverseny)

Amerikák
#1 BTS
#2 Jungkook

Európa
#1 BTS
#4 Jungkook

Közel-Kelet
#1 BTS
#3 Jungkook

Afrika
#1 BTS
#3 Jungkook

Ázsiai-csendes-óceáni régió
#2 BTS (#1 zenészek/énekesek)
10/10
JYJ.3 márc. 29. 19:03:58 10/10
(119253/119258)
Aktuális lehet a BTS dokumentumfilm rendezőjének interjúja, amit a Teen Vogue-nak adott.
(Kicsit hosszú, de nagyon érdekes, sok részletre rávilágít és választ ad.) 💜
Alább Bao Nguyen a Teen Vogue-nak beszél arról, hogyan rendezte a dokumentumfilmet, mennyi hozzáférést kapott a BTS-hez, és melyik idézet maradt meg benne a tagoktól hónapokkal a forgatás után is.
Teen Vogue: Mikor csatlakoztál először a projekthez?
Bao Nguyen: Nos, ez egy hosszabb történet, de nem leszek túl részletes. 2021-ben, a SoFi turnéjuk vége felé kerestem meg a kiadót. Amikor ott voltam a koncerten, sok szempontból egészen epikus élmény volt. Számomra a BTS olyan volt, mint Odüsszeusz, aki háborúba indul, az ARMY pedig olyan, mint Pénelopé, aki várja, hogy hősei visszatérjenek. Ezzel a gondolattal kerestem meg akkor a kiadót, de ők éppen a katonai szolgálat időszakában voltak, mindenki külön életet élt. Aztán 2025 nyarán visszajöttek hozzám azzal, hogy a csapat visszatért, éppen albumot rögzítenek, és megkérdezték, érdekelne-e egy film készítése erről. Így kezdődött.
TV: Beszéltél arról, hogy elmentél a koncertre. Mi fogott meg először a BTS történetében, ami miatt úgy gondoltad, te vagy a megfelelő ember ennek elmesélésére?
BN: Néha egyáltalán nem gondolom, hogy én lennék a megfelelő ember. Inkább úgy érzem, hogy ennek a filmnek ezt a verzióját én tudom elmesélni. A BTS: The Return esetében azon gondolkodtam, mennyire epikus ez a történet, és hogyan lehet úgy keretezni, hogy ne csak egy új album elkészítéséről szóljon, hanem ezekről a szinte mitikus, ikonikus figurákról, akik visszatérnek önmagukhoz, visszatérnek a világhoz, visszatérnek az alkotáshoz, és valami igazán személyeset hoznak létre. Ez volt az én nézőpontom. Szerintem mindenkinek joga van elmesélni a BTS történetét, és számomra semmi sem végleges. Azt szeretném, hogy mások is elmesélhessék a saját verziójukat. Ennél a projektnél úgy éreztem, azért vagyok a megfelelő ember, mert volt egy konkrét nézőpontom.
TV: Milyen volt a felkészülési folyamat? Néztél más BTS dokumentumfilmeket, vlogokat?
BN: Igen. Számomra fontos a felfedezés érzése egy projekt során, mert szeretném ugyanazt az utat bejárni, mint a nézők, hogy amikor ők nézik, az természetesnek hasson. Ugyanakkor mindig felkészülten érkezem. Szinte mindent megnéztem. Rengeteg tartalom van a BTS-ről, nem tudtam mindent, de a legtöbb filmet megnéztem, hogy megértsem, kik ők, mind csoportként, mind egyénileg. De amikor elkezdtem a forgatást, azt akartam, hogy maga a pillanat formálja a filmet, mert ez egy annyira különleges időszak a BTS életében, hogy nem akartam, hogy bármi ezt elhomályosítsa. Friss szemlélettel akartam érkezni.
TV: Milyen hozzáférést kaptál a tagokhoz?
BN: Ami a hozzáférést illeti, a BTS a világ egyik legláthatóbb és legnagyobb zenekara, ha nem a legnagyobb, így tudtam, hogy nem fogok a nap 24 órájában velük lenni. Ez adta az ötletet, hogy hogyan tudok valódi közelséget teremteni, és az ő nézőpontjukat a lehető legjobban bevinni a filmbe. Ekkor jutott eszembe, hogy adjunk nekik régi típusú kamerákat. Számomra ez a felvétel olyan érzést kelt, mintha egy rokon, például egy nagybácsi vagy az édesapád venne fel otthon, mint egy családi videó. Szeretem ennek a textúráját. Adtunk nekik egy kis oktatást is a használatáról. Nyilván ők a telefonjukat használják folyamatosan, így volt egy tanulási folyamat, de tudtam, hogy amikor belejönnek, olyan intim felvételeket fognak készíteni, amiket a saját kameráinkkal soha nem tudnánk megörökíteni.
De alapvetően a kiadó nagyon támogató volt, és művészként megértették, mit jelent együtt dolgozni egy másik alkotóval, és segítettek abban, hogy ez az intim film megszülethessen.
TV: Volt olyan tag, aki különösen sokat használta ezeket a kamerákat, aki a legtöbb felvételt készítette?
BN: Vicces volt. Az elején mindenki lelkes volt, de ahogy mondtam, volt egy tanulási folyamat ezekkel a kamerákkal. Így idővel csökkent a használatuk. Eleinte sokat forgattak, aztán emlékeztetnem kellett őket, hogy ez mennyit jelent a film szempontjából, és mennyire fontos ez a perspektíva a történethez.
TV: Több jelenet is játszódik a HYBE-nál ebben a dokumentumfilmben. Te vagy a csapatod bent voltatok ezeknél, vagy kamerát adtatok nekik, hogy távolról vegyék fel?
BN: A film Los Angelesben és Szöulban játszódik, és szerencsés voltam, hogy sok időt tölthettem Szöulban. Nagyszerű város. A helyszínen voltam végig, a tagokkal egy térben. Az intimitás megteremtése érdekében operatőrként is részt vettem a filmben, így bizonyos időszakokban nem volt sok ember a szobában, csak én, néhány stábtag és a BTS tagjai. Nagyon szerencsés voltam, hogy végig ott lehettem velük, és ezt semmiért nem cserélném el.
TV: Ezeknél a jeleneteknél miért volt fontos számodra, hogy narratív szempontból megmutasd a koreai és a globális közönségről szóló beszélgetéseiket, illetve azt, hogyan működik egy album marketingje?
BN: Számomra nagyon fontos maga a folyamat, például a kreatív folyamat, de akár a technikai folyamat is. És amikor te vagy a világ legnagyobb csapata, akkor ezeknek a különböző aspektusoknak mind számítanak, nemcsak egy dal művészi oldala, hanem az is, hogyan mutatod be azt a dalt a világnak. Szóval fontos volt számomra megérteni a működési mechanizmusokat, a mögöttes üzenetet és témát, és azt, hogyan jutottak el oda, hogy egy kicsit betekintést adjak abba, min gondolkodtak. Az egyik dolog, amit megtanultam a film készítése során, az az, hogy milyen nehéz az a korona, amit viselnek, hogy képesek csodálatos zenét alkotni, miközben egy egész országot képviselnek a világ felé. Ez nagyon egyedi egy olyan csapatnál, mint a BTS, és szerettem volna, hogy ezt a filmben is hangsúlyosan megmutassuk.
TV: A csoportnak több beszélgetése is van az album irányáról. Ezek talán nem konkrét viták, de komoly megbeszélések arról, hogy mit alkotnak. Hogyan tudtad ezt úgy filmezni, hogy ne tűnjön úgy, mintha valamilyen módon „elő kellene adniuk” magukat?
BN: A filmben látható, hogy komoly viták zajlanak bizonyos dalok irányáról és az album egészének irányáról. Számomra, mint filmkészítőnek, aki az intimitást próbálja megmutatni, ezt nem lehet erőltetni. Ki kell érdemelned a résztvevők bizalmát, és akkor ők természetesen beengednek ebbe a világba. Látható a sebezhetőségük és az a fajta intimitás ezekben a beszélgetésekben, amelyeken keresztül átengedtek minket ezen a határon. Szerintem ez azt is megmutatja, hogy bár egy csapat, mégis különálló egyének, saját véleménnyel és ízléssel. Fontosnak tartottam ezt bemutatni, mert sokan azt gondolhatják, hogy nem lehet különbséget tenni közöttük, pedig mindenki annyira más. Mindenkinek egyedi tehetsége és véleménye van, és ezt fontos volt megmutatni.
TV: Néha, amikor a BTS-ről írunk, figyelek arra, hogy minden tag egyenlő hangsúlyt kapjon. Te hogyan közelítetted meg ezt a dokumentumfilmben, hogy mindenkinek meglegyen a saját pillanata, miközben az egész történet íve is egyben maradjon?
BN: Igen. Tudom, mennyire fontos, hogy minden tagnak legyen tere… végső soron ők együtt alkotnak egy egészet, igaz? Fontos, hogy mindenkinek legyen megjelenése és hangja a filmben. Ezért, ha személyes jeleneteket készítettünk, arra törekedtünk, hogy minden egyes tag kapjon egy ilyen személyes pillanatot. Vannak, akik visszahúzódóbbak a kamera előtt, és nem akarnak annyit beszélni, ezt is tiszteletben akartam tartani, hogy mennyire szeretnének megnyílni a kamera felé. Ez egy folyamatos együttműködés volt a csapattal és a kiadóval, hogy mindenki annyira egyenlő módon kapjon hangot a filmben, amennyire szeretné.
TV: Mi volt a legnagyobb kihívás a film elkészítése során?
BN: Számomra a legnagyobb kihívás az volt, hogy ezt a kezdetben talán nehéznek érzett felelősséget átalakítsam, és felismerjem, hogy ez valójában egy kiváltság. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy elmesélhetem a BTS történetét és a visszatérésüket egy ilyen különleges pillanatban az életükben. És mivel sikerült ezt átalakítanom, szerintem ettől lett jobb a film is, mert én magam is sebezhető voltam a készítése során, és az élet sok szempontból visszatükröződött a művészetben. Amikor hallgattam őket, hogyan gondolkodnak erről az albumról, tudták, hogy mindenki nagyító alá fogja tenni, de azt is, hogy ezt csak együtt tudják végigcsinálni. Így a teljes stáb is érezte ezt a súlyt és felelősséget, de azt mondtam, ezt az energiát ugyanúgy át lehet fordítani, mint ahogy a BTS is teszi, hogy ezt együtt csináljuk, ez egy közös munka.
És a nap végén nagyon büszkék vagyunk arra, amit létrehoztunk, és csak reméljük, hogy a világ szeretni fogja, és megérti, milyen nehéz volt, ugyanakkor azt is, mennyire hálásak vagyunk, hogy elkészíthettük.
TV: Van olyan idézet vagy mondat, amit valamelyik tag mondott, és megmaradt benned a forgatás után is?
BN: Sok szempontból véletlen volt. Korábban említettem, hogy az Odüsszeia és a görög mitológia egyfajta keretet adott a filmnek, és éppen RM-mel ültünk az autóban Los Angelesben, amikor otthonról a stúdióba mentünk, és elkezdett beszélni a kairosról és a chronosról, ezekről a görög időfogalmakról. A chronos a mért, lineáris idő, míg a kairos inkább a pillanatokban megélt, nehezen mérhető idő, az élet múlékonysága. Ez nagyon korán történt a forgatás során, és azonnal összeállt bennem, hogy amit én kívülről gondoltam az ő útjukról, az nagyon hasonló ahhoz, ahogyan ők maguk látják. RM pedig nyilvánvalóan egy nagyon gondolkodó, bölcs ember. Amikor ezt mondta, tudtam, hogy lehetőségünk van egy igazán jó filmet készíteni.
TV: Engem nagyon érdekelt az öregedés témája, hogy hogyan változunk, és hogy a tagok mennyire tudatosan akarták megmutatni, hogy felnőttek. Miért volt fontos számodra, hogy ez a történeti ív benne legyen, hogy mindannyian változunk az idővel?
BN: Ha belegondolsz, a tagok az életük felét együtt töltötték, igaz? És ezen az evolúción keresztülmenni… el sem tudom képzelni, min mentek keresztül egymás mellett, testvérként, és a világ előtt. Tudtam, hogy a film erről a pillanatról szól, és sok ilyen témán gondolkodtak. Ez természetesen jött elő, például amikor Taehyung arról beszél, hogy körülötte minden változik, de vajon ő maga változott-e egyáltalán. Vagy amikor Yoongi arról beszél, hogy nem tudja, meddig fogja ezt csinálni, vajon idős koráig is. Ezek természetesen jöttek elő, miközben ezek a jelenetek zajlottak, például az autóban. Szerintem érdekes belegondolni, hogy a csapat öregszik, és ez számukra egyfajta 2.0. Most van idejük gondolkodni dolgokon, szemben azzal, amikor turnén vannak, vagy folyamatosan dolgoznak. Ez a pillanat, ez a visszatérés adott nekik teret arra, hogy lélegezzenek és reflektáljanak.
TV: Azok számára, akik nem ARMY-k, nem hallgattak BTS-t, de megnézik a dokumentumfilmet, szerinted mi a legfontosabb üzenet, amit magukkal vihetnek?
BN: Azok számára, akik nem ARMY-k, vagy csak kíváncsiak a filmre, azt remélem, hogy kapcsolódni tudnak ahhoz az érzéshez, amikor távol kerülsz attól, amit szeretsz, ami iránt szenvedélyed van, és mit jelent visszatérni önmagadhoz, visszatérni ahhoz, aki korábban voltál, vagy ahhoz, akivé most válsz. Szerintem emberként mindannyian tudunk kapcsolódni ahhoz az érzéshez, amikor egy új fejezet kezdődik az életünkben. Ez vajon azt jelenti, hogy újraértelmezzük a múltbeli önmagunkat, vagy egy teljesen újat hozunk létre? Ez volt az egyik olyan gondolat, ami nagyon megérintett a film készítése során, és ezek a témák a tagokkal való beszélgetésekben is előjöttek.
#teenvogue
10/10
JYJ.3 márc. 29. 10:38:18 10/10
(119252/119258)
https://www.es.hu/cikk/2026-03-27/csepelyi-adrienn/paralel-vilagok.html
► BTS: Arirang, Netflix

Ahogyan Hajdú B. István nem hitte, hogy egyszer majd tizenhárom fürdőruhás férfitól sírja el magát, úgy néhány hónappal ezelőtt én se, hogy hét koreai férfit fogok bámulni a Netflix koncertközvetítésén a legnagyobb gyönyörűséggel. De amióta a BTS, minden idők eddigi legsikeresebb K-pop-bandája bejelentette a sorkatonaság utáni visszatérését, lényegében kikerülhetetlenné vált az interneten a héttagú együttes. Itt szögezem le, mert a cikk szempontjából fontos információ: jómagam sosem voltam Army (azaz: BTS-rajongó, ez a valóban gigászi, globális bázis „beceneve”), így az alábbiakat a demarkációs vonalon üldögélve írom. Merthogy kitört a palotaforradalom.

A BTS világsikerével alapjaiban változtatta meg, ahogyan a K-popra és Dél-Koreára tekintünk manapság: a banda az ország legfőbb kulturális exportcikke lett, globálisan megnyitotta a hétköznapi zenehallgatók számára az addig zárt szubkultúrát, és úgy felkorbácsolta a 90-es években indult koreai hullámot (hallyu), hogy turisztikai, nyelvtanulási, de még párkapcsolati tekintetben is változásokat hozott.

A visszatérő BTS-nagykoncertet a Kvanghvamun téren felállított, időkapuszerű színpadon rendezték Szöulban, 260 ezer ember előtt. A Net­flix meglátta az imázsépítési lehetőséget a sztoriban, és élőben közvetítette az eseményt, ami komoly technológiai teljesítmény. A koncert legalább annyira szólt a BTS-ről, mint Dél-Koreáról és annak zeneiparáról: a közelik mellett pazar látképek a rajongóáradatról s a neonfényben villódzó Szöulról. Objektíve jó arányérzékkel. Csakhogy itt jön a képbe a feloldhatatlan érdekellentét.

A K-pop-kultúra egyik fontos vizuális eszköze az ún. fancam, azaz rajongói kamera: azok, akik több százezer forintért VIP-jegyet vásárolnak a kedvencük koncertjére, gyakran speciális optikával szerelik fel a telefonjukat, hogy a számukra legkedvesebb tagra (ezt hívjuk biasnak) közelítve megörökítsék annak minden mozdulatát. Számtalan videó kering a közösségi médiában, amely például ugyanazt a táncmozdulatot elemzi az egyes tagok egyéni stílusát, vagy ugyanannak a tagnak a fejlődését vizsgálva, lenyűgöző aprólékossággal. Innen indulva viszont édeskevés az, amit az Army a Netflix-közvetítésben kapott a tagokról. A paraszociális kapcsolatokra építő K-pop ugyanis az érzelmekre, a bevonódásra apellál, könnyeket, verejtéket és átszellemült mosolyokat akar látni, flörtölni az előadóval a fancamen megörökítve, ezerszer újrajátszva. Ez azonban a legkevésbé se érdekli azt a zenerajongót, aki úgy ült le a Netflix elé, hogy most már megnézem magamnak, mit tud ez a híres BTS.

A Dél-Koreában kötelező szolgálati idő letöltése kardinális kérdés az előadók életében: melyik tagnak mikor kell bevonulnia, a többiek addig mit csinálnak, és egyáltalán lehetséges-e visszatérniük ebben a fénysebességgel mozgó iparágban. A BTS visszatérésének pedig egyszerre kellett működnie a nemzetközi és a hazai zenei térben. Ráadásul azzal, hogy az együttes az Arirang címet adta a lemeznek (ez a népdal Dél-Korea nem hivatalos himnusza), és a tagok azt mondták, ezzel az albummal visszatérnek a zenei gyökereikhez (a koncert helyszíne is ezt sugallta), csak még nagyobb lett a zavar.

A nemzetközi Army nagy része ugyanis az ő időszámítása szerint „klasszikus” K-popot várt, tehát azt az időszakot, amelyben a BTS nemzetközileg befutott – és csak kisebbik hányada üdvözölte, hogy az együttes valójában a hip-hophoz tért vissza: ahhoz a zenei világhoz, amelyben a kezdetekkor mozgott, és ami a K-pop egyik alapja.

A „de hát ez nem elég koreai” vád mindkét oldalról elhangzott: aki kulturális exportcikként tekint a BTS-re és aki kívülállóként automatikusan valami „egzotikust” akar egy koreai együttestől, az egyaránt fel van háborodva. Egyik oldalon az előadókat gyakran infantilizáló/paternizáló rajongói elvárások, a másikon jó adag látens rasszizmus: mintha hét, harmincas, nemzetközileg jegyzett producer/dalszerző/előadó nem tudná eldönteni, pontosan mit akar mondani az identitásáról, művészi hitvallásáról, sorkatonaság utáni útkereséséről, lelkiállapotáról.

Pedig a koncerten van Arirangot éneklő kórus, egy sor hagyományos hangszer (a lemezen is), vetítés a Megvilágosodás kapujára, a fellépőruhák mindegyike míves dizájnerdarab helyi tervezőktől, személyre szabott történelmi utalásokkal – hát, a közvetítés ez utóbbinak nem feltétlenül szolgáltat igazságot, ebben egyet kell értenem az Armyval. A tagok főként anyanyelvükön szólnak, így a tökéletes és azonnali kiszolgáláshoz szokott rajongók háborognak a némi fáziskéséssel megjelenő angol felirat miatt (aminek a létezése, ugye, a kívülállók számára akár technikai bravúrnak is tűnhet). Hogy áthidalhatók-e ezek az ellentétek, afelől nem a Netflix-közvetítés fog dönteni, az ahhoz túl sokat markolt. Igaz, sokat is fogott: 77 országban a nézettségi lista elején áll a koncert, a koreai hullám pedig tovább dagad. A lemez egyébként (ha engem kérdeznek) remek. A koncert se volt rossz, visszanézhetik.
10/10
JYJ.3 márc. 21. 16:04:06 10/10
(119251/119258)
RM koncert utáni posztja a Weversen! 💜
FORDÍTÁS
Köszönjük mindenkinek, aki részt vett a Gwanghwamun koncerten.
Itt a BTS.
Négy hosszú év várakozás után a hét tag újra együtt állt előttetek egy különleges helyen, a Gwanghwamun téren.
Szeretnénk megköszönni mindenkinek a nagylelkű támogatást és figyelmességet, amely lehetővé tette, hogy a visszatérő színpadunk biztonságosan megvalósuljon.
Először is szeretnénk tisztelettel meghajolni a rendőrség, a tűzoltók, a kormány és a helyi önkormányzatok előtt, akik lehetővé tették, hogy a Gwanghwamun tér legyen a visszatérésünk helyszíne, és keményen dolgoztak azon, hogy a nagy tömeg ellenére is biztonságos, balesetmentes koncert jöhessen létre.
Őszinte bocsánatkérésünket és köszönetünket szeretnénk kifejezni azoknak a lakosoknak, akik türelemmel viselték a kellemetlenségeket, például a forgalomkorlátozást és a zajt, valamint a Gwanghwamun környékén dolgozó kereskedőknek és irodai dolgozóknak is.
Soha nem fogjuk természetesnek venni azt a melegszívű megértést, amellyel a fellépésünket támogattátok. Ezt hosszú ideig a szívünkben őrizzük.
És mindenekelőtt a mi drága ARMY-nk, akik a mindenünk és büszkeségünk vagytok!
Nagyon köszönjük, hogy ilyen sokáig hittetek bennünk és vártatok ránk.
Amint meghallottuk, hogy a tér megtelik a szurkolásotokkal, elöntött minket az érzés: „Végre visszatértetek.”
Mélyen meghatott bennünket az is, ahogyan figyelmesek voltatok egymással, és ilyen nagy tömeg ellenére is éretten, rendezetten élveztétek a koncertet. Ahogy mindig, most is ti vagytok a legnagyobb büszkeségünk.
Őszinte szeretetünket és hálánkat fejezzük ki a világ minden tájáról minket támogató ARMY-nak is, akik a képernyőn túl is ugyanazzal a szívvel voltak velünk.
Ez a Gwanghwamun színpad nem csak a hét BTS tagé volt.
Ez egy olyan színpad volt, amelyet a biztonságért dolgozók erőfeszítése, a lakosok megértése és az ARMY rendíthetetlen szeretete tett teljessé.
Nem fogjuk elfelejteni ezt a hatalmas szeretetet és támogatást, amit kaptunk, és a BTS jövőbeli útján még nagyobb hanggal és még jobb zenével fogunk visszatérni.
Reméljük, hogy a mai forró emlékek sokáig szép ajándékként maradnak meg a mindennapjaitokban.
Mi igazán, igazán boldogok voltunk.
Köszönjük.
2026. március 21.
BTS 💜
10/10
JYJ.3 márc. 21. 14:38:15 10/10
(119250/119258)
Először is, nagyon köszönjük a Netflixnek a hibamentesítést!!
Szóval jó megfigyelések a visszatéréshez.
1. Nyitás a Body2bodyval és női énekesekkel Hanbokban - elképesztő és hű a koreai kultúrához
2. A Hooligan őrülete és tele van energiával
3. Földönkívüliek és FYA világították be a színpadot!
4. Ahogyan mindenki mozgott RM-ben, és mégis gondoskodtak róla, hogy ő is része legyen a koreónak. Semmi sem éreztem rosszul magam. A sérülésével az utolsó pillanatban mindent beleadtak. RM még kézkoreókat is csinált!
5. Valamiért nem számítottam arra, hogy a Mic leesik ezen a színpadon... nem tudom miért.... és igen!!! Ott volt!!! Annyira izgatott lettem! ❤️💜
6. Aztán a 'Like Animals' című dalban (szerintem ez az), ahol mindannyian színpadra ültek - Hobi ül egy széken RM-mel szemben... biztos vagyok benne, hogy Hobi ötlete volt, hogy felüljünk RM-mel, így minden szinkronizálva marad. Ahh a maximalista ő.
7. Jimin bolondsága és az ugrásai, miután angolul beszélt, V szusszan egyet az RMs széken 😂, mindenki angolul próbál beszélni!! 💜 legid imádtam!
8. Mindenki észrevette a dögös rocksztárokat, akiket mindannyian néztek!! Nehéz volt csak egy tagra koncentrálni. Ezt még 7-szer meg kell néznem, hogy minden tagra koncentráljak 🤣😂 Le a kalappal az összes fodrász előtt! Mi a helyzet Jimin hosszú hajú, szikla kinézetével? 👀❤️ Hűha!
RM hajvágása tüskés festéssel... Francba!!!
Suga rövid hajjal - igazán dögös!! Jin, Jhope, V és JK buja fekete és gel up stílusokkal 👌🏻🤩
9. Those stylish clothes! What a damn good fushion of Korean culture, rock and pop!! Who designed those?! Hats off. What a work! 👏🏻👏🏻
Minden olyan tökéletes volt. Annyira egyértelmű volt, hogy minden perc részletet tanulmányoztunk és elpróbáltunk. Nem csoda, hogy az évszázad visszatérése volt! Üdv újra BTS ( 방탄소년단)!!! 💜💜💜💜💜💜
10/10
JYJ.3 márc. 19. 19:26:44 10/10
(119249/119258)

A tüntetés és történelem szöuli térén a BTS szurkolók nagy visszatérést üdvözlnek
Szöul (AFP) – Hónapokig tartó téli tüntetések alatt a dél-koreai demokrácia támogatására Lee Ji-young professzor szorongatta K-pop fénybotkáját – ami apró, de beszédes jele volt a K-pop megasztárok iránti szeretetének, a BTS-nek.

Kiadva: 2026.03.19. - 06:59

South Korean professor Lee Ji-young was among those who held BTS light sticks during pro-democracy protests
Dél-koreai professzor, Lee Ji-young is azok között volt, akik a demokráciapárti tüntetések során BTS világító botokat tartottak – © Jung Yeon-je / AFP
Most a világ legnagyobb fiúzenekara szombaton visszatérő koncertet tart, miután a hetetest majdnem négy évig szünetelt a katonai szolgálat befejezéséhez – miközben az ország traumatikus időszakon ment keresztül.

"Úgy érzem, visszatértek volna, hogy visszaszerezzék jogos helyüket" – mondta Sung Young-rok, 45 éves, BTS-rajongó és hagyományos koreai előadó, a szabadtéri koncert előtt, amely várhatóan 260 000 embert vonz Szöulba.

2024 végén, egy gazdag országban, ahol a demokráciát jól megalapozták, Yoon Suk Yeol akkori elnök megdöbbentette a világot azzal, hogy hadiállapotot próbált kihirdetni, csapatokat és helikoptereket küldve a parlamentbe.

A próbálkozása kudarcot vallott – Yoon most börtönben van –, de néhány feszült órán át minden nehéz volt.

És nap mint nap, éjjelről éjjelre, százezrek néztek a csípős hidegre, hogy tiltakozzanak lépése ellen.

The world's biggest boy band is set for a comeback concert after a nearly four-year hiatus for the septet to complete military service
A világ legnagyobb fiúzenekara visszatérő koncertre készül, miután a hetes tag közel négy éves szünet után katonai szolgálatot © teljesít Jung Yeon-je / AFP
A többi tüntetőhöz hasonlóan Lee – aki kutatta a BTS társadalmi hatását – ritkán engedi el a fényzó botját, ami azt jelzi, hogy a BTS hűséges rajongótáborának, az ARMY-nak része.

Az 55 éves felidézte, hogyan csillogtak a fényeik, miközben az emberek éjszaka meneteltek, dalokat énekelve, hogy fenntartsák a hangulatukat és felmelegedjenek a keserű hidegben.

"A tartás védelmet adott nekem. Emlékszem, úgy éreztem, ha valami veszélyes történik, (a többi ARMY tag) meglátná a világítóbotot, és segítene nekem," mondta.

"És amikor éjszaka bekapcsolod, egyszerűen gyönyörű. Sok szempontból olyan volt, mintha egy fény képvisel minket – valami szép és erős, egy fény, ami emlékeztet arra, hogy nem vagy egyedül."

Szimbolikus helyszín
A tüntetéseket a történelmi Gyeongbokgung palota körüli utcákon tartották Szöul belvárosában, és nem véletlen, hogy ez lesz a BTS koncertjének háttere.

Workers set up the stage for a comeback concert of K-pop boy group BTS in front of the Gyeongbokgung Palace in central Seoul
A munkások előkészítették a színpadot a K-pop fiúegyüttes, a BTS visszatérő koncertjéhez a szöul központi részén, a Gyeongbokgung palota © előtt / AFP
Dél-Korea legismertebb nevezetessége, amelyet 1395-ben építettek, évszázadok pusztítását és helyreállítását vészelte át.

Több száz éves történelem tanúja volt, a Joseon-dinasztia bukásától a japán gyarmati uralom brutális évtizedeiig.

Az utóbbi években tömeges tüntetések zajlottak.

A terület "olyan hely, amely nagyban nemzeti köztérként szolgált, ahol tömeges tüntetések zajlottak, és egy előadás megrendezése közvetlen kapcsolatot jelent a nemzeti tudatossággal" – mondta Keung Yoon Bae, a Georgia Institute of Technology koreai tanulmányok professzora az AFP-nek.

A BTS új albumának címe, amelyet pénteken jelent meg, hasonló stílusban van.

Nevét az "Arirang" című szeretett koreai népdalról kapta, amely a vágyakozásról és elszakadásról szól, és amelyet gyakran nem hivatalos nemzeti himnuszként írnak le háború, megosztottság és kitelepítés során.

Loukia Kyratzoglou, 48 éves, egy görög BTS-rajongó, azt mondta, hogy a koncepció rezonál neki.

"Évek óta tartó konfliktus és társadalmi-gazdasági változások több ezer görög vándorlásához vezettek, akik elhagyták hazájukat, hogy jobb jövőt keressenek családjuknak," mondta az AFP-nek.

"Hasonlóan ahhoz, hogy egy migráns szeretne újra találkozni szeretteivel és újra a hazája szent földjén járni, a BTS visszatér gyökereihez évek óta tartó különválás után," mondta.

"És az ARMY azért van itt, hogy visszafogadja őket."

- Társadalmi fájdalom -

Vitathatatlanul nehéz időszak volt a BTS tagjainak a körülbelül 18 hónapnyi katonai szolgálatuk alatt.

Négyen a nehezen megerősített interkoreai határ közelében szolgáltak, amely az 1953-as koreai háborús fegyverszünet óta több ezer családot választott szét, és ismert szögesdrótról, zord telekről és kimerítő kiképzésről.

Sung Young-rok, a fan of K-pop boy group BTS, poses in front of billboards promoting a comeback concert of K-pop boy group BTS.
Sung Young-rok, a BTS K-pop fiúegyüttes rajongója, pózol a hirdetőtáblák előtt, hogy népszerűsítse a BTS K-pop fiúcsoport visszatérő koncertjét. © Jung Yeon-je / AFP
Jimin tag egy önjáró tüzérségi járműben aludt.

A BTS általában kerülte a politikát – beleértve a Yoon-ellenes tüntetéseket is –, de nem riadtak vissza a társadalmi kérdésektől.

Nyíltan beszéltek a mentális egészségről és a rasszizmusról, amit maguk is tapasztaltak, és 2019-ben 1 millió dollárt adományoztak a Black Lives Matter szervezetnek, ami arra ösztönözte a rajongókat, hogy megegyezzenek az összeggel.

Dalszövegeik a hírnév, magány és depresszió témáival együtt foglalkoztak az önbizalomhiány témáival.

A rajongók saját aktivizmussal reagáltak, beleértve olyan projekteket is, amelyek koreai örökbefogadottakat támogatnak, akik újra kapcsolatba léphetnek születési családjukkal, gyakran érzelmileg fájdalmas és jogilag bonyolult folyamat.

"Ebben a nagyon bonyolult politikai légkörben büszke vagyok rá, hogy az első naptól teljes elismerést adtak azoknak a fekete hiphop előadóknak, akik inspirálták őket" – mondta Malene Vestergaard, egy koreai örökbefogadott és BTS-rajongó Dániában, az AFP-nek.

"Hogy nem törölték el koreai örökségüket, hogy beszéltek az ázsiai gyűlöletről a Covid idején."
10/10
JYJ.3 márc. 18. 16:25:48 10/10
(119248/119258)
KÉT NAP MÚLVA SZÖUL TANÚI LESZ A TÖRTÉNELEMRE
A Szöuli Metropolitan Kormánya hatalmas biztonsági műveletet végzett a BTS közelgő Gwanghwamun téri előadására, rekordot döntő 8200 biztonsági személyzetet telepített a várható tömeg kezelésére.
Március 18-án egy utolsó ellenőrzés során a tisztviselők bejelentették egy integrált parancsnoki központ aktiválását és 102 tűzoltóautó telepítését – a valaha volt legnagyobb mértékű sürgősségi támogatás egyetlen eseményhez.
A helyi és a nemzetközi szurkolók biztonságának biztosítása érdekében a város hét nyelven folytat többnyelvű útmutatást, három helyszíni orvosi rendelőt hoz létre, és sürgősségi intézkedéseket készít fel, például a közeli állomásokon a non-stop metróbérletek a túlzsúfoltság megelőzése érdekében
10/10
JYJ.3 márc. 15. 11:08:58 10/10
(119247/119258)
A március 21-i köztéri BTS-koncert máris rekordokat döntöget. Korea három legnagyobb mobilszolgáltatója már most készül az eseményre, hogy a koncentrálódott óriási tömeg miatt ne legyenek hálózati kiesések. Az SK Telecom itt fogja először használni a vadiúj, AI-vezérelte hálózatirányító rendszerét, mely megtervezi hova érdemes telepíteni az átjátszókat, és szimulálja az adatmennyiséget és adatáramlás útját. A KT is AI-jal fogja szervezni a rendszerirányítást, és mintegy 80 mérnökük lesz kint a helyszínen. A koncert miatt óriási a készülődés a városban, lezárják például a közeli épületek tetőit és felső szintjeit biztonsági okokból. A koncertre becslések szerint mintegy 260 ezer ember fog összegyülni a Kvanghvamun téren Szöulban. Aki nem tudott ingyenes jegyet szerezni az eseményre (15 ezren lesznek majd a kordonon belül jeggyel), az se búslakodjon, a Netflix élőben fogja közvetíteni.
10/10
JYJ.3 márc. 07. 17:29:16 10/10
(119246/119258)
Krisztina Sàtor
🖇 BTS fellépése Gvanghvamunban: az ARMY „rejtett szervezők”… Próbatétele egy kulturális nagyhatalom számára.
A BTS közelgő visszatérő fellépése, amely a HYBE vállalat egyik legfontosabb szellemi értékének számító csoport koncertje lesz, és Szöulban, a Kvanghvamun tér környékén kerül megrendezésre, az egész világ figyelmét magára vonzza.
Mivel a világ egyik legnagyobb OTT-platformja, a Netflix vállalta az élő közvetítést, ez a műsor nemcsak a HYBE és a Netflix identitását fogja megmutatni, hanem a csoport rajongótáborának – az ARMY-nak – az erejét is.
Március 21-én 20:00-kor a Kvanghvamun téren egy egyórás műsort rendeznek „BTS Comeback Live: ARIRANG” címmel.
Az esemény hatalmas érdeklődést vált ki, hiszen ez lesz az első alkalom, hogy a tagok 3 év és 9 hónap után, a katonai szolgálat befejezése után újra teljes létszámban állnak színpadra.
A koncerten először hangzanak el az új dalok is, köztük az „ARIRANG” című ötödik stúdióalbum címadó dala.
Figyelembe véve, hogy ez annak a csoportnak a fellépése, amelynek hatására megszületett a „BTS-nomika” kifejezés, a koncert gazdasági értéke várhatóan óriási lesz.
A Koreai Kulturális és Turisztikai Intézet korábban úgy becsülte, hogy egyetlen BTS-koncert Koreában akár 1,2 billió won gazdasági hatást is generálhat.
Ezúttal is példátlan keresletre számítanak a környező üzletekben, mivel rengeteg hazai és külföldi rajongó érkezik majd.
A Gvanghvamun környéki négy legnagyobb éjjel-nappali üzletlánc (GS25, CU, Seven-Eleven, emart24) már „fokozott készültségi üzemmódba” lépett:
-az alapvető termékek készletét tízszeresére növelték,
-a műszakokba idegen nyelveket beszélő alkalmazottakat osztottak be.
A külföldi turistákra fókuszáló három legnagyobb áruház (Lotte, Shinsegae, Hyundai), valamint a környező utcák vendéglátóhelyei is áradatnyi foglalási kérést kapnak.
Ez a „lila terv” azonban csak akkor valósulhat meg, ha az esemény biztonságosan zajlik le.
Ez az első alkalom, hogy egy előadó szóló koncertet tart a Kvanghvamun téren, és a helyszínen akár 200 000 néző megjelenésére számítanak.
Mivel a tér nem egy zárt koncertcsarnok, hanem nyitott terület, és a rajongók lelkesedése hatalmas, felmerültek aggodalmak a biztonsággal kapcsolatban.
Ezért Szöul városvezetése külön közlekedési intézkedéseket készített elő:
-a metrók egy ideig megállás nélkül haladnak át a közeli állomásokon,
-több buszjárat útvonalát módosítják az útlezárások miatt.
A nagy tömegek gyülekezési pontjain biztonsági személyzetet helyeznek el, a tömeg sűrűségét pedig valós idejű városi adatokkal és kamerákkal fogják figyelni.
Emellett készenlétben állnak:
tűzoltók,
mentőcsapatok,
vészhelyzeti menekülési útvonalak.
A szervező HYBE összesen 3553 biztonsági dolgozót tervez bevetni.
Miközben a hatóságok és a vállalat mindent megtesznek, egy másik „szervező” is aktív lett – az ARMY fandom.
A rajongók a közösségi médiában önkéntes viselkedési szabályokat terjesztenek:
„Gvanghvamun hatalmas történelmi és kulturális jelentőségű hely, ezért tiszteletet érdemel.”
Arra kérik a résztvevőket, hogy védjék a kulturális örökséget,
-ne menjenek tiltott területekre,
-ne másszanak fel szerkezetekre vagy tetőkre,
-ne kempingezzenek a szabad ég alatt,
és ne szemeteljenek.
Az ARMY hangsúlyozza:
„Az ARMY imázsa a BTS imázsa.”
A rajongók szerint bármilyen incidens negatívan hatna a művészekre is.
Az a tény, hogy maguk a nézők indítanak kampányt a biztonságért és a tisztaságért, sokakat lenyűgöz.
Ez részben annak a felismerésnek köszönhető, hogy a koncertet a Netflix 190 országban közvetíti, így ez nemcsak a BTS, hanem a koreai állampolgárok kulturális színvonalának bemutatása is.
A rajongók büszkeséget és felelősséget fejeznek ki:
„Büszke vagyok, hogy ezt az egész világ látja.”
„A legjobb példát kell mutatnunk.”
Szakértők szerint ahogy a csoport népszerűsége nő, a fandom is egyre inkább saját identitással rendelkező márkává válik, és önkéntes lépéseket tesz a pozitív imázs fenntartására.
Várható, hogy ez a koncert nem csupán egy visszatérő fellépés lesz, hanem olyan esemény, amely bemutatja a K-pop ipar fejlődését.
A BTS hatalmas szellemi tulajdona (IP), a Netflix platformja és a felelősségteljes ARMY fandom egy közös ökoszisztémát alkotnak.
Ez azt mutatja, hogy a „BTS-nomika” nem csupán számokról szól – hanem valami sokkal többről.
Most minden szem arra figyel, hogy ez a fellépés szimbolikus pillanattá válik-e, amely megerősíti a koreai kultúra márkaértékét és a társadalom érettségét.
Köszönet az ott lévő Armyknak, hogy hozzá tesznek bármilyen segitséget ahhoz hogy a fiúk biztonságban érezzék magukat. 🙏👏🙏
💜💜💜💜
#BTS
#Army
10/10
JYJ.3 márc. 06. 21:24:23 10/10
(119245/119258)
Évek teltek el. Történelem történt. Rekordokat megdöntöttek. Az egész világ megtanulta a nevét.

És mégis, ha a hetet egy interjúszékbe ültetjük, akkor ugyanaz a régi varázslat: nevetés, lágy pillantások, belső poénok, káosz, vigasz. Egymás körül világítva.

Csak hét ember, akik elég életet éltek együtt ahhoz, hogy még a csend is ismerősnek tűnjön.
Leülnek egy interjúra, és 30 másodpercen belül csak hét legjobb barát próbálja elveszíteni a kezét egy laptop előtt.

Bármennyire is nagy lesz a színpadon, soha nem hagyja abba, hogy valóságosnak érződjenek.
Még mindig vicces. Még meleg. Még mindig hét. Még mindig otthon. 💜💜💜💜💜💜💜 A hírnév még nagyobbá tette őket.
Ez sosem tette őket kevésbé bangtanná.
És talán ezért maradt a világ.

A BTS valami ritkábbat is elsajátított, mint a hírnév: még mindig úgy néznek ki, mint hét ember, akik valóban szeretnek együtt lenni.

És valahogy éppen ez teszi őket érinthetetlensé.
Nem csak nézed a BTS-t.
Tanúja vagy, hogy kötelék.

Ez a titok. Nem csak tehetség.
Szerelem. 💜
10/10
JYJ.3 márc. 05. 14:49:36 10/10
(119244/119258)
BTS VERI TAYLORT 😱
Pénzügyi elemzők azt jósolják, hogy a BTS közelgő „Arirang” világkörüli turnéja rekordot döntő siker lesz, ami potenciálisan vetekszik Taylor Swift „Eras Tour” történelmi bevételeivel. "
A csoport katonai szolgálatból való visszatérését követően 2027-ig várhatóan több mint 6 millió résztvevőt húz a turné 100 előadásra.
Az IBK Investment & Securities és a Heungkuk Securities szakértői becslése szerint a turné legalább 2,7 trillió won (1,87 milliárd dollár) teljes eladást eredményezhet, a jegyeladások önmagában 1,5 trillió wont jelentenek.
A kapacitás maximalizálása érdekében az "Arirang" túra egy 360 fokos "körös" színpadi kialakítást fog használni, megszüntetve a korlátozott nézőhelyeket. A turné Dél-Koreában kezdődik áprilisban, mielőtt a nagyobb globális helyszínek felé tartana, beleértve a Los Angeles-i Sofi Stadiont és a csoport első főcímdátumait Dél-Amerikában.
Ez a hatalmas visszatérés várhatóan 2026-ban évi 1000%-os bevételnövekedést fog elérni a HYBE számára, megszilárdítva az ügynökség pénzügyi helyreállását.
10/10
JYJ.3 márc. 03. 13:05:15 10/10
(119243/119258)
ARMY...💜 Nem vagyunk rajongói közösségek. Erő vagyunk. Mi vagyunk azok, akik folyton megjelennek. Még akkor is, ha az élet hangos.
Még akkor is, ha 3% akkumulátor és tiszta akarat mellett működünk.

Nem csak streamelünk albumokat.
Valamit bizonyítunk.

Ez a káosz lehet koreográfia.
Hogy millió apró cselekedet, szétszórva az időzónákban,
össze tudnak állni, mint csillagképek, és a BTS-t varázsolják.

Mi olyan táblázatok vagyunk, amelyek lila szívűek.
Mi puha emberek vagyunk, akik nehéz dolgokat csinálnak.
Az a fajta puhaság, ami még mindig nem hajlandó feladni.
Az a fajta szeretet, amely stratégiákat, naptárakat, kiskapukat, időzónákat tanul, és a "hiányzásukat" mérhető hatássá alakítja.

Egyesek káosznak nevezik.
Ezt odaadásnak hívjuk.

Mert ami messziről nézve rendezetlennek tűnik, valójában milliók szívei mozognak egymás szinkronjában.
Egy globális pulzus. Egy csendes fegyelem.
Egy ígéret, ami nem törik meg, amikor az idővonal hangossá válik.

Építünk. Mi nyomunk. Mi védünk.
Albumról albumra, gólról gólra,
Amíg a világ nem talál más választást, mint észrevenni.

A várakozást munkává alakítjuk.
A nosztalgiát lendületté alakítjuk.
A szeretetet számokká alakítjuk, amelyek nem hazudnak.

Nem azért, mert tökéletesek vagyunk.
Mert együtt vagyunk.
Ezért érünk el olyan dolgokat, amelyek papíron nem logikusak.

Az ARMY egy vihar, amelynek iránytűje van.
Egy szívveréssel rendelkező tömeg.
Ezer különböző élet, egyként mozogva.

Szóval igen, hívják "csak streaming"-nek.

Tudjuk, mi az:
Egy betartott ígéret. Egy zászló tartott.
Egy zenei beépített otthon. #BTS_ARIRANG
#BTSComeback2026
#JourneyToArirang 💜
10/10
JYJ.3 febr. 18. 14:29:23 10/10
(119242/119258)
@BTS_twt
J-Hope 100 millió dollárt (69 200 USD) adományozott ₩ korábbi iskolái diákjainak születésnapja alkalmából, hogy támogassa a korábbi iskoláiban tanuló diákok álmait.

Ösztöndíjakat biztosít alma materében, a Gwangju Nemzetközi Középiskolában és a Jeonnam Női Üzleti Középiskolában tanuló diákoknak, akik anyagi nehézségekkel küzdenek, és ez akadályozza őket a tanulmányaik megvalósításában, hogy álmaikat követhessék anélkül, hogy a körülményeik eltántorítanák őket.
10/10
JYJ.3 febr. 15. 11:50:23 10/10
(119241/119258)
Jimin és Jungkook biztosította a HYBE bevételét 2025 4. negyedévében. ✨
A dél-koreai média (PC Love/Digital Post) most részletes elemzést tett közzé a HYBE pénzügyi teljesítményéről az elmúlt negyedévben és a számok megerősítik, hogy Jimin és Jungkook voltak azok, akik a magas beruházások időszakában is kiemelkedő bevételt hoztak!
Míg a HYBE csökkenő üzemi nyereséggel szembesült az új csoportokba és az amerikai szerkezetátalakításba fektetett kiadások miatt, a Content divízió ragyogott, átlépve a történelmi 100 milliárd wonos határt.
Ez a siker közvetlenül az „Are You Sure?!” második évadának volt köszönhető. A Disney+ utazási valóságshow-ja igazi „pénzgyártó gépezetnek” bizonyult, amely hatalmas közönséget vonzott világszerte.
A duóhoz kapcsolódó termékek iránti nagy kereslet biztosította, hogy a közvetett bevételek kompenzálják a teljes csoport fizikai megjelenéseinek hiányát.
Pénzügyi elemzők, mint például Jang Min-ji (Kyobo Securities), rámutatnak, hogy annak ellenére, hogy az üzemi nyereség a rendkívüli költségek miatt mintegy 92%-kal esett vissza, Jimin és Jungkook egyéni befolyása volt az az „oxigén”, amely lehetővé tette a vállalat számára, hogy stabilitással zárja az évet.
„A tartalombevételeket kifejezetten Jimin és Jungkook jelenléte hajtotta. Ők nem csupán művészek; ők azok az oszlopok, amelyek garantálják a vállalat pénzügyi átalakulását a csoport diadalmas visszatéréséig.” – Digital Post Report.
Az Are You Sure?! második évadának 2025 végére elért csillagászati ​​sikerével a piac rekorddöntő 2026-os évet vetít előre. A HYBE már megemelte részvényárfolyam-céljait, azt jósolva, hogy a BTS visszatérése (amely már 3 extra amerikai dátumot tartalmaz az eredeti 79 mellett) lesz az évtized legnagyobb gazdasági eseménye a K-popban.
🔗 https://www.ilovepc.co.kr/news/articleView.html?idxno=58201
#areyousure #jimin
10/10
JYJ.3 febr. 04. 10:16:40 10/10
(119240/119258)
Várhatóan a BTS megjelenik a Gwanghwamun nyitott kapuin, átsétálnak a Woldae-n, majd a főszínpad felé haladnak. Figyelembe véve a Woldae és Yulgok-ro helyszíneit, a színpad valószínűleg Yukjomadang közelében, a Gwanghwamun tér északi oldalán, dél felé néznek.

Azonban még mindig vita tárgya azon, hogy a nyitó jelenet, ahol a tagok a Gyeongbokgungból sétálnak, átkelnek a Woldae-n és elhaladnak Yulgok-ro mellett, élőben előadják-e a műsor napján, vagy előre felvett videóként kerül-e előre.

A nagy megnyitó után a hét tag a világ minden tájáról érkező rajongók előtt lép fel, 50 táncos és egy 13 tagú Arirang hagyományos zenei együttes társaságában.🔥🔥🎉 A 21-én este a hagyományos koreai kulturális tartalmakat bemutató médiahomlokzatok vetítései láthatók lesznek a Gwanghwamun falain. Az album megjelenésének napján, március 20-án hasonló tartalmat vetítenek majd Sungnyemun (Namdaemun) és a Szöuli Erődfal oldalára. Az esemény várhatóan globális bemutatóként is szolgál, amely Korea jelentős nemzeti örökségeinek és modern kulturális tartalmainak ötvözi, hogy világszerte népszerűsítse Szöult és Koreát.

A szervezők arról beszélnek, hogy 15 000 ember befogadására van a Gwanghwamun tér, további megfigyelési területeket pedig mintegy 13 000 főnek a Szöul tér és a Sejong-daero kereszteződés környékén. A Seoul Plaza közönsége nagy kültéri vászonokon keresztül nézheti őket, és a végső kapacitás a biztonsági intézkedések függvényében módosítható.

A koncert ingyenes lesz, a jegyeket egyszerre osztják ki a HYBE rajongói platformján, a Weverse-en és az általános jegyértékesítő platformokon. Még a jegy nélküli rajongók is élvezhetik a közeli hangulatot, ami feltelik annak esélyét, hogy akár 200 000 ember is összegyűlhet a környéken az esemény napján. https://n.news.naver.com/article/215/0001240497?sid=103 A visszatérési szakaszt világszerte élőben közvetítik a Netflix 190 országban.
10/10
JYJ.3 febr. 04. 10:10:35 10/10
(119239/119258)
[HÍREK] A média szerint #BTS A kiállítás megnyitásának tervei #BTS_ARIRANG Visszatérés Show-t úgy vonulsz végig a történelmi útvonalon Geunjeongmunból, Heungnyemunból és Gwanghwamunból Woldae-ig, amelyet híresen "Király útjaként" ismernek.

Ez magában foglalhat előre felvett felvételeket vagy részleges élő közvetítést a tagokról, amint az útvonalon vonulnak a műsor megnyitásához.

Történelmileg ez az útvonal, a "Király útja" volt az út, amelyet a király választott Woldae felé, ahol közvetlenül kommunikált az emberekkel. A Woldae-t eredetileg 1866-ban építették, 1923-ban a japán gyarmati uralom alatt lerombolták, és csak 2023-ban, pontosan 100 évvel később állították helyre. Ha megvalósulna, a terv vizuálisan szimbolizálná a "K-pop királyának visszatérését". https://n.news.naver.com/article/023/0003956971?sid=103
10/10
JYJ.3 jan. 21. 16:58:49 10/10
(119238/119258)
A magyarázat:
Тхэгык: Центральный круг (2 фото)
A zászló közepén lévő kört Th кyknak nevezik, és az univerzum alapelvét szimbolizálja: a jin és a jang harmóniáját.
• Piros (Jan): Fény, ég, pozitív, energia és teremtés.
• Kék (Yin): Sötétség, föld, nyugalom és stabilitás.
• Az összefonódás jelentése: Bár ellentétek, a jin és a jang együtt léteznek, egyensúlyba hozják egymást és folyamatosan keringenek. Az egyensúlyt, a harmóniát és az univerzum természetes rendjét képviseli.
Con: Három sor trigrammja (3 fotó)
A Mennyország erejét képviselem.
• Zászló pozíció: bal felső sarok.
• Az égboltot, az égboltot és a tavaszt jelképezi.
A ló nem csak erő, hanem:
• Teremtés: A képesség, hogy elkezdjünk és valami újat termeljünk, például a tavasz.
• Erő és szilárdság: Rendíthetetlen stabilitás.
• Vezetés és hatóság: Útmutatás és védelem.
• Nemesség és igazságosság: Erkölcsi méltóság és egyenesség.
• A legmagasabb energia Yang: Aktív és vibráló erő, előre nyomul.
• Tavasz: Újjászületés, megújulás és új életenergia, új kezdetek.
Ri: A tűz és a fény ereje (4 fotó)
• Zászló pozíció: bal alsó sarok
• Képviseli: Tűz/fény
Ri a tüzet és a napfényt szimbolizálja, ami melegséget és bölcsességet jelent. A tűz megvilágítja a sötétséget, megmutatja az utat, erőt és kifinomultságot egyaránt képvisel.
Így bemutatom RI :
• Fény: megvilágítja a világot.
• Bölcsesség és tudás: Megértés és megértés.
• Kultúra és civilizáció: Kreativitás, művészet és kulturális ragyogás.
• Szenvedély és energia: A perzselő szellem és életerő.
• Fejlődés és fejlődés: Mozgás a jövőbe.
Körülbelül március 20-án:
A koreai szezonális naptárban ez a dátum általában egybeesik a Chunbunnal ( Эта) vagy a Tavaszi napéjegyenlőséggel, a 24 hagyományos koreai napszak egyikével. És a március 20-i szülővirág is lila tulipán.
Ezen a napon a nappal és az éjszaka szinte egyenlő hosszúságú, szimbolizálja a yin és yang egyensúlyát.
Mit jelent ez:
• A pillanat, amikor valóban elkezdődik a tavasz.
• Fordulópont, amikor a melegség és a fény visszatér.
• Megújulás, újjászületés és egy új kezdet.
cr.vantaegi95
10/10
JYJ.3 jan. 21. 15:46:46 10/10
(119237/119258)
A BTS globális piaci hatása:
ARIRANG, elővásárlási őrület és gazdasági hatalom
Ahogy a világ visszaszámol a BTS ARIRANGjának megjelenéséig, a nagyra várt új albumuk, a hatás nemcsak kulturális vagy művészi. Gazdasági, globális és átformáló, ahogy a piacok látják a zenei kibocsátásokat, a fandom keresletet és a világméretű fogyasztói magatartást.
Egy visszatérés, ami számít
ARIRANG visszatér a BTS-hez a világszínpadra
Közel négy év távollét után a kötelező katonai szolgálat teljesítése után a BTS évek óta az első teljes hosszúságú albumával tér vissza. Az ARIRANG-ot 2026. március 20-án adják ki, a január 16-án kezdődő globális előrendelési időszakot követően,
A visszatérés nem csak az új zenéről szól, hanem arról, hogy újra kapcsolatba lépjünk egy olyan rajongótáborral, amely exponenciálisan növekedett a világon, és ezt a figyelmet bevétellel, piaci befolyásolással és stratégiai kereskedelmi lendülettel alakítjuk.
Előzetes megrendelések: Üzleti jelenség
Bár az ARIRANG hivatalos globális előrendelési számait még nem hozták nyilvánosságra, a BTS pályaműje megmutatja, milyen hatalmas kereskedelmi motorok vannak az albumuk kijelzései mögött:
A korábbi BTS-albumok folyamatosan globális előrendelési rekordokat döntöttek, a Map of the Soul: 7 millió példányban rendeltek világszerte a megjelenés előtt.
Január közepén megnyílt az ARIRANG előrendelés, többféle bakelit és gyűjtői kiadással, a standard albumeladásokon túl több bevételi forrást hozva létre.
Ez az elővételes fázis kritikus fontosságú a piaci hatás előrejelzéséhez, mivel az előrendelési számok gyakran növelik a táblázatok pozícionálását a kiadáskor, licencelő tőkeáttételt hoznak létre a márkák számára, és jelzik a vásárlási keresletet a kiskereskedőknek, streaming platformoknak és
Miért számítanak a BTS előrendelései a globális zeneiparnak
A BTS előre értékesítési magatartása több, mint erős eladások, kereskedelmi referenciaértékeket állít fel, és befolyásolja, hogyan tervezik a címkék és platformok a globális kiadásokat:
A fizikai értékesítés még mindig értéket emel
A streaming által dominált korszakban a BTS rendkívüli fizikai előrendelési igénye különösen a különkiadások iránt azt mutatja, hogy a gyűjtemények továbbra is nyereségesek, különösen az elkötelezett globális rajongótáborok körében.
Kiskereskedelmi partnerségek bővítése elérés
Exkluzív kiskereskedelmi és több album konfiguráció (különleges kiadások, exkluzív bakelit és limitált kiadású CD-k) növelik a rajongónkénti bevételt és kiterjesztik a piaci behatolást. Ez a stratégia egy albumkiadást inkább egy éves eladási ciklusgá alakítja, mint egyhetes csúcsot.
A globális előrejelzés jelzi a fogyasztói bizalmat
Erős előrendelési teljesítmény várható az ARIRANG számára, mivel a BTS története azt jelzi, hogy a globális fogyasztók hajlandóak prémium zenei termékekre költeni, megerősítve ezzel a forgalmazók, koncertpromóterek és kereskedelmi partnerek bizalmát.
Az albumokon túl: egy szélesebb piaci hatás
Az ARIRANG albumkiadás szorosan kapcsolódik a BTS közelgő Arirang World Tourjához, egy hatalmas 2026–2027-es stadiont és arénaturné több tucat országot átívelő turnéhoz. A zenei termék és az élő élmény közötti szinergia kölcsönösen erősíti a keresletet:
Az előrendelések növelik a koncertjegyek várakozását
Az élő turné izgalma növeli az albumfogyasztást
A márkapartnerek nagyobb aktivitási és értékesítési lehetőségeket látnak
Ez a holisztikus modell egy szektoron átívelő kereskedelmi eseménnyé alakítja azt, ami lehetett volna egy standard albumot
Gazdasági következmények
A BTS globális gazdasági lábnyomát kormányok, szórakoztató vállalatok és piaci elemzők már tanulmányozták. A kiadásaik meghajtják:
Milliárdok a turizmusban és a koncertek körüli helyi költésekben
Tüskék a divatban, a streamingben és a kereskedésben
Új piacra lépési stratégiák Latin-Amerikától Délkelet-Ázsiáig tartó régiókban
Mivel az ARIRANG erős előrendelési számok szállítására készül, a BTS megerősíti, hogy a zenei kiadások a globális piacok jelentős gazdasági versenyzői lehetnek, nem csak a kulturális pillanatokban.
Mit nézzünk legközelebb
Hivatalos globális előrendelési adatok az elővételes időszak lezárulását követően
Táblázati teljesítmény a megjelenés első hetében
Jegyvásárlási trendek a közelgő világkörüli turnéra
Márkapartneri kapcsolatok az album kiindulásához kötődnek
Ezek a mérőszámok együttesen elmondják a teljes történetet arról, hogyan formálja az ARIRANG nemcsak a BTS hagyatékát, hanem a globális popzene jövőbeli gazdaságát is.
#BTSImpact
#BTSInfluence
#BTSLegacy
#BTSGlobalImpact
#BTSWorldwide
· Az eredeti megtekintése · A fordítás értékelése
10/10
JYJ.3 jan. 20. 18:38:34 10/10
(119236/119258)
A Dél-Koreai Kulturális Minisztérium 2025-ös Nemzeti Képfelmérési Jelentése szerint Jungkook a #6. helyen állt azok között, akik pozitív hatással voltak az ország nemzeti imázsára (BTS a #1-es helyen). Egyéni énekesek között a #1. helyen áll. Kifejezetten a tinédzser demográfiai csoportot nézve, összességében a #3. helyen áll.

Mivel az #5. helyen rangsorolt pozíció a koreai énekeseket és idolcsoportokat egy kollektív kategóriáként említi, Jungkook gyakorlatilag az összesített #5-ös helyet foglalja el, ha csak a valós életben szereplőket veszi figyelembe.

Ez a rangsorolás széles körű szereplőket foglal magában, beleértve szórakoztatókat, sportolókat, politikusokat és helyi befolyásolókat. A felmérést 2025. október 1. és 31. között 26 országban végezték el világszerte.
10/10
JYJ.3 jan. 19. 18:00:17 10/10
(119235/119258)
A BTS minden idők egyik legsikeresebb globális popzenekarja. A dél-koreai zenekar 2013 júniusában debütált a Big Hit Music alatt hét taggal — RM, Jin, SUGA, j-hope, Jimin, V és Jung Kook — és egész pályafutásuk során teljes, eredeti felállással működött. A BTS debütálása óta számos jelentős rekordot döntött meg, többek között ők lettek az első K-pop együttes, akik elérték az első helyet a Billboard Hot 100-on, a Spotify-n a legtöbbet hallgatott együttes, valamint az első K-pop együttes, amely Grammy-jelölést kapott. A BTS számos rekorddöntő világturnét indított; a 2018-2019-es Love Yourself turnéjuk volt a történelem legnagyobb bevételű turnéja egy olyan előadó által, amely főként nem angol nyelven lép fel, és a 2021-es SoFi Stadionban tartott koncertjük a legnagyobb kasszasikert jelentette bármelyik előadótól közel egy évtized alatt. Együttesként a BTS kilenc stúdióalbumot és hat EP-t adott ki, valamint számos válogatási és japán nyelvű kiadványt. Az utóbbi években a BTS tagjai szólóalbumokat adtak ki, amelyeket számos egyéni turné és főfellépés kísért. 2026-ban a zenekar hivatalosan is megerősítette a visszatérését, amely új albumot és turnézást tervez mind a hét taggal.

A BTS-hez való csatlakozáshoz:

Weboldal(Új fülön nyílik) // Instagram(Új fülön nyílik) // YouTube(Új fülön nyílik) // Facebook(Új fülön nyílik) // X(Új fülön nyílik) // Spotify(Új fülön nyílik)

BTS 2026-os turnédátumok:

Észak-Amerika:

2026.04.25. - Tampa, FL @ Raymond James Stadion
2026.04.26. - Tampa, FL @ Raymond James Stadion
26.02.05. - El Paso, TX @ Sun Bowl Stadion
26.05.03 - El Paso, TX @ Sun Bowl Stadion
26.07.05. - Mexikóváros, MX @ Estadio GNP Seguros
26.09.05. - Mexikóváros, MX @ Estadio GNP Seguros
26.05.10. - Mexikóváros, MX @ Estadio GNP Seguros
26.05.16. - Stanford, CA @ Stanford Stadion
2026.05.17. - Stanford, CA @ Stanford Stadion
2026.05.23. - Las Vegas, NV @ Allegiant Stadion
2026.05.24. - Las Vegas, NV @ Allegiant Stadion
26.05.27. - Las Vegas, NV @ Allegiant Stadion
26.01.08 - East Rutherford, NJ @ MetLife Stadion
26.02.08 - East Rutherford, NJ @ MetLife Stadion
26.05.08 - Foxborough, MA @ Gillette Stadion
26.06.08 - Foxborough, MA @ Gillette Stadion
26.08.10. - Baltimore, MD @ M&T Bank Stadion
2026.11.08 - Baltimore, MD @ M&T Bank Stadion
26.08.15. - Arlington, TX @ AT&T Stadion
26.08.16. - Arlington, TX @ AT&T Stadion
20202.08.22 - Toronto, ON @ Rogers Stadion
26.08.23. - Toronto, ON @ Rogers Stadion
2026.08.27. - Chicago, IL @ Soldier Field
2026.08.28 - Chicago, IL @ Soldier Field
26.01.09 - Los Angeles, CA @ SoFi Stadion
26.02.09 - Los Angeles, CA @ SoFi Stadion
26.05.09 - Los Angeles, CA @ SoFi Stadion
26.06.09 - Los Angeles, CA @ SoFi Stadion
Európa:

2026.06.26. - Madrid, ES @ Riyadh Air Metropolitano
2026.06.27. - Madrid, ES @ Riyadh Air Metropolitano
26.07.01 - Brüsszel, BE @ King Baudouin Stadion
26.07.02 - Brüsszel, BE @ King Baudouin Stadion
26.11.07. - München, DE @ Allianz Arena
26.07.12. - München, DE @ Allianz Arena
26.07.17. - Párizs, FR @ Stade de France
26.07.18. - Párizs, FR @ Stade de France
Egyesült Királyság:

26.07.06 - London, UK @ Tottenham Hotspur Stadion
26.07.07 - London, UK @ Tottenham Hotspur Stadion
10/10
JYJ.3 jan. 17. 19:01:58 10/10
(119234/119258)
BREAKING BREAKING: A BTS vezetője, RM legújabb bejegyzése váratlanul heves online támadás célpontjává vált, könyörtelen kritikával közvetlenül a rapper gondolkodásmódjára irányulva. A közönség sokkban van egy ilyen hihetetlen kihagyás miatt egy rendkívül mély és óvatos sztártól.
Kategorizálatlan Hạnh BTV · 2026. január 17. · A hozzászólások kizárva
A BTS vezetője, RM, ismét az online beszélgetések középpontjában áll, miután nemrég egy mélyen személyes és önreflexív üzenetet osztott meg a rajongóival. A hosszú bejegyzés, amelyet a rajongói kommunikációs platform, a Weverse publikált, a szeretetről, fejlődésről, önbizalomhiányról és a gondolkodásáról szánt reflexiónak szánt, mielőtt visszatérne a csoportos tevékenységekhez. Bár sok rajongó dicsérte RM őszinteségét és érzelmi őszinteségét, a poszt gyorsan forró téma lett a koreai netek körében – egyszerre kapott támogatást és kemény kritikát.

Az üzenetben RM nyíltan megkérdőjelezte saját szerelem-felfogását, elismerve, hogy számára ez továbbra is bonyolult és megoldatlan fogalom. Elgondolkodott azon, hogy valaha is igazán szerett-e valakit, és bevallotta, hogy hosszú gondolkodás ellenére még mindig nincs egyértelmű válasza. Az elmúlt évben leírta, hogy a körülmények, érzelmek és folyamatos változás csapdába esik – olyan dolgok, amik jönnek-mennek, csak hogy elmenjenek. Őszintén beszélt a rengeteg ingakodásról, a belső szenvedésről, és az út során ismételt hibákról.

Ezek ellenére RM kifejezte, hogy most úgy érzi, végre egy új kezdet küszöbén áll, és jelenlegi állapotát a hosszú tél után való tavasz várakozásához hasonlítja. Bár elismerte, hogy ez a várakozás talán nem lesz az utolsó kihívása, hangsúlyozta, hogy nem adta fel, és hálás, hogy idáig jutott. Üzenete egyszerre sugárzott kitartást és alázatot, felismerve, hogy a személyes fejlődés nem jelenti a jövőbeli kudarcok hiányát.

RM továbbá bevallotta, hogy bár azt mondja magának, hogy nőtt, és továbbra is hisz ebben a fejlődésben, tudja, hogy valószínűleg újra kudarcot vall, újabb hibákat követ el, csalódást okoz másoknak, és még magának is megsérül. Az egyik kulcsfontosságú felismerés, amit megosztott, hogy pusztán azt mondani, hogy "mindent megtettem", nem lehet mindenre válasz. Ahogy készül visszatérni egy hosszú szünet után, leírta, hogy egyszerre érezte magát izgatottnak és mélyen alázatnak, megjegyezve, hogy bármennyire is gondosan választja a szavait, gyakran kínos, ügyetlen vagy hosszabb marad, mint tervezte.

Mégis, RM hangsúlyozta, hogy őszintén akar beszélni, anélkül, hogy csendbe vagy visszafogottságba bújna. Megosztott olyan pillanatokat, amelyek mélyen megérintik: a jó zenék izgalmát, a gyerekként való nevetést, amikor a többi taggal viccel, és az elsöprő érzelmet, amikor elképzeli az ARMY Bombs-ot, amint úgy világítja meg a közönséget, mint egy éjszakai erdő. RM szerint ez a közös energia – a BTS és a rajongóik között – az, ami mind őt, mind a csapatot odajuttatta oda, ahol ma tartanak.

Elismerte, hogy nem mindenki marad, és hogy vannak, akik nézik, elmegyek, aggódnak, bánják vagy kritizálnak. Mégis, azt mondta, ha van egy szív, ami valamilyen formában vár rájuk, újra és újra fel akar állni, még ha útközben is botladozik. Minden egyént saját univerzumként keretezve RM írását úgy jellemezte, hogy megpróbálja megmutassa, hogyan próbál egy ember szeretni a világot és őszintén élni benne.

A bejegyzés egy késleltetett újévi üdvözléssel zárult, egy nyilatkozattal, hogy készen áll a továbblépésre, és egy idézettel Rainer Maria Rilke költőjétől: "Hadd történjen veled minden: szépség és rettegés. Csak menj tovább. Nincs végleges érzés." RM egy egyszerű, de erőteljes kijelentéssel zárta: "Szeretlek."
10/10
JYJ.3 2025 nov. 12. - 10:23:30 10/10
(119233/119258)

De mi is az a PEPERO DAY, és a PEPERO GAME?
Dél-Koreában a mai napon, azaz november 11-én ünneplik a szerelem napját, azaz a "Pepero Day"-t (빼빼로 데이) mely a nevét egy édes keksz pálcikáról kapta.
1990-es években kezdődött és mára már a koreai kultúra részévé vált.
November 11-én az emberek ezekkel a finom harapnivalókkal lepik meg szerelmüket, barátaikat, rokonaikat, családtagjaikat, kollégáikat.
Van, hogy titokban adják át a pepero dobozt, csak lerakják az ajtó elé egy kedves üzenettel, vagy becsúsztatja a másik táskájába úgy, hogy érzéseit is bevallja a dobozon.
A 'Pepero pálcikákat' különféle ízesítésekkel lehet kapni, s elrágcsálhatod magában, vagy kávéba mártogatva, esetleg vámpír fogakat készíthetsz belőle, vagy jöhet a 'Pepero Game'.
Szóval mi is a 'PEPERO GAME'?
Egy páros játék: a pálcika egyik végét az egyik fél, a másik végét a másik fél veszi a szájába s elkezdik harapni.... s az nyer, akinek kisebb darab marad a szájában.
Ezt biztosan sokszor láttátok már filmsorozatokban, vagy tévé műsorokban is.
Játszhatják különböző neműek, vagy akár egy neműek is. Jó mulatság. 😃
(a filmsorozatokban gyakorta kialakul ebből a "pepero kiss", vagyis a csók.... lehet, hogy a való életben is így van 🙂 )
S honnan ered ez az ünnep?
Azt mondják a "Lotte" hozta létre, ugyanis ők gyártják ezt az édességet.
Az 1980-as években a lányok gyakorta ajándékozták meg egymást azért, hogy magasak és vékonyak legyenek, mint maga a Pepero. (mondjuk nem vagyok biztos benne, hogy egy cukros keksztől lesznek vékonyak... és persze magasak 😃 😃 , de szuper marketing fogás )
S a következő 'hiedelem', hogy ahhoz, hogy magas és vékony legyél, 11. 11-én 11 csomag peperot kell megenned 11 másodperc alatt délelőtt 11:11-kor és este 11:11-kor.
Szóval november 11-én egész nyugodtan kívánj koreai barátaidnak HAPPY PEPERO DAY-t! ❤ 빼빼로데이 축하해요!
(forrás: https://joelstraveltips.com/)
#PEPERODay #빼빼로DAY #빼빼로데이 #PEPEROGAMEMentálkipi
10/10
JYJ.3 2025 nov. 08. - 22:01:39 10/10
(119232/119258)
Terjeszkedik a K-pop - Jungkook segítségével? 🌏
A Billboard Korea magazin legújabb cikke szerint, a K-pop kénytelen új területeket meghódítani a világon, miután a bejáratott piacai (pl. Japán) már telítődtek. A japán rajongók annyira sok K-pop tartalommal találkoznak, hogy egyre nehezebb jegyeket eladni a koncertekre, eseményekre. Ezért a K-pop ügynökségek, köztük a HYBE is új piacokat keres. Ilyen megfontolásokból alapult például a HYBE LATINAMERICA, melynek nemrég debütált sikeres új fiúcsapata a Santos Bravos. Mi is tudósítottunk róla, a tehetségkutató döntőjén Jungkook SEVEN című számát is játszották, melyet a 10.000-es tömeg egy emberként énekelt! 🥰🥳🥳
Egy másik új bázisa a HYBE-nak az újonnan nyílt: HYBE INDIA. Ennek az új szervezetnek az első projektje JUNGKOOK 'GOLDEN: THE MOMENTS' kiállítása lesz!!! 😍 Jelenleg India a világ legnépesebb országa, így a HYBE nagy bevételre számít a kiállításból (és későbbi egyéb projektjeiből), hiszen Jungkook nagyon népszerű Indiában is! JK globális dominanciáját és eladási erejét bizonyítja, hogy ezzel a projekttel nyitja meg kapuit a HYBE INDIA. ✨
A világ második legnépesebb országa pedig Kína. Kína felé nyitni viszont kemény dió, mivel 2016 óta politikai okok miatt egyfajta bojkott áll fenn a kormányzat részéről a "Koreai Hullám" termékei: K-drámák, K-filmek, K-pop tartalmak szempontjából. A kínai elnök pár nappal ezelőtti látogatása Szöulban némi reményt adott arra, hogy ez a bojkott talán enyhülni fog, de szakértők szerint ez még igen sok időbe telhet.
Jungkook viszont úgy tűnik, megtalálta a módját, hogy eljusson a kínai közönséghez is! 🥰 Jelenleg futó Calvin Klein kampánya sikeresen debütált a Shanghai-i 8. Nemzetközi Import Expo kiállításon, ahol a Calvin Klein standon az ő óriásvideója volt látható. 😍
Egy másik érdekesség, hogy a Calvin Klein China elindított egy közös Jungkook kampányt Kína legnagyobb zenei platformján, a QQ Music-on. Ha valaki a JK-es reklámra kattint az appban, egy "ajándékcsomagot" kap, ami tartalmaz például Jungkookos kezdőképernyőt, és JK különleges hangüzenetét is. 🎶🤩
A bojkott ellenére is, Jungkook nagyon népszerű Kínában, gondoljunk csak a JUNGKOOK CHINA rajongótábor nagyformátumú, látványos születésnapi projektjeire. A QQ Music appon JK a TOP10 legnépszerűbb férfi K-pop idol között van, egyetlen BTS tagként a TOP10-ben, és legfiatalabbként az idolok között. A Billboard bejelentése szerint jövőre várhatóan már a kínai slágerlisták adatait is tartalmazni fogják a Billboard rangsorok, amely Jungkook szempontjából mindenképpen kedvező hatású lesz.
Összességében, Jungkook globális dominanciája továbbra is nagyon erősen érezhető és újabb és újabb területeket hódít meg a K-pop számára a világ legnagyobb piacain. Bár versenyezni nem tudunk a nagy országok népességével, reméljük azért Európára is előbb-utóbb felfigyelnek az ügynökségek és rájönnek, hogy itt is milyen sok JK/BTS/K-pop rajongó van! 🙏💜💝
Forrás: https://billboard.co.kr/editorial/culture/article/next/
https://www.linkedin.com/
https://english.hani.co.kr/.../e_international/1227377.html
#jungkook
10/10
JYJ.3 2025 nov. 08. - 15:01:22 10/10
(119231/119258)
Jungkook ismét bizonyította státuszát az élő előadás királyaként, hibátlan vokáljával és felvillanyozó színpadi jelenlétével magával ragadta a rajongókat egy meglepetés megjelenés során a BTS Jin szóló rajongói koncert turnéján október 31-én. Az Incheon Munhak Stadionban tartott Jungkook a Standing Next to You című globális slágerének előadása lenyűgözte a rajongókat.
Jungkook a színpadra lépése pillanatától fogva éljenzést húzott dinamikus élő előadásával, amelyet egy élő zenekar támogatott, amely növelte a dal hatását. Hibátlan kivitelezése az édes, mély hangoktól a mennydörgő magas hangokig talpra állította a közönséget. Jungkook erőteljes tánca, mely tökéletesen kiegészítette hangos képességét, csak hozzátett a pillanat varázsához, ismét bebizonyítva, miért tartják őt az egyik legjobbnak az élő előadásokban.
A koncert megjelenés csak egy újabb fénypontja volt Jungkook sikeres karrierjének. A közelmúltban történelmet írt azzal, hogy minden idők legtöbbet eladott K-pop szólóelőadója lett, a GOLDEN című szólóalbumával meghaladó 10 millió albumeladást. Ráadásul a Standing Next to You több mint 1,32 milliárd streamet halmozott fel Spotify-on, ezzel megszilárdítva Jungkook nagy hatását a zenei világra.
Jungkook fellépése Jin koncertjén egy újabb bizonyíték a K-pop iparban betöltött pótolhatatlan helyzetéről és kitartó globális vonzerejéről.
#Jungkook #BTS #KingOfLivePerformance #StandingNextToYou #Golden
·
10/10
JYJ.3 2025 nov. 03. - 11:11:58 10/10
(119230/119258)
Park Shinwon gitáros Instagram-bejegyzése Jin "To Me, Today" című dalával!

"A Run Seokjin epizódturné valóban véget ért.
Az egész egy forró nyári napon kezdődött, és most, hogy hideg szelek fújnak az őszön és a tél elején, végre vége.
Visszatekintve azt hiszem, még a hideg szél sem tudta lehűteni a meleget és az izgalmat a stadionban.

Ahogy korábban említettem, a Jinnel töltött idő álomnak tűnt, és ezek a pillanatok nagyon boldogok voltak.
Mindig emlékezni fogok arra, hogyan készítette elő a műsort, és mindannyiótokra gondolt, ARMY

Az utolsó ráadás során sok csapattársa csatlakozott különleges vendégként, és ezt nézni, és velük együtt fellépni megtiszteltetés és igazi öröm volt.
Kicsit féltékeny voltam, hogy ilyen összetartó csapattársaim vannak, akikkel megoszthatom ezeket a pillanatokat és boldogságot.
A kötelékük olyan erősnek tűnt.
És biztos vagyok benne, hogy a másik kettő, aki ezúttal nem tudott csatlakozni, a maga módján támogatta Jint.

Most, ebben a pillanatban, a koncertre gondolva, ezt érzem.
Jobb emberré akarok válni.
Azáltal, hogy továbbra is fejlődök, fejlődöm és keményen dolgozom, jobb leszek, hogy egy nap még egy esélyt kapjak arra, hogy fellépjek Jinnel, és remélhetőleg újra mindenkivel együtt.

Köszönet mindenkinek, aki keményen dolgozott a műsorért,
és a zenekar tagjaimnak, akik megbíztak bennem, mint zenekarmesterben, és velem léptek fel.

És hatalmas köszönet az összes hadseregnek, aki engem is támogatott.

Imádkozom, hogy mindenki mindig boldog legyen.
Viszlát." #RUNSEOKJIN_epTOUR_ENCORE
#Jin_TOUR_ENCORE
10/10
JYJ.3 2025 nov. 02. - 18:06:09 10/10
(119229/119258)
Ma 2 éve, hogy #JUNGKOOK kiadta a legkelendőbb, történelmet teremtő debütáló szóló albumát, a 'Golden', amely számos rekordot megdöntött, globális jelenség lett az eladások, a streaming és a toplistás teljesítmény terén! 💪🏾💥2⃣🎂 ➕🏆1⃣ 💿✖️ 🇰🇷 🐐👑💜
A 'Golden' Jung Kook "arany pillanatait" ünnepli, mint a #BTS "Golden Maknae" és a #Latto, #JackHarlow, #MajorLazer és #DJSnake! Ez volt a legmagasabb első napi eladás egy K-pop szólista által a Hanteo History-ban (2,147M) és a legmagasabb első heti eladások (2,4M felett), és ez volt az első albuma egy K-Pop szólista által, amely meghaladta a 3 millió összeladását a Hanteo-n, ezzel megdöntve a #KimGunMo 'Wrongful Meeting' 30 éves rekordját 1995-ben (2,86M)! Ez az első számú bestseller album az USA-ban egy K-Pop szólistától 2 éve egymás után (2023 és 2024) és a leggyorsabb, hogy meghaladja az 1 millió amerikai egységet! A 'Golden' volt az első albuma egy K-Pop Soloist-nak, amely több mint 200 000 darabot (210 000) adott el az USA-ban az első héten, köztük 164 800 tiszta eladást, és ez volt a legkelendőbb album azon a héten az USA-ban, amely 2. helyen debütált a Billboard 200-on, csatlakozott a #Jiminhez mint a legmagasabb egy K-Pop szólista albuma! 2023-ban a Billboard szerint a Golden az év 10. legkelendőbb CD-albuma lett, és a 7. legkelendőbb album világszerte a Nemzetközi Fonográfiai Industry (IFPI) 2023-as Global Music Reportja szerint, kevesebb mint két hónap alatt meghaladta a 2,7 millió tiszta értékesítési egységet! Eddig több mint 10 millió egyenértékű albumot adtak el világszerte, beleértve a fizikai albumeladásokat, a digitális letöltéseket és a streaming egyenértékű egységeket, és ő tartja a történelem legkelendőbb albumának rekordját egy K-Pop szólista által!
A 'Golden' szerezte a legnagyobb debütáló hetét egy ázsiai szólistának a Global Spotify-on 214,6 millió streammel és 39,6 millióval az első napján! A Golden 5 szám átlépte a 200 millió streamet, ezzel új rekordot állítva fel egy ázsiai szólóalbumhoz! A Golden első kislemeze, a Seven volt a leggyorsabb 2023-as dal, ami elérte a 2,6 milliárd globális streamet (829 nap)! Ez a leghosszabb toplistája egy K-Pop szólistától a Spotify Global Albums Chart-on! A 'Golden' az első album egy K-Pop szólistától, ami meghaladja a 6,3 milliárd streamet Spotify-on, és egy ázsiai Act leggyorsabb stúdióalbuma, ami eléri ezt a mérföldkövet!
A 'GOLDEN' több mint 100 fizikai díjat halmozott fel értékesítési bizonyítványokból, rajongói szavazott rendezvényekből és számos érdemalapú kitüntetésből, ezzel az évtized legtöbbet díjazott férfi szóló debütáló albuma egy ázsiai művész által! A legjobb díjátadói közé tartozik a Top K-Pop album a 2024-es Billboard Music Awards-on, az év legjobb albuma a 2024-es Hanteo Music Awards-on, a legjobb album (Bonsang) a 38. Golden Disc Awards-on és az év művésze album a 13. körlista Chart Music Awards-on! BRIT minősítést kapott az Egyesült Királyságban, RIAJ Platinum minősítést kapott Japánban és RIAA minősített Platinumot az USA-ban 1 millió eladási példányért, Jung Kook csak a 2. koreai szólista lett, aki eléri ezt a mérföldkövet!
ARANY megszilárdította Jung Kook globális pop ikon státuszát, a rajongók a "Rekordok királyának" nevezték organikus, tartós sikeréért!
10/10
JYJ.3 2025 szept. 20. - 16:38:08 10/10
(119228/119258)
💫Jung Kook és a Calvin Klein volt a legnagyobb győztese a New York-i Divathétnek! 👏🤩
Az eseményt elemző számos cég és hírportál szerint a legnagyobb médiafelhajtást és ezáltal a legnagyobb bevételt eredményező szereplői a szeptemberi New York-i Divathétnek Jungkook és rajta keresztül a Calvin Klein volt.
Mindezt úgy, hogy JK maga egyetlen bejegyzést sem írt közösségi média oldalakon. A Calvin Klein első Instagram posztja arról, hogy Jungkook megérkezett az esemény helyszínére, magában 825.000 dollár bevételt eredményezett média hatásértékben (MIV).
Így ír az Onclusive elemző cég az eseményről:
"Szeptember 10. és 16. között a New York-i divathét hihetetlen érdeklődési hullámot váltott ki. A közösségi médiában az esemény 2,71 millió említést kapott és 151,7 millió felhasználóhoz jutott el. A vitathatatlan fénypont a szeptember 12-i Calvin Klein divatbemutató volt, amely a csúcspontra repítette az említéseket"
A megosztások számát tekintve a divatházak között toronymagasan a Calvin Klein győzött.
"A Calvin Klein említések terén elért szinte monopolhelyzete (majdnem 70%!) sokat elárul stratégiai képességeiről – amit valószínűleg a nagy horderejű együttműködések és a lélegzetelállító újdonságok tápláltak."
A részt vevő hírességek között pedig ugyancsak tekintélyes fölénnyel (számunkra nem meglepő módon ☺️) Jungkook vitte a pálmát.
"Jung Kook a New York-i Divathét szupernóvájává vált, említéseinek áradata mindenki mást elhomályosított, és közvetlenül hozzájárult a Calvin Klein dominanciájához."
Hashtagek számában is JK uralkodott: 🐰👑
"Az örökzöld #nyfw vezette a listát, de a márkázott hibridek, mint például a #jungkookxcalvinklein, berobbantak, ötvözve a hírességek és a divat rajongóit. A legnépszerűbb hashtagek a márka-híresség partnerségek stratégiai fontosságát mutatják: A 15 legnépszerűbb hashtag közül hét közvetlenül a Jung Kook és a Calvin Klein partnerségére utal."
"A Calvin Klein és Jung Kook partnersége bizonyult a 2025-ös New York-i divathét legerősebb médiahajtóerejének. A globális K-pop sztár megjelenése számos virális pillanatot generált, olyan hashtagek, mint a #jungkookxcalvinklein, közel félmillió említést értek el. A stratégia tökéletesen kihasználta Jung Kook hatalmas rajongótáborát, amely több platformon is mozgósított, hogy megünnepeljék a divatbemutatón való megjelenését és kampányának vizuális elemeit.
Calvin Klein elsöprő megosztásainak száma és Jung Kook fenomenális vonzereje jól példázzák, hogyan lehet ilyen stratégiai partnerségekkel messze megelőzni a versenytársakat."
Jung Kook ereje hatalmas, mint ezek a számok is jól példázzák, a divatházak versengenek a kegyeiért, ő mégis csak azzal a márkával kötött együttműködést, amelyet igazán magáénak érez, és egyébként is minden nap hordja a ruhadarabjait. Talán ez Jungkook egyik legnagyobb vonzereje, az az őszinteség, ahogyan szupersztársága ellenére is végtelenül szerény és alázatos maradt, nincs semmi sztárallűrje, nem próbál feltűnősködni, nem posztol, nem reklámozza magát, nem küzd a figyelemért, és mégis üstökösként ragadja meg a figyelmet, bárhol is tűnik fel.
Lezser eleganciával ural bármilyen eseményt, amelynek résztvevője. Amint ez a New York-i Divathéten is történt... 🥰🧥🐰👑
Források:
https://wwd.com/.../calvin-klein-nyfw-jung-kook-media.../
https://onclusive.com/.../k-pop-meets-couture-asian.../
#jungkook
#JUNGKOOKxCALVINKLEIN
rkskekfk 2021 máj. 31. - 19:24:53
(119227/119258)
It's an awesome blog. I am very fortunate to have found your blog. Thanks for sharing a good article. Please come to my blog.

https://www.caa-il.com
10/10
Éva Vidéki 2020 dec. 26. - 15:41:15 10/10
(119226/119258)
Békés boldog karácsonyt!
melania macron 2020 dec. 21. - 22:37:54
(119225/119258)
A nevem Melania macron vagyok 35 éves. éves 31 éves koromban mentem férjhez, csak egy gyermekem van, és boldogan éltem. Egy év házasságom után a férjem viselkedése annyira furcsává vált, és nem igazán értem, hogy mi történt, ő pakolt ki a házból egy másik nőnek, annyira szeretem, hogy soha nem álmodom elveszíteni, megpróbálom a legjobb annak biztosítására, hogy a férjem visszajöjjön hozzám, de mind hiába, sírok és sírok segítséget keresve, megbeszéltem a családjával, de nem kaptam választ. Tehát a legjobb barátom, cynthia, és megígéri, hogy segít nekem . Mesélt nekem egy Drosagiede nevű férfiról, azt mondta nekem, hogy nagyon nagyszerű ember és igazi férfi, akiben megbízni lehet, és nincs semmi olyan szerelmi kérdés, amelyet nem tudna megoldani, és elmondta, hogyan segített számtalan embernek kapcsolatuk helyreállítása. Nagyon meg voltam győződve róla, hogy gyorsan megkerestem a doctorosagiede75@gmail.com e-mail címét, vagy a WhatsApp és viber telefonszámát a +33753154980 telefonszámon. Minden problémámat elmagyarázom neki, ő azt mondta nekem, hogy ne aggódjak, hogy minden problémám azonnal megoldódik. Megmondta, mit kell tennem, hogy visszavegyem a férjemet, és én meg is tettem. Azt mondta, hogy három nap múlva a férjem visszatér hozzám és koldulni kezd, és ez valóban úgy történik, ahogy mondta, nagyon meglepődtem, ez nagyon csodálatos. Istennek legyen a dicsőség, most nagyon szoros a kapcsolatunk, és mindketten újra boldogan élünk. Ha hasonló problémája van, vegye fel a kapcsolatot vele, és keresse meg a problémát egyszer és mindenkorra. élek a bizonyságról
10/10
Éva Vidéki 2020 okt. 04. - 10:12:33 10/10 Előzmény JYJ.3
(119224/119258)
Szép. Nem ismertem eddig.
10/10
Éva Vidéki 2020 okt. 04. - 10:11:26 10/10 Előzmény JYJ.3
(119223/119258)
Tökéletes összefoglaló. Sajnos ez a magyar valóság.((( Köszönet nekik az áldozatos munkáért és jó egészséget kívánok mindannyiuknak. Pont erről beszélgettünk családilag a napokban. Nem tudni, hogy meddig bírják még erővel. Köszönöm nekik.
10/10
Éva Vidéki 2020 okt. 04. - 10:05:52 10/10 Előzmény JYJ.3
(119222/119258)
Szia. Végre szabályzatba is foglalták, ami minden épeszű embernek természetes. Félelmetes lehetett a gyerekeknek a tömeghisztéria. Ők még fel sem lehettek rá rendesen készítve.((((( Egyébként csoda, hogy nem okoztak még nagyobb sérülést, balesetet. Maradandó lelki sérülést már biztos, csak arról meg ugye nem beszélnek.((((
10/10
Éva Vidéki 2020 aug. 21. - 18:15:58 10/10
(119221/119258)
https://azsiaekkovei.hu/kdorama/its-okay-to-not-be-okay Most éppen ezt nézem és a 10. résznél tartok. 3 főszereplő alakítása csúcsszuper. Félelmetesen szuggesztív a játékuk, le vagyok nyűgözve teljesen. Brillíroznak. De itt meg nagyon megterhelő lelkileg a történet. Lassítanom kell magamat a nézéssel. Kill me Heal me-t ismételtem. EZ legalább annyira jó eddig.
10/10
Éva Vidéki 2020 aug. 21. - 18:02:16 10/10
(119220/119258)
https://azsiaekkovei.hu/kdorama/backstreet-rookie Ezt néztem meg mostanában. Köszi ezt a minőségi és villámgyors fordítást. Én nagyon szeretem mindkét főszereplőt és gyorsan lecsaptam rá, mert ugye vígjáték. Derülni akartam. Hát nálam nem ültek a poénok, sajnos. Nekem nagyon átlagos kiszámítható volt a történetvezetés is. Egyik színésznek sem kellett megerőltetni magát a karakterben, olyan átlagos volt ez is. Ők sokkal többre képesek külön-külön is. Egyben meg pláne többet vártam tőlük.
10/10
Éva Vidéki 2020 aug. 21. - 17:47:47 10/10
(119219/119258)
Bocsi én mostanában csak átlapozom a BTS-t. Már kicsit túl sok belőlük. (((
10/10
Éva Vidéki 2020 aug. 21. - 17:42:47 10/10 Előzmény JYJ.3
(119218/119258)
Ez már azért túlmegy a veszélyes kategórián. Ez már szándékos veszélyeztetés és előre megfontolt gyilkossági kísérlet. Amikor megtiltja a betegeknek, hogy kórházba menjenek. De a szándékos fertőzőket nem is tudom mivel lehetne büntetni. Ez már tömeggyilkosság. ((( Kíváncsi vagyok, hogy mit csinálnak velük.
10/10
Éva Vidéki 2020 aug. 21. - 17:33:51 10/10 Előzmény JYJ.3
(119217/119258)
Nagyon értelmes ez a nő. Az ilyen sötét, bunkó vallási vezetőkkel van a baj. Veszélyes mint általában is a szekták. A vallást sem követik ezek szerint, mert a bevétel a fontos neki.((((
10/10
JYJ.3 2020 aug. 08. - 13:40:38 10/10
(119216/119258)

Az év legjobb vicce! hana kisasszony- szándékos kis betűvel- nem elég hogy Yoochun életét tönkre tette, és talán a JYJ-t is.
Most a legnagyobb ágyúra vetette ki a hálóját, de sikertelenül.
Az armyk figyelmen kívül hagyják, és nem reagálnak a hírre.
Ezt ő maga találhatta ki, mert mostanában nem volt hír róla.
Kérdés, miért teszi közzé, ha van egy barátja? Ki nem Sz@rja le?

Jungkook rengeteg elfoglaltsága mellett pont egy majd 10 évvel idősebb narkós rossz hírű nővel randizna, amikor a világ szeme rajta?

Yoochun ex-megyasszonya, Hwang Hana arra kéri a netizens-et, hogy hagyja abba a téves pletykák terjesztését róla és a BTS Jungkook-ról

A hét elején, Armys észre néhány rosszindulatú netizens terjed alaptalan, hamis híreszteléseket bevonásával BTS „s Jungkook , azzal vádolva őt társkereső énekes / színész Yoochun ” s ex-menyasszonya Hwang Hana .

A pletykák nem sokkal azután merültek fel, hogy Hwang Hana új fiókkal visszatért az Instagram-ba. A közelmúltbeli Instagram-hozzászólásaiban Hwang Hana kiderítette követõinek, hogy jelenleg valakivel 8 ~ 9 évvel fiatalabb randevúzik. A rosszindulatú netizens ezután összekapcsolta a barátjával kapcsolatos nemrégiben tett megjegyzéseit Hwang Hana korábbi SNS-üzenetével, amelyben kijelentette, hogy a BTS rajongója.

Hwang Hana már augusztus 7-én észrevette az őt és Jungkookot körülvevő rosszindulatú pletykák árvízét, majd Instagramba kérte, hogy kérje a pletykák azonnali leállítását. Azt mondta: "Kérjük, hagyja abba a nevetséges pletykák terjesztését. Miért véletlenszerű dolgokat összerak, és ezeket a pletykákat terjeszti? Ez káros mind a személyre, mind nekem, és van egy barátom. Kérem, ne tegyen feltételezéseket csak azért, mert körülbelül azonosak lehetnek. Én egyáltalán nem ismerem a [Jungkook-ot]! Legközelebb talán még Leonardo DiCaprio-val randizom. "

Hwang Hana ezután befejeződött, hangsúlyozva, hogy csak az ismerőseivel kívánja magántulajdonban használni az Instagramot, és kérte, hogy a netizens hagyja abba a követését.
https://www.allkpop.com/article/2020/08/yoochuns-ex-fianc-hwang-hana-asks-netizens-to-stop-spreading-false-rumors-about-her-and-btss-jungkook

Ez az Alkpop is minden hülyeséget ír.Nincs anyag.

10/10
JYJ.3 2020 aug. 08. - 13:39:23 10/10
(119215/119258)

Azt hiszem a koreaiak este már nagyon unatkoznak. Nincs olyan amibe bele ne kötnének.
Lehet hogy a ház a japán megszállás alatt épült, de az is a történelmük része.
Mi lenne ha mi a törökök által épített fürdőket mind átépíttetnénk, nehogy vki azt higgye hogy szerettük itt a törököket.

A tvN „Nyári vakáció” a nézők aggodalmait követően megváltoztatja a házat.

A tvN új, a „Nyári vakáció” változatai megosztották egy frissítést a házról, amelyben a show forgatásra került.

A „Nyári vakáció” egy új fajtakiállítás a Na Young Suk PD-től (producer). Ez egy „otthoni vakáció” valósági show azokról a felnőttekről, akik mindennapi vakációt élveznek egy ismeretlen helyen, hogy gyógyítsák megfáradt elmüket és testüket. A műsor Jung Yu Mi és Choi Woo Shik részvételével július 17-én mutatta be premierjét.

A bemutató után azonban a nézők aggodalmuknak adtak hangot amiatt, hogy a nyaralóház hasonlít a hagyományos japán stílusú házhoz tetőtérével, tolóajtóival és mennyezetének stílusával. Az aggodalmak azzal a ténnyel kapcsolatosak, hogy Koreát 1910 és 1945 között Japán császári kolóniává tették. A mai koreaiak számára a gyarmati időszakot a koreai kultúra és nyelv szigorú tilalmai, valamint a koreaiak kényszermunkásokként történő használata okozza. „Vigasztaló nők” (szexuális rabszolgák) a második világháborúban, hozzájárulva a modern negatív érzésekhez Japán felé.

A gyarmati építészet továbbra is vitatott kérdés Dél-Koreában, amire a kormányzati épület példája. Ez volt a japán gyarmati rezsim kormányának székhelye, és mély haragot keltett a koreaiak körében, mivel azt szándékosan a Gyeongbok-palota, a Joseon-dinasztia fő királyi palotája alapján építették. Az épület 1996-os lebontása után a palotát felújították.

A nézők aggodalmát követően a tvN produkciós munkatársai megígérték, hogy cserélik a ház ablakait és ajtóikat.

Július 24-én megosztották a ház frissítésével az Instagram-on. A képaláírásban azt írták: “Helló, ez a“ Nyári vakáció ”gyártószemélyzete. Hálásak vagyunk a nézőktől kapott visszajelzésekért, és szerény gondolkodással megváltoztattuk a ház külső részét. A felvételeket a harmadik epizódig kell felhasználnunk, így a negyedik epizód körül az új házat meg tudjuk mutatni. Keményen fogunk dolgozni a felvételek szerkesztésében a második és a harmadik epizódban is a kellemetlenség minimalizálása érdekében. Még egyszer elnézést kérünk a kérdésért, és a jövőben óvatosabb leszünk. ”

Az új fotó azt mutatja, hogy a ház tetőjét pirosra festették, és a tolófajtók és -ablakok modern elemekkel cserélődtek.
https://www.soompi.com/article/1414747wpp/tvns-summer-vacation-shares-changes-made-to-the-house-after-viewers-concerns

A„Nyári vakáció” pénteken, 9: 10-kor, KST-en tart.
10/10
Éva Vidéki 2020 aug. 06. - 16:53:14 10/10 Előzmény JYJ.3
(119214/119258)
A 8, 9, 19-es azért nem rossz. De valóban nem egy korcsoport. 56-59 évesek akármilyen jól is tartják magukat csak nem veszik fel a versenyt a fiatalokkal. Nem kellene a hamvas huszasokkal versenyeztetni.((( De ez a BTS fiú gyereknek néz ki a legfiatalabb 24 éves arab fiú mellett is.
10/10
JYJ.3 2020 aug. 06. - 10:20:58 10/10
(119213/119258)
https://portalmaratimba.com.br/jeon-jungkook-is-among-the-20-most-beautiful-men-in-the-world-in-2020/ Jeon Jungkook 2020-ban a világ 20 legszebb férfi közé tartozik!

Megjegyzés: nem csak tartozik, hanem ő a legszebb ezek közül. Sok kiöregedett, és elhízott, ráncos, hibás fogú, már a fénykorukon jóval túl levő híres emberekről beszélünk, akik valamikor valóban jóképűek voltak, de ma már nem.
10/10
JYJ.3 2020 aug. 06. - 09:42:27 10/10
(119212/119258)

Itt található a Google 10 legkeresettebb K-Pop bálványa a 2020 első felében

A Google Trendsből összegyűjtött adatok szerint ezek a 2020 első felében világszerte a 10 legkeresettebb K-pop bálvány a Google-on .

https://www.allkpop.com/photo/2020/08/here-are-the-top-10-most-searched-k-pop-idols-on-google-in-the-first-half-of-2020-according-to-mid-year-data
10/10
Éva Vidéki 2020 aug. 05. - 14:12:19 10/10
(119211/119258)
Boldog névnapot a Krisztináknak!
10/10
JYJ.3 2020 aug. 05. - 09:04:45 10/10
(119209/119258)
https://myx.abs-cbn.com/features/25501/taylor-swift-bts-500k-pure-copies

A BTS ÉS A TAYLOR SWIFT AZ EGYETLEN MŰVÉSZ, AKI 2020-BAN 500K TISZTA PÉLDÁNYT ÁRUsit
Ahogy vártuk, Taylor Swift nyolcadik albumának meglepő folklórja a Billboard 200 chart tetején debütált!

Taylor legújabb remekműve több mint 500 000 tiszta példányt adott el - kizárólag fizikai és digitális eladások eredményeként - az Egyesült Államokban. Az egyetlen másik művész, aki ezt 2020-ban megteszi, a globális K-Pop csoport, a BTS, aki tavaly májusban érte el ugyanazt a feat a lélek térképével: 7 .
Valójában nem beszélhet a legendákról e két aktus nélkül. Gratulálunk!

. A @ taylorswift13 és a @BTS_twt az egyetlen olyan művész, akik több mint 500 000 tiszta példányt eladtak egy albummal az idén az Egyesült Államokban

https://www.instagram.com/p/BjBR-DmnPjc/?utm_source=ig_embed
10/10
JYJ.3 2020 aug. 05. - 09:01:10 10/10
(119208/119258)
Részvétünk Libanonnak 🇱🇧💔 Bejrút 🙏🏽
10/10
JYJ.3 2020 aug. 04. - 08:44:46 10/10
(119207/119258)
Ma megjelent a BTS valóság showjának az előzetese.

https://www.youtube.com/watch?v=lyk0Sc4o2t8

A 80 perces epizódok megvásároltahók a Weversén.
Aki megelégszik 60 perces műsorral.(miért ne) az láthatja majd a koreai TV ben.
A fizetős részben plusz Behind Camp is lesz.

Mintha egy lakatlan sziget lenne Korea szívében.
10/10
JYJ.3 2020 aug. 04. - 08:40:00 10/10
(119206/119258)
Ez nagyon jószokott lenni.Sajnos most máresz a hangulata..

https://www.soompi.com/article/1416948wpp/mbc-confirms-plans-to-hold-2020-idol-star-athletics-championships-chuseok-special-without-an-audience?fbclid=IwAR1rQo57KdWqFJ-WhVs42braVaxEKqPp3oNUIu9GObAQyeNtH4TsVrsL_Lw

Az MBC megerősíti a Chuseok Különleges Közönség nélküli „2020 Idol Star Atlétikai Bajnokság” megrendezését
2020 augusztus 4
Az MBC felkészül a közelgő „2020 Idol Star Atlétikai Bajnokságra”.

Az „Idol Star Atlétikai Bajnokság” egy speciális program, amelyben a bálványok különféle sporteseményeken vesznek részt. A résztvevő csoportok rajongóit felkérik, hogy legyenek a közönség részei, és képesek egy ideig élvezni kedvenc bálványaikat.

Korábban az MBC kijelentette, hogy a program végrehajtásáról továbbra is vita folyik . Az MBC augusztus 4-én megerősítette, hogy tovább haladnak a „2020 Idol Star Atlétikai Bajnokság” Chuseok különleges versenyével.
10/10
JYJ.3 2020 aug. 02. - 20:08:49 10/10
(119205/119258)
https://youtu.be/Mxu7et015mo

Tegnap adta ki a BH, és már majd 4 millióan megnézték a 2019 szilveszteri videót.
Making film.
Van automata fordító, jó a felirat.
Érdekes a kulisszák mögé benézni.
10/10
JYJ.3 2020 aug. 02. - 18:09:16 10/10
(119204/119258)

2020 augusztus 2
A BTS nyilvánosságra hozta a közelgő digitális kislemez címét!

Augusztus 3-án, éjfélkor, a KST-nál a Big Hit Entertainment hivatalosan kiadott egy új tudósítót a BTS nagyon várt angol nyelvű kislemezéhez. Az egyetlen, ami a csoport le , mint egy „vidám nyári dal,” a tervek szerint augusztus 21-én dobja, megelőzve a megjelenése BTS következő albuma.

A színes új teaser szerint a BTS közelgő kislemezének címe: „Dynamite”.
10/10
Éva Vidéki 2020 aug. 01. - 21:36:34 10/10 Előzmény JYJ.3
(119203/119258)
Leírás alapján jónak tűnik a műsor. De most sorozatozok. Néha én is szoktam show-kat nézni.
10/10
JYJ.3 2020 aug. 01. - 11:59:20 10/10
(119202/119258)

Nézd: Az „I-LAND” versenyzők „I & Hiteres” szerepet játszanak. 6 I-LANDER még több szavazási statisztika megjelenik

A Mnet „ I-LAND ” című, július 31-i epizódjában a versenyzők részt vettek a záró teszten a show első részében.

A hallgatók feladata volt az „Én és hiteles” eredeti dal előadása, hogy megmutassák az egyéni képességeiket. Az I-LANDER-eket az I-LAND-ból szavazzák meg (hármat a gyártók és három maguk az I-LANDER-ek), és elküldik a földi létesítményekhez. Ezután a földön lévő összes versenyző megvárja a globális szavazás eredményének megismerését, amely meghatározza a menteni kívánt hat tagot, és csatlakozik a fennmaradó hat I-LANDER-hez a show második részében.

Korábban, július 31-én az „I-LAND” megosztotta a globális szavazás pillantását a KST-tól délután 12-kor, miután a rajongókat felkérték, hogy válasszák ki a hat legjobb versenyzőt, akiket látni akarnak, hogy a show második részébe kerüljenek.

A nézők a 171 régió vett részt, és kiderült, hogy a Ni-ki volt a versenyző, aki a legtöbb szavazatot Japánban, Daniel volt az első az Egyesült Államokban, Hanbin Vietnam, Sunoo Mexikóban, Sunghoon Kínában, Jake Ausztráliában, Jay Nepál, K Görögországban és Heeseung Indiában.

Az epizód során azt is kiderült, hogy a Sunoo a legnépszerűbb Koreában, a Jake pedig a legnépszerűbb Indonéziában.

Ezenkívül a show megosztotta a szavazásban részt vevő öt legfontosabb országot, Indonézia vezette, majd Japán, a Fülöp-szigetek, az Egyesült Államok és Korea.

A július 31-i epizód bemutatta az I-LANDER-eket, akik „Én és hiteles” fellépést mutattam be. Nézze meg alább!

A múlt heti epizódban kiderült, hogy az első I-LANDer, amelyet Seon küldött ki és küldött a földre .

Ezt követően a július 31-i epizódban megosztották azt, hogy az I-LANDER szavazatok alapján elhárított három versenyző Younggin 11 szavazattal, Kyungmin 11 szavazattal és Jaebeom 10 szavazattal volt. A termelők úgy döntöttek, hogy az EJ-t , Seont és Geonu is a földre küldik .

Ezek a versenyzők csatlakoztak a gyülekezőkhöz, akik az új kiegészítésekkel átrendezték alkatrészeloszlását. A 16 gyülekező ezt követően „én és hiteles” volt.
https://www.youtube.com/watch?v=x3K8KxnpLRA

https://www.soompi.com/article/1416234wpp/watch-i-land-contestants-perform-icredible-6-i-landers-get-eliminated-and-more-voting-statistics-revealed?fbclid=IwAR0nZjr4vue2uHj90aDYwUt7KhlqAEngM5iluBdqEyqTejq5AeM9orGPWMI

A globális szavazásra augusztus 2-án, a KST déli óráig kerül sor, és meghatározzák a döntő 12 résztvevőt, akik tovább lépnek a második részbe.
10/10
Éva Vidéki 2020 júl. 31. - 16:47:02 10/10 Előzmény JYJ.3
(119201/119258)
Értem. Akkor mégsem ajánlom neked. Viszont az Answer 1988 az nem kórházas. Valamennyi van benne, de ez több család 35-40 évét meséli el. Óhatatlan, hogy ennyi időn keresztül ne legyen betegség is a családban.
10/10
Éva Vidéki 2020 júl. 30. - 17:33:37 10/10 Előzmény JYJ.3
(119200/119258)
Én is vagyok vele így néha. De azért ne feledd a Csokoládét. Szerintem majd nézd meg.
10/10
Éva Vidéki 2020 júl. 30. - 17:32:36 10/10
(119199/119258)
https://www.origo.hu/nagyvilag/20200730-legalabb-ket-halalos-aldozata-van-az-iteletidonek-delkoreaban.html
ez friss hír. Szegények. Nálunk zalában is volt rendesen. Sokakat ki kellett lakoltatni.((((
10/10
Éva Vidéki 2020 júl. 29. - 21:59:35 10/10 Előzmény JYJ.3
(119198/119258)
Na ott is volt víz rendesen.
10/10
Éva Vidéki 2020 júl. 29. - 21:57:53 10/10 Előzmény JYJ.3
(119197/119258)
Alatta írtam a Csokoládé című sorozatról, és az ázsiáról a sorzat ismertetőjéből másoltam ki a képet. Ő a főszereplő Ha JiWon. De sajnos a karakteres arcából egy átlagost szabtak. Azt akartam mutatni a képpel is, hogy ha nem közeli akkor, bármelyik átszabott színésznő lehetne. Annyira egyformára csinálják őket. A tehetsége azért megmaradt, továbbra is a kedvencem marad, de sajnálom, hogy nem maradt meg az arca, amivel megismertem.
10/10
Éva Vidéki 2020 júl. 29. - 21:46:11 10/10 Előzmény JYJ.3
(119196/119258)
Hát szerintem nagyon sokat vesztettél vele, ha nem láttad. Nekem a kedvencek között van és évente legalább 1x újranézem. Mi szinte teljesen így éltünk gyerekkoromban, az utcánk gyerekeivel, biztosan azért szeretem annyira. Nagyon ajánlom.
10/10
Éva Vidéki 2020 júl. 28. - 19:26:46 10/10
(119195/119258)
Sajnos neki is átszabták az arcát. Szabványosították. Úgy néz ki, mint a legtöbb szép koreai színésznő. Néha meg sem lehet őket különböztetni. Ez alapján a kép alapján is legalább 10 színésznőt lehetne tippelni.
10/10
Éva Vidéki 2020 júl. 28. - 19:16:14 10/10
(119194/119258)
A napokban fejeztem be a Csokoládét. Biztosan láttad már. A leírásból nem derült ki, hogy a hospice-val foglalkozik. Mélyen megrendítő, rendkívüli sorozat. Nagyon szeretem Ha JiWont. Kiemelkedő színésznő, mindent el tud játszani. Remekül válogatja a szerepeit. https://azsiaekkovei.hu/kdorama/chocolate
10/10
Éva Vidéki 2020 júl. 28. - 19:08:43 10/10
(119193/119258)
Az Answer 1988 sorozat egyik betétdala. Sok változatban hallottam már. Többek között Bogum is énekelte. Most rátaláltam Hongginál is. Először csak nagyon ismerős volt, de mire a végére értem megvilágosodtam. Nekem nagyon tetszik, ahogy a sorozat is. https://www.youtube.com/watch?v=UkHdIJ9HixE
10/10
offtopic
Éva Vidéki 2020 júl. 28. - 19:00:43 10/10
(119192/119258)
10/10
offtopic
Éva Vidéki 2020 júl. 28. - 18:59:03 10/10
(119191/119258)
10/10
Éva Vidéki 2020 júl. 10. - 17:15:48 10/10
(119190/119258)
https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/07/09/dronmusorral_koszonte_meg_del-korea_a_hathatos_jarvanyellenes_segitseget/
Ügyes és megható, szép gesztus. Nálunk még szóval sem köszönték meg a helytállást.
10/10
Éva Vidéki 2020 júl. 10. - 17:11:15 10/10 Előzmény JYJ.3
(119189/119258)
Én is olvastam egy rövidebbet. Épp fel akartam tenni. Részvétem. Sajnálom.
10/10
Éva Vidéki 2020 júl. 06. - 20:50:23 10/10 Előzmény JYJ.3
(119188/119258)
Most én váltakozva nézem a kínait, koreait, meg a kosztümös után modernet.
10/10
Éva Vidéki 2020 júl. 06. - 20:31:50 10/10 Előzmény JYJ.3
(119187/119258)
Nekem ők sem tetszenek. Semmi különlegeset nem látok bennük. Pont úgy pucsítanak, mint a többi csaj együttes. Viszont az a zöld hajú nő a lila térdnadrágban az valami kivételesen ocsmány. Nem tudom elképzelni sem, hogy ilyen fejjel miért nem plasztikázták már. Vagy esetleg ez már az eredmény? Rémálmom lesz, ha eszembe jut.((( Nem tudom, hogy ki az öltöztető, de ez a nylon cucc rajtuk, nagyon kellemetlen lehet benne a mozgás. JYP-et már többször láttam ilyenben. Hát a tánc után szerintem literszámra öntik ki a cipőjükből az izzadságot.
10/10
offtopic
Éva Vidéki 2020 júl. 04. - 17:13:41 10/10
(119186/119258)
10/10
Éva Vidéki 2020 júl. 04. - 17:10:57 10/10
(119185/119258)
https://index.hu/sport/2020/07/02/choi_suk_hyeon_koreai_triatlonos_ongyilkos_abuzalas/
Még mindig annyira elfogadott náluk az erőszak minden formája. Csak abból indulok ki amit a sorozatokban látok. Némelyek nem is értik, hogy ez egyáltalán probléma lehet, nincs rá szemük. Iskolai, munkahelyi terror, a gazdag kontroll nélkül alázhat, kegyetlenkedhet kedvére, félrenéznek. De a szerelmesek kedveskedése is, hogy teljes erővel belecsíp a szerelme az arcába.
Ennek a lánynak is mennyit kellett szenvednie, ha inkább a halált választotta.((( Ja és a legszebb az egészben, hogy több állami szerv hónapok óta figyelmen kívül hagyta a beadványait. A szövetség azt ígéri, hogy majd valami kis büntit kapnak az edzők. Nyilván kapnak valami szóbeli ejnye - bejnyét és marad minden a régiben.((((
10/10
Éva Vidéki 2020 júl. 04. - 16:46:35 10/10 Előzmény JYJ.3
(119184/119258)
Hát nem tudom, hogy mit lehet a gyűlölködők ellen tenni, de már nagyon kellene valamit.((( Hány életet tettek tönkre.
10/10
Éva Vidéki 2020 júl. 04. - 16:41:50 10/10 Előzmény JYJ.3
(119183/119258)
Na azért mekkora tudás kell, hogy 10 táncos szinte tökéletesen szinkronban legyen. Meg mennyi gyakorlás. A kevesebb tagúaknak sem sokkal könnyebb, mind nagyon profik.
10/10
Éva Vidéki 2020 júl. 04. - 16:23:08 10/10 Előzmény JYJ.3
(119182/119258)
Én úgy tudom, hogy a lányok is rendkívül magasan képzettek zeneileg. Zenét szereznek, hangszeren játszanak, de sajnos nekem nem jó a hallásom, így nem tudom megítélni. Viszont amit vonaglanak a színpadon, azt meg nem tudom végig nézni, az csak férfiszemnek való. Így nem tudok érdemben véleményt alkotni.
10/10
Éva Vidéki 2020 júl. 04. - 16:15:02 10/10 Előzmény JYJ.3
(119181/119258)
Na ez szuper volt. Egyből megismételtem.
10/10
Éva Vidéki 2020 júl. 04. - 16:08:14 10/10
(119180/119258)
Arra írtam amikor az óvodás értelmi szintű rajongója holdat kért valamelyiknek tök komolyan a NASA-tól, mert megérdemelte szerinte.((( Erre már nincsenek is szavak.((((
10/10
Éva Vidéki 2020 júl. 04. - 16:05:01 10/10 Előzmény JYJ.3
(119179/119258)
Igen. Azt én is észrevettem, hogy máshogy hangzanak ugyanazok a számok japánul, néha alig ismerni fel, mert a japán sokkal keményebb nyelv. Mint az angol és németnél a német szintén sokkal keményebben hangzik.
10/10
Éva Vidéki 2020 jún. 27. - 10:23:22 10/10 Előzmény JYJ.3
(119178/119258)
Na erről beszéltem. Játékos üzenet? Megérdemelte?((((
10/10
Éva Vidéki 2020 jún. 27. - 10:19:36 10/10 Előzmény JYJ.3
(119177/119258)
Ja és amikor nyomorogtak, akkor bármiben jól érezték magukat, csak legyen, talán a másolatban is.((( Bocsi, de visszataszító. Szerencsére majd a gyerekeiknek már ez lesz a természetes, a luxus és legmagasabb minőség, mert mást nem érdemelnek a kishercegek, hercegnők. A többieket majd illik lenézni. Időben meg fogják tanulni, látnak jó, követendő példát.((
https://www.youtube.com/watch?v=nj3pJnoY-9o
10/10
Éva Vidéki 2020 jún. 27. - 10:08:35 10/10 Előzmény JYJ.3
(119176/119258)
Én is tudom. De akkor is pénzkidobás, ha ideológia van gyártva hozzá. Nem azt akarom mondani, hogy ízléstelenül, igénytelenül öltözzenek fel. Azt is tudom, hogy másoknak szól, hogy bezzeg ők ezt megengedhetik maguknak. Na ez nem tetszik nekem, mert ez a pénzszórás. Függetlenül tőlük, nem őket nézem le miatta. Ők csak beálltak a sorba.
10/10
Éva Vidéki 2020 jún. 27. - 10:02:21 10/10 Előzmény JYJ.3
(119175/119258)
Vegye akinek megéri.
10/10
Éva Vidéki 2020 jún. 27. - 09:59:39 10/10 Előzmény JYJ.3
(119174/119258)
Jó a válasz.)))
10/10
Éva Vidéki 2020 jún. 27. - 09:57:59 10/10 Előzmény JYJ.3
(119173/119258)
Az enyém is ilyen, csak nem szögletes lapok vannak összefűzve, hanem kerek. De azért rá kell jönni a technikára, hogy mekkora erővel is kell tekerni, szorongatni.
10/10
Éva Vidéki 2020 jún. 27. - 09:55:07 10/10 Előzmény JYJ.3
(119172/119258)
Szép ez a kép. Azt hittem, hogy a végén bearanyozza a lepusztult szobát is, az érintés hatására. Kicsit több, mint 27 milliónál tart alig 1,5 nap alatt a nézettsége.
10/10
Éva Vidéki 2020 jún. 25. - 21:36:19 10/10 Előzmény JYJ.3
(119171/119258)
Akkor ezek szerint nem friss kezdeményezés ez a szeresd magad. Azt hittem, pedig már akkor legkevesebb 3 éves. Ez mit sem von le az értékéből.
10/10
Éva Vidéki 2020 jún. 25. - 21:23:40 10/10 Előzmény JYJ.3
(119170/119258)
Neki most volt jó. Szerencséje van, hogy nem kell csak a munkájához alkalmazkodni. Színész, nem csapatban játszik. Jobb előbb túlesni rajta.
10/10
Éva Vidéki 2020 jún. 25. - 21:21:00 10/10 Előzmény JYJ.3
(119169/119258)
Nekem ez pénzszórás. Mind kidobott pénz. Igaz, hogy ők ezeket nem veszik meg, hanem kapják. Legalábbis a nagy részét. Igaz, hogy ők meg tudnák fizetni is. De mások miattuk veszik meg méregdrágán.((( Csak GD-t néztem meg. Az érdekelt. Hát kivétel nélkül rajta sokkal jobban ált, mint az eredetin. De nem győzöm hangsúlyozni ez pusztán pénz kidobás.
10/10
Éva Vidéki 2020 jún. 25. - 21:07:22 10/10 Előzmény JYJ.3
(119168/119258)
Nagyon felelőtlenek. Igaz hogy a vezetés hibája.((((
10/10
Éva Vidéki 2020 jún. 25. - 21:05:02 10/10 Előzmény JYJ.3
(119167/119258)
Borzasztó.(((
10/10
Éva Vidéki 2020 jún. 25. - 20:59:48 10/10 Előzmény JYJ.3
(119166/119258)
Helyes. Nekik meg úgysem hiányzik.
10/10
Éva Vidéki 2020 jún. 25. - 20:56:56 10/10 Előzmény JYJ.3
(119165/119258)
Ez pontosan így van. Minden nézőpont kérdése.
10/10
Éva Vidéki 2020 jún. 25. - 20:50:15 10/10 Előzmény JYJ.3
(119164/119258)
Tetszik a kezdeményezés nekem is. Olyan fessek az öltönyben, jól mutatnak így tömegesen.
10/10
Éva Vidéki 2020 jún. 25. - 20:45:13 10/10 Előzmény JYJ.3
(119163/119258)
Nekem is most lett először jó az állaga. Eddig szeleteléskor szét akart esni. Tekeréssel szenvedtem. Most egy kínai boltban láttam hozzá való eszközt, de egyrészt drága volt. Másrészt meg nagyon vékonynak láttam. Olyan kolbász vastagságúnak néztem. Abba nekem nem fér bele a rizsen kívül semmi. Nekem olyan 4,5-5 cm az átmérője, ha kész van. Onigiri készítőm viszont van már több éve. Azzal könnyen és gyorsan megy. Ezért is nézegettem, hátha megkönnyítem magamnak a munkát. Nem jött össze.
10/10
Éva Vidéki 2020 jún. 25. - 20:36:44 10/10 Előzmény JYJ.3
(119162/119258)
Az nekik nagy előny. Én úgy figyeltem meg, hogy akinek jó a hallása az a nyelveket is könnyebben tanulja.
10/10
Éva Vidéki 2020 jún. 25. - 20:34:45 10/10 Előzmény JYJ.3
(119161/119258)
Sajnos csak a vezetőknek az érdeke ott is. A z átlagembernek semmi jó nem származik a háborúból.(((
10/10
Éva Vidéki 2020 jún. 25. - 20:30:10 10/10 Előzmény JYJ.3
(119160/119258)
Én most éppen akciósan vettem, de ez 10 lapos. Fiam szokott nyaggatni érte, hogy mikor csinálok. Szerinte gyakrabban kellene. Ő a szusit is szereti, én nem szívesen nyúlok a nyers halhoz. De kérdés, hogy az mennyire lenne friss, mire megvásárolám. Ekkora rizikó már nem fér bele nekem.
10/10
offtopic
Éva Vidéki 2020 jún. 19. - 14:36:52 10/10
(119159/119258)
Kimbapot készítettem.