offtopic
handi99 2011 jún. 05. - 17:42:01
(7395/22495)
Szia! Remélem én is jó leszek. D, P, S: ezek hangulatjelek, szmájlik. Pl.: a D=nevetés. Írásnál nem látszik az arckifejezés, ezért ezekkel a jelekkel pótoljuk õket.
Itt többet megtudhatsz a szmájlikról: http://hu.wikipedia.org/wiki/Hangulatjel
10/10
Zsuzsa17 2011 jún. 05. - 17:31:40 10/10
(7394/22495)
Szia Dzsanna!
Lola anyagilag padlón van, a barátai se tudnak rajta segíteni. Az egyetlen élõ rokonának, az anyjának a helyzetét meg kell oldania. Senki sem tud rajta segíteni csak az öreg doki. Fölméri a helyzetét, és meghozza a döntést, jöjjön a fekete leves, de akkor rögtön, mert meggondolom magam, és esetleg egy hét múlva nem hozza meg ezt a z áldozatos döntést, hanem magára gondol és az anyját áldozza fel önzõségében.
10/10
Zsuzsa17 2011 jún. 05. - 17:19:50 10/10
(7393/22495)
Neli sajnos ellentmondok!
A Jencarlos riportok szerint, JC mindig azt nyilatkozta, az Angel szereppel nem tudott azonosulni, azt eljátszotta, / bûnözõi múlt, komolyság. drogok... / DE az Andres szerep sokkal inkább közel áll a saját jelleméhez, mert fiatalos, bohém, sok hülyeséget csinál, és van humoros oldala. Az MCI- ban két szeszélyes fiatal élete zajlik,mindig történik körülöttük valami és gondolom JC is az életben egy kicsit ilyen , szenvedélyes, és jó, és rossz dolgok is megesnek vele.
Nem mi vagyunk talán túl elkényeztetve, hogy minden pillanatban csak leghatásosabb jeleneteket várjuk JC- tõl? Hogy a történet megfeleljen egy igazi lányregény storyjának?
10/10
dzsanna3 2011 jún. 05. - 17:11:52 10/10
(7392/22495)
Egy kicsit félreértettél... azt mondtam, hogy kb a 60-dik részig tartott a kibontakozás... nem azt, hogy elõtte nem :)

Lola esetére térve:
Lola siet, nem az öreg! Az öreg két vagy több hetet kért az esküvõ lebonyolítására, de Lola azt követelte, hogy lehetõleg már holnap, de két napon belül, különben nem áll az alku! Ezt miért tette? Ez a kérdésem, mert erre nincs magyarázat!
10/10
édesmaya 2011 jún. 05. - 17:08:08 10/10
(7391/22495)
Szia Nel, jó hogy jöttél. Már annyiszor meg szerettem volna kérdezni, hogy a hsz-eidben mit jelentenek ezek a különálló nagy betûk: D, P, S. Meg egyéb ilyen jelzések ?
Neli 2011 jún. 05. - 17:01:28
(7390/22495)
:P :D ez tényleg érdekes meglátás, lehet benne vmi... mert Angelnél sztem lubickolt, az nagyon testhezálló volt neki (sztem), hát Andres lehet nem annyira... ha vannak is jellembeli hasonlóságok, mégis más a két karakter...
Neli 2011 jún. 05. - 16:59:58
(7389/22495)
ez jó kérdés... sztem esetleg Andres nagynénje tudhatja, mert a nevelõapa csak annyit tud, hogy nem õ az (és talán Andres öccse is csak ezt tudja, hogy Andres csak a féltestvére, de az igazi apát nem)... legalábbis azt hiszem... a nõ múltjával azért nemigen lehetett tisztában, ha meglepõdött rajta, hogy nem õ volt a "nagy szerelme" Andres anyjának... :D :P
Neli 2011 jún. 05. - 16:56:02
(7388/22495)
hali :)

én is gondolkoztam ezen az MCI-témán...
jónak jó lenne, ha nem vágnák haza néhány baromsággal... :S mert JC jó ugye, de nem Angel, ez tény... :P :D :S Andres más egy kicsit. és hát az MSED-et sztem szinte lehetetlen felülmúlni, csak próbálkozni lehet... de ott még nem tartanak, hogy teljesen jól is mûködjön ez :S sztem... ami amúgy engem is zavar, Lola sietsége, tényleg oylan fura... :S ha érzi, hogy Andres él, hova rohan?? :S én csak egy magyarázatot találtam, bár az is sánít egy kicsit sztem, de nem tudok jobbat: félti az anyját, hogy ha õ, Lola meggondolja magát, a doki az anyján áll bosszút, rosszabb helyre záratja vagy a mostanin okoz neki kellemetlenségeket stb. ... meg nem lát más kiutat, mert ellehetetlenítették... :S nem tudom... :S mást nem tudok elképzelni...

egyébként az MSED-ben sztem nem a 60. rész után indult be az AM-dolog, meg nem ott lehetett elhinni a "halálos love"-ot- hát mi van a 31. résszel pl., és Angel kézcsókjával, könnyes tekintetével, Manuela szenvedésével stb., elõtte? ;) :D :P azok azért önmagukért beszéltek... :D :P
10/10
édesmaya 2011 jún. 05. - 16:53:39 10/10
(7387/22495)
Ha meghalt Andres anyja, sosem derül ki, hogy a rendõr nyomozó volt Andres apja? Csak a mamája tudta ezt, vagy más családtag is?
10/10
édesmaya 2011 jún. 05. - 16:52:13 10/10
(7386/22495)
Most végeztem ki a 7.részt, és rájöttem, hogy már újból elölrõl kezdték és abból is végignéztem az elsõ 11 percet.
Most akkor meghalt a Chabela nagynéni,(milyen megdicsõült arccal halt meg!) de akkor miért látni a további részekben mégis? Don Pepe a nagynéni férje?
10/10
dzsanna3 2011 jún. 05. - 15:48:56 10/10
(7385/22495)
Ha az eredeti sztorihoz tartanák magukat, és csak felgyorsítanák az eseményeket, illetve a modern világba helyeznék a sztorit, akkor nem lenne baj vele. Az is zavaró, hogy plusz személyeket varázsoltak bele, illetve az eredetileg pozitív szereplõkbõl negatív lett és fordítva.
Ezért érthetõ nehezen, illetve nem elfogadható Lola viselkedése.

A Yo amo a Paquita verzióban Andrés apja volt Soldedad nagy szerelme, és a szülei választották el õket egymástól a társadalmi különbség miatt. Andrésnak nem volt testvére, és nem volt barátja, ugyanígy Lolának sem volt barátnõje. Egyszerûen Chabela és az anyja egyidejû halála után magára maradt védtelenül, és a szomszéd házbeli fickó a társaival többször meg akarták erõszakolni, ezért menekült a doktor karjaiba. Itt nincs rá magyarázat. Itt meghallgathatja ezer ember véleményét, tanácsát és mégis a házasság mellett dönt, mégpedig azonnal.

Persze Andrés szülei is meghaltak a repülõszerencsétlenségben, így Andrés is magára maradt családtagok és barátok nélkül. A két fiatalnak egyvalami maradt a birtokában: a becsületük és a szerelmük. That's it!
10/10
Zsuzsa17 2011 jún. 05. - 15:44:09 10/10
(7384/22495)
Sziasztok!

Hamár összehasonlítjuk a MSED- t és a MCI- t, inkább Angel és Andres beállítottsága más. Angel tudja mit akar, és képes a sorsát a kezébe venni és irányítani.
Mig Andres kitart a szerelme mellett, de csak sodródik az eseményekkel. Ez a dinamikusság az ami hiányzik, és általunk megszokott volt eddig a MSED- ben. Egészen más karaktere van a fõhõsnek. A vad lázadóbb szellemet Lola képviseli, az eredeti " yo amo a Paguita " vagy milyen cimû sorozat szerint.
10/10
dzsanna3 2011 jún. 05. - 15:40:54 10/10
(7383/22495)
Bocsánat, Valentina Párraga... :)
10/10
édesmaya 2011 jún. 05. - 15:27:42 10/10
(7382/22495)
Na itt vagyok, ahogy ígértem. 13 óra óta néztem, elõször a 10-részt, most nemrég a 6.-at. Az a 10. rész 5-7 perces részek voltak, kiidegeltek vele, közben folyton reklámok! BRRRR!!!
A 6.részt egy másik weboldalról néztem, ez sokkal jobb volt, meg a leírása is a kezemben volt, közben folyton errõl néztem a történést.
10/10
xico 2011 jún. 05. - 15:26:59 10/10
(7381/22495)
A sírfelirat nekem is feltûnt. Igaz én nem számoltam ennyire utána, de valami így se stimmelt.

Igen itt tényleg a dolgok közepébe vágtak rendesen. Más gyerekszerelmes novellákban azért ott még gyerekkorukban szétválasztják õket és csak felnõttként találkoznak, de akkor sem durr bele, hanem szépen kezdik megismerni egymást újra. Az tény, hogy nagyon sietnek. Nem is lenne az baj szerintem, csak tényleg ezek a zavarok. Meg attól félek, hogy ez a sietés be fog lassulni a 130 rész alatt és befullad a sztori, de ne legyen igazam. Nekem azért tetszik, bár azért van jobb is (MSED :)), tényleg csak a forgatókönyvön kéne egy kicsit finomítani.

Bár még csak a 7. részig láttam, de ez az esküvõs most meglepett. Azt hittem más ok lesz majd arra, hogy az öreghez menjen. Bár ez a következetlenség máshol is elõfordul, de néha frászt tudok tõle kapni. (Ha már következetlenség és megemlítettük a MSED-t, akkor ott nekem kicsit furcsa volt az El primer golpeban, hogy Ronco a csapat tagja, hiszen a novellában csatlakozik hozzájuk, ami ugye késõbb történik, mint a film. Meg a másik Manuela elvileg akkor tudja meg, hogy Diablo a beceneve Angelnek, mikor elmegy a Barlangba, de a film elején mikor a börtönbe mesél ott megemlíti, hogy õ Diablo.)
offtopic
handi99 2011 jún. 05. - 15:26:24
(7380/22495)
Szia!
1987-2011: abban, hogy a Telemundo nem tud számolni, szerintem már nincs semmi meglepõ. Lassan megszokjuk.
"Siet a sztori nagyon... semmilyen eseménynek nincs kifutása, ez a baj." Ez a mondat valahonnan nagyon ismerõs ... és akkor is tõled "hallottam"... Tényleg Victoria Párraga a forgatókönyvíró v. Marcela Citterio (Aurora) titokban besegít? :)
Sajnos, egyetértek veled: tényleg hiányzik a MCI-bõl az igazi szenvedély.
Azt olvastam más fórumokon, hogy változások várhatók a történetben (mondjuk ehhez tudni kellene, hogy mit terveztek eredetileg) valószínûleg a rossz nézettségi adatok miatt.

... és ezzel kellett volna kezdeni: Köszi az összefoglalókat!
10/10
dzsanna3 2011 jún. 05. - 14:45:40 10/10
(7379/22495)
Komolyra fordítva a szót:

Victoria Párraga nem egy érzelemdús egyéniség... Pszichológiai kezelésre lenne szüksége. Az õ sztárjai a férfias jellemû, erõs, vad nõk, lásd Dona Bárbara, vagy a jelenlegi nagy sikerû novellája, a La Reina del Sur. Párraga asszonyságnál nem divat a gyengéd érzelmekben való elmélyülés. A szerelem nála minden elõzetes felvezetés nélkül jön, és ez hiányzik ebbõl a novellából.

Ha már példálózunk a MSED-del, mert miért ne, akkor a különbség ott van, hogy Ángel elõszûr elutasítja Manuelát, amikor az kirendelt ügyvédeként mutatkozik be, aztán tiszteletet, késõbb hálát érez, majd szép lassan beleszeret... a szerelem elmélyül, és kb a 60. rész után kezdõdnek a problémák, amikor már minden nézõ elhiszi nekik, hogy halálosan szerelmesek.

Ellentétben az MCI, ahol közölték velünk, hogy õk igenis ezer éve szeretik már egymást, de mindjárt azzal kezdünk, hogy a szerelmes lányzó agyba-fõbe veri a pasit, és azalatt a majdnem 10 perc alatt, amitbékében töltenek el egymással, kell bebizonyítaniuk a nézõnek, hogy õk mindenre képesek egymásért.

Ráadásul a sztori nem következetes:
Azt mondja Lola, hogy egy a szívünk, tehát amíg az enyém dobog, addig Andrés él! Sohasem fogom elhinni, hogy meghalt! Erre mit mûvel? Azonnal férjhez kell mennie, nem várhat egyetlen percet sem, mert Andrés halott... blablabla...

Andrés 17,5 éves volt, amikor össze akartak házasodni Lolával. 6 hónapig bezárva tartották az akadémián, kiszabadul, 18 éves, de akkor már fél éve Lola börtönben van, ahol kereken 5 évet ül le.
Andrés sírján a felirat: 1987-2011 hány év is ez? 24 :)

Siet a sztori nagyon... semmilyen eseménynek nincs kifutása, ez a baj.
10/10
xico 2011 jún. 05. - 14:33:41 10/10
(7378/22495)
Szia!!!

Eszem ágában nincs megcáfolni, mert ez igaz. Valami ilyesmit próbáltam megfogalmazni a jó elõbb, csak Gaby nélkül. Hogy a veszekedésekben azért megvan a szenvedély, de valahogy a továbbiakban alábbhagy a dolog. Ott már olyan kis visszafogottak.
10/10
dzsanna3 2011 jún. 05. - 14:20:28 10/10
(7377/22495)
Syiasytok!

Látom, erõsen töritek a fejeteket, hogz mi hiánzyik ay MCI-ból...

Megfejtés:

Gaby! A szenvedély... Cáfoljatok meg, ha mertek :)
N!k! 2011 jún. 05. - 13:40:32
(7376/22495)
Igen, igaz! Annyi minden volt, hogy tényleg nem csoda ha hiányzik!:PP