tibor73 2007 jún. 12. - 22:32:33 Előzmény smasszer
(28/28)
Nagyon egyszerû. A módszer most is ua., csak az elõjele más, most nem vöröscsillag. A lényeg: a kisembert most is hülyének nézik. Nem szemináriumokkal hülyítik, hanem a médiával, reklámmal. A proliból fogyasztó prolit csinálnak. A teremtõ emberbõl fogyasztó lesz, lett.
Azért szidom õket, mert 90 elõtt az ellenkezõjét tartották fontosnak: világ proletárjai, egyesüljetek. Ekkora "hõingást" ép erkölcsõ ember nem bír ki sem a bal- sem a jobb oldalon.
Egyébként nem úgy gondolkodom soha, hogy nektek, nekem, nekik, stb., hanem NEKÜNK, mindannyiunknak.
smasszer 2007 jún. 04. - 20:09:12 Előzmény tibor73
(27/28)
Igazad van, és mindazoknak igazuk van akik elítélik a Kádár korszakot... de akkor megkérdezhetem, hogy miért szidjátok a napjaink politikáját - ha ezt, a Kádárhoz képest jobbnak tartjátok... ??!!

Jah! ezek szerint Nektek semmi sem tetszik... sem a múlt, sem a jelen. Örök lázadók vagytok, akik mindenkit hibáztattok azért, mert az életben nem jutottatok semmire.

Ezek szerint én boldog emberke vagyok... :)
tibor73 2007 máj. 14. - 06:08:14
(26/28)
Gladiátor, egyetérek a Te véleményeddel is. Tegnap néztem az A la Carte c. mûsort az egyesen. Most láttam elõször. Megdöbbentõ, hogy a vitatakozók zöme nem fedezi fel, hogy ebben az országban az az alap-baj, hogy ua-zok a politikusok, elvileg, most saját ellenségeik lettek, hisz 89 elõtt még ezt énekelték: "...a múltat végképp eltörölni, rabszolga had indulj velünk...Bár, ha belegondolunk, ezt tették, csak mi maradtunk rabszolgák. Az érdekes az, hogy most is ezt éneklik a kongresszusaikon.
Jaj, de nagy szarban vagyunk, és nem csak anyagilag!
gladiátor1 2007 máj. 13. - 14:50:46 Előzmény smasszer
(25/28)
Addig fogjuk rá vagy rájuk, amíg kedvünk tartja!!! Megfizettük az árát a kényelmüknek, arroganciájuknak, pofátlanságuknak. Nincs még egy ország, ahol büntetlenül ennyi kárt lehet okozni egy népnek! Nekem egyetlen kormány se emeljen magának munkabért (nemhogy 100 de még 10 %-kal sem!) meg ne merészeljen ennyit költeni autópark meg laptop cserékre meg kormányzati negyedre a mi pénzünkbõl, ránk meg már nem tudják, mit rakjanak, hogy ne omoljon össze minden! Én a jólétbõl kölcsönökbõl nem kérek de a felelõsségre vonást mindenképpen elvárom!
tibor73 2007 máj. 13. - 12:13:15
(24/28)
Szia Emeseálma!
Veled értek egyet. A Kádár-kor rajongók elfelejtenek néhány dolgot. Az a viszonylagos biztonság azért volt, mert kölcsönbõl élt az ország, mint ezt utóbb megtudtuk. És ez a kölcsön, mikor tarthatatlanná vált, gondoltak egyet és rendszert váltottak, maguknak. Ami most van, az is abból a fészekaljból való. A módszer ua.: felvenni a kölcsönt, és a propaganda eszközével elhitetni a jónéppel, hogy jó nekünk a teszkógazdaságos élet.

Hogy sok diplomás nem tud elhelyezkedni. A felsõoktatás egy diplomagyár. Olyan emberek is diplomához jutnak, akiknek érettségit sem nagyon adnék. A múlt rendszerben egy munkás mûveltebb volt, mint most sok diplomás. Természetesen, vannak jó tapasztalataim is. Hiszek a tehetségben és vannak ilyenek.
smasszer 2007 ápr. 05. - 06:17:48 Előzmény Emeseálma
(23/28)
Szia Emeseálma!
Kicsit megkésve, de megkérdem, ma 2007-ben aki elvégzi a jogi egyetemet -mint a nagyapád tette annó- az mind a végzettsége szerint tud elhelyezkedni???!!!
Ugye, hogy nem. És azt hiszem ezt Te is nagyon jól tudod.
Én akkor is tartom a lentebb írt véleményemet, hogy jobb világ volt akkor - mint most. Pedig apám házába beköltöztettek lakót; elvették a mûvelt szõllõjét, a hozzá tartozó kétszintes présházzal...
De a nagyapád diplomával gyárban dolgozott, ...ma mit csinálnak a diplomával rendelkezõk? Járják a munkaügyi központokat és szerintem örülnek, hogy felveszik õket valahova, és szolgálhatják urukat...
2005 nyarán találkoztam olyan fiatalemberrel, aki diplomával az autópályán terítette az aszfaltot, mert ott többet fizettek neki. És a nagyapádnak ugye nem kellett 100-200 kilométert ingáznia a lakás és a gyár között? De a mai emberek százezrei erre kényszerülnek.
Ma is élnek olyan emberek akik figyelik a másikat, és súgnak is róla szépen.
Vagy talán tévedek?!
:-)
Kimber 2007 márc. 26. - 20:15:46
(22/28)
Igazad van. Mondhattam volna a XIX. sz. -i Angliát is.
boozoo 2007 márc. 25. - 18:51:41
(21/28)
Remélem azért te is érzed, hogy ez a hasonlat baromság.
Kimber 2007 márc. 25. - 16:02:45 Előzmény smasszer
(20/28)
"Most, vannak rabszolgatartók és azoknak rabszolgái. :)"

Magyarországon jelenleg rabszolgatartó társadalom leledzik.
Annyi a különbség az ókorhoz képest, hogy nem ennivalót és szállást adnak, hanem fizetésnek csúfolt pénzzel próbálják életben tartani az embereket, több kevesebb sikerrel.
Szégyen és gyalázat, ami ebben az országban folyik.
Kimber 2007 márc. 25. - 15:56:34 Előzmény Emeseálma
(19/28)
Miért, most jobb a helyzet? Szerintem még rosszabb, mint akkor volt(
Kimber 2007 márc. 25. - 15:53:51
(18/28)
Köszönöm az "élvezetes " müsort.:-( ami nem volt. Elég szomorú, hogy napjainkban ilyen elõfordulhat.(
k5kroy 2007 márc. 25. - 14:22:40
(17/28)
'90 körül megszületett az ötlet, hogy hozzák létre a magyar (gazdasági) elitet ilyen lett, - mint a magyar gyapot. Sikerült átvenni és megtartani mindent ami nem jó. Nincs ipar, mezögazdaság, létbiztonság. Nem sírok vissza senkit, de ha ezek MIND eltünnének, az akit köpködnek, meg aki köpköd, akkor kicst sem bánkódnék. "Lopók között szegény ember, szegény ember sose fél..."(J. A.)
PetR 2007 márc. 25. - 14:02:01 Előzmény Emeseálma
(16/28)
Kedves Emeseálma!
Talán sokan nem tudják, ezért válaszolnék a költõi kérdésedre: azért bukott meg, mert a drága elvtársak kölcsönökbõl tartották fenn a "jólétet", de ezt csak egy darabig lehetett csinálni. Amikor a gazdaságunk összeomlás-közeli helyzetbe került, gondolták, átadják a rendbe tétel keserves feladatát másnak. Õk addigra jól éltek, megvolt mindenük, ráadásul ott voltak mindenhol. Maradtak is, meg nem is. Maradtak, mert az embereikkel máig tele van a sajtó, a gazdaság, a privatizációval még gazdagabbak lettek, de a felelõsség nem az övék volt. Aztán más ruhában visszatértek 94-ben, és azóta is azért olyan erõsek, mert a piszkos munkát (a gazdaság stabilizálását) a Bokros-csomagot leszámítva másnak passzolták le.
Ha 90-ben marad a kommunizmus, ma kb 6 millió ember élne létminimum alatt...
Emeseálma 2007 márc. 25. - 13:55:59 Előzmény k5kroy
(15/28)
Mondtam én, hogy a mostani rendszer jobb? Egyébként, ha nem lett volna rendszerváltás, akkor jelenleg ugyanúgy Gyurcsány lenne a miniszterelnök.
k5kroy!
Akkor a Nyilas uralmat is visszasírod? Akkor virágzott Magyarország gazdasága...
k5kroy 2007 márc. 25. - 11:16:55
(14/28)
Most hányan is élnek a létminimum alatt? Akkoriban mennyi is volt a:
1.munkanélküli
2.tandíj
3.vizitdíj, eü. ellátás.
Akkoriban végigmentél a Váci úton a Nyugatitól a Megyeri Csárdáig, mind a két oldalon ki volt írva, hogy FEVESZÜNK:, most pedig ki lehetne írni, hogy Elveszünk, (mind a két értelmében). Hány ember jutott lakáshoz szociális alapon, akkor illetve most? Azzal együtt, hogy az a rendszer életképtelen volt nem volt élhetetlenebb mint ez csak más, legalább is '63 után. Mai politikusaink akkori elnyomatásuk? ellenére nem esztergályosok, hanem egyetemet végeztek. Mikor is?
Emeseálma 2007 márc. 25. - 10:28:40
(13/28)
"A nyolcvanas években a társadalom fizikai és lelkiállapotának romlása is jelezte a válságot. Korábban nem tapasztalt módon növekedett a létminimum szintjén élõk száma, elérte a 10%-ot. A tömeges szegénység mellett a népesedési, a halandósági és a deviáns magatartások mutatói európai összehasonlításban riasztóan hatottak. "
Akkor most mirõl is beszélünk? Ez egy baloldali történelem tankönyvíró tollából származik.
Emeseálma 2007 márc. 25. - 10:20:32
(12/28)
Igen, valóban, mindenkinek volt állása. Igen hasznos munkákat bíztak egyes emberekre. Volt például brigádnapló vezetõ, akinek az volt a feladata, hogy papírlapokra jegyzetelje, hogy 1970. június 19-én meleg volt és sütött a nap. Jó elvtárs volt, jól keresett. A nagyapám a jogi diplomájával pedig egy koszos gyárban sínylõdött élete végéig. Dehát érthetõ, õ volt az arisztokrata, a dzsentri értelmiségi, akitõl rettegni kellett, mert néha használta az eszét, és nem nyelt be mindent, amivel meg akarták etetni.
Egyébként aki dícséri a Kádár-rendszert, remélem, nem hord Adidas, Nike, Fila cipõt, szabadidõruhát, nem iszik Coca-Colát, nem hord farmer nadrágot,... Kádár apátokat elszomorítaná!!!
Emeseálma 2007 márc. 25. - 10:14:50
(11/28)
Hogy lehet jó egy olyan rendszer, ahol emberek százai halnak meg csupán egy eszme és néhány pénzhajhász, hatalommániás, személyiségzavaros "ember" miatt? Az idõsek azért gondolnak vissza jó érzéssel a '70-es, '80-as évekre, mert akkor még nem fájt a derekuk, és nem kellett súlyos pénzeket fizetniük a gyógyszereikért. Fiatalok voltak, és boldogok.
Egyébként, ha olyan jó volt, miért bukott meg?
Üdv.: Emeseálma
janos0622 2007 márc. 25. - 10:09:38
(10/28)
Lehet, hogy még ma is néhányan (sõtt még az utódai is) hánynak, de a többség nyugodtan élt és dolgozott.
boozoo 2007 márc. 24. - 21:49:14
(9/28)
Pfujj de utálom a komcsikat, még most is van belõlük túl sok is... Ezek utántermelõdnek ilyen Gyurcsány formákban.
Nekem az apám csúszott le minden helyrõl, minden pénztõl, megbecsüléstõl, mert nem lépett be a pártba.
A nagybácsim meg egyszerûen kulák volt, vagyis gazdálkodó paraszt, akitõl a mocsok oroszok mindent elvettek, kirugdosták a tanyájáról, fél évig disznóólban lakott - szó szerint.
A nagynénémet meg 14 évesen egyszerûen megerõszakolta néhány vicces orosz katona.
És ki hívta be ezeket a ruszkikat? Legalábbis nem kis köze volt hozzá ennek a nyugodt, sakkmesternek...
Ezek után hogy emlékezzem rá?
(mindezt úgy írom, hogy hányok az Orbánéktól - is)