5/10
Dörflinger 2023 febr. 11. - 22:25:10 5/10
(9/9)
Középszerű limonádéba hajló tévéfilm. Amit az efféle történetek bemutatnak, azt hozta, semmi többet.
Megnézi az ember és elkezd ásítozni, majd jöhet a következő. 5/10
MorningGlory 2021 jan. 23. - 17:04:58 Előzmény filoszemitabéluska
(8/9)
Felesleges volt kétszer leírni azt a zagyvaságot. Elsőre is nagy hülyeség volt.
9/10
grosz_i 2020 febr. 20. - 18:14:07 9/10
(7/9)
Katie Fforde (*London Nagy-Britannia 1952. szept. 27. - leánykori neve: Catherine Rose Gordon-Cumming) brit írónő - férje 1972-től Desmond Fforde

Három gyermeke van: Guy, Francis és Briony, és csak a legkisebb gyermeke megszületése után kezdte meg az írói karrierjét. A műveit a férjezett nevével jelenteti meg. Unokatestvére, a szintén író, Jasper Fforde.

1952-ben született London Wimbledon városrészében, ahol a gyermekkorát is töltötte. 1972 óta házas, a férje Desmond Fforde, az egyik unokatestvére szintén ismert író: Jasper Fforde.

A házasságukból 2 fiú és egy lány született. Csupán a legkisebb gyermeke megszületése után kezdett írni, első műve az 1995-ben megjelent regénye: Living Dangerously (Veszélyesen élni). Műveiben számos önéletrajzi vonatkozású történetet is feldolgoz, amit romantikus környezetbe ágyaz. A „Going Dutch” regénye 2007 júniusában felkerült a Sunday Times top 10 bestseller listájára.

Alapítója a Katie Fforde Bursary - ösztöndíjnak, mellyel fiatal tehetségeket támogat az első könyvkiadás-szerződés eléréséig. Hosszú éveken keresztül tagja volt a Brit Romantikus Regényírók Szövetségének, 2009 - 2011-ig annak 25. elnöke. Majd az első Nemzeti Novellák Hete (National Short Story Week) védnökének nevezték ki.

2009-től a német filmgyártó Network Movie a ZDF megbízásából a regényeit megfilmesíti, és a szombat esti főműsor időben sugározza. A filmek forgatási helyszíne: New England, USA.

Katie Fforde a családjával Stroudban, Gloucestershire-i grófság dél-nyugati részében él.
9/10
grosz_i 2020 febr. 20. - 09:42:27 9/10
(6/9)
Katie Fforde: Egy másik élet
német dráma, 89 perc, 2016

Charlotte és Alec Plentley nem olyan régóta házasok, és az eredményes, sikeres New York-i házaspár életét élik. Charlotte egy keresett női márka számára tervez legkülönbözőbb női táskákat és Alec pedig egy sikeres építész.

Minden tökéletesnek tűnik körülöttük, de egyszerre csak kiragadja őket valami ebből a megszokott idillből, amikor Charlotte furcsa körülmények között közlekedési balesetet okoz. Ugyan senki sem sérül meg, de mégis ez valaminek a komor előjele lesz.

Charlotte megtudja a férjétől, Alectől, hogy visszautasított egy nagyszerű szakmai ajánlatot, mert másfél év házasság után végre szeretne több időt együtt tölteni Charlotte-al. A fiatal feleségnek a szakmájában viszont momentán számos megbízása van. Ennek ellenére a feleség is kivesz pár nap szabadságot, hogy elutazzon Aleckel, ami a főnöke, Susan tetszését bizony nemigen nyeri el. Viszont Charlotte a közös szabadságukra is magával viszi a mobilját, hogy lebonyolíthassa az üzleti beszélgetéseit.

Ahogy az ifjú feleség hirtelen rövidideig tartó bénulást érez a lábában, azonnal bemegy az ifjú pár egy kórházba és aztán pedig Alec szüleihez mennek, akik a klinika közelében a saját almaültetvényükön élnek és gazdálkodnak.

A klinikán a doktornő szembesíti Charlotte-ot a döbbenetes valósággal, szklerózis multiplexben szenved, vagyis kímélnie kell magát. Ezt követően kerül az ifjú pár csak igazán közel egymáshoz.
Pár napra rá Charlotte autóstoppal hazautazik. Útközben a járművön, a kamionsofőrrel folytatott beszélgetése kapcsán kiderül, hogy a férfinek is hasonló dilemmával kellett megbirkóznia, és úgy véli az ember életében, ha egy kapu bezáródik, ott egy másik viszont megnyílik, ami továbbsegíti az embert az életben.

Charlotte felmondja az állását, azzal a kívánsággal, hogy az asszisztense, Jennifer -, aki őt az utóbbi időben támogatta - legyen az utódja. Viszont Susan és az összes többi munkatársa nem engedi őt elmenni, és megígérik, Charlotte-ot mindenben támogatják és lehetővé teszik, hogy betegsége ellenére is tovább folytathassa a munkáját.
filoszemitabéluska 2019 okt. 31. - 21:29:21 Előzmény MorningGlory
(5/9)


Aztán kiderül, hogy a férj rakott KGB-s módszerrel sugárzó izotópot a nő széke alá. A férj ugyanis pederaszta és szerelmes a szomszéd lengyel kisfiúba, akit Tadzio-nak hívnak. Egyébként, aki két F-fel írja a nevét az hülye! legalább következetes lenne és a keresztnevét is két mássalhangzóval kezdené. Kkatie Fford.
MorningGlory 2019 okt. 13. - 19:18:21 Előzmény filoszemitabéluska
(4/9)
Mi ez a hülyeség?
Talavera 2019 okt. 12. - 12:26:15 Előzmény filoszemitabéluska
(3/9)
:) :) :)
filoszemitabéluska 2018 nov. 24. - 20:41:51 Előzmény Az én felhasználónevem
(2/9)
Aztán kiderül, hogy a férj rakott KGB-s módszerrel sugárzó izotópot a nő széke alá. A férj ugyanis pederaszta és szerelmes a szomszéd lengyel kisfiúba, akit Tadzio-nak hívnak.
Egyébként, aki két F-fel írja a nevét az hülye! legalább következetes lenne és a keresztnevét is két mássalhangzóval kezdené. Kkatie Fford.
Az én felhasználónevem 2018 nov. 24. - 05:24:48
(1/9)
Charlotte és Alec boldog házasságban élnek, azonban a nő állandóan pörgős munkája miatt nehezen jut egymásra idejük. Elhatározzák, hogy elindulnak egy hetes útra kikapcsolódni, azonban Charlotte rosszul lesz és kiderül, súlyos betegségben szenved...